אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חשיפת "כלכליסט" - אינטל ישראל מפתחת: GPS ופקודות קוליות למחשבים ניידים

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
למספר 8 (13), אז אתה סוציאליסט עם שינויים קוסמטים כדי שנבלע את הרעיון שלך ביתר קלות
חלוקת ההון בעולם הנה, אכן, לא שיויונית... אך כיום הרבה יותר קל לנוע בין מעמד למעמד ולצבור הון (או לאבדו) מכל תקופה אחרת בהיסטוריה האנושית. בעתיד, בזכות האינטרנט ומסחר חופשי, ההון יתחלק בצורה שווה יותר ולא רק במערב העשיר אלא בכל העולם. יש עוד הרבה השלכות (חיוביות ברובם) למהפכת האינטרנט על עתידנו. אך דבר אחד בטוח - קפיטליזם, דמוקרטיה ומסחר חופשי ימשיכו להיות עמודי הטווח של העולם החדש.
איתמר  | 20.09.12
13.
תגובה ל-10: נתגבר על כל בעיה
קודם כל, חברות לא חייבות להיות שייכות לאדם אחד. למי שייכת היום חברת החשמל? סלקום? אינטל? ביל גייטס עזב את מייקרוסופט, מה קרה? שום דבר. שנית, ממתי מתחילים חברה על ידי גיוס כסף בבורסה? חברה מונפקת בבורסה רק כשהיא כבר גדולה. שלישית: במקום שאדם אחד יקים חברה, קבוצת מנהלים שמנהלת חברה תוכל להקים חברת בת או לרכוש חברות קיימות, מכספי החברה בדיוק כפי שקיים היום. רביעית: המדינה תטבע בכל כך הרבה טריליונים, שהיא תוכל להקים כל חברה שיהיה בה צורך, ואז להפריט אותה או להפקיד את ניהולה בידי חבורת מנהלים עצמאית. כשם שהיום יש שותפות, אפשר לקבוע שיהיה מותר למכור בעלות על חברה לאנשים רבים לפי אחוזים, לא חייבים בורסה בשביל זה. צוקרברג יוכל להקים חברה שתהפוך לענקית, ולהיות בעלים שלה כפי שהוא היום, רק שהכסף הגדול ישאר אצלה, לעצמו הוא יוכל להעניק שכר מוגבל. אנחנו חייבים להשתחרר פסיכולוגית מההערצה ומהתלות בעטיני הטייקונים, אפשר לנהל כלכלה מוצלחת גם בלעדיהם. להם יש אינטרסים אחרים לגמרי מאשר לדאוג לכלכלה, הם עסוקים בתספורות, דיווידנדים, פיטורים המוניים ויניקת הכסף אליהם. אתה צודק בכך שהמהפכה לא תהיה חלקה. בוודאי יהיה צורך להשקיע מחשבה, אבל זה לא אומר שצריך לפחד מהפחד. האם ניהול הכלכלה השגרתית היום לא מצריך מומחים?... זה לא קומוניזם, זה קפיטליזם משודרג והרבה יותר יעיל המבוסס על טעויות העבר (שכרגע הוא הווה).
אהרון שחר | 20.09.12
12.
ל8 - אשמח לשמוע עוד קצת על הרעיון.
המדינה תחלט את רכוש העשירים. מי ינהל את הרכוש הזה ביום שאחרי ? האם המדינה תנהל את כל החברות הגדולות ? אמרת שהרעיון פשוט יחסית לביצוע. איך משכנעים את כל המדינות בעולם לבצע את זה ביחד ? מה עושים אם למשל, שוויץ מחליטה לא להצתרף ? איך מונעים מאנשים מלהחזיק רכוש במדינות כאלו ?
Evi | 20.09.12
8.
מסכים עם כל התגובות שלפני - במילה אחת: מיותר
המהפכה הבאה תהיה בתחום שהאנושות צריכה - התחום הכלכלי-חברתי. התחום הטכנולוגי מיצה את עצמו, אין כבר ממה להתרגש. שמו של הרעיון הגאוני הבא לקוח מעולם המחשבים: ריסט עולמי חדש. משמעותו: איתחול / איפוס משאבים בכל האנושות. הסיבה: אובדן מעקב אחר הצדק החברתי, ההון אינו מחולק נכון. 90% מן ההון האנושי נמצא אצל 10% מהאנשים, יש לחלקו מחדש. עם זאת כדאי להמשיך עם הקפיטליזם. השיטה: כל מדינה תחלט את הונם של עשיריה ותשאיר לכל אחד מקסימום 5 מיליון ש"ח. למחרת הקפיטליזם ימשיך כרגיל, למעט מספר הגבלות (מס הכנסה של 99% מעל 50 אלף ברוטו, ביטול הבורסות, הפיכת הבנקים למלכ"רים). חוץ מזה הכל ימשיך כרגיל. הרעיון גאוני משום ש: א. יחסית פשוט מאוד לביצוע. ב. יום לאחר המהפכה הגדולה ביותר בהיסטוריה האנושית, איש כמעט לא יחוש בהבדל. ג. כמעט כל הבעיות של האנושות יפתרו.
אהרון שחר | 20.09.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת