אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בעקבות היפנים? סין וישראל צועדות לאזור הסכנה בעיניים עצומות לרווחה

53 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

53.
ל-45
זה לא רק החוב ויחס עובדים נתמכים זו גם המגמה בעוד שיש זינוק עצום בחוב ובמחירי הדירות מ-2006 לערך יחס עובדים נתמכים הפך כיוון כבר ב-2003 ונמצא בירידה. מכוון שבישראל יש יחסית ילודה גבוהה הדבר נובע כנראה גידול באוכלוסיה העובדת מעט - נשים ערביות וגברים חרדים וכן מהגירה של צעירים בגיל העבודה.
New York  | 03.09.12
50.
כלכלה המבוססת על חוב שממנה מרוויחים רק הבנקים גרמה לכל המשברים
הפיננסיים בהיסטוריה. הבנקים , לאחר שגילחו אותנו תקופה ארוכה יודעים שכאשר ייפלו גילוח עמוק ונוסף שלנו יחלץ אותם. כל ההפרדה המלאכותית בין ימין ושמאל , רפובליקנים ודמוקרטים, נועדה להצדיק את הנחיתה שלהם על הכיס שלנו על ידי זה שנותנים לאזרחים כל מספר שנים ״לקבוע את עתידם״. אף אחד לא מתייחס במצע שלו לקלקלת החוב ההרסנית כי הבנקים יודעם הכל על כולם.
יואל | 30.08.12
49.
ישראל חייבת להגדיל את המו"פ, הייצור והייצוא של פתרונות הייטק וחקלאות למזרח, אפריקה ודרום אמריקה
1. ישראל חייבת להגדיל את המו"פ, הייצור והייצוא של פתרונות הייטק וחקלאות למזרח, אפריקה ודרום אמריקה. במקום ייבוא של 35% מאירופה לייצר את המוצרים בארץ ישראל - יתן פרנסה לישראלים וגם היתרון של **מפעל שומר שבת** ומוצרים כשרים. 2. הקבלנים רוצים לשמור על רווחיות ובמיוחד בגוש דן לכן שיבנו עשרות אלפי דירות ביהודה ושומרון כל שנה לזוגות צעירים ששירתו בצה"ל. וכדי שיקנו דירות בפריפרייה על הממשלה לרשת את ארץ ישראל ברכבות מהירות ובכבישים רחבים ומהירים אפשר ורצוי בשיטת BOT זיכיון כמו שעשו את מנהרות הכרמל וכביש 6 3. רכבות נוסעים ומטענים מהירה וחכמה מנמל אילת לנמל אשדוד תחסוך את הצורך בתעלת סואץ ותשיפם את ישראל על מפת התעבורה העולמית.
 | 30.08.12
46.
חיים בגן עדן של שוטים
חיים על המינוס בבנק, לוקחים משכנתא שאוכלת חצי מהשכר ומתפללים שלא תבוא הנפילה. הבנקים ועוסקים בנדל"ן מסתירים מכם את האמת המרה, כמות לא מבוטלת של נוטלי משכנתאות בדרך לאבד את הנכס שקנו, רק שהבנקים משהים פינויים בשביל לא לגרום לבהלה בשוק שתביא לקריסה מיידית.
מנו | 28.08.12
45.
שקרים וסטטיסטיקה - שמתם לב איך הגרף של יחס העובדים\תלויים בישראל
נע בתווך של 0.2 בין השיא לשפל, בעוד הגרף בסין ויפן נע בתווך של כ1.0, כלומר פי 5? ככה משקרים עם גרפים. בפועל השינוי בארץ הוא אפסי ואין שום סיבה לחשוב שהיחס יקטן (בייחוד בהתחשב בכך שדווקא יש נטיה לאחרונה לחרדים לצאת לעבוד יותר מאשר בעבר, ושגיל הפרישה עלה). מה שכן, הקפיצה ברמות החוב בארץ מדאיגה.
הייטקיסט | 28.08.12
43.
צריך להוריד את היחס בין כמות הכסף שבנקים יכולים להלוות לכמות הכסף שיש להם
הצמיחה הגלובלית יורדת. אוכלוסית העולם נכנסת בהדרגה לפלטו. והיחס הנוכחי מסוכן מידי, וגם כבר לא ריאלי. אז המגמה צריכה להיות הורדת היחס הזה לבנקים בכל העולם. בארץ הגדילו את ההגבלות על משכנתאות, וטוב שכך. אבל ההגבלות צריכות לחול גם על הלוואות למשקיעים גדולים (טייקונים), שמאוד מסכנות את הבנקים. וכך ההשקעות יהיו בסיכון נמוך יותר, כי משקיע יוציא יותר כסף מכיסו.
 | 28.08.12
42.
קיימת הטיה משמעותית בנתונים הדמוגרפיים של ישראל
ישראלי לא יכול לרשום כתובת מגורים במדינה אחרת ולוקח שנים עד שהוא נגרע ממאגר התושבים, בפועל קיימת בריחה של צעירים ישראלים שאינה מוצגת בנתונים. חוץ מזה "גיל העבודה" הוא נתון חשוב אך האם גברים חרדים בגיל העבודה הם באמת עובדים??? ברור שלא, הציבור החילוני והדתי לאומי סוחב על גבו את זקניו, שזה נורמאלי אך גם את החרדים ואת זקינהם, שזה לא מתקבל על הדעת. זו הסיבה למשבר הקרב
רועי | 28.08.12
41.
נראה איפה הם יהיו כשהאגח מדינה של הקרנות פנסיה שלהם יתחילו לפקוע
היפנים חוסכים לפנסיה בקנייה של אגח מדינה שהמדינה מנפיקה בשביל לממן את ההוצאה שלה. אממה - נכון להיום יותר ויותר יפנים מוכרים את האגח מדינה הזה (כי הגיע הזמן שלהם לצאת לפנסיה) ופחות ופחות יפנים קונים את האגחים האלה (כי יש פחות חיסכון) מסקנה - לחצים אינפלציוניים, הם יהיו חייבים להעלות ריבית, מיתון, סתגפלציה.
ח | 27.08.12
40.
ממש שקופות התגובות כאן...
כל המצדדים בעליית מחירי הנדל"ן הם בעלי דירות וכל השאר שמדברים בעד ירידת המחירים הם זוגות צעירים שנפשם חפצה בקניית דירה... אז לידיעתכם אני בעל כמה וכמה דירות להשקעה ולעניות דעתי המחירים כאן לא ירדו אלא יתרסקו בקרוב. המצב הנוכחי לא יכול להימשך יותר! אז לכל אותם זוגות צעירים אל תרוצו לקנות עכשיו, עדיף "לסחוב" עוד קצת ולחכות לימים שפוים יותר (:
אוהד | 27.08.12
32.
בישראל אין בועה...הנדל"ן יקר כי אין הצע והביקושים גדלים
בועת נדל"ן יכולה להיות במקומות בהם חלק משמעותי מהנדל"ן משמש להשקעה ממונפת. במצב כזה, כאשר יש חשש מיציבות השוק, אנשים ממהרים למכור, המחירים יורדים, שווי הבטחונות נשחק, בנקים מעקלים, מחירים יורדים עוד וחוזר חלילה עד לרמה שבה המחירים נמוכים מספיק כדי שתיווצר מסת קונים שעוצרת את הירידה ושוב מתחילה עליה. בישראל, רמת המינוף נמוכה יחסית, הנדל"ן ברובו משמש למגורים, המשכנתאות מתומחרות ומחושבות כך שרוב הלווים מסוגלים לעמוד בהחזר, והבטחונות בד"כ לא עולים על 60/70% משווי שמרני של הנכס. הסיכוי שכאן תהיה ירידת מחירים של יותר מאחוזים בודדים, נמוך, רוב הפעילות בשוק קשור למשפרי דיור, אלה בד"כ לא לחוצים למכור אם לא יקבלו את המחיר שסימנו לעצמם (גבוה מזה שקנו), אם פה ושם יש הזדמנויות נדל"ן בגלל אילוצי מוכרים, הקונים גוזרים קופון ומחזירים את הנכס לשוק במחיר מלא.
אנה ליסט | 27.08.12
31.
כל מי שמחכה לקריסה במחירי הנדלן יכול להמשיך לחלום
תבינו דבר אחד, יש אינטרס מאוד ברור של בנק ישראל ומשרד האוצר לא לפוצץ את המחירים לכדי קריסה. מדובר במיליארדים של שקלים שיתפוגגו באוויר ולזה הם יתנגדו שכן המשק עלול להיכנס לזעזוע רציני. בנק ישראל ימשיך לטפח את מחירי הדיור, במידה וימשיך לעלות, יפעיל קצת פטישונים להרגעת הרוחות. אבל ירידה של 30%-40% - לא יקרה! ייתכן והריבית תעלה , אבל אני לא צופה לזה בשנה-שנתיים הקרובות. כל עוד הריבית כל כך נמוכה, אין צפי לירידת מחירים. ויש עוד סיבות לכך שמחירי הדירות לא יקרסו - ביקוש קשיח, מחסור בבניה (הבנקים לא ממהרים להעניק אשראי) ואיטיות בהכשרת קרקעות. לכל אלו שעדיין מאמינים שהנדלן יקרוס מציע לכם ללכת למתחם צוריאל בראשון לציון או לשכונות החדשות של נס ציונה (ארגמן, וואלי) - הקבלנים חוגגים! כמעט ולא נותרו דירות למכירה.
ליאור | 27.08.12
27.
אל תדאגו, המוח היהודי כבר יסדר את זה..
אמרו שלכשיעלה המדד העם לא יוכל לעמוד בהחזרי המשכנתאות - פעל מיד המוח ההודי בלמ"ס וראה זה פלא - המחירים עולים מסביבנו אך המדד נשאר איתן. אמרו לכשתעלה הריבית לא יוכל העם לעמוד בהחזרי הריבית על המשכנתאות - אץ רץ לו נגיד הבנק ואמר אם אין עליה במדד, אין סיבה להעלות ריבית. בא אותו עוכר ישראל יפני וניסה להפחיד את העם היושב בציון אמר להם שהיחס בין העובדים לנתמכים בהם הולך ועולה.. - חיש מהר ירוצו העילויים היושבים בביטוח הלאומי ובמסדרונות השלטון ויעלו במחי הנפת קולמוס את גיל הפרישה ל85 - וראו זה פלא כוח העבודה התרחב פלאים!! ואנוכי הקטן, לא מבין גדול אמנם, אבל מרגיש שיקר לי האוכל ויקר לי הבית ויקר לי החינוך של ילדי היקרים ויקרה לי התקשורת והדלק והביגוד והוצאות הרפואה (לאנשים בריאים, קל וחומר לחולים..) ויקרים לי הביטוחים ויקרים לי התחבורה הנופש החופש המסים הארנונה ועל כל אלה תוסיפו מע"מ... וכן, אנוכי אקדמאי ורעייתי שתחיה גם ואל תספרו לי סיפורים על מתנחלים ועל חרדים ועל ערבים... הבעיה היא ריאלית וגם התעסוקה אינה בטוחה כמו פעם . אז למה לא בעצם? למה שלא תבוא מפולת טובה שתנער את השוק ותחלק את העושר ותשטיח את הפירמידות ותוזיל את המחירים או תעלה את המשכורת?? כל הכבוד למוח היהודי.. לו הייתי הרצל, אם תרצו אין זו אגדה, ואם לא, גם סבבה...
מפוכח | 27.08.12
26.
ל23 - הבל ולא יותר
הנתונים שאתה מדבר עליהם, הם קשקוש מוחלט. אנשים לא משנה היכן, רוצים לעשות כסף מרווחי הון. אם מדובר ברכישת נדלן לתשואה סולידית או או כל השקעה אחרת כגון מניות, אג"ח, שותפות לעסקים וכדומה. בטח האירופאים יעדיפו להשקיע במדינה ש(מרכאות כפולות): 1. תשואה אחת הכי נמוכות בעולם, ולחלוטין מבין ארצות אירופה:ספרד 7.8%, צרפת 6.9%, ארה"ב 9% תשואה שנתית להבדיל מישראל 4% תשואה בפרפיפריה ו3% באזור המרכזיים 2. מדינה שנמצאת תחת איום איראני ועוד כמה מדינות ערב שמאוד אוהבות אותנו. 3. נתונים כלכליים יבשים שמראים פיצוץ בועה הולכת ומתקרבת. 4. מיתון גובר, ואבטלה גדלה 5. שינוי דמוגרפי לטובת אוכלי חינם שלא משתתפים בנטל בקיצור תחשוב פעמים לפני שאתה מאמין למה שאתה רושם!
הייטקיסט | 27.08.12
25.
הכתובת הייתה על הקיר
במצב של היום התמונה ברורה מאוד והכיון די ברור שאנחנו על סף היפוך המגמה של העליות למגמה של ירידות,אני לא יודע אם זה יקרה מהר או לאט מה שבטוח המחירים הולכים להיחתך חזק. הסיבה לא ממש משנה אם זה מיתון כלכלה חלשה או מלחמה,השוק הגיע לנקודת הרוויה שלו. השאלה מה עושים?המלצה שלי מי שלא קנה עדייף לקנות מטבע קשה כמו זהב,כי הוא תמיד שומר על ערכו בעיקר בתקופות של אי יציבות כלכלית או בטחונית. לגבי מי שקנה וחושש לבי איתכם,אך ההמלצה שלי עדיף למכור היום גם אם זה אומר להפסיד מעט או כלל לא או שבעתיד תפסיד הרבה
מר גרף | 27.08.12
23.
אין בועה, נהפוך הוא, המצב ילך ויחמיר.
צריך להבין שהאנטישמיות באירופה הולכת ומתגברת ככל שמתרבים שם המוסלמים ולכן היהודים האירופאים רוכשים דירות לעצמם ולילדיהם וקצב הרכישות רק הולך ומתגבר כסף הוא לא בעיה אצלם ולכן הביקוש יגבר ואיתו יבואו עליות המחיר, ותחשבו על זה...
נאור | 27.08.12
22.
לא הבנתי
מה זה "ירידה ביחס שבין מספר האנשים בגיל העבודה לאלו התלויים בהם"? זה אומר שיש הרבה שיוצאים לפנסיה ומעט שמתחילים לעבוד? אבל בארץ זה לא המצב. בסין לכל משפחה ילד אחד או שניים, זה קצב ריבוי שלילי בישראל שניים שלושה ילדים במשפחה חילונית ו 4-6 במשפחות דתיות לאומיות ו לפעמים גם 10 בחרדיות.
h/ | 27.08.12
20.
מחירי הנדל"ן בועה כמחירי יתר המוצרים
אבל זה יש!!! 5 אחוז לוקחים הכל ו95 מייללים כמו כלבלבים, זה מה היה ומה יהייה כל החיים זה קזינו ותהנו, כי אחרת תפסידו!!! מי שיש לו איננו חי טוב ממי שאין לו, ואיני מדבר על עניים מרודים, שלהן כל דור מספק להם סמפטיה ומדור לדור הנבחרים המקושרים הפושעים משכללים ההתעללות באחר וממציאים מילים יפות יותר.
איתי | 27.08.12
18.
לא צריך להיות פרופסור לכלכלה,
לאחר תקופת שגשוג כלכלי, תמיד באה הנפילה. קברניטי הכלכלה מאבדים את שיקול הדעת ושוקעים באופוריה, שהינה המדיניות הכלכלית שהנהיגו נושאת פרי, ואפשר לחגוג ללא דאגה, עד שבאה המציאות וטופחת על פניהם. הכלל הוא, מה עולה יורד ומה שיורד עולה, זוהי תורת הכלכלה על רגל אחת. לא ניתן לשמר את השגשוג לאורך זמן, מאחר ואי אפשר לרתום את העגלה לפני הסוס. עדיפה יציבות כלכלית מתונה לאורך זמן, על פני שגשוג מטורף, שאין לא ולא כלום עם המציאות. שגשוג כלכלי מטמטם ומשגע את מקבלי ההחלטות. שוק רעב ורזה עדיף על שוק שמן ומפוטם.
 | 27.08.12
16.
תשובה ל-6
אם יהיה מצב שבו האבטלה תגדל ואנשים יפוטרו ולא ימצאו עבודה,הרבה מאוד אנשים לא יוכלו להחזיר את ההלוואות שלקחו ולהמשיך לחיות ברמת החיים שחיו בה לפני הפיטורין שלהם ומה יקרה אז? עיקולים,הוצאתם מביתם ולקיחת הבית ע"י הבנק,הם יצטרכו למכור את המכונית למשל או את הדירה היקרה שקנו ולחזור לגור עם הוריהם או בשכירות.זה יכול לגרום להצפה של השוק בדירות ומכוניות ולהוביל לירידת מחירים ופיצוץ הבועות.
 | 27.08.12
10.
לצערי המצב פה באמת משקף בועה רצינית ומפחידה
מי שמכיר אנשים שרוצים למכור דירות, המצב על הפנים ביחס למה שהיה לפני שנה וחצי שנתיים. הקונים לא ממהרים, הם בררניים ובסוף לא קונים. אם לשים דברים על השולחן זה כי אין להם את היכולת הפיננסית! יש אינפלציה (שהיתה מתונה) בשוק שלנו כבר כמה שנים והיום השכר של הדור הצעיר ולא רק שלהם נשחק לרמה בלתי סבירה. יוצא מכך, לא יכלו לחסוך ולכן גם לא יכולים לרכוש דירה במחירים של היום. כשמצב כזה מגיע כשהמחירים של הדירות לא סבירים ביחס למשכורות ולהון העצמי זאת בועה. בועה מפחידה! מקווה שכשהיא תתפוצץ היא לא תיקח אותנו רחוק רחוק אחורה בזמן בגלל שגם הבנקים יכנסו לסחרור וכולנו נגיד.. ידעתי!! עדיף לפוצץ אותה לאט לאט ובזהירות לאורך תקופה של שנה שנתיים תוך ירידה הדרגתית במחירי הדירות ועלייה במשכורות. איך? יש לנו בנק ישראל ומודלים יפים מאוד שיכולים לפתור את הבעיה!
רפאל | 27.08.12
6.
אני לא נישימורה, אבל גם לי היה ברור שזה הכיוון; הקמת בתים/דירות דורשת הרבה כסף, ומאיפה יבוא?
זה לא רק העלות הישירה של הבניה והתשתית הצמודה; זה גם עלויות התשתית העירונית ו/או שידרוגה, על כל הכרוך - כבישים, חשמל, בתי ספר, גנים, גינות. כדי לממן את זה צריך משכורות לאנשים, בפרופורציה מתאימה; ככל שעלות הדירה (קרקע + בניה + פיתוח + תשתיות + רווח) גבוהה יותר - נדרשות יותר משכורות (או יותר כסף לכל משכורת....) בממוצע או ביחס למס' האנשים ה"נתמכים" ע"י מקבלי המשכורת. והכוונה לא רק למשפחתו הישירה של המפרנס (נניח 4 נפשות במשפחה של מפרנס או שניים בשכר כולל נטו של 12,000 ש"ח, למשל) אלא גם ייצוג סטטיסטי לכל אלו שנתמכים במישרין או בעקיפין ע"י המדינה - העניים, החולים, הנכים, המובטלים, ואלו ש"בטלנותם אומנותם".
 | 27.08.12
5.
אם הבועה תתפוצץ זה יביא לירידה במחירי הנדל"ן?
זה לא רק ביקוש והיצע בסופו של דבר? אם לא יבנו כמות גדולה בהרבה של דירות אז מחירי הדירות ירדו? מצד שני אני לא מבין איך בעזרת המשכורת הממוצעת ואזורי העבודה בכלכלה הישראלית יש אפשרות לאנשים בגילי לקחת משכנתא על דירה חדשה. אשמח אם מישהו יסביר לי.
ניר | 27.08.12
4.
בועות
כמה הערות: 1) כאשר בוחנים את מחיר הדירה הממוצעת בישראל לאורך השנים צריך לקחת בחשבון כי גודל הדירה הממוצעת גדל מאז שנות ה-80, 90 . 2) היקף ההלוואות איננו המשתנה היחיד. צריך לבדוק גם את עלות ההלוואה שירדה פלאים. בסוף שנות ה-90 אנשים לקחו משכנתאות אפילו בצמוד +7% . לא לשכוח כי היו ימים בהם הריבית הריאלית על מק"מ הגיעה עד 9%. 3) עם כל זאת ברור כי לאורך זמן מחירי הדירות לא יכולים לעלות בקצב העולה ובהרבה על קצב צמיחת התוצר. 4) גם בלונדון, פריס, דבלין ועוד הסבירו כי מחירי הדירות לא יכולים לרדת ונתנו 1001 סיבות הגיוניות
רונן | 27.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת