אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ניתוח "כלכליסט": שוק הפנסיה עומד להיוולד מחדש ב־2013

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
אחרי 2013 איראן תשאיר בידי בתי ההשקעות אלפי תיקים ללא ביקוש
ככה שהנוסטרו ודמי הניהול ישמינו את בתי ההשקעות ויאפשרו לשוק הנגזרים הלאומי והעולמי להתנפח עוד יותר על גב העניים שישרדו את האטום והכימי... ככה עושים עסקים או "עשקים" העושקים מבתי ההשקעות - סודות הנסוטרו... הבנת את זה ברוך ?
שוק הפנסיה ישתנה | 27.07.12
27.
הגיע הזמן לשחרר את האזרחים מחוק פנסיה חובה
הרי הסיבה היחידה שיש את החוק הזה כדי לממן מאות אלפי עובדי מדינה שלא עבדו (במובן האמיתי של עבודה, לא לבוא לשתות קפה) יום אחד בחיים שלהם ונהנים מתנאים מופלגים סתם כי נולדו 20 שנה קודם. גם ככה ברור לכולם שכל המכפילים למינהם הם פיקציה (גם אם נניח שלא הם לא מגינים מאינפלציה), בסוף גם כשתגיע לגיל 60 מישהו יתעורר איזה חכמולוג ויעלים לך את הכסף שחסכת - שאותו כבר שדדו לך לפחות פעמיים (מיסים פסיכיים ודמי ניהולים פסיכותיים). למה אני צריך לשלם עשרות אלפי שקלים בשנה ביטוח לאומי אם אני מפריש לפנסיה ? למה אני מחוייב לשלם דמי ניהול על "ניהול" שבסופו המדד מנצח את ה"ניהול". מי שיש לו טיפת שכל משקיע מעבר לים היכן שיש גם מיסים סבירים (ואם לא מחיזירם את הכסף לישראל אין צורך לשלם מס הכנסה).
דניאל | 15.07.12
25.
ההבבדל בין קפיטליזם אמיתי לקפיטליזם על פי גירסת נתניהו את פישר :
בקפיטליזם אמיתי, לוקח אדם את כספו, משקיע אותו כראות עיניו, לוקח את הסיכון, ואם יצליח, יזכה בפירות הצלחתו. בקפיטליזם נוסח נתניהו/פישר, לוקח אדם את הפנסיה של מעמד הביניים ומשקיע אותו כראות עיניו. אם יצליח, הוא יהנה מהפירות. אם יכשל, הרי שהוא נותר ללא צלקות ומעמד הביניים נשאר ללא פנסיה...
אדם א. | 14.07.12
21.
כולם מפסידים בגלל מיעטו טיפש
אם כולם היו מסוגלים לנהל את כספם בחוכמה ולהשקיע אותו לעת פרישה, המדינה לא היתה מחייבת את העובדים להשקיע באפיק זה או אחר (קרנות פנסיה וביטוחי מנהלים). בדיוק כמו שאנשים מוציאים יותר מכמה שמכניסים. ההתנהגות הזו של טמינת הראש בחול דופקת את כולם. עוד סיבה שבגינה רבים וטובים יעזבו את המדינה הזו.
 | 12.07.12
20.
ביטוח מנהלים
בלתי נתפס-לפגוע בפנסיה לאחר 30 שנה של חיסכון.מה קורא לנו , הרי כאשר בנינו תוכנית שטטיב עימנו כאשר נגיע לגיל פרישה , מה עכשיו יקצצו ,למה זה מגיע . מה חיסכון בבנק לא מקצצים אז למה פנסיה כן,אותם מנהלים בעבר ובהווה ובעתיד יתוגמלו יפה לפנסיה על פנינו . צריך צדק חברתי .ולקרוא לכולם להביע שאת נפש מרעיונות שכאלו .
ואב | 12.07.12
19.
כלכליסט - אתם ממשיכים אג'נדה שמטעה את הציבור
תגידו - לא מספיק השטויות שלכם עד היום? הרצתם אג'נדה פופוליסטית חסרת אחריות. ואבי אייכלר ממשיך עם השטויות והאמירות הפופוליסטיות חסרות האחריות. מה הוא יגיד כשיבטלו גם את הגנת התשואה בקרנות הפנסיה? מה הוא יגיד לאלה שיצאו לפנסיה בעוד 35 שנה? אההההה.. הוא כבר יהיה בפנסיה שלו, עם ביטוח המנהלים הותיק שלו... תפסיקו להטעות את הציבור. "יועץ" זה לא אומר "חכם"/ "אובייקטיבי" וכו'. היועץ הזה טועה ומטעה!
דניאל | 12.07.12
18.
אין מה לעשות, חייבים להוציא את הפנסיות!!!
אני בן 40 הוצאתי את כול כספי הפנסיה שלי, אכן שלמתי מס 33%. ובכסף שהוצאתי חיסלתי משכנתא ועכשיו באופן עצמאי אני חוסך לפנסיה, בלי טייקונים בלי נערי אוצר. אם כולן יעשו כך, נוכל סוף כול סוף לשלוח את נערי האוצר לעבוד במקום שמתאים להם, במזבלה של הנגב.
איתי | 12.07.12
17.
פנסייה חובה
הדרך היחידה להפוך את החיסכון הפנסיוני לכדאי הוא להפוך אותו לרשות. המעביד מפריש והעובד יכול לבחור האם להפריש לחיסכון ארוך טווח, בינוני (כמו שפעם היה קופת גמל) או קצר (קרן השתלמות). אני בטוח שלפתע קרנות הפנסיה וביטוחי המנהלים ימצאו דרך להציא אפיק אטרקטיבי ואם לא זאת תהיה הוכחה שזאת הונאה אחת גדולה
 | 12.07.12
15.
כנסו ואסביר משהו יסודי
לפני שאתם תראו אגורה שחוקה מכל התשלומים שלכם תבינו שאתם צרכים כל הזמן לשלם את המשכורת של המנהל, של העובדים סביבו,של המזכירות, של המקום שנשכר לצורך העניין,את הרכב,הנסיעות לחו"ל,את החופשים והבילויים,את הוצאות המשרד{כמו חשמל וארנונה,מים,גז, טלפון, כבלים, מחשבים,ציוד משרדי וכו וכו}, ורק לאחר כל התשלומים הנוכחיים{שהם קבועים} אולי יזרקו לכם איזה עצם קטנה......!!!!!!!!!!!!! נו, ומי שרואה ומבין את הסיכויים לקבל משהו, האם הוא ילך איתם? זה הרי ברור שלא. ומי שעדיין לא הפנים זאת אני ממליץ לקחת נייר ועיפרון, לעשות חישובים ולהבין שהשיטה הזאת זה הדבר הכי לא משתלם שיש .
חיים | 12.07.12
11.
שיתנו לי את הכסף שלי, אני אשקיע אותו בפק"מ או בתוכנית חיסכון בבנק, במקום שיבלע בקופות הפנסיה
עדיף לחסוך לבד, בלי להיות תלוי בתוחלת החיים של אחרים ובלי להיות תלוי בקרנות הפניסה ובלי להיות תלוי בתוצאות השקעת הכסף בבורסה כפי שקרנות הפנסיה עושות ובלי דמי ניהול למה אני צריכה שגופים כלכליים ינהלו אותי ? הרי אף אחד מהם לא יכול להבטיח לי מה אני אקבל כשאהיה בפנסיה הגיעה הזמן לשינוי אמיתי, להעברת כספי הפנסיה לידי החוסך בעצמו. יש גבול לכמה שהמדינה יכולה להתערב בחיינו. אפשר לחשוב, שאם לא יהיו מספיק כספים לפנסיה,המדינה תדאג לנו. אם קופות הפנסיה יפשטו את הרגל ויכנסו לגרעונות , כפי שהולך ומסתמן, אז עדיף לא להעביר כספים לפנסיה בכלל, מקסימום לשלם את המינימום לפי החוק ולבקש מהמעסיק שישלם לנו את זה כתוספת למשכורות ואנחנו נבחר מה לעשות עם זה. פשוט עבודה בעיניים כל קרנות הפנסיה האלה, שהמרוויחים העיקריים ממנה הם מנהלי קרנות הפנסיה.
שרית | 12.07.12
10.
שאלה - אודה אם מישהו יוכל לענות
שאלה - ההנחה היא שלעת פנסיה לא יישאר כלום בקופות, אבל החשש שלי הוא שמא הקופות תהיינה במינוס ונצטרך מכספינו הפרטיים להעביר כסף לקופות בכדי לאזן אותן. מעין אחריות אישית שלנו לכספים שלא באחריותנו. האם כך הדבר ? האם מישהו יודע משהו בעניין זה ?
אבי | 12.07.12
8.
בסופו של דבר, וללא קשר ספציפי לרפורמה זו או אחרת
תהיה בעיה קשה מאוד עוד 30 שנה, מכמה סיבות: 1. לאור העליה העקבית בתוחלת החיים, הדור שלנו מממן כיום למעשה את הפנסיה של הורינו, כאשר הדור הבא של ילדינו, אשר אמורים יהיו לממן את הפנסיה שלנו, מתאפיין בכניסה מאוחרת לשוק העבודה ומכאן התחלת הפרשה בגיל מאוחר יחסית, הבאת ילדים בגיל מאוחר יחסית וכדומה, כך שנראה שחברות הביטוח יעמדו בעוד 30 שנה מול שוקת שבורה כאשר לא יהיה להם מאין לממן את הפנסיות העודפות שלנו (הם הרי אמורים לשלם פנסיה עד מותנו, כאשר לאור העלייה בתוחלת החיים, התשלומים יעברו ככל הנראה את מה שחסכנו, ואת זה יצטרכן לממן איכשהוא). 2. 10,000 ש"ח פנסיה נכון להיום יהיו שווים קרוב לחצי עוד 30 שנה, גם מהסיבות שמניתי לעיל וגם לאור הרפורמות הרבות, וביניהן זו האחרונה, אשר ישאירו אותנו בסופו של דבר עם מקדמים מטורפים ועם הרבה פחות כסף בכיס מדי חודש. שיהיה לכולנו בהצלחה!!
דוד | 12.07.12
2.
זה לא באמת משנה
המדינה הפכה אותנו, העובדים השכירים, לעבדים של הטייקונים, ע"י חוק פנסיה חובה. לפי חוק פנסיה חובה, אנחנו עובדים, אבל אנחנו חייבים לשלם מס טייקונים, בדמות חיסכון בביטוח פנסיוני פרטי. הביטוח הפנסיוני הפרטי, ישלם לנו קצבה לפי מקדמים של 230-280 - שזה אומר כ 5 אחוז שנתי, על הסכום שצברנו. אם נסתכל בהיסטוריה, נראה שהריבית הממוצעת לאורך 20 שנה, היא בסביבות ה 5 אחוז שנתי. כלומר - הטייקון ייקח את הקרן, ישלם לנו רק את הריבית על אותה הקרן, וכשנמות, הוא יוכל לקחת את סכום הקרן לחשבונו האישי והפרטי. אם היינו שמים את הכסף שלנו בפק"מ בבנק, היינו מקבלים "קצבה" חודשית כמעט זהה, ואת סכום הקרן, היינו יכולים להעביר לילדינו ונכדינו. כל זאת - מעבר לעובדה שמדובר פה בכפל ביטוח - שכן גם ביטוח לאומי נועד בדיוק לאותה מטרה - של ביטוח פנסיוני.
 | 12.07.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת