אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בנק אוצר החייל: 34% מהישראלים במינוס, 40% מתנהלים לא נכון

49 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

48.
לא בהכרח שמינוס זה התנהלות כלכלית לא נכונה
מינוס זאת הלוואה שעליה משלמים ריבית(מחיר של אי דחיית סיפוקים) גם לחסוך כל הזמן זאת לא התנהלות כלכלית נכונה. נקח דוגמת רכישת רכב שעולה 100 אש"ח: 1) לחסוך 5 שנים 1666 ש"ח ולנסוע באוטובוס. ובעוד 5 שנים לקנות רכב. 2) לקחת הלוואה של 100 אש"ח בריבית 6% ל 5 שנים ולקנות רכב במידי. תשלום חודשי על הלוואה 1933 ש"ח וסכום סופי שמוחזר זה 115996 ש"ח. עכשיו נשווה את שני המצבים: 1) 5 שנים ללא רכב 2) 5 שנים עם רכב אבל עם תשלום על אי דחיית סיפוקים בגובה של 267 ש"ש כל חודש (1933-1666=267) וכאן כל אחד צריך להחליט האם המחיר הזה של 267 ש"ח מתאים לו על נוחות של רכב או לא, ולקבל החלטה בהתאם. למי שזה יקר והוא עדיין קונה זאת החלטה כלכלית לא נכונה. למי שזה זול אבל הוא לא לוקח הלוואה וממשיך לחסוך רק מתוך עקרון "לא משלם שקל לבנקים" זאת גם התנהלות כלכלית לא נכונה.
כלכלן | 03.07.12
47.
ל-41 - כאשר מוציאים יותר כסף ממה שיש לך זו התנהלות כלכלית לא נכונה
העניין הוא מאוד פשוט: צריך להוציא פחות כסף ממה שנכנס. מי שלא מסוגל לעשות את זה, נכנס למינוס, וזו התנהלות כלכלית לא נכונה. העניין הוא שאף אחד לא יכול להגיד לך כמה חופשות / חוגים לילדים / בילויים / אוכל "נכון" לצרוך - אולי את מרגישה שאת קונה רק את ההכרחי, אבל אם את מוציאה יותר ממה שיש לך זו התנהלות כלכלית גרועה. למעשה, גם אם את מוציאה בדיוק כמה שנכנס, זו עדיין התנהלות כלכלית לא נכונה, כי צריך לחסוך ולהתכונן לתקופות קשות (מחלה, פיטורים, עזרה להורים מבוגרים וכו').
 | 03.07.12
41.
האם אנו מגזימים?
המושג "התנהלות כלכלית לא נכונה" הוא קצת פוגעני... רוב האנשים שאני מכירה כן קונים בתבונה (מנסים ללכת לסופרים קצת יותר זולים), לא יוצאים לבלות 3 פעמים בשבוע (אם מצליחים ללכת לסרט פעם בכמה שבועות כבר מרגישים שפינקו את עצמם), לא מחליפים מכוניות ולא מגזימים עם חוגים לילדים. ובכל זאת במינוס. נכון, פעם בשנה מנסים לצאת לחופשה משפחתית. אז נכון, חופשה משפחתית אכן מיותרות. לא חייבים. אך מה? האם זה נחשב התנהלות כלכלית לא נכונה?
 | 03.07.12
40.
לדעתי הסיבה העיקרית לכניסה למינוס היא
היא חוסר יכולת של אנשים לדחות סיפוקים כולם רוצים הכל ומייד ואם הם לא יקבלו את מה שהם רוצים אז כמו תינוקות הם יתחילו לבכות או יותר נכון לצעוק ולהתעצבן... חוץ מזה שאנשים פה או יותר נכון 40% מהאנשים במדינה זאת הם חסרי אחריות וחסרי יכולת לעשות תכנונים קדימה בכל התחומים, ולא רק הכלכליים.
סטודנט | 03.07.12
35.
תגובה ל - 10 - כולם במינוס כי כולם חזירים עם עיניים גדולות. תתחילו לחיות ברמה שמתאימה לכם
אנשים חיים ורוכשים כמו לא יודע מה... לא רואים את הקשר בין המשכורת שלם למה שהם מוציאים. לדוגמא - אישתו של חבר עובדת ליד הבית מרוויחה 5000 נטו אבל מחזיקה רכב חדש רק בישבילה שעלות האחזקה של רכב כזה לחודש הינ כ 1500 - 1800 כולל הכול - שלא נדבר על פחת שלא לקחתי בחשבון, צהרונים לילדים עולה לה עוד 2500 והיא מחזיקה מנקה עוד 800, אני לא מבין בשביל מה היא עובדת? אוכלת במסעדות כל שישי או שבת רוכשת מותגים.... אההה אבל שאנו ניפגשים היא בוכה לי על המינוס ואני צוחק לי על הטימטום שלהם. בקיצור כולם ככה, תתחילו לחשב ולעשות קשר בין מה שאתה מרוויחים למה שאתם רוכשים... תשאלו את עצמכם כמה אני צריך לעבוד על מנת לרכוש את החולצה או המכנס או לאכול במסעדה הזאת....אני מחושב על כל דבר ובודר היכן ניתן לחסוך ואיך ניתן להרוויח יותר, שקט שלווה נהנה יותר מלהיות עם הילדים בגינה מאשר במסעדה או בקניון, ישן כמו דובי בחורף בלי דאגות (וזה לא אומר שאני לא הולך לסרטים ולמסעדות מדי פעם - פעם בחודש מסעדה מספיק). בקיצור תתחילו לחשבן
יאנג | 03.07.12
34.
הקטע עם הרק מזומן זה כזה פסיכולוגי
אני משלם רק עם אשראי, הכנסה של 7.5 ועדיין נמצא בפלוס. פשוט עוקבים אחרי הכרטיס אשראי באינטרנט כל כמה ימים דרך האפליקציה של הבנק. הכל שם! מאזנים, פירוק הוצאות לתחומים, מאזן של כמה חודשים אחורה, פירוט חיובי אשראי למועד, הכל! פשוט עוקבים כל כמה ימים. הקטע הוא כשמגיעים לסופר או כשמסתובבים ברחוב, צריך לדעת לרסן את עצמך ולצרוך נכון, לחפש אופציות זולות יותר, לא לקנות אם נראה לכם שהמחיר מופקע! ותמיד שיהיה הבאלאנס בראש.
פסיכו | 03.07.12
31.
איך יצאתי מהמינוס
פשוט פתחתי חשבון בבנק הדואר(סגרתי החשבון בבנק האחר)אני משתמש רק במזומן,בהתחלה היה קשה אבל מנהל בנק לשעבר נתן לי הצע\מכל מי שהיתה רוכש באשראי.סכם איתו תאריך תשלום ורשום אותו ביומן,ביום שהבםחתה תשדלום שלם במזומן,בפעם הבא בקש הנחה ,כולם הסכימו ונתנו בין 2-5 אחוז כך התחלתי לסלק את המינוס-היום אני קונה איפה שכדאי לי ומה שטוב לי,מזומן כל אחד מוכן לקבל,ותמיד אני משלם יותר בזול
אברהם | 03.07.12
30.
ל 16 - הלוואי ולא היה צריך את פעמונים
אתה צודק שצריך להיות חינוך פיננסי עוד בילדות, אבל לצערנו פעמונים הוקמה מכורח המציאות. הארגון עוזר להמון משפחות לשנות את המצב שלהם ולצאת מהבור שכרו לעצמם. כיום יש בתוך פעמונים חוץ מליווי משפחות, גם את פהמו"ן שנועד להגיע ליותר אנשים ולאוכלוסיות מגוונות יותר (כגון בני נוער/סטודנטים/מקומות עבודה)
מיצי | 03.07.12
28.
רוצים לצאת מהמינוס= כנסו דחוף........
ותעשו כמוני.... אני כבר 4 שנים נמצא רק בחשבון +, ומאוזן, לאחר שחייתי במשך 10 שנים ויותר במינוס כבד, וחי מהלוואת בנק להלוואה נוספת...... מה שעשיתי הוא שגזרתי את כרטיס האשראי לגזרים, ומאז השתנו חיי ללא הכר. אני+ אשתי מביאים ביחד קרוב ל=12.000 שקל, עם משכנתא חודשית של 2.800 שקל, שאמורה להיגמר בעוד שנתיים. לגבי חשמל, מיסי ערייה, ומיים עשינו הוראת קבע ישירות לחשבון, ועם השאר אנו משתמשים אך ורק במזומן. בתחילת החודש אני ניגש לבנק ומציא כ=5.000 שקל במזומן לצריכה היום= יומית, כולל דלק. כשזכה נגמר מוציא בכספומט(שמיועד למשיכת כספם בלבד!!!= יש דבר כזה, תבררו בבנק). את האמת כשאתם קונים באשראי, אתם ""מגהצים" את הכרטיס, ושלום על ישראל.... אין לכם שום ערך לכסף. כשאתם משלמים במזומן, וסופרים את השטרות, באופן פסיכולוגי אתם מעריכים יותר את הכסף, וזה בדוק!!!!!!! ממליץ בחום רב= ורק בצורה זו אתם שולטים בחשבונכם, אל תהססו!!!!!!
עזרא | 03.07.12
27.
יש משפחות שיש להם בבית 2 ו-3 ילדים חיילים ולך תממן אותם שהם הולכים לצבא וחוזרים
לגדל בבית 2 חיילים או 3 באותו זמן זה מאוד קשה. לא נשכח שזה גיל שגם יוצאים לבלות. וגם שהם הולכים לבסיס את צריך לצייד אותם בכסף... אז איך אפשר לחיות במדינה שהמחייה היא אחת הגבוהות בעולם.... המדינה זונחת אותנו ודואגת רק לעצמה ...
סיגל | 03.07.12
26.
הציבור ממשיך לקנות במקום להפגין יום אחד ולהגיד לא לקניות היקרות
כולם נהנתנים כולם מבלים. זה בסדר אבל למחירי ההפקרות במדינה אין שום היגיון בריא. יש פה כל כך הרבה תחלואות שלא מטופלות ואנשים רואים אבל אין להם כח להפגין נגד זה. חם בחוץ ואחרי שנה שעברה הרבה הפכו לאדישים. אבל המצב בלתי נסבל. בלתי נסבל שאין שום עבודות לרכבות תחתית בכל הארץ שזה הדבר הכי חשוב היום במדינה לדעתי. כי פקקי הענק שישתרעו פה בשנים הבאות יהיו תוצאה של המדיניות הקלוקלת והזנחת משרד התחבורה והשמתו בשוליים. אין לזה אח ורע בעולם גם במדינות עולם שלישי יש רכבת נורמלית....ישנה ככל שתהיה. אבל בארץ לא מתעסקים בזה אפילו והמחירים יקרים כל כך בזמן שהתשתית הבסיסית לאזרח לא קיימת. אבל בכלל! אז אני תוהה עד מתי נמשיך להיות פראיירים...ולא רואה פיתרון כי הקניונים...שהם הכי יקרים...מלאים בקיץ. זו יופי של לגיטמציה לשלטון שלנו וחבל.
כנראה זה לא ייפתר | 03.07.12
25.
אנשים היום קונים וצורכים כאילו אין מחר. מסעדות, אייפונים, בגדי מותגים, רכבים יקרים
דברים שהם לא צריכים ולא יצטרכו, אבל משמשים אותם כסמל ססטוס. משפחות מרגילות ילדים שצריך לקנות הכל כל הזמן. שכל ילד צריך מה שיש לכולם, גם אם הוא עצמו כלל לא זקוק לכל החפצים הללו. כל חופש צריך כמובן לנסוע לחו"ל - כי כל החברים נוסעים. כל פעם שיוצא גאג'ט חדש - חייבים למהר ולרכוש אותו. אז מה כ"כ מתפלאים על האובר?
 | 03.07.12
24.
יש גיל שבו ההוצאות על הילדים הופכות למטורפות: תשלומי תיכון, שיעורי נהיגה,
קורס פסיכומטרי, אח"כ - אוניברסיטה. בניגוד לגילאים בהם היה מעצור על ההוצאות ושליטה מסויימת על גובהן, כאן יש אובדן שליטה מסויים. במקרים מסויימים הבעיה הולכת ומחמירה. הוצאות הילדים הולכות ומתעצמות, ואם הם לא מתחנכים בזמן לעצמאות כלכלית, או לא מצליחים להסתדר - הרבה מהנטל נופל על ההורים שבמקביל הולכים ומזדקנים ונזקקים בעצמם להגדלת הוצאות על בעיות רפואיות שלהם. מפחיד.
 | 03.07.12
23.
למה במינוס?
כי לנסוע בתחבורה ציבורית 15-20 דק' המתנה ורק אחרי שעה בעבודה זה עולה לך בכסף ובעיקר בבריאות- אז עדיף רכב קטנוע או אופנוע. קטנוע או אופנוע- ביטוח יקר. קניות לבית- 550ש"ח קניה בסופר כל שבועים לערך בלי בשר כמובן וקולה. עם בשר תוסיפו עוד 200 ש"ח. המשכורות בארץ אינם מתאומים לפי תוספת יוקר המחייה או המדד למעט גופים ציבוריים, כיוון שהיום החלב וכל המוצרים יותר יקרים. ולבסוף, הבנק לוקח לעצמו נתח די מכובד מהמצב שנקלעת אליו. אז מה לא נחייה? אני לא מדבר על בילויים והוצאות... אבל לשרים בממשלה יש רכב חדש ונהג ודלק ע"ח הח"מ, משרד מפואר... כולם על חשוננו
אסף | 03.07.12
22.
אוברדרפט
לא התחשבו במאמר זה על אחוז גבוה של משפחות חד הוריות . גידלתי 3 ילדים עם משכורת אחת, ללא מזונות!!! יכולת הישרדותית שלי כנראה מספיק גבוהה, אבל גם האוברדרפט. עד היום אני עוד סוחבת את האוברדרפט למרות שהילדים גדלו וממשיכים לחיות איתי, ועל פניו ירדו מעט ההוצאות. הרי אוברדרפט זהו כדור שלג!!!
רוני | 03.07.12
18.
חינוך
יש לחנך את הישראלים לחיות ממה שיש ולא ממה שאין. חלק גדול מהאשמה נופלת על הבנקים המאפשרים להיות במינוס גם כשברור שלא יהיה ממה להחזיר. לפני כ-15 שנה נתנו לבתי בת ה -21 אז להיכנס למינוס של 10,000 ש"ח כשידעו שכלום לא נכנס לחשבון. סמכו עלי שאכסה את המינוס אך טעו - כשפנו אלי (ולא הסכמתי להיות עריבה לחשבונה) הבינו : לקחו לה את כרטיס האשראי, והכניסו אותה לתלם. מאז - היא למדה את הלקח ומתנהלת ממה שיש ולא ממה שאין.
שושי | 03.07.12
10.
מינוס בחשבון
רב הדברים בכתבה אים נכונים . מרבית התושביםם חיים במינוס וזאת בשל 3 סיבות . מעמד הביניים , עובד אבל אנו משתכר מספיק . מעמד הגבוה פשוט חי ללא חשבון . אנו חיים במדינה יקרה , הכל בה יקר , אוכל , ביגוד , מוצרי חשמל , רכב .חינוך . והמשכורות נמוכות . הישראלי הממוצע , נלחם על מנת לשרוד את המדינה , הכל ישראבלוף כמו שהגשש אומר .
nelly | 03.07.12
7.
בגלל זה מחירי הדירות גבוהים, ישראלים לוקחים משכנתא בלי לדעת, כמה הם צריכים להחזיר בסוף
אנשים שלוקחים בסביבות מיליון ש"ח משכנתא, לא מבינים שאחרי 30 שנה הם צריכים להחזיר בסופו של יום בערך שני מיליון ש"ח הם לא בודקים את משמעות המחיר לא מבינים איך מחושבת הריבית לא מבינים שהתשלום החודשי משתנה בהתאם למדד ועם השנים הוא יעלה, במידה ויש עליה במדד חיים כאילו נותרה להם רק שנה אחת לחיות ולא מעניין מה יהיה מחר בינתיים הבנק עושק אותם והם עובדים בשבילו 30 שנה לכן, עדיף לחסוך הון ראשוני כמה שיותר גדול וכך להקטין באופן משמעותי את ההחזרים לבנק ולא לקנות כל מיני שטויות בקניון כמו גי'נס ב 300 ש"ח, כשאפשר לקנות גינס טוב גם ב 100 ש"ח ואפילו פחות ולא להוציא עשרות אלפי שקלים על אירועים משפחתיים, כי זה לא מעניין אף אחד, האולמי "בון טון" שלכם או "אחוזת .... מה שלא יהיה" , להרבה אנשים אירוע זה עוד משימה שצריך ללכת אליה ולפחות לקוות לקבל אוכל טוב. יום טוב.
שרי | 03.07.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת