אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בית הדין הארצי לעבודה: עובדי הרכבת יישארו בהסתדרות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
בית הדין הארצי לעבודה - מסתבר שהוא דווקא כן מאוזן
אני מזכיר לכל פעילי הצדק החברתי מכוח לעובדים, שאמנם לא היו שם בלילות החורף הקרים בירושלים, אבל זהו אותו בית דין שמולו עמדנו והפגנו כדי לחזק את ההסתדרות בנסותה להשבית את המשק למען עובדי הקבלן, ובית הדין הקשה מאוד על קבלת האישור להחלטה. האם לאור זאת אפשר להאשים את בית הדין הארצי לעבודה שהוא גוף שאינו מאוזן? מי שעושה זאת עסוק בהסתה נגד העבודה המאורגנת בישראל, שבראש מעייניו דבר אחד - פירוקה.
חומי | 16.07.12
19.
פס"ד חמור הן בתקדים והן בשחיתות
"קיומו של משא ומתן בין ארגון עובדים להנהלה אינו מאפשר מעבר העובדים לארגון אחר כיוון שהדבר יוביל לחוסר ודאות" תקדים - כי כל חוסר ודאות יכול לקדש את המו"מ לאמשנה כמה הוא דפוק שחיתות - כי נציג ועד (אדרעי) הועף וזה לא הפריע לארד כלומר ארד *מחרטטת* במצח נחושה לא שינויים בנציגות מדאיגים אותה זה לא שאי אפשר לעבור ועד עובדים אם הועד הקיים מנהל מו"מ - אי אפשר לעבור ועד עובדים אם זה לא נראה לארד.. לכן פס"ד חמור
א.ד. | 16.07.12
15.
איך ההסתדרות אמורה לייצג עובדים שלא רוצים אותה?
איגוד עובדים מייצג את העובדים. זו מטרתו. רוב מוחלט של עובדי הרכבת ביטלו את חברותם בהסתדרות כי חשבו שהיא אינה מייצגת אותם. אז מה התפקיד של ההסתדרות עכשיו? את מי היא מייצגת? בשם מי היא פועלת? בית המשפט באותה מידה היה יכול להחליט שלעובדים אין זכות להתאגד כלל. או שההסתדרות מייצגת כל עובד שהיא רוצה להגיד שהיא מייצגת. פשוט אבסורד!
עמית | 15.07.12
10.
הזוי לחלוטין - ע"פ מירע המסורת ההסתדרותית ביה"ד כופה על העובדים הסכם שהם לא מעוניינים בו
אילו זה לא היה עצוב, זה היה יכול להיות מצחיק. רוב מוחלט (כשני שלישים) של העובדים הצביעו ברגליים ועזבו את ההסתדרות, כי הם חשו שהיא הפסיקה לייצג אותם. באה "כבוד" השופטת ארד, לוחמת ידועה ורבת מעללים למען העובדים, ואומרת - פוס נגעתי באדום - אסור לכם, פתיים שכמותכם, להחליט איזה ארגון ייצג אתכם בצורה הטובה ביותר. כי עכשיו הגדולים - הנהלת הרכבת והנהלת ההסתדרות - עסוקים בלגזור את גורלכם (ואת גורלה של הרכבת כגוף ציבורי), ואסור לכם להתערב. שבו בשקט עד שיסתיים המו"מ ושייחתם ההסכם, שאתם לא רוצים בו, תתאפקו עוד שנה אחרי זה, ואז, אולי, תוכלו לממש את רצונכם. החלטה אומללה. יום שחור לעובדים באשר הם.
אריאל, פרולטר מתאחד | 15.07.12
8.
מסוג הפסיקות ההזויות. כאילו יש רוב להסתדרות או אין????
יש רוב למעבר לכוח לעובדים או אין? למה קבעתם שההסתדרות נשארת כמייצגת את העובדים? ולמה להמתין לשנה? כדי שיהיה לכם שקט בעבודה הלחוצה שלכם בבית המשפט??? הלוו? אתם שופטים או אמא ואבא? ומדוע שנה לאחר חתימת ההסכם? האם אתם צד בהסכם? פסיקה לא ברורה בכלל....
ש.ח.ם. | 15.07.12
3.
בושה וחרפה
החלטת בית הדין הארצי לעבודה שעובדי הרכבת חייבים להישאר בהסתדרות והם אינם יכולים לעבור לכוח לעובדים היא התנקשות בזכות יסוד של העובדים - זכות ההתאגדות לפי הכרעתם החופשית. בהכרעתו זו העמיד עצמו בית הדין לצד ההנהלה הרוצה להפריט את הרכבת בשיטת הסלאמי. הפרטה שההסתדרות לא העמידה כנגדה התנגדות ראויה. הצעד הבא צריך להיות עתירה לבג"צ נגד בית הדין הארצי. וזה יחד עם הפגנות ופעילות הסברתית נרחבת. אני אנסה להתחיל שמהו מזה באזור שלנו.
אורי יזהר | 15.07.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת