אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"המחירים ימשיכו לעלות אם המדינה לא תשחרר קרקעות"

85 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

84.
הרוכשים מפחדים שהמחירים יעלו, או שהם רוצים דירה "עכשיו" ולכן המחירים ימשיכו לעלות
אין שום איגוד רוכשי דירות, כולם מפוזרים ומבודדים וחוששים לכספם. אם כולם היו מאוגדים אז הם היו יכולים ללחוץ להורדת המחירים הפסיכים והלא שפויים האלה שבמדינת ישראל הזוג צריך להיות בן 58 רק כדי להתחיל לקחת משכנתא. השאלה אם זה לא ישבור את המדינה, ההורדת מחירים.
וזה כי | 21.08.12
79.
אנשים אחראיים לא אומרים לשרוף ת'מועדון
מדי פעם שומעים כלכלנים שאכן מודים במה שאמרה תנועת המחאה: הכלכלה בנויה על שוד שנותיהם של צעירנו. סטנלי אומר זאת במילים מעודנות (בערך "צריך למסות מישהו") וגם האדונים פה אינם מכחישים ("המחירים ימשיכו לעלות אם המדינה לא תשחרר קרקעות"). האמת כל כך גלוייה עכשיו: האינטרס של בעלי הרכוש גובר על זה של חסרי הרכוש. זה לא חדש אבל עכשיו זה חד וזועק עד לשמים
אבל מה המוצא | 20.08.12
76.
לא להתרגש מהעליות זה היה צפוי עליות חדות נוספות יביאו לחורבן
עוד צעד בדרך לבועה כל הכבוד לממשלה על התרומות הגדולות שלה . פטיש 5 קילו חוק הוודלים בסוף החץ מראה שאין ברירה ועולים למעלה לכיוון בועת נדל"ן. תהיה נקודת שבירה שממנה השוק לא יוכל להמשיך לעלות ואז הכל יתמוטט.
מנופח | 20.08.12
75.
תשובה ל 65 עלויות בניית דירה
מר צדקיהו אם עלויות בניית דירת 4 חדרים היא 400 אש"ח,אגרות 50 אש"ח ורווח קבלני ברוטו 100 אש"ח. תוסיף מע"מ והגעת לכמעט 650 אש"ח וזה כאשר עלות הקרקע אפס, המדינה המספסרת במחירי הקרקע גורמת לעליית המחירים לא רק במרכז הארץ אלא גם בפריפריה. אם המדינה היתה רוצה בהוזלת הדירות הדבר היה ניתן להעשות בצורת מחיר למשתכן כאשר המגבלה על הקבלן היא 650 אש"ח לדירת 4 חדרים והקרקע נמסרת לקבלן בחינם ניתן להוזיל אף יותר במידה והמדינה תוותר על חלק מהמע"מ (העומד על כ - 100 אש"ח) תמורת התחייבות הדייר למגורים של לפחות 5 שנים בדירה
חיים | 20.08.12
71.
מה מבלבלים את המוח מי שגורף קופה אלו הקבלנים. ראה כפר סבא הירוקה
לפני 4 שנים מכרו את הדירות במחיר של החל מ 1.25 מיליון ש״ח. היום זה החל מ 1.5 מיליון שח. אותם שטחים אותו איזור אותו מפרט. אז אל תבלבלו את המוח עם ספינים רוצים שטחים זולים. הקבלנים לא שילמו הםרשים על שטחים שכבר נקנו אלא בונים בקצב איטי ומצומצם בכוונה תחילה.
שון | 20.08.12
70.
כולם יודעים יותר טוב ותכ'לס אף אחד לא יודע כלום
צאו מזה טוקבקים והערכות שמאות הזויות שאנשים כותבים לא משנים את מחירי הנדלן, בחרו לחיות בשכירות לרכוש דירה בפריפריה לשנות את הצבעתכם בקלפי מה שתרצו רק תפסיקו לקטר ולאיים בעזיבה כי זה לא משנה את מחירי הנדלן אנשים ומדיניות כלכלית שמבצעים נבחרי העם הם אלו שישנו משהו ו
לא נמאס לכם | 20.08.12
65.
חשיבה אסטרטגית בנושא רכישת דירה
יש פה מלא מגיבים : יעלה, ירד , לא ישתנה ... והאמת כולם צודקים. בטווח הקצר, עד לבחירות והחלפת השלטון , לא יקרה פה כלום - הממשלה הזו לא רוצה להתמודד עם הבעיות הכלכליות בצורה כואבת ( זאת אומרת טיפול שורש שיפגע במשרדי הממשלה המנופחים , בטייקונים , בבעלי ההון שהם רוצים בייקרם ... לכן נטפלים לפראיירים שמשום מה חושבים שיצביעו שוב לאותן מפלגות ). אני בתור ימני , בטחוניסט וליכודניק מצהיר בזאת שביבי יכול לשכוח מהקול שלי ושל אישתי אם לא תהיה תוכנית אמיתית ומשמעותית לדאוג לקורת גג לי ולמשפחתי , בלי למכור את עתיד ילדיי ועתידי הפנסיוני. דירת 4 חדרים בערים סובבות תל אביב צריכה לעלות מקסימום 600000 ש"ח וגרוש לא יותר - הממשלה לא יודעת איך להשיג מחיר כזה ? שתוריד את מחיר הקרקע והמיסים לזוגות שזכאים עד למחיר הזה ! מי שיכול לחכות , הרווח שלו יהיה גדול מאוד , כי בטווח של כשנתיים ומשהו מחירי הדיור כנראה יצנחו ב- 25 % ( זאת אומרת מאות אלפי שקלים ) - גם בגלל שהמצב הכלכלי יורע וגם בגלל שהחמצן המזין את הספירלה שהובילה לעליות פשוט יאזל.
צדקיהו | 20.08.12
61.
תגובה ל 48 הרברבן : דווקא בגלל שאנחנו לא סין אתה צריך לדאוג
בסין ההציע עולה על הביקוש ובכל זאת המחירים בשמיים אצלינו יש מדינה קטנה עם המון ביקוש יכול להיות שיהיו קצת עליות וירידות אבל יבוא יום והמחירים בישראל יקפצו ברמה כזאת שאתה תתגעגע לתקופה הזאת אנחנו מדינה קטנטנה שבאים אליה מכל העולם בעיקר יהודים שרוצים להקבר פה בקרוב יהיו פה יותר בתי קברות מאשר דירות
למגיב הרברבן | 20.08.12
59.
אני עדיין חושב שלא כדאי לקנות ברמת מחירים גבוהה ולא ריאלית.
נכון, זו לא בועה רגילה שתתפוצץ בקלות. מדובר בתרגיל של בנק ישראל, הבנקים והרשויות לסחוט כסף מהציבור. ציטוט של הבנק שומר הכל "כשבוחנים היטב את כושר ההחזר, זה לא משנה אם שווי הדירה עלה או ירד ב־10%, זה בעייתי רק במימוש הנכס. הסיכון של הבנקים במקרה של ירידת מחירים הוא סיכון שצריך לשלול אותו. אם שיעור המימון הוא 60% מהנכס, שווי הדירה בעת המימוש צריך לרדת ב־40%, כדי שנגיע לרמה שבה הבנק מפסיד את ההלוואה" הבנתם את זה? לא מעניין אותם שנשלם מחירים לא ריאליים, שנפסיד כסף כשנמכור, שלא נוכל לשדרג דירה בגלל מכירה בהפסד...העיקר שיש לנו כושר החזר או שיעשו לנו "גרייס" עד שתחזור לנו הנשימה ונשלם שוב... אני אומר- לא לקנות דירות בשנים הקרובות!!!
זוהר | 20.08.12
58.
על מי אתם מאיימים בדיוק? הרי לציבור כבר עכשיו אין כסף לרכוש דירה, אז ש"יעלה" 100 מליון
מחירי המזון, ושאר המוצרים הבסיסיים עולים. יש עלייה באבטלה, יש עליה גם באינפלציה (למרות שמנסים להחביא את זה תחת מספרים כדי לא לתת - תוספת יוקר). יש משבר כלכלי עולמי אשר יפגע גם בישראל, שכן חלק נכבד מהיצור המקומי מיוצא לחו"ל. ולכן, אלו שיש להם עבודה עכשיו (וגם כך בקושי סוגרים את החודש), ספק אם תהייה להם עבודה זו בעתיד. אנחנו צופים כבר עכשיו בגלי פיטורין, וזה מתחיל בחברות המבוססות ואחרכך גם בחברות התומכות. המסקנה היא: מי שקונה עכשיו, שם את כספו על קרן הצבי- מסכן את התא המשפחתי שלו, ומסכן את עצמו כלכלית. שמענו אנשים שכמוכם מציעים לקחת משכנתאות חיצוניות- זה לא כסף? את זה לא צריך להחזיר? - אלו על אחת כמה וכמה אם לא יחזירו, זה יגיע לשוק האפור ומשם הדרך כבר ידועה.. והבנקים? לי, פקידה בבנק הציעה "אוף דה רקורד" לקחת משכנתא מגורמי חוץ.. (אגב זה מוקלט.. אבל הבנק יתנער מזה אם אפרסם את ההקלטה, וגם יפטר את הפקידה המסכנה). לקנות עכשיו? - פראייר מי שקונה עכשיו. עדיף לארוז את הכל ולהיות עני במדינה אחרת מאשר עני כאן במקום שגם מנסים לגרום לך להיות עבד. אבל אנשים לא יקומו ויברחו- הם יקומו, בהחלט יקומו ויהפכו את השולחנות. אם חשבתם שהמחאה נעצרה- אתם טועים. וזה לא נגד ביבי, ולא נגד הליכוד, זה נגד ההסתאבות של השלטון בישראל המקושר ישירות עם לשונו השעירה אל פי-הטבעת המטונף של בעלי ההון בישראל.
אין כסף = לא קונים | 20.08.12
57.
בסדר, שמענו
אנחנו מחפשים דירה כבר חצי שנה. מכל הדירות שראינו, אחת בלבד (!) נמכרה. כל האחרים מורידים מחירים ועדיין תקועים, והלוואת הגישור שהם לקחו מתחילה כבר לנשוף להם בעורף. בפרוייקטים החדשים המצב יותר גרוע - דירות "5 חדרים" מעאפנות, עם כוכים קטנים ותכנון פנימי מטומטם, לא נמכרות גם כשהקומה האחרונה בבניין כבר גמורה. אל תאמינו לסיפורים, לאלה שרואיינו כאן יש אינטרס שכולם ירוצו לקחת משכנתא, כי הם מקבלים על זה בונוס שמן בסוף השנה.
א | 20.08.12
54.
לדעתי זו בדיוק הסיבה
ואני מסכים עם הנאמר. אנחנו לאחר 5 שנים בשכירות החלטנו בחודש האחרון לעשות את הצעד ולא לחדש את החוזה ולקנות דירה, הסיבה- שום דבר לא זז ובינתיים בעל הדירה מעלה לנו את השכירות, כל שנה קצת בלי שנרגיש. אז את האמת? עדיף לי כבר להוציא את הכסף הזה לדירה שלי. הפעם אני תומך בדעתם של מומחי מזרחי טפחות, שאחרי הכל כל כך הרבה שנים בשוק הנדל"ן יצרו ותק וניסיון בתחום. ושלא תבינו לא נכון- אין לי כסף מיותר לדירה אבל הסכום שהולך לשכירות יילך למשכנתא וגם ההורים יעזרו בצבירת הון עצמי. זה המצב ובקרוב הוא לא הולך להשתנות.
עודד | 20.08.12
53.
כשאמרתי שהמחירים יעלו המגיבים פשוט נכנסו בי.....
אמרתי שהמחירים יעלו וכולכם גחכתם וצלבתם אותי, איפה כל אלו שאמרו לכם תמתינו ואל תקנו??? לכו ותקנו אם יש באפשרותכם, אל תמתינו. בשנה הקרובה לא תהיה ירידת מחירים! אולי במהלך 5 השנים הקרובות יעשו משהו לצינון השוק אבל בטח לא ירידות חדות.
מנהל מכירות | 20.08.12
46.
עכשיו זה ברור
אין שום "מדינה" הנדל"ן הופקר לבנקים ולעסקנים / קבלנים בשם השוק החופשי . המדינה מגוף שולט הפכה לכנופיית שילטון שמתנהגת כמו סטארטאפ שעלה על רעיון מבריק ורק רוצה לעשות אקזיט כמה שיותר מהר. זה מעניין כי באזישהו שלב הבנקים יבינו שלתת משכנתא ל 45 שנה זה לא ראלי , ואז מה ? במצב כזה הקונים יהיו רק משקיעים ז"א המדינה תתחלק באופן גס לבעלי דירות ולמשכירים . המשכירים יהיו האומללים שממנים את כולם עד שהם יקרסו או יתמרדו. אמן שאני טועה .
אבי | 20.08.12
45.
הנה למה המנהל לא משחרר קרקעות.. כנסו!
כי אין לו! הקרקעות היקרות במדינה לא שייכות למנהל הן שייכות למושבים וקיבוצים שהוקמו לפני קום המדינה, נרכשו ע"י המתישבים והיום בהוראת הבג"ץ לא ניתן לקחת את האדמות האלה מבלי להתחשבן עם הבעלים האמיתיים שלהם (כן גם זה היה חלק מהחלטת בג"ץ הקרקעות). אז בזכות הקשת הדמוקרטית המזרחית, אף מושבניק לא עושה גרוש על הקרקע שלו אבל גם אף אחד לא מפשיר יותר קרקעות חדשות.
אחד שמבין | 20.08.12
43.
המחירים יעלו? לאן בדיוק?
יש לי היום דירה בבעלותי, בת 4 חדרים בפתח תקוה. אני אוהב את הדירה שלי ואוהב לגור בה, אבל הערכת המחיר שנתנו לה היא 1.4 מיליון שקל. אני חוזר 1.4 מיליון שקל לפאקינג דירה בפאקינג פתח תקוה. לאן המחירים בדיוק יעלו? זה טירוף מוחלט! אני קניתי את הדירה בחצי מיליון שקל לפני 12 שנה וגם כמעט נקרעתי מהמשכנתא - איך אנשים אמורים לממן מחירים כאלו?
מישהו | 20.08.12
42.
האינטרס של השניים האלו שניקח משכנתאות- אז מה ציפיתם שהם יאמרו??!!
YNET אתם ממש אתר שרמתו הולכת ומידרדרת מיום ליום. ממש מעלה חשד שאתם עובדים עם בעלי אינטרסים כאלו ואחרים בתחום הנדלן. זה כבר שקוף שכל הכתבות שלכם מגמתיות ומטרטן היחידה היא ליצור פאניקה ובהלה אצל הרוכשים שירוצו לקנות היום כי מחר הכל יעלה. זו לא עיתונאות זו הרצת אינטרסים לשמה.. אנשים כבר הבינו שהנדלן יירד. אם לא היום עוד חצי שנה. עוד שנה. עוד שנתיים! אבל יירד ואז הם ילכו לקנות דירות ב-25-30 אחוז פחות מהמחירים המטורפים של היום, מבלי לשעבד לעצמם ת'תחת ל30 השנים הבאות.
 | 20.08.12
40.
הסיכון בנדלן גבוה.......
והבנקים רוצים להציל עצמם מבעיות נזילות בגלל הקיפאון במכירות דירות והאוצר זקוק לכסף ממס רכישה לסגור גרעונות מכאן שברור שכולם אינטרסנטים .מי שזקוק לדירה בדחיפות למגורים ויש לו את הכסף הנדרש לקנייה וקיום עצמי שיקנה. דירה חדשה ולא יד שנייה בגלל הפער הנמוך במחיר בינהן.
איתמר בן יוסף | 20.08.12
39.
התקשורת -בושה וחרפה
פשוט מדהים כמה כתבות שמריצות נדל"ן יש בעיתונות. האתר הזה הוא אחד הגרועים שבהם ודואג יום יום לנפח את בועת הנדל"ן בכתבות מעין אלו ובמדורים שונים נוספים. מדוע לתת במה בלי סוף לקבלנים בנקאים וכד', מדוע אין כתבות עם אנשים שדעתם הפוכה וחושבים שהמחירים ירדו. דעתי האישית על כל פנים שכל המאמץ המושקע בתקשורת יכול אולי לדחות את הקץ אך לא יותר מכך. פיצוץ הבועה הענקית הזו יגיע בכל מקרה, השאלה היא רק כמה אנשים עוד יקברו תחתיה. תזכרו טוב טוב - התקשורת בישראל הוא השופר של בעלי ההון השולטים בה ומטרתה המרכזית היא לדאוג לאינטרסים של עשירי המדינה. זו כל מטרת הכתבות האלו.
קובי | 20.08.12
38.
שטויות - היצע הדירות הפנויות גדול היום מלפני שנתיים וממשיך לגדול
יד 2 עם עשרות אלפי דירות למכירה כמות הדירות למכירה מקבלנים בשיא שהולך וגדל... אבל, השניים האלו, שניזונים מההלואות שהציבור לוקח, מסבירים שהמחירים הולכים לעלות וממליצים לציבור לשעבד עצמו אל הבנק שלהם למשך 30 שנה. אם לא נקנה במחירי הפקרות - המחירים ירדו. ונקודה אחרונה - כמה קל להבטיח "גרייס" במידה והאדם יפוטר, כשלא צריך לגבות את זה במעשים או בהבטחות בכתב. בפועל, יש רבים שלא מסוגלים לעמוד בהוצאה והבנק לא ממש מוותר. מה שיקר - לא קונים
כבר לא פראירים | 20.08.12
35.
ב 8/8/2012 הממשלה אישרה 6 מליארד אשראי נוסף לקבלנים כדי
למנוע הוזלת דירות ליהודים פשוטים שיכולים להסתפק בשכירות. הממשלה הציפה אותנו במאות אלפי עובדים זרים+מסתננים ("יהודים לא רוצים לעבוד") לטובת עבודה זולה - וצמיחה לקבלנים, חקלאים, בעלי מסעדות, בתי מלון (תל אביב, אילת) ולטובת ניפוח מחירי השכירות של דירות להשכרה בשכונת שפירא, ת"א, גוש דן ובדרום
ככה בונים אחוזה פיאודלית | 20.08.12
22.
מה אנשים מתפלאים? אחרי כל ישיבה על הגדר יש קפיצה במחירים...
כי ככה מתווספים עוד קונים ... זה מה שקרה לפני ויקרה אחרי. אם אנשים היו קונים כל פעם שצריך ולא היה עומס קונים לא היה קפיצה. רק באסה שיש אנשים שמדברים על בועה ובסוף אני מבין שאני חייתי בה בכך שלא קניתי וכנראה לא אקנה
גאון | 20.08.12
19.
זה בכלל לא משנה עד כמה מחיר השוק מנופח. העובדה היא שהוא לא ריאלי.
התגובה היחידה ההולמת למחירי הדיור כיום, היא לקחת את הרגלים ולרדת מהארץ. ההתנהגות של להישאר כאן ולשלם פי 10 ממה שעולה לבנות דירה - היא היא התנהגות של נפולת של נמושות. חייבים להצביע ברגלים.
מי שקונה במחיר כזה | 20.08.12
18.
הממשלה נהנית מהמחירים הגבוהים
הממשלה מקבלת הרבה מסים מעסקאות מכירה - מס רכישה, מס רכוש, מס השבחה, מע"מ, מס על הקרקע. בקיצור חוגגים עלינו. ככל שהמחיר גבוה יותר כך הממשלה מקבלת יותר - והיא התמכרה למיסים האלה. אם היתה מוכנה להוריד שיעורי מס - מחירי הדירות היו יורדים. כמובן גם שאם הביקוש ירד המחירים ירדו - אבל בנק ישראל דואג לתדלק ביקושים על ידי משכנתאות לכל דורש בריבית נמוכה - גם אם המשכנתא מנופחת והזוג יקרוס תחת ההחזר החודשי למשך שנים. זה החזירות בהנהגה שמנפחת מחירים - בנק ישראל, הבנקים, והממשלה חוגגים על חשבון האזרחים.
מירית | 20.08.12
15.
שהמדינה תשקיע בתשתיות תחבורה ואז יהיה כדאי מאוד לגור בפריפריה וזה הפתרון
בכל מדינה נורמאלית אנשים גרים מרחק שעה נסיעה ממקום העבודה שלהם אבל בקילומטרים זה הרבה יותר מהמרחק שאפשר לעשות בארץ בשעה. שם, בשעה, מגיעים לעיירה שנמצאת 80 ק"מ מהעיר הגדולה או ממקום העבודה, כאן בשעה מגיעים מקצה העיר למכרז שלה - וזה לא בגלל שיש לנו כאלה ערים גדולות...
 | 20.08.12
13.
שחרור קרקעות הוא נחוץ אבל בלי רגולציה הוא לא יביא לירידת מחירים
הקבלנים שהתרגלו למחירים גבוהים לא ימהרו לותר עליהם כל עוד הקבלנים יכולים לרכוש קרקע אבל לא לבנות עליה המדינה יכולה לשחרר כמה שהיא רוצה, הקבלנים יבנו טיפין טיפין כדי לשמור על מחירים גבוהים. רק אם המדינה תחייב את רוכש הקרקע לבנות תוך פרק זמן קבוע מראש תהיה להפשרת הקרקעות משמעות
נורית | 20.08.12
7.
רבותי הסיפור פשוט, המדינה התאהבה בהכנסות ממיסוי נדל"ן
כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר. כמו שהמדינה מאוהבת בהכנסות ממיסוי רכב. זה הכל. לפני שנתיים עשו מהלך של מיסוי ירוק של רכבים קטנים, ראו שזה מצליח יותר מדי וההכנסות של המדינה קטנו, אז ביטלו את זה. כל שאר הסיבות זה רק סיבות משניות. קרקעות אפשר לשחרר מהיום למחר. עכשיו תשאלו את עצמכם מי זה המדינה: אתם או משרד האוצר?
חיים | 20.08.12
3.
זה לא המדינה, זה קרטל הקבלנים
לקבלנים שי מאות אם לא מאות אלפי דונמים שהם קיבלו במחירים טובים מהמדינה. הם פשוט מחזיקים אותם ולא בונים. אני יכול להעיד מהאיזור שאני גר בו - שיחררו לבנייה שטח עצום. יש שם כמה קבלנים שזכו בשטחים. מתוכם - שלושה התחילו לבנות וסיימו 8 מתוך 20 בניינים (בתוך כשנתיים). ועוד שניים (או שלושה) רק גידרו את השטח, ומחכים. לא הזיזו גרגר חול אחד. אז אל תגידו לי "המדינה אשמה". אין שום ספק שהקבלנים מווסתים את ההיצע, ודואגים להשאיר את המחירים גבוהים.
 | 20.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת