אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המדינה זיהמה ועכשיו מחפשים מי שינקה

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מתקן תשתיות נפט ואנרגיה
בקריית חיים ישנו מתקן דלק גולמי ליד הבית שלי. לפני מספר חודשים היו כמה ימים שהוציאו משם במשאיות ענק קרקע שהשאירו סימנים שחורים של מזוט על הכבישים. היה גם ריח נוראי באותם ימים. הייתי שמחה להפגש עם רפי טטרקה המנכל שלהם ולשאול אותו כמה שאלות נוקבות!
לינוי | 18.08.12
4.
מתחם הדלק הגולמי בקריית חיים של תשן
מזה כשנתיים מופיעות כתבות בידיעות חיפה על זהומי קרקע קשים בדלק גולמי בסמוך לבתים ברחוב דגנייה בקריית חיים שם הכתב דורון סולומון. שני בני משפחה שלי שגרים שם חלו בסרטן ונפטרו. בבנינים האלה כמות חולי ונפטרע מחלת הסרטן היא פשוט עצומה. בשנה זו פרסם מר סולומון שחברת תשתיות נפט ואנרגיה פינתה מהמתחם כששת אלפים טונות של אדמה ספוגה בדלקים. כמו כן פורסם שחברה זו אולצה להפסיק להזרים לקרקע(השם ישמור)מי ניקוזים המכילים דלקים. מר סולומון פרסם כי נמצאו זהומים במי התהום במקום. תושבי קריית חיים השותים מים מקידוחים חשופים לזהום מים מדלקים. לאחרונה פרסמה חברת תשתיות נפט ואנרגיה מכרז לפינוי זהומים מ2 אחוז מהשטח הכולל של חוות המיכלים. על תושבי חיפה לפנות למנכל החברה מר טטרקה רפי המכהן כ12 שנה ולדרוש ממנו לבצע חריש עמוק בחווה לניקוי הזהומים. אני מניח כי הוא ויתר המנהלים המתגוררים במרכז לא היו נחים לרגע אילו הזהום היה לפתחם. תושבי חיפה עורו! נופלים מסרטן כמו זבובים ויושבים בשקט! אגב אותם אלף דונם שמבטיח מר טטרקה כי תבנה שם שכונת מגורים הינם בבחינת קרקע מתה! המקום מזוהם ממסד עד טפחות! אינו עומד בתקן קרקע לבניה אפילו בתקני עולם שלישי! טטרקה היקר מסע לפולין....? עוד אחיזת עיניים של יועצי תקשורת על חשבון הציבור. תנקה מה שזהמתם.
מחליף הדיסקטים  | 16.08.12
3.
שני דברים שחשוב לדעת
1. לאחר פינוי "תעש מגן" בתל אביב לפני כ-16 שנה, עבר המפעל לשטח "תעש השרון". מכך אני מסיקה שאותם רעלים שמופיעים בטבלה במגן נמצאים בקרקע של תעש השרון. אי אפשר לדעת את זה לבטח לפני שעושים סקר מזהמים עכשווי. המצב כרגע הוא שהכינו תוכנית שתקבע היכן יהיו מגורים והיכן שטחי ציבור מבלי לדעת כלל איפה יש זיהומים ומה מידת החומרה שלהם. זו שערוריה בלתי נסבלת. סקר היסטורי לא מספיק, הזיהום בקרקע מתקדם בעשרות מטרים כל שנה. 2. ברגע שיתחילו הדחפורים לחפור, גם לצורכי טיהור הקרקע, כולנו ננשום את האבק עם החומרים הללו. צריך לבדוק היטב איך לבצע את טיהור הקרקע בצורה שלא תפגע באוכלוסיה.
טובה קראוזה | 16.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת