אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המצאת הנורה חשובה מהאייפד

39 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
זה חשבון פשוט
החברות שמייצרות את הסמארטפונים והטאבלטים עושות חשבון פשוט: מוצרי הבידור(סמארטפונים, טאבלטים וכו'...) עושות יותר כסף מאשר חיפושים אחרי מקורות אנרגיה "ירוקים" יותר לדוגמא אז הם מעדיפים להשקיע יותר במוצרי הבידור שלכל ילד יש היום - זה כזה פשוט. אבל לצערי אני לא מסכים עם כותב המאמר, הומצאו כל-כך הרבה דברים שהופכים חיים לפשוטים יותר דוגמא בשליפה שאני יכול לחשוב עליה כרגע היא רגליים רובוטיות לנכים, או אפילו זרוע רובוטית שמרצדס(תסלחו לי אם אתם מוצאים שזו חברת מכוניות אחרת) יצרה לילד קטוע יד. אבל כן, יכול להפוך את העולם הזה להרבה פחות מזוהם אם היינו משקעים את הכסף שהושקע בטאבלטים ובסמארטפונים במציאת מקורות אנרגיה ירוקים יותר.
noneed | 04.09.12
36.
אני אישית לא מבין מה צריך אייפון
יש לי את כל מה שאני צריך בסלולרי שלי - אפשרות להתקשר ולקבל שיחות, לשלוח ולקבל הודעות, תוכן מולטימדיה וגלישה באינטרנט. למה לשלם אלפי שקלים על מכשיר יותר גדול שאני בכלל לא צריך? כולם מהללים את סטיב ג'ובס כאילו היה האיש המשפיע ביותר בעולם. אני אישית, מעולם לא השתמשתי במוצר של אפל. לא במקינטוש ולא באייפון (אין לי מושג מה עוד הם מייצרים שם).
נשלח מיונת הדואר | 04.09.12
35.
הנה המצאה שעדיין לא פיתחו
צנרת של משקאות לכל בית ..... ON DEMAND , אתה משלם לפי כמות הנוזל(המשקה) שאתה בוחר , כמובן הכל ממוחשב כדי שידעו כמה צרכת ... וברגע שבחרת משקה זה מוזרק אל ביתך כמו סרט שהזמנת ב VOD .... את הרעיון אפשר לפתח ולעבוד עליו עד שיגיע לשלמות ! וכמובן רעיון נוסף מסוף רפואי בכל בית ..... מסוף ממוחשב שבו הרופא מרחוק יכול לבדוק מספר בדיקות את החולה , במידה והמקרה קשה , החולה יבוא למרפאה !
אנונימי | 04.09.12
30.
כי היום החברות מתמקדות ב"איך לעשות כמה שיותר כסף, בכמה שפחות זמן"
דואגות לדרוס כל פיתוח או המצאה אפשרית (אם ע"י רכישת הפטנט על הרעיון, וקבירתו לעד, אם ע"י תביעות אינסופיות נגד אלו שמעזים לחשוב מחוץ לקופסא, אם ע"י לוביסטים הדואגים להוציא את הטכנולוגיות שלא מוצאות חן בעיניהן מחוץ לחוק, ואם גיוס העיתונות נגד מחקרים שלא מוצאים חן בעיניהן) בכל מקרה - תמיד היה ותמיד יהיה הכלל של - הצורך הוא אבי ההמצאה. כשיהיה צורך אמיתי - אני בטוח שמישהו כבר ימציא משהו מהפכני.
 | 04.09.12
29.
אני דווקא סבור שאנחנו עומדים בנפי מהפיכות גדולות מכיוונים לא צפויים
1.מנגיש הפרוטונים של CERN שבימים אלה מגדילים בצורה משמעותית את קיבולו האנרגטי, לדעתי צפוי לספק לנו תגליות מרעישות עוד בימי חיינו ולשנות את הפיזיקה שאנו מכירים. צריך לזכור שיש עוד הרבה דברים שאנחנו לא יודעים לגבי החומר והיקום. 2. הביולוגיה צפויה להוסיף והלתקדם וגם עם הידע לא התקדם בקפיצות שניתן לקרוא להן מהפיכות מדעיות הרי שהידע שמצטבר בקצב מסחרר צפוי לשנות לחלוטין את חיינו בעשוריםן הקרובים. הסיבה לכך היא ההתקדמות האידרה שביצעו המעבדים שיכולים לטפל בכמויות מידע אדירות . 3. צפויים גם פיתוחים בתחום עיבוד התמונה שישנו את חיינו , לחלקם ניתן לקרוא בידור אבל חלקן האחר ישפיע בתחומי הביטחון והרפואה ושוב בזכות ההתקדמות ביכולת העיבוד. 4. הקיברנטיקה תמשיך להתפתח ולשנות חיינו ואת איכות התשתיות שלנו גם בעשורים הבאים ולדעתי תשתיות התקשורת, האינטרנט והחשמל של הדורות הבאים יהיו משוכללות לאין ערוך מאילו שקיימות כיום.
אייל | 04.09.12
27.
ל 20
העניין הוא שהטכנולוגיה שפותחה בעשרו האחרון לא ממש משפרת את החיים. פייסבוק? איפון? סטרימרים? זה הכול אמצעי בידור. שום דבר מהותי. תחשוב על השיפור בפרודוקטיביות שהכניסו המחשבים האישיים והטלפונים הסלולריים. עכשיו כמה שיפר את הפרודוקטיביות העובדה שבמקום מקשים יש לך מסך מגע? בכלום.
h/ | 04.09.12
24.
ההכנסה החציונית לא חוותה סטגנציה מאז 1973, זהו מיתוס
זהו מיתוס שחוזרים עליו כלכלנים חסרי ידע, כגון פול קרוגמן, ג'וזף שטיגליץ, רוברט רייך ושאר הקייסיאנים. אם ההכנסה החציונים אכן עומדת במקום, למה שטח הדירה החציונית כמעט והוכפל באותה התקופה? למה אחוז משקי הבית האמריקאים שבבעלותם מכונית עלה? והדוגמות הן רבות. כל כלכלן שמכבד את עצמו יודע שה-CPI מנפח את נתוני האינפלציה כי: 1. הוא מתחיל לחשב מוצרים חדשים רק שנים מספר לאחר שהם יצאו לשוק (ובכך הוא נכשל לזהות את הגידול הכוח הקנייה), 2. הוא נכשל ביכולת העקיבה אחר סל המוצרים הממוצע (כי כאשר מחיר של מוצר מסוים עולה, הצרכנים מצביעים ברגליים) 3. והדבר הכי חשוב - הוא לא מצליח לחשב את העלייה באיכות המוצרים. נכון, בית ממוצע עולה כיום יותר (כי הוא גדול יותר והסטנדרטים גבוהים יותר), כמו גם ביטוח בריאות (בגלל הטכנולוגיה הרפואית), מכונית (מזגן, חלונות חשמליים, בטיחות - יש להם מחיר). יש מודלים שאמורים לשקלל זאת ("מודל הדוני"), אך הם עדיין נכשלים בכך ועדיין מנפחים את נתוני האינפלציה.
יניב הכלכלן | 04.09.12
19.
יש בעיה עם החישוב מים לקילומטר
אם נניח שהבאר הקרובה היא במרחק של 500 מביתה של אותה עקרת-בית צפון-קרוליינית, החישוב הוא 35000/400 (הולכת הלוך וחזור ע"מ להביא מים לביתה) יוצא שהגברת "חיה רעה" כיוון שהיא סוחבת מעל ל-70ליטר כל פעם (והולכת איתם 500מטר). אבל זו סתם קטנוניות: אכן החיים היו קשים עד בלתי נסבלים.
 | 04.09.12
16.
אין שום הגיון בדוגמא שבתחילת הכתבה.
נכון שאף אחד לא היה מחליף את הפיתוחים של כל ההיסטוריה לפני שנת 2000 באלו שבאו מאז, אבל אין בכך שום ראיה לירידה בצמיחה או בחדשנות. אין שום עשור בהיסטוריה האנושית שהאנשים החיים בו היו מוכנים לוותר על הפיתוחים שקדמו לו בתמורה לשימוש בפיתוחים שנעשו בו. לדוגמא, אם היית שואל מישהו ב1970 האם הוא מוכן לוותר על הפיתוחים שנעשו באותו העשור (טרנזיסטורים, שיפור בהובלה, נחיתה על הירח...) לטובת שימוש בכל הפיתוחים שנעשו עד 1950, הוא היה מסכים ללא היסוס. לא הייתה לו שום דרך לדעת שהטרנזיסטור ישנה לחלוטין את כל הכלכלה העולמית. לסיכום: כדי לשפוט חשיבות של טכנולוגיה צריך פרספקטיבה היסטורית של יותר מעשור.
ז'אק | 04.09.12
14.
רובוטיקה - זו המהפכה שלא הוזכרה
אין ספק שהרובוטים כבר הרבה מאוד זמן פה, אך יש התפתחות עצומה בזמן האחרון שתגרום לפיטורים של עובדים רבים, במיוחד במזרח הרחוק. ענקית האלקטרוניקה הסינית foxonn מתכננת להחליף כמיליון עובדים ברובוטים. ישנם כיום חברות שבפס הייצור כמעט ואין יד אדם - אני חושב שפרופ' גורדון פספס את זה בנוסף ניתן לראות איך לאט לאט הרובוטיקה נכנסת אלינו הביתה עם ה roomba , לחקלאות, לרפואה (ניתוחים), כל אילו מהווים הקדמה לדברים מדהימים שעתידים לבוא. זו המהפכה הגדולה ביותר,היא משלבת אלמנטים מכל המהפכות הקודמות. זמנים מרגשים לפנינו.
מהדנס חשמל | 04.09.12
13.
בואו לא נשכח שהנורה כבר הומצאה...
קצת דמגוגי לטעון לירידה בכמות או איכות ההמצאות, בכל רגע יכולה לבוא המצאה אחת ויחידה שבאת תהרוס את כל התחזיות. הסיבה היחידה לפריצה בשנות השישים לעולם המחשבים היא המצאת הטרנזיסטור... אין לדעת מאיפה יבוא הדבר הבא ויש לזכור שרוב הבעיות הבסיסיות כבר טופלו
אורי | 04.09.12
12.
רק השכלה גבוהה ברמה גבוהה תביא לצמיחה
במזרח הרחוק הבינו זאת מזמן ומשקיעים בהשכלה גבוהה בארה"ב ההשכלה יקרה מדי ולכן מנסים לייבא אנשים בישראל יש בריחת מוחות ולמרות שההשכלה אינה יקרה רמתה נמצאת בירידה על המדינה להציב יעד לאומי של השכלה גבוהה ברמה גבוהה ולמצוא דרכים למנוע בריחת מוחות מה הטעם להכשיר דור מהנדסים שיברח מערבה בסיום הלימודים? יש לתמרץ כל מפעל היטק אשר נשאר בארץ ולא לחלוב אותו עד אשר יאלץ הוא ו/או עובדיו לברוח מפאת המיסים הבלתי נסבלים כל מהנדס היטק תורם לעוד 6 משרות מסביב
GM | 04.09.12
11.
בואו לא נשכח שהנורה כבר הומצאה...
קצת דמגוגי לטעון לירידה בכמות או איכות ההמצאות, בכל רגע יכולה לבוא המצאה אחת ויחידה שבאת תהרוס את כל התחזיות. הסיבה היחידה לפריצה בשנות השישים לעולם המחשבים היא המצאת הטרנזיסטור... אין לדעת מאיפה יבוא הדבר הבא ויש לזכור שרוב הבעיות הבסיסיות כבר טופלו
אורי | 04.09.12
9.
להלן קמצוץ המהפכות הבאות
1. מדפסות תלת מימדיות שמדפיסות החל מאיברים ומזון וכלה בבניינים שלמים. משמעות: לא צריך אריזה, לא צריך הובלה לא צריך ייצור המוני סדרתי. לא צריך עוד ועוד חומרים כי כל מוצר מתכלה והופך לחומר גלם למוצר הבא. משמעות: ירידה בביקוש לשירותי הובלה, ירידה בצורך לשמור מלאים או אפילו ללכת לחנות (אני יכול לייצר לבד בבית או בלשכת שירות על פי ביקוש). 2. המשך הפיתוח של אנרגיה סולארית שהשימוש בה והמחיר שלה יורד בקצב. בסופו של דבר העלות תשתווה לעלות חשמל מפחם ואף פחות מכך. תוצאה, אנרגיה בלתי מתכלה וזולה. מה זה יעשה לאנושות היכולת לרתום כמות אנרגיה בלתי נגמרת בעלות בלתי מורגשת ? 3. תיקוני גנטיקה, שיפורי אדם על ידי ננו טכנולוגיה , אביזרים מלאכותיים אשר יכפילו שוב את תוחלת החיים הבריאה של האדם כי פשוט שום איבר לא יתקלקל לנו. מה זה יעשה לנו לחיות עד 130 נניח ? 4. תעשיית חלל פרטית עניפה - הוזלת השיגורים והטכנולוגיה הפרטית אשר תאפשר לראשונה לאנושות לחיות מחוץ לכדור הארץ ללא תמיכה. נניח על הירח ... בפעם הראשונה לאנושות יהיה גיבוי פיזי 5. המהפכה הרובוטית ואינטיליגנציה ממוחשבת. עידן המחשב האמיתי יתחיל כאשר לטלפון שלכם בכיס תהיה אינטיליגציה השווה למה שיש לכם בין האוזניים. עוד 20-30 שנה זה שם. מה יעשו לנו רובוטים שאינם רק מייצרים מכוניות אלא עובדים בשבילנו כל היום בכל מטלת בית והרבה מטלות פיזיות אחרות. 6. כמות המידע המדעי ואחר עולה בקצב שאי אפשר להדביק אותו. מה זה יעשה לנו אם נדע להתמודד באמת עם המידע ולעשות בו שימוש.
שחר | 04.09.12
8.
סתם פרובוקציה
ואם הוא רציני שיחפש איפה מחזירים את תואר הפרופסור. גם הקישור בין קדמה חדשנות וצמיחה כלכלית הוא לא מדוייק. קדמה לא בהכרח תגדיל את המחזורים הכלכליים שלנו אבל תאפשר לנו חיים איכותיים יותר (בריאות, מזון וכו) לדוגמא - בארץ היום זיהום האויר הנפלט מהמכוניות שווה לכמות זיהום האויר שנפלטה מהמכוניות לפני 30 שנה למרות שמספרן והקילומטרז' שהן עושות עלה משמעותית.
אורי | 04.09.12
6.
הדיכוטומיה בין סוגי ההמצאות היא שגויה.
על אותו משקל אפשר לומר שבלי המצאת הגלגל, ביות החיות והשליטה באש, לא היה ניתן לפתח אמצעי תחבורה וטכנולוגיה מבוססת מתכות, ולכן הפיתוחים החשובים נעשו בעידן האבן. טכנולוגיה ומדע תמיד נשענו על הישגי הדורות הקודמים. אי אפשר לבחור נקודה שרירותית שכל מה שלפניה מיותר.
ניב | 04.09.12
2.
אני מהדור של לפני הנייד לפני המחשב האישי אפילו לפני הטלפון הקוי בכל בית
אין בכלל להשוות בין חברה מרושתת במכשרים ניידים לבין מה שהיה קודם יצא לי לעבוד במקום ששם עוד לא הגיעה המהפכה הזאת אין פקסים בקושי טלפון קווי הקצב שבו דברים עובדים הוא כל כך איטי שזה פשוט קשה להאמין נגיד אתה רוצה לקדם פרויקט חדש בעידן של לפני הפקס מתחיל בטלפון קוי שליחת דרישות שרטוטים נשלחים מהמנדס תיקונים כל זה נמשך לפעמים שבועות מול היום שזה יכול להיגמר ביום אחד דקות מול שבועות שלא לדבר על יכולות ניתוח והנגישות של אנשים למידע ניתוחי של מערכות שזה עושה את ההבדל בין להיות יעיל לבין להיות לא יעיל בזבזן כן יש גם יעילות פוחתת מהטלפונים הנידיים שכל אחד נכנס וקשה לנהל משהו ארוך טווח אבל אין פשוט השוואה מול מה שהיה קודם הנייד זהו אחד מהמהפכות הכי גדולות בהיסטוריה האנושית לטוב ולרע בטח שבתחום העבודה אבל גם בההשפעה האישית בין האנשים
חושב | 04.09.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת