אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ניתוח "כלכליסט": למקסם את הבמבה

72 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

72.
מתחילת 2017 עלייה של 25% במחיר של שקית במבה...
היום 16/04/2017 זה כבר כמה חודשים יצא לשוק שקית במבה שהוא יקר ב 25% מהמחיר הרגיל, איך יכול להיות? מאוד פשוט... אוסם משווקת שקית של 60 גר' במקום 80 גר', המחיר נשאר אותו דבר בכל הסופרים והמרכולים, בין 3.5 ש"ח ל 6 ש"ח לשקית. מישהו מרוויח על חשבון הצרכן 25% על אותו מוצר, נכון זה מתוחכם, אין כאן עלייה של ממש, במרכולים עדיין מוכרים אותו מבצע של 3 ב 10ש"ח או 5 ב 20 ש"ח אבל בפנים יש 25% פחות.
הנרי  | 16.04.17
69.
המחאה צריכה להיות מול הרשתות.
כשאנחנו כבר בסופר הפסדנו מראש, כי המבחר לא גדול, ואוסם לוקחת 80% משטח המדף - וזה אומר שברגע שאנשים יפחיתו את הקנייה ייגמר מייד מהמתחרה ולא נותר לנו אלה לקנות בלית ברירה. אם אנחנו רוצים מחירים זולים אנחנו צריכים לכן להתעמת עם הרשתות שלא יכניסו אל הסופר בכלל מוצרים במחירים מופקעים.
גיל | 02.10.12
61.
במקום במבה קנינו תחליף בשם "יאמי" - חצי מחיר -יותר טעים, יותר בריא (פחות מלח) כנסו לפרטים
נמאס לנו מאוסם. הפסקנו לקנות את הפסטה שלהם ועברנו ל 4 ב 10 ברמי לוי. הפסקנו את המטרנה (כי הילדים גדלו) הפסקנו את סלטי צבר (כי זה מלא שמן - עברנו במקום זה לסלטי מיקי - גם יותר זול, גם יותר בריא, וגם יותר טעים) ולסיום עברנו לחטיף "יאמי" שמיוצר בבית שמש ועלותו.... 4 ב 10 ש"ח. החטיף מאוד טעים, יש לו הרבה פחות מלח (מורגש!!!!) שזה יותר בריא. ובעיקר - מכל התחליפים אנחנו בעיקר מרגישים טוב כי דפקנו את החזירים של אוסם.
ירושלמי | 02.10.12
56.
אני לא מבין. יקר לכם? אל תקנו.
לא צריך "להחרים" את אוסם. לא צריך "להחרים" אף אחד. פשוט תשקיעו 5 שניות בלבדוק את המחירים של המוצרים שאתם קונים ואם הם גבוהים לדעתכם- אל תקנו. זה לא התפקיד של המדינה. זה לא התפקיד של העיתון. זה התפקיד שלכם. קניתם? כנראה זה היה המחיר הנכון לדעתכם.
זוהר | 02.10.12
52.
הרבה גם תלוי במידת הנכונות לבשל לבד,,,
חברות המזון הגדולות בסך הכל מבשלות עבור הצרכן, אורזות ושמות בסופר. זה כל הטריק. אם אתה מסוגל לבשל לבד, אז אתה לא ממש צריך אותן. וגם בלי קוטג' אפשר להסתדר. אם אתה מוכן להשקיע קצת וללמוד לבשל בעצמך, רובם המוחלט של המוצרים בסופרים פשוט הופכים ללא רלוונטיים, כי מי שמבשל יודע להסתדר בעיקר מוצרי יסוד: סוכר, מלח, אורז, קמח, שמן, פירות, ירקות ובשר, דגנים וקיטניות. אני עצמי כבר לא קונה מוצרים ממותגים בערך 6-7 שנים. רק שעכשיו קוראים לזה חרם.
איזור | 02.10.12
46.
כל עוד אנחנו פרייארים
במבה נמכרת במגוון גרסאות בחנויות. לכל רשת יש מוצר בית. במגה מחיר הבמבה שלהם נע סביב 2.5 ש"ח, משמעותית זול מהגרסא של אוסם. האם יש הבדל משמעותי באיכות. חד משמעית לא. לא מצליח להבין למה יש אנשים שמוכנים לקנות את אותו מוצר בהבדל מינורי תמורת 60% תוספת. ההבדל בין במבה אוסם לבמבה של מגה הוא לא כמו בין פג'ו למרצדס, אלא בין פגו ממודל מסויים לפגו מאותו מודל רק עם תוספות. הייתם משלמים 60% יותר? אנשים מפחדים להתנסות בממותגים הקטנים והתוצאה היא שהגדולים מעלים מחירים בלי בעיה ושומרים על נתח שוק. חבל.
המאוזן | 02.10.12
45.
דמגוגיה בשקל- דווקא שכנעתם שהחברה לא מפיקה תשואה לא סבירה- צריך להתמקד בנתונים אחרים
כמה עולים חטיפים מקבילים בעולם? בכמה אנחנו נדפקים? למה שהחברה לא תרוויח 12% בשנה? בכיף, שציבור בעלי המניות ואפילו בעלי השליטה, יקבל על משהו תשואה של יתר מ-10%. למה כולם צריכים לקבל בראש מהבנקים שיעשו את התשואה? מדוע חברה צריכה להיות על סף פשיטת רגל עם כל תנודה בשוק שתחסל אותה? התמקדות בשאלות הלא נכונות
 | 02.10.12
44.
כולם מדברים על חרם, אבל ממשיכים להשבר אל מול הילדים שלהם
בגלל זה החינוך בארץ גם נראה כמו שהוא נראה, להורים אין בייצים והילדים מסובבים אותם על האצבע. החברות יודעות טוב טוב למי מכוונות הפירסומות - לילדים והציבור ממשיך לשלם על אוזלת היד שלו וההתמכרויות שלו. כל התגובות מתחתיי שקולות לאזרח הממוצע שעושה רוח וצילצולים בטוקבקים ובתור לדואר ובתור לבנק ובתור לסופר, ואז שהוא מגיע לקופה הוא רק רוצה לסיים וללכת. מי מכם כתב מכתב תלונה על שירות או מחירים? מי מכם לא חזר וקנה את אותו סל צריכה שהתמכרתם אליו? מי מכם ישב על הגדר דקה וחצי אבל חזר על ארבע כדי לקנות שוב דירה ביוקר? גם מחאת הקוטג' הזו נראתה כמו בדיחה אחת גדולה, כל החירים עלו והשאירו את הקוטג' על 5 וחצי שקל. חדשה לי אליכם, במדינה בעלת השיאים בתוצרת חלב בעולם! כל מחירי החלב יקרים בעשרות ואף מאות אחוזים ממחיר שפוי והוגן לצרכן. וכדי שתפסיקו לחכות לרמי לוי ודומיו שיעשו את העבודה בשבילכם, אולי כך תחנכו את הילדים שלכם יום אחד...
חביצה | 02.10.12
37.
אני מזמן הגעתי למסקנה שאנחנו סמרטוטים - לא תאמינו אבל כל הטענות רק אלינו.
אין לי ולו חצי טענה לבעלי המניות , הם רוצים להרוויח וכמה שיותר (וכך צריך להיות ) אבל בשוק משוכלל יש בלמים ואיזונים ופה נכנס תפקידנו. אוסם אינם מייצרים תרופות חו"ח , בלעדיות , הם מיצרים מוצרים שלכולם ללא יוצא מן הכלל יש תחליפים וחלקם אפילו ברמה גבוהה. אם אנחנו משלמים וקונים זאת אומרת שהם לא מגזימים - צריך להפנים !!!! זאת בדיוק המשמעות. אם אנו כצרכנים לא נעמיד אותם במקום . אגיע סופית למסקנה שאנו עם של כאלה שאוהבים שדופקים אותם , אוהבים לבכות ולהתלומן אבל אימפוטנטים (וגם שיש לנו כסף יותר ממה שמנסים לצייר ...- כי אנחנו אוהבים לבכות..)
ירון | 02.10.12
35.
אני ומשפחתי מפסיקים לקנות אוסם
יש המון תחליפים בשוק אם נחזק את החלשים הם יוכלו להתמודד מול החזקים יש פסטות מיבאות מוזלות, יש חטיפים דומים וזולים בהרבה. לחטיפים כמו במבה, ביסלי, אפרופו יש תחליפים טעימים לא פחות פשוט תנסו, גם הפסטה המיובאת מאיטליה ומתורכיה איכותיות לא פחות והרבה הרבה יותר זולות. אם הקטנים מרוויחים ממכירה של תחליף ביסלי בשני שקלים, כנראה שגם אוסם מסוגלת.
Shalom | 02.10.12
34.
לא אסם, עלית, שטראוס, תנובה ושאר חבריה מדאיגים אותי
מי שמדאיג אותי זה אנחנו!! מה זה אומר עלינו כחברה כאזרחים?! האם אותו "עגל הזהב" המדובר מימי מעמד הר סיני הוא דבר שטבוע בנו??? מה העניין?? לא קונים!!! מה קרה?? ראיתי מישהו שקרה לו משהו שלא אכל במבה? או טעם מרק עוף של אסם? אנשים ההפך הוא הנכון! כל המוצרים היקרים האלו הם בבונוס של גם לא בריאים!! מה שמצחיק זה שאנחנו עושים להם טובה שאנחנו רוכשים את המוצרים הכל כך לא בריאים האלו והם עוד צוחקים עלינו בעיניים ומעלים מחירים הלווו להתעורר שם אני ממש לא "שוחרת בריאות" הילדים מידי פעם רוצים חטיפים יש את חטיפי המותג לא צריך להיות "עובדי אלילים ולסגוד לעגל הזהב" חומר למחשבה
בטי | 02.10.12
32.
קראתי בענין את התגובות. כגילוי נאות - אינני צרכנית במבה וגם ילדי לא היו מעולם.
מוצרים אחרים אני צורכת מן הסתם. אבל בואו נחשוב רגע על הנושא של החרם: פחות מכירות = פחות הכנסות = פחות מיסים לקופת המדינה. פחות מכירות = פחות ייצור+ פחות סדרני סחורה= פחות עובדים= יותר אנשים שיפלטו משוק העבודה. להעלאת מחירים כמו גם להורדתם או הקפאתם יש מחיר. מה שלא יהיה המחיר מתגלגל על הציבור בין אם ישירות -פיטורי עובדים ובים עם בקיפין = פחות מיסים לקופת המדינה ויותר תשלומי אבטלה. כל הנ"ל רלוונטי כמובן לגבי כל חברה לא רק אסם, ולכן חשוב לנווט את הקרבות למקומות ומוצרים בהם הם באמת קריטים.
אני  | 02.10.12
30.
עליית מחירים מבורכת
רק מי שקונה את המוצרים שלהם נדפק אז שיעלו כמה שהם רוצים את המחיר אני בכלל לא קונה כבר שנים את המוצרים שלהם לכל דבר יש תחליף גם אם הוא פחות טעים לא קרה כלום החברות מנסות לגזור קופון כי הם בטוחות שהישראלי לא יכול בלי אסם קשה לו בלי אז הוא ישלם עוד טיפה..... לא נורא עוד טיפה יש קו אדום לכל דבר
מנמנ | 02.10.12
10.
הצרכנית, אוסם כבר מזמן אינה מרוויחה ממני. החרמתי אותם כבר לפני שנה
תחרימו אותם אל תתביישו. הם יורידו מחירים ועדיין ירוויחו. הישראלי אוהב לחשוב על עצמו שהוא לא פראייר, הצחקתם אותי הישראלי פראייר בן פראייר. לפחות הפעם תוכיחו שאתם הבעלים של הכסף שלכם ולא החברות שמוצצות מכם את הדם. בואו כולנו נחרים אותם ועכשיו!!!
מלי | 02.10.12
9.
אין דבר פשוט יותר מלהכין במבה. קדימה למתחרים! הסבר בפנים
במבה מיוצרת על ידי מכונת ניפוח בחום - שנמכרת בסין בין 20,000 ל 30,000$. מכונה כזו יכולה לקבל כחומר גלם עיסה מסוכרת או מומלחת - במקרה של במבה מדובר על בוטנים ומלח, והיא מנפחת אותה לצורה של הבמבה הנוכחית. המכונה יכולה לעבוד על גז או חשמל. חומר הגלם הוא אפסי לעומת מחיר המור כי מדובר על כמה מאות גרמים בלבד לכל חבילה - באופן עקרוני חטפים מנופחים שוקלים מעט מאוד (אילו על בסיס תירס או תפוחי אדמה אפילו זולים יותר) בהצלחה!
מפצחת המטריקס | 02.10.12
7.
הארנק והכוח בידיים של הצרכן, יקר לא קונים! יש תחליפים טובים לאוסם!
המחאה הפכה לדרך חיים, יקר לא קונים, בודקים ומשווים מחירים, קונים בדיוק מה שצריך לבית לפי רשימה מוכנה מראש ועוברים לקנות ברשתות קטנות ומותגים קטנים וזולים יותר! יקר לא קונים! אם לא נשנה הרגלים המחירים ימשיכו לעלות, זה בידיים שלנו! כולנו צריכים להתנהג כצרכנים נבונים!
ירון | 02.10.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת