אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איפה המשמעת העצמית מתחבאת?

127 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

108.
צריך להפריד בין כח רצון בהתאפקות, לבין כח רצון בעשייה והתמדה
לי מאוד קל לשבת למדיטציה, לא לדבר בסדנת שתיקה של חודש ולעמוד בלי לזוז שעות, אבל מאוד קשה לי לקום בבוקר ולהביא את עצמי לתרגל טאי צ'י, או להחליט שמהיום דיאטה או שממחר כל בוקר אני מתרגלת את ברכת השמש... אשמח אם תתיחס בכתבה ובמחקר לשוני שקיים בין כח הרצון שעוזר לנו להתאפק לבין זה שמביא אותנו לפעולה. תודה
שירי | 23.09.12
104.
חיכיתי חיכיתי לתגלית
משמעת עצמית = התמקדות במטרה = סינון מוגבר של גירויים חיצוניים , ומכאן המאמץ המוגבר והעייפות שלאחריו. כאילו, דא... מקור האנרגיה העיקרי של המוח הינו גלוקוז, שמתקבל כמובן ע"י אכילה של פחמימות. המומלץ הוא לאכול פחמימות מורכבות המכילות סיבים כגון לחם מלא, אורז מלא וכו', ולא רק בגלל הגלוקוז -מזונות מלאים מכילים גם הרבה יותר מינרלים כגון אשלגן , אבץ, ויטמיני B ועוד - כל אלו חיוניים גם הם לתפקוד מערכת העצבים! בעצם רק כ-5-10% מהאוכלוסיה מסוגלים להציב לעצמם יעד ולדבוק בו עד שמתגשם. האמת שאולי זה לא כל כך נורא, לא הייתי רוצה עולם שכל אחד מצליח להגשים את שאיפותיו - לא תמיד זה לטובה....
lior | 09.08.12
102.
מדיטציה
לקרוא כתבה, לשמוע על כל המבחנים והמחקרים ולא למצוא את המילה מדיטציה ויותר את "הישיבה ללא מטרה" של הזן בודהיזם מוזכרים ולו פעם אחת. נכון מוזכר בודהה אבל בהקשר אחר. מראה שקל יותר לחפש מתחת לפנס ולדפוק רושם שאתה מחפש באמת. לב הבעייה, הוא כנראה, כפי שבודהה הגדיר אותו, הבורות, חוסר ההבנה הבסיסי של האדם.
יוסי | 04.08.12
99.
משמעת עצמית
כתבה מעולה!!! עכשיו ברור למה לא הפכתי למוזיקאית טובה למרות הכשרון והשיעורים - כי לא קיבלתי עידוד ועניין . שילמו וזהו... לשלם עבור שיעורים זה לא מספיק - הורה חייב לחיות מעורב ותומך. נכון , יש כשרונות ענק בעלי מוטיבציה בהתאם, שמצליחים להתפתח למרות הכל - אך זה לא המצב אצל הרוב הגדול. זוכרת שלפני מבחנים אכלנו מתוק, בלי להבין למה.
סוזי | 02.08.12
76.
הכל נחמד עד שנוגעים לך בחזה או באיבר המין...
יש לא מעט אנשים שלא עומדים כמו פסלים אבל לובשים תחפושות באירועים ובפארקים לצערנו אנשים בלי בושה וחרפה ניגשים ונוגעים בבגד העליון לבדוק האם זו אשה, או נוגעים בחלציים לבדוק מה יש שם. הייתי בסרט הזה בפתיחה של קניון איילון בזמנו כשהייתי סטודנטית, גועל נפש ובושה וחרפה מה שעברתי באותו יום, לא הייתי חוזרת לזה לעולם, כי האנשים בישראל מאז ומעולם הם סוטים ובשביל זה בלבד צריך מספיק בתי כלא בשביל להכניס לשם את כל החולים, הסוטים והאלימים מינית.
מ | 28.07.12
74.
חוסר לכידות למאמר --גם ל--45
הרצון העצמי , גודלו ויכולת השימוש בו , היא תכונה מולדת--ראה קורולציה לילדים בגיל 4. אך כמו "שריר" ניתן להתאמן ולפתח יכולת השימוש בו. ראה יחדות צבאיות מובחרות. בלי קשר ליכולותיו הפוטנציליות, מבחינה פרקטית הוא זקוק למנוחה, ולמזון, כמו "שריר" ראה ניסויי הגלקוזה והפסלים. זה נראה לי כמו אינטליגנציה , או כל יכולת מוחית אחרת. לכולן חשוב היכולת הביולוגית הגנטית המולדת, כולן אפשר לפתח במידה מסוימת, וכולן מאבדות מיכולתן כשהמח מתעייף או רעב. לא קראתי כאן שום דבר שמראה שינוי מיכולות מוחיות אחרות. היחודי אולי במאמר הינו קיומו העצמאי של "כח רצון" כשלעצמו. כיון שאופן פעולת המוח איננו מובן , הפסיכולוגיה איננה מדע בשל ,והנסיונות וההבנות הן ראשוניות ומהוססות בלבד.
אמיר | 28.07.12
73.
תשובה ל 68
בדיוק כמו שאתה מפתח שריר. ברור לך שיש כמות מסויימת של תרגילים שאתה יכול לעשות ביום כי אחרת יגמר לך הכוח. מצד שני ברור לך שאתה חייב להתאמן כל יום כדי להגיע לשריר חזק. תתחיל לתרגל משמעת עצמית ואל תשכח לאכול בסוף, אל תדלג על ארוחות כי זה מה שנותן לך את היכולת להמשיך. עם הזמן תוכל לעשות תרגילים יותר ויותר קשים.
נעמי | 28.07.12
67.
כתבה מעולה,מסוג הכתבות שלא נתקלתי בהן!!
מאוד מקיפה ומזכירה דיאלוג בין 2 ולא הצגת דיעה ושלום על ישראל....(נשמע כמו "השיחות שלי" עם אנשים,מתחיל מנקודה אחת(דוגמא אישית)והולך ומתרחב,עכשיו אני מבינה למה לא כל אחד עומד בזה-כי התוצאה ארוכה במיוחד ומסתעפת.)לייק!! לקחתי לתשומת ליבי בעיקר את המשפט"משמעות יוצרת משמעת"-זה משפט שמזכיר לך למה איבדת את הדרך ואת כח הרצון ואיך אפשר להחזיר אותם=לחפש את המשמעות בחזרה אותה אחת שתאמין לה חזק מהלב ואז שום דבר לא יפריע לך בדרך אם היא מספיק חזקה...
אורה | 28.07.12
66.
מרתק ומוגש היטב
קראתי ברצף ומיד עם סיום הכתבה גלגלתי עד לראשיתו של העמוד - מחפשת את שמו של הכותב. גיליתי עניין רב בעיקר בגלל סגנון הכתיבה והבאת הדוגמאות הרבות ממקורות שונים כמו גם הניסיון האישי של הכותב. נדיר! נדיר שאקרא כתבה שלמה ללא "רפרוף". נדיר שארצה להגיב ולהחמיא. נדיר שהנושא מצליח לדבר לכולם, בכל גיל, מצב אישי, סטטוס כלכלי ועוד.. אם שאר הכתבות שלך דומות ברמת העניין שאגלה בהן, אתחיל לקרוא את כלכליסט על בסיס קבוע. תודה לך אורן הוברמן, נעמת לי מאוד. צ.מ.ד.
צ.מ.ד. | 28.07.12
58.
מעלף
המשפט הכי יפה בכתבה: "התברר שהמחוות הזעירות ביותר, הכמעט סודיות, היו המרגשות ביותר עבורם. קריצה, תיפוף קל עם היד, הנהון קל בראש. ייתכן שזה מכיוון שהתנועה העדינה שימרה את האשליה של פסל שמצפין חיים. ואולי אלה הילדים, שעמוק בתוך תוכם מעדיפים את הבידור שלהם דווקא מאופק ומינימליסטי" הילד שלנו בן 4, ולא משנה כמה יקר ונוצץ הצעצוע שאנחנו קונים לו, הדבר היחיד שלא נמאס לו ממנו הוא תמיד הקופסה שבתוכה הוא הגיע תודה על הכתבה המרגשת אורן. אנחנו מדברים בבית כבר יומיים רק על הכתבה הזו
נועה מ | 28.07.12
57.
עניין אישי
נהניתי מאוד לקרוא את הכתבה! וכמובן שמה שהכי מרתק בכתבה זה הענין האישי שבטח יש לכל קורא בכתבה זו. אני בטוחה שכמוני כולם השליכו על עצמם את התוכן וניסו להבין איפה הם עומדים ומה צריכים לשפר בחיים שלהם. ככה שזו כתבה ממש יעילה שנותנת חומר למחשבה ודחיפה קלה קדימה לנסות להשתפר...כי זה אפשרי . תודה לכתב
אבישג אור אפרתי | 28.07.12
56.
ארוך מדי ומיגע.
תאור נסיונך כפסל הוא סיפור בפני עצמו ולא היה נגרע כלום אילו היית מזכיר אותו ב-4 מילים כתבה בעיתון איננה ענין של נסיון במשמעת עצמית- אם היא מענינת-קוראים. התוצאה של האורך המוגזם הוא ריפרוף, ויתכן והפסדתי דווקא אחד הצימוקים. = אולי כדאי להקים reader's digest לעיתונים?
קתו הזקן | 28.07.12
49.
47 תיאר במדויק את אחת הבעיות הגדולות של חוקרים בפסיכולוגיה
כשחוקרים בתחום מספרים מה הם מצאו במחקר שלהם, התגובה הנפוצה של אנשים היא "נו, סבתא שלי ידעה את זה. על זה בזבזת עשר שנים?". אבל העניין הוא בכלל לא מה סבתא שלו ידעה. לכל אחד יש תיאוריה, כל העניין הוא למצוא דרכים להוכיח אותה. וזה הדבר המרתק בעיני בכתבה הזו. הערה אחת לכותב: באומייסטר הוא לא רק 'חוקר פרודוקטיבי', הוא אחד החוקרים הכי גדולים בענף בחמישים השנים האחרונות
ד"ר יוחאי ברנר | 28.07.12
45.
אני כנראה מאותגר אינטלקטואלית.
אז משמעת עצמית תלויה בגלוקוז, כמו בניסויים בתחילת הכתבה. או שבעצם היא נבנית ע"י אימון חסר פשרות, כמו בצבא או בדת. או שהיא בכלל נוצרת באמצעות מתן דוגמא אישית ותמיכה, כמו אצל הילדים הצרפתים ליד השולחן ואצל הטניסאי. הכתבה מעניינת לקריאה, אבל האם רק לי נראה שהיא חסרה גיבוש, ובעיקר - מסקנה?
bOrderline | 27.07.12
42.
אינהיביציה דורשת אנרגיה כמו כל פעילות עצבית
יודעים היום איך עובדת תקשורת עצבית ששולטת בהתנהגות, התקשורת מהמח שלנו תלויה במעבר חומרים מחוץ התא פנימה ולהפך, ומעבר זה דורש אנרגיה. כשאדם אוחז משהו חם מדי האינסטינקט שלו הוא לעזוב אותו. אך אם החפץ יקר, או מכיל תבשיל שיעשה בלאגן אם יפול, ואם האדם יודע שעוד כמה רגעים יגיע אל הדלפק ויוכל להניח את הכלי, אז המח שלו יעכב את התגובה האינסטינקטיבית, ז״א יעביר מסר כזה. והעברת מסר כזה דורשת אנרגיה, בדיוק כמו שפתירת תרגילים בחשבון דורשת אנרגיה.
איריס | 27.07.12
34.
מדהים איך אנשים לקחו מזה את נושא הגלוקוז / שוקולד
הפואנטיה היא שמשמעת עצמית היא מפתח להצלחה גבוהה מהממוצע. לרבות דחיית סיפוקים - מאלה שמתחילים לאכול את המוצרים מעגלת הקניות בסופר (אבל הם בטח לא קוראים את הכתבות האלה) ועד אלו שחייבים לעקוף בתור כדי לשאול "רק שאלה" ואלו שעוקפים בכביש בנסיבות מחמירות. כל אלו בדר"כ בעשירונים התחתונים. בעניין המשמעת העצמית כמשאב - מזמן גיליתי בעצמי, שלמרות כח רצון ומשמעת עצמית - אני לא יכולה להשקיע במספר תחומים במקביל ויש להתמקד בנושא אחד כל פעם. לעניין התדלוק - חוץ מגלוקוז, נאמרה חצי מילה על הנאה. לדעתי "הנאה" היתה צריכה לתפוס את פרק ההרחבה. כמו כן, מצבי קיצון. יכולת להתמודד עם קשיים מעלה מחשלת בדרך למטרות שלא מעורב בהן עניין חיים או מוות. פרופורציות זה דבר חשוב.
נ | 27.07.12
27.
המטרה מקדשת את האמצעים
המטרה מזינה את כוח הרצון, כוח הרצון דוחף אל המטרה וחוזר חלילה. פסל חי מטרתו אחת היא, כובע מלא מטבעות, לוליי כך, לא היה מתאמץ לעמוד כמו פסל ולסבול במשך שעתיים. כלומר הגמול הצפוי לאחר מילוי המשימה, הוא המזין את כוח הרצון. ללא גמול הולם, כוח הרצון מתבטל. ספורטאי מצטיין עובר אימונים מפרכים על מנת לזכות במדליה, שזה הגמול על המאמצים שהוא משקיע. כנ"ל לגבי כל תחום אחר. כל עוד קיימת השאיפה להשיג את המטרה, כוח הרצון נשמר לאורך זמן ומתחדש לאחר שהוא מתכלה זמנית.
 | 27.07.12
19.
...
הסברים אלטרנטיבים למה שקרה בניסויים שתוארו: אלו שנפל בחלקם לאכול את הצנונית פשוט איבדו את המוטיבציה לשתף פעולה עם המחקר. זה פשוט, כשאין תגמול ברור לעין המוטיבציה של אנשים לעשות משהו יורדת. ולגבי הצורך במתוק - אולי מדובר בכלל בהתנייה מילדות ? המתוק זה הפיצוי, המתוק זה הפרס והוא המניע שהורים מחדירים לילדיהם כמעט בכל בית מערבי שיצא לי להכיר. עוד דבר- שוקולד זה בכלל לא רק סוכר, יש בו קקאו שהוא סטימולנט בפני עצמו ועוד כמה דברים שגורמים לתחושה טובה.
!! | 26.07.12
17.
אחת הכתבות הכי טובות ומועילות שקראתי אי-פעם בתקשורת!
אני לא מאמין, למרות שכתבה ארוכה, הייתה לי "המשמעת העצמית" לסיים לקרוא אותה עד הסוף :)) תענוג אמיתי לקרוא חומר על שאלה רצינית שהטרידה אותי במשך שנים : למה אין לי "חשק" לעשות כל מיני דברים ולמה אני דוחה דברים לאח"כ. (תעשה את הכתבה הבאה שלך על שיפור הזיכרון בבקשה... חחח) בדיוק בגלל כתבה כזאת אני ממליץ לאנשים לקרוא כלכליסט ! קבלו את זה מצידי כפרסומת (שאני ממש לא עושה עבור אף חברה) וקבלו את זה גם כפירגון ע-נ-ק! כל הכבוד!
איתן | 27.07.12
13.
וואו, גילו את אמריקה, המוח דורש גלוקוז כדי לתפקד. גם אם אדם מרוכז במשהו פעיל כמו משחק
מחשב או כל עבודה אינטלקטואלית אחרת, הוא יגיע לאותו מצב של צריכת אנרגיה. גלוקוז הוא פשוט זמין יותר מפחמימה מורכבת שצריכה להתפרק לגלוקוז. אז מסתבר שהמוח עובד כל הזמן. כמו הלב, באמת חידוש!
איזה ממורמרת | 26.07.12
6.
כתבה מצוינת. מעלה את העניין מהלא מודע למודע, ולמודעים- גורמת להפסיק להדחיק.
הכתבה יכולה לעזור להרבה מחבריי שלא יכולים להניח את עכוזם על הכיסא ובאמת לשבת וללמוד. כמובן שיש עוד כל כך הרבה מטרות הקשורות לנושא מעבר ללימודים אבל כעת זו הרלוונטית מבחינתי. הכתבה מעלה מהלא מודע אל המודע את חשיבות הנושא. ובמידה ואדם מודע כבר, גורמת להפסיק להדחיק. מצוין. המשך כך
ירון | 26.07.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת