אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אוצר החינוך

105 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

103.
מערכת החינוך צריכה להגדיל את אחוז לומדי המקצועות המדעיים והטכנולוגיים
מערכת החינוך צריכה להגדיל את אחוז לומדי המקצועות המדעיים והטכנולוגיים. לבגרות, להנדסאים, במכללות ובאוניברסיטאות. חברות פרטיות יכולות להיות יעילות יותר ומתגמלות יותר... אבל למען האמת נראה לי שמורה למדעים שמנוסה יוכל לעבור למערכת החינוך ישירות לאחר מספר שנים..
 | 27.07.12
102.
כמה עובדות שהמגיבים מסכימים עליהן..והמסקנה?
קל להבחין מהתגובות שיש מס דברים שכולם מסכימים לגביהם: 1.שירותים המוצעים על ידי משרדים ממשלתיים סופם להיות בזבזניים ולא יעילים. 2. חברה שעובדת ביעילות כגון מרמנת מצליחה לצמצם עלויות ואף להשאיר רווח ואולי הגיע הזמן להפסיק לקבל בזבזנות במגזר הציבורי ולהתחיל לדרוש יעילות שווה לצאת להפגין עבור זה,לא?
האזרח .ע. | 24.07.12
101.
לכל מי ששואל "אז מה הביעה":
ברמה הניהולית, היעדר פיקוח או פיקוח רופף למדי. זה בעוכרינו כהורים. כאילו הייתה מביא את הילדים לביה"ס ומשם היו לוקחים אותם חאפרים שאף אחד לא יכול לדעת מה הם עושים. ברמה הכלכלית, עובדי הקבלן מרוויחים ומקבלים תנאים כשל עובדי קבלן. עובדי הרכבת יהפכו לעובדי קבלן. מורים הפכו לעובדי קבלן. כבאים בדרך להפול לעובדי קבלן, סוהרים כמעט הפכו לעובדי קבלן. עובדי ניקיון ואבטחה, פקחים בתחבורה הציבורית, נהגי אוטובוס, אחיות, מתכנתים (כן, גם מתכנתים, אני הייתי כזה), פקידי ביטוח לאומי, משרד התחבורה, וכל מקצוע כמעט שתחשבו עליו, הפכו לעובדי קבלן. כל עובדי הקבלן האלה הם הלקוחות העניים של כולם. ללא כסף לרכוש להם ולילדיהם חינוך ובריאות איכותיים (כי המדינה הורידה את הרגל מהגז בתחומים האלה והם מופעלים ע"י חברות קבלניות ללא פיקוח), ביתם יישרף כי הכבאים מיובשים תקציבית עד שלא יפריטו אותם, הם יהיו זקנים עניים. ועליהם תוסיף את החרדים והערבים ותראה כמה זה לא נכון כלכלית ולא מוסרית. עוד כמה שנים נקרא להם "ניצולי הפרטה".
שניר | 24.07.12
99.
מרמנת עושה כסף על חשבון ההורים בפרויקט השאלת הספרים
משרד החינוך העביר לחברת מרמנת את כל הטיפול בפרויקט השאלת הספרים. כל הכספים בפרויקט הם כספי הורים. מבדיקה שנערכה בכמה בתי ספר נמצאו הבדלים של 40%-50% במחירי הספרים בין המחיר שמקבלים כאשר קונים דרך הפרויקט לבין המחיר בשוק החופשי. בית ספר אשר קיבל כסף מההורים אם יקנה הספרים דרך הפרויקט יפסיד עד 50% מהכסף ויוכל לקנות פחות ספרים. אם יבדוק את אותה רשימה אצל ספק אחר יצליח לקבל מחירים טובים יותר ולקנות לתלמידיו יותר ספרים מישהו עושה עלינו קופה??
גוגו | 23.07.12
98.
רשימת הבעיות:
- המעסיק הפרטי מנצל לרעה את עובדיו יותר מאשר משרד ממשלתי (שכר, זכויות, וכו') - חוסר בקרה מלווה בהתרופפות במרוצת השנים שווה לאיכות שירותים ירודה - למה באמת צריך להיות פה רווח? אין בעיה עם משכורות לבעלי תפקידים אבל למה רווח? מדובר בכספי ציבור. לא הכי מגעיל שקראתי לאחרונה אבל בהחלט משאיר טעם רע. 1.7 מיליון בשנה? רבע מיליארד תקציב בשנה ללא בקרה? רפובליקת בננות
איל | 22.07.12
91.
הבעיה במוכר לא רשמי ולא בהפרטת שירותים ספיציפיים כאלה שמרמנת מפעילה
היום לאט לאט רוב המערכת הופכת למוכר לא רשמי שזה בתי ספר פרטיים במימון המדינה והבעיה היא איננה הפרטת שירותים מוגדרים כאלה שמרמנת מפעילה וזה לא מה שמאיים על התפקיד המרכזי של משרד החינוך, משרד החינוך מבקר ויודע כל מה שצריך על תוכנית קרב וקובע ומאשר את המדיניות . תפסיקו לחפש מתחת הפנס תחקרו טוב את המוכר הלא רשמי ולא הפרטת כמה פרויקטים
מורה | 21.07.12
90.
כתבה אומנם בנושא חשוב, אך מגמתית
הכתב מתעלם מהמון שאלות חשובות שעוסקות בהפרטת השירותים הציבוריים- האם במציאות הכלכלית והחברתית היום ניתן להימנע ממנה או שמדובר במשאלות לב לא מבוססות. כך אין גם התייחסות לשורשים שהביאו למגמות של הפרטה, לרבות בחינוך- אכזבה של הציבור מתוצאות ואופן התנהלות המערכת הציבורית, ועידוד מגמות של שוק חופשי ותחרות. השאלות הנוגעות לאופן הפיקוח על התחרות הן שאלות חשובות והוזכרו רק בקצרה ובצורה שטחית. חבל שנושא חשוב טופל בצורה כללית ומגמתית.
רועי | 21.07.12
88.
דברים חשובים יותר שצריך להבין בנושא של מרמנת והחינוך
קראתי את הכתבה, את התגובות- ואני מבולבלת. בעקרון צודקים. אבל כולנו מחפשים יעילות: אז עובדי משרד החינוך לא טובים. לטובת האזרח- ביצעו מיקור חוץ. תקראו לזה עובדי קבלן, או כל שם אחר- לא עקרוני. בסה"כ הם עושים עבודה טובה. ולא בהתנדבות. וברור שהם רוצים וירוויחו את המקסימום שניתן אך במידה שתהיה עדיין תחרותית מול המתחרים. אני מכירה את התחום מהנושא של רישוי ולמרות הקשיים הם יודעים לקחת אחריות ולקדם. ביום של הגשת הבקשות היה תור לא הגיוני. זוועות של ערבוב של ריחות של כל המגזרים. קיבוץ גלויות בהתגלמותו. מצד שני- כולם מגיעים ביום האחרון, אז מה כבר אפשר לצפות? . בסופו של דבר- לי יש את הרשיונות: והקלו על מסמכים שהתגלו כלא מהותיים. מבחינתי הם בסדר. מה שמפריע הוא ששעות קבלה יש רק במשרד החינוך ושם לצערי נתקלתי בתופעה בעייתית: ישנו יתרון מובהק לכל מי שמגיע מהמגזר הבדואי \ערבי\דרוזי. קשה לכתוב זאת- אני בעד שיוויון לכל ושיפור מהותי בחינוך למגזרים אלו , אבל אין שום סיבה שיהיה תיעדוף במתן המענה- וזה בדיוק היתרון של מרמנת- אין פנים ללקוח וכולם מקבלים שירות זהה. לעומת זאת במשרד החינוך זה לפי ההעדפות של נותן השירות, ואני מכירה עוד הרבה שחושבים כמוני (נושא זה עלה בפורום גננות לא אחת).
ענבר | 21.07.12
83.
גם להסתדרות המורים המדינה מעבירה כספים במיליונים לעמותת המורים
אותו תרגיל בהסתדרות המורים המקבלת מידי שנה 22 מיליון ש"ח עבור המורים, אבל אין פיקוח על משכורות ראשי העמותה המקבלים 480,000בשנה. הם מכהנים בתפקיד "הנבחר" מאז הקמת העמותה לפני כ20 שנה. אין מוביליות. הכספים מבוזבזים בראוותנות ראו ועדת החינוך האחרונה במלון דיוויד אינטר קונטיננטל...
אילנה אליאב | 21.07.12
79.
עוד אחת מהשחיתויות הנובעות מקריסת המערכות - אאוטסורסינג בחינוך!! .
עוד אחת מהשחיתויות הנובעות מקריסת המערכות - אאוטסורסינג בחינוך!! כך קוראים לחוסר האיכפתיות, הדאגה, הזילות וההליכה לאבדון מבחינה ערכית ומוסרית. בינתיים, העומדים בראש מקבלים שכר עתק והמורים בפועל עובדים בחלקם ללא זכויות ובשכר זעום!! - יחי השחיתות המוסרית - ערך חינוכי עליון במדינת ישראל, אז אולי ישכללו את השיטה וגם יעבירו את המערך הזה להודו ויחסכו בהוצאות.
ד"ר לחינוך | 21.07.12
76.
הבעיה היא לא מרמנת
מרמנת, מהתרשמותי כמי שסיפקה להם שירותים, הם דווקא חברה יעילה ומקצועית וחרב 'חידוש החוזה' גורם להם להיות מהודקים ויעילים מאוד. כדי להיות רווחיים הם לא יכולים להעסיק עובד אחד מיותר או לא לחשב בצורה נכונה את ההוצאות שלהם. הם צריכים לתת הצעות מחיר תחרותיות ועדיין רווחיות וזה לא פשוט. מה שכן, השיטה היא בעיתית מאוד מאוד מאוד. יש פרויקטים שיש הגיון לתפעל על ידי גורם חיצוני ויש כאלה שלא. עובדי המשרד לא לומדים ולא מתפתחים והידע נשאר מחוץ למשרד. כל לוגיסטיקה מעט מסובכת יוצאת למכרז. והדבר העצוב ביותר- אין כניסה של עובדים חדשים ו'דם חדש' למשרד החינוך. המסקנה שלי היא שאפשר וטוב להוציא חלק מהעבודה למכרז אבל צריך להשאר כל הזמן איזון כלשהו בין הגוף המזמין לבין הגוף הקבלני.
טלי | 21.07.12
73.
ישראבלוף
מדינת ישראל מנוהלת כחברה כלכלית בע"מ מה שלא עוזר לעשיית הכסף - צריך לחסל מהר ובזול(כאלה כמו משה סילמן מקלקלים קצת את התוכניות אבל נתגבר כשיצליחו לשכנע אותנו שהוא היה עוד קודם,- משוגע) החינוך (כור היתוך ,המיועד להכשיר נוער שימשיך ויהווה בשר תותחים לשלב הבא=צהל) צהל(לא לנצח במלחמה, אלא לגרור בעייה לדורות כי היא מספקת תעסוקה-תמיד אפשר להאשים את הפוליטיקאים שלא איפשרו לסיים...) כל צורת החיים והבירוקראטיה בארץ, הכל מתוכנן וקצרה היריעה כרגע להסביר איך מתפרנסים מאיתנו המאכרים למיניהם... הבריאות-למות בזול ומהר....(הסל שממנו המקורבים פטורים מוכיח שהבריאות היא לא לחיות אלא למות בזול) הביטוח הלאומי-עם עוד אחוז אחד יותר של גבייה היה יכול לענות על צרכי הכל -אך לא - ולכן הוא גורף כל שנה 50 מיליארד הכנסה ואנחנו מתים (מתאבדים....) מאמר זה מוכיח על הכלל אבל גם העיתון לא יכול להתפרש על כל השטחים -אחרת יפרוץ כאן מרד (לא כמו בסוריה כי אנחנו נמושות...) אז כבר אמרנו- ישראבלוף (כל הכבוד לחרדים שלא רוצים להגן בדמם על חלאה מדינית מהסוג שייצרנו כאן במאה שנות ציונות....)
חצרוני | 21.07.12
69.
תגובה ל 44 אני מאמין שאתה מאשים את ביבי גם על הפרוסטטה ממנה אתה סובל
דיסובלני להאשים בכל את ביבי. התופעה במשרד החינוך אינה בריאה אך היא באשמתו המלאה של שר החינוך - איש חדל אישים למרבה הצער. איש שלא עשה דבר למען החינוך ומתנהל כפוליטיקאי קטן ולא כמי שבידיו המשרד שיכול לעשות מהפכה ולקדם אותנו היחידים והמדינה כאחת קדימה וחבל. מר גדעון סער תתעורר!!!
רפי | 21.07.12
68.
מאוד קל למשרד החינוך להעסיק עובדי קבלן דרך מרמנת ככה הם יכולים להימנע מהענקת תנאים סוציאליים
לעובדים דרכם. יותר מזה - אפילו מתנה לחג הם נמנעים מלתת לעובד הקבלן! ועכשיו בקיץ הם פשוט שלחו אותנו לחופשה ללא תשלום ואמרו לנו "נתראה באוקטובר אחרי החגים", בעוד עובדי משרד החינוך מקבלים שכר על החודשים הללו וחוזרים לעבוד בסוף אוגוסט. גם במהלך העבודה בבית הספר לעובדי קרן קרב אסור אפילו לצלם דפי עבודה בחדר המורים כי לטענתם התקציב מתייחס רק לעובדי משרד החינוך ואותנו שולחים להסתדר איכשהו...פשוט ביזיון שזה היחס שמקבל עובד הוראה. זו פשוט דרך גאונית להעסיק מישהו מבלי להתחייב לשום תנאי העסקה הגיוני.
עובדת קרן קרב | 20.07.12
67.
אין יעלות והשירות הוא מהגרועים שנתקלתי בהם! זאת שערוריה שחברה כזאת נבחרת לתת שירות ציבורי במידינה!
חברת מרמנת, לא מצליחה לתת שירות. לא עונים לטלפון ואין קבלת קהל. זאת חברה נוראית, ואפילו במשרד החינוך הצליחו בעבר לתת שירות טוב יותר, למרות עומס העבודה. העובדים לא יודעים מימינם ומשמאלם, וזה מדהים שזאת פעם ראשונה שיש כתבה עלהם. זאת חברה בלתי יעילה! והרבה מעבר לכך, זאת שערוריה שהם מקבלים כל כך הרבה כסף מאיתנו בעצם, האזרחים ולא נתנים מענה בכלל. חברה נוראית, מישהו חייב לעשות משהו בעניין!!!!
נתנאלה פניגר | 20.07.12
66.
שימו לב: בפרויקט הלאומי ״מחשב לכל ילד״ משלמים לזכיינים 40 שקל לשעה להדרכה!!
שימו לב: בפרויקט הלאומי ״מחשב לכל ילד״ משלמים לזכיינים 40 שקל לשעה להדרכה!! וזה כולל מע״מ - אתם יודעים כמה נשאר למדריך?? מדובר בפרויקט אשר ממומן מכספי ציבור שבו המדריכים מקבלים תמורה הנמוכה משכר מינימום בעוד הזכיינים (במקרה זה נייס ואומגה) עושים מיליונים
אורלי  | 21.07.12
64.
כנראה שמורי קרב לא צריכים לאכול או לגור
לפחות לפי המנכ"לית החצופה שלהם - למה באמת שיקבלו כסף בקיץ כשהם לא עובדים ביולי, אוגוסט, ספטמבר . אין יותר טבעי מאשר להוציא אנשים מיוני ועד אחרי החגים לחופשה כי אין איך להעסיק אותם ולהפוך את העניין לבעיה שלהם. נראה אותה מסתדרת עם 9 משכורות בשנה. לא להאמין שאנשים מסתדרים 10 שנים בממוצע לפי הכתבה בתנאי העסקה כל כך מחפירים. אה, שכחתי - בוגרי אקדמיה בעלי תעודת הוראה במקצועות לא חשובים כמו אמנות ומוסיקה לא יכולים להיות מועסקים דרך משרד החינוך ממילא ואין להם אופציה אחרת.
 | 21.07.12
63.
הבעיה היא כאמור, משרד החינוך
אחת הנקודות החשובות בכתבה היא העובדה שלמרות שנמסרות פעילויות רבות למרמנת, תקציבו של המשרד אינו מצטמצם, ואגפיו השונים - אשר התרוקנו מתוכן - ממשיכים לפעול גם כאשר אין בכך כל צורך, ויוצרים כפילות של הוצאות. נקודה נוספת מזוית שונה: מכיוון שמרמנת אינה מכוונת פדגוגיה אלא מכוונת כלכלית, עשוי להיות עיוות רב בשיקולי הדעת ובקבלת החלטות שהיו צריכות להיות פדגוגיות, והן אינן כאלו. לכן, הנושא מורכב הרבה מעבר למה שנאמר בכתבה החשובה הזו.
חנה | 21.07.12
62.
חברת מאמנת לפחות פועלת כחברה הוגנת
עבדתי יחד עם מאמנת. החברה פועלת בצורה הוגנת, לא מפלה אנשים, מעסיקה גם בני מיעוטים, ומבצעת את פעילויותיה במקצועיות אמיתית, בלי להתפתות לקיצורי דרכים. אם כל החברות הנותנות שירותים למדינה היו מתנהלות כך, מצבינו היה טוב בהרבה. נראה לי שמישהו מלכלך על החברה בכוונה, ולא בהצלחה יתרה. רוצים לחשוב למה? אולי מנסים לגרום לפגיעה בפעילותה בשביל לקבל את חלקה.
דרור | 21.07.12
61.
עו"ד דגן בוזגלו מספקת ניתוח שטחי ומאכזב
ציטוט: "אם מרמנת מרוויחה מיליונים ממה שהממשלה יכולה לעשות בעצמה זה אומר אחד משניים: או שזה עולה לנו יותר מהעלות אם הממשלה היתה עושה זאת, או שהרווח מגיע על גבו של מישהו אחר, למשל העובדים". יש אולי אפשרות נוספת? שאולי אם הממשלה היתה עושה זאת, זה היה עולה הרבה יותר ביוקר ממה שזה עולה גם לאחר הוספת רווח מרמנת לכלל העלויות נטו??? את האפשרות הזאת אפילו לא מזכירים? אם נעצום עיניים ולא נראה את השמש היא תעלם מן השמיים? גם אם עדיף שדברים יתבצעו ישירות באמצעות הממשלה, עדיין צריך לומר אמת ולהציג את התמונה המלאה. בלי דמגוגיה. בלי הטעיות. האמת. כל האמת. רק האמת.
חגא | 21.07.12
60.
מרמנת כופים בימים אלה על בתי ספר להזמין ספרים במחירים מופקעים רק דרכם.
בתי ספר נאלצים לשלם למרמנת מחירים גבוהים בהרבה משנים עברו. בשנים החולפות ממוצע ההנחות היה 15% אם לא-נמנעים תקציבים והשתתפות בפרוייקט ההשאלה. מקבלת אחוז מסויים ממשרד החינוך על כל הזמנה. השנה מרמנת כופה עליהם הנחה קבןעה של 10% בלבד, בית ספר שמסרב אינו יכול להשתתף בפרוייקט ההשאלה ונמנעים ממנו הקצאות של משרד החינוך!!! החוזה עם ספקי הספרים התבצע ללא מכרז. החשבת הכללית נתנה על כך פטור ממכרז על 195000000 שח לאחר שמשרד החינוך פנה לוועדת הפטור במשרד האוצר תוך שהוא מסתיר את העובדה שהספקים כפו עליו מחירים גבוהים בהרבה מהמחירים הקודמים. בימים אלה נדונה עתירה שהוגשה בעניין בעת"מ 22284-7-12 השופטת דרורה פלפל קבעה בהחלטה מהיום שהעניין מחייב בירור והעבירה את המשך הדיון למחוזי בירושלים.
מישהו שמכיר מקרוב | 21.07.12
58.
ממש שערוריה
עבדתי לצערי בחברה והצטערתי כל רגע על כל רגע תנאי ההעסקה מבזים מביאים לאבדן כוח האדם האיכותי והאידיאליסטי מה שהם צריכים זה אנשים שימלאו עבורם טפסים על "תפוקות" כדי שיוכלו לקבל את הכספים ממשרד החינוך ולגזור את הקופון השמן למעשה גם אם יספרו להם סיפורי אלף לילה ולילה בטפסים על ה"פעילות" זה לא איכפת לאף אחד כי אף אחד גם לא עובר על הטפסים העיקר כאמור שיהיה להם כיסוי לגזור את הקופון בסופו של דבר העבודה לא נעשית באופן אמיתי כי העובדים,לא פרייארים, מבינים די מהר את התהליך ומתחילים לחפף. בעלי מצפון כפי שאני הייתי עוזבים. מי שמפסיד זה כמובן הציבור.
שלי | 21.07.12
52.
לצערי ישנם אלה שמתגעגעים לקומוניזם ורוצים שהמדינה תנהל את הכל - מאווווד יעייל
לא מבין את אלה שמאמינים ביעילות ניהול הכל על ידי המדינה . אני שייך לאלה שחושבים שצרךפתוח ולא למרכז את השירות הציבורי - רין כאו שחיתות ולגיטימי להרוויח . מעבר לכך, הכתבה לא מצליחה להוכיח שמיקור חוץ פחות יעיל ונותו שירות פחות טוב. אלה שנותנים ביקורת ל המדינה רוצים שרק המדינה תנהל!!!!
אזרח  | 20.07.12
51.
שירות של המרמנת
אני חושב שהשירות וההתנהלות משתפרות מאוד במיוחד עם רואים מה שקורה בשנה האחרונה. אנחנו משיגים אותם כשמתקשרים. כשהיינו צריכים ללכת לחינך יש שם רק צעקות ולא מתייחסים כמו שמשרד ממשלתי צריך. זו השנה הראשונה שקיבלנו רשיונות בזמן ולא היינו צריכים להגיע לתביעות וערעורים. הם צריכים עוד להשתפר כי לא תמיד ברור מה שכתוב באתר אבל הלוואי וימשיך ככה ולא יחזור למה שהיה לפני כן.
חמודי | 20.07.12
50.
לכל חובבי הכפייה שהגיבו עד כה
אולי די עם החשיבה שכל מה שהשירות שהמגזר הציבורי מספק - הוא טוב, אמין ולא גוזל מכם כספים נוספים? והעיקר - אתם באמת סומכים על טיב השירות? חושבים שאין בעולם שירות טוב יותר? להזכירכם - גם בשוודיה, אהובתכם, החינוך הופרט - ולא קרתה שם מהפיכה. לתשומת ליבכם ;)
דניס | 20.07.12
49.
איגודי העובדים הם אלו שהיוו את המנוע העיקרי להפרטה
ברגע שאיגוד עובדים כלשהו מחזיק את המעסיק שלו כבן ערובה, פלא שרוצים להפריט? ברגע שמעסיק לא יכול לפטר עובד חסר תועלת וחסר מוטיבציה לעבוד, פלא שרוצים להפריט? האיגודים המקצועיים דרדרו את המעסיקים (וגם את המדינה) למדיניות של מיקור חוץ אגרסיביים, רק כדי שאותם מעסיקים יוכלו להגן על עצמם בעתיד, כשירצו להיפטר מאותם אוכלי חינם. העובדים כרתו את הענף עליו ישבו, אז שלא יתלוננו. כישורים לפני קישורים!
עודד | 20.07.12
45.
משרד החינוך מזמן איבד את הדרך
בושה וחרפה שכך מתנהלים העיניינים במשרד החינוך ובמדינה. הגיע הזמן שהמשרד יעשה בדק בית אצלו בבית. עם תקציב של 30 מיליארד ש"ח לשנה ניתן היה להפוך את מערכת החינוך למצטיינת בכל העולם, לפחות במשך העשור האחרון (בסה"כ 300 מיליארד ש"ח). אף שר לא עשה בדק בית רציני במשרד. הרפורמות לא יוציאו את המערכת מהבוץ שהיא שקועה בו. הדג מסריח מהראש ומשם צריך להתחיל. מקווה שלאחר הבחירות הבאות, בשנת 2013, יגיע למשרד שר עם חזון, אומץ ויכולות, בלי פופוליזם וקומבינות, שיהיה מסוגל להרים את מערכת החינוך ממצבה העגום.
יובל | 20.07.12
42.
הבעיה העיקרית עם מרמנת זה השירות הלקוי שלהם
לא זו בלבד שמשרד החינוך מעביר להם פרויקטי ענק- הוא אינו מפקח על השירות שניתן לאזרח דרך מרמנת, או אם נדייק-חוסר שירות. מאז שמרמנת קיבלו את הפרויקט לרישום גנים עבור אגף "חינוך מוכר שאינו רשמי" כחלק ממסקנות ועדת טרכטנברג, מרמנת פשוט אינה עומדת בעומס. אפילו לא ניסיון אחד להשיגה טלפונית בשעות הבוקר לשם קבלת שירות, צלח!!! מרמנת אינה זמינה טלפונית, פקידיה מתייחסים למיילים שנשלחים אליהם (לבקשתם, כי הם עמוסים) רק אחרי שבועיים ויותר. ז"א שלרשות המבקשת לקבל רישוי לגני הילדים שבה, עדיף לעלות ירושלימה, מאשר לנסות ולהשיג את מרמנת טלפונית. משרד החינוך כושל מלפקח על קבלניו.
דנה | 20.07.12
40.
במשרד החינוך כל כך הרבה פקידים שלא עושים כלום. מצלצלים למשרד בשעות קבלה
ואף אחד לא עונה כי פשוט ציבור המורים, ההורים והתלמידים לא מענינים אותם במיוחד. שיעשו בקרה על כל משרדי החינוך ויוציאו עובדים שסוף סוף יעבדו כמו שצריך. לא יאומן שעוד צריך להוסיף כסף למערכת כל כך בירוקרטית ולא יעילה.
מורה | 20.07.12
33.
והסיבה האמיתית למה זה טוב לאוצר היא
כי לאוצר אסור לגבות כסף על חינוך מההורים. יש לו מגבלה של חוק חינוך חובה חינם. אז מה עושים? פשוט - מקצצים שעות ומציעים0 להורים להשלים את החסר בשעות העשרה. רק שעל שעות העשרה של קרן קרב נדרשים ההורים לשלם יותר מ 100% עלות. למעשה ההורים מסבסדים את הקרן והמנהלים ואם היו יכולים לשכור ישירות את המורים זה היה זול בהרבה. וככה משרד האוצר מתקצב חלק משעות ההוראה על ידי ההורים ולא על ידי המיסים. ומה ההבדל הגדול? ההבדל הוא שלילדים עשירים יהיה יותר ולעניים הרבה פחות. כלומר זה מנגנון שמנציח פערים וקובר בתחתית הסולם ילדים שיכלו להיות הרופאים, החוקרים, הממציאים והמובילים של המחר.
יובל | 20.07.12
31.
כל עובד חדש בשירות המדינה עולה לפחות 10 מיליון שקל
קיבלת עובד בן 21, זהו, התחייבת לשלם לו שכר הולך וגדל (זחילת שכר) למשך 46 שנים (סביר שיותר, גיל הפנסיה הולך ועולה) ואחרי זה פנסיה למשך עוד 15 שנה (סביר שיותר, כי תוחלת החיים הולכת וגדלה) בלי שום אפשרות לפטרו ובלי שום גמישות ניהולית, וזו התחייבות כספית של לפחות 10 מיליון שקל ואני עוד ממעיט. אז ברור שאם משרד החינוך רוצה פרויקט שהוא לא בטוח שיימשך לעוד 40 שנה, אלא אולי רק ל-4 שנים, אז הדרך היחידה לעשות זאת היא באמצעות מיקור חוץ. כמובן שאם וכאשר תבוטל זכות ההתאגדות והשביתה במגזר הציבורי והמלכ"רים (שאלה מגזרים שאינם למטרות רווח ולכן אין צורך "לאזן" בין זכויות בעל ההון לבין זכויות עובדיו כי אין כאן שום בעל הון, בעל ההון זה הציבור הרחב שהכנסתו החציונית 5000 שקל בחודש) אז ניתן יהיה להפעיל את השירות הציבורי ביעילות ובגמישות ניהולית מוחלטת ואז לא יהיה עוד צורך במיקור חוץ שכזה.
כלכלן | 20.07.12
30.
הם לא שובתים כל שני וחמישי
ואם רוצים,מחר אפשר להחליף את החברה שנותנת את השרותים. המהלך טוב ונכון גם אם לא חוסך כסף במבט ראשון. את כל משרד החינוך יש להפריט ולאפשר לכל הורה לתת לילדיו איזה חינוך וכמה חינוך כמו שהוא מוצא לנכון ולא כמו שהציבור הנאור בעיני עצמו החליט
אאא | 20.07.12
28.
מה בדיוק אתם רוצים?!
קשה להבין את כל המגיבים, אמנם הם מעסיקים עובדי קבלן שמרוויחים 30-40 לשעה, אבל אם נעביר את העבודה לעובדי מדינה שמרוויחים גם 60-70 שקל לשעה(בייחוד עם ההטבות) נראה שזה יעלה יותר כסף למשלם המיסים, ואם בממשלה יחליטו לעלות מיסים אז תבכו על זה במקום. בשביל לחסוך הוצאות ממשלה מישהו צריך להרוויח פחות כסף, זה לא טוב או רע, פשוט כורח המציאות, אחרי הכל הממשלה מנסה לחסוך כסף בשבילכם התושבים(וזה שיש רווח, כמו שמגיב כלשהו אמר, אינו אומר בהכרח שהממשלה יכולה לחסוך, לממשלה יהיו הוצאות גבוהות יותר בביצוע עבודה מאשר לחברה פרטית, הממשלה דואגת לרווחת העובדים והחברה דואגת לשורת הרווח)
מונקי | 20.07.12
27.
דגן־בוזגלו. "אין שום סיבה שיהיה רווח בפעולות שמשולמות מכספי מסים. העלות צריכה להיות העלות"
נו, באמת? וכולם יעזרו עזרה הדדית ושלום יהיה על פני כדוה"א?....בוזגלו, סתם שאלה מעניינת.... המחקר שלך- מי מימן אותו? כמה את מקבלת מענקי מחקר? ועוד שאלה... מי משלם את מענקי המחקר ועל חשבון מה זה מגיע? למה את לא כותבת וחוקרת מתוך עניין בלי תשלום? מה התמימות הזו?.... מישהו הכריח עובד לעבוד? אז התנאים נמוכים והמנכלית מרוויחה על חשבונם?- שיתפטרו ויחפשו עבודה אחרת: בוזגלו, כמה את מרוויחה לעומת המנחה האקדמי שלך? ולמה? כי אולי הוא עבד קשה על מנת להגיע למה שהגיע? בואו כולנו נצמצם עלויות של כל החברות ונדרוש שיעבדו ללא רווח. זה הגיוני מאוד. העבודה של חברות מיקור חוץ הרבה יותר יעילה מהאטימות של עובדי ממשלה. והם מרוויחים כי ככה העולם בנוי. את מרוויחה, אני מרוויח, הם מרוויחים וגם העובדים, כנראה (או שמכריחים אותם לעבוד ?! אולי תעשי על זה מחקר: את מי חטפו כדי להכריח אותם לעבוד). אני הולך לקנות בגדים. אבקש מהמוכר למכור לי במחירי העלות. אין שום סיבה שירוויח(צריך לאסור על מבוגרים לצפות בתכניות הוט לילדים)
אבירם | 20.07.12
26.
תגובה לשמעון (1) התנערות טוטאלית
אתה כל כך צודק! ואספר לכם כי בתור סטודנטית ללימודי הוראת המוסיקה לא הייתה לי ברירה ונשלחתי לעשות את הסטאז' שלי בבית ספר בת"א. שם קיבלתי שכר מאחת מחברות עובדי הקבלן. לא קיבלתי שום זכויות מעבר לשעות העבודה שלי ונסיעות. נכנסתי ללמד חדורת מוטיבציה ועם הרצון לתת ולקדם. לאחר שנתיים ניסיתי להתקבל למשרד החינוך, אך הוא לא רצה לקבל מורים חדשים. ככל שחיפשתי, נוכחתי לדעת כי יהיה לי מאוד קשה להכנס לעבוד במשרד החינוך . כמי שדוגלת בלקבל את מה שמגיע לי, נפלטתי מן בית הספר (בצער רב בגלל התלמידים) והלכתי לחפש את דרכי בשוק העבודה הפרטי. והרי לכם סיפור ממוצע של מורה חדורת מוטיבציה ומערכת חסרת אמצעים! אז שלא יקשקשו לכם שחסרים סטודנטים ברמה במכללות - כי משרד החינוך פולט אותם ומרחיק אותם. מי כאן יקח אחריות סוף סוף?
מאיה גרוסמן | 20.07.12
24.
עבדתי במרמנת
למרות שבמבט ראשון נראה שמדובר על מקום עבודה שמנצל או מעביד בפרך בסופו של יום מועסקים במקום זה 5000 אנשים ורובן נשים נשואות שמפרנסות את משפחותיהן בכבוד. הופרשו כל התנאים הסוציאליים, ניתנו כל המתנות לחגים ולימי הולדת וכובדו כל ימי החופש והמחלה והמילואים. אף אחת מהעובדות לא לטשה עיניים לדוידנטים שמקבל המנכל... מחלקת משאבי אנוש מאוד מקצועית, הנהלה בכירה מכשירה עובדים ונותנת כלים ותמיד יש תקווה שבזכות הנסיון שנצבר שם והקשרים שמתפתחים עם משרדים ממשלתיים שונים : בעתיד ניתן יהיה להשתתף במכרזי כוח אדם ולהתקבל למשרדים הממשלתיים כפי שרוב עובדי מרמנת עושים. עזבתי את החברה בשביל להמשיך ולהתקדם בחיי אבל בזכות עבודתי שם הצלחתי לבנות את חיי ולהתפרנס. בזמן שעובד מדינה מכין כוס קפה בין 9 ל 11 עובדת של מרמנת מסוגלת ל
נטלי | 20.07.12
22.
ל-18: כאשר תקציבים מצטמצמים (כולל החינוך9 חייבים להיות יעילים בהוצאת הכסף. מיקור חוץ זו השיטה
הטובה ביותר הידועה ומכון שהעובדים מקבלים פחות כסף כי המדינה מוכנה להוציא פחות כסף על עבודתם. טוב שיש חברות מקצועיות ומצליחות כמו זו בכתבה שמוציאות למדינה את הערמונים מהאש גם אם זה לא הכי צודק. זו כלכלת המחסור.
קדמני | 20.07.12
21.
רווח והפסד
כאשר יש לך מטרת רווח והפסד, אתה בהכרח יעיל יותר ושואף לביצועים טובים יותר. להבדיל מ"עובדי" משרד החינוך שממש לא מעניין אותם אם זה יקח שעה או שבוע לבצע משימה פשוטה. מה התמריץ של עובדי משרד החינוך להתייעל או להצטיין? כמו כן מה העונש לעובד משרד החינוך שמזלזל או נותן שירות גרוע? הרי אי אפשר או מאוד מאוד קשה לפטר עובד מדינה..... אולי אם יפריטו גם עבודות לוגיסטיות במשרד המשפטים... העסק שם יתחיל לדפוק יותר מהר.
אזרח | 20.07.12
18.
עובדי קבלן של השרות המיבורי
שלום, יש צדדים רבים ורב גונים לנושא הזה. מצד אחד באמת אין פיקוח על הרווחים שלהם שבאים מהכיס שלנו. מצד שני הם יותר מקצועיים בנושאים שלהם מהפקידים הממשלתיים. למשרד החינוך כמו לשאר המשרדים אין כח לשינויים . לא לשינוי מהיר אך גם לא לשינוי איטי. לכ הם עובדים עם מיקור חוץ. הבעיה העיקרית היא שהעובדים של מיקור החוץ הם עובדי קבלן נטולי זכויות. גם העיריות עושות זאת עם חברת מוסדות חינוך.
אחד העם | 20.07.12
16.
יש עוד הרבה חברות כאלה - הבעיה בממשלה
אני בטוח שכמו החברה הזו יש חברות רבות נוספות שמתפרנסות ממיקור חוץ של עבודת המדינה. מאחר ודי ברור שלא חוסכים פה כסף, נשאלת השאלה למה הממשלה פועלת כך. כנראה שהתשובה מורכבת אבל כנראה שנוגעת בחוסר מקצועיות של העובדים בגופים הממשלתיים, חוסר רצון לפעול ולהצליח - כנראה כפועל יוצא לשה שלמעסיק הממשלתי אין שום יכולת להתמודד עם וועדי העובדים וההסתדרות. איך מנהל יכול לנהל פעילות כאשר הוא לא יכול לפטר עובד לא ייעיל? כאשר הוא חייב לשלם משכורת ועוד תמריצים לאנשים שרק יושבים על הכיסא ולא עושים כלום? אני מניח שהפתרון של המנהלים שרוצים שהעבודה תתבצע הוא לצאת במיקור חוץ, זה עולה יותר כסף (גם כי מדובר בחברות למטרות רווח וגם כי משלמים במקביל לעובדי הממשלה שלא עושים כלום) - אבל לפחות משהו יוצא מזה ואין אף וועד שיושב על המפסק. זה קורה בעוד הרבה מקומות בממשלה. צריך לעשות מהפכה בשירות הציבורי, לאפשר למעסיקים גמישות בהעסקת עובדים תוך שמירה על הוגנות ושקיםות של התהליכים. לרענן את השורות בעובדים חדשים בעלי מוטיבציה ולדעת לשלהם להם בהתאם (כמו בשוק הפרטי).
כחלון | 20.07.12
14.
כן ירבו - יש מי שעושה את העבודה ולא מחמם כיסא עד הפנסיה
הנורמה במערכת החינוך והמערכת הציבורית שאחרי שיש קביעות מפסיקים לעשות לא רוצים שינוי וקידום רק לשבת לשתות תה ולא לבזבז זמן על עבודה - כמובן בהנחה שמגיעים לעבודה. השכר מובטח לכול החיים גם אם הפרוייקט לא קיים . האינטרס של עובדי המדינה לא לעבוד רק כך יקבלו עוד תקנים ועוד תקציבים כי אם עובדים אך האחות/חברה/קרוב יקבלו עבודה .... הדרך היחידה לחסוך מיליארדים היא לתת למישהו לעבוד ולשלם לו עבור העבודה ולא עבור חימום הכיסא. נקווה שיום יגיע וכול המערכות יעבדו גם נקבל שירות גם רמת החיים תעלה וגם נשלם פחותל מיסים
אזרח | 19.07.12
12.
כתבה חשובה מאוד, זריקת אחריות פוגעת בסוף בעובדים ובאזרחים.
יש כמה אנשים שמרוויחים מכך שמשרד החינוך לא יודע להתנהל ולא מסוגל להעמיד מתוך עצמו שירותים נדרשים לכל המחלקות שלו ומכך שמשרד האוצר רוצה שיהיו כמה שפחות עובדי מדינה במשק. התוצאה היא חברה שמורכבת מכמות מעטה של אנשים שמרוויחים המון והרבה עובדי קבלן שמתחלפים ומרוויחים מעט ומעט מאוד. העובדים שמפעילים את המינהלות האלה, נותנים את המענה ללקוחות משרד החינוך, אבל מרוויחים פחות מעובד מדינה במחלקה המקבילה וזוכים לתנאים סוציאלים מינימאלים ע"פ החוק. התוצאה-הרבה עובדים לא מרוצים שלא נהנים מהרווח של החברה שבה הם מעוסקים. כל הנושא הזה משקף את מה שקורה במדינה. זה כסף של הציבור וחשוב שהציבור יידע איך המדינה מתנהלת! ושיהיה יותר פיקוח על משרדי הממשלה, משרד החינוך בפרט מתנהל בצורה מיושנת ומסורבלת ומלא פוליטיקה.
גלית | 19.07.12
2.
כאחד שנזקק לשירותיה של החברה הזו
אני יכול להעיד שהשירות שלה אינו טוב בלשון המעטה... שנה לקח להם לעדכן ציון בגרות וזאת רק לאחר אין ספור טלפונים, נפילה בין הכסאות וטרטורים אין סופיים.. אולי הם יותר טובים ממשרד החינוך אך הם נמצאים עדיין רחוק מאוד ממצב של מתן שירות אולם לציבור האזרחים...
אחמד  | 19.07.12
1.
המדינה מתפרקת מאחריות
חברות כמו מרמנת יכולות לחלוב את המדינה (ובתוך כך להתעלל בעובדיהן), משום שהמדינה מפריטה את עצמה לדעת. זה שהמדינה מעבירה סמכויות שהן בליבת העיסוק של מדינה באשר היא לחברת חיצונית זו חוצפה שאין כדוגמתה. המכרז המתואר בו משרד החינוך צריך לבקש בנימוס רב ממרמנת שתעביר לו נתונים על המתרחש, ומרמנת נעתרת, בטוב ליבה, לאחר שהיא עצמה קובעת את הפרמטרים לבדיקה ואת דרכי הבדיקה, זה כמו סצינה מסרט קומי לא מצחיק במיוחד. אזרחי ישראל לא רוצים מדינה שמפריטה כל מה שזז. אזרחי ישראל רוצים מדינה חזקה שלוקחת אחריות על שירותי החינוך, הביטחון, הבריאות והרווחה של כולנו.
שמעון ש | 19.07.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת