אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המנוע החזק של ההייטק בישראל בסכנת הכחדה

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
טוב מאד
תעשיית טכנולוגיה העילית עיוותה לגמרי את שוק העבודה הישראלי כך הגענו למצב שדברים אלמנטרים אינם מיוצרים בארץ כי איש אינו רוצה לעבוד בהם, כך היגענו להפרשי שכר של מאות אחוזים בין אנשים באותו מקצוע אבל בתעשיות שונות וכו'. אי אפשר ואסור לבסס משק של מדינה על תחום אחד. זה מעוות וזה מסוכן. אבל היות ותעשיות הטכנולוגיה העילית היא מקור מזומנים עצום הממשלה מעודדת אותה. אבל אסור לשכוח עוד משהו שחלק ניכר מתעשית הטכנולוגיה העילית עוסקת בדברים מיותרים לגמרי שבעיתות משבר אין להם קיום. אדם שאיבד את עבודתו יקנה בדמי האבטלה אוכל ולא ירכוש לדוגמא אפליקציות לטלפון הסלולרי. יתרה מכך הוא יצמצם מאד את השימוש בטלפון הסלולרים. כך יפגעו חברות שמפתחות אפילקציות וחב' BILLING (דוגמת אמדוקס או קומברס וכו'). אולי המהלך הזה יעורר את קברניטי המדינה (בהנחה שיש כאלו) לעצב את שוק העבודה בצורה פחות מעוותת.
אביתר | 09.08.12
38.
חלומות
בתקופה כזו של משבר כלכלי הכל חלומות יש להשקיע בכלכלה בסיסית ביצור מקומות עבודה שמייצרים מוצר בר קיימה , לממשלה אין כסף , מעלים מיסים בכל התחומים , מפטרים אנשים גם מההיי טק , המדינה במצב קשה וקרובים לצלחת מבקשים שהמדינה תשקיע בחלומת שאין לה שום אפשרות פיקוח לאן הולך הכסף, אולי בעוד חמש שנים ומעלה תקצור פחות ממה שכל משקיע אחר יקבל בגלל האקזיט. טבעה של כלכלה מערבית להיות חזקה ותלות בממשלה מרמזת על חולשה שעקבותיה יביאו ל " תספורת " ולא חסרו לנו ספרי צמרת בתקופה האחרונה לכן קמו קרנות הון סיכון אשר לבעלים ולשותפיהם יש מספיק כסף פנוי ,
 | 08.08.12
37.
תגובה ל-6 - יש גבול לציניות
מקצוע עריכת הדין פשט את הרגל בארץ לפני למעלה מעשור. למרבה הצער בניגוד לכמה כתבות הזויות אם לא הצלחת להגיע למספר רב של לקוחות מוסדיים אתה לא יכול להחזיק מעמד כעצמאי ואילו כשכיר אתה מרוויח כמו פקידה. גם המשכורות שצויינו במס' כתבות הינן הזויות וככל הנראה לקוחות רק מהמשרדים ה"גדולים" אך גם בהם היחס בין שעות העבודה למשכורת הינו נמוך ביותר. שכן, עו"ד שכיר במשרד גדול נאלץ לעבוד עד השעות הלילה המאוחרות בכל יום, תורנויות שישי ולפעמים אף להגיע בשבתות למשרדים. במשרדים הקטנים והבינוניים המשכורות הן משכורות רעב. עו"ד של פחות מ- 10 שנים לא עובר על פי רוב את ה- 8 א' ש"ח נטו ואילו מעל ל- 10 שנים תמורת 10 שעות עבודה לפחות מרוויחים כ- 10 א' ש"ח (בד"כ זה לפחות 11 שעות ביום). אז המצב בהיי טק עדיין טוב יותר באופן יחסי.
טל | 08.08.12
36.
ביבי תמשיך לחלק מליארדים לחרדים ולא לכלכלה ושוק ההייטק ותראה לאן נגיע!
אני בתור בוגר אונ' טרי וקצין חי"ר במיל' מחפש בנירות איך אני מוציא דרכון זר ובורח מפה. אם כל הפתריותיות שלי למדינה ( ויש המון!) אני פשוט לא רואה איזה עתיד כלכלי יכול להיות לי פה במדינה בכל הנוגע לקריירה וחסכון לעתיד לי ולבת זוגתי. אין פה עתיד לחילונים! הכל הולך פה ל'טייקונים' החזירים ולנו לא נשאר כלום.
ארתור | 08.08.12
35.
הצגה מגמתית ולא מספיק רצינית
כמי שחי את התחום כעשרים וחמש שנים, יש עוד כמה הסברים לנושא: יש מגמות תנודתיות בשוק הזה מאז תחילת דרכו. "מנוע צמיחה" זו מכבסת מילים. ההייטק הוא פרה חולבת, שמעמיסה על גבה את חוסר היצרניות, והוצאות ממשלתיות מנופחות. (אל תבלבלו את המוח עם "הוצאות בטחון") ישנה תחרות קשה בענף, ועלות ההעסקה בישראל יקרה מאוד בקנה מידה עולמי, ולכן חברות מוציאות תכנון למדינות כמו הודו וסין. זה תהליך ארוך טווח, שבסופו, אם ממשלת ישראל לא תתעשת, ישראל תישאר עם מעט מאוד הייטק. כידוע ללא מעט "יודעי ח"ן" ההיטק מעבר להעסקה ישירה, גם נותן הרבה תעסוקה לנותני שירותים, שיפלו כשההייטק ייפול. (זוכרים את המיני מיתון לפני כעשר שנים) יש גם בעיות בכלכלה העולמית. כשלא קונים מספיק מוצרים, והמחירים יורדים, לא משתלם לייצר ובהשוואה לחברות תכנה ואינטרנט: לפתח אפליקציה לאינטרנט, או לנייד זה יחסית זול, חוץ מרעיון, ומעובד מוכשר צריך רק במחשב לכל פועל ותוכנה בסיסית. תכנון השבבים יקר יותר, חוץ מעובד מוכשר, תכנון שבבים דורש תוכנות יקרות. למייצרים חומרה פיזית, יש צורך בצב"ד יקר - ועוד. חברות בתחילת הדרך מתקשות לגייס מימון כה רב. הוכחת היתכנות, דורשת שאבטיפוס יעבוד. לעיתים יש "לרתום את העגלה לפני הסוסים" ואז השוק עשוי להחליט לבחור בפתרון של חברה אחרת. תכנון שבבים מורכב יותר, ודורש הסתמכות על חברות אחרות, זה לא כלכלי לכל אחד "להמציא את הגלגל". תכנון שבבים דורש "נשימה ארוכה" שמאוד חסרה למשקיעים בישראל. נו - זה טוקבק, אי אפשר לפרט הכלל
אחד מהתחום | 08.08.12
32.
כוחות שוק זה בסדר, אבל היכן ההכוונה הלאומית ?
הממשלה, המדען הראשי ושאר אוכלי החינם ? הם "טובים" בלגזור סרטים, לקנות שלטון בכסף, ליהנות ממנעמי השלטון, אבל כאשר צריך לראות מעבר לבוהן רגל ימין כאן נכנסת הפוליטיקה הסקטוריאלית ואז מסתיים החזון. ראו לדוגמא את הנעשה בתחומי הספורט במדינה, מי מנהל, כיצד מנהל, מעורבות הממשלה ושאר מירעין בישין.
אזרח | 08.08.12
29.
אין הרבה סטארטאפים מוצלחים בארץ בתחום התוכנה
יש מעט חברות מוצלחות כמו קונטנדו, טבולה, פייס.קום, פייבר, ... וחלקן כבר נמכרו. ביחס אליהן יש ממש הרבה יותר חברות שרק מדברות או לא מחדשות שום דבר. אין מה לעשות. זו בסה"כ תוצאה של מדינה קטנה (מס' האנשים הטובים מוגבל בארץ) + חבר מביא חבר: כל אנשי ה-IT הטובים בקונטנדו, כל המתמטיקאים הטובים בטבולה, כל אנשי עיבוד התמונה הטובים הם בפייס.קום, וכו'. זו התאוריה שלי לפחות.
ישראלי | 08.08.12
24.
נו באמת, נאיביים פאתטיים. לכסף הציבורי בישראל יש מטרות יותר חשובות.
לדוגמא: לממן 120 חברי פרלמנט חסרי תועלת, יחד עם עוזריהם הפרלמנטריים, "תקציבי הקשר לבוחר" שמשמשים לרכישת גאדג'טים, מכוניות שרד ושיפוצים תמידיים בקריית הממשלה; לממן טיפולי שיניים בחינם לילדים עד גיל 18, שהוריהם החליטו שאין שום סיבה מעכשיו שהם ייקחו אחריות על בריאות ילדיהם, אלא ידחפו לפיותיהם מזונות זולים וממתקים, תוך שהם קופצים למיטה לעשות את הילד הבא בפס הייצור; לממן 140,000 מורים, שמתוכם אחוז מורי המדע, הדיקדוק, הספרות, המתמטיקה, השפות הנוספות, הביולוגיה, החינוך הגופני והאזרחות הולך ויורד בקצב מהיר, ולעומתם אחוז מורי התורה, הדת, החינוך הדתי, הרבנים והמטיפים בבתי הספר הולך וגדל באותו קצב; לממן שימון של מנגנון שלטון מקומי שכולו משכורות ושחיתויות מסואבות, ומינימום של פיתוח, וארכי-פשיעה מקומית של "יד רוחצת יד"ועסקנות מקומית ש"סוגרת דברים" בינה לבין עצמה, , שלא לדבר על בעיות עצומות ההולכות ומחמירות עם השנים בשימור משאבי טבע, פגיעה קטסטרופלית באינטרסים ציבוריים, ומכירת הזכויות ונכסי הציבור לידיים פרטיות בזול; לממן אינסוף "מכונים" מגוחכים ומיותרים ו"עמותות" מושחתות, "גופים ממשלתיים" ו"רשויות ממלכתיות" עמוסות ג'ובים ומשרות ותפקידים ומשרדים בבנייני ראווה בלתי מוסדרים וללא יד מכוונת, לצורך עניינם האישי של כל מי שיכול וידו הפוליטית משגת, ושאולי בכלל עובדיהם מעדיפים את הבלגאן ואת חסות הערפל המוחלט שמאפשר להם "לזרום" וחלילה לא להתאמץ או להילחם בדבר, כשנושאים חשובים באמת אינם מקבלים כל משאב לטיפול.
ישראלי מיואש | 08.08.12
20.
מצב לא מאוזן
למה השקעות בחברות באינטרנט נהיו פתאום בעלי סיכון נמוך יותר? למה הם פתאום כל כך אטרקטיביות? נשמע כמו 1999 אול אובר אגיין. אז אולי יש ויהיה משבר כלכלי, ואולי יהיה מיתון, אבל אז שהריבית היא אפס משקיעים צריכים להשקיע. להשקיע בטכנולוגיה לעולם לא יהיה פאסה, ובסופו של דבר יחזרו להשקיע בשבבים.
איציק | 08.08.12
19.
כמה עוד אפשר לחלוב את אותה פרה?
זה טבעו של עולם שתחומים חדשים נהפכים למיושנים, התחרות גדלה, וקשה יותר לעשות כסף קל של מאות אחוזים כאשר כל העולם נמצא במשבר. גם אם העולם לא היה במשבר, צריך לזהות תחומים חדשים שעדיין לא "התגלו" על ידי המתחרים. האינטרנט ממשיך להוות מקור לכסף קל, אך גם כאן הברז יסגר מתישהו. בכל מקרה האינטרנט לא מייצר מישרות בכמות שמצדיקה להשען עליו. חייבים לזהות תחומים חדשים בעלי פוטנציאל לטווח ארוך. תחום אחד שמזוהה בעולם המערבי כמבטיח הוא רובוטיקה. בארץ קיימת פעילות בתחום אך היקף הפעילות קטן ביותר. זמן הפיתוח של מערכת רובוטית אורך לפחות חמש שנים, ארוך מדי לרוב המשקיעים הפרטיים. בעולם זיהו את הצורך לתמוך בתחום ומשקיעים בו כסף רב--בסדרי גודל של מאות מליוני דולרים -- באירופה, קוריאה, יפן, אוסטרליה, וארה"ב. הפוטנציאל בתחום הרובוטיקה רב, ולישראל יתרון יחסי בכוח אדם, תשתיות הי-טק, ושדה ניסויים מבצעי. הגיעה הזמן להרים דגל חדש לתעשיית ההי-טק.
צבי | 08.08.12
17.
אקזיטים - לא מה שאנחנו צריכים:
מה עדיף: א. 20 אקזיטים בשנה, של 50 מיליון דולר כל-אחד (כלומר מיליארד דולר), כשרוב הכסף הולך לידיים פרטיות, וכשרוב העובדים מפוטרים בתום האקזיט; ב. 2 חברות יציבות, בעלות מחזור של מיליארד דולר (כל אחת), אשר רוכשות בעצמן סטארט-אפים בארץ ובחו"ל, גדלות בהתמדה ומגייסות עובדים בצורה עקבית; אתם יודעים מה: תנו לי רק חברה אחת כזאת - כבר עדיף.
דרום לבנון | 08.08.12
10.
קובי צודק
קובי צודק - יש כאן כשל שוק (קרי מחסור בכסף להשקעה) ויש שתי דרכים להתמודד איתו: או לתת לכוחות השוק לעשות את שלהם או להתערב ולפצות על כשל השוק בהזרמת כסף. שתי הדרכים לגיטימיות - בדרך של "תן לשוק לעשות את שלו" תעשיית השבבים בארץ תמות. דוגמה טובה לטיפול בכשל שוק זמני היא ההתערבות של בנק ישראל להחלשת שער החליפין - בנק ישראל השקיע עשרות מיליארדים בקניית דולרים תוך סיכון מחושב ששער הדולר ימשיך לרדת ו"ההשקעה" תרד לטמיון (והיו מספיק עיתנאים שחגגו על כך). האלטרנטיבה - לתת לכוחות השוק לעבוד - היתה פשוט מובילה לסגירת עשרות מפעלים ופגיעה בכלכלה. למה מה שטוב לכלל הכלכלה לא טוב לתעשיית השבבים? ברור שיש כאן מתווכים שגוזרים קופון (קרי VCs) כמו בכל מקום. אז בגלל דמי תיווך לא נעשה את זה? (מה גם שכל מתווך באשר הוא מבצע פעולה נחוצה)
Piccachu | 08.08.12
3.
נו, אז מה אתם באים להגיד? שיש עכשיו בועה
ושהיא בתהליכי התפוצצות? אני מאמין שכל מי שיש לו טיפה שכל ראה כבר את הבועה מקילומטרים. הבועה כמובן מתייחסת לכלל תעשיית ההייטק, לא רק לשבבים, אתם תראו שבעוד שנה-שנתיים הייטק הישראלי יצטמצם בצורה דרסטית ואני לא בטוח בכלל שהשוק הזה יצליח להשתקם בשנים הקרובות, בייחוד בגלל המשבר העולמי. עכשיו צריך לשאת עיניים לארה"ב ולשאול את אובמה מה הוא מתכוון לעשות עם המשבר אצלם, כי זה ישפיע בצורה ישירה עלינו.
שוקי | 08.08.12
2.
תמיד בסוף זה נגמר בזה שהקרנות צריכות כסף ממשלתי. אין בעיה, תורידו לעצמכם שכר
אני לא מוכן שהמיסים שלי יממנו את הג'יפים המפוארים והפסלים היפים במשרד שלכם. תגידו שאני מפסיד הזדמנות. אז נפסיד הזדמנות, לא נורא - אם זו היתה כזאת הזדמנות טובה, למה קאלפרס או קרן פנסיה מוסדית אחרת לא קופצת על ההזדמנות הזאת?
קודם כל תראו רצינות ותקצצו לעצמכם | 08.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת