אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דו"ח טכנולוגי: מדוע מצנזרת אפל את הרוצח המעופף?

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
מגיב 19, אני בטוח שממציאי האינטרנט לא חשבו מראש על טוקבקיסטים וג'סטין ביבר
ועכשיו ברצינות, דילמות אתיות תמיד היו ויהיו (סודות הגרעין והגנום האנושי למשל). להרבה דברים יש צדדים מועילים ומזיקים, הרבה המצאות יכולות להיות מנוצלות לרעה. הכל תלוי בסוף באופן שבו משתמשים בטכנולוגיה. כמו שהודגם בכתבה, אמצעי האזנה יכולים לעזור לתפוס פושע, לסכל פיגוע וכו' ויכולים גם לפגוע באזרחים תחת שלטון דיקטטורי, אמצעי אל הרג יכולים למנוע מוות מיותר אך יכולים לשמש לעינויים. על הנייר זה טוב ונחמד לנסות לחשוב מראש על ההשלכות של הטכנולוגיה, אבל האנושות לא יכולה לעמוד במקום. הקצב של ההתפתחות היום הוא כזה שבכל רגע שמישהו חושב על רעיון, יש עוד כמה שחושבים על אותו רעיון-זה שמישהו ימנע מעצמו לקדם טכנולוגיה,זה לא אומר שהיא לא תופיע. המצאה מובילה להמצאה וכל רגע נולדת אחת נוספת. בסופו של דבר, קשה לתאר את החיים אחרת: איפה היינו היום בלי גילוי האש, בלי נעליים ובגדים, בלי השימוש בנייר והמצאת הכתב, בלי טכנולוגיית הבנייה, בלי טכנולוגיות מים ותשתיות לביוב, בלי מחשב וכן הלאה. בלי טכנולוגיה היום היינו חיים במערות האם אתה יכול להתחייב שמחר תפסיק להשתמש במכונית "שגורמת" לתאונות דרכים ומזהמת את הסביבה? האם אתה יכול להתחייב שתפסיק להשתמש בטלפון סלולרי בגלל הקרינה שהוא גורם והחומרים המסוכנים שיחלחלו למי התהום במזבלה שבה יסיים את חייו? כל אחד מאיתנו תלוי במידה כזו או אחרת בטכנולוגיה, גם אם לא באופן ישיר. דוגמה רחבה יותר-ההתחממות הגלובלית מאיימת על האנושות. הפתרון הוא "פשוט" לצמצם את פליטת הפחמן, אבל אם כיחידים אנחנו מתקשים להיפרד מהטכנולוגיה, כיצד האנושות תצליח לרסן את עצמה? האחריות שלנו (בין אם אנחנו יוצרים טכנולוגיה, צרכנים או משקיפים מהצד) היא להיות מודעים ולצמצם את הנזקים שנלווים לטכנולוגיה ובפרט את השימוש בה לרעה. הפתרון לדעתי הוא חינוך מתאים ונגיש לכל, בחתירה לאנושות מוסרית יותר (שמודעת להשפעתה על הסביבה כשהיא מדליקה מזגן, למשל). בסופו של דבר, הבעיה היא מי שמשתמש בטכנולוגיה לרעה (שוטרים שמשתמשים בטייזר שלא לצורך, מטיסי מל"טים שתוקפים יישובים אזרחיים) ומי שמשתמש בטכנולוגיה מזיקה כשקיימת טכנולוגיה שגורמת פחות נזק (ואפילו סתם חזירות-לא תמיד צריך את המכשיר החדש ואחרי חודש לזרוק אותו ולעבור אל החדש הבא...ובקיץ לא צריך מזגן בעוצמה שדורשת התכסות בשמיכה) ולא הטכנולוגיה עצמה.
פרד פלינסטון | 07.09.12
13.
ל 1, איך אתה בכלל מעלה את אפל וגוגל באותו המשפט לגבי צנזור אפליקציות
אפל מצנזרים אפליקציות כל הזמן ומטעמים שונים שכוללים, לדעתם, איכות ירודה, אפליקציה מיותרת, צנזור פוליטי, צנזור מוסרי (אפל הרי יודעים הכי טוב), יש כבר אפליקציות דומות בחנות, מבזבזות סוללה, מעמיסות על המערכת והכי חשוב, מתחרות במוצרי הדגל שלהם. כמובן שהם גם בודקים שהאפליקציה אינה רוגלה-Spyware (רק להם מותר לרגל אחרי המשתמשים שלהם) או רושעה/נוזקה-Malware. גוגל, לעומת זאת, רק מודאים שהתוכנה אינה רושעה או רוגלה כשלעיתים, אם יש בקשה כזאת, הם בודקים תוכנות קיימות בעקבות תלונות. בכל מקרה, להבדיל מהאייפון/אייפד משתמשי גוגל יכולים להתקין באופן חופשי גם אפליקציות שלא משווקות דרך החנות של גוגל כך שגם אם יש צנזורה כזאת או אחרת משתמש אנדרואיד יכול להתקים כל אפליקציה שיחפוץ בה.
אמיר | 03.09.12
10.
"ארגון שמנסה לחשוף תקיפות מל"טים חשאיות של צבא ארצות הברית "
אתם כאילו שומעים את עצמכם ?? קחו את המשפט הנ"ל דוגמא , הוא מדבר בעד עצמו לא? מה לא?? שימו לב לסיכון הבטחוני שטמון במשפט כזה והכי אבסורד זה שהארגונים שעומדים מאחורי זה הם "לגיטימיים" לכאורה ,ארגוני השמאל בעולם כולו התאחדו עם הנצים הרדיקליים ביותר באיסלאם והמוסלמים משתמשים בהם להחליש את אותה מדינה שהוא פועל ממנה, זהו מנגנון סיסטמטי מאורגן ומצוייד היטב בעו"ד רבים וקשרים פוליטיים לא מעטים , אז אם זה לא טרור מה כן?
ראציונל | 02.09.12
8.
ברור שהאפליקציה הזאת מהווה איום בטחוני על ארה"ב
חופש הביטוי הוא דבר מאוד חשוב אבל למדינה כמו ארה"ב שבאמת אין מה להגיד לגבי היותה דוגלת בחופש האזרחי, הדתי והאינדיבידואליזם במקרים שהם לפעמים גם הזויים (לדוגמא כתות למיניהן), יש את הזכות להגן על עצמה ועל האינטרסים שלה מפני גורמים שמנצלים את חופש הזה בכדי לפגוע בה
אסף | 02.09.12
4.
מי הם אותם רבים שזה נחשב "מביך" בעיניהם?
אה כן, כמה עשרות אלפי דמוקרטים (מתוך 300 מליון אמריקאים) שתוקפים את הרפובליקנים בכל הזדמנות. אני דווקא טרחתי עכשיו לצפות בנאום שלו, אחרי הכתבה המגחיכה חשבתי שיהיו צחוקים, אבל מה? אין מילה אחת לא נכונה. הכל רציני ומדויק (אלא מה? הרי בודקים ומאשרים את הנאומים הללו לפני כן). זה שהוא דיבר לכיסא ריק שמייצג את אובמה? זה אלמנט אורטורי די מקובל. אז נכון שאולי לחלק מהצופים זה נראה בלתי רגיל וככזה שאפשר לצחוק עליו (וגם אני צחקתי מחלק מהבדיחות), אבל באותה מידה אם היה פונה לאובמה דרך המצלמות, מישהו שלא רגיל, היה יכול לצחוק ולהגיד שאובמה הוא מצלמה, או אובמה נמצא בכל מקום, או שאיסטווד שתה יותר מדי ורואה אותו מרחף וכו'... בקיצור לא מביך ולא נעליים. הולכת אותי שלל והכרחת לצפות ב11 דקות של פיטפוט פוליטי סטנדרטי ולא מצחיק.
 | 02.09.12
2.
למה "אפל" מצנזרת?
כי יש גבול לכמות ולאיכות המידע שכל טרוריסט פוטנציאלי יכול להגיע אליו בעזרת איזו אפליקציה. למה למשל, שלא יפתח מישהו אפליקציה למיקומי המוקשים ומטעני הצד והגחון שמפזרים חברי אל קאעידה והטאליבן ברחבי אפגניסטאן? גם זה מעניין, לא רק מה עושים האמריקאים כדי לחסל את הרוצחים האלה.כשתהיה אפליקציה כזאת, יוכלו מפתחי אפליקציה המל"טים לדרוש איזון.
ז'וז'ו | 02.09.12
1.
בוקר טוב אליהו......
זה שאפל, גוגל וכל השאר מנהלות שוק האפליקציות מצנזרות, זה לא חדש. זה היה בסדר מבחינת כולם, כל עוד דובר בחסימת תכנים למבוגרים בלבד, למשל. כשזה מגיע לדעות פוליטיות זה כבר לא בסדר? חחח הצחקתם אותי. מי שמתחיל בצנזורה, ומסכים לה, שלא יתפלא כשהגולם יקום על יוצרו ויצנזר מחשבות וכל מה שפוגע בקופה השמנה של המצנזר...
ע | 02.09.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת