אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מה בעצם מטיס חלליות?

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
תשובה ליעקב או לכל מי שתהה
אם אתה מרחף בחלל לחלוטין לבדך, אכן נתקעת. אבל אם הבאת איתך משהו שאתה יכול להשליך כמו למשל כדור, הרי שלפי החוק של ניוטון אתה תנוע לכיוון הנגדי. מנוע פרופלור או סילון אכן לא יניעו אותך לשום מקום בחלל כיוון שהם צריכים לינוק חמצן כל העת על מנת לפלוט אותו. מנוע רקטי לעומת זאת מביא איתו מהבית משהו לפלוט, דלק, כך שאתה בעצם לא נע בריק מוחלט, יש איתך דלק שהמנוע שורף ומשליך החוצה במהירות אדירה, חלקיקי הגז האלו שלא נפלטים ממנועים רגילים הם שגורמים לך להצליח לנוע בחלל
מני ספ | 22.02.19
20.
הסבר
התופעה הזאתי נקראת חוק שימור התנע, החוק קובע שסכום התנע הכולל בהתחלה שווה לסכום התנע בסוף. במילים אחרות, המסה * המהירות של גוף 1 + המסה בהתחלה * המהירות של גוף 2 בהתחלה = המסה * המהירות של גוף 1 בסוף + המסה * המהירות של גוף 2 בסוף. תופעת חוק שימור התנע היא תקפה גם לרתיעה מרובה\אקדח ולירי רקטה ועוד... לדוגמא, אם אתם נתקעים על קרחון בהעדר חיכוך, הפעולה הראשונה שצריך לעשות כדי להחלץ ממנו היא לזרוק משהו בכיוון ההפוך כדי להחלץ ממנו. לנדב, יש מיכלים של חמצן בתוך החללית והדלק נשרף בתוך החללית ונזרק למבחוץ. יאיר, החללית מגיעה לירח עם 10% אפילו פחות מהדלק הכללי שהיא הייתה בהתחלה לפני הזריקה, היא רק צריכה לצאת מהשדה כבידה של הירח (שהוא הרבה פחות מהשדה כבידה של כדא"ה - וכשהיא יוצאת היא נשאבת לשדה כבידה של כדא"ה - כן בחלל יש כבידה!!!!! הכבידה מזערית - אבל הכבידה היא אנסופית - כלומר גם אם תסע עד לאנסוף 1000000000 קילומטר מפה, המחשב שלך (לא טעות דפוס, כל חפץ מושך משהו) ישאב אותך אליו (כמובן שזה יהיה אפסי ביותר ולא ישפיע אליך - אבל במונחי פיזיקה - יש כבידה) (אגב ראה כוכבית *). גדי, 11 קמ"ש זה מהירות המילוט, המהירות שהיא יכולה לצאת משטח הכבידה והאנרגיה של כדא"ה - בהנחה שאין עוד כוכבים !! כמובן שאם היא תצא מ11 קמ"ש היא תחלוף על איזה כוכב נגיד מאדים, והמהירות שלה תיהיה 10 ומשהו - במונחי פיזיקה - היא חוזרת לכדא"ה. * כאשר החללית בחלל - אי איננה צריכה לזרוק עוד דלק - כי היא בתנועה קבועה - בהעדר חיכוך עם האוויר אי אפשר להעצור , ואז צריך לזרוק דלק נגדי. כמובן שאת תנועתה היא עושה עם זריקת דלק לצדדים כשי שלא "תשאב" לשדה כבידה של כוכבים אחרים.... ** איך החללית עוצרת? החללית נעה בתנועה כמו חצי-פרבולה בתוך האטמוספרה - למה? כדי להרוויח זמן בחיכוך עם האוויר - כדי להרוויח זמן ולהבלם.
פיזיקאי מומחה | 28.07.12
18.
וזהו ההסבר הנכון !!!!!!!!!!!!!
מנוע רקטי פועל כמו בלון יום-הולדת. לחץ האוויר יוצר לחץ שווה על כל חלקי הדופן הפנימי, כאשר משוחרר הבלון, אין עתה לאוויר על מה ללחוץ, האוויר נפלט החוצה מעברו האחורי, אולם לעבר החזיתו של הבלון ממשיך האוויר ללחוץ בכח, בלחץ זה נדחף איפוא הבלון כולו קדימה. ובמנוע הרקטי, שריפת הדלק יוצרת לחץ פנימי, כאשר זה משוחרר מחלקו האחורי, נוצר אותו אפקט הבלון שלעיל. כלומר החללית "נמשכת" מחלקו הקדמי של המנוע הרקטי, ואינה "נדחפת" מחלקו האחורי , כמו שרבים נוטים לחשוב. ותשובה ל 1 - הרקטה נושאת בתוכה את כל הדרוש לשריפת הדלק, זאת בניגוד למנוע סילוני הזקוק לחמצן שבאטמוספירה.
יורם | 28.07.12
16.
למגיב מס' 8
הכח הצנטריפיטלי שפועל הוא כוח הכובד, הוא משנה את כיוון וקטור המהירות של החללית וגורם למעשה לתנועה המעגלית. זה ההסבר המתמטי והפיזיקלי של משוואות ניוטון, כל הסבר אחר הוא נפנוני ידיים שמספסים את הנקודה. מה שמונע מהחללית להתרסק הוא העובדה שמרכז המעגל המתקבל הוא במרכז כדור הארץ ורדיוס המעגל גדול מרדיוס כדור הארץ. בשביל שזה יקרה המהירות שלה צריכה להיות מספיק גדולה. כשהחללית מאיטה הרדיוס קטן ולכן בשלב מסוים הוא יהיה קטן מרדיוס כדור הארץ = התרסקות או נחיתה. לחללית גם יכול להיות מסלול אליפטי שהוא קצת יותר מורכב אבל העקרון דומה.
אילן | 28.07.12
12.
למספר 5 הירח נמצא בתוך כח המשיכה של כדור הארץ
ולחזור מהמאדים אתה נופל לכיוון השמש אחרי שאתה יוצא מכח המשיכה של המאדים. כל הכוכבים במערכת השמש נעולים בכח המשיכה של השמש. ולכדור הארץ יש כח משיכה של בערך 900000 ק״ מ. הירח בערך 300 אלף ק״מ תלוי בתקופה. דרך אגב להגיע לכוכבים רחוקים עוברים ליד כוכבים אחרים ותופסים בעזרת כח המשיכה שלהם תאוצה.
יואב  | 28.07.12
8.
איך חללית יורדת ממסלול סביב כדור הארץ
כל זמן שהיא במסלול (במהירות של כ 11 ק"מ לשניה ) כוח ההתמדה (הצנטריפיטלי) מתאזן עם כח המשיכה וחללית נשארת במסלול ... כדי לרדת היא פשוט צריכה להאט , ולכן ישנם תימרונים שבו החללית מסתובבת ומפנה את המבערים שלה מול כיון הנסיעה , לא צריך בלימה מוחלטת , מספיק רק להאט , זווית הכניסה לאטמוספרה היא קריטית , בלימה חזקה מידי תיצור זווית כניסה חדה מידי ,ותגרום לצבירת מהירות כניסה גבוהה מידי והחללית לא תעמוד בחום הנוצר ותשרף .
גדי טולדנו | 28.07.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת