אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

7 ענפים שבהם ישראל צריכה להשקיע

49 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

49.
ענף אולימפיים קבוצתי נוסף שהניב יותר מדליות מכדורגל וכדורסל ההוקי קרח שאינו מוזכר במדיה שלנו
ההוקי קרח בישראל, ענף כדור קבוצתי אולימפי ,מיוצג בכבוד רב באליפויות עולם לאורך שנים ואך השנה, פברואר 2013 הניב מדלית זהב עם נבחרת הנוער ומדלית זהב עם נבחרת הבוגרים באליפות העולם להוקי קרח שהתקיימו בטורקיה. האם לא רצוי להשקיע בענף פופולרי זה בעולם שמניב תוצאות ולקדם הקמת ארנות קרח נוספות שיאפשרו להרבה בני נוער נלהבים( שבלית ברירה משחקים רק הוקי רולר) להשתתף ולענף לפרוח? היה רצוי שתכתבו קצת על ההוקי קרח בארץ. תודה מראש.
רוזנטל יוליה | 08.09.13
48.
כל הכבוד, זה אמנם נושא שבוינגייט
טוחנים אותו שנים, ושם גם אנשי אקדמיית הספורט וגם מאמנים בינלאומיים וגם דור העתיד מרוכזים יחד ותומכים בכתוב נ"ל, שום דבר לא זז. ולמה? בדיוק מהסיבה שלא מעניין אף אחד שישראל בעלת פוטנציאל ועם זאת מדורגת הכי נמוך בעולם. אינטרס אישי כבר אמרנו?
אולי | 11.08.12
47.
הישגים ללא קיצורי דרך
זכיה במדליה אולימפית אינה מטרה. זה אמור להיות תוצר לוואי של בניית אוכלוסיה בריאה יותר. באופן אבסורדי הליכה על הרמות הבינלאומיות הגבוהות דווקא מביאה לנזק בריאותי (סמים ושאר חומרים). כדי להגיע להישגים יש לבנות תשתית יציבה ורחבה. אין קיצורי דרך. חשיבה "אסטרטגית" האומרת נשקיע היכן שאנו טובים היום היא שטות. נהיה טובים במקום בו נשקיע. חינוך לפעילות גופנית צריך להתחיל בגיל צעיר במסגרת ביה"ס. לא, אני לא מתכוון לשיעור ספורט בסגנון קחו כדור ולכו לשחק הניתן ע"י מורה גדול מימדים. יש לחייב כל ילד בגיל בי"ס לעסוק בשני ענפי ספורט וזה צריך להינתן במסגרת יום לימודים ארוך בביה"ס. בתי ספר חייבים לכלול מתקני ספורט שיכללו אולם התעמלות מאובזר, בריכת שחיה ומיני-איצטדיון (מסלול של 200 מ'). בלי קשר למדליה זה ייתן ילדים בריאים יותר, פחות צריכת ריטלין, הישגים לימודיים ואישיים ברמות גבוהות יותר, יותר משמעת, פחות אלימות ורק טוב. זה כשלעצמו שווה יותר מכל מדליה. סביב כל מרכז בית ספרי כזה ניתן לבנות קבוצות בוגרים של הקהילה שגם יתנו דוגמה לילדים הצעירים וגם יביאו לשיפור משמעותי בבריאות ובאיכות החיים של האוכלוסיה הבוגרת בארץ. ליגות מקומיות ואיזוריות של קבוצות בוגרים וצעירים יאפשרו תחרויות בין אותם מרכזים בית ספריים. תחרויות כאלה מגבשות את הקהילה, מאפשרות מפגשים יפים עם קהילות שכנות ונותנות זמן איכות להורים וילדים סביב פעילות ספורטיבית. כמות העוסקים בספורט תביא עימה גם את האיכות. מאות ואלפי עוסקים בענפי ספורט שונים יצמיחו מתוכם את המוכשרים ברמות לאומיות ומעבר לכך. זהו כאמור בונוס ולא מטרה. למדינת ישראל יש מספיק כסף כדי להעמיד על כנה תוכנית כזו. עלות שנתית של כדורגלן בינוני בארץ מכסה תקציב פעילות שנתית של יישוב בינוני. משרד הספורט והחרטה צריך להתמקד בנושאים כאלה ולא ביחידה לספורט הישגי. הג'ודו בארץ הוא דוגמה לכך שתכנית כזו עובדת. הזכיות במדליות באולימפיאדות הקודמות הביאו לכך שאלפי ילדים התחילו להתאמן. ומתוך הכמות הגדולה צצו המוכשרים. כמו בכל תחום בישראל יש חשש שחלטוריסטים ישתלטו על הרעיון. אפשר לראות זאת במרבית חוגי הספורט במתנ"סים ובאגודות. משתמשים בילדים ובהוריהם כמקור להשלמת הכנסה לפונקציונרים ושרלטנים למיניהם. מעט מאמנים מתייחסים למקצועם באופן מכבד והישגי חניכיהם מעידים על כך. הורים ומבוגרים צריכים לבקר באימונים ולדרוש תמורה לכספם, מעבר לשעת שמרטפות.
הצופה מהצד | 06.08.12
46.
מסכים לחלוטין עם הכל פרט לנושא הטריאתלון
זה תמים לחשוב שחייל יוצא סיירת, לא משנה כמה בכושר הוא יהיה, מסוגל להוות תחרות אמיתית לאתלט טריאתלון מקצועי שמתאמן בדיוק לזה. הספורט הפך מזמן למשהו מאוד מאוד ממוקצע ואתלטים מתאמנים ספציפית לענף שלהם יומם וליל מגיל צעיר. חייל סיירת מתאמן להיות חייל סיירת, לא אתלט טריאתלון, ועל אף החפיפה הכללית, הסיכוי שמישהו יחל את אימוניו בגיל 20+ ויצליח להגיע להישגים אולימפיים הוא קלוש. עדיף להתמקד ולהשקיע בענפים שיכולים למשוך ילדים כמו ג'ודו ושייט.
רוקי | 06.08.12
44.
הנבחרת הישראלית המצליחה ביותר בעולם שלא שמעתם עליה וגם ניצן פלד כנראה שלא
נבחרת ישראל ברוגבי עלתה בשנים האחרונות למקום ה 52 בעולם בארץ משחקים כמה מאות שחקנים לידיעה אנשים כמו סא"ל יוסי קורקין ז"ל ואו רס"ן אורי אזולאי ז"ל היו שחקני רוגבי מובילים בקבוצות בהם הם שחקו שחקני הנבחרת גברו על נבחרות מובילות באירופה , על שני דרגי בין לאומיים בשנתיים וזוכים להצלחות רבות חפשו בגוגול את אתר ההתאחדות הישראלית לרוגבי ספורט חכם אנוכי וחינוכי שלצערי לא זוכה לכבוד המגיע לו בעיתונות הישראלית לעומת זאת בעולם רוגבי נחשב כאחד מעשרמ המקצועות הפופולארים והנצפים ביותר בעולם ואליפות העולם ברוגבי הנו ארוע זהה בחשיבותו למונדיאל
לב אור  | 06.08.12
43.
מה הפלא...העם היהודי מעולם לא היה ספורטיבי, ישב ולמד גמרא והתפלל לאלהים. לפיכך יש להבקש כך:
יש לבקש להנחיל את ענפי הספורט הבאים: 1. קריאת דפים בפרק זמן נתון. 2. כתיבה בארמית רהוטה. 3. יכולת הבנת הנקרא של הרב הגאון בתורה, בגמרא, בפיזיקה גרעינית, ומה לא... המנהיג הרוחני, ירום הודו של ש"ס.
אריה | 06.08.12
41.
אם כל הכבוד לשייט ולגודו ......
מקום 6 בהתעמלות קרקע יותר יוקרתי ממדליה בגודו או שייט. כל הכבוד לשייטים לקייאקים ולגודו אין מה להשוות. עניינית: צריך להשקיע בכל הספורט אך בעיקר מה שימשוך את הילדים. בלי זה נמשיך לעמוד במקום. צריך להשקיע בתשתית ובעיקר בילדים. כל השטיולובים הפרידמנים והקורזיצים הם נס ספורטיבי . הם מגיעים להשגים בכוחות עצמם (וההורים) ורק אז המדינה מתחילה להשקיע. זו טעות אך כך מתנהלים העניינים בישראל וחבל
מהישוב | 06.08.12
39.
מה עם טאקוונדו?!?!?
למה לא להשקיע בדברים שיש לנו סיכוי להביא בו הישגים בישראל יש לנו אלוף אולימפי לנוער לשעבר אלוף אירופה לנוער אלופת אירופה לבוגרות ועוד רבים אחרים ( אלופי תחרויות בינלאומיות) ולרוב בגילאי הנוער והקדטים צריך לקחת ספורט אם בסיס קיים בארץ ולא להשקיע את כל הכסף בענפים שבתכלס אין לנו יותר מדי סיכוי להגיע בהם להשגים משמעותיים... עוד בעיה היא שאין פה תרבות של ספורט צריך מגיל קטן להשקיע וצריך להפוך את הספורט לתרבות כמו בשאר המדינות בעולם. זה בושה שלפני האולימפיאדה את אף אחד לא מעניין הספורטאים הישראלים שנאלצים לממן לעצמן את התחרויות והאימונים שלהם לפני .. ושהאול' מגיעה פתאום כולם נותנים ביקורת על הישג הספורטאים .
רפי רפסודה | 06.08.12
38.
יש הרבה אנשים שאין להם כסף לאוכל. אין חשיבות למדליות. אי אפשר לאכול מדליות
ספורט עממי - הוא טוב לבריאות הכללית של האוכלוסיה. צריך לבנות יותר שבילי אופניים בין עירוניים, לעודד קיום תחרוית ריצה, שחיה וכו' ספורט אולימפי לעומת זאת הוא מיותר. המדינה לא תהיה טובה יותר אם תזכה בעוד כמה מדליות.
טוב שלא משקיעים בספורט אולימפי | 05.08.12
33.
ולמה לא להשקיע בטניס שולחן?
ושאלתי היא,למה לא להשקיע בטניס שולחן?יש לנו כיום כהמון אנשים שמשחקים במלון בבריכה אבל לא משחקים ברמה רצינית. השקעה של 5% מתקציב הטוטו מקסימום תיתן לנו תשואה ענקית. בהשקעה כזאת אנחנו ללא ספק יכולים להשתוות למעצמת הפינג פונג,סין! יש פוטנציאל לא רע בארץ,אז למה לא לממש את זה?!
איתי | 05.08.12
32.
למה לא להשקיע בנושאים שאנחנו באמת טובים???
ב-40 השנים האחרונות מדינת ישראל השיגה תוצאות יוצאות דופן בתחום השחמט על ענפיו השונים. בישראל צמחו אלופי עולם בתחום השחמט: ניר גרינברג היה לאלוף העולם עד גיל 17 בשנת 1976 בשנת 1980 זכתה נבחרת ישראל באליפות העולם הקבוצתית לפתרון בעיות שחמט, בשנת 1985 זכה עופר קומאי באליפות העולם לפתרון בעיות שחמט, ב-1988 זכה ערן ליס באליפות העולם עד גיל 14, ב-1992 זכה באליפות העולם עד גיל 16 רונן הר צבי, ב-1994 זכה אליק גרשון באליפות העולם עד גיל 14, ב-1996 זכתה ישראל בשלוש אליפויות עולם לגילאים שונים. בשנה זו זכתה ישראל גם באליפות אירופה לבתי ספר תיכוניים שנערכה בטורקיה. באותה שנה זכה נועם אלקס באליפות העולם לפתרון בעיות. ב-1999 זכה עופר קומאי פעם נוספת באליפות העולם לפתרון בעיות. ב-2004 זכה מקסים רודשטיין באליפות העולם לנוער עד גיל 16. ב-1996 זכתה נבחרת ישראל באליפות העולם הקבוצתית לפתרון בעיות שחמט. ישראל חזרה על הישג זה ב-1997, ב-1998, ב-2001 ופעם נוספת ב-2004. נבחרת השחמט הישראלית זכתה במקום השני באליפות אירופה באוקטובר שנת 2003, נבחרת ישראל הגיעה למקום השני באליפות אירופה פעם נוספת ב-2005 , ב-2006 ניצחה ולריה דותן באליפות אירופה לנשים (סניוריות), ב-2007 זכה בוריס גלפנד בתואר סגן אלוף העולם בשחמט במקסיקו סיטי, ב-2008 זכתה נבחרת ישראל לגברים במדליית כסף באולימפיאדת השחמט 2008 שנערכה בדרזדן, בשנת 2010 זכתה נבחרת ישראל לגברים במדליית ארד באולימפיאדת השחמט 2010 שנערכה בחנטי-מנסייסק. בשנת 2010 זכה יואב דותן בגביע העולם בשחמט בכתב בתחרות היובל של ICCF בתוצאה של 10 מתוך 10. בשנת 2011 ניצח בוריס גלפנד בטורניר המועמדים, והתמודד במאי 2012 בדו-קרב על אליפות העולם מול האלוף הנוכחי וישוואנתן אנאנד. לאחר ששנים עשר המשחקים הראשונים הסתיימו בתיקו המשיך הדו-קרב לארבעה משחקי בזק. שלושה משחקים מתוך הארבעה הסתיימו בתיקו ובאחד ניצח אנאנד, מה שהוביל לתוצאה סופית של ½7 - ½8 לטובת אנאנד ששמר על תוארו. האם לא ברור שעדיף להשקיע בתחום שיש לנו יתרון בולט , ביחס לגודל האוכלוסיה, על כל מדינה אחרת בעולם????
יואב | 05.08.12
31.
הטעות מתחילה בחוסר הבנה של המטרה
המטרה לא צריכה להיות צבירה של מדליה נוספת אחת או יותר, המטרה צריכה להיות עידוד תרבות הספורט בישראל. הקריטריון להצלחה צריך להיות שיותר ויותר אנשים יעסקו בספורט ביום יום. זה יגרום לאנשים שמחים יותר, בריאים יותר, ובסופו של דבר - גם יביא מדליות. ולכן, ההשקעה צריכה להיות במתקנים. רכיבה על אופניים - נסו את זה פעם בארץ, פשוט סכנת נפשות. שחיה - רק בשבת האחרונה שחיתי בבריכה 'האולימפית' של אונ' ת"א. במתקן המדובר יש 3 בריכות, כשהיחידה מביניהן שבגודל המתאים נטולת בקרה על טמפרטורות ולכן בקיץ - חמה בצורה נוראית. ובכל זאת - בכל הבריכות היה כל כך צפוף. הפסקתי לספור את כמות הפעמים שבעטתי באחרים ואחרים בעטו בי. סקווש - לאחרונה סגרו את מגרש הסקווש הקרוב לביתי. לכן נאלצתי להפסיק לשחק גם את זה. כדורסל - זוכרים את הרפתקאות חיפוש המגרשים האינסופיות בחטיבת הביניים והיסודי? האם לא יתכן שבגלל זה כולנו משחקים פחות היום? כדורגל - אני בטוח שאם נבדוק, נגלה שכספי הטוטו הולכים בעיקר על משכורות של שחקנים ולא על מתקנים לילדים, שאחרת מתגלגלים לרחובות. ובצר לנו, אנחנו רצים... אני רץ היום בצורה די סדירה, ואכן שמח לראות שיש עוד רבים כמוני. אבל בל נשכח שהסיבה לכך היא שזה פשוט הדבר היחיד שלא דורש מתקנים...
דן | 05.08.12
23.
השקעה?אין מערכת לגילוי כשרונות בגיל הצעיר......
סומכים על ההורים שירוצו וישלמו כדי שבסוף אוכלי חינם יוכלו להתגאות ש"הם"הביאו מדליות או "להאשים" את מי שלא יצליח.אין פה תרבות ספורט למרות שרבים עושים ואוהבים ספורט .כל התקציב הולך לכדורגל.יש פה רצים למרחקים ארוכים אבל האימון שלהם זה בדיחה
רן | 05.08.12
22.
השקעות בספורט
מפתיע ביותר שהכותב מתעלם מענף מרכזי בארץ כמו ענף השחייה. זהו אחד מענפי הספורט האישיים בהם מספר העוסקים גדול במיוחד. יחד עם זאת אגודות השחייה סובלות ממצוקה קשה של מסלולי בריכה וחשוב לשפר נתון זה ויפה שעה אחת קודם. יש להשקיע כספים במפעלי השחייה העירוניים בבתי הספר היסודיים. מפעלי השחייה חייבים להתקיים כבר בכיתות ב' ואין לחכות עד כיתה ה'כפי שנעשה כיום במרבית הערים והמועצות המקומיות במדינה. דוקא באותן ערים בהם מפעל השחייה העירוני מתקיים בכיתה ב', רואים סקציות שחייה השגיות רבות משתתפים והתוצאות ניכרות גם באליפויות ישראל לגילאים. יעקב תומרקין, גל נבו, ועמית עברי,הם הסמנים הימניים של השחייה הישראלית ועם קצת יותר השקעה נראה עוד הרבה כמותם !
גבי אבידר | 05.08.12
19.
מסכים לגמרי - ההצלחה מתחילה בחשיבה אסטרטגית מסודרת
כל הכבוד על הכתבה האסטרטגית הזו - הלוואי ויירבו. כדאי מאוד לסרת הספורט לקרוא את הכתבה וליישם כל מילה. תשוו למשל בין ההשגים בספורט כאן ובהולנד - מדינה בעלת אוכלוסיה כפולה בסה"כ - בינתיים כבר 8 מדליות... המדליות כשלעצמן אמנם אינן מטרה, אך הן מדד המשקף נאמנה את המצב החובבני שבו ההתייחסות לספורט, לחישול הפרט ובריאותו, לקהילתיות לא דתית, ולהשגיות בכלל נמצא בארץ כיום. כדורעף חופים הוא באמת ספורט פנטסטי - ניסיתם פעם לקבל רשת וכדור במקומות מוגדרים? פרטאץ'. כפי שהכתבה מפרטת (וגם חלק מהתגובות) לא כ"כ קשה לשנות כיוון וממש עצוב שהמומחית לדקות דומייה ולהליכת שבת לא מבינה לבד שבכוחה להפוך את המגמה ע"י תיעול משאבים משופר, יצירת תנאים לאימונים, איתור כשרונות, שילוב אמיתי של הספורט בבתי הספר ובעיקר חשיבה אסטרטגית תוך תשומת לב לפרטים. מה למשל על שילוב מואץ של החרדים והערבים גם בספורט השגי - האם באמת אין נישות שניתן לטפח ב-30% הזה של האוכלוסיה?
המשקיף מקרוב | 05.08.12
14.
כתבה יפה אבל טעות
לא צריך לחשוב באיזה ענפים להשקיע צריך פשוט להשקיע בספורט. להכניס את הספורט בישראל כעניין תרבונית כמו בכול העולם לא פלאה שרוב הנציגים "הישראלים"בלונדון הם בכלל לא נולדו כאן רוסים אמריקאים אתיופים אנשים שמגיעם לארץ עם תרבות ספורט ולכן להשקיע בספורט נקודה גם בגלל ההשגים ויתרונות שיש לארץ הזו לתת וגם בגלל התרבות.
אלכס | 05.08.12
11.
להכניס ילדי בית ספר לעסוק בספורט אחד מגיל הגן במקום רק "שיעור התעמלות עם כדור" יהיה הישגים
אין פה תרבות ספורט בבתי הספר כמו שיש בכל המדינות המערביות כל ילד בכל כיתה שייך לפחות לנבחרת ספורט אחת במקצוע מסויים וכך מגדילים את מאגר הספורטאים, משפרים בריאות ומאתרים כשרונות. אצלנו יש הבלחות, של הורים שאכפת להם ודוחפים את הילד אחרת לא מאתרים בעלי כשרון. מה הבעיה לבנות מגרשי כדורעף חופים בכל בית ספר??
 | 05.08.12
10.
הרשימה הסופית יחסית טובה, אבל המטרה לא נכונה:
למה למדינה להשקיע כספי ציבור להבאת מדליות אולימפיות? מדליה אולימפית לא תורמת כהו זה לחיי העם, מלבד רגע השמחה בצפיה בטלוויזיה. תפקיד המדינה הוא לשמור ולפתח את האזרחים, השותפים במיזם, אלא שנותנים את כספם ומצפים לתמורה. המדינה צריכה להשקיע בענפי ספורט שמקרבים ילדים לספורט: כדורסל וכדורגל ילדים ונוער הם חשובים, גם שחיה וג'ודו. אלה ענפים שעוזרים לילדים להשתלב ולהתקדם, ענפים שהוכיחו את עצמם בארץ כבעלי פוטנציאל חברתי. נכון, יש עוד ענפים שמסוגלים להביא מדליות, אבל מדליה היא רגע טלוויזיוני: שהטייקונים ישלמו ויקבלו פרסום בתמורה אם המדליות יגיעו. המדינה חייבת להשקיע חברתית ולא על פי רייטינג.
שניר | 05.08.12
9.
להשקיע בשחיה, טניס, שייט, התעמלות וג'ודו
אבל בעיקר בשחיה וטניס. חשוב להבין כי הצלחה של שטילוב תהיה מקרת. למעשה זאת תהיה הצלחה שלו ולא שלנו - ל כי הוא לא מייצג אותנו (הוא בהחלט כן!!) אלא כי להישגיו הוא הגיע בזכות עצמו ולא בזכותינו. את ההשקעה בהתעמלות צריך לבנות מהייסוד. המטרה הראשונית צריכה להיות הקמת חוגי התעמלות בקנה מידה נרחב בתמיכת המדינה. אם ילד מתעניין בהתעמלות, כמה אפשרויות כבר יש לו? תקימו חוגים ותתייעצו עם מאמנים וותיקים מבריה"מ על תוכנית עבודה אבל בטניס ובשחיה המצב יותר פשוט. יש עשורת חוגים בתחומים האלה בארץ. שישלחו סקאוטרים - מאמני שחיה שיעברו חוג חוג ברחבי הארץ ויתפסו את היהלומים כשהם עוד בני 7-10. שידברו עם המאמנים ויתייעצו. אחרי סינון כזה אני בטוח שיימצאו כמה עשרות שחיינים וטניסאים עם עתיד. דברו איתם, תציעו תמיכה. עזרה במימון המאמן. תעזרו לטניסאים במימון נסיעות לתחרויות. יש לנו פוטנציאל בטניס אבל הרבה ילדים עוזבים כי זה עומס כלכלי או כי הם לא רואים עתיד בתחום. תנו להם לראות את העתיד, תעודדו את ההורים ותוך שתי אוליפיאדות עליה לגמר השחיה או חצי גמר בטניס יהיו בנוהל. ככה עובדים. רוצים תוצאות? צריך כסף והשקעה. בהצלחה לחבר'ה שלנו
מיכאל | 05.08.12
8.
אתם לא אמורים להיות עיתון כלכלי?
אם כן איך אתם אומרים שצריך להשקיע בכדורגל? הם לא הגיעו לטורניר אחד חשוב ב40 שנה האחרונות ועל כן זו החלטה לא רציונלית בעליל לתת כסף לארגון כושל.. שנכשל פעם אחרי פעם. לכן כל הכסף צריך ללכת על סוגי ספורט שהוכיחו את עצמם - שחייה, שייט לסוגיו, ג'ודו, קיאקים, קפיצה במוט וקפיצה לגובה כן יש לנו ספורטאים מאוד איכותיים בתחום הזה שיכולים לתת מניסיונם, התעלמות קרקע ראו ערך אלכס שטילוב ספורטאי מוכח ללא קשר למה שיעשה הערב. אין שום סיבה להביא ולו גרוש אחד לכדורגל! יש בעלי קבוצות פרטיים שיפרנסו את הספורט הכושל הזה אין סיבה שאני אממן אותו.
חן | 05.08.12
3.
מסכים איתך
הנה רשימה של ענפי ספורט שונים שאם המדינה הייתה משקיע באחד או בכמה מהם את ה120 מליון שקל בשנה שהיא משקיע בכדורגל היינו בטופ העולמי תוך כמה שנים כדורעף אופניי כביש טניס כדוריד חוץ מזה הייתי מעביר את רוב הכסף שהמדינה נותנת לכדורגל לכדורסל שבו אנחנו באמת יכולים להצליח באירופה ואם זה יקרה אני מאמין שתוך כמה שנים יהיו ביורו ליג 4 קבוצות ישראליות בשלבים הכי גבוהים
רון | 05.08.12
2.
אוי ואבוי לנו!
להשקיע רק במה שמצליח. למה? להשקיע ברמת תחרותיות נמוכה. למה? נכון, אפשר לזכות בהברה יותר מדליות ממה שאנחנו מביאים, אבל מה זה יתן לנו? ספורט אמנם משמש לשיווק, אבל זה לא המטרה שלו. ספורט מחנך לערכים כמו מצויינות, עבודה, התמדה, כבוד, תחרויות, דרך ארץ. ספורט (במידה כמובן) שומר על הגוף ומספק פורקן. במדינה הספורט צריך להיות מעודד לא כדי לנפק מדליות אלא כדי שהאוכלוסיה תהיה ערכית, בריאה ושמחה יותר. שישקיעו בזה.
אלכס | 05.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת