אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ניתוח "כלכליסט": כשגם לאקדמאים אין עבודה, כולם בבעיה

102 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

101.
אנשים שהם לא באמת בתוך שוק חיפוש העבודה לא לגמרי מבינים את המצב כיום.
הדעה הרווחות אצל רוב האנשים היא שכל בוגרי הטכניון מועסקים ונחטפים בסוף התואר, אני גם חשבתי כך כאשר נרשמתי. אני מבין כעת שהכוונה הייתה לבוגרי מדעי המחשב והנדסת חשמל. אני למדתי באחת מ"ההנדסות האחרות" אך אני כיום מבין שאין ממש הבדל בין כל "ההנדסות האחרות" ובסופו של דבר הביקוש בשוק הינו רק עבור בוגרי מדעי המחשב והנדסת חשמל. מתוך הפקולטה שלי מספר קטן מצאו עבודה בתחום – רובם מצאו את העבודה על ידי קשרים, חלק עשו הסבה לתכנות, חלק מובטלים, חלק באמת רצו ללכת לתואר שני וחלק ניכר לא מצאו עבודה והמשיכו לתואר שני בתקווה שזה ישפר את סיכוייהם למצוא עבודה, אחלה פיתרון כך הם חושבים, ברגע שהם יסיימו את התואר השני הם יבינו שזה לא קידם אותם בכלום כי את המעסיקים כיום מעניין רק ניסיון ספציפי בתעשייה ולא עוד תואר. המצב בשוק מטורף ולרוב המשרות יש דרישות לא הגיוניות שקוברות את המהנדסים המתחילים, הרי איך אוכל בכלל להתחיל לצבור את 6 שנות הניסיון שדורשים אם הרגע סיימתי את הלימודים ואף אחד לא מוכן להכניס אותי ללא 6 שנות ניסיון. מניסיוני בחיפושי העבודה הבנתי שהכול שטויות ובסופו של דבר מילה מהבן אדם הנכון וכל הדרישות המנופחות שדורשים נעלמות בשניות. אני זוכר שהלכתי ללמוד הנדסה כי חשבתי בתמימותי ששם אין את הקומבינות האלו ושהנדסה זה מקצועיות נטו. הסטטיסטיקות שמוצגות פשוט משקרות ורוב הבוגרים שאני מכיר לא הולכים ללשכת התעסוקה פשוט מבושה. הסיבה העיקרית למצב הזה היא שהשוק מוצף, זו גם הסיבה שסוכנויות כוח האדם עושות את כל המיונים הדרקוניים האלה כמו דינאמיקות קבוצתיות ועוד הופעות קרקס שונות ומשונות וזה פשוט כי הן יכולות ואם מחר הם ידרשו שבזמן המבחנים אנשים יקפצו דרך חישוק בוער תאמינו לי שהם ימצאו אנשים שיסכימו. אה ודרך אגב אני לא יודע אם הבנתם או לא אבל אנחנו כבר מזמן במיתון ואל תתבלבלו מכמויות האנשים שאתם רואים בעזריאלי או מכל מיני הצהרות שקריות על איך המשק הישראלי רק נשרט מהמשבר העולמי, המצב בישראל בעיקר לצעירים (בעיקר החילוניים) הוא קטסטרופלי.
יוסי | 02.08.12
100.
הכל קומבינות
מרתיח אותי לקרוא את אלו שרושמים צריך לדעת מה ללמוד. כי מי מאיתנו לא נתקל בתחילת הלימודים בקונפליקט של מה ללכת ללמוד. כשמצד אחד אתה רוצה ללמוד ולעבוד במה שאתה אוהב שהרי כך יהיה לך סיפוק ותהיה הרבה יותר יעיל ומרוצה במקום העבודה אבל אין בזה כסף / עבודה. ומצד שני אתה חושב ללכת ללמוד מקצוע שמעניין לך את התחת אבל עושים בו אחלה כסף ויש בו עבודה. לידיעת כותבי הערה זו, אז כולם הלכו ולמדו משפטים ומה יצא מזה?! יש יותר מידי משפטנים וגם להם אין עבודה ואז כולם הלכו ללמוד ראיית חשבון, ומה יצא מזה?! יש יותר מידי רואי חשבון וגם בזה אין עבודה. ועכשיו באופנה , כולם רוצים להיות מהנדסים. ואז גם בזה אוטוטו לא תהיה עבודה. כפי שהזכרתי בתגובתי הקודמת הכל קומבינות! אם אתה מכיר מישהו שמכיר מישהו אתה יכול לקחת את הרזומה ולנקות איתו את השולחן החדש שלך במקום העבודה החדש אליו התקבלת... מזל טוב ובהצלחה. כל שאר המבריקים שנלחמו על אותה משרה ימשיכו הלאה למקום אחר בו אין להם קומבינה וגם בו טלפון אחד ממישהו שמכיר מישהו יגרום להם להמשיך את מסע חיפוש העבודה והטרטור ההזוי הזה.
 | 02.08.12
99.
4 היקר הכנס וקרא בבקשה
ידידי היקר, בגיל 34 הייתי בדיוק במצבך, בדיוק!!!! לא פחות ואולי אף יותר גרוע. היום, עשור אחרי - יש לי משפחה, ילדים, עבודה חלומית והכנסה גבוהה מאוד, ולא ארחיב. ומדוע אני מספר לך את זה - כי אתה לא מאמין כמה מזל יכול לחכות לך בפינה אם רק לא תתייאש ותנסה. מציע לך למצוא עבודה פשוטה בגוף גדול ודינאמי ולהתקדם מלמטה. לא להתייאש ובכל נקודת זמן - בכל תפקיד - לעשות את המקסימום שלך. לא לבזבז זמן על כעסים ועל חוסר צדק - אלא לנסות להגיע לעמדה שממנה תוכל להילחם בתופעות אלו כתתקל בהן. אם לא תנסה למצוא משהו שמתאים לך אלא משהו זמין ואפשרי - תוכל להתחיל לעזור לעצמך ואתה לא יודע כמה הזדמנויות יש בכל פינה, היאוש מטשטש אותן, התקווה צובעת אותן באור זרחני בוהק. אל יאוש ידידי - אתה עוד צעיר - והחיים מלאים הפתעות! אל תעצור צעד לפני סוף העליה! בהצלחה ומחזיק לך ולאלפי ישראלים יקרים שכמוך אצבעות!
ישראל ישראלי | 02.08.12
97.
שנתיים מובטל
ניסיתי הכל, נשאר רק חו"ל, עוזב עוד מספר חודשים. כאשר משכורת המינימום היא 10 דולר בשעה, אין בעיה של פרנסה גם אם אתה שוטף כלים או נהג מונית. שלא נדבר על המחירים המנופחים בישראל, בתחום המזון והשירותים. רק חבל שלא הבנתי את זה לפני שסיימתי פה שני תארים. תעשו קורס של אינסטלטורים ותהגרו לדשא ירוק יותר, עם שלג בחורף, ובלי שרב בקיץ. ישראל זה בזבוז זמן.
בוגר מצטיין | 02.08.12
95.
אולי הגיע הזמן לחלק משרות ל2
יש לי רעיון מעניין, למה לא לחלק משרה אחת לשתי משרות? למשל משרה של מישהו שמרוויח 15 אלף בחודש ועובד 10 שעות ביום תחולק לשני אנשים שעובדים 5 שעות (או חצי מהימים) ומרוויחים 7.5 אלף בחודש. ואז כמובן יהיו הרבה פחות מובטלים. אז נכון, לאותם אנשים יהיה פחות כסף והם לא יוכלו לקנות אייפון לילד בן השנתיים שלהם, אבל לפחות הם יראו את הילד הזה! אולי הם לא יוכלו לנסוע לחול פעם בשנה, אבל הם יוכלו ללכת עם כל המשפחה לים פעם בשבוע, או לטיולים בארץ. לא צריך לחייב כלום, ומי שרוצה לעבוד 80 שעות בשבוע שיהנה, זכותו. אבל לדעתי צריך לאפשר יותר משרות חלקיות, כי כרגע הם מעטות מאוד, ובתחומים שדורשים השכלה, כמעט ואין אופציה כזאת. ההצעה אמנם לא מועילה לכלכלה, כיוון שיש פה ביזבוז משאבים, אבל מבחינת הכלכלה הדבר הכי מועיל זה שכולם יעבדו 24 שעות ביום, אז אולי עדיף לשכוח מהכלכלה ולהחליט מה יותר חשוב בחיים, כסף, או משפחה, חברים ותחביבים. לא עדיף ללמוד לתואר בשביל שבעתיד תוכלו לעבוד פחות ולהינות יותר? במקום ללמוד לתואר בשביל לקבל יותר כסף ולעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה.
פרקליטת השטן | 01.08.12
94.
תגובה לתגובה 93
אם אתה לא יודע את כל הנתונים, עדיף לשתוק. אני בוגרת חשבונאות וכלכלה מאוניברסיטת ת"א עם נסיון של חמש שנים מאחד המשרדים הגדולים לראיית חשבון ואני מובטלת כבר חצי שנה... ואני ממש לא היחידה במצב הזה. אני לא ממש מבינה על מה אתה מדבר, ובכל מקרה קצת חמלה עוד לא הרגה אף אחד. לאנשים אין פרנסה, אבל העיקר שאתה מרגיש עכשיו נורא חכם ויותר טוב מהם כי אתה למדת במוסד מוכר.
אחת שנמאס לה | 02.08.12
93.
כל אחד קוצר מה שהוא זורע ...
מצטער להפריע לפסטיבל הייללות והרחמים העצמיים אבל למי שהשקיע בלימודיו, ולמד במוסד מכובד, יש עבודה. חברי למחזור שהצטיינו בלימודים החזיקו לקראת סיום התואר 5 הצעות עבודה בשכר מכובד ודחו 4 מהם. אני, בוגר לא מצטיין, הסתפקתי בשכר מעט נמוך יותר ובמקום עבודה קצת פחות נוצץ אבל עדין זו עבודה שמקיימת אותי, תקדם אותי, תספק לי ניסיון וקרש קפיצה לעבודות הבאות. מי שהעביר בכיף 3 שנים על מדשאה באיזה מכללה נידחת צריך לדעת שלכל שבת יש מוצאי שבת ובמקרה זה מוצאי השבת יהיה ארוך, כואב, ומלווה באפשרויות תעסוקה ירודות במקרה הטוב או עוני במקרה הרע.
בוגר טכניון לא מצטיין | 01.08.12
92.
הכל בגדול...
במדינתנו הקטנה עושים הכל בבום גדול. כך גם בחינוך - העלו את נושא "המצויינות" לכותרות - ורק מי שיש לו ציונים גבוהים במקצועות הריאליים שווה. כך נתנו מקום גבוה לרובוטיקה , למחשבים ולמתמטיקה - אבל שכחו והזניחו את האומנים למיניהם (רקדנים, שחקנים, מוסיקאים) ואת האנשים שידיהם ידי זהב. בבתי הספר שכחו שרוב האוכלוסיה ממוצעת וגם מי שמשיג ציונים בינוניים - בין 70-80 שווה לא פחות והוא מתאמץ יותר מהאחרים. כולנו זקוקים גם לבעלי מלאכה אחרים - כמו ספרים, פדיקורסיטים, תופרים/ות, בנאים וכו'. הגיע הזמן שמערכת החינוך תפסיק לקדם מצויינות חד צדדית ותקדם מצויינות רב תחומית.
אורנה | 01.08.12
91.
תואר זה לא עניין של כסף
לכל המגיבים של "לך תהיה מוסכניק, לא צריך אקדמאים"- תואר לא עושים בשביל כסף. מי שרוצה להתעשר הופך לעבריין או פותח עסק. מי שעושה תואר רוצה להפוך לאדם משכיל יותר. ואני אומר בתור סטודנט מהטכניון שסביר מאוד לא ימצא עבודה בשוק (לומד פיזיקה).
סטודנט לפיזיקה | 01.08.12
88.
כל מי שחושב שיש כסף בענף הבינוי טועה ומטעה
אני בתור פועל בניין בתחום האינסטלציה עם חצי שנה ניסיון מרוויח 200 שקל ליום עבודה (8 שעות נטו, שעה הפסקה). פועלים ערבים ללא רישיון עבודה (שלא עשו דבר רע חוץ מהרצון לפרנס את משפחתם ולא אליהם הטענה פה) מקבלים 280 שקל ליום עבודה של 12 שעות כשברקע אותה שעה הפסקה. כיוון שהם נשארים אני לא מאמין שמישהו מציע להם משכורת טובה יותר בשום מקום אחר. הגיע הזמן שאזרחי המדינה הזאתי יבינו שמה שגורם לאבטלה היא אך ורק התנהלות הממשלה שיצרה עבדים ברצון, להם אין כל זכויות תעסוקה ונאלצים להתחבא כשנשמעת סירנה כמו גם לקבל תשלום שבמגורים מחוץ לשטחים לא היה מספיק אפילו לשכירות. הגיע הזמן לשנות או לבטל את כל אותם איסורים על עבודה כי הם בעיקר לא עובדים.
פועל בניין | 01.08.12
87.
המשק צריך הנדסאים לא אקדמאים ללא תעסוקה
בושה וחרפה למדינת ישראל !!! דור עסקנים ופוליטקאים הרס את המדינה בכך שיצר לכאורה נגישות להשכלה גבוהה לכלל האוכלוסיה ועכשיו כולם בוכים. לעומת זאת , התרחשה הזנחה ארוכת שנים במכללות הטכנולוגיות שמכשירות הנדסאים והמצב עלול לגרום לקריסתה של ההשכלה הטכנולוגית במדינת ישראל. זה מה שקורה כשדור הפקידים ודור העסקנים שולטים במדינה והורסים כל חלקה טובה שנבנתה כאן בשנים עברו .
דור | 01.08.12
86.
הכל בגלל גיל הפרישה
הכל בגלל גיל הפרישה, יש לציין שאני עדיין לא בן 30. אין משרות בגלל גיל הפרישה הגבוה שלא מאפשר תחלופה של כוח אדם, אם גיל הפרישה היה יותר נמוך אז בכל רגע נתון היו פחות עובדים בכל מקצוע, מה שאומר פחות עובדים עם ניסיון ואז חייבים לתת הזדמנות גם לאנשים שאין להם ניסיון, האקדמאים החדשים, ברגע שגיל הפרישה גבוה יש יותר מדי אנשים עם ניסיון ואז בכל מקומות העבודה יכולים להרשות לעצמם לבקשה אנשים עם ניסיון, כי יש מספיק והם לא אקדמאים חדשים.
שמוליק | 01.08.12
84.
למגיב 4 - אני מהנדס חשמל למדתי באת"א וני ממש ממש מבין אותך
היה לי מאוד קשה למצוא עבודה וראיתי המון מועמדים שמחפשים עבודה במקצוע כמה שנים , לאחר שחקרתי את תחום ההיטק באינטרנט הבנתי שזה מלכודת דבש שבגיל מסויים מטאטיאם אותך , התקבלתי לחברה ציבורית בתחום החשמל - נחש איזו ?? אך המשכורת שלי ממש לא גבוה -אני מקבל השלה לשכר מינימום תאמין לי או לו וגם עבדתי במגזר הפרטיונקרעתי בשביל 6000 שקל בחודש וכל הקשקשניםשאמרו שמי להוא מהנדס מאוני' ימצא עבודה אני אכן מצאתי עבודה אבל דרך קשריםאחרת הייתי ממשיך לאכול את עצמי ולהרגיש כמו מגיב 4 , ממורמר חסר תקווה אבל על תרגיש חוסרמוצא לך לעבוד בשמירה תעשה משהו עם עצמך ותאמין שזה לא קשור לכישורים שלך אלא למצב הכלכלי ,אני חשבתי המון דברים על עצמי שלא מצאתי עבודה אבל תאמין לי הכל חרטא המצב בארץ על הפנים אין הרבה עבודה וזה המצב האמיתי למי שלא מבין " איןמספיק משרות בישראל כל מי שמקשקש על חוסר תארים וכדומה לא מבין כלום , אין עבודה בישראל אין מספיק משרות אני ישקול לעזוב את הארץ עם המשכורת שלי לא תעלה לרמה שמספקת אותי
מהנדס צעיר  | 01.08.12
83.
אבא שלי נגר מקצועי והוא בתור שכיר משתכר הרבה מיותר מהרבה אקדמאים
אין היום נגרים צעירים,כולם חטיארים אחרי גיל 50,ולכן בחור צעיר עם ידיים טובות יכול להנות מעבודה יצרתית (כן,עבודה קשה ופיזית),מעניינית-אומנות של ממש הרבה יותר מפקיד בבנק או יועץ משכנתאות/שקר כלשהוא. כמובן שלא כל עבודת נגרות היא מעניינת או מכניסה,כמו כל תחום צריך להיות טוב. לגביי,אני כן אקדמאי,אבל למדתי מדעים מדוייקים (במכללה-חולון),וראיתי שאין בזה עבודה אז עשיתי הסבה להייטק,בניגוד לכל מיני כאלה שלומדים משפטים/כלכלה/מנה"ס ובוכים שאין בזה עבודה. שימו לב מה אתם לומדים,ואם כבר למדתם משהו חסר תועלת,אז תעשו הסבה,לא חסר למה,למשל טכנאי רנטגן,ויהיה לכם מקצוע טוב שיפרנס אתכם היטב בהצלחה
 | 01.08.12
81.
בני האקדמאי לא חיכה הרבה
הוא עזב את הארץ ועובד בסין מרויח מצויין התחתן ונולד לו בן. הוא לא חיכה שמדינת ישראל תעזור לו וכן שום פרוטקציה לא נוצלה.אין לנו קרובים ברכבת לא בחברת חשמל ואפילו לא במקורות. יש לציין שגם אין לנו חברים בשום עיריה או בחברות ממשלתיות.זה בדיוק גם מה שאין לנו גםבסין.המסקנה מדינת ישראל היא מדינת כח אדם מוכשר של אקדמאים.קחו יוזמה הרימו ראש ותראו שמדינת ישראל מעוניינת באנשים עניים כי רק כך אפשר לשלוט באנשים חושבים.חלילה אם תפתחו עסק ,תזכו לביקור של מס הכנסה במקום עידוד תקבלו "חררה".זה מנסיון של בני האחר שפתח עסק לא ממזמן וזכה לביקור של "משלחת מלאכים רעים"אפילו אין לו עדין ממה לגנוב. אין עידוד ליוזמה אלא לדכדוך.המפתח לתעסוקה הוא יוזמה של יזמים פרטיים קטנים אבל מי יתן לכם לחיות?!
מתניה טיקטינסקי | 01.08.12
78.
גם המעסיקים אשמים
צר עולמם, הם לא מסוגלים לראות מעבר לטייטל של התואר. למשל: אם משרה מסוימת דורשת חשיבה אנליטית ויכולת עיבוד נתונים, למה מגבילים אותה רק לבוגרי מנהל עסקים וכלכלה ולא פותחים אותה גם לבעלי תארים אוניברסיטאיים במדעים מדויקים, מדעי החיים והנדסה? ולכל אלה שבאים בטענות למגיב 4: ניכר שאתם לא יודעים מה זה להיות במצב כזה. מתפשרים מהר מאד גם על משכורת של 5500 שקלים רק כדי לגלות שגם זה לא עוזר: אף אחד לא רוצה להעסיק מישהו עם תואר שני במשרה שדרישת הסף בה היא תעודת בגרות ותואר ראשון מהווה יתרון. אם היה לי שקל על כל פעם ששמעתי "מוכשר מדי", או "מי יערב לנו שלא תברח בהצעה הראשונה שתקבל?" (לאן בדיוק?!?), הייתי עשיר. מייאש.
משכיל עם ניסיון אבל בלי עבודה | 01.08.12
77.
איזו מדינה מייאשת, כל מה שלא תעשה זה לא טוב
לא תלמד אז אתה נתפס 'נחות' מכל שאר הגאונים פה כי היום דורשים תואר לעבודות שממש לא מצדיקות שום תואר, תלמד חשבונאות/משפטים -יש הצפה, שנים ראשונות שכר ברצפה והתנאים מדרדרים, תלמד מדעי המחשב - תצטרך לחפש עבודה כל כמה שנים ובאיזשהו שלב תיפלט מהשוק, תלמד מדעי החברה/רוח - אין בזה עבודה. בכל מקרה יהיה לך מזל אם תצליח מדי חודש לצוף מעל המים עם כל תשלומי המיסים, שכר דירה, דלק והמחירים שרק עולים.
סטודנטית | 01.08.12
75.
תרדו מנושא המכללות - זאת בפירוש לא הסיבה הישירה
הסיבה האמתית לבעיה המתוארת והיא אגב בעיה כלל עולמית היא שהנוסחא הישנה של למדת = עבודה טובה מאוד השתנתה בעשור האחרון. אתה בדרך כלל משלמים למישהו בעל כישורים טובים יותר בתחום מסויים, ככל שהכישורים הללו טובים ויעילים יותר אתם תהיו מוכנים לשלם יותר וגם זה עד גבול מסויים. תואר כלשהו וזה ממש לא משנה אם זה מהטכניון או ממכללה עלומת שם בתאילנד יכול אולי להקנות כרטיס כניסה וכאשר יש הרבה מעומדים גם זה ממש לא מספיק. העיניין הוא שצריך לפתח כישורים עודפים על החברים שלכם באותו התחום ואת זה ממש לא לומדים במכללה אוניברסיטה וכנראה גם ב80% ממקומות העבודה כולל הייטק. זה משהו שצריך להיות טבוע בתוך הבן אדם ללמוד ולהתחדש כל הזמן. רוב החוכמולוגים שמגיבים על העניין האוניברסיטאי לדעתי שוחים בשתן של עצמם, רוב המקצועות לא קשורים קשר ישיר ללימודים כמו שהם קשורים לאדם העובד, לסטנדרטים וליכולות שלו. שלא לדבר על כך שאם היה זמן הכשרה נאות רוב המקצועות בעולם היו ניתנים ללמידה (כולל תכנות) שמאפשרת עבודה כבר לאחר מספר חודשים ולא לאחר 3 תארים. אני מכיר לא מעט יזמים ובעלי חברות שאין להם שום תואר ולא מעט מהנדסים מהטכניון שדופקים את הראש בקיר 10 פעמים ביום בשביל להתפרנס - בטח לאחר גיל מסוים כיוון שהתחרות בעלייה מתמדת והכוח ללמוד ולהתחדש בדרך כלל בירידה מתמדת. אלו היו ה2 סנט שלי לעיניין, המצב קשה והוא יהיה קשה עוד יותר.
מהנדס ותיק מאוד | 01.08.12
74.
לכו תלמדו מקצוע ולא ללמוד תואר
סטף ורטיימר הזהיר מזמן שברגע שיסגרו את מוסדות הלימוד המקצועיים אנחנו נהיה בבעיה. במקום ללמוד נגרות ועבודות תעשייה כולם הולכים ללמוד מנהל עסקים, תקשורת ומשפטים ובמשק חסר עובדים "פשוטים". יש מצב שתרוויחו הרבה יותר בתפקיד כזה מאשר לשבת במשרד יחד עם התעודה שלכם ולהרוויח משכורת רעב. תחום התקשורת הוא תחום מתנשא בו לא תרוויחו הרבה, עורכי דין יש מספיק ואיש עסקים צריך חוש עיסקי ולא דף נייר שמציג את מה שהוא למד. בתור אחת שבדיוק אתמול קיבלה את תעודת התואר אני יכולה להגיד שהרבה זה לא נתן לי אבל מה שכן זה עלה לי הרבה. היום אנחנו הולכים ללמוד רק כי זה סטטוס חברתי ולא כי אנחנו מאמינים שזה מה שיפתח לנו את הדלתות. את התופעה הזו אפשר לראות כאשר כל יום צצות עוד ועוד מכללות. אז תשמרו את 100,000 השקל של התואר אצלכם ותיהיו אמביציוניים ותחפשו עבודה טובה שאין מה לעשות היא לא תמיד תהיה מול המחשב והמזגן.
סיוי | 01.08.12
70.
האם הכלכלה חייבת להיות תמיד בצמיחה חבריי המלומדים ?
משהו אומר לי שכל הצמיחה הזו היא מלאכותית . בטבע אין צמיחה ללא סוף . יש לידה,פריחה,שגשוג ומוות ... כנראה שגם בכלכלה הישראלית/עולמית החוק הזה אינו פוסח ולכן אחרי עשרות שנות "צמיחה" הגיע זמן הנבילה והמוות . אני אישית מחכה עם לימודים אקדמאים כי אני מבין שחלק גדול זה סתם . מעדיף לעבוד בינתיים במלצרות ולחסוך כסף ,לחכות לראות לאן הרוח נושבת ורק אז ללמוד . מה דעתכם כלכלנים יקרים ?
חייל משוחרר | 01.08.12
69.
זה לא מה שאתה יודע, זה את מי אתה מכיר!!
אני בוגר תואר ראשון במנע"ס עם התמחות בשיווק ולא מוצא עבודה בתחום. המקסימום שאני יכול לקוות לו זה להיות איש מכירות מדופלם. אני מכיר בחורות ללא שום ידע או רקע בשיווק עם תארים במדעי ההתנהגות/המדינה שעובדות כמנהלות מותגים ומנהלות שיווק ומרקום... העצה שלי לדור הצעיר שמתלבט מה ללמוד ולאיזה תחום לפנות: תבדקו טוב טוב בין המשפחה והחברים ותבחרו תחום בו יש לכם הכי הרבה קומבינות- בסופו של דבר זה מה שיקדם אתכם
בוגר | 01.08.12
68.
אני עוסק במקצוע מבוקש מאוד בעל פרנסה בטוחה...
אני עובד כאח מוסמך מזה כ-7 שנים במקצוע. אקדמאי ,עם קורסים רבים ברזומה,התמחות בסוכרת ובפצעים.בעברי עבדתי בבית חולים גדול באיזור המרכז כיום עובד בקופת חולים ועוד בנוסף במוקד חירום רפואי. משתכר משכורת סבירה ומכובדת,אוהב את עבודתי ,נהנה מאוד ממה שאני עושה,יש לי סיפוק גדול לעזור ולסייע לאנשים. ממליץ בחום על המקצוע בו יש אפשרויות גיוון אדירות של תעסוקה,גמישות תעסוקתית גדולה המתבטאת ביכולת לעבוד באחוזי משרה שונים,פרנסה בטוחה,תמיד יש עבודה,אפשרויות קידום ומשכורת בהחלט סבירה שגם עולה עם השנים,ההשכלה ועוד. בנוסף אין גם את כל הבולשיט הזה שקיים במקצועות אחרים של לסיים לימודים אקדמאים ולא למצוא עבודה כי אין נסיון. הדבר לא קיים במקצוע הסיעוד.מייד לאחר סיום לימודים,ניתן להתחיל לעבוד ללא כל נסיון. וגם אין את כל הבולשיט הזה של מרכזי ההערכה,ראיון פסיכולוג,דינמיקה קבוצתית ועוד. נכון העבודה לא תמיד קלה,המראות לא תמיד נעימים. אבל אפשר להתפנק היום? ניתן היום במסלול הסבת אקדמאים מקוצר של שנתיים להפוך לאח/ות מוסמכ/ת .
אח מוסמך | 01.08.12
67.
בהכל "אשמות" המכללות
ב-100% אם היו בודקים אילו אקדמאים לא מוצאים עבודה רובם היו בוגרי מכללות אין מה לעשות לפני הופעת המכללות אקדמאי היה חייב לעבור את תנאי הסף המחמירים של האוניברסיטאות ולסיים מסלול מפרך בהן. היום כל טמבל שיביא כסף יתקבל ללימודים שנחשבים יוקרתיים: 1.עו"ד 2.רו"ח 3.הנדסה/מחשבים ויקבל תואר ממכללת חרטא ואלו בדיוק האנשים היותר טיפשים ו/או עצלנים ו/או שניהם שנתקעים אח"כ כי לא סיפרו להם שהדיפלומה שלהם לא נחשבת המעסיקים לא טיפשים וידעים בדיוק בבבוגרים של איזה מוסדות לא לגעת
אבי | 01.08.12
65.
47 - את כל כך צודקת
הצלחת לתאר את מה שבוגרים רבים חווים כאשר הם מנסים להיכנס לשוק העבודה. כל מי שאומר שזה קורה "רק" לבוגרי מכללות כלל אינו יודע על מה הוא מדבר! זה מצב שחווים אותו גם מהנדסים שסיימו את הטכניון ושאר אוניברסיטאות בציונים טובים, ופשוט לא יכולים להתחיל לרכוש ניסיון מפני שהיצע המהנדסים עולה בהרבה על מס' המשרות המוצעות בשוק. כך קורה שבוגרים רבים יושבים מובטלים במקרה הרע או עובדים במשהו שכלל אינו קשור למה שלמדו והתאמצו בשבילו 4 שנים. מדי פעם מזמנים אותך לראיון עבודה, אבל הסיכוי להתקבל קלוש כאשר יש כ"כ הרבה מהנדסים על כל משרה. אם אתה טוב מאוד, אבל לא מבריק (ממוצע 90+) ולא עם ניסיון מעשי בפיתוח שרכשת בתור סטודנט (כי הרבה משרות סטודנט הן בגדר "עבודה שחורה") או בוגר ממר"ם או יחידה טכנולוגית אחרת, אין לך הרבה סיכוי. דבר נוסף - יש שמצליחים להתקבל באמצעות "קשרים", חבר מביא חבר וכדו', כך שאם אין לך מעגל מכרים בחברות היי-טק שונות אתה צריך להסתמך רק על מודעות מאתרי דרושים וחברות השמה והזימונים לראיונות שמגיעים משם הם מעטים נורא עד כדי לא קיימים (מדובר על שיחת טלפון פעם בכמה חודשים). אם המצב הזה פוקד שכבה רחבה בגילאי ה-20 וה-30 היכן העתיד של המדינה?
בוגר הנדסת חשמל | 01.08.12
64.
בהדרגה יקום הגולם על יוצרו
כמה עורכי דין,רואי חשבון,כלכלנים וכו' צריכים במדינה קטנה כשלנו? פעם לתפקיד מזכירה נדרשו 8 שנות לימוד ויכולת הקלדה. היום דורשים תואר ראשון !! להתקבל לעבודה כפקיד בנק נדרשו 10 שנות לימוד. היום דורשים תואר ראשון ולא כל תואר אלא כלכלה,מנהל עסקים,חשבונאות וכו'. אנשים מוציאים תואר אקדמי (ואינני מדבר על מהנדסים או פיסיקאים) רק כדי שתהיה להם עוד תעודה שתקל עליהם להתקבל לעבודה כלשהי. בעבר,עובד ייצור נדרש ללימודי מקצוע (מסגרות ,חרטות,נגרות,מכונאות חשמלאות וכו') ויכל להתקבל לעבודה גם ללא תעודת בגרות. אז כל הכבוד ובהצלחה לבוגרי משפטים,מנהל עסקים ראיית חשבון וכו' מעכשיו תוכלו להתקבל לעבודה כפקידים,מזכירות,טלרים בבנק ועוד. היה כדאי ??
מנחם | 01.08.12
63.
תגובה 4- למובטל הממורמר
אני מאוד משתתפת בצערך אבל אתה נשמע כמו פולנייה בת 83..לא יכול להיות שאתה עם תואר שני בהצטיינות ומובטל, ועצם העובדה שאתה גר עם ההורים ואין לך אישה זה בכלל לא קשור ואגב אם היית כל כך משכיל לא היית כותב "אעזוב" עם י'...בכל מקרה אני סטודנטית ל"מדעי הדשא" כמו שהרוב קוראים ללימודי רוח וחברה ואני עובדת בחברה מאוד טובה, בתפקיד שלא קשור ללימודי, הציעו לי להישאר שם גם שנה הבאה ואני ממשיכה ללימודי תואר שני. אין לי קשרים נלחמתי בשיניים והצלחתי חיפשתי בנרות ומצאתי והנה אני מוכיחה את עצמי בעבודה ומרוצים ממני בלי קשר למה למדתי ואיפה. אל תתייאש וקודם כול נראה לי כדאי שתעזוב את בית הוריך..אני לא מרוויחה מיליונים אבל אני כבר כמעט שנתיים לא גרה בבית ומתפרנסת לבד..הכול אפשרי אם רוצים, נכון צריך ממש לרצות וממש להלחם אבל זה בסוף קורה ואם אתה ככה בגיל 36 כנראה היית ככה כל החיים!תתעוררו בלי עבודה קשה לצערי קשה מאוד פה בארץ לא יקרה כלום. אף אחד לא יתקשר ויציע לכם להיות מנכ"ל
סטודנטית עובדת | 01.08.12
60.
ל-52
עצוב לי לקרא את הדברים שכתבת. אני לא פסיכולוג אבל נראה לי שיש לך בעיית דימוי עצמי מאד נמוך ואפשר לטפל בזה. אפשר לא לעבוד (כלומר להיות מובטל) וכן להנות מהחיים ולהנות מדברים שאתה בונה או עושה. המלצה מאד חמה : כדאי שתתחיל ללמוד משהו שאתה אוהב לעשות באומנות כמו ציור או פיסול או אפילו לבנות אתר מעניין ותראה איך הערך העצמי שלך יעלה פלאים. לא הכל סובב סביב כסף למרות שמאד (מאד) קשה לחיות בלי כסף. שיהיה לך בהצלחה!
סמי | 01.08.12
57.
יש ביקוש במקצועות כמו נגרות, מסגרות, בנייה, טכנאים וכו'
טכנאי של מזגן לוקח 800 ש"ח עבור התקנה ספרים, כן ספר מרוויח בממוצע 15,000 ש"ח , תחשבו תספורות של 20 דקות לגבר הוא לוקח 50 ש"ח ומאישה שעושה צבע ופן הוא לוקח 300 ש"ח , כאשר הוא משלם 30 ש"ח לשעה לפועל שלו. בעלי בסטות מרוויחים 15,000 ש"ח בחודש אנשים שעובדים בבנייה , אפילו פועלים זרים מקבלים 50 ש"ח לשעה קוסמטיקיאת מרוויחה בין 100 ש"ח ל 150 ש"ח בשעה ומוסכניקים, שאתם משאירים אצלם כל פעם 1,000 ש"ח, תחשבו כמה הם עושים, רק הם יודעים, עשרות אלפי ש"ח בחודש. עכשיו , תחשבו מה עדיף לכם ללמוד או לעבוד בדברים שבאמת עושים מהם כסף
עובדים עליכם | 01.08.12
56.
נשמע הגיוני לגמרי
כל מכללות השקר כלשהו נותנות תארים שונים ומשונים שלא שווים כלום בעיני מעסיק פוטנציאלי. זה בלי לדבר על כל התארים שפשוט אין מה לעשות איתם. לכו תבדקו במה עובדים אנשים עם תואר בהיסטוריה, ספרות, מגדר וכו'. העובדה שיש להם תואר לא ממש תורמת להם, וגם לא צריכה. אדם שעשה תואר שאין בו דרישה במכללת שקר כלשהי, לא יכול להתמרמר על כך שאינו מוצא עבודה. מי שצריך תואר כי הוא כבר עובד והגיע לתקרת זכוכית שממנה לא יוכל להתקדם ללא תואר כלשהו - שילך ללמוד מה שבא לו. מי שרוצה מקצוע, שיבדוק מהן הדרישות. מי שלומד תואר למקצוע בו השוק מוצף - שלא יתפלא שקשה לו למצוא עבודה. מי שלומד תואר שאין בו דרישה כלל, שלא יבכה... אני אישית עובד הייטק. במהלך 10 שנות העבודה, יצא לנו להחליף כבר 6 מזכירות. כולן עם תואר ראשון לא מעניין - לימודי מגדר, לימודי אסיה, היסטוריה... מי שעושה תואר כזה, במה הוא חושב שהוא יעבוד בדיוק?
 | 01.08.12
54.
ל 4: איבדת אותי ברגע שגלשת לגזענות
בנאדם יושב בבית מובטל שנים. זה בטוח גורם למרירות. אבל יש קוים אדומים שלא חוצים. אם מובטל באמריקה מאשים את היהודים (שלדעתו שולטים בכל הכלכלה העולמית) זה מגעיל אותך, נכון ? מה פתאום אתה מאשים את הערבים בצרות שלך עם כל הבונים-חופשי-חופשי הזה ? ידוע שבישובים ערבים יש הרבה בנייה לא חוקית בלי אכיפה. מצד שני גם ידוע שאקדמאי ערבי מתקשה למצוא עבודה בתחום שלמד. לא מתקיפים אוכלוסיה שלמה בגלל מוצאה: לא חרדים, לא ערבים, לא נשים.
גיל ג | 01.08.12
53.
ל 4. לא מאמין לך שאתה עם תואר שני בהצטיינות ואתה כל כך הרבה זמן לא מוצא עבודה.
יותר נראה לי אחד מהבאים: 1) לא מוכן להתפשר - בשוק העבודה יש עליות ומורדות (חם\קר) ולפעמים יש את המשרות שאתה רוצה ולפעמים אין, אם עבר מספיק זמן ולא מצאת, כנראה יש סיבה ואתה צריך להתפשר על משהו קצת אחר, אולי משרה שהיא לא בדיוק אבל תתן לך מקפצה שהמשרה הבאה תהיה בדיור מה שאתה רוצה.... מה לעשות אנחנו לא לבד כאן ואני כבר קיבלתי מלא סירובים תחת התוענה של (צריך עוד נסיון) אז יופי בינתיים אני צובר נסיון כדי שבפעם הבאה זה לא יקרה. 2) אתה לא מחפש מספיק טוב: האם אתה יושב בבית ומתפלל שיתקשרו אליך מחברה השמה? האם אתה בכלל מדבר עם חברות השמה? כמה קו"ח אתה שולח ביום?. אני לא מאמין שאם אתה שולח 40 קו"ח ביום אתה לא מקבל ראיונות עבודה. אין דבר כזה, ואתה עוד עם תואר שני מצטיין.... לא מאמין לך, זה פשוט לא מסתדר. וזה גם חוזר למה שאמרתי ב (1), מה באמת אתה מוכן לעשות בשביל למצוא עבודה?. אם אתה לא מבין איך לחפש עבודה. קח את הזמן החופשי שלך ותקרא באינטרנט איך לעשות את זה טוב. 3) לא לעזוב את הארץ בפרנציף? אל תהיה טמבל ואל תנסה לעשות מאיתנו טמבלים. אם היית נואש ו"בסוף החיים" כמו שאתה מתאר היית רץ בדילוגים לחו"ל אתה רווק ושם יותר טוב. קיצר במילה אחת בול שיט 4) אם אתה באמת מחפש, אז כנראה שהיית בלא מעט ראיונות עבודה... ואם לא התקבלת אז כנראה אתה עושה משהו לא טוב שם. גם לזה יש לא מעט פתרונות. תתחיל להתמקצע בלעבור ראיונות עבודה, זאת אומנות בפני עצמה. 5) תמיד אתה יול להתחיל לעשות עבודות עצמאיות בס"כ . נראה לי שאתה יותר עצלן מאשר מסכן. אין מסכנים עם תואר שני בהנדסה בהצטיינות. יש עצלנים בכל מקום זה בטוח.
אור | 01.08.12
52.
לכל המשיבים החביבים:
תודה על העידוד, רובכם באמת מחממים את הלב. אבל אני וויתרתי, אין לי כוח יותר. אכן הבעיה בי, אני מודה. אני גם לא מבקש תמיכה מהמדינה אפילו שאני מרגיש חולה בכל הגוף והנטל נופל על ההורים שלי, אני כבר בתת תפקוד מזמן. זה דווקא טוב לכם, פחות אחד יותר נחמד, פחות תחרות על המשרות וההזדמנויות העסקיות הנהדרות שיש כאן. אני כבר מזמן לא בספירה של הרשויות הממשלתיות, חור שחור במערכת, העלות מחיה שלי בחודש היא פחות מהאוכל של הכלבה שלי. לא צריך שתרחמו עליי ולא אני גם לא מתכוון להתאבד, פאסיבי לגמרי. לא בוכה, לא מוחה, לא חי, מת, מת, מת. אבק אדם.
מגיב 4  | 01.08.12
50.
תקראו את "קללת הכלכלה"
זהו השקר של השיח הכלכלי; של הבטחות כוזבות לעתיד טוב יותר מפי פוליטיקאים חסרי בושה; של תחזיות מופרכות על צמיחה העומדת בפתח ועל ירידה משמעותית בעקומת האבטלה. השקר הזה הוא אחד היסודות, שעליהם נשען מערך הכוחות המתחסד של הדמוקרטיות המערביות. נהנים ממנו, כמובן, חברות רב־לאומיות, חוצות גבולות, ואשפים פיננסיים השולטים ברזי ההשקעות הווירטואליות. אלו הם ברוני הכלכלה החדשה, הגלובלית, אשר מותירה מאחור מוסדות לאומיים ומגמדת את המדינות עצמן. ההמונים נותרים במצב של בורות, שכן השיח הכלכלי ממשיך להתבסס על מונחי הכלכלה הישנה, במקרה הטוב, שנסמכה על תעשייה, על תעסוקה ועל מסגרות סולידריות של משק לאומי מגונן. קיצר לא הייתה ולא תהיה עבודה, תתחילו ליצור במקום לשרת, צאו מהעבדות שבראשכם
סטודנטית | 01.08.12
49.
אני לא יודע אם תאהבו את התגובה שלי,אבל זה לא מעניין אותי...
כל התמונה כאן קצת מעוותת,כי היום כל ילד שני או שלישי רוצה להיות בוגר בעל תואר אקדמי מהאוניברסיטה או מהמכללה. זה לא מייצר למדינה את מה שהיא זקוקה לו באמת. אתם מוכרכים להבין, שחייב להיות איזון בין אקדמאים ללא אקדמאים,בסופו של דבר מישהו גם צריך לייצר,להפעיל מכונות,לנגר,לתקן צנרת,לבנות, ובמילים פשוטות "ללכלך את הידיים". ואת זה פחות ופחות אנשים רוצים לעשות. כן נחמד לשבת במשרד ממוזג ולגלוש באינטרנט תוך כדי העבודה שלך ( כמו שאני עושה עכשיו ) אך זה צריך להגיע לפחות אחרי שליכלכתם את הידיים קצת... אי אפשר שכולם יהיו עורכי דין/רואי חשבון/רופאים/כותבי תוכנה/פקידים......
האינדיאני | 01.08.12
48.
higher education bubble
תגגלו את זה ותראו שהטאבו שמקשר בין לימודים גבוהים לבין הצלחה כלכלית הולך ונשבר. אנשי חינוך ותעשייה רבים כבר ידעו את זה מזמן אולם לציבור בכללו לוקח זמן להבין שהמציאות השתנתה. לימודים גבוהים הם ב-85% מהמקרים בזבוז כסף וזמן שניתן היה לנצל אותם טוב יותר ע"י לימודי הנדסאי או הכשרות מקצועיות
 | 01.08.12
47.
רק קומבינות
חברים לא רק מי שלומד מקצועות רוח לא מוצא עבודה. יש המון מובטלים גם בקרב רואי החשבון משפטנים מהנדסים וכד'. ברב מקומות העבודה דורשים ניסיון של 3 שנים. עכשיו תסבירו לי אתם, איך אני יכולה גם ללמוד 5 ימים בשבוע לתואר לנסות בכל כוחי להגיש את העבודות ואת שיעורי הבית שהם חלק מהציון וגם לעבוד? אבל לא רק לעבוד אלא לעבוד במקום עבודה בתחום שאני לומדת שיחשב לי כניסיון ברזומה. הרי אם יכולתי להתקבל לשם לא הייתי לומדת מלכתחילה הרי מקום עבודה כזה הוא זה שדורש ניסיון בתחום של 3 שנים ולכן אין שום סיכוי שאצליח ללמוד ולעבוד במקום כזה כלל. הגלגל הזה תקוע. וכח האדם בחברות צריך להבין שאין לנו שום אופציה להיכנס לשוק העבודה ולרכוש ניסיון לא במהלך התואר כי אין לנו ניסיון ותואר ולא אחרי התואר כי אין לנו ניסיון.ולמי שלא הבין את הנקודה, הכל קומבינות אם אין מישהו שיכול להכניס אותך בקומבינה יש לך 2 אופציות, או שתעבור דירה לחו"ל או שפשוט תשרוף את עצמך בצער רב אני אומרת שגם ככה לאף אחד שם למעלה לא אכפת שאנשים מתאבדים כי אין להם מה לאכול.
 | 01.08.12
46.
אתם לא משכילים כמו שאתם חושבים
זה שישבתם 3 או 4 שנים והקשבתם למרצים מברברים על איזה נושא איזוטרי, או גרוע יותר, על עמדתם הפוליטית - לא הופך אותכם ל"משכילים" ובוודאי לא משפר את היכולת שלכם לעשות משהו שמועיל לאנשים אחרים (=עבודה יצרנית). אז לא ברור למה אתם מתפלאים אחר-כך שהתארים הללו לא מספקים לכם פרנסה. ולפני שקופצים עלי - אני לא אומר שהיסטוריה או פילוסופיה הם נושאים לא חשובים או לא מעניינים, אני מתעניין בהם מאוד וקורא ולומד את התחומים הנ"ל, בזמני הפרטי, בתור תחביב. אני לא מצפה להתפרנס בזכות הידע הזה, בדיוק כמו שאני לא מצפה להתפרנס בזכות הקורס יוגה שאני לומד. עבודה וכסף הם לא דברים ש"מחולקים" בהתאם ל"השכלה", אלא דברים שצריך להרוויח ע"י רכישת כישורים שמאפשרים לכם לעשות דברים שאחרים צריכים או רוצים, ולכן יהיו מוכנים לשלם לכם תמורתם. בין אם זה להמציא מוצרים חדשים, לעצב אותם טוב יותר, לפתח שיטות יעילות יותר לעשות את אותם הדברים, ללמד אנשים דברים שהם רוצים לדעת, לתקן דברים, לטפל בבעיות של אנשים, או כל דבר אחר שזולתכם יכול להנות ממנו ולכן ישמח לשלם לכם תמורתו. "השכלה" כללית זה דבר חשוב, עבורכם, באופן אישי, אבל לא משהו שבעזרתו אתם מועילים לאנשים אחרים, ולכן אל לכם לצפות שאנשים אחרים ישמחו לשלם לכם רק בגלל העובדה שהעשרתם את עצמכם בלימוד מה שמעניין אותכם.
צריך גם לדעת מה ללמוד... | 01.08.12
45.
לא נראה לי שהבנתם כלכך מה הולך בשוק:
אני עכשיו מסיים תואר באחת האוניברסיטאות המובילות בישראל. לחצי מהאנשים במחזור, ואנחנו 25 איש בסה"כ, אין עבודה ולחלק מהחצי השני אין עבודה בתחום. אנחנו לא יחידי סגולה, יש גם אבטלה בקרב מהנדסים באוניברסיטאות ומקצועות אחרים. מה שקורה היום הוא שבלי נסיון אתה לא יכול להכנס למעגל העבודה, אני כבר שנה מחפש עבודה רק למשרות סטודנט חזרו אלי אחרי שאמרתי שאני ממשיך לתואר שני. משרות בוגר לא מדברים איתי. הכלכלה נמצאת במיתון, צעדים פופוליסטיים כמו מס חברות יחריפו אותו עוד יותר. תקראו קצת מדוע אינטל פתחה מפעל באירלנד למרות שבמקור הוא תוכנן להיות בישראל. הפסדנו 10000 מקומות עבודה כי האיחוד האירופי נתן לאינטל יותר הטבות. המצב באירופה ובארה"ב קשה ויש תחרות על השקעה של הון במדינה. אנחנו רק פסיק בכלכלה ולא יכולים להלחם בהון שרובו לא מגיע מתושבי הארץ. הגיע הזמן גם להבין שיש רוויה במקצועות ההנדסה. הגיע הזמן ללמד יותר מדעי המחשב ומקצועות אינטרנט. שם יש ביקוש רב. לא לבטל את המכסים על תוצרת חוץ אם אנחנו לא רוצים עוד אבטלה. עדיף שהמחירים יהיו גבוהים ותהיה לנו עבודה מאשר לחיות במדינה עם מחירי ריצפה ובלי עבודה כמו מדינות עולם שלישי.
איתן בוגר הנדסת חשמל מאוניברסיטה | 01.08.12
44.
ל-3 -להפך, תצמצם מוסדות אקדמאים, כל מי שעובד בהם יהיה גם הוא מובטל אקדמאי
מי עובד במקומות הללו? בעלי תארים שמלמדים ומגוון רחב של אנשים שמתחזקים את המקום תצמצם בחצי - יהיו הרבה אקדמאים ואנשי שירותים חסרי עבודה (לא לדבר על פקידות, חנויות צילום, ספריות, מוכרי כלי כציבה, בעלי קפיטריות וכו' וכו')
חוה | 01.08.12
42.
זה הגיון פשוט והוכחה שכלכלת ארה"ב לפני קריסה מוחלטת
50% מבוגרי התואר הראשון החדשים בארה"ב לא מוצאים עבודה בתחום הלימודים שלהם. לפני 5-6 שנים זה לא היה המצב. כשכלכלה צומחת יש ביקוש לכל סוגי האקדמאים. בעיקר למהנדסים, בוגרי מדעים מדוייקים ומדעי החיים, משפטנים, רואי חשבון וכן הלאה. בעולם כיום יש שתי אפשרויות לצמיחה של כלכלה: צמיחה באמצעות משאבים, במדינות כמו אוסטרליה, מדינות ערב וכ"ו. במקרה כזה יש ביקוש גובר לרואי חשבון, משפטנים וכל אלו שמנהלים את הצדדים הבירוקרטיים של מחזורי כסף גדולים וחוזים (ויש יותר כאלו ככל שהכלכלה גדלה) למהנדסים מומחים (מהנדסי מכרות,חומרים, הליכי ייצור וכן הלאה) מומחים לתרבויות ושפות זרות (קשרי מסחר) וגם לאקדמאים במקצועות אחרים כי באופן מסורתי כשתקציב גודל חלק נכבד ממנו הולך להשקעה במחקר ופיתוח בתחומים שונים מתוך אמונה נכונה לרוב שזה יתרום לכלכלת המדינה בעתיד. האפשרות השניה היא גדילה באמצעות התפתחות טכנולוגית ובמקרה כזה יש דרישה לבוגרי כל המקצועות כמעט. ארה"ב היא כלכלה שנשענת על מחצבים ועל תעשיית ענק. לכן, אם הכלכלה הייתה צומחת לפחות בקצב גידול האוכלוסין שלה (שעלה מאוד בעשור האחרון) הייתה נוצרת דרישה אדירה לבוגרי מקצועות כלכליים וניהוליים, לאנשי טכנולוגיה, למדענים בתחומים שונים וכן הלאה. אבל לא, 50% מהאקדמאים החדשים לא מוצאים עבודה. מה זה אומר? הצמיחה בארה"ב נעצרה מאוד. אין עדיין דיווחים על ירידה חריגה בתל"ג האמריקני אבל זה עדיין לא אומר הרבה יותר מכך שהפערים בארה"ב גדלו ושמעטים יותר מרוויחים. אם שיעור האבטלה נמצא בירידה כדאי לבדוק היכן בדיוק נקלטו המועסקים החדשים-הניחוש שלי, בעבודות עם שכר מתחת לממוצע ועם רמת מומחיות נמוכה. ברגע שאין ביקוש לאקדמאים כנראה שהכלכלה נעצרה. מכל מקום, לפעמים התרופה לכך יכולה להיות הסבת האקדמאים למקצועות ייצור כי בפועל יש עודף מהם, איך שלא נסתכל על זה, והדרך היחידה לייצר להם עבודה היא להגדיל את הייצור. בסופו של דבר בלי פועל הייצור אין ערך לעבודתו של האקדמאי.
גלעד | 01.08.12
41.
ל-4: או שיש לך תואר שני בהצטיינות ממכללה
וזה כידוע שווה מעט מאד, או שהתואר שלך בהנדה, אפילו שהוא מאונ' מוכרת, הוא בהנדסה ביוטכנולוגית/ביואינפורמטיקה, שזה כידוע תחום שפשוט לא מפותח בארץ וזאת טעות ללמוד מלכתחילה. אתה צודק שהמערכת דפוקה מהיסוד, אבל הסיבה שהגעת לאן שהגעת היא הבחירות שעשית
L | 01.08.12
40.
בכל משבר, חברות מתייעלות על ידי הכנסת טכנולוגיה, שמייתרת את הנחיצות של מעמד הביניים !
כל משבר כזה, מחייב את בעלי החברות, לחשוב מחדש ובאומץ על שינויים בעסק. אחד השינויים שכל הזמן נבחנים, הוא הכנסת טכנולוגיות שמחליפות עובדים מיומנים. מיחשוב ומיכון הם אמצעים להוזלת עלויות בטווח הבינוני אחרי השקעה ראשונית. וככה הרבה מאד משרות פשוט מתבטלות. יש התייעלות במשק. מגיעים לאותה תפוקה עם פחות עובדים. המשרות שמתבטלות הן תמיד באמצע הסקאלה של העבודות. כלומר: משרות ניקיון ואבטחה פחות נפגעות, למרות שגם זה קורה. וגם משרות ניהול בכירות פחות נפגעות, ולפיכך, עובדים בדרגי הביניים שהם בדרך כלל גם מעמד הביניים והמשכיל, מצטמצמות. מקצועות שלמים בענפים שלמים חוסלו בעשורים האחרונים: אף אחד כבר לא מעסיק מרכזניות, קלדניות, שרטטים, עורכי דין זוטרים לשליחויות מקצועיות, אנשי דואר,הנדסאי בנין וחשמל, ועוד שורה עצומה של מקצועות שלאט לאט הולכת ונעלמת... כל משבר מביא להעמקת הבעיה. ומנגד לא נולדות משרות חדשות בכמות שנפגעה. אלא הרבה הרבה פחות. להיות אקדמאי, פירושו להיות בטווח המקצועות שכל הזמן מאוים על ידי הקידמה, המיכון והמחישוב.
אורי | 01.08.12
38.
צריך להיות משוגע כדי להקים משפחה בישראל 2012
אין עבודה, אם יש עבודה אז היא זמנית ובשכר עלוב, צריך להיות מליונר כדי לקנות דירה, הכל יקר בטירוף, ובתנאים כאלה מי בכלל חושב על הקמת משפחה? המדינה תהיה בבעיה מאוד חמורה בעוד כמה שנים, שיתברר שהדור הצעיר של היום לא הוליד ילדים ואין מי שימשיך לממן את המבוגרים.
מובטל משכיל | 01.08.12
37.
אין בעיה למצוא עבודה - רק תזכרו שבכל מקום שתתחילו תעברו סטאז' של שנתיים שלוש
שבו ינצלו אותכם עד עפר במשכורת מגוכחת ובשעות שלא נגמרות. אבל אחרי 3 שנים תהיו מבין המעטים שעשו את המסלול ורכשו ניסיון. על תעופו על השכר בשנים הראשונות, אפילו תעבדו תמורת שכר מינמום והשמיים הם הגבול
 | 01.08.12
34.
הבעיה העיקרית היא המשכורות במשק
הרבה אנשים אקדמאים בתחילת דרכם, מקבלים שכר רעב, המעבידים מבינים את זה ולכן מציעים גם שכר כזה וגורמים לכך שלאחר כמה חודשים או שאותם אנשים עוזבים את העבודה כדי לחפש משהו יותר טוב, או שמהתחלה הם לא נכנסים לתחום. חוץ מזה היום האקדמיה מתעסקת יותר מידי עדיין בתיאוריות ופחות מידי בפרקטיקה, מחפשים אנשים עם ניסיון בכל מיני תחומים שהאקדמיה לא נותנת להם את הדגש וחבל.
אמיר | 01.08.12
32.
אף אחד לא אמר לכם ללכת ללמוד במכללה
הבעיה המרכזית היא הנסיקה הבלתי פוסקת במסיימים תואר ראשון וזאת כתוצאה מזילות המערכת האקדמאית. כל פלוץ, בלי טיפת שכל, יכול לסיים היום תואר במכללה. יש כל כך הרבה מכללות, והרמה בכל אחת מהן פשוט ביזיונית. מי שלמד תואר במדעי המחשב/הנדסת חשמל/הנדסות אחרות למיניהן באוניברסיטה מוכרת לא יתקל בשום בעיה למצוא עבודה. ועוד יריבו עליו בהנחה והוא סטודנט מצטיין. אל להם לבכות, לכל האנשים שחשבו שילכו לאיזו מכללה שכוחת אל ואחר כך ימצאו עבודה בקלות. זה המחיר של העצלנות או הטיפשות אם תרצו.
מדב | 01.08.12
31.
ל- 4, הייתי במצבך וראיתי את מה שאתה מציין, הכל מסריח, אי לכך בלתי ברירה אני עצמאי
וכיום בהחלט לא מצטער על כך. אמנם בהתחלה "אכלתי קש", אך עם הזמן "מרחיבים את המעגל", כך שכיום אני אף דוחה הצעות עבודה, או עקב עומס, או נראות לי שאינן שוות עבורי השקעה וכיו"ב... בכל מקרה לעולם ומעולם אין מה להתייאש, מאחר והיאוש שלך זו אבן הנגף שלך, עליך להחליט לצאת מהעניין ןמהר ככל האפשר. אל תתחיל בגדול, אתה יכול להתחיל לעבוד מהבית עם האמצעים הטכנולגיים הקיימים היום בשוק, אצלי בעבר זה היה הרבה יותר קשה, והכל היה דרך טלפונים, כאשר היום יש את כל אמצעי התקשורת "הרצים" אחריך אפילו לחול ואף אחד כלל לא יודע שאתה בחול. "קח עצמך בידיים" ואל תפחד להיות עצמאי, מכסימום תכיר עם הזמן עמיתים למקצוע ואז תוכל לחבור עם מישהו או שתחליט להיות שכיר בשלב מאוחר יותר.
א | 01.08.12
28.
הבעיה
עוד סיבה, לא פחות חשובה, היא הגידול ההיסטרי בכמות המכללות, ותארי ה"זבל" שהן מספקות. מה הפלא שבוגריהן לא מוצאים עבודה לאחר מכן ? ממציאים תארים כדי למשוך סטודנטים ולחלוב את כספם, אך לא טורחים לספר להם כי התואר אותו הם לומדים לא יקדם אותם לשומקום, מלבד לשכת האבטלה.
k | 01.08.12
26.
לשנות עלויות שכר לימוד
לתת מימון לימודים למקצועות יצרניים ולא לסבסד את מקצועות הרוח,כך המדינה תחסוך בהוצאות ותקטן האבטלה.היום כל אחד שלא מתקבל לאחד ממסלולי היוקרה,פונה לפקולטות למדעי הרוח,לרובם לא תימצא עבודה לרוחם,חלקם יגיע להיות כספרים אקדמאיים בבנק ורובם יגיע ללשכות האבטלה.הגיע הזמן שלא תהיה בושה לא ללמוד במוסד אקדמאי רק לשם התעודה וכי כולם לומדים.מי שבאמת רוצה ללמוד,יש אפיקי לימוד רבים וטובים שאינם אקדמאיים אך נחוצים למשק ולכלכלה
רונית | 01.08.12
25.
הנתונים כרגיל - לא באמת משקפים את המציאות
האמת היא שרוב הבוגרים, גם של המקצועות היותר הייטקיסטים וגם בטכניון, לא מעוסקים כל כך מהר. העיניין הוא שהם לא בסטטיסטיקה כי או שהם עדיין בעבודות סטודנטיאיות דפוקות ( מלצרות, אבטחה וכיוב לא יעזבו עד שימצאו משהו) או שהם מחפשים בשני המקרים הם ממש לא חותמים אבטלה על אף שהם ממש לא עובדים במקצוע + אקדמאים הסיבה היא שכדאי להירשם צריך לעבוד לפחות שנה וחצי. מי שעובד בקשקוש ממש לא יכול לעזור כי הוא חי מהשקלים שהוא מרוויח ומי שלא גר אצל ההורים ועושה סלטות באוויר. תחשבו עכשיו שרוב הבוגרים הם בגילאים של 25-30 ועכשיו תתחילו לנסות לנתח את המצב שלנו מול מדינות מפותחות אחרות. בגילאים הללו הרוב המכריע של האקדמאים כבר בעלי ניסיון רציני...
מהנדס ותיק | 01.08.12
24.
זה מה שקורה כשעסקים מסתמכים על הבורסה במקום על ייצור.
אנשים עושים תואר באיך להרוויח כסף מכלום. אנשים מוכרים וקונים אשליות והבטחות ללא כיסוי. רק מי שמייצר דברים פיזיים, שאפשר לעשות בהם שימוש שהוא לא רק סחר, כמו בתים, כלי רכב, בגדים, מזון, מוצרי טכנולוגיה וכולי - תורם תרומה אמיתית לכלכלה ולאיכות החיים. כל השאר טוחנים מים.
דודי | 01.08.12
21.
מה לעשות שתואר של מוסדות כמו "אוניברסיטת" אריאל לא שווה הרבה ?
עם עושים תעשו בדיקה מעמיקה יותר, תגלו שיש קשר ברור בין כמה שהמוסד קיקיוני לבין כמה שהבוגרים שלו מחפשים עבודה. אבל אם הכל נקרא "תואר אקדמי" - אז כן, יש אקדמאים מובטלים. עזבו את הפרט השולי שההכלה שלהם באמת שווה פחות מבגרות של לפני 20-30 שנה.
רומן | 01.08.12
20.
תלוי מה לומדים
יש השכלה אקדמית ויש השכלה אקדמית לתוכים - מדעי השינון והזכירה. כל מי שהולך ומבזבז את כספו ושנותיו על "מדעי" השינון והזיכרון - אל יצפה שמישהו יטרח לתת לו שכר בשעה שכל המידע מצוי באינטרנט, ו DVD עם כל החומר שלמד בשלוש שנים כולל תוכנת דלייה עולה כמה דולר. בדרך כלל, ככל שמקצוע הלימוד קשה יותר - הנדסי, מדעי, רפואי - כך עולה הסיכוי למצוא תעסוקה ראויה ששכר בצידה, כמובן - על סמך כישורים ולא על סמך קשרים. איפה מתחילה הבעיה - בביה"ס היסודי, בו ניתן להיות תוכי מצטיין בלי כל יכולת חשיבה, ניתוח ופתרון בעיות. למען האמת, זה מתחיל בבית, בגיל 2-3-4, כאשר מלמדים פעוטות להיות תוכי שקט וצייתן, במקום לפתח מוחות חריפים ו... מרדניים, פרחחיים, שובבים. בקיצור - כל מי שמגדל פעוטות - למדו אותם לשבור את הראש בפתרון בעיות, הכינו אותם להמשך חיים "בלתי תוכיים", ותראו בהצלחתם. אני מדברת כמובן מניסיון חיים עשיר, ורווה נחת מילדיי ונכדיי. עשיתי זאת, כמו שהורי והוריהם עשו זאת לפני. בהצלחה
XX | 01.08.12
19.
ותודה לביבי שהביאנו עד היום. לעדי-1 את/ה לוקה בתסמונת האישה המוכה.
ככל שמכים אותה יותר, כך היא מרגישה יותר אשמה. וכך היא מצדיקה יותר את המכה. אבל את/ה בחברה טובה, כך מתנהגים רוב הישראלים, זו הסיבה שהליכוד+ש"ס עדיין ממשיכים לאחוז ברסן השלטון. במדינות השכנות רודנות המיעוט הסתיימה בקטסטרופות, אני לא בטוח שזה לא יקרה גם אצלנו.
שאול מופרז | 01.08.12
18.
הבעיה היא בתארים שלא מכשירים לכלום
אקדמיה זו בועה שתתפוצץ בעשור הקרוב. חלק ניכר מהתארים לא נותנים דבר חוץ מידע כללי שלא רלוונטי לשוק העבודה. חלק נוסף מהתארים מאפשרים תעסוקה רק בסיום מסלול ארוך מאוד של תואר ראשון - תואר שני - תואר שלישי ואילך. בעלי תארים מעוסקים בתפקידים שהם יכלו לבצע גם אם רגלם לא הייתה דורכת באקדמיה. דווקא המקצועות הפיזיים, היצרנים, סובלים ממחסור קשה בידיים עובדות ומשלמים משכורות הרבה יותר גבוהות משכר של אקדמאי.
 | 01.08.12
17.
ל-4: אם לא הצלחת למצוא עבודה עם תואר שני בהנדסה בהצטיינות הבעיה היא בך
אין סיבה שאדם עם תואר שני בהנדסה לא ימצא תעסוקה. א. לא הסמכת להתפשר על משרה התחלתית בשכר נמוך יחסית ב. יש בעיה מהותית בדרך שאתה מתנהג, מדבר, מציג את עצמך אל תאשים אחרים. אם לא תעשה בדק בית רציני תמצא את עצמך באותו מצב גם עוד עשרים שנה.
 | 01.08.12
8.
כולם רוצים להיות תחת מזגן
על מנת לספק תעסוקה לכל דורש לאורך זמן, יש לבנות קומה נוספת, תת קרקעית. כך שלאחר זמן, ישראל תהיה המדינה היחידה בתבל בעלת שתי קומות., מפלס עליון ומפלס תחתון. כך ניתן לספק תעסוקה לכמה מאות שנים. אפשר להיעזר בח' בינלאומית. ללא חזון נועז לטווח הארוך, המדינה תמשיך לדשדש, בין מיתון ממושך לצמיחה מדומה קצרת מועד.
 | 01.08.12
4.
התרגלתי לאבטלה.
בן 36, מהנדס עם תואר שני בהצטיינות, גר עם ההורים, מיואש מהחיים, נטול פרנסה כבר הרבה זמן, בלי אישה, בלי משפחה. אני דפוק, בלוי, חסר יכולת מינימלית. מקלל את יומי. ומסתכל בקנאה איך המגזר הציבורי חוגג בנפוטיזם ומקורבים (מעל ל- 50% מעובדי המדינה והחצי השני זה יד רוחצת יד), הערבים חוגגים (בונים חופשי חופשי ולא משלמים שום מס) והמגזר העסקי מלא שחיתות והון שילטון. גמרתם אותי, ואתם יושבים מדושני עונג על סיר הבשר. לחו"ל אני לא יעזוב בפרנציפ אפילו שיש לי הרבה הצעות שם. כמעט כל החברים שלי בחו"ל, אמנם מבואסים מהריחוק אבל לא מתכוונים לחזור לישראל. אוהבי שלמונים לא ישבעו כסף. תנודה אחת שלילית והכל קורס, האויבים שלנו יאכלו אתכם, אולי אז אחרי הפוגרום הנורמלי ביהודים תבינו למה גרמתם. אני כבר גמור בשבילכם.
מת בקצה החיים | 01.08.12
3.
לכן צריך להקטין את מספר האקדמאים והאבטלה תקטן
ברור מהמחקר המעמיק שבוצע כאן בכתבה המעולה הזו שיש קשר חזק ביותר בין האבטלה למספר האקדמאים. מכאן שהקטנה במספר האקדמאים תקטין את האבטלה. על כן יש לצמצם את מספר המוסדות האקדמאיים בחצי. כך נחסוך בתקציב ויהיה מספיק אנשים שיכולו לעבוד בעבודות הפשוטות כמו בניה וסיעוד.
מלג | 01.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת