אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם פנסיונרים יוכלו לגמור את החודש? "תלוי איך מגדירים את החודש"

54 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
האוצר,פקידו מאוד מודאגים מכספי הפנסיה .
למי שלא זוכר בזמן שביבי היה שר האוצר לקח מקרנות הפנסיה הותיקות כספים בתמורה נתן איגרות חוב של המדינה . לאחר מכן בטענה שקרנות הפנסיה לפי חישוב אקטוארי הם בגירונות בהסכמה של עמיר פרץ שהיה אז יו"ר של ההסתדרות מכרו את קרנות הפנסיה החדשות לחברות הבטוח .בדרישה של האוצר החברות הבטוח חוייב להשקיעה חלק גדול של הכספים בשוק ההון (בורסה) . כתוצאה מכך היו שנים שחברות הבטוח הרויחו וגם האוצר על כספם של המבוטחים. כל הזמן חברות הבטוח והאוצר רוצים להגידל את הרווחים שלהם על חשבון כספם של המבוטח והתאבון שלהם גודל.עצם העברת קרנות הפנסיה החדשות לחברות הבטוח למבוטחים אין זכויות רק חובות .בפועל אין מי שדואג לשמור על הכספים של המבוטחים . משום כך בקלות ההחלטות מתקבלות לרעת המבוטחים.
gilrei | 23.08.12
43.
אנחנו אולי חיים יותר אבל גם חולים יותר
רוב האוכלוסיה לצערי ממש לא בנויה לעבודה לקראת סוף העשור החמישי, מעטים בלבד מאלו שהגיעו לסוף העשור השישי בכלל יכולים לתת תפוקה רצינית תחת תחרות מתמדת. התוכנית שלך טובה רק לועדים החזקים ולעובדי מדינה שכבר בגיל 40 מתחילים לגרבץ ולא נדרשים לשינויים\למידה\עמידה במטרות ויעדים מה לעשות השוק הפרטי שונה ובמקרה הזה מה שאתה אומר הוא שיהיה חלק לא מבוטל מהאוכלוסיה המבוגרת שהרמת חיים שלהם לא רק תרד ( מצב בריאותי) אלא תטוס למטה. עכשיו המעסיקים לא אידיוטים נכון? הם ישתדלו להתחיל לפלוט את הגרועים בגיל 50-45 את הבינוניים בגיל 50-55 והטובים באמת שעדיין עם כוח שכל ולא יושבים כל היום אולי ישארו עד הסוף אם המצב הבריאותי יאפשר. לדעתי אתה תראה הרבה מאוד הפגנות אלימות בעוד 15-20 שנה, לאנשים פשוט לא תהיה ברירה. רוב המקצועות היותר רווחיים דורשים למידה והתייעלות תמידית (מה שאתם במגזר הציבורי לא מכירים) והם נתונים לתחרות מתמדת מה לעשות שהתפוקה גם יורדת ובלי קשר לתוצאות שלהם כבר היום בכל משבר קטן הם מפוטרים על ימין ושמאל. ולכן כבר היום התוכנית שלכם הזויה. תפעלו להגדלת ההפקדות + להורדת דמי הניהול לרמה אפסית במקום לדבר שטויות.
מהנדס ותיק | 22.08.12
39.
האם יש מקום בו אפשר לשמור על הכסף שאני חוסך - ולא בבנק ?
כי שם אף אחד לא ישחק לי בו! כי שם אני בטוח שכשיגיע היום - אקבל בחזרה מה שאני בטוח שיש לי, ולא לפי הערכות! כי שם אוכל להוציא כמה שאצטרך ומתי שאצטרך ואף אחד לא יציב לי תנאים לגביי הכסף ש-ל-י! כי שם הכסף לא יממן מחממי כיסאות זבי חוטם שבני משפחתם סידרו להם ג׳ובים על חשבוני! ובכן - הצעות??
אבי | 22.08.12
38.
מושכים את כספי הפיצויים כדי לחיות ולא כדי לקנות מטבח חדש!
אני רותה לסבר את אוזניו של מר גרייב היקר, שאני עם שלושה תארים, לא מצליח לגמור את החודש. משכתי את כספי הפיצויים שלי לא כדי לקנות מטבח- כך לדבריו- אלא כי להפסיק לקבל שיחות טלפון ממנהל המחלקה בבנק שדוחק בי לקחת עוד ועוד הלוואות ובכך להכניס אותי לבור עמוק יותר. אז מר גרייב היקר- אנחנו מושכים את הכספים כדי לחיות! אולי כדאי שתבינו את זה שם באוצר! ולא כדי לקנות מטבחים.
 | 22.08.12
33.
אין מה לדאוג
בקצב הזה יהיו התאבדויות המוניות כך שיהיו פחות אנשים שתוחלת החיים שלהם תהווה פונקציה. בעשר השנים האחרונות יוקר המחיה בארץ הוכפל ובתחומים מסוימים (כמו דיור) הרבה יותר מהוכפל. אנחנו עובדים כמו חמורים, מרוויחים משכורות רעב, לא גומרים את החודש, עושקים אותנו מכל כיוון, בין אם אלו חברות פרטיות ובין אם זו הממשלה. אנחנו (הבדיחה העצובה ששמה 'מעמד הביניים') עושים מילואים, משלמים מיסים, עובדים ועובדים ועובדים (מי שיש לו עבודה וגם זה הולך ומדרדר) - ולא גומרים את החודש. לנהוג כאן זה גיהנום, לעבוד כאן זה סיוט, להתעסק עם כל הביורוקרטיה זה עינוי בלתי פוסק. ואם כל זה לא מספיק אז מנפחים לנו את המוח כל היום על מלחמה קרבה עם אירן... פנסיה?! לחיות כאן כבר כמעט בלתי אפשרי, מי בכלל חושב על פנסיה?! על בריחה אני חושב כי כאן רק יהיה עוד יותר רע. לא רוצה לגמור כאן את החיים ולא רוצה לגדל כאן ילדים! מצדי שפקידי האוצר וכל אוכלי החינם ישארו כאן לבד, ושיהיה להם בהצלחה.
אודי | 22.08.12
32.
ואחרי זה מתפלאים מדוע אנשים מהשורה רוכשים דירות להשקעה.
אלו אנשים שלא ״בולעים״ את כל הסיפורים שמאכילים אותם כל מיני בעלי עניין מהממשלה ומחברות הביטוח ולוקחים את עתידם בידם ודואגים לעצמם. גם יש תשואה של כ-4 אחוז לשנה וגם עליית ערך.ואם בעתיד לאותו מבוגר לא יהיו את הכוחות להתעסק עם שוכרים תמיד אפשר למכור ולחיות כמו שצריך.
שלומי | 22.08.12
30.
להעלות את גיל הפרישה ל 100
אני מציע להעלות את גיל הפרישה ל 100. לדעתי זה יחסוך לאוצר ולחברות הבטוח כסף רב, הם יוכלו להעלות את דמי הניהול וכרגיל להמשיך לחגוג על חשבוננו. מענין ש בשום מקום בעולם גיל הפנסיה לא עומד על 70. אבל כאן כדי לכסות על כל הקומבינות של חברות הבטוח, בחסות הממשלה, אפשר להשתין על האזרח ולהגיד לו שיורד גשם ושאי אפשר אחרת...
רן | 22.08.12
26.
האוצר מכריח את קרנות הפנסיה לתת תוספת לפורשים היום על חשבון הפורשים מחר
האוצר מכריח את קרנות הפנסיה לתת תוספת לפורשים היום על חשבון הפורשים מחר - על ידי "ריבית תקציבית" כשעמית בקרן פנסיה מבקש להתחיל לקבל קצבה, נקבע לו מקדם המרה. המקדם ההמרה מבוססת הן על תוחלת החיים והן על הריבית במשק. ככל שהריבית במשק נמוכה יותר, כך המקדם גבוה יותר הקצבה נמוכה יותר. על מנת לא יהיה מצב בו כל קרן וקרן תקבע על פי איזה ריבית בדיוק להתבסס, האוצר קובע את ריבית התחשיבית - ומזה שנים האוצר השאיר אותו על 4%. וזה למרות ששנים רבות עברו מאז שהריבית במשק התקרבה אפילו לזה. המשמעות היא שמי שפורש עכשיו מקבל תוספת שלא מגיע לו, והוא שותה את הכספים של העמיתים האחרים.
שון | 22.08.12
25.
אסור לקחת את הפנסיה מאנשים שמקבלים רק קיצבה של ביטוח לאומי.
תעלו את גיל הפנסיה רק למי שעובד ומרוויח מספיק כדי לקיים את עצמו. ויש הרבה כאלה. אבל יש אנשים בני 55 ומעלה שאין להם עבודה קבועה. איך יחיו בלי הקיצבה העלובה של ביטוח לאומי? ממה יתפרנסו? הרי גם ככה בקושי מקבלים אותם לעבודה בגיל כזה. לכן צריך לבדוק לעומק. מי שיש לו עבודה עם שכר יפה- אין בעיה שימשיך לעבוד. מי שאין לו עבודה או שיש לו עבודה עם שכר עלוב-לתת לו את קיצבת הביטוח הלאומי לפחות.
 | 22.08.12
24.
נמאס כבר מהחזירות של כל היועצים הכלכליים האלו? עד מתי יעשקו אותנו????
אסור להעלות את גיל הפרישה!!!אנחנו לא עבדים של כל בעלי ההון האלו.נמאס כבר!!!תנו לנו לחיות!בקצב הזה כולם יעזבו את המדינה!אין כבר חשק לחיות כאן.הכל כסף כסף כסף!!מהכסף שלנו עושים כסף!!דייי!!נמאס להתחבא מאחורי כותרות שזה לטובת העובד ולטובת הפנסיה שלו!שלא יעבדו עלינו!
דרי | 22.08.12
22.
הפנסיה
חלק מכספי הפסיה שישקיע באג"ח של תשתיות לזמן ארוח צמוד מדד בריבית של 4.8 %. 6 % מ 8.33% של פיצויי פיטורים לסגור לפנסיה . תגמולים לסגור לפנסיה איאפשר להוציא . לעלות הדרגתי את ההפרשה לפנסיה עובד 7% מעביד 7.5% 6%פיצויים . להפריש לפנסיה מיום הראשון של עבודה ועל כל השכר ללא שווי רכב .
מרסל | 22.08.12
21.
נסיון העבר הוא עגום
ב-2004 הלאימה הממשלה את מה שמכונה היום "קופות הגמל הוותיקות". החוסכים בהן - כמוני למשל - נפגעו קשה. מדובר בכמיליון חוסכים שההסכמים שלהם עם קרנות הפנסיה נמחקו כהרף עין. התהליך נעשה ללא דיון הוגן בכנסת או בוועדותיה (למיטב ידיעתי) ועד היום (שוב למיטב ידיעתי) לא נעשתה כל בדיקה אם התהליך היה טוב, הוגן ולמי??? מי ערב שהממשלה לא תשים שנית את ידה הארוכה על כספים פרטיים??? אולי הדבר הנכון הוא בכלל לחסוך בחו"ל ואולי "מתחת לבלטות"???? איך בכלל ניתן לתת אמון בממשלה שמבטלת חוזים קיימים בין אנשים פרטיים וקופות הפנסיה, ממנה מנהלים משלה לקופות והופכת חלק מכספי החסכון לכסף שמשחק בבורסה???
אריק | 22.08.12
20.
הפתרון הוא מאד פשוט
חלאות,היינו בכירי האוצר אוכלי החנם יושבי תקן המנכ"ל/חוזה הבכירים שלא בצדק,שמר גרייב נמנה עליהם הפקירו את הפנסיות שלנו לטובת הגנבים,הלא הם בתי ההשקעות שמגלחים למעלה מ-1/3 המחסכון הפנסיוני כדמי ניהול,זאת כדי שאותם יוצאי אוצר ארורים יוכלו לקבל בהמשך אצלם ג'וב עם שכר עתק ומצנח זהב,שברובם הנם יוצאי אוצר בעבר (היינו יד רוחצת יד). אז ברור,שבמצב זה לא נשאר לפנסיונרים הרבה גם ללא עליית תוחלת החיים. לכן,מן הראוי לחוקק חוק צינון שגרייב וחבריו לא יוכלו לעבוד בפרישה מהאוצר לפחות 20 שנה אצל הטייקונים,הבנקים ומנהלי בתי ההשקעות כדי שלא יהיו בניגודי אינטרסים כשיבואו להחליט על עלויות דמי הניהול למשל. כמו כן אני קורא לאסור את כל בכירי האוצר הנוכחיים וב-20 השנים האחרונות,ולדרוש מהם פיצויים על הנזק שגרמו ושגורמים לעם ולמדינה יום יום ושעה שעה.
אבי | 22.08.12
18.
הנסיכים השבעים של חממת האוצר
כל מי שעבד פעם באיזו חברה יצרנית ותחרותית יודע שבסיס הקיום של העסק הוא יזמות, תחרותיות, חשיבה מקורית, רעיונות בלתי שגרתיים ועוד. כשיושבים במשרה שבה המבחן האמיתי שלך הוא: האם טיקוני חברות הביטוח והגמל יציעו לי משרה כדי שסוף סוף אוכל לעזוב את בית האבות שבו אני נמצא כך נראים הפנים של מי שאמור לדאוג לרווחת הפנסיונרים. אגב מר רגואן שאלה אחרונה: אם היית במקרה רופא והיית נתקל בקשיים של העלאת תוחלת החיים של הפציינטים האם גם אז היית מוצא פתרונות מהסוג שאתה מוצא כנציג האוצר?
גמלאי האוצר | 22.08.12
16.
להבנתי, ההצעות האחרונות מכיוון האוצר בימים האחרונים הן:
להוריד את גיל הפרישה לחיילי הקבע ל- 40. להעלות את גיל הפרישה של הציבור הכללי ל- 70. על פי הכתבה האוצר לא מעוניין לממן את הציבור הכללי ולכן יוצר תקנות כדי למנוע מהן לפשוט את הרגל בעתיד, על מנת שלא הוא יממן אותן. אבל מסתבר שיש ציבור שהאוצר דווקא שמח לממן מתקציב המדינה ועוד להתחיל לעשות את זה בגיל מוקדם ביותר (זה לא רק חיילים זה גם מורים ועוד כל מיני מקבלי פנסיה תקציבית למיניהם). אם תבחנו את תקציב הבטחון תגלו עד כמה ממנו הולך רק לתשלום משכורות עבור פנסיונרים - אל תתפלאו אם תגלו שזה רובו. צריך ליצור שוויון בין האנשים לא ייתכן שאנשים שעבדו אותו דבר יהיו ביום פרישתם, האחד עני והאחד עשיר. המדינה צריכה להפסיק ליצור את הבדלי המעמדות האלו. צריך פנסיה אחת לכולם תחת פיקוחה של המדינה. למה הרווחים של ביטוחי המנהלים וקופות הפנסיה הולכים לאנשים פרטיים?! מי שירצה לחסוך בנוסף שיעשה זאת אבל על המדינה לדאוג לכל אזרחיה ולא רק למעודפים שביניהם.
פיני | 22.08.12
14.
תצאו לי מהפנסיה
לפני הכול (הכול!!!) - יש לחוקק חוק שיאסור על מעסיק לפטר עובדים מגיל 50 ואילך: כך לא ייווצר מצב אבסורדי שמברברים על "יותר שנות עבודה ויותר חיסכון ליותר שנים בתוחלת החיים" ומשאירים אנשים (אנשים!) ללא עבודה עשרים שנה ויותר, כדי ש"יסתדרו" כבר בעצמם!!! קוצר הראות והציניות של הרגולטור הפנסיוני מחרידה בשטחיותה!
אני | 22.08.12
10.
יש עוד פתרון.
על מנת לההגדיל את החסכון הפנסיוני, אפשר להגדיל את גיל הפרישה כפי שמוצע - לא בטוח שאפשרי מכיוון שגם היום לאדם מבוגר כמעט בלתי אפשרי למצוא עבודה וגם מה לעשות היכולות יורדות עם הגיל. אפשרות שניה להגדיל הפרשות עובד ומעביד בהדרגה, להגיע להסכם עם המעסיקים שצריך להפריש סכומים גדולים יותר - גם עובד וגם מעסיק אין ברירה. הדבר השלישי לפקח על דמי הניהול המוגזמים שמקטינות את החסכון ונוגסות בפנסיה.
אריק | 22.08.12
9.
תן לי להחליט אם לחיות מחצי קצבה או לדחות הפרישה לגיל 80. מספיק נזק גרמתם
בגלל אינספור השינויים שאתם יוזמים (כאילו שכל פעם אתם לומדים משהו חדש שלא היה ידוע קודם) אנשים מפסיקים לחסוך ופודים את הפיצויים ולעיתים את התגמולים. חבורת אפסים שלא מבינים כלום בפסיכולוגיה. יש לנו בעיית אמון ואתם מחמירים אותה. פנסיה צריכה יציבות והוגנות - יציבות בתקנות, יושר בניהול השקעות.
לא מאמין לכם | 22.08.12
7.
מתעלמים מהדבר הכי חשוב!!!!
1. כסף שמופרש לפנסיה - צריך להיות מופרש רק לפנסיה ויש לאסור לקחת כספים משם לטובת ביטוחים כאלו ואחרים. מי שמעוניין בביטוח - שהמעסיק יפריש בנוסף ו/או העובד יפריש בנפרד בנוסף. 2. ניהול הכספים - יש לפקח על אופן ניהול הכספים ולאסור "משחק רולטה" בכספי הפנסיה שלנו. כיום הכסף נמצא ברמות סיכון לא סבירות. 3. דמי הניהול שנגבים בגין ניהול הכסף - זו חזירות לשמה ויש לצמצמה. מי שחוסך לפנסיה צריך לשלם דמי ניהול מנוכים. מי ששחוסך כהשקעה מסיכו - שם שתהיה תחרות חופשית על דמי ניהול. 4. יש לקשור בין ביצועי הגוף המנהל את הכספים ודמי הניהול להם הוא זכאי באופן זה לםחות מה שחסכנו, יהיה לנו. אחרת, שום דבר לא יעזור. גם כך זו שערוריה, פנסיה ע"פי חוק לגברים זה 67 ותוחלת החיים היא 81. זה רק תוחלת, יש כאלו שגם לא מגיעים.
א.א | 22.08.12
6.
ביום בו ינסו לפגוע בקרנות ההשתלמות האדמה במדינה הזו תבער
ההטבה האחרונה הפטורה ממס במדגינה שאוכלת מכל אזרח את הפרוטה האחרונה הטובה לא תיעלם לשנים רבות. באוצר פוחדים בכלל לומר את המילים "קרן השתלמות כי הועדים הגדולים פשוט יסגרו הכל תוך דקה אחת וביבי ושטייניץ אפילו לא יצליחו לברוח לחו"ל כי גם נתבג יהיה מוחשך
שביט | 22.08.12
5.
לא מאמין ברגולטור - ולא מאמין בפנסיה.. אפשר במקום פשוט לזרוק את הכסף לפח
כדי שהאזרח שמשלם פנסיה היום יקבל אותה בזיקנתו - יש צורך במעמד ביניים שיממן את הפנסיה הזאת.. וישראל לא בכיוון.. מי בדיוק אמור לתחזק את הפנסיה הזאת בעוד 20 שנה? הרב כלום מישיבת קשפרוץ מבני ברק? המטרה היחידה של מערכת הביטוח מישראל זה לחלוב את האזרחים - הפנסיה של אף אחד לא מובטחת - אלא עם כן הוא טייקון שבכלל לא צריך אותה
אפי | 22.08.12
4.
שטויות כל המומחים האלה
אין אפשרות להעלות את גיל הפרישה לנצח צריך למצוא שיטה שכן עובדת כבר היום גיל הפרישה הוא אוטוטו 70 מי יכול לעבוד בגיל הזה ? ולעשות מה ? רוב המדינה תיפלט בגיל 60-65 במקרה הטוב וירעבו ללחם על מה כל "המומחים" האלה מדברים ? להעלות את גיל הפנסיה ל 80 ? מי ישאר בחיים להנות ממנה ? מה יעשה אדם שיפלט בגיל 60 מהעבודה ? יחכה 20 שנה ? הם פשוט רוצים עבדים שיחסכו וימותו לפני שיהיו זכאים לכסף... אין הסבר אחר !
שגיא | 22.08.12
3.
פתרונות אלטרנטיביים שלא יתרחשו???
1. הקטנת ההוצאה הציבורית למערכת הבריאות = קיצור תוחלת החיים = פנסיה גבוהה. 2. ביטול צה"ל = פיגועים ומלחמה = הקטנת תוחלת החיים= פנסיה גבוהה. 3. הקמת מוסד אמיתי לפיקוח על הבטוח= הפחתת דמי ניהול, הפחתת גניבות מלקוחות ,= פנסיה גבוהה. 4. בניית 3 מוצרים נפרדים : פנסיה, שארים , נכות. כשלכל אחד תמחיר ברור לכל אזרח אשר ישווקו על ידי תאגיד ממשלתי ללא כוונת רווח בפיקוח של הכנסת ובכפיפות לבנק ישראל (בשום אופן לא בכפיפות לאוצר). 5.ביטול כל מערכת הטבות המס הפנסיונית הנהוגה היום ומתן הטבה אחת לכל החוסכים עד תקרה. מענק ממשלתי בגובה 30% עד 50% מההפקדות. מענק שיופקד אף הוא לתוכנית.
דיוידנדצ'יק | 22.08.12
2.
רחוק מן העין רחוק מן הלב.
פקידי האוצר והרגולטור דואגים לפנסיה של העובד בגיל הפרישה. וזה תפקידם. העניין הוא שמאחורי המספרים עומדים בני אדם שאותם הרגולטור לא רואה. עובד שהחל לחסוך לפנסיה בגיל 25 ופוטר מעבודתו בגיל 60 לאחר שצבר 70% זכיות פנסיה ירעב ללחם עד גיל הפרישה מכיון שרוצים לקחת ממנו את האפשרות לחיות מכפי הפיצויים ומכספי קרן ההשתלמות עד הגיעו לגיל פרישה. יש לעודד במקביל לחסכון לפנסיה חסכון הוני שיאפשר לאנשים להגיע לגיל הפנסיה בריאים בגופם ובנפשם.
אבי לוי | 22.08.12
1.
משום מה, תמיד אחרי התערבות הרגולטור, אנחנו משלמים יותר ומקבלים פחות
אכן, טובת האזזרחים והחוסכים מול עיניו. הוא רוצה לבטל את הטבות המס לחוסכים, ולהעביר את הסכף ישירות לחשבון הבנק של הטייקונים, כאילו לחשבון הפנסיה שלנו. ואני אומר - לא תודה !!!!! אני לא רוצה להעביר עוד כסף לטייקונים, ולשלם יותר מס.
 | 22.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת