אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חיים בהקפה: מתקשים לחסוך, שוקעים בחובות

133 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

133.
כתבה ממצה המראה את מצבנו העגום...
אני אישית, נמצאת במצב של הכנסה מאוד נמוכה מקצבה (1379 שקלים לחודש) ומחפשת עבודה. אני מנסה מדי חודש לחסוך 150 שקלים למשך שלוש שנים, כך שבתום התקופה יהיה לי חיסכון מספיק לקניית מדפסת לייזר שאני רוצה. בינתיים עם הלוואה על סך יתרה של 17,000 שקלים, כל חודש מחזירה 530 שקלים. חיה בצמצום ובתקציב אישי מוקפד, עד שאמצא עבודה ואוכל להפנות סכום יותר גדול לחיסכון. בן זוגי מאוד מחושב וחסכן, כך שאין לנו משכנתא. עדיין אין ילדים, אך מקווה שכשיהיו, נחסוך עבורם כ1000 שקלים בחודש. בינתיים מתרכזת במציאת עבודה ובחיסול החובות הקיימים. שיהיה בהצלחה לכולנו ביציאה משעבוד כלכלי לחירות כלכלית.
רונה | 20.07.13
131.
לחסוך ? !!!?? זאת פריבילגיה !!
ואני שואלת זוג שמרוויח משכורת מינימום - שזה 8400 ש"ח ביחד ! יכול אולי לחסוך משהו !? (וזה אחרי העלאה המתוכננת להחודש או חודש הבא..) ומה לגבי חד הורי / ת ? שמביא משכורת מינימום - 4200 ש"ח, במקרא ואין מחלה או בלת"ם כלשהו שמצריך היעדרות מהעבודה... ...לחסוך ? !!!?? זאת פריבילגיה !!
משכורת מינימום | 04.09.12
129.
הסיבות לתקציב לא מאוזן אצל בתי-אב בישראל
1. מבנה הכלכלה - ריכוזי לא מספיק תחרותי, חלוקה לא שיוויונית של ההון והתמ"ג 2. מוצרי היסוד הולכים ומתייקרים - דלקים, מזון, קרקע - האוכלוסיה מתרבה והמשאבים במחסור הולך וגדל. 3. תרבות הצריכה - חשיפה מוגזמת לפרסום, לחץ חברתי ופינוק שגורמים לאנשים לצרוך יותר מכפי שהם יכולים. מה המשקל של כל אחת מהסיבות לתוצאה הכוללת? זאת כבר שאלה קשה יותר למענה.
גיאצ'ו | 11.08.12
127.
תודה רבה להורים שלי שעזרו לי !
חייתי 5 שנים בבית של ההורים אחרי התואר (עד גיל 30) וחסכתי את רוב המשכורות שלי. יצאתי מהבית עם הון עצמי התחלתי יפה כאשר המטרה שלי עכשיו זה בעיקר לשמור עליו ואולי לחסוך עוד קצת. דירה ?? היום אם הבת זוג לא מביאה כסף לא כדאי להתחייב בעצמך.
מיכאל | 08.08.12
126.
ל113. "ילדים לא נשארים בגן לנצח! "
צודק, אחרי הגן יש את הבית הספר - חוק חינוך חינם שעולה כולל ספרים ותחזוקה טיולי שנתי ועוד הוצאות הזויות לבית הספר בעלות קרובה לגן. "לרובם גם יש משכנתא, וגם היא נגמרת בסוף, מה שמפנה לכם עוד 4000 שקל בחודש אז תצטמצו כמה שנים, זה לא לנצח. " בטח לא לנצח 25 משועבד לבנק להחזיר כמעט כפול ממה שלקחת זה לא לנצח, אתה חי במדינת ישראל? תייר? אורח? מיליונר?
pkok | 07.08.12
125.
לחיות את הרגע
יש כאן במדינה שלנו את התרבות של: "לחיות את הרגע", ואנשים לא מבינים שהעתיד לא פחות חשוב..לא צריך להיות גאון כדי לדעת היכן להשקיע את הכסף בירור קצר עם יועץ השקעות (במקרה שלי - מזרחי טפחות) תעזור לכל אחד לדאוג לעתיד שלו...ותאמינו לי העתיד בהחלט יכול להיות ורוד!!
קרן | 06.08.12
124.
קופסת סיגריות אחת ביום (=לפי 20 ש"ח*, זה 7300 ש"ח בשנה...73 אלף בעשר שנים!!!
220 ש"ח ב-30 שנה (=חיי משכנתא). אם מוסיפים את ההפסד של הריבית דריבית שהיינו יכולים לחסוך במצטבר....ואת ההוצאה על ריבית על האוברדראפט, מגיעים להערכתי ל-1 מיליון ש"ח....מדהים!! (=ולא דיברנו כמה אנשים משקיעים על הימורים של לוטו וטוטו וכל השאר...כשברור שהסיכוי להרוויח הוא אפסי...הרי 40% מהסכומים המושקעים הולכים להוצאות תפעול והנהלה ורווחי המארגנים.....
מבזבזים על פוזה ושטויות!... | 06.08.12
123.
אנחנו עשירון 9. לאף אחד אין סמרטפון. נוסעים במכוניות בנות 6. 3 ילדים ,2 סטודנטים - עלינו!
חו'ל - פעם ב-3 שנים. בזמנו , אחרי 13 שנות נישואין קנינו דירה ישנה מאד ושיפצנו. המשכנתא היתה קטנה מאד . עדיין חוסכים לילדים ותומכים בהם. הם גם יקבלו ממה שחסכנו להם סכום שיקל עליהם לקבל משכנתא. לכולם יש מכוניות חדשות יותר , אפילו לשכן המובטל שלנו וגם לשכן שמקבל קצת יותר משכר מינימום.. כנ"ל איפונים וחו' ל כל שנה.
הכל עניין של סדרי עדיפויות | 06.08.12
122.
רמת החיים עלתה יותר מהמשכורות
-לא יכולה לחיות בלי מיזוג אויר- הורי וגם אני בנעורי הזענו יותר. -אי אפשר בלי סלולרי לכל בן משפחה. גם אם צנוע- משפחה מוציאה מאות שקלים בחודש. -בעבר כתבנו מכתבים או חפשנו טלפון צבורי או שההורים הסתכלו לודא שמתקשרים רק בשעות הזולות - לא היו גנים ובתי ספר פרטיים כמעט. כולם הלכו לצבורי, בין אם היה טוב ובין אם לא. -כשהייתי צעירה כמעט לא יצאנו לבתי קפה, ישבנו אחד אצל השני בבתים. היום אפילו חיילים יוצאים לאכול במסעדות.- - נסעתי בתחבורה צבורית. היום אני מקפיצה את הילדים לכל מקום. ועוד ועוד- פשוט דברים שנחשבו מותרות הם היום ממש הוצאה בסיסית. חיים יותר טוב (או נוח- על מיזוג אויר אני לא מוותרת גם אם לא אחסוך אגורה) אבלזה בא על חשבון החסכון. אבל כל אחד שיבדוק את עצמו -אם אין דברים שבקלות אפשר לותר עליהם. ואם סדרי העדיפות של הממשלה היו טובים גם והיא לא היתה מממנת מכיסינו את הסקטורים המועדפים שלה מצבינו היה טוב יותר.
נורית | 05.08.12
120.
לחסוך זה עניין של אופי והרגל.
לפי הנתונים שהצגתם אכן המצב לא מעודד אבל בכל זאת קיימים האנשים שמשקיעים ופותחים חסכונות בבנקים על מנת לנסות ולהרחיב את הקיים. אני למשל בן אדם שלא לוקח סיכונים אך מגיל צעיר הורגלתי וחונכתי על ידי אבי שפיקדון בבנק זה משהו חובה, גם אם זה להעביר 100 ש"ח בחודש (וכל בן אדם מסוגל לכך) זה כדאי. אני לא אחד שייקח סיכונים בבורסה אך כן אתנסה בפיקדונות שמציע הבנק. לאחרונה פתחתי חיסכון בנוסף לפנסיית החובה שנקרא- "פנסיה משודרגת"- כל חודש אני מעביר 100 ש"ח בהוראת קבע למשך 25 שנה ובסופו של דבר יעמוד לזכותי סכום יפה. אני ספציפית לקוח של מזרחי אך אני מאמין שכל בנק שמכבד עצמו יציע פיקדון מהסוג הנ"ל ללקוחותיו. אמנם המחייה יקרה וקשה לחיות פה אך זה אפשרי וכל זוג עם שני משכורות יכול לחסוך לפחות 200 ש"ח בחודש לכל מטרה.
רמי | 05.08.12
118.
שתי שאלות שלא נשאלו
"האם אתה יודע לנהל את תקציב המשפחה תוך תחזית לשנה הקרובה ואף רחוק יותר ?" על אלה זו היו מן הסתם 90% עונים "בהחלט". "האם אתה יכול לנהל את התקציב למשפחות אחרות ?" על שאלה זו 100% היו עונים "בהחלט, אני יכול להצביע על הטעויות שכולם עושים ולתקנן". המנטרות של "ותרו על זה ועל זה ועל זה" או "הגדילו את הכנסתכם" אבד עליהן הכלח. העשור האחרון מביא איתו עליה מתמדת ביוקר המחיה ללא פיצוי הולם בדמות תוספת יוקר, בעוד שוק ההון חווה טלטלות והחסכון הפנסיוני מתרוקן מתוכן לנוכח הפכפכותו של הגוף המפקח ואזלת היד של הגופים המנהלים את ההשקעות. התהליך שאנו חווים היום שקול עבור רבים מאיתנו להישמטות הקרקע מתחת לרגליים. מהן אפשרויות התעסוקה של אדם בן 55 שפוטר ? מה הטעם לומר לאדם כזה "עליך להגדיל הכנסה" אלא אם כן יש משהו קונקרטי והולם להציע לו (לא שולחים מהנדס בן 55 לאבטחה - זה לא מועיל וזה מסוכן). מה הטעם להרצות לאדם במשך חצי שעה על פוליסות פנסיוניות, כאשר חלק מהן עתידות להגיע לגרעון אקטוארי (ועל זה שום סוכן ושום יועץ לא יזהיר את החוסך). מי שצריך לגלות אחריות יותר מכל אחד אחר הוא האוצר, ושם דווקא מתנערים, ומעבירים את כל האחריות אלינו, כשהדאגה היא לגופים העסקיים, ולא לאזרח.
ד"ר קאופמן | 05.08.12
117.
המצב אכן זוועה...
עובדים בעבודות טובות ועדיים לא מתקרבים לרמת חיים של פועל בחו"ל... רווק שיוצא מהבית של ההורים קונה דירה רק אם הוא זוכה בלוטו, לוקח מההורים או לוקח משכנתא מטורפת. אין עתיד. לא שזוגות נמצאים על פסגת האולימפוס... מצבם רק בקצת יותר טוב בהנחה שאין להם ילדים. וגם אם אתה מצליח לחסוך 1000 שקל אתה יכול לקנח את האף איתם... זה סכום זניח שאי אפשר לספור בכלל.. מספיקה חופשה אחת בשנה כדי לא להתחרפן לגמרי.. ואז אתם בחובות. או סתם בלתם עם הרכב או אלף ואחד דברים שתמיד גורמים לשרוף את המעט שהצלחת לחסוך. אין עתיד בארץ.
גיא | 05.08.12
116.
כל הצעירים חיים בשופוני.
אני רווק בן 30, מרוויח 17.5 נטו (כולל קרן השתלמות). מזה חוסך 12 כל חודש. שוכר דירה (עדיין לא חסכתי מספיק להון עצמי). נוסע ברכב בן 10 שנוסע מצויין ונראה סביר. אני נחשב עשירון עליון, אבל כמעט כל הרכבים בכביש יותר חדשים/יפים משלי. אני בטוח שכשאני יוצא עם מישהיא היא רואה את הרכב וחושבת שאני תפרן. במיוחד שאני מניח שרוב הגברים שאולי יצא לה להכיר לפני הגיעו עם רכב חדש, או כמעט חדש אם לא עם רכב פוזה. ברור לי שהם קנו את הרכב עם תשלומים/ליסינג פרטי כדי להרשים בחורות או את החברה ויורד להם כל חודש 3 אלף עליו. בשבילי זה כלי מעולה לסנן את כל הבחורות החומרניות. אני עוד שנתיים יגיע ל 40% ממחיר דירת 3 חדרים ממוצעת באיזור המרכז (1.3 מליון) ואוכל לקחת משכנתא ללא עזרה מההורים/ בת זוג. אבל איך הם מצליחים?!
אלון | 05.08.12
114.
לא הגיוני בעליל
רק ששה אחוזים מדווחים שהוריהם עזרו להם ביותר ממאה אלף ש"ח. לעומת זאת,33 אחוזים מנוטלי המשכנתאות מדווחים שהוריהם עזרו להם ברכישת דירה. כבר לא מסתדר. חוץ מזה,כל זוג צעיר שאני מכיר מסביבתי קיבל עזרה מההורים ברכישת דירה בסכום של לפחות מאה אלף מכל צד,ואני לא גר בצפון תל אביב אלא בירושלים. אנשים פשוט לא יודו בזה בטלפון לאף סוקר.נותנים נתונים חלקיים או מוטים מטה. כל הנתונים לדעתי מוטים כלפי מטה.
איתי | 05.08.12
113.
לכל האנשים פה שרושמים את ההוצאות גנים שלהם
ילדים לא נשארים בגן לנצח! אז נכון שכרגע אתם מוציאים 4000-6000 על גנים, אבל בעוד 6 שנים מקסימום (כנראה 3 שנים בפועל) הילדים שלכם יפסיקו להיות בגן ואז יתפנו לכם אותם 4000-6000 שקל בחודש, והם יוכלו להוות חיסכון רציני. תקופה קצת קשה וזה עובר, תפסיקו לחשוב שזה נמשך ככה לנצח. לרובם גם יש משכנתא, וגם היא נגמרת בסוף, מה שמפנה לכם עוד 4000 שקל בחודש. אז תצטמצו כמה שנים, זה לא לנצח.
פרקליטת השטן | 05.08.12
112.
אנו זוג שמרוויח 17 נטו - מי יכול לחסוך ,עם הכנסה כזאת אפשר לשרוד בלבד!!!!!
כאשר משתמשים ב15 אלף ליום יום כולל משכאנתא וגן לשני ילדים אוכל מיסים וכו, ונשאר 2000 שח לבלתם, אני כל חודש אומר ,שמה שישאר אני שם בפק"ם כל חודש, אבל כל חודש זקוק ל2000 שח האלה. ** קונים בגדים רק עודפים, ** אוכל קונים במרוכז פעמיים שלוש בחודש ** משתמש רק באשראי ומנתר כל יום מה התבזבז ועם אצבע על הדופק כמה נשאר לי עד סוף החודש. ** טיולים אין סיכוי. גועל נפש של מדינה!!!!
PKOK | 05.08.12
111.
אני חוששת להביא ילדים
בתור בת 31, עולה ותיקה ללא משפחה בארץ. יש לי בן זוג, גם עולה ותיק ואנחנו יחד כמעט 7 שנים. אנחנו התחלנו חיים מאפס, לא מקבלים שום עזרה מהורים, אפילו להפך צריכים לתמוך בהם לעתים. אנו מכניסים משכורת ממוצאת כל אחד, אך נפרדנו מהחלום על הבית, חתונה נראית לנו כמשימה כמעט בלתי אפשרית מבחינה כספית, לא מצליחים לשלם חשבונות בזמן, וכל קנייה לא מתוכננת הופכת לאסון טבע לחשבון בנק שלנו. אין לנו מכונית, אין לנו מותרות כמו טלוויזיה בבית או נסיעות לחו"ל או אפילו צימר מידי פעם, קונים בגדים פעם בשנתיים בסכומים צנועים, ולא מצליחים לחסוך. וככל שהזמן עובר וחיים מתייקרים בצורה מתורפת נצטרך גם להיפרד מהחלום על ילדים, כי אנחנו בכושי מצליחים להחזיק חתול. כנראה המדינה לא מעוניינת שנביא צאצאים. חלק מהדור הולך להימחק.
אנה | 05.08.12
110.
ל פ מחולון - אתם לא לבד
עד לפני 5 שנים גם אני חייתי ויצאתי לחופשה שנתית. אולם הדברים השתנו: מקום העבודה של הבעל נסגר, אני מפרנסת יחידה. אף אחד לא רוצה להעסיק אדם בן 55+ ולא משנה במה. מזל שסיימנו כבר לגדל ילדים ואף הצלחנו לשלם עבור לימודיהם ולסייע להם בדיור. אנחנו חיים בדוחק ומחכים ליום בו נהיה זכאים לגמלאות, אם לא ידחו את היום הזה כשנגיע לגיל מאה. החיים נראים רע מאוד. לא יוצאים, לא פוגשים אנשים, יושבים בבית, צופים בטלוויזיה, מתבדרים במחשב, לא קונים ספרים, לא הולכים לתאטרון ולא לקולנוע. אין על מה לדבר עם אנשים. נורא נורא נורא עצוב. הבדידות גם הורגת.
א | 05.08.12
109.
יוקר מיחייה=פשוט מאד!
להלן הוצאות כנגד הכנסות שלנו- זוג +3 ילדים + כלב: הכנסה ברוטו - 35 אלף ש"ח. הכנסה נטו - 18 אלף ש"חשל שנינו אישתי ואני.להלן ההוצאות החודשיות: משכנתא 4 אלף. סופר 2.5 אלף אוטו משומש 2010 1.8 אלף (דלק, טיפול, ביטוח נהג צעיר, וכו) החזר הלוואה לאוטו 1.5 אלף. ארנונה/מים / חשמל/וועד בית 2 אלף ביטוחים-בריאות+רכוש+כושר עבודה 0.8 אלף חינוך 0.6 אלף טלפונים בבית וניידים/אינטרנט 0.6 אלף בלתי צפוי מראש + כלב 2.0 אלף חיסכון לילדים 1.0 אלף מסעדה וסרט פעם בחודש = 16-17 אלף ש"ח בחודש!!!! נסיעה לחופשה בחו"ל כל 3-4 שנים בלבד! אין איי-פדים, איי-פונים ומותגים ומסיבות וכו לזה קוראים יוקר מחייה!! = מדינה שחרטה על דיגלה שיעבוד הרכוש הפרטי למדינה!! פשוט מאד. נותנים לנו אובר חופשי רק שנישאר .....זו השיטה לטוב או לרע!
fi | 05.08.12
108.
לא מפתיע
רוב הישראלים בזבזניים ורואים רק את הטווח הקצר. את כל ההחלטות החשובות בחיים כולל הבאת ילדים לעולם, קניית דירה ועוד צריך לעשות בהתאם ליכולת. לא כי כולם עושים ולא כי רגשית רוצים, הרוב פועלים מהרגש ולא מהשכל ואח"כ בוכים. בנוסף יש כאן תרבות צריכה וקניות מטורפת, אנשים צריכים לחזור לפרופורציות. במצטבר הנתון הזה גם מסכן כלכלית את המדינה משום שבימי משבר לא תהייה מספיק רזרבה לאנשים בעיקר בזמן משבר נדל"ן ו \ או עליית ריבית דרסטית. משברים פשוט ימוטטו את המדינה, נגיע למצב של יוון
רו"ח בסביבה | 05.08.12
106.
זה עניין של סדרי עדיפויות
החברה שלנו הרבה יותר צרכנית ונהנתנית מאשר דור ההורים שלנו, זה בטוח. אני חושבת שהם כן הצליחו לחסוך יותר כי עובדה שהם הצליחו לעזור לי עם הלימודים והדירה ואני ממש לא נמצאת באותו מצב עם הילדים שלי. מה שכן אני שמה את הצרכים שלהם לפני ההנאות שלי ואני כן אשקיע בהם כסף לתכנית חיסכון לאוניברסיטה למשל גם אם זה יבוא על חשבון החופשה השנתית. פתחתי לכל אחד מהילדים פיקדון צמוד דולר במזרחי (בגלל העליות שערים זה היה נראה לי עדיף) הוא לתקופה של חמש שנים ואחרי זה אני אמשיך להשקיע את הסכום שייצא. חוץ מזה שאני לא חושבת שזה בשמיים, אפשר אפילו להשקיע מינימום אלף שקל ולקבל איזשהי תשואה. עדיף מלבזבז על בגדים ונעליים.
שפרה | 05.08.12
105.
המצב אכן זוועה...
עובדים בעבודות טובות ועדיים לא מתקרבים לרמת חיים של פועל בחו"ל... רווק שיוצא מהבית של ההורים קונה דירה רק אם הוא זוכה בלוטו, לוקח מההורים או לוקח משכנתא מטורפת. אין עתיד. לא שזוגות נמצאים על פסגת האולימפוס... מצבם רק בקצת יותר טוב בהנחה שאין להם ילדים. וגם אם אתה מצליח לחסוך 1000 שקל אתה יכול לקנח את האף איתם... זה סכום זניח שאי אפשר לספור בכלל.. מספיקה חופשה אחת בשנה כדי לא להתחרפן לגמרי.. ואז אתם בחובות. או סתם בלתם עם הרכב או אלף ואחד דברים שתמיד גורמים לשרוף את המעט שהצלחת לחסוך. אין עתיד בארץ.
גיא | 05.08.12
103.
לכל המתלהמים על כך שאין מקום בטיסות - מה שהכתבה מנסה להגיד
זה שמספיק זעזוע קל בכדי שכל מגדל הקלפים הזה יתמוטט משום מה הרבה טוקבקיסטים פה מסתכלים על העתיפה החיצונים נסיעות לחו"ל, בתי מלום ומכניות חדשיות זה הכל שואו אחד גדול והכל האשראי והלוואות אני רוצה לראות אותכם מפרנסים משפחה עם משכורת אחת או בחצי משרה זה פשוט בלתי אפשרי הנפילה זה רק עניין של זמן תחזיקו חזק
 | 05.08.12
102.
למגיב 46 הממורמר
צר לי שאתה חי מקצבה, אבל אל תשווה. אני אדם שלמד, התקדם ומקבל שכר של עשירון שמיני. פאקינג אמורה להיות לי היכולת לראות סרט... הבנת? אני לא עבד נרצע של אף אחד. בעשר אצבעות הגעתי לעשירון השמיני! ועכשיו אין איך ליהנות מזה ורק דורשים ממני להצטמם ולהצטמצם כי זה חכם, בזמן שלטייקונים מוחקים חובות של ***עשרות מיליארדים*** שאנחנו משלמים!
 | 05.08.12
101.
למגיב 60 - אתה עיוור, או מה? אלון גל?! אתה אמיתי?!
יודע מה? סבבה. אפשר לחסוך. אני יכול לגור בחירבה, לשלוח את הילדים שלי לגן שבו מכניסים אותם לכלובים ומחטיפים להם מכות, לנסוע באוטובוס ולאכול אורז כל היום. לך ת@#%#$%!!! עם 18000 בחודש אמור להיות לי: מכונית משפחתית בת 5 לכל היותר. דירה משלי. חסכונות. כסף לחינוך נאות של הילדים שלי. אופציה קצת לנשום, ליהנות לא מבקש שום דבר מעבר לזה... ואתה, ח*ביבי*, עבד נרצע. למה לעזאזל שאנשים עם הכנסה של 18000 נטו יחיו כמו עניים?! על זה בונים כל מי שעושקים אותנו... שנחנק ונשתוק! אתה ושכמותך, לכו חפשו מערה לגור בה ולחסוך!!!
 | 05.08.12
100.
משהו פה הולך להתפוצץ... הכל מצביע לכיוון אחד- כאוס-
כל ההפיכות בעולם, אלה שהצליחו, התחילו בגלל בעיות כלכליות , גם כאן זה הולך לבוא ובגדול, אני לא יודע מה יהיה, אבל המון דם ישפך, עד מתי יכול לסחוב ציבור שלם אוכלוסיה שלמה על הגב שלו, אנשים אומרים נואש. ובמילה נואש יש אש , ואנשים שורפים את עצמם ברחובות חבל שהם גם לא שורפים כמה בנקים על הדרך או מרימים את ביטוח לאומי על טיל. אבל...גם זה וודאי יגיע.
אלעד | 05.08.12
98.
אתמול הייתי בקניון שהיה מפוצץ באנשים
החנויות היו מלאות באנשים. אנשים קונים ביגוד והנעלה במחירים מופקעים. תיקי נשים ב 300 ש"ח. נעלי עקב ב - 300 ש"ח קרמים לפנים בן 100 ש"ח ל - 600 ש"ח מלא בשמים בעלות של 400 ש"ח החניון היה מלא בנשים שנהגו בג'יפים +ילדים קטנים ורועשים בתי הקפה והמסעדות היו מלאים לחצי מהאנשים היו ביד סמארטפונים שעולים כ 2000 ש"ח מי שאין לו כסף שלא יקנה לא קונים נעליים ביותר מ 100 ש"ח כנ"ל לגבי ביגוד וקוסמטיקה אפשר לקנות פלאפון ב 150 ש"ח, למה לקנות ב - 2000 ו- 3,000 ש"ח, על מי אתם חושבים שאתם עושים רושם ? המינוס שלכם צוחק לכם בפרצוף ובעיני היתר אתם סתם טפשים ופתטיים.
ענת | 05.08.12
97.
חובות זה לא בהכרח בעיה במידה ויודעים להתנהל נכון.
חייבים להפנים ולהבין שאם לא נולדנו עם כפית של זהב אז היכולת להתקדם תלויה ביכולת להשיג מימון.ככה עובד העולם המודרני. כמובן שחייבים להתנהל נכון, אבל חובה להבין שאותם הלוואות גם יכולות להביא לנו כסף,יכולות לשפר את חיינו ויכולות לייצב אותנו לעתיד יפה יותר. המוטו הוא שללא הלוואות לעולם לא נגיע לכלום, אך אין זה אומר שאם נלווה אז ההצלחה מובטחת. נהפוך הוא. לאחר ההלואה חייבים להיות זהירים בדרך להצלחה. זו הדרך היחידה לנסות ולהתקדם . אני מדבר מנסיון אישי, מסתכל על חברי שלא לקחו שום סיכון ונשארו פועלים,ומסתכל על אחרים שלקחו הלוואות,לקחו סיכון,פעלו בהתייעלות והתקדמו יפה בחייהם.
חיים | 05.08.12
94.
אנשים משעבדים את עצמם עבור הפוזה
ספור קטן לדוגמא: הלכתי לקנות קרמיקה. נכנסתי לאחת החנויות הנחשבות [ לא אציין שם] בדקתי מוצרים. ראיתי מוצר מסוים ב - 480 ש"ח למ"ר. יצאתי והמשכתי הלאה. חמישה ק"מ משם, מצאתי חנות קרמיקה שהיא בעצם מחסן - לא יפה, לא מעוצבת, הדברים דיי בערימות, ממש מחסן גדול. המוכר היה לבוש בבגדי עבודה. הסתובבתי ובדקתי. מצאתי את אותו מוצר, אותו יצרן [ ! ] ב- 160 ש"ח. שליש מחיר!! לא יאומן. וככה עוד המון דברים. פערי המחירים הם אדירים. צריך רק להסתובב ולראות כדי להאמין. סיפרתי בעבודה למישהי, שנמצאת גם היא בשיפוצים. והיא התחילה ל"שיר" לי שירים - "מה, בחנות חומרי בנין...מחסן...מה פתאום..אני מרימה כזו ווילה אז אני אקנה אצל ..." וכשצאתי מהמשרד שלה, אני רואה אותה מרכלת עליי עם הפקידה השניה ומחייכת, כאילו בלעג. אז הטמבלית הזו [ בעיני ] תשלם פי שלוש ממני על אותו מוצר. והיא תממן לבעל החנות את התצוגה היפה, המוכרים שלבושים בחליפות, ואת טופס ההזמנה [ שנראה כמו תיק מסמכים בעצמו ] וכל זה כדי שתוכל להגיד לחברות שלה ביום שישי בערב - "תשמעו, קנינו אצל ..אתם רואים איזו יפה הטופס הזמנה שלהם...משהו, נכון? " [ אני אגב, קבלתי קבלה מנייר פשוט..] ועכשיו, עם יד על הלב, כמה ישראלים מתנהגים בדיוק ככה וכמעט בכל דבר? אז תמשיכו לחפש איך "להיראות" ולשלם [ ביוקר ! ] על "מה יאמרו עלינו ואיך דיברו". ככה זה. לכל דבר בחיים יש מחיר, גם לפוזה. ומי שרוצה, שישלם.
אחד  | 05.08.12
93.
31 - השכלה אקדמית זו השקעה כלכלית נטו!
עד גיל 18 זה סל חינוך שצריך להיות לכולם. מעין "ארגז כלים" לחיים. לאחר מכן, ההשכלה היא נטו השקעה כלכלית כדי למצוא עבודה בשכר גבוה יותר ובשאיפה, גם ספוק מקצועי. יש הרבה בעלי תארים שלא מממשים את ההשכלה שלהם. אני אחד מהם [ תואר שני ואיני עובד בו] השכלה של שלוש שנים יושבת אצלי בבית בצורת תעודה אקדמית מפוארת, שאין חפץ בה. אז...בדוק על מה השקעת - מה למדת וכמה זה התאים לדרישות השוק. כי בשורה התחתונה, אם ההשכלה האקדמית לא מתאימה לדרישות השוק, חבל על כל שקל. אני אישית חושב כך ויכולתי לעשות הרבה יותר עם הכסף שהלך לתואר השני. ולגבי שכר הדירה - למען השם, בן אדם, אתה משלם 5000 שכ"ד ? קיבינימט! עבור לאיזור זול יותר. ואם אתה ואשתך מגיעים יחד ל 18 אלף נטו ואתם בצרות, לכו לקבל ייעוץ פיננסי.
אחד  | 05.08.12
89.
65, אתה מעוות נתונים! זה שיש 3 מיליון "אנשים" שטסים כל שנה - זה אותם אנשים!
לא מחשיבים את אלו שנוסעים לחו"ל לעסקים פעם בחודש או אפילו 4 פעמים בשנה, לא מחשיבים את אלו שבאמת יש להם והם נוסעים עם כל המשפחה לחו"ל פעמיים בשנה... בתכלס זה בדיוק כמו שכתבו בכתבה - יש בערך 24% שיש להם, והם אלו שנוסעים וקונים ומנפחים את הנתונים!
 | 05.08.12
88.
רבותי הקפיטליזם קרס
אני מציע ריסט עולמי חדש או בעברית: איתחול עולמי: איפוס משאבים, היינו חילוט כספי העשירים. להשאיר בידי משפחה עשירה עד 5 מיליון ש"ח כולל רכוש, בידי טייקונים עד 10 מיליון ש"ח. ומהמצב הזה להמשיך כרגיל. רק עם הגבלה שבמשכורות מעל 50 אלף ברוטו מס הכנסה יקסח כמעט הכל. הכלכלה הרגילה תמשיך להתנהל עם כספי החברות.
מזכיר המדינה | 05.08.12
87.
רק השכירים מהוועדים הגדולים והחזקים יכולים לא לעבוד ולחסוך -כל היתר ..
השאלה שהייתה צריכה להישאל היא מי הם אותם שחוסכים. ואז הייתם מגלים דבר מפתיע: אנשי צבא קבע לשעבר עם משכורות ופנסיה ענקית. עובדי הועדים החזקים במשק. כל היתר עובדים בשבילם ואוכלים חצץ.
השאלה החשובה | 05.08.12
84.
אז איך הטיסות מלאות? ובתי המלון באילת? והצימרים? והמסעדות?
כולם בוכים וטסים לחו"ל (כי אין מקום על הטיסות. המטוסים מלאים), כולם בוכים ומשלמים סכומים מטורפים על מלון באילת או על צימר בצפון (שגובה ללילה כמו מלון במנהטן), כולם בוכים ורצים להתנחם במסעדה טובה (המון פעמים אתה מתקשר להזמין שולחן ואומרים לך: "אין מקום. אנחנו מלאים"), כולם בוכים אבל בערב בכניסה לבתי הקפה אתה צריך להירשם ולעמוד בתור. אז אם המצב כל כך קשה, מי ממלא את הטיסות? הרי אלו לא הטייקונים. להם יש מטוס פרטי ואם לא, אז הם לא טסים במחלקת תיירים. מי ממלא את המלונות והצימרים? הרי המחיר לא יורד רק בגלל התפוסה הגבוהה. מי ממלא את כל המסעדות ובתי הקפה? התשובה היא פשוטה: אלו בדיוק אותם בוכים שאינם חוסכים. נמצאים במינוס וממשיכים לשרוף כסף. אחר כך עושים מחאה חברתית "כי נורא קשה לחיות כאן". טמבלים, קשה זה בספרד. 25% אחוזי אבטלה. אצל הצעירים זה 50%. קשה זה ביוון. תגידו תודה שכאן המשק הוא אי של יציבות ולרגע אל תשכחו שיכול להיות הרבה יותר גרוע. אז, ביום סגריר, כשתצטרכו את החסכונות שאין לכם, אתם עלולים לעמוד בפני שוקת שבורה.
מאיר ג. | 05.08.12
80.
אין דבר כזה שאי אפשר לחסוך
כשאדם עוזב את בית הוריו ללא כל עזרה מההורים עליו לקחת החלטה שהוא מבין שהוא מתחיל מ-0 ולכן עליו להתנהג בהתאם. זה אומר: מכל משכורת קודם כל מפרישים לחסכון - מהיתר חיים. כך אני עשיתי כל ימי חיי והיום הכל בסדר. הבעיה מתחיל כשמהמשכורת שמרויחים בזעת אפם מיד לאחר צבא חוסכים כדי לשרוף את הכסף בחוץ לארץ וברכישת מותגים. כל מה שאתה "אוכל" היום - לא יהיה לך למחר. אני לא מבינה שחברה צעירים מבתים שלא יתנו להם כספים נוסעים לחו"ל כאילו שאין מחר וכאילו שחו"ל בורח להם. הם שורפים את מעט הכסף שיכול להוות בסיס להתהוות הונם לעתיד. הם לא מוכנים לדחות סיפוקים וההורים לא מספיק לוחצים עליהם לנהוג כך. כאן מתחיל כל הפער. אני לא נסעתי לחו"ל עד גיל 40 ועבדתי כל יום כ-12 שעות - 20 שנה לעבוד 12 שעות 5 ימים בשבוע וביום שישי לעבוד עד 16:00 עם ילדים ובעל, והרי הפלא: חסכתי מהמשכורת הראשונה שעבדתי. חסכתי עוד לפני שקניתי מגבת מטבח, כפית - כן גם המוצרים הללו עולים כסף. אבל חסכתי!! מכאן זה מתחיל. לא תחסכו-לא יהיה לכם. תחסכו-תוך 20 שנה יהיה. על בטוח. אם לי יש אז כל אחד יכול לחסוך. אין עניים, יש עניים במחשבה. אם אין לך וההורים לא נותנים, נא להתנהג בהתאם ולא כאילו אתה הילד של רוטשילד. הובנה הנקודה?
חני | 05.08.12
79.
תחיו היום כי אין,,,מחר
אנו 6 נפשות.כל חיינו עובדים.כל חיינו חסכנו לילדים. אבל ואבל גדול.: אי אפשר להאשים רק אותנו במינוס הקולקטיבי הזה! הכלכלה השתנתה בכל העולם! המחירים עלו ברמות מטורפות! חברת החשמל מטריפה במחיריה! שלא לדבר על חברת מי שקמה שכנראה מכניסה גם זהב למים שלה. מחירי הספרים המחברות המזון הדלק ,אגרות החינוך עמלות הבנקים ועודדדדדדדד הרבה עליות שקצרה היריעה כאן מלפרט! הוצאת כבר את כל החסכונות {של הלימודים שחסכת לילדיך} ועדיין במינוס! שלא לדבר על זה ששכחתי איך נראה מטוס או בית קולנוע! . אם בעבר הבוגרים דברו על לצאת מהבית כדי לשכור דירה לעבוד וללמוד, אז השתנו הדיבורים. אין אפשרות כיום לכלום! ולומר ת'אמת ,,פחות מדברים עם מכרים חברים כי נמאס לשמוע על נסיעות החו"ל שלהם על הבילויים,,איך הם עושים את זה? איך הם משלמים עבור הספינינג ? בעעעע.. אנו זוג בני 47 +4 . בבקשה תגידו לי שאנו לא היחידים ככה? אנו נורמטיבים לחלוטין ולא בזבזניים....
פ | 05.08.12
75.
בכל העולם ...המצב הכלכלי קורס ...גם באנגליה
נכון אני גרה באנגליה ....חייתי בישראל כל חיי וחייבת לומר המצב הכלכלי קורס גם כאן מה ההבדל ? שהתקשורת לא מפמפמת לנו כל היום שרוצים לחסל אותנו אז אנשים חיים בקושי כלכלי אבל לפחות אין להם את הלחץ שגם רוצים להשמיד אותם בגלל מצב פוליטי כזה או אחר. שיש לחץ כזה מכל הכיוונים ...חיים בלחץ מתמיד מפני מלחמה , חיים בקושי כלכלי כי אין פרנסה הולמת , אין תרבות מצד המעבידים שתורמת למעביד להרגיש שהחיים זה לא רק עבודה אז זה מה שקורה ...אנשים משחררים לחץ ...איך ? קונים בהפרזה , נוסעים לחול , לוקחים הלוואות , מגדילים אשראי לחיות כביכול בשפע מדומה ....אפשר להאשים אותם ? לא !!!עכשיו אני הגעתי לאנגליה והמשבר הכלכלי החל .... אז גם כאן חיים בדוחק ויש בעיות אבל ההבדל אין פחד קיומי אם יש זכות קיום במדינה או לא ויש תרבות של מעסיקים שמאמינה בחיים אחרי עבודה .
נינה | 05.08.12
71.
חסכון ....
גנים: 4000 (סה"כ שני ילדים..) משכנתא: 2600 (אתם קוראים את זה נכון, לא קנינו דירה "להרשים את העולם"). ארנונה (לחודש): 350 חשמל (לחודש): 350 דלק: 1300 (מה לעשות לא כולם גרים בת-א). שאר הוצאות רכב (ביטוח, טיפולים ...): 500 סופר (כולל חיתולים, מטרנה, חומרי ניקוי ואוכל): 2500 החזר הלוואות (לימודים, רכב וכיוצ"ב): 1000 סה"כ: 12250 לפני שבכלל התקרבנו לקניונים למניהם... אמנם אנו לא במינוס, אבל שאף אחד לא ימכור לי שקל לחסוך כאן. אנו לא מביאים יוד נוסף מטעמים כלכליים נטו!
ל ו ק  | 05.08.12
69.
במקום כתבות על כמה אנחנו מבזבזים,וכמה אנחנו לא חוסכים..
נא פרסמו כתבה באמת מעמיקה על איך אפשר לקיים משפחה בעלת 4-5 נפשות עם הכנסה של 15000 ש"ח נטו של שני בני הזוג ! נא לפרט את הכול - דיור,גנים/בתי ספר,ביגוד והנעלה,בריאות,הוצאות רכב,חשבונות חודשיים ( ארנונה,מים,חשמל,גז,תקשורת...), הוצאות לא מתוכננות כמו אירועים,תיקונים בבית, באוטו ואם מותר אז גם קצת נופש או בילוי אתם יודעים.. קולנוע..מסעדה עממית,אולי נופש במלון בארץ... ולבסוף גם תוכניות חיסכון. תודה מראש על הכתבה אקרא בה בעיון רב ואני מוכן לאמץ כל תוכנית .... .
האינדיאני | 05.08.12
68.
מצד אחד אני מסכים איתך, מצד שני זה עצוב שאדם שעובד כל החיים שלו לא יכול להרשות
לעצמו שלא לגור בשכונת עוני ו/או להחליף את הרכב מידי פעם. לא תמיד הכל קשור לפוזה, אלא לפעמים לתחושה שאתה רוצה ליהנות מהחיים ולא ליסוע ברכב משנת אל תיסע בי. כלומר, בחלוקה נכונה של העוגה, קניה של רכב משפחתי שכבר 4-5 שנים על הכביש לא צריכה להיות מותרות.
ל - 40 | 05.08.12
67.
חוסכים 60 %
אני גר במרכז, עובד בצפון, ועדיין חוסך 60% מהמשכורת כל חודש. לא לקחתי משכנתא כי כן הקשבתי בשעור על סדרה הנדסית. את מה שאני חוסך אני משקיע (בזהירות רבה), והתשואה משלמת את שכר הדירה ועוד נשאר עודף. ולמרות שהכנסותיי מאפשרות לי לקנות (ולהחזיק) פורש קאיין, אני נוסע מכונית בת 13, ולא בוכה לכולם על המינוס. וכן, המיסים פה גבוהים, התמורה אפסית, וממשלתנו היא חבורת גנבים (וזה לפי הפרקליטות...). אבל מישהו קונה את כל ה אייפונים והבתים ב-2 מיליון.
יואל | 05.08.12
64.
לאנשי המינוס היקרים
אני לא מתכוון לאלו שלא עובדים שלא באשמתם. אני מתכוון לאנשים שעובדים למחייתם וכל פעם לא גומרים את החודש. אני מדבר על הכנסה משפחתית 15,000 ש"ח ומעלה. אין סיבה, ואני חוזר על זה - אין סיבה שאתם לא תחסכו. תשבו ביחד, אתה תגלה שזוגתך כלכלנית לא רעה בכלל. אתם פתאום תגלו מה שהולך בכרטיס האשראי שלכם ולא ידעתם, תתחילו להתמקח עם חברות הכבלים והטלפונים, תורידו הוצאות קבועות, תקצצו במסעדות, פאבים, בסופר ( זמנית) , תתכננו מראש שכסף שיחסך ילך לפק"מ ורק משם תוציאו לדברים כבדים, לתכנן תקציב לכל דבר, ביגוד, בילויים רכב, הכל... לפני הקניות הרציניות המשימה החשובה ביותר לצאת מהמינוס ולא לחזור אליו לעולם! אם בת הזוג לא עובדת או לא עובדת במשרה מכניסה להתחיל להזיז עניינים ולהתקדם. אם אתה בצרה צרורה והמשכורת לא מספיקה תחלק עיתונים בבוקר תקופה מסויימת. ותראו איך אתם מתחילים לחיות נכון.
אחד שעשה את זה בגדול | 05.08.12
62.
מדינת ישראל מחולקת ל-2 מעמדות
בצד אחד יש את העובדים המאורגנים, אלה שההסתדרות לא תאפשר לגעת בהם. אני מדבר על עובדי הרכבת, הנמלים, הבנקים, הדואר, חברת החשמל, מקורות, בזק, מפעל הפיס ועוד. בצד השני יש את כל השאר, אלה שאין להם קביעות ואין להם ועד עובדים שתופס את המדינה בביצים. הם עובדים בעבודות יצרניות (מחקלאות ובניין דרך תעשייה ועד הייטק), מממנים את מגזר אוכלי החינם של המדינה, אבל מרוויחים פחות. כשמגיע מיתון הם הראשונים שמשלמים את המחיר ומאבדים את מקום עבודתם.
נחום | 05.08.12
58.
ישראלים מפונקים!!! לא יעזור לכם כלום, לא תצליחו לשכנע אותי שזוג
(כולל ילדים או שלא) לא יכול לחסוך לפחות 1000 שקל בחודש. מפונקים שכמוכם. תמיד יש מאיפה לקצץ כדי לשים את הכסף הזה בצד. כמה פעמים כבר שמעתי: טוב ואם אני אעשה מה שאתה אומרת ואחסוך 1000 שקל אז מה זה כבר יתן לי? קשקשנים שכמוכם. אין ראייה לטווח ארוך, אין בניית בסיס כלכלי. רק תן לי הכל ועכשיו כמובן שכל סטודנט ישראלי ממוצע חייב להחזיק באייפון או גלקסי 3 ודומיו (חס וחלילה שזה לא יהיה גלקסי 2 כי כבר יצא ה3) שעולים 3600 שקל פחות או יותר (לא כולל שיחות ושירותים נוספים מחברת הסלולר העושקת). מה היה קורה אם הייתם מסתפקים בטלפון בחצי המחיר? למה לא לחשוב צעד קדימה ולומר אוקיי, אני עכשיו סטודנט אז אני אשתדל אפילו לחסוך את המאה שקלים האלו כי עכשיו קצת לחוץ לי וכשאני אהיה במצב כלכלי טוב יותר אני ארשה לעצמי יותר? מישהו בכלל חושב על זה?? לכו לקניונים, הכל מפוצץ! אין לי שום בעיה שאנשים יקנו ויהנו וגם שהקניון והעסקים הפרטיים יקצרו את הפירות אך המצב המתואר בכתבה הוא מצב שלא מסתדר עם המציאות בשטח דבר המעיד על אופי הישראלים. ראו מה התפרסם רק היום לגבי רכישת רכבים חדשים- זינוק משמעותי. המצב מאוד קשה נכון. מי שבאמת קשה לו וצריך עזרה זה הדור המבוגר, בניהם ניצולי השואה, שלא מבזבזים כמוכם את כספם על שטויות חומריות במטרה לעשות שופוני אלא צריכות כסף בכדי להתקיים ולקבל מזור לבעיותיהם הרפואיות. שלום חנוך הוא זמיר אדיר ואולי גם הוא סוג של נביא במה שהוא אמר: "הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם"
 | 05.08.12
57.
אנשים אוהבים שופוני
יש מלא אנשים במדינת ישראל שחיים על שופוני. יהיו במינוס גדול בבנק אבל יסעו במרצדס. כרטיסי האשראי הם המכה הכי רצינית כדי להכניס את האזרח לעובר דרפט. לי נרכאה שהממשלות בעבר וגם בעתיד נהנים להכניס את האזרח למינוס. לי למשל אין כרטיס אשראי וברוך השם אין לי מינוס בבנק. החכמה היא יש לי אני קונה אין לי לא קונה, פשוט מאוד. כבכר 30 שנה באותה מתכונת. ותאמינו לי הכל יש לי ואני חיה בצורה הכי טובה ויפה. יש לי בית מכונית משפחה ברוך השם. ואת ילדי גם לימדתי באותה השיטה. ןשןב נחזור להתחלה אנשים אוהבים שופונייייייייייי. וכאן הבעיה מתחילה
ענת | 05.08.12
56.
ל 6 ודומיו.
למי בדיוק ימכרו אם לאף אחד אין כסף לקנות ? וזה בדיוק מצב של בועה, אתה חושב שיש לך מיליון שקל ביד אבל כשיתחילו למכור בגלל שהבנק יסגור את הברזים של ההלואות והמינוסים או מיתון קטן ופיטורים, אז אף אחד לא יוכל לקנות, ובעצם תישאר עם חוב אסטרונומי לבנק שלא תוכל להחזיר, ואז תתחיל להוריד את המחיר של הדירה ושוב חזרנו להתחלה שרוב האנשים יהיו במצב שלך ללא אפשרות לקנות את הדירה שאתה מוכר................ בועה, כבר אמרנו ? עצה שלי ? אם יש לך משכנתא גדולה, תמכור עכשיו כשעוד השוק גבוה, ממש את הרווח שלך, עבור לשכירות ותעביר את הסיכון לפרייר שיקנה ממך.
פה | 05.08.12
55.
אשתי ואני, חוסכים 4,500 ש"ח לחודש (2 ילדים) ועדיין אין אופק כלכלי..
אני בן 30 והיא בת 28. אין לנו אף סכום מההורים, רק עכשיו התחלנו לחסוך. מחזיקים רכב אחד. בהנחה שקרן ההשתלמות שלי תשמש לשדרוג הרכב או לטיול גדול - במקרה הטוב תוך 8-10 שנים נוכל רק לקבל משכנתא. ואז עוד 20 שנה?? יוצא שבגיל 60 נסיים עם התשלומים ואז כבר נצטרך לעבור לדירה קטנה יותר כי כל הילדים יעזבו.. טירוף.. אני מעדיף להישאר בשכירות עוד 20 שנה מהיום ולקנות בית בלי משכנתא בגיל 50. לא מבין איך אנשים שחוסכים הרבה פחות מאיתנו משתעבדים ככה. עוד אופציה לשכור ולהשכיר במקביל, כאשר בפועל גרים בדירה גדולה יותר אך זולה יחסית לשכירות (מחיר קניה של דירת 4 חדרים הוא מאוד גבוה אבל השכירות סבירה באופן יחסי. לעומת זאת, 3 חדרים יקרה מאוד להשכרה אבל לא יקרה יחסית לקניה, בפרט אם זו דירה לא חדשה במקום לא יוקרתי). שיהיה בהצלחה לכולנו !
 | 05.08.12
54.
משכנתא בשעור סביר- 60-70% מערך הנכס, עם החזר חודשי סביר- עד 33% מההכנסה החודשית אינה חוב.
זה נכון שזה סכום אדיר שאתה חייב לבנק, אך הוא מובטח בנכס- בבית. במקרה הכי גרוע, תמכור את הבית ותחזיר את הכסף לבנק. הרי האלטרנטיבה היא שכירת דירה כך שתוציא את הסכום הזה על דיור בכל מקרה. (אני מכיר את התיאוריה לפיה יותר משתלם לחסוך את הכסף ולקבל עליו ריבית מאשר לשלם משכנתא אך לא ראיתי איש שהצליח לחסוך כסף- המשכנתא מציבה לך גבולות ומחייבת אותך לחסוך.) משיכת יתר מהבנק, אשראי דרך חברות האשראי, פריסה לתשלומים- אלה חובות אמיתיים. צרכת כסף שאין לך, אתה משלם עליו ריבית גבוהה, הוא לא מובטח בנכס, ואתה חייב להחזיר אותו.
בוב | 05.08.12
51.
עזרה מההורים
תופעת ההסתמכות על ההורים וקבלת כסף מהם הרבה יותר גדולה ממה שעולה בסקר. זוהי תופעה שצריכה להדאיג ברמה הלאומית. מסביבי יש הרבה מאוד אנשים שללא עזרה מההורים היו פשוט קורסים. אנשים לא מדברים על זה כי אחד - זו בושה. שתיים - כי זה החינוך שהם קיבלו, לא לספר. אני לא מדבר רק על קניית דירה (באזור שאני גר, השרון אין בכלל על מה מדבר על לקנות דירה בלי עזרה של כמה מאות אלפי ש"ח טובים מההורים) אני מדבר על עזרה חודשית: כסף מזומן, קניות, תשלום חשבונות, טיפול בילדים, סגירת מינוסים והלוואות פעם בכמה זמן ועוד ועוד. תאמינו לי שאם תנברו מסביבכם תגלו את מה שאני גיליתי. מדאיג ולא צריך להיות כך.
אבנר | 05.08.12
47.
ל 36, עקרונית אתה צודק בעניין הדירות
ואכן, רכישת דירה אינה כלכלית . אני יכולה להעיד על עצמי כי לא ממש רציתי לרכוש דירה, ההתחייבות הכבדה הזו לבנק לא עשתה לי טוב וגם אני מכירה את החישוב הכלכלי שאתה תיארת. אבל נשברתי ולאחר שנולד בני הבכור רכשתי אחת. למה? כי אי אפשר לסמוך על שוק דירות להשכרה. אתה בונה את החיים שלך באזור גיאוגרפי מסויים ואז בעל הבית מחליט למכור את הדירה/ מחליט להעלות שכר דירה בצורה משמעותית/ רוצה שהבן שלו יכנס לגור במקומך ועוד מליון סיבות שפתאום את הצריך לעקור את המשפחה שלך למקום אחר. אם היה שוק מסודר לשכירות לטווח ארוך, המצב היה שונה.
אורית | 05.08.12
46.
31 איזה מסכן לא היה בקולנוע כבר שנתיים...
אני לא היית בקולנוע 31 שנים. סרט אחרון ברמת גן ב 1981 יהודה ברקן "ישראלים מצחיקים" סרט מתיחות... 18000 בחודש יש לך? הלואי שהיה לי חמישית מזה... לי יש רק 2500 קצבת נכות מביטוח לאומי ואני מסתדר עם זה ולא מתלונן. לא קונה שום דבר רק מה שחייב ולא נוסע לשום מקום ואין לי בעיה עם זה. תיכף תגיד מאיפה יש כסף לאינטרנט... נו באמת. זה על חשבון טלויזיה שגם אין לי... וגם אוטו אין וגם סלולרי. ושילכו ***** כל המפונקים שכל הזמן מתלוננים
והצנע לכת | 05.08.12
41.
הישראלים משלמים מחיר יקר מאוד על הפוזה
באמת...כל כך קשה לחיות כאן? כי אני מסתכל סביב ורואה משהו אחר - שרוב הישראלים חיים בפוזה ומשלמים מחיר יקר מאוד, להיראות כאילו יש להם יותר ממה שיש להם באמת. וזה החל מימי הולדת מנופחי תקציב, קניית מכוניות מעל לתקציב מה שתרצו. הכל בשביל דבר אחד - להראות. לשכנים, לחברים, לחברים בעבודה, למשפחה ואפילו סתם. הישראלי הממוצע, לא יקנה בית בשכונת עוני, בתקציב שהוא יכול לעמוד בו, אפילו לתקופת זמן קצרה, כי מה יגידו ואיך ייראה שהוא גר שם. אבל הוא ייכנס לחובות אדירים וימשכן את כל העתיד שלו, בשביל במקום שאפשר להזמין אליו חברים... הפוזה הורגת כאן את כולם.
אחד  | 05.08.12
40.
המצב אכן זוועה...
עובדים בעבודות טובות ועדיים לא מתקרבים לרמת חיים של פועל בחו"ל... רווק שיוצא מהבית של ההורים קונה דירה רק אם הוא זוכה בלוטו, לוקח מההורים או לוקח משכנתא מטורפת. אין עתיד. לא שזוגות נמצאים על פסגת האולימפוס... מצבם רק בקצת יותר טוב בהנחה שאין להם ילדים. וגם אם אתה מצליח לחסוך 1000 שקל אתה יכול לקנח את האף איתם... זה סכום זניח שאי אפשר לספור בכלל.. מספיקה חופשה אחת בשנה כדי לא להתחרפן לגמרי.. ואז אתם בחובות. או סתם בלתם עם הרכב או אלף ואחד דברים שתמיד גורמים לשרוף את המעט שהצלחת לחסוך. אין עתיד בארץ.
גיא | 05.08.12
38.
אני כותב אך ורק מטעם עצמי
אני סטודנט, ומרוויח שכר די זעום (4500 לחודש, 60 אחוז משרה), אך עדיין גר עם ההורים, חוסך כל חודש לפחות 2500 שקל (פעם בשנה טס לחו"ל), בעוד חבריי לעבודה נמצאים במינוסים מטורפים, אך בניגוד אליי ולכך שהם בגילי- בחרו לשלם כל חודש 2000 ש"ח שכ"ד, רק לצאת מהבית ולגור בתל אביב או הרצליה. אני לא נמצא במצב אופטימלי אך ורק כי אני עדיין גר אצל ההורים, אבל האם זה שאני בפלוס 30 אלף + 8000 שהושקעו, בהכרח שם אותי בעמדה גרועה יותר? אני לא אהיה מוכן להכנס למינוס בחיים, לי זה היה מפריע להרדם בלילה.
אני | 05.08.12
37.
בדרך להיות מדינת עולם שלישי! כשכולם חיבקו והתפעלו מסיפורי הטייקונים בשערי העיתונים, נורת ההזהרה
כי טייקוני ענק, סיפורי התעשרות מהירים, הם מאפיין ברור של כלכלה חולה ולא שוויונית. כל עיתוני סופ"ש היו מעוטרים באותן כתבות צבעוניות, כולם העריצו את אותם טייקונים שהסתובבו בארועים נוצצים, תוך סיפורי ההתעשרות ההוליוודים שלהם על "איך עשו מיליארד כאן ושם". כולם היו עיוורים, לא הבינו שהקרקע בוערת, שלאזרח הקטן אין יותר ביטחון סוציאלי בעבודה ובשום מקום אחר. שיוקר המחייה המריא עוד ועוד. והינה, הסרט הוא עם סוף לא הוליוודי בעליל, סוף גרוע וריאלי. זו המדינה המטורללת. גועל.
עמנואל | 05.08.12
36.
בית זה לא אקסיומה
המצב הנ"ל מתאר מצב בו אנשים חושבים שלהיות בעל נכס זה חובה לכל אזרח, מה שכמובן לא נכון. קניית בית אינה מיודעת לכל חתך באוכלוסיה, מה שמקבול בכל העולם, לשאר צריכה להיות חלופה בצורת השכרה. חשוב לציין כי הקונספציה הרווחת ש"חבל על השכירות שיכלה ללכת למשכנתא" אינה נכונה משום שעל משכנתא, שלא כמו שכירות, אתה משלם ריבית (ועוד איזו ריבית!), כאשר לזוג יש הון התחלתי להשקעה בדירה, טוב יעשה אם ישכור בית באותה רמה, ואת השאר ישקיע באפיקים סולידיים (אפילו הכי סולידיים), ויקבל תשואה טובה יותר מאשר על הדירה. אז נכון שכעבור 20 שנה הבית יהיה בבעלותו, אך הכסף שהיה מרוויח באותה תקופה על השקעות היה שווה יותר מערך הדירה. אם מישהו לא מאמין לי, שיימצא את הכלכלן (ולא אמא פולניה) שיצדד בקניית דירה. בהצלחה לכולם.
אוהד | 05.08.12
34.
המצב אפילו גרוע יותר
לא נשאלו שאלות ספציפיות לגבי הלוואות וחובות בשוק האפור ו/או לבני משפחה חברים. שם מסתתרים סכומים לא קטנים. כמו שאנשים לא מחשיבים משכנתא כחוב הם לא מחשיבים הרבה דברים אחרים כחוב. רק את המינוס בחשבון עו"ש וגם זה באופן לא מדוייק. הרי בכל תוכנית של אלון גל רואים חוסר הבנה וחוסר שליטה בגובה האמיתי של החוב המשפחתי/העסקי. בשורה התחתונה, אם אלה הנתונים בסקר טלפוני, המצב האמיתי הרבה יותר עגום.
אורי | 05.08.12
32.
סיפור קטן על ערס קטן מנתניה:
הייתי ביום שישי בחנות פאקטורי 54 בנתניה - חנות של פרחות וערסים. עמדתי בתור לרכישת ג'ינס במבצע (כנראה שיש בי ערס קטן..). שמתי לב שליד הקופות יש כספומט פרטי (עם עמלה של 10 ש"ח למשיכה). משהו שלא ראיתי בשום מקום לפני כן. מלפני עמד ערס טאמבל שרצה לשלם על שתי חולצות מכופתרות 1200 ש"ח (!). כרטיס האשראי של הצ'יקמוק לא עבר. עבריין הצעצוע לא וויתר, חתך לכספומט, הוציא (איכשהו) 1200 ש"ח (!!) ושילם על שתי החולצות.
א"ב | 05.08.12
31.
מבזבזים? אני במינוס בגלל התואר השני. אם חינוך זה בזבוז... אז חבל על הזמן!
בואו נסגור את המדינה. הדבר הגדול האחרון שקניתי היה ספה לפני שנה, כי הפוטון שהשתמשנו בו קודם, ושבא בירושה, נשבר. אז כבר קנינו ספה. ואיזה פינוק - 2500 שקל "פוצצנו" על זה. חצי שנה לפני כן, הלכו הכיריים. שנה לפני כן, הלך המקרר, חצי שנה לפני הלכה מכונת כביסה. מדי כמה חודשים, הטאראנטע שלי נכנס למוסך עם הוצאות סביב 2000 שקל. הוצאתי 36 אלף שקל על תואר שני, ולכן לקחתי הלוואות שאני מחזיר עד היום. זה הגירעון שלי - החזר חודשי של 2000 שקל על הלוואות מתקופת הלימודים. זה ביזבוז? טלוויזיה בירושה, אפילו הבגדים של הילדים. נעליים ומשקפיים קניתי אחרי שהקודמות התפרקו. בלי מסעדות, לא ראיתי את הבפנוכו של קולנוע שנתיים! כמובן שכבר שנתיים וחצי לא לקחתי חופשה!!! לא נחתי! שנתיים וחצי! עובד כמו חמור! והשוס - אני ואשתי מכניסים יחד 18 אלף שקל נטו בחודש! 6000 שקל בחודש על גנים. 5000 שקל בחודש שכירות. 3000 שקל בחודש הוצאות רכב. 2500 שקל בחודש בסופר. 2000 שקל החזר הלוואות. כבר אנחנו עוברים ב-500 שקל את ההכנסה. אז אנחנו לא מטומטמים - עברנו לדירה זולה יותר, גם אם פחות נוחה. 3600 שקל. העברנו את הילדים לגנים ברמה נמוכה יותר!!!! 4000 שקל במקום 6000. חסכנו 2400 שקל. הפסד יום עבודה פה בגלל מחלה, חופש גדול שם, קלקול קטן כאן... הופס! בלי לדבר על ביגוד, מסים וכו', אנחנו שוב בגירעון. מבזבזים?! תעשו לי טובה!
 | 05.08.12
24.
ממשלת החזירים של נתניהו, לכו הביתה: נימאסתם
אזרחים יקרים, היום אין פוליטיקה,אין שמאל וימין, אין ליכוד ועבודה,אין צעיר וזקן, אין פועל וסטודנט. היום הכעס,הרוגז והכאב שולטים בכול. לאחר ששני אזרחים תמימים ומסכנים שרפו עצמם למוות ברחובות האש אוכלת את כולנו. כולם מוחים גם זה כנגד זה התפחתחה שינאה שצמחה מיתוך כאב ושתפרוץ השרפה הגדולה בגלל משטר החזירים של ממשלת נתיניהו היא תשרוף את כולנו ללא הבדל,גזע מין וגיל. יש להפיל את ממשלת החזירים ואז יבוא לציון גואל.
ליכודניק לשעבר | 05.08.12
23.
אז המחירים של הדירות עוד יעלו?
נראה... ככל שיעלו יותר, כך הפיצוץ של הבועה יהיה חזק יותר. בתכל'ס, לי זה מצויין, מחכה. אני דווקא ממליץ לכם לרוץ ולקנות, וללבות את האש. תמיד אמרו שמתחילים כל מני מדורי כלכלה וחדשות בורסה, זה אומר שיש עליות והציבור נכנס, אז זה בדיוק הזמן לברוח לפני הנפילה. אותו דבר קורה עכשיו בשוק הדיור.
רני | 05.08.12
22.
אז איך כל העולם ואחותו קונה דירות
אני במצב יותר טוב ממה שמתואר בכתבה אבל עדיין לא מרשה לעצמי לקנות דירה, כי אני חושב שהמחירים הם לא הגיוניים בעליל. אבל מה שאני לא מבין, אם כולם חוסכים כלכך מעט, אז איך לעזאזל צעירים קונים דירות במדינה המ*וינת הזאת, מישהו מוכן להסביר לי? ואיך אנשים מצליחים לישון בלילה כשהם לוקחים משכנתא של קרוב למיליון שקל כשאירופה עומדת להתמוטט וכל העולם מדבר על זה שיהיה מיתון בקרוב...
שי | 05.08.12
21.
חלק מהאנשים מכניסים את עצמם למצב הזה
אני יודע שתיכף יתנפלו עלי אבל תקראו עד הסוף. אני משתכר היטב (כמעט עשירון עליון) שתי מכוניות דירה וחסכונות. אני חי ברמת חיים טובה ומאושר במה שיש לי . אני רואה סביבי הרבה אנשים שמשתכרים פחות טוב ממני, אך חיים ברמת חיים הרבה יותר גבוהה ממני. בבעלותם דירה מפוארת ג'יפ ומכונית נוספת, חיים חיי מותרות ומקטרים כל הזמן על המינוס על הבנק ועל זה שאינם מצליחים לחסוך עבור ילדיהם. אני פונה אליכם: אנשים יקרים, תחיו לפי היכולות שלכם ולא ע"פ רמת החיים של האנשים שאתם רואים סביבכם. אתם במו ידיכם מכניסים את עצמכם לצרות שלא ברור איך תצאו מהם. אל תאשימו אחרים במצבכם, אלא רק את עצמכם.
משה | 05.08.12
20.
ולמה לחסוך???
זה לא תסריט דימיוני, שהממשלה תלאים את חסכונות הציבור. כל אלה שחושבים שזה לא חוקי, לא הגיוני, לא יקרה... רק חישבו מה יקרה כשמדינה תהיה על סף פשיטת רגל, בגלל שהמגזר העובד כבר לא יוכל לתמוך במגזר הלא עובד. מה יקרה שהחרדים והערבים יהיו פה רוב? מי ערב לזה שאני בכלל אקבל את הפנסיה שלי? מי ערב לזה שלא יעבירו חוק שמטיל מס חדש על כל החסכונות???
ירון | 05.08.12
16.
עוד לא ספרתם את אלה שלא מביאים ילדים בגלל המצב הכלכלי. מה הנזק למדינה מכך?!
או אלה שפשוט מביאים פחות? רק אצל החרדים יש ברכה בעמלם. אני לא מבין איך הם מסתדרים. גם כל התירוצים על גמ"חים ועזרה הדדית לא מסתדרים לי. יש לי קרוב משפחה עני מרוד שיש לו עכשיו לחתן 8! ילדים ברצף בשנים הבאות. אין לו שקל על הנשמה ולמרות הכל הוא יצליח לעמוד במשימה. איך? לאלוקים פתרונים! והדור הבא זה שההורים שלו לא יתנו לו כסף לדירה פשוט ילך לקנות דירה בארץ אחרת ויחפש חיים אחרים. התוצאה היא שרוב הנוער החילוני פשוט לא יגדל בארץ.
ארץ אוכלת... | 05.08.12
11.
מה משקפים המספרים האלה? כלום
אני לא נמצא במינוס באופן קבוע. לפעמים נכנס ויוצא תוך זמן מוגדר מראש. אני לא חוסך קבוע - כמה חודשים בשנה, אני שם בצד 5000 שקל באותם חודשים. חסכונות מהורים אין - כי אין הורים. דירה אין - כי צריך הון עצמי שאני לא אגיע לכזה סכום בקרוב. אני לא מבזבז וחי בסדר, אבל לא נופל תחת אף קטגוריה בסקירה סטטיסטית זאת. תפסיקו לקנות סמרטפונים ב 4000 שקל, ולקשקש בטלפון ב 300 שקל. אין צורך ב "סתם להחליף רכב" - כי רכב זה 100-140 אלף שקל. זה לא "סתם" זה עשירית מדירה. לפי מה שאני רואה אגב, המצב לא כזה רע, אם הכותב כתב "סתם להחליף רכב". אה, ואין צורך בהפגנות - תלכו לעבוד.
סטטיסטיקה לא אומרת כלום | 05.08.12
7.
הכותרת מדויקת-חיים בהקפה
לא חוסכים מבזבזים יותר ממה שצריך ולא רואים אף אחד ממטר. מי שמכיר בני 65 ומעלה יודע שהם בד״כ חיים בצניעות אין שקופוני-יא-נאס. אחר כך בוכים שאין כסף לכלום. תפסיקו לקנות שטויות ולחיות כאילו הוא חי בסדרת טלוויזיה. אין כסף? לא קונים ! זה לא קשור לממשלה כי מי שלא יודע או בכלל חושב לחסוך בעצמו לא יכול לבוא בטענות
בני | 05.08.12
4.
זה לא רק פה. זה בכל העולם, וזה הגיע מארה"ב.
שם אמנם אין מינוס בבנק, אבל יש ויש הלוואות עמוקות בחברות אשראי, יש ויש כמה כרטיסי אשראי, שלכל אחד מהם תקרת חוב בלתי תלויה בכרטיסים האחרים, וכך - בעצם - כשאתם שומעים שבארה"ב "האשראי הצרכני עלה ב XXXX" - זה אומר ש חובות האזרחים לחברות האשראי, והבנקים - גדלו ב XXXX.
 | 05.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת