אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הרגע האחרון הוא הרגע הטוב ביותר

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
כל נושא ומצב יש לשקול בהתאם...דחייה סתמית מיתורת והחלטה חפוזה לפעמים מסוכנת
למה צריך כל כך הרבה להתפלסף על דברים שהם טבע האדם. אגב יש אנשים שתחושות הבטן חזקות וטובות אצלהם ויש כאלו שלא. אז כל אחד יחליט לפי הבטן והשכל שלא.אבל.....שימו לב להרבה יזמים שלא נראים או נחשבים חכמים מאד (לא אמרתי טיפשים אבל יש גם כאלה) שלוקחים החלטות מהבטן שחבלז כמה מהבטן ואין להם כמעט השכלה (לא רצו להשקיע זמן מיותר בלימודים או שלא היה להם זמן כי רצו להחליט מהר או החליטו תוך כדי התקדמות)העובדים שלהם עדיין שוקלים מה לעשות אחרי שסייו תארים כאלו ואחרים והם עובדים עבורם. בעל הבית לוקח החלטות ומהר והם ישבו למדו וחשבו וכל אחד נמצא במקומו ההאו גבוה גבוה בפירמידה והמשכיל (לא נכון תמיד ולא מכליל) "משרת" אותו. זה בסדר ואין לי אף מילה רעה על כך אבל הכתבה אינה נכונה וגם הספר של ההחלטות המהירות אינו נכון. שילוב מתאים לכל מקרה ולכל אדם שונה בתכלית!
יאיר5656 | 18.09.12
23.
חבל שרוב המגיבים פה לא מבינים את דבריו
הבן אדם לא אומר שצריך לדחות כל החלטה אלא שבמקום להחליט מהר ובתגובתיות קח עוד מו שהמח שלך יוכל לקבל יותר נתונים ויקבל החלטה יותר נכונה, אם הבית נשרף ברור שצריך לפעול מיידית אבל לכל החלטה יש דדליין שצריך לתת יום,שבוע או חודש ולהחליט קרוב לדדליין כי החלטתך תכלול יותר מידע ותובנה, בתור שחקן פוקר און-ליין אני מגלה שככל שאני דוחה את ההחלטה לגבי הפעולה שלי אני מחליט ומבין טוב יותר מה הפעולה הטובה שעלי לעשות כך גם בחיים, שנה טובה לכולם
יון | 16.09.12
17.
מתי נכון לקבל החלטה מיד ומתי לחכות ולאסוף עוד מידע- זו החלטה בפני עצמה
ההחלטה אם לחכות ולאסוף עוד מידע או להחליט מיד, היא עצמה החלטה לא פשוטה. ברגע ובמצב מסויים ,עדיף לקבל החלטה טובה מספיק ואפילו אם אינה אופטימלית כדי ליצור תנועה ולהתחיל. לא תמיד יש דדליין מוחלט, לפעמים צריך להגיב או לא להגיב ,למה שנראה כחלון הזדמנות ואין זמן להשיג את כל המידע . מה שעובד בשבילי: להרגע, להתרחק ממקור הלחץ, להקשיב פנימה ולהתחבר לקול הפנימי . לא תמיד יצא משם נימוק מושכל ברגע, אבל כן קול או תחושה פיזית שיגידו לי: "ממש לא !" , או "עצרי , חכי! " או " לכי על זה! " אתמול , לא נשמעתי לכללים של עצמי ועד עכשיו זה מבאס אותי..
אילנה | 15.09.12
13.
אני חושב שזו כתבה נהדרת, מניסיוני האישי בשנים האחרונות: כל עכבה לטובה!!
כוונתי לפאן האישי במקרה הזה, אני במצב נורא ומוטרף עם אישתי שמחזיקה לה מאהב שהפך דומיננטי וחצוף, עד שהעז לאחרונה למנוע ממני להתקרב ולדבר איתה ומצאתי עצמי נדרש להעיר לו בעניין, וכך לאפשר לעצמי לשאול שאלה טריוויאלית שבדיוק הציקה לי. המצב ההזוי הזה נוצר בעידודו של "יועץ משפטי" עו"ד במקצועו (אלא מה?) שמנהל את המופע הזה. אז זה הרקע, ואין סוף להחלטות הכבדות שנדרשו ממני בשנים האחרונות כששוב ושוב הגעתי למסקנה שהמהירות מהשטן וכל עכבה לטובה! תודה על כתבה מחכימה אשר מאשרת את ההחלטות שלי עצמן.
אווזי | 15.09.12
11.
כרגיל הדבר הנכון הוא איפשהו באמצע
יש החלטות שדורשות תגובה מיידית כגון הבית עולה באש מספר 3, מצד שני יש החלטות שכדאי למשוך את הזמן כי עדיין אין את כל הנתונים ויכול להתקבל מידע שישנה את התמונה. בסופו של דבר האדם המחליט צריך להיות מספיק חכם כדאי לדעת איזו החלטה דורשת תגובה מיידית ואיזו החלטה יכולה לחכות. בהערת אגב יש אנשים שכאשר הם יודעים שהם ריכים לקבח החלטה עוד פרק זמן מסויים מוטרדים מהנושא באופן שמפריע להם לתפקד בשוטף ולהם ממולץ לקבל את ההחלטה מהר יחסית.
ליאור | 15.09.12
7.
עודף אינפורמציה אינו דבר טוב בקבלת החלטות.
אם אחכה לרגע האחרון לקבלת ההחלטה בכדי לאסוף עוד ועוד מידע לא אהיה מסוגל לקבל החלטה ולהבדיל בין עיקר לטפל. אגב, דחיינות מתפתחת ממספר סיבות, בחלק מהמקרים כלל לא עוזר להמתין עם קבלת החלטות למועד האחרון, ויש מקרים שאפשר וחייבים לטפל בדחיינות. צריך לבחון כמה הדחיינות משפיע על חייו של האדם. פרופסור שפרסם ספרים וכיהן במספר תפקידים בכירים בעבר כבר מנצל את הדחיינות לטובתו כחלק משיטה. blink ספר מומלץ לקריאה, לדעתי קיים גם בעברית (אם אני לא טועה "ממבט ראשון") הגירסה האנגלית מעולה.
איתן | 15.09.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת