12. חחחח מגיב 11 הפיל אותי אני יושב לקרוא את ההסברים של כולם, רואה את המינוסים ליד כל הסבר.... ואז רואה הרבה פלוסים ליד ההסבר שלו, חושב שכבר הגעתי לתשובה הנכונה... קורא....... ונשפך מצחוק!!! מלךךךך!!! :-) אריוקי | 25.12.12 (ל"ת)
11. זה לא נכון - הנה ההסבר האמיתי הקשית מסדרת את מוליקולות האלכוהול ברצף ארוך ואז נוצרת למעשה אנטנה שקולטת שידורים מהסביבה וכן גם גלי רדיו מלווינים שהשתלטו עליהם חייזרים ממימד אחר בתקווה שהשיכרות המהירה תוריד לנו את סף ההגנה והם יוכלו לחדור לתודעתינו ולשלוט כך על העולם. נראה שדווקא מצליח לנו. מו הא הא הא! המגיב | 15.09.12 (ל"ת)
10. ההסבר מופיע בכתבה בכמה הסברים נפרדים. כששותים מקשית הנוזל לא יכול להשפך ישירות לגרון (ומשם למערכת שלנו דרך העיכול) כמו שקורה בלי קשית. עם קשית הנוזל מגיע קודם כל לחלל הפה - מתחת ללשון, ומתחת ללשון יש לנו נימים עדינים שסופגים את האלכוהול ישירות למחזור הדם. זה הכל. | 15.09.12 (ל"ת)
9. הסיבה פשוטה : השותים בקשית אינם יודעים לשתות ולא נמנים עם שתייני אלכהול. ולכן השפעה גדולה אנטוני לי | 15.09.12 (ל"ת)
7. הסיבה האמיתית הסיבה האמיתית היא שמשקאות ששותים מקשית אלה בד"כ משקאות בהם האלכוהול מעורבב עם משקאות אחרים (כמו קוקטיילים). כיוון שהאלכוהול קל יותר הוא צף למעלה והחלק הלא-אלכוהולי של המשקה נמצא למטה. רוב האנשים מכניסים את הקש עד הסוף לתוך הכוס ולכן שותים קודם את החלק הלא אלכוהולי. לאחר מכן נשאר בכוס אלכוהול בריכוז גבוה ולכן משתכרים ממנו מהר. אם תערבבו את המשקה כל הזמן בזמן השתייה, לא תשתכרו. דוידו | 15.09.12 (ל"ת)
6. לדעתי יש גם סיבה פיזיולוגית, שלא קיבלה התיחסות. שתייה בקשית כרוכה בשאיפת אויר אל הריאות. גם אם, כפי שנטען בכתבה, השאיפה אינה גורמת לאידויי יתר, הרי שהאדים הנשאפים אל הריאות כן נספגים במהירות יתר, ומוסיפים את חלקם בחגיגה. שלום | 15.09.12 (ל"ת)
5. מוזר אני דוקא חשבתי שההסבר ידוע לכולם ככל ששותים אלכוהול יותר לאט ככה משתכרים יותר מהר מאותה כמות כלומר מי שישתה כוסית של 50 גרם במכה ישתכר יותר לאט ממי שישתה אותה במשך 5 דקות כמובן שבסופו של דבר רמת האלכוהול תהיה זהה וכך רמת השיכרות השאלה כמה זמן לוקח שתיה עם קשית בדרך כלל תגרום לשתיה איטית יותר במיוחד כשהקשית דקה אבל אפשר להשיג את אותו אפקט אם שותים לגימות קטנות והפרשים של עשר 20 שניות בין לגימה לעובדה הזאת יש חשיבות רבה בגלל שהרבה אנשים לא מודעים להשהיה בשכרות שנובעת משתיה מהירה וכשהם רוצים לתפוס ראש הם שותים יותר מידי (במיוחד כשהשתיה חופשית) ואז כשהאלכוהול מתחיל להשפיע הם פשוט נופלים שתיה איטית מאפשרת לשלוט טוב יותר ברמת השכרות אליה רוצים להגיע זה מה שנקרא "לדעת לשתות" מוישה שיכר | 15.09.12 (ל"ת)
4. הדעה הרווחת בכלל לא הוזכרה פה הרוב חושבים שהפלאסטיק שבקשית משחרר חומרים מסויימים כשעובר דרכו אלכוהול ובגלל זה משתכרים יותר. אגב המקור לדעה הרווחת הזו הוא שבמחקרים מדעיים יש שאומרים שאסור לשתות משקה לוהט בכוסות פלאסטיק בגלל שהפלאסטיק משחרר חומרים למשקה. נ.ב כשהגבתי היו 3 תגובות לפני בהן זה לא הוזכר. אופטימוס פריים | 15.09.12 (ל"ת)
3. מקור המיתוס מקורו של המיתוס הוא באחורי הקלעים של תצוגות אופנה אי שם בשנות ה-70 כאשר דוגמניות ההרואין שיק הדקיקות היו שותות אלכוהול מקשית כדי לא להרוס את השפתון המרוח על שפתיהן, כמובן שבנוסף לאלכוהול היה גם הרבה קוקאין על השולחנות, שגם הוא נשאף לאף דרך קשית - האיפור לא נהרס, התאבון לא מתקיים, אין עייפות והראש טוב. 5773 | 14.09.12 (ל"ת)
2. זה באמת בלדד האמיתי, או מורה מחליפה? הסגנון אעפעס... שחצנות דקה וטיפה אגרסיביות שבלדד השוחי ״האמיתי״ לא התאפיין בהן עד היום. עדיף שתחזור לעצמך, או תחזור מחופשה, ולא ״בדקתי אם בכלל שווה התייחסות״ או ״ויקיפדיה העברית - אוי לבושה״ שנה טובה | 13.09.12 (ל"ת)
האם קשית מחזקת את הדרינק?
12 תגובות לכתיבת תגובה