אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי ל"כלכליסט": ההסתדרות הסכימה לדון בשינוי התשלום עבור שעות נוספות

53 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

53.
לא תמיד כדאי לעובד להתנגד?!!!
כמעסיק לשעבר, אני מברך על היוזמה, שלבטח תעשה טוב עם הכלל: גם המעסיקים, אבל בהחלט גם עם העובדים..... גמשות זה דבר טוב - כשזה הדדי!. הרי עובדים זקוקים לא פעם לכמה שעות חופשיות מסיבות פרטיות כאלו ואחרות, ואם המעסיק רוצה לקבל את השעות הללו ״בחזרה״ למחרת או בימים הבאים, והעובד ידרוש על כך תשלום שעות נוספות, למעסיק ייגרם נזק בתשלום שכר עודף על אותו מס׳ שעות תפוקת העובד, ואז- למה שיהיה גמיש ויאפשר לעובד לצאת בצהריים לארוע משפחתי או מכל סיבה כדאית אחרת לעובד? אם יסכימו על גמישות מעין זו, במקרים רבים בהם המעסיק שמר על ״נוקשות״ במסגרת שעות העבודה, הוא לא יחשוש לשחרר עובד גם ליום שלם, כשיוכל לקבל את השיות הללו ״בחזרה״ תוך יומיים שלשה - ללא הנזק שבחוברת תשלום שעות נוספות שאינן נוספות!!
יניב | 09.09.12
52.
דופקים את השכירים בנאמנות ובהתמדה והפלא ופלא - הם מסכימים? ונהנים?
המעסיק מחויב לטובת המועסק, זה כבר ברור. הטאוריות הקפיטליסטיות מוכיחות את זה. אז למה בישראל עדין לא למדו מה שבעולם כבר יודעים, להאריך את יום העבודה ולנצל העובד בעוד שעות מוריד מהיעילות, מוריד מהתפוקה ומוריד את הרווח השולי של המעסיק על שעת עבודה. במדינות הנאורות משתדלים מאד לא לעבוד יותר מהשעות הנקובות, אלה במקרים קיצוניים. אצלנו מתרכזים בלסחוט שעות מהעובדים כמו בימי הביניים וחושבים שירוויחו מזה יותר. זה פגם מנטאלי בשוק העבודה הישראלי. רוצים גמישות, טוב, שתהינה שעות גמישות, אבל אם עובד מועסק במהלך שבוע אחד יותר מהשעות הנקובות שהן לכל היותר 9 כפול חמש = אז שישלם על כל שעה מעבר לזה פי ארבע עד פי 10 שכר לשעה בחישוב לפי דקות. זה יגדיל את התפוקה, יגדיל את הזמן הפנוי יהפוך העובדים למרוצים מהחיים, מהעבודה. יותר זמן פנוי לקניות מצרכים ובילויים וכל המשק מרוויח בגדול, לרבות מעסיקים ועובדים.
העובדים לטובת מי? קיראו התוכן | 29.08.12
49.
מהיכן התפיסה הקלוקלת שעובד בהייטק נדרש לשעות מטורפות
בגלל שבתפיסה הכללית הם מקבלים יותר בברוטו אז מותר לנצל? התשלום הוא על ידע ומאמץ לא על חוסר גבולות בעבודה ואז עבודה מהבית תמורת אפס מנוחה וחיי משפחה או חלילה צורך פרטי או תחביב אחרי תשע השעות התקניות. הגיע הזמן שעובדי הייטק ובעיקר המנהלים ידאגו לאיזון שעות ויסתכלו מה קורה בשעות בפועל. שעובדים אפשר להספיק הרבה בלי שתיים עשרה שעות ביום ולא לשכוח את זמן הנסיעות בכבישים הפקוקים. ההצעה הזאת גרועה ותהפוך את המשק לשוק עבדים בלתי נסבל אם תאושר. וההסתדרות תפקידה להגן על העובדים ולא על בעלי הון ואלה שהגבולות שלהם נגמרים בחשבון הבנק ולא בצרכי עובדיהם הנקראים בני אדם עם צרכים וחיים אישיים מגוונים.
כפיר | 20.08.12
46.
עיני עושה שרירים ובסוף יסכים כי מי שנפגע זה עובדי ההיטק לא מאוגדים לכן לא אכפת לו
50 אלף עובדי הי טק מחזיקים את המדינה הזו שכוללת: 350 אלף עובדי שרות ציבורי כולל חברי הוועדים הגדולים שודדי הקופה הציבורית. מאות אלפי חרדים. עשרות אלפי גמלאי צהל בני 40 לכן: יש "רוב" לעובדים המחליטים, בהסתדרות והמיעוט (עובדי ההיטק היצרניים המניעים את הכלכלה ואת הייצוא) מסתכל מהצד ומשלם עבור כל החוגגים לכן ישל לרוב אינטרס לשדוד את המיעוט העובד באמת. לכן הממשלה המעסיקים וההסתדרות יעשו יד אחת נגד עובדי ההי-טק
חזי | 19.08.12
45.
שימו לב שהמעסיקים עושים הכל כדי לא לשלם...
אבל מצד שני, רוב המעסיקים מוכנים לבזבז הון בתהליך הגיוס(מכון פילת, אדם מילוא), עוד יותר כדי להכשיר את העובד, ובסופו של דבר הם יורים לעצמם ברגל ! העובד הישראלי הממוצע שיודע שהפכו אותו לעבד בעל כורחו, לא רק שלא יהיה לויאלי למקום עבודתו, אם תהיה לו היזדמנות טובה יותר הוא יעזוב בלי לחשוב פעמיים, אם יראה את חברו מועל הוא יעלים עין ואף ימעל בעצמו, ינצל את משאבי החברה לטובתו ובקיצור "ישלים את שכרו" בדרכים אחרות.... אז תחליטו אתם מעסיקים יקרים איך תרצו לשלם... כי בסופו של דבר תשלמו על הכל !
צ'ומפי | 19.08.12
43.
חוק נוראי
מנסים לנצל את העובד עד תום, ועוד מציגים את זה כאילו זה טוב לנו. אם כבר צריך לשנות את החוק כך שאחרי השעה השמינית יתחילו לשלם הרבה הרבה יותר פי 1.5-3 על כל שעה נוספת, כך שיחזיקו עובד שעות נוספות רק אם ממש חייבים. זה טוב לכולם (חוץ מלחברות) בגלל שכך הם לא יוכלו להחזיק עובד 14 שעות ביום ויצטרכו לקחת 2 עובדים, מה שיוריד את האבטלה. וגם לאנשים יהיה זמן פנוי לעצמם והם לא יהיו עבדים, וכמובן גם יוכלו לקחת חופשות יותר בקלות כי יש להם מחליף. ומי שכל מקרה יעבוד 12 שעות לפחות יקבל תגמול רציני.
פרקליטת השטן | 19.08.12
42.
הם עושים צחוק?
לפני 6 שנים בעל הבית שלי היה משלם לפי 187 שעות ורק אחר כך שעות נוספות!!!!!!!!!!!! כשהפניתי את תשומת ליבו לזה הוא אמר שזה חוקי ועם לא מוצא חן בעיניי הנה הדלת!!! הכל זה קומבינה של מעסיקים,לא שמעתי על מקום כיום שמשלם לך כמו שצריך בלי שטיקים וקומבינות...סליחה לחרדים ולחכים מקום העבודה משלם כמו שצריך ואפילו יותר ללא בקשה מהם...
יואב | 19.08.12
39.
יש בארץ עבדים חדשים בשם עבדים בהיי טק.
אם לחברות הייטק היה איכפת מהעובדים שלהם אז הם לא היו מעבדים אותם 200+ שעות פלוס בחודש והיו מסתפקים ב 172 שעות בחודש. לפי דעתי אסור לשום חברה בלי אישור חריג להעסיק אנשים בשעות נוספות. מצידי שכל שאר החברות יגייסו אנשים נוספים במקום זה. ככה הם יפתרו גם בעיה של אבטלה. והגיע הזמן שנבין במידנה הזו שגם אם עובדים 189 שעות בחודש אז אנחנו עבדים פריירים שלא מקבלים תשלום על השעות הנוספות ולכן , אסור לתת יד בהרעה בתנאים כפי שעסקים הפרטיים רוצים
tom | 19.08.12
32.
צודקים, חייבים לשנות את השעות הנוספות (גם למועסקים גלובלית)
יום עבודה בסיסי יחשב בן 8 שעות. שעה תשיעית: 150%. (אפילו על בסיס יומיומי). שעה עשירית 200%. שעה 11 - 300% שעה 12 - 400%. הדבר יעיל כפליים: גם יתגמל כהלכה על עבודה מתישה. וגם יעודד מעסיקים להעסיק עוד עובדים וכך יקטין את האבטלה, במקביל לאנשים יהיה זמן לחיות. עבירה על חוק זה תיחשב עושק (גם בטעות) ותחייב פיצויי עתק - פי 10 נניח.
מזכיר המדינה | 19.08.12
29.
מטפלים בסימפטום ולא בבעיה
כאשר מודדים ומתגמלים את העובד עפ"י שעות העבודה שלו ,שמשקפים ברב המקרים נאמנות למקום העבודה ומסירות לתפקיד מעודדים "אפקטיביות נראית לעין" ואז ענין השעות הנוספות הופך להיות משמעותי. שעה נוספת יקרה יותר משעה רגילה. ולכן הדרישה לשלם שעות נוספות רק מעבר לשעות המשרה הן הגיוניות. מאידך אם היו מודדים את העובד עפ"י תפוקותיו - "אפקטיביות ניהולית". ומתגמלים אותו בהתאם, יתכן שלא היה צורך בשעות נוספות כלל למעט מקרים חריגים של "מבצעים מיוחדים" או עמידה בלו"ז לחוץ במיוחד.
יטב | 19.08.12
28.
ל- 24
אני התחלתי שבוע שעבר לעבוד בהייטק בעבודה במשמרות לפי שעות, ובאמת עלה שם העניין של מבנה התשלום על שעות נוספות. גם בפעם הקודמת שעבדתי בחברת הייטק לפני כמה שנים (ההשכלה שלי היא לא קשורה ישירות להייטק) ההעסקה שלי הייתה לפי שעות ואכן קיבלתי תשלום על שעות נוספות על בסיס יומי ולא חודשי.
א.  | 19.08.12
27.
החגיגה של חברות השמה
צריך להפריד בין המגזרים ולבדוק היטב את כוונת החוק.יש קבוצה של אנשים "שדופקים" אותם ללא הרף וחברות כ"א ומעסיקים מנצלים זאות היטב. במי הדברים אמורים. בעובדי חברת השמה. שבד"כ לא משלמים להם כלל שעות נוספות וגם מנצלים אותם. יש ימים שמעסיקים אותם חצי יום "ואומרים להם לכו הביתה. ולמחורת מעסיקים אותם בין 12 ל-18 שעות.אז הם "ידפקו " עוד יותר.
לוי שלמה | 19.08.12
25.
המשמעות היא פגיעה בחלשים!!!
השעות תישארנה אותו הדבר אבל שכר החלשים יפחת. הרי ממילא הבכירים מקבלים חוזה שכר כולל גלובאלי, רק העובדים החלשים יפגעו מכך. כמו כן, איפה ההיגיון שמעסיק יוכל להשאיר 13 שעות ברצף עובד?!? מה זה? מחנות ריכוז שעובדים כל היום? מבלי קשר לשכר ולתגמול הדבר הזה נוגד את תקנת הציבור.
טדי | 19.08.12
23.
ההי-טק לא קשור כאן בכלל
כל חברות ההיטק עברו לשלם שכר מפוצל: בד"כ 80% ניתן עבור העבודה הפורמלית, ו20% ניתן עבור שעות נוספות באופן גלובלי ועקבי, גם אם העובד לא עבד שעות נוספות בכלל. זה מעוגן בחוק העבודה וזה פתר את המצב שחברות הי-טק לא שילמו שעות נוספות בכלל, בזה שעכשיו הן משלמות בדיוק את אותה המשכורת רק שפתאום זה חוקי. החוק של שעות נוספות אחרי 9 שעות ביום עבודה נועד להגן על העובד, כדי שלא יעסיקו אותו יותר מ9 שעות ביום, אלא אם כן זה עד כדי כך נדרש שמוכנים לשלם לו יותר על זה. אסור לגעת בזה ואסור להסתדרות אפילו לשבת עם המדינה בנושא הזה, שרק פוגע בעובדים ולא עוזר לאף אחד חוץ מלמעסיקים. ועוד דבר: מעניין כמה החוק הזה בעצם נועד לעזור למדינה להתמודד עם התביעה של הרופאים להחלת חוק העבודה עליהם ולהפסקת האבסורד של ימי עבודה באורך 26 עד 36 שעות.
אמיר | 19.08.12
22.
תשלום שעות נוספות" גלובליות" אינו חוקי רק למקרים חריגים כנסו
רק לאחרונה פסק בית הדין לעבודה בתביעה שהגיש עובד לשעבר על ש"נ שלא שולמו מכיוון שקיבל תשלום "גלובלי" בית המשפט פסק ששעות גלובליות יותרו רק לבעלי תפקיד"נושא אמון" והגדרתו היא בעל משרה בכירה מאוד בחברה ששןתף למדיניות החברה ויכול לקבל החלטות באופן עצמאי (במילים אחרות סמנכ"ל ומנכ"ל) לגבי כל השאר, הסיכוי של המעביד הוא אפסי שיאשרו לו תשלום "גלובלי" לשאר העובדים
פפפפ | 19.08.12
16.
עוד חיזוק לעבדות ולא לעבודה. שינוי נוראי לעובדים
יש להוריד את מכסת השעות השבועיות ויש להפסיק עם התםיסת עולם שבהייטק צריך יותר שעות,ממילא רוב ההסכמים שם גלובאליים במכסת שעות וכוללים בשיטה זו או אחרת שעות מוספות. הפתרון פשוט שכר שכולל הכל והעובד מודע לכך ואז אין בעיות. שתיים עשרה שעות ביום פוגע בתפוקה, בחיים וביכולת לקיים חיי משפחה ואסור שזה יהיה. שוק מודרני חייב לשמור על איזון בין עבודה לבין חיים פרטיים ומנוחה של העובד. שיקחו דוגמא מיפן. אם אלה השינויים המסתמנים כפי שבכתבה מתוארים אז ההסתדרות תעשה רע ומר לעובדים במשק אם תתמוך בזה.
גיא | 19.08.12
15.
ואיפה הזמן הפנוי של העובד?
אם המעסיק יוכל לשחק עם שעות העבודה של העובד לאורך החודש, איפה הלגיטימציה של העובד להגיד - "סליחה, אני לא יכול להישאר היום 14 שעות ולא לבוא מחר, כי דווקא היום יש לי תוכניות"? גם ככה שוק העבודה עוין כלפי אנשים שיש להם מחויבויות מחוץ לשעות העבודה (ילדים, תחביבים, לימודים) ולא יכולים להישאר שעות בלתי נגמרות ולקבוע ישיבות באופן קבוע בשש בערב - אם הדבר הזה יעבור, יעסיקו רק רווקים בני עד 25 כדי שלא יעבדו בימי ראשון (למשל בחברות בינלאומיות), ויטחנו שעות במשך כל שאר השבוע - אבל הכל לפי מה שנוח למעסיק! כמובן שהם יטענו שזמן עבודה גמיש זה טוב לעובדים, אבל למישהו פה יש ספק שבשוק העבודה שלנו זה יילך בפועל לרעת העובדים? הרי חודש עבודה גמיש זה טוב לעובד רק אם מתחשבים בלוחות הזמנים שלו, ובמדינתנו הקטנה זה לא דבר נפוץ. מעסיק שמתחשב בעובדים היום לא צריך את החוק הזה, ומעסיק שלא מתחשב רק יהפוך למנצל עוד יותר. מה יהיה סופו של העניין, העובד יצטרך להעביר למעסיק מראש דיווח מלא על התוכניות שלו לשעות הערב במהלך החודש, כדי לנסות לנהל משא ומתן על הזמן הפנוי שלו? זה ישנה את הנורמות בשוק העבודה בצורה זוועתית. רעיון נורא.
 | 19.08.12
12.
המשמעות המעשית של ההצעה היא הורדת שכר
מאחר ושכר שעות נוספות הוא חלק בלתי נפרד מתלוש השכר של עובדים רבים. הנפגעים העיקריים מכך יהיו אלו שעובדים על בסיס שאינו גלובלי, כלומר אלו שמרוויחים הרבה פחות כמו עובדי ייצור, כי הבכירים עובדים על שכר גלובלי והם לא יינזקו. עוד פעם הפועלים השחורים משלמים את המחיר.
איש | 19.08.12
10.
אין גבולות- איה הגנת העובד
כבר שנים בריש גלי מכורסמות זכויות העובד. ההסתדרות אותו גוף האמור לייצג את העובדים שוכחת את תפקידהץ לא זו שאינה פועלת למיגור תופעת ההסכמים הגלובלים עליהם נדרשים עובדי ציבור לחתום תחת כסות "בכיר" שאינה מתבטאת לא בשכר לא בסנכות ולא בתנאים, אלא אף ממשיכים ופוגעים בהסכנות אשר גם אם "ארכאיות" הן הרי מטיבות עם העובד. ראוי היה שהמאבק יהיה בעד הכרה במאמץ העובד ובתגמולו. כן!!! מי שעובד שעות נוספות מקדיש על חשבון המשפחה ועל חשבון זמנו היקר ויש לתגמלו. חוצפה היא לחשוב שיש לערוך חישובי שכר מעוותים שאינם נותנים תמורה. הגיע הזמן שתפעל ההסתדרות למען העובדים שכן בפעולתה היום מהווה גיס חמישי ואינה מייצגת את העובדים במדינה!!!
sari | 19.08.12
5.
שטויות במיץ: כבר ממזמן מעסיקים לא משלמים שעות נוספות
חבר'ה תתעוררו : כב ממזמן המעסיקים לא משלמים שעות נוספות , אלא גלובאלי בלבד : אתה מקבל תשלום חודשי , ואת כל השעות הנוספות שנדרש ממך לעשות - אתה עושה על חשבונך . לפחות ככה זה בהייטק . כבר ממזמן לא משלמים לנו שעות נוספות , אלא רק תשלום חודשי קבוע וסגור , ואתה נדרש לעשות שעות נוספות באופן חופשי , ככל העולה על רצון רוחו של הבוס שלך ... אם כבר ההסתדרות רוצה כ"כ להייטיב עם העובדים (ואני בספק אם היא רוצה ) , היא יכולה לעזור לחוקק חוק המגביל את כמות השעות הנוספות המותרות לעובד... נו מר עופר עייני , תרים את הכפפה ? לא חשבתי ....
גרגמל  | 19.08.12
3.
זה לא קשור להייטק, זה קשור לרופאים ולנסיון המדינה להכשיר משמרות רופאים של 26 שעות
הרופאים עובדים במשמרות רצופות של 26 שעות, שאינן חוקיות. בתביעה בנושא, המדינה טענה שמשמרות אינן שעות עבודה; ושהיא רק צריכה קצת זמן כדי לשנות את החוק לפני הדיון הבא. מעניין שההסתדרות הרפואית, המייצגת רופאים ותיקים ובכירים שכבר אינם עושים משמרות (כשהם עשו, היה להם זמן לישון, מאז העומס גבר בהרבה וברוב המשמרות עובדים רצוף), הצטרפה לטענות המדינה נגד הרופאים הצעירים. האם מדינת ישראל באמת חושבת שרופא, שאינו כשיר לנהוג במשאית מפאת עייפותו, צריך לטפל בחולים במיון, ליילד ולנתח?
חן | 19.08.12
2.
אסור לאפשר את השינוי של המצב כיום,אחרת באמת נהיה עבדים בני עבדים
המעסיק יוכל וגם יעשה,אם תהיה לו אפשרות להעסיק אותך מתי שצריך 14-18 שעות ביום ואת תהיה כלב ולא תרוויח מכך שקל!!! יש להילחם גם אם זה אומר להשבית את כל הארץ המחורבנות הזו לזמן רב,עד לאן ידחקו אותנו לפינה!!!
XXX | 19.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת