אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סוגרים שערים: אוקספורד וקיימברידג' מתרחקות מהישראלים

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

44.
I did my BA in Jerusalem and an MSc in LSE
I don’t know, I did my BA in Jerusalem and an MSc in LSE. I can tell you I wish I did an undergrad in a top UK/US university. The level of study is irrelevant (although I must say that I found LSE more rigorous but that might be me being more mature and dedicated rather the School). The point is the doors that open to you after and LSE/Oxbridge are just a door to the world. … it’s not about if that is fair it’s just a fact.
 | 08.08.12
43.
ל19, עשית לי חשק לנסוע ללמוד בחו"ל או לפחות לשלוח את הילדים שלי לשם..
הלוואי וכאן זה היה מתקרב לזה. למדתי באוניברסיטת תל אביב לפני 20 שנה, במסלול "יוקרתי" ולא הרגשתי עשירית ממה שאתה מספר. חבל מאוד. כאן לא מבינים שצריך להשקיע בעתיד?! ודאי לא ראש ממשלה מסוים.. אה הוא למד באייוי בארה"ב..
אולי ירימו פה את הכפפה? | 08.08.12
37.
פרטים על יום פתוח לאוניברסיטת קולמביה בתל אביב
I got an email from my school (Columbia University) and thinks that it could be a great opportunity to whoever wants to study here. Here are the details: We’ll be conducting an information session in Tel Aviv on September 2 and should you have any friends or relatives that you think might be good candidates for GS, please forward this email to them and encourage them to register for our information session at the links below: Tel Aviv Information Session Sunday, September 2 1 p.m. – 3 p.m. Sheraton Tel Aviv Hotel and Towers The Emerald Hall 115 Hayarkon Street Tel Aviv 63573 The link is https://calendar.columbia.edu/sundial/webapi/get.php?vt=detail&br=gs_cal&id=59798
The Lion | 08.08.12
35.
ל33
אחותי למדה תואר ראשון בעברית, סיפרה לא מעט סיפורים על מה שהולך לשם. אז לא זה לא נכנס לקריטריונים של אונ׳ יוקרתית. לא למדת תואר ראשון בחו״ל, אז על מה אתה מבסס את הטענות שלך? סרטים? אין לך מושג על מה אתה מדבר. אבל באמת שאין לך מושג. גם על מה שקורה שם ביום יום וגם בתיאור שלך על איך כסף משפיע על הדרך קבלה. בוגרת יותר? אן ספק, בגלל הפרשי הגיל שנוצרו בגלל הצבא. אבל אפשר לראות את זה בצורה חיובית ולהגיד לעצמך שאתה חוזר לתקופת התיכון. כשאמרתי שלומדים איך לחשוב, רציתי להדגיש עד כמה החוויה הזאת משפיע על הבן אדם עצמו. הרבה בוגרים אומרים שזה ממש עיצב את דמותם ושהם לא היו מי שהיו בזכות החינוך שקיבלו והחוייה שעברו במהלך הארבע שנים האלה.
Ivy leaguer | 07.08.12
33.
ל-27
ראשית, האוניברסיטה היוקרתית שלך לא עושה את עבודתה נאמנה בכל הנוגע להבנת הנקרא. לא טענתי שאתה אישית עשיר. שנית, אני לא הולך למוסד אקדמי כדי "ללמוד כיצד לחשוב". אם את זה לא קלטת עד התיכון, הרכבת נסעה. בוודאי שלא צריך לשלם על כישורים של נער בן-עשרה סכומים של מאות אלפי שקלים. שלישית, אני השלמתי שלושה תארים בארץ באוני' העברית ברפואה, ופוסט-דוקטורט מחקרי ב-UCL. אני חושב שאני עומד בקריטריונים שלך למוסדות יוקרתיים. בכל זאת, אני טוען ומאמין שהמוסדות בארץ לא פחות טובים ואף עדיפים, ובוודאי שהאוכלוסיה שעבדתי איתה היתה בוגרת ואינטליגנטית יותר. לדחוף אלכוהול זול בנפח גבוה בכל הזדמנות "כי אני כל כך מגניב" ולדבר על זה שבוע אחר כך לא נשמע לי בסיס חזק לחינוך ולתרבות. ובכל מקרה, איפה בכלל הבריטים? פגשתי בעיקר את יוצאי המזרח הרחוק ודודנים משכילים מהמאהלים שבאזורינו. בוקר עד ערב, בורקות וצ'ופסטיקס. בריטניה הפכה לערב-רב של מהגרים. מדינה חסרת זהות שנראית ומתפקדת כמו מדינת משטרה/אח גדול בסגנון אורוול. ושוב, אם יש לך כסף לזרוק, לך לשם, ספר סיפורי גבורה אחר כך ותקבל פה שכר גבוה מהמקומיים שהתאמצו הרבה יותר. למה? כובע. קטונתי מלהבין. רק אל תספר לי שיש איזושהי רמה מופלאה שם.
wewos haminados | 07.08.12
30.
כנראה למישהו שם נפל האסימון אחרי הדוקטורט שהם נתנו לבן של קדאפי הדיקטטור
גם כך חצי מהסטודנטים שם הם בערך מאותה תפוצה, ועם אותן תרומות נדיבות מההורים. נכון שהחצי השני לומד ורציני, ואין ספק שהאוניברסיטאות באנגליה עדיין ברובן שומרות על רמה גבוהה, אבל גם זה מתדרדר והולך.
, בזכות התרומה הנדיבה של אביו, עליו השלום...  | 07.08.12
29.
זה ידוע שלאוניברסיטאות הללו צריך להיות או גאון או טחון כדי להתקבל...
אמנם הקבלות של האוני' הנ"ל לא מוטלות בספק, אבל בואו נגיד שהרבה יותר קל לאבאל'ה לתרום איזה אגף לספריה או לשפץ את החממות מאשר שהמלזי הקטן שלו יצטרך לעשות מועד ב' כדי לעבור. מה שכן, מסכימה שמצב האוניברסיטאות בארץ מתדרדר והולך. אני שנה ב' באוני' ת"א, ואני נדהמת מחדש כל פעם כמה האנשים ש"לומדים" איתי ממש לא רוצים ללמוד, ועוד יותר גרוע - המרצים לא רוצים ללמד... בסוף אחד הקורסים, על רקע מחיאות הכפיים, שמענו את המרצה ממלמל במיקרופון "תודה לאל שזה נגמר" (!).
 | 07.08.12
28.
המדיניות הזו תמוהה למדי...
מה שהם צריכים לעשות, זה לא לאפשר לזרים לעבוד בבריטניה שנתיים לאחר סיום התואר. כלומר ויזת סטודנט תהיה בדיוק כפי שהיא נשמעת - באים ללימודים ל- 3-4 שנים (תלוי בתואר), ובסיום הלימודים חוזרים הביתה. יש להם כבר מספיק ערבים עושי צרות שם, למה להם להמשיך לקבל עוד?
 | 07.08.12
27.
ל21, למה מתלהב? ואני לא עשיר
קיבלתי מלגה כמעט מלאה. שליש מהאשנים פה מקבלים מלגה מלאה ועוד שליש מקבלים סוג כלשהו של עזרה פיננסית (אני נכנס לקטגוריה הזאת). אז לא.. אני לא ממש לא לומד עם "חברות עשירים". יש פה הרבה עשירים ואין שום דבר רע ברובם. אני בן אדם פתוח ולי אין שום בעיה עם אנשים שנולדו במפשחות עשירות. כנראה שלך יש... ולא אני לא מתלהב מזה שאני לומד שם. אני מתלהב מהחינוך הנפלא שיש פה. חינוך שיש רק במספר קטן של מוסדות אקדמיים בעולם. אני לא יודע איפה למדת, אבל כנראה שזה לא משהו דומה למקום שאני לומד, כי לא היית מגיב בצורה שהגבת.
Ivy leaguer | 07.08.12
26.
למעשה, המגבלה איננה תקפה למוצלחים
קודם כל, מי שמגיע רק כדי ללמוד את התואר, כל הנושא לא רלוונטי לגביו... סטודנטים לכל המקצועות לתארים מתקדמים, בעלי רקורד הצטיינות, יקבלו מלגה. סטודנטים לתואר שני/דוקטורט במקצועות שאינם נתמכי סעד, דוגמה מדעי הרוח, לא יתקשו גם לעמוד בקריטריון של 20 אלף פאונד בשנה, שכר שמהנדס מתחיל בארץ מקבל...
טל | 07.08.12
25.
ל19, "התלמיד המחונן והמחונך"
איך להתבטא ולהתנסח לומדים במסגרת אישית ועצמאית, לא נוסעים למוסדות באנגליה בשביל לחפש את האיכויות האלה וסביר להניח שאם הן לא קיימות אצלך אז לא תתקבל. אתה משלם 30,000 לירות בשביל להתחנך? תעשה לי טובה. אדם, סטודנט צריך להיות בעל משמעת עצמית גבוה, וכל ה"איכויות" שציינת יבואו לידי ביטוי בהתאם ליכולת השכלית והאישית. אני מסכים איתך דיסציפלינות שונות, ועל זה אין וויכוח. אבל ממש אין לזלזל במוסדות האקדמיות בארץ, ואכן אם יש סטודנטים מוכשרים בצורה יוצאת דופן אז באמת קיימת סיבה להמשך לימודים מתקדמים בבריטניה.
ישראלי | 07.08.12
24.
הכוונה היא לא לאוקספורד וקיימברידג' או LSE .
הכוונה היא לא לאוקספורד וקיימברידג' או LSE . מי שייתקבל ללימודים באחת מהאוניברסיטאות היוקרתיות יקבל ויזה בלי בעיה. מי שייתקל בקשיים הם כל אותם כאלה שמקבלים ויזת סטודנט כדי לעשות קורס באנגלית באיזה מכללה מפוקפקת רק כדי שיוכלו לעבוד ולהשאר באנגליה
Uri | 07.08.12
22.
Ivy leaguer וקובי המילואימניק אשמח אם תשימו פה מיילים או פייסבוק למען
יצירת קשר. אני מעוניין לשאול אתכם מספר שאלות. למיטב הבנתי אתם למדתם/לומדים במוסדות בארה"ב/אנגליה. אשמח אם תוכלו לשים את כתובת המייל שלכם או הפייסבוק או דרך אחרת ליצור איתכם קשר כדי לשאול מספר שאלות. תודה, מתן.
Mat | 07.08.12
21.
ל-19
נראה שאתה ילד שמתלהב מזה שאתה יושב באייבי ליג או מקבילה כלשהי. כמי שעבר את המסלול הזה, אני יכול לומר לך שמספיק שיש לך שקית גדולה של דולרים (סליחה פאונדים) וראש נבוב כדי להיכנס לשם. אני עשיתי את השטות ולמדתי כמו שצריך כדי להרשים אותם, רק כדי לגלות שאני לומד עם חבורת עשירים זבי חוטם, לא מבריקים במיוחד,וכמעט ללא יוצא דופן ילדותיים, ממש כמו התגובה שלך. אתה נהנה מבדיחות קרש פקיסטניות? מהומור שנון מלזי? בוא לאוניבריסטאות היוקרה בבריטניה. מה שכן, בארץ משתחווים לבוגרי בריטניה, לך תבין. כנראה שיש עוד יותר טפשים ממני וממך.
והוה ויוה | 07.08.12
19.
ל1 ולכל מי שעשה לו לייק
אני אתחייס ל1 כגבר. גבר, אתה מבולבל. כדי להתקבל לשם צריך להיות טוב במשהו. בניגוד לאוניברסיטאות בארץ, שרק מציונים אכפת להם, שם אכפת להם (גם) איזה בן אדם אתה. הם ייקחו רק את ההכי טובים (ומתאימים) מכל העולם. ומה ההבדל בין אוניברסיטה בארץ ואוניברסיטה שם או באייבי ליג ? הכל... בארץ אתה יושב באולם עם מלא אנשים, עושה שיעורי בית, עושה מבחנים. עברת? יופי. קבל את התעודה, ביי. באייבי ליג מ-ח-נ-כ-י-ם אותך. אתה לומד איך לחשוב (ליצור דעה בצורה נכונה וחכמה), איך להתבטא, איך לכתוב,... אין כמעט שיעורים בכיתות, אבל כשיש אנחנו גג 15 בשיעור. דוחפים את התלמידים לדבר, להתערב. רוצים שהשיעור יהיה מעניין, לכן הם מעוניים שכל התלמידים (שנחברו בקפידה) יביעו את דעתם. אני אפילו לא אכנס למיליון פעילויות שיש מחוץ לכיתות, שחושפים אותנו בכל יום לדברים חדשים. ובקיצר, המקומות האלה מיועדים לאנשים שרוצים להתחנך, לאנשים שאוהבים ללמוד ורוצים להתפתח אישית. יש אנשים שזה לא מתאים להם וזה בסדר גמור. אבל להגיד שזה אנשים שלא טובים בכלום, זה פשוט קנאה. יום טוב לכולם
Ivy leaguer | 07.08.12
12.
רק המוניטין שווה? תן לי לספר לך משהו.
ללמוד 4-6 שעות בכיתה בכל יום, 6 ימים בשבוע להסתגר בספריה מהצהריים עד 12 בלילה, וללמוד בלי הפסקה ולהרגיש שאתה לא עושה מספיק כי כולם סביבך לומדים אפילו יותר - זו היתה המשמעות של ללמוד בקיימברידג' בשבילי. תראה לי מוסד אחד בארץ שלתלמידים יש בו כזאת משמעת עצמית (אין שום התערבות ממסדית או מנהלתית! התלמידים לומדים כי הם נרשמו לאוניברסיטה כדי ל-ל-מ-ו-ד, לא לשחק) ואני אראה לך אוניברסיטה אמיתית. אני שומע סיפורים של חברים, על ויכוחים במהלך הרצאות, צעקות על המרצה, ערעורים למועד ג'!!!!! מה זה השטויות האלו?!?!?!?!?!?!?! אצלנו היו מבחנים מרוכזים בכל הנושאים, 10 ימים בסוף השנה, וזהו. נכשלת? תגיד שלום.
קובי המילואימניק | 07.08.12
5.
קשקוש , ערבבתם שני דברים שונים , יש לומדי תואר מתקדמים ויש לימודי שפה שזה שם קוד לרשיון עבודה
לאנגלים אין בעיה עם סטודנטים לתארים מתקדמים , אלא באמת נותנים הכנסה יפה למוסדות האקדמיים . לימודי אנגלית כשפה זרה זה קומבינה גדולה על מנת לקבל ויזת סטודנט שמרשה לך לעבוד , את נרשם לבתי ספר לשפות , לא לומד בפועל , מקבל חזרה חלק ניכר מדמי הלימוד וזכאי לויזת סטודנט (וזה עוד במקומות הלא מפוקפקים) , הסטודנטים לכאורה האלה עובדים יותר מהמותר , שרוב הכסף בשחור .
הייתי שם  | 07.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת