אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יזמי נדל"ן: "שום פטיש לא יוכל לשבור את הביקוש לדירות"

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
ל-16 אתה טועה בחישוב ובגדול, גם בעלי הנכסים ירוויחו מירידת מחירים או לא יפגעו במקרה הכי גרוע
יש בד"כ רק 3 אופציות שבכולן כולנו מפסידים ממחירי הדירות הגבוהים: 1. מי שאין לו נכס לא יכול להרשות לעצמו לקנות נכס כי הוא יקר מידי. 2. מי שיש לו נכס והוא מתכנן להמשיך לגור בו זה לא משנה אם הוא שווה על הנייר 100,000 ש"ח או 10,000,000 ש"ח, כי הוא לא מתכנן למכור אותו אז אין לזה שום משמעות חוץ מההרגשה ה"כיפית" של בעלי הדירות שיש להם נכס ששווה מיליונים. 3. מי שיש לו נכס ורוצה למכור אותו זה ברוב המקרים על מנת לשפר לנכס טוב יותר, כלומר הוא צריך להוסיף כסף, עכשיו לא משנה בכמה הוא קנה את הנכס שלו בעבר, מה שמשנה הוא ההפרש של המחירים, ככל שהמחירים גבוהים יותר כך גם הפערים בין כל שדרוג ושדרוג, לכן גם מי שקנה נכס ב- 800,000 ש"ח לפני 5 שנים ומוכר אותו ב"רווח" של חצי מיליון ש"ח ב- 1.3 מיליון, מה זה נותן לו? הרי פעם הוא היה צריך להוסיף עוד 200,000 ש"ח והיה מקבל במקום ב800 אלף במיליון דירה במיקום טוב יותר עם מעלית ועוד חדר, היום מה הוא יעשה עם ה 1.3 מיליון? הוא יצטרך להוסיף עוד חצי מיליון לפחות כדי לשדרג לאותה הרמה. אז שלא יעבדו עליכם, מירידת מחירים כולם מרוויחים ומעליית מחירים כולם מפסידים (חוץ מהמשקיעים והממשלה כמובן).
 | 06.09.12
16.
יש בעיה אחת, כפי שאני רואה את זה
כולם מדברים על זוגות צעירים ואזרחים בכלל הרוצים לרכוש דירה ובזול. למעשה זו דרישה הגיונית וסבירה...אבל. יצא לי לשאול בעלי דירה לאחרונה אשר תומכים (כמו כולנו) בשינוי הזה, האם הם מבינים שדירה שלצורך העיניין, הם רכשו אותה בסביבות 1,500,000 ש"ח, וכמובן משלמים עליה משכנתא לשנים רבות, האם הם מבינים שדירתם בירידת מחירים כלל ארצית תהיה שווה פחות- למעשה הרבה פחות מהמחיר שה רכשו אותה. כאן התשנתה הגישה שלהם מיד. כאשר הם הבינו שהם עלולים להפסיד כאשר יורידו את מחירי הדירות, זה כבר לא היה מקובל עליה. וכולנו יכולים להבין את זה שאנשים לא רוצים להפסיד. זו אחת הסיבות העיקריות שאני רואה לאי ירידת המחירים- אף בעל דירה לא ירצה להפסיד על דירה שהוא רכש ביוקר ולמכור אותה בזול. ולמעשה גם התמיכה של אזרחי המדינה בהורדת מחירי הדירות, היא לא תמיכה באמת גורפת, כי אין בעל דירה שרוצה שמחיר דירתו ירד- אפילו אם אין בכוונתו למכור אותה.
עידו | 06.09.12
14.
הביקוש נראה לכאורה גדול....פשוט אין היצע....
בונים פה בניין שם בניין .....אין היצע ....אין בנייה מאסיבית שתאזן את שוק הנדלן המטורף ..המדינה אינה מעוניינת ליצור תנאי מכרז עם תמריצים לזירוז הבנייה ואפילו התערבות במחיר לצרכן הסופי ..צריכים להבין שקבלנים קנו קרקעות מזמן וכשמתאים להם הם ממשים את הבנייה וממקסמים רווחים ... פתרונות : מכירת קרקעות גדולה תנאי מכרז המתחשבים בצרכן הכנסת קבלנים מחו"ל בעלויות נמוכות יותר עם תפוקה גדולה יותר בזמנים קצרים ברגע שההיצע יגדל הכל יאזן יכנס לפרופורציות....
יוסי | 05.09.12
4.
נכון. רק ריבית.
רק ריבית תגרום לקבלנים להתחיל לבנות על מאות אלפי הדונמים שברשותם. רק ריבית תגרום לקבלנים לרצות למכור מהר, ולכן להוריד מחירים (כי כל יום שהם לא מוכרים יעלה להם הרבה מאוד כסף). ולמה אני אומר את זה ? כי אני רואה בעצמי מה קורה כאן. באיזור שבו אני גר, שיחררו שטח ענק לבנייה. השטח זכו כמה קבלנים. מתוכם רק שלושה התחילו לבנות, וסיימו כבר מספר בניינים. עור כמה, אחרים - רק גידרו את השטח, ולא הזיזו גרגר חול אחד, ומחכים. למה מחכים ? - למחירים גבוהים יותר, או לבנק שיבוא לגבות את ההלוואה שלקחו כדי לקנות את השטח. לכן - העלאת ריבית תגרום להם להזדרז ולבנות, או להיות צריכים להחזיר את ההלוואה במהירות, ולכן למכור (אולי אפילו בהפסד) למישהו אחר - שכנראה ייבנה.
 | 05.09.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת