אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ניקה מהגבעטרון נלחמת נגד הריסת בית היסטורי בגבע

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
ניקה ברזק
כל הכבוד לניקה גם יפה וגם אופה כמו שצריך. שרה בקול מקסים לאורך כל השנים בגבעטרון עומדת זקופה וניכרת בה האהבה למוסיקה ושירה. כל הכבוד שנלחמת על הריסה ורוצה בבניה מה שנהרס אין יותר צריך לשקם ובגדול כדי שישאר לעד ולהמשיך בפעילויות באותו הבניין.לדורות הבאים יישר כח ניקהטוב שייש כמוך כן יירבו אני מהעיר הדרומית שלא היה מי שילחם נגד הריסות ובאו והרסו מבנים שאפשר היה לשקמם אך לא שיקמו ובנו קירות גבוהים גבוהים קרים למסחר. תבורכי בעוד הרבה שנים טובות
שרה | 30.09.15
17.
למה לשמר את מבנה בית אתקין ?
קבוצת גבע של ראשית הקמת המדינה בה שהיתי באותם ימים משמשת נר לרגלי עד היום. לצערי אני בטוח שזיכרוני מאותם ימיים אינו זהה לנעשה בקיבוצים כך ודאי גם בגבע כיום. שפוץ המבנה זו בעיה כספית בלבד. הבעיה היא התוכן שיוכנס למבנה שימשוך אליו רבים. באם לא השכילו אנשי גבע להכניט תוכן למבנה ולהזניחו מי ישא את המשא?
ארד יאיר (קופרצין) | 20.09.12
15.
קבוצת גבע- שימור.
יש בלבי נקודה חמה לקבוצה ולחבריה. הייתי שנה אחת "ילד חוץ" . "הורי המארחים " היו משפחת פלג והייתי בן מחזור של יויו. היה זה עדיין טרם הקמת מפעל האלקטרוניקה ואני זוכר את הגיוסים לאסיף יבול תפוחי האדמה . כמובן שאני זוכר את החבורה המופלאה הגבעתרון, מופיעים בחגי הקיבוץ. ניקה של היום חסתה אז בצילה של האמא הגדולה של החבורה המופלאה הזו. מהיותו של המבנה האמור בית לחינוך תרבות ואומנות , ניתן לייעד אותו לאחר שימור ל ביתה של המקהלה . מהיותה הארכיונאית , אין כמו מיקה למלא את המקום בתוכן .וכך יוכלו כל אוהבי הגבעתרון לעלות לרגל ולשמר ולזכור את כולם.
דורון גיסין | 18.09.12
14.
שאלת השימור
בכתבה עולה שאלה מעניינת לגבי שימור של מבנה או מרקם עירוני/כפרי וכו'. המתנגדים להריסת חלק מבית אתקין בעצם מתנגדים לפגוע בצורה המקורית של הבניין. אדריכלי שימור רבים סבורים כי כשמשמרים חובה לשמר את המבנה כפי שנבנה במקור גם אם הוא "מכוער" או על פניו אינו נראה בעל חשיבות אדריכלית. אני זוכר את הוויכוח בנושא הזזת 5 בתים בשורנה (הקיה בת"א). השאלה שנשאלה היתה האם הזזת הבתים תפגע במרקם המקורי של מושבת הטמפלרים. זו באמת שאלה שיש לתת עליה את הדעת. למשל בפ"ת החליטו לשמר בית ישן ליד תחנת הדלק ברחוב ז'בוטינסקי. כמה שלא יהיה הבית יפה אחרי שימורו הוא יהיה מאד זר לסביבה. לעומת זאת, במטולה משמרים את בתי הראשונים ברחוב הראשי ובזה יש טעם רב. נושא למחשבה.
אדריכל | 18.09.12
12.
השמחה לאיד היחידה שהיתה לי אי פעם היא נפילת הקיבוצים
אני זוכר איך הקיבוצניקים השפילו את ההורים שלי שעבדו במפעל של קיבוץ בצפון. זה היה מבזה ומקומם. היה מאד קשה גם לרצות בהצלחת המפעל כדי שתהיה עבודה וגם לשנוא את הקיבוצניקים שניהלו אותם והתייחסו בזלזול לעובדים שבאו מהעיירות. המפעל כבר לא קיים והקיבוץ הוא יישוב כפרי שהופרט. כאשר הקיבוצים החלו להתפרק שמחתי מאד. תמיד הרגשתי שזאת חברה מתנשאת ולא מוסרית. מצד אחד הם הטיפו לשוויון וחלוקה שווה של המשאבים, אך מצד שני הם לא באמת התכוונו לכך. בפועל הם היו גזענים והתנהגו כאוליגרכים במשמעות המקורית של המושג.
דוד רביזדה | 17.09.12
5.
מעבר לסנטימנטליות הבית איננו יפה במיוחד וכנראה גם לא יעיל במיוחד
נכון - כנראה שלהרבה מהחברים יש זכרונות יפים מהבניין אז אפשר לצלמו ולבנות במקומו מבנה שכן ישמש את חברי הקיבוץ. חבל להשאיר מבנה שאף אחד לא משתמש בו - מבנה הוא מבנה "חי" רק אם יש אנשים בתוכו - האדריכל בוודאי לא התכוון שהמבנה יהפוך לאנדרטה.
מישהי | 17.09.12
3.
חיים שטורמן
זו הזדמנות להעלות את זכרם של חללי משפחת שטורמן מהעמק. חיים נהרג כפי שכתוב בכתבה כשהרכב שבו נסע עם שני חבריו עלה על מוקש. בנו משה נהרג במלחמת השחרור, נכדו חיים (שנקרא על שמו) נהרג בפשיטה על האי גרין. נכד נוסף, אמיר ברין, נהרג במלחמת ההתשה. והסבתא עטרה שטורמן חייתה שנים רבות ונצרה את זכר יקירה בכאב מאופק. על המשפחה כתב קושניר את הספר "אנשי הבזלת"
יהודה | 17.09.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת