אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת "כלכליסט" - נתוני יוניליוור חושפים: ברשתות גובים עד 98% יותר מהמחירון

52 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
אי אפשר בלעדיהם?
איני מכיר את מאות המוצרים של יוניליוור, אבל מהרשימה שהבאתם כאן איני משתמש באף מוצר, למעט תחליב רחצה פינוק שקניתי פעם. בכלל מי המשוגע שמכניס לקיבתו את כל המוצרים הסינטטיים הללו או את הקליקים והשטיקם למיניהם. אני אפילו לא יכול להצטרף לחרם על יוניליוור, כי כבר עכשיו איני משתמש במוצרים שלהם. מצטער
יורם רסלר | 11.09.12
29.
אל תדאגו לרשתות - הן עושות רווח גדול ומספיק בשביל לפתוח עוד סניף
העניין שהם רק ילכו ויתעשרו .......... ואז יפתחו עוד סניפים ועוד רווח לרשתות וזה גניבה .... כי בשביל לקנות מוצר לא צריך לשלם פי 2 ממחירו האמיתי רק בשביל השירות והנוחות שברשת ... מספיק שיהיה פי 1.5 ולא פי 2
אנונימי | 11.09.12
28.
צריך לבדוק את המחירון של יוניליבר לרשתות באירופה ...אמריקה
ואז נראה למה פה הכל במחירים מטורפים ..... אין צ'אנס שיוניליבר מוכר מרק נמס בכוס לרשת "קוסטקו" למשל ב 4.82 ש"ח. יוניליבר מפציץ = אין ספק = הדג מסריח מהראש של יוניליבר .... ואחרי זה הרשתות חסרות אונים בעצם ... ומוכרות את המרק הזה לפי 3 ב 10 ש"ח ( הפסד ) ( לא שהרשתות צדיקים גדולים אבל יוניליבר מפציץ אותם...) כבר בדקו את המחירון של "שטראוס" (! ) באמריקה והמסקנות היו חד משמעיות = שטראוס מפציצים את הרשתות בארץ = שמפציצות אותנו הלקוחות . . . אצלנו המצב דפוק.... משהו לא מסתדר עם המחירים והמשכורות והנדל"ן המעוות שגורם לחוסר פרופורציה בכל התחומים בעצם.... איך תרויח 1000 דולר בחודש ותחיה ותשלם ארנונה ושכר דירה ..... ????!!!! רק הח-ן מים זה 100 דולר.... ליחיד.... באמריקה 1000 דולר בחודש זה כמו 10000 ש"ח אצלנו.... ( כח קניה..... ) אנחנו צריכים לגור כמו במדבר סיני .... הכל ארעי ומן מהשמיים....
האדמו"ר | 11.09.12
24.
עניינך אבל 5 חבילות פסטה ב-10 ש"ח=זבל!
איזה טוב יוצא מחבילת פסטה שעלתה 2 שקלים ליחידה? וזאת לאחר שקלול עליות ייצור, שכר, מסים והובלה? אשראי המאמין. עדיף שתקנה פסטה איכותית (ברילה או דה צ'קו..יש מבצעים מצוינים) ותאכל פחות ג'אנק; הגוף אינו פח אשפה! בכלל, עודף פחמימות וגלוטן ("גלו" באנגלית זה דבק ומכאן מקור השם), אולי ממלאים אבל מאוד לא בריאים לגוף, שהרי בסוף מדובר בעוד פחמימת סוכר. האיטלקים לעולם לא אוכלים פסטה כמנה עיקרית. רק כמנת פתיחה קטנה.
 | 11.09.12
21.
דמגוגיה זולה ולא מקצועית
בדוחות של שופרסל ורמי לוי ועוד חברות שנסחרות אנחנו יכולים לראות בדיוק כמה מרויחים ברשתות.ואחרי שקוראים את הדוח רואים מה נשאר.מי גנב ומי לא ומי חוגג ומי לא ומה המרווח שנשאר.הדוח האמיתי שחסר זה דוח של יונילוור.שם נדע האם הללו גנבים או לא.מרווח של פי שתיים ממוצר יכול להיות מקובל אם יש הוצאות תפעול גבוהות.בהנחה שהשכר אינו מופרז וסביר.להגיד שלמכור בפי שתיים זה מטורף זה חוסר מקצועיות.
מבין ענין | 11.09.12
20.
לשרית מצפון גרמניה
טוב שלא בחרת בשופרסל ברחוב אגרון... אני בטוח שגם בגרמניה יש חנויות שבהן המחיר מרקיע שחקים. אם היית למשל הולכת לרמי לוי היית קונה מטרנה שלב 3 ב-39 ש"ח ל-800 גרם (מחיר מלא 44 ש"ח, פחות הנחת קופון שיש בכל אריזה) ונוטרילון בפחות מ- 50. לא זוכר כמה עולה סימילאק. בקיצור יש הרבה מה לתקן אבל הנקודה שלך היא חלשה.
מני | 11.09.12
19.
רציתי בסך הכול לקנות אוכל לתינוק שלי בעת שביקרתי בארץ
הגעתי ארצה לרגל אזכרת השנה למותו של אחי בעת שירותו הצבאי. הגעתי עם בני. וכך קרה שנכנסתי השבוע למגה בקניון מלחה לקנות מזון לתינוק שלי. הוא כבר בן שנה ויכול כבר לקבל סוג 3 במזון תינוקות. נחרדתי מהמחיר. 75 ש"ח לקופסא שיש בה 800 או 600 גרם. זה מחיר כפול!!! ממה שאני משלמת בגרמניה על מזון של אחת מהחברות הטובות ביותר בגרמניה למזון תינוקות. בגרמניה אני משלמת על אריזה של 600 גרם 8.25 אירו למזון תינוקות של HIPP. קופסאת מזון של BIBA מבית נסטלה שבאה בקופסת מתכת במשקל 800 גרם עלתה לי ביום שראשון בערב בסניף לידל 10.95 אירו. כלומר על 800 גרם אוכל לתינוקות שילמתי פחות מ-53 ש"ח כשבארץ על קופסא של 400 גרם רצו בין 45 ל-60 ש"ח, תלוי בחברה ועל 800 גרם רצו 75 ש"ח. זה גזל ועושק לאור יום. מנצלים את ההורים ומוכרים להם מזון תינוקות שמיוצר בכלל בארץ כאילו ייבאו אותו ספיישל מינימום מטימבוקטו. אולי תעשו גם על זה כתבה? הגיע הזמן.
שרית | 11.09.12
16.
נו באמת, ולרשתות אין הוצאות כבדות?
מוזר לי שאני פה על תקן הסניגור של הרשתות, אבל: שכירות מטורפת, חשמל, מים, הוצאות הובלה, העסקת עובדים. זה המון כסף. בסופו של דבר יתבעו מהם להוריד מחירים והם יצמצמו בעובדים - החוליה הכי חלשה (וזה כולל את "אביר הטוקבקיסטים" רמי לוי, שגוזר וואחד קופון על חשבון משכורות הרעב של העובדים שלו).
 | 11.09.12
15.
מחירון רשמי כמו בכל תחום משמש רק למראית עין !!!
כמו בכל תהליך עסקי, והרשתות אלופות בזה, מחיר המחירון הוא רק למקרים שיתפס ויפורסם. המחיר האמיתי הוא בעשרות אחוזים פחות מהמחירון המפורסם, ועל כל זה חלות הנחות כמו הפצה מהמרלו"ג, סדרנות עצמית ועוד המצאות, ובנוסף הנחות עבור עמידה ביעדים, כך שהרשת בסופו של יום משלמת הרבה פחות לספקים. אין לרשת בשום מקרה מימון צולב בין מוצרים ובטח שלא מפסידה.
הייתי שם  | 11.09.12
13.
קצת שפיות בבקשה
מצד אחד זה אכן מקומם. מצד שני צריכים לזכור שלרשתות השיווק יש הוצאות, ולא מעט. אם יקצצו לרשתות השיווק את הרווחים, האספסוף אולי יהיה מרוצה לזמן קצר אבל זה יגרום לפיטורים של אלפי אנשים שממש לא יהיו מרוצים. לטווח הארוך זה יגרום פשוט לסגירה של רשתות השיווק הגדולות וחזרה לימי המכולת העליזים, שם המחירים לא כפולים אלא משולשים. אז בבקשה, קצת שפיות לפני שקוטלים כל דבר שזז.
יהב | 11.09.12
11.
שיוניליבר לא ינסו להפיל על רשתות השיווק - המחירים שלהם מטורפים - חרם עכשיו!!!!
יוניליבר מנסה להפנות את האש כלפי רשתות השיווק (שגם הן לא שה תמים) אך המחירים שלהם בפני עצמם מטורפים. עצם העובדה שרשתות השיווק צריכות "לסבסד" מוצרים של יוניליבר כדי שנבואו לקנות אצלם זה אומר דרשני. לדוגמא : לא הגיוני שחבילת כריות נמכרת ע"י יוניליבר בכ - 28 ש"ח מחיר העלות של זה הינה לא יותר מ-3 ש"ח. מדוע מוצרים שמשווקים לחו"ל (שעלות השיווק והשינוע שלהם גבוהים יותר) יותר זולים בחו"ל, האם אנחנו צריכים לממן את האירופיים במחירים שיונליבר גובה בארץ? האם אנו צריכים לממן את הבונוסים של המנהלים בארץ שמטרתם מקסום רווחים לטובת בונוסם הפרטי? קורה לכולם להתחיל בחרם צרכנים (נא להעלות לפייסבוק, טוויטר וכו'). נמאס להיות פראיירים של מונופולים. ממשלת ישראל נא הרימי את הכפפה ו"תכנסי" בהם בעזרת רגולציה ופשיטות על משרדיהם (כמו תנובה) רק כך זה עובד.
ליאור | 11.09.12
6.
זה רווח? למה לא פרסמו את העלות האמתית שלהם?
הם עושים צחוק מהצרכנים, מנסים לדפוק את רשתות השיווק שהם גם לא צדיקות גדולות כדי לחפש להם עלה תאנה, אבל גם המחירים שלהם לא הגיוניים וגבוהים, אני בטוח שהם מרוויחים הרבה יותר מהרשתות, וכל המטרה זה להעביר את האש מהמגרש שלהם מהיום - יונילוור - לא אצלי בבית !!!
אלי | 11.09.12
5.
זה הכל משחק של מספרים
הרווחים של הרשתות במוצרים שהובאו כאן הם לגיטימיים ולא כאלו גבוהים.. הכותרת מפוצצת: "עשרות אחוזים" , בפועל זה כמה שקלים בודדים במקרה הטוב.. חבל שלא עושים אתה ההשוואה הזאת במוצרים יקרים יותר, כמו אבקות כביסה או מוצרי בשר ודגים, שם הפער באמת גדול.
אופיר ג | 11.09.12
3.
אני קונה את מוצרי הבסיס באושר עד ליד קניון איילון.
כתושב ר"ג, המחירים באושר עד הם נמוכים ביותר בהשוואה לרשתות אחרות (קואופ, טיב טעם, סופר-סל). אני משער שהם דומים לאלו של רמי לוי. מדוע לשלם על פסטה מחיר מופקע של 6 ש"ח, בשעה שאני יכול לקנות 5 חבילות פסטה ב-10 ש"ח. כנ"ל לגבי מוצרים רבים אחרים. לעומת זאת, החיסרון הגדול של אושר עד, זהו מבחר מצומצם יחסית ומוצרים שנחשבים יוקרתיים יותר (לשיטתם), לא נמצאים על המדף.
סתם אחד | 11.09.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת