אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הוקם איגוד לשמירה על זכויות המלצרים

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
ענף המסעדנות-מומלץ לא לעבוד בו, אפילו אם זה זמני.
בתור אחד שעבד כמעט שנתיים בעולם המסעדנות, אין ספק שזהו הענף שנמצא ב-"תחתית שרשרת המזון" מבחינת מקומות תעסוקה. זהו הענף שבו העובדים מנוצלים הכי טוב שרק אפשר (מבחינת המעסיק). זהו ענף שמפורסם מאוד בכך שבו המעסיק דורש מהעובדים את המקסימום, אך נותן את המינימום, ואפילו מתחת לזה לעובדים שלו. זהו ענף שבו העובדים כל כך מנוצלים, שלמלצרים\ברמנים יש את העוז (בעצם חוצפה) לרדוף אחרי לקוחות שהשאירו להם שקל או שניים פחות מהמצופה (שזה 10% טיפ). לעניות דעתי, עדיף להתרחק ממקומות העבודה האלו כמה שרק ניתן. שבעלי העסקים יסבלו ממחסור חמור בעובדים, ושאנחנו הלקוחות נפסיק כבר לשפוך טיפים מבלי שום הגיון! אז אולי יחול שינוי. אין שום סיבה לתת טיפ לברמן שבסך הכל הוציא לי בקבוק קולה מהמקרר! בבתי קפה, הברמנים לא מקבלים שקל מהלקוחות שלוקחים טייק-אווי, וזה בסדר גמור. אבל בפאב, כשלא נותנים לברמן\או ברמנית לפחות חמישה שקלים טיפ כי הם הוציאו לי בקבוק שתייה מהמקרר, אנחנו מקבלים מהם פרצופים זעומים ונעלבים, וזוכים מהם להתעלמות למשך שאר הערב. ואני אפילו לא מאשים אותם, הרי המשכורת שלהם מורכבת מהטיפים שלנו, הלקוחות. אם אותו אלון רוצה ליישר בננות, הוא מוזמן ואני מאחל לו בהצלחה.
אורן | 25.09.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת