אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קארה סווישר: "גוגל היא חברה פרנואידית ומסוכנת"

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
12, קצת הבנת נקרא
יכולת הסקת המסקנות שלך מרחיקת לכת. לעניין, אני לא מדבר על 90% מהיזמים שמחכים לאקזיט. לרוב זה מוצדק, בכל העולם. לרוב מדובר בחברות שלא מייצרות מוצר שאי אפשר להתחרות בו, שההצלחה שלהם היא נקודתית ותלויה בתקופה או שההצלחה שלהם נובעת מזה שהם מציקים מסיבה זו או אחרת לחברה גדולה (ולמעשה ללא אותה חברה גדולה או חברות גדולות אף אחד לא היה סופר אותם) והיא תירכש כי היא מפריעה לפעילות העסקית של אחרים. אני מדבר על זה שבישראל 99.9% (נתון מדויק) מחברות ההזנק לא הופכות לחברות גדולות (מחזור > או שווה מיליארד דולר בשנה) בעוד שבעולם מקובל שכמה אחוזים שלמים הופכות לחברות גדולות. כך למשל שופינג.קום נמכרה ב600 מיליון דולר בחודש שבו דורגה כאתר המכירות השלישי המצליח בעולם (אחרי איביי ואמזון). אם סיסטמס נמכרה לסאן דיסק בסכום גדול, למרות שיכלה להמשיך בכוחות עצמה. קונדואיט שמגלגלת מחזור שהולך ומתקרב למיליארד דולר בשנה כמעט נמכרה לפני שנתיים בעבור כמה מאות מיליונים בודדים. אני לא מדבר על חברות שהרעיון שמאחוריהן הוא יחסית נקודתי ושאין להם הרבה אפיקי צמיחה, אני מדבר על כך שיש לנו רק 0.1% חברות שהופכות לגדולות בשעה שאנחנו צריכים וראויים ל1-2% לפחות שהופכים לכאלו. השאר יכולות להפוך לאקזיטים מוצלחים (או לא). עכשיו אתה מבין? אגב, יזמים לא רוצים לעשות כסף כדי לעוף מכאן, לפחות לא המצליחים שבהם. זה לא המניע.
11 | 29.07.12
19.
גוגל בדרך למטה ולמיקרוספוט סיכוי רב לחזור
כיום לחפש מידע בגוגל זה מייגע. יש המון תוצאות וצריך לחפש אקטיבית מה מתאים. בהמשך הדרך סוכנים חכמים כדוגמת סירי של אפל תעשה את העבודה ותביא לנו סיכום של מה האפשרויות העומדות לפני. זה לא יעלים את גוגל אבל יהפוך אותה לפחות רלבנטית כמו שהיום מיקרוספוט והפיסי פחות רלבנטיים. ולגבי מיקרוסופט. פה העניין הוא הטאבלטים. בשונה מסלולאר לטאבלטים של גוגל אנדרואיד לא מוצלחים ויש פה בהחלט מקום לטאבלת שהוא מחשב לכל דבר ולא מוגבל לצריכת תכנים. מיקרוספוט הבינו את זה ולכן שברו את הכלים ועקפו את השותפים ההיסטוריים שלהם ויצרו את הטאבלט החדש שלהם. לדעתי השוק יילך לשם וכך מיקרופסוט ירגילו לקוחות להשתמש בממשק המטרו שלהם. הממשק הזה נמצא גם בניידים שלהם וכך הוא יראה נוח וטבעי יותר. משתמשי אייפון אנדרואיד טובעים בים של אייקונים לאפליקציות ורק ממשק המטרו של מיקרוספוט מביא את השלב הבא של שילוב כל המידע לממשק זורם אחד. זה יכול לתפוס. אמזון תחטוף ממקום אחר. כל עולם הייצר הולך לחטוף מכיוון המדפסות התלת מימדיות. אם אני יכול לייצר צעצועים בבית על פי מודל ממוחשב מחומר שאפשר למחזר אותו אז למה לייצר בסין ? לשלוח באוניה ? לארוז באריזה ? לשים על המדף... וכו'. זה מתחיל במוצרי הפלסטיק הזולים אבל מהר מאוד יעבור למקומות אחרים. מהפכת המידע מגיע לייצור והמוצרים הפיזיים וכולם ישנים בעמידה. זה יהרוס כלכלות שלמות ויבנה את המיזמים הבאים. משעמם לא יהיה...
ש. | 29.07.12
16.
עוד מעט תסתיים היזמות הקטנה
חברות כמו גוגל, IBM, מיקרוסופט וכן הלאה עברו שינוי ארגוני שנמשך שנים ונראה כי התחיל להביא להם פירות, על חשבון היזמים הקטנים. הם דורשות מהעובדים שלהם, אגב, בעיקר כאן בישראל, לבוא עם רעיונות לסטארט אפים. העובדים מביאים את הרעיון, עובדים עליו ומפתחים עליו ומקבלים בתמורה תפיחה על השכם ובונוס קטן, חברות הענק מנצלות את הרעיון ומביאות אותו לשווי של מיליארדים. לי למשל היה רעיון לאפליקציה מאוד חכמה, ואז גיליתי שמרכז הפיתוח של IBM בחיפה הקדים אותי. הם נכנסים היום לכל יוזמה הכי קטנה, החזירות שלהם לא יודעת שובע. חבל ששכירים שיכולים לממש רעיונות בעצמם משתפים עם זה פעולה.
עוקב אחר השוק | 29.07.12
11.
אין דבר כזה הייטק ישראלי
ההייטק הישראלי מסתכם במקסימום בחברה שמפתחת טכנולוגיה ייחודית ומגיעה לשיא הצלחתה במכירה מלאה לחברה זרה,לרוב אמריקנית, בעבור פרוטות משוויה האמיתי. זאת כבר ביקורת עולמית אגב על כך שחברות הזנק ישראליות, בניגוד לאירופיות, מזרח אסייתיות, אוסטרליות ובטח שאמריקניות, הופכות לחברות ענק בשיעורים הכי נמוכים בעולם (0.1% מהחברות הופכות לחברות בעלות מחזור שנתי של מיליארד דולר ונותרות בידיים מקומיות) למרות שמבחינת איכות הפיתוח, הטכנולוגיה והיזמות ישראל היא הטובה ביותר, גם בהשוואה לארה"ב. זאת אגב עובדה ידועה (למרות שמהנדסים בינוניים שעבדו בפרוייקטים בינוניים פה בישראל ואין להם שמץ של מושג אוהבים להכחיש אותה). הסיבות לכך מגוונות וקשורות לא רק לאופי היזם הישראלי אלא גם ללחץ של המשקיעים. ישראל היא מרכז מו"פ ולא מקום שמחזיק את ההון אצלו. אפשר להשוות זאת לאפריקה: המכרות אצלם, העובדים שמוצאים את היהלומים הם מקומיים אבל את הכסף הגדול עושות חברות ענק זרות על גבם.
ג'ון | 29.07.12
10.
עוד יילמדו בעתיד על הנזק הכלכלי שגוגל גרמה למאות אלפי עסקים
שערוריית הפרסום הממומן ע"י מונופול שלא בוחל באמצעים למקסם את רווחיו על גבי אין ספור עסקים שיקרסו בגלל הוצאה זו. במילים יותר ברורות: לא כל עסק יוכל לשלם את עשרות האלפים מדי חודש ע"מ להתחרות באחרים. שלא לדבר על השוואות המחירים שה עניין בפני עצמו.
ק | 29.07.12
6.
ממש בלוג אובייקטיבי..
ידוע ש WSJ והבלוג שלו ALL THINGS D אוכלים מכף היד של אפל.. אכן גוגל הם הרשעים ואפל חברה מקסימה. היא רק שוכחת שגם החזון של אפל הוא שהמשתמשים שלה לא יוכלו לחיות בלעדיה.. ויש אינספור דוגמאות רק שהתחרות מצד גוגל "הצילה" את המשתמשים ונתנה להם אופציות אחרות ובכך חסמה את הכוונות של אפל. אפל לא תגיע לטריליון דולר. היא מתחילה כבר להתכווץ וכרגע משקיעים שיש להם פוזיציות מחזיקים את המניה אבל זה יגמר במשבר הבא של הבורסה כשהם יצטרכו את המזומנים...
מוטי | 29.07.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת