אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המעצמה הכתומה

44 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
סחתיין למגדלים, בכל מדינה התוצר החקלאי ליצוא הוא תמיד המובחר ביותר
זה פשוט עניין של ביקוש, ומי שלא מרוצה תמיד יכול לגדל לעצמו עץ מנגו בגינה או אפילו במרפסת במידה ויש לו מרפסת גדולה בדירה. אבל בתור חובב גדול של מנגו, אני שמח לאכול גם את הפרי הקצת פחות איכותי מזה שהולך ליצוא - השיפור בתנאי הגידול והטכנולוגיה הפכו את המנגו כיום לטעים אפילו יותר מבעבר, והאריכו את התקופה שבה ניתן לקנות את הפרי.
גיא | 28.08.12
39.
ל28 ולכל שאר הקשקשנים
מה לא ברור? אף אחד לא העלה את המחירים, המנגו נמכר ב15 ש"ח מתוך זה החקלאי שעשה את כל העבודה והשקיע את הכסף כל השנה רואה במקרה הטוב חמישית, כלומר 3 שקלים. הוא משלם עבודה ועובד בעצמו כל השנה, הוא משקה, מרסס, גוזם, מדשן ולבסוף גם קוטף. רק הקטיף עולה 50-60 אגורות לקילו. כולם גוזרים עליו קופון: המובילים, המשווקים, הסיטונאים, הרשתות, הבאסטות. ועל מי אתם בוחרים להתלונן? על החקלאי שבמחירים שהיו השנה בקושי מרוויח.
מנגו | 25.08.12
37.
כמה מס המגדלים האלה משלמים על שימוש באדמות המדינה?
בגץ ששינסקי קבע שאין מקום לרווחי יתר על שימוש במשאבי הציבור. נא להטיל על המגדלים מס כך שהרווח שלהם לא יעלה על הרווח הנורמלי שהוא כ 7%. צדק חברתי - בדיוק כמו עם הגז הטבעי - כך גם על כל שימוש במשאבי המדינה - מים, דגים בים, אדמות ...
טל | 25.08.12
35.
אוחחח אני אוהב מנגו משחר ילדותי.. איזה פרי נפלא!
כמה שיותר, יותר טוב.. רק שהמחירים ...גבוהים.. אז אביע חלום, שיהיה לי ביום מן הימים (ובעתיד לבוא) עץ מנגו מכל זן ... אחחחח.. את הפרי הזה אפשר לאכול בכל מצב, בכל יום, עם מזלג ובלי.. כשהנקטר המתקתק שלו נוזל על הידיים.. ללקק את האצבעות, זה הביטוי המובהק להנאה מהפרי הזה...
אזרח מן השורה | 25.08.12
28.
אז מה הבנו-שוב- מהכתבה?:שנמשיך לשלם מחירים מטורפים על פירות וירקות-ולא בגלל
שאין-השנה תנובה. החקלאים לא בוכים שהיה מעט /הרבה מדי גשם...או שהיה קר/חם מידי... וכו' וכו'-הפעם פשוט סתם הקפיצו את כל המחירים כדי להרוויח יותר על חשבוננו וזה למרות שמעבידים בתנאי עבדות את כל הסודנים ואריתראים שמקבלים רבע משכורת מעובד ישראלי- כלומר גם עלויות הייצור קטנו וגם העלו מחירים, ועוד בנוסף מייצאים את הרוב לחו"ל ולכן מה שנשאר כאן-יש פחות היצע- ויותר ביקוש- משמע: מעלים מחירים. כולם גנבים פה- החל מגנבי הכנסת ועד אחרון החקלאים!!!
אמיר | 24.08.12
27.
השנה המנגו מאיה טעימים באופן מיוחד.
כל המשפחה ממש מתענגת. בנוגע לקוטרים הרגילים נכון בתחילת העונה הם עלו 20 ש"ח לקילו כמו כל פרי חדש. עכשיו אפשר למצוא ב-8 ש"ח. לא יודעת אם מה שאנחנו אוכלים שייך למשפחת שוהם או למגדל אחר בכל אופן תודה למגדלים. אם ישנו דבר אחד בארץ שניתן להתגאות בו הוא איכות הפירות והירקות.
ליה | 24.08.12
18.
למה לשלם 15 ש"ח לקילו בסופר? עץ בגינה יתן לכם יותר מנגו ממה שתצטרכו ותוכלו לתת גם לחברים.
אפילו בבתים משותפים ניתן לשתול בחצר עץ או שניים. אין למנגו הרבה מזיקים והטיפול פשוט. העץ לא צורך הרבה מים, בוודאי שהרבה פחות מעצי הדר. כתבה מעניינת בנושא: http://www.xn--8dbpf8bf.com/Mango.htm
אורי | 24.08.12
14.
בואו נפרגן קצת (הרבה)
בואו נפרגן קצת למשפחה הזאת שהצליחה לא במקרה אלא הבינה את כח העבודה של עצמה ושיתוף הפעולה ביניהם תאמינו לי לא היה מזיק שנלמד מהם בלי קנאות בליא משוא פנים והלואי שיצליחו עוד ושיקומו עוד משפחות כאלה כמה שיותר בכל תחום כי כל דולר או יורו שהם מכניסים עוזר למשק וגם למשק המים (לכל המלעיזים ) כל יורו או דולר שנכנס מאפשר למדינה להתפיל עוד מים אז יש להם זכות להשתמש .לכל נותני הביקורת על המים ראיתם מישהו צמא ללא מים בביתו ללא ניקוי הבית ללא ניקוי המכונית ללא בריכות שחיה ,כל העיניין של ביזבוז המים כבר פסה נכון שצריך לחסוך אבל אל תהיו בפאניקה .הכל עיניין של המים וה אהפחדה מיותרת. בקיצור כן ירבו עסקים כאלה כדי שביטוח לאומי ולשכת התעסוקה יוכלו לשלם ממנו גם לחלשים. תודה רבה למשפחה החרוצה.
גידי | 24.08.12
12.
עכשיו אני מבין למה אני משלם 12-15 ש"ח עבור מנגו ...
בשנים קודמות מנגו מאיה איכותי היה נימכר ב- 5-8 ש"ח. היום משלמים כפול כי מישהו שם החליט לשלוח לחו"ל ואת הבררה משאירים כאן... מה אני אגיד לכם אחלה יוזמה, באמת כל הכבוד לחקלאים, רק אל תבקשו ממני אמפטיה בשנת בצורת או בחורף קר במיוחד. ממה שהבנתי בכתבה, אפשר לעשות כסף בחקלאות...
צ'ומפי | 24.08.12
9.
הכתבה היא מתחת לרמה המצויינת הנהוגה במוסף
לרוב במוסף יש כתבות נהדרות, מעמיקות ומרחיבות דעת. חבל שהכתבה הזו כתובה ברמה נמוכה ורק מתארת את הסיפור של המשפחה במקום לתת ערך מוסף לקורא. ובלי קשר לאיכות הכתבה- כל הכבוד למשפחה על העסק המוצלח ועל כך שיש לנו מנגואים נהדרים וטעימים!
מנגו בננה ומלון  | 23.08.12
6.
99% מהמנגו שניקנה בגרמניה הולך לפח! אחוז אחד בלבד..
מנוצל ע"י שפים וטבחים כקישוט אקזוטי לכל מיני מנות אקזוטיות שתמיד תמיד חייב לבוא עם הסבר מילולי : מה זה הדבר הזה שניראה כתום צהוב בצלחת שלי ...? " זה מנגו ! הסיבה , המנגו מגיע לאירופה ( ושיהיה ברור , אני חולה על מנגו אותו גיליתי בפיליפינים לפני 30 שנה ) קפוא , איכשהו מזג האויר באירופה לא מסתדר אף איתו ( אותו סיפור עם האבוקדו הישראלי ) תמיד תמיד , הוצאת יורו עשרים , יורו וחצי , , התפללת שבוע , ותמיד קיבלת אבן מוקפת בקווץ' רך .... בבבבבבבבבבבבבעאאאאאא -געל נפש ! אל תטפחו לאיזה קיבוצניק על השכם , המנגו הישראלי הוא פשוט עבודה בעיניים בדרך לאבדון ...
יוס | 23.08.12
4.
מנחם אינו מייצא מנגו אלא, מאות ליטרים של מים שמושקעים בכל פרי ומבוזבזים על ייצוא בזול לחו"ל.
מדובר בפרי טרופי הצורך כמויות אדירות של מים ובשלומיאליות אופיינית מדינה מוכת בצורת מייצאת את מימיה. עם כל ההערכה לחקלאים, יש לאסור ייצוא של גידולי חקלאות בזבזנית ולהתיר גידול כזה רק לתצרוכת פנים.
עץ שתול  | 23.08.12
2.
המנגו צריך להיות טעים וזול. זה מה שחשוב
אני לא מתכוון לקנות מנגו ב30 שקל לקילו..והאירופאים אולי כן..אז בהחלט שיהיה להם לבריאות. מה שכן עם כל הכבוד לחקלאות צריך להיות עם היד על הדופק בנושא המים השפירים.. מי שצורך מי קולחין אין בעיה אבל בכל זאת שליש מהמים השפירים בישראל הולכים לחלקאות.
אמיר | 23.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת