אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"צריך למצוא פתרון שיאפשר גם לבני הדור שלי לקנות בתים"

69 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

66.
עד שלא יבנו עשרות אלפי דירות ביהודה ושומרון כל שנה המחירים רק יעלו ויעלו...
עד שלא יבנו עשרות אלפי דירות ביהודה ושומרון כל שנה המחירים רק יעלו. בניית 40,000 דירות ביהודה ושומרון לזוגות צעירים משוחררי צה"ל או לחרדים תאפשר קיום בכבוד וגם שמחירי הדירות שגוש דן לא יירדו משמעותית אם בכלל עדיין יהיו פתרונות דיור במחירים סבירים לזוגות צעירים במרחק 15 דקות נסיעה מגוש דן.
 | 10.10.12
64.
נו, באמת. תהיו רציניים.
כתבה על אחת כזאת, שיש לה שני תארים אבל עובדת בעבודה עלובה מבחירה, שבסה"כ שוכרת דירה מתפוררת ב-2600 שקל וגם בזה בקושי מצליחה לעמוד, עושה נזק לרעיון שמאחורי סדרת הכתבות הזאת. גם אם יתממש החזון של ישראל "החדשה והמתוקנת", לאחת כזאת לא תהיה דירה.
איבדתם את המצפן | 10.10.12
61.
פתרון פשוט
כאשר זוג קונה דירה בת שני חדרים והמשפחה מתרחבת, הוא עובר לדירה גדולה יותר. כך גם על המדינה לנהוג. כאשר אוכלוסייתה מתרחבת, עליה לכבוש שטחים נוספים על מנת לאפשר לתושביה לחיות ברווחב כלכלית (והרי לא חסרות מלחמות במזה"ת). בכך, מחסור בקרקעות לא יהווה סיבה להעלאות מחירים, המדינה תוכל לשווק את הקרקעות במחיר נמוך, והאוכלוסייה תחייה ברווחה כלכלית. כאשר המדינה תקרא לאנשים לדגל, הם לא יקרסו כלכלית ויוכלו לתרום מזמנם לטובת המשימות הלאומיות (ובין השאר להרחבת השטחים). אין מה לעשות - רווחתו של אדם באה על רווחתו של אדם שני. אם אנו רוצים לא לקרוס תחת הנטל הכלכלי, עלינו להרחיב את שטח המדינה בכל מספר עשורים. כדוגמא ניתן לראות כיצד ההתנתקות הכניסה עשרות אלפי אנשים למרכז הארץ, בעוד האוכלוסייה הפלשתינית הרחיבה את שטחה.
א | 10.10.12
59.
לכל החכמים שאומרים למה לגור במרכז
אז גם אני גר ברחובות יחד עם שני ילדים קטנים. עד לפני שנה גרתי בגבעתיים אך מחירי השכירות גמרו ואתי והחלטתי לעבור לרחובות כי המחירים שם יחסית שפויים יותר ויש את הרכבת. מאז המעבר החיים שלי כולם נתונים למסע בדרכים ולשינה. על מנת להגיע לעבודה במרכז תל אביב בשעה 9 בבוקר אני צריך לתפוס את הרכבת של 7:40. מכיוון שאני גר בדרום רחובות אני צריך לתפוס אוטובוס ולעבור את כל הפקקים של העיר. שכחתי לציין שיש לי הליכה של 15 דקות לאוטובוס. כלומר אני יוצא מהבית קצת לפני 7 על מנת לא לפספס את הרכבת. כאשר אני מגיע לתחנה המיוחלת בשלום אני צריך לתפוס עוד אוטובוס על מנת להגיע לעבודה. כמובן שאני צריך לצעוד עוד רבע שעה ברגל עד שאני מגיע למשרד. שכחתי רק לציין את הגהנום שאני עובר בדרך שאני נדחס עם עוד עשרות אנשים וחיילים ברכבת העמוסה ועומד כל הדרך. גם המצב באוטובוס לא להיט. ומה שיפה שהתענוג עולה לי כמעט 700 שקל בחודש. בקיץ אני מגיע מזיע לעבודה ובחורף רטוב מהגשם. הדרך חזרה לא יותר נחמדה. במידה ויש יום רגוע אז ב 6 אני מתחיל את המסע חזרה. אם אני מגיע לפני 8 הביתה אני אומר תודה. כמובן שבמרבית הימים אני יוצא לקראת השעה 7 כי מה לעשות זה מה שהפך להיות מקובל בתחום ההיטק אז אני רואה את מפתן הדלת בשעה 9. כמובן שהילדים ישנים כבר ואין לי אפילו כח למקלחת. רק רוצה לשים את הראש על המיטה. בימים שאין רכבת המצב בכלל קטסטרופה. אני יכול לקחת את הרכב הפרטי שלי ולנסוע איתו לעבודה אבל אז אפרד מ 2000 שקל בחודש על הוצאות דלק וחניה מבלי לדבר על הבלאי של הרכב. אז ניסיתי לחפש עבודה באיזור והבעיה שמדובר על משימה בלתי אפשרית מכיוון שאין הרבה היצע ואם כן יש עבודה באיזור קשה לדעת עליה כי חברות לא ממש מציינות את מיקום המשרה. לרוב גם המשכורות יהיו פחותות ממשרות מקבילות באיזור המרכז. מה שיפה שמדובר על רחובות, 30 ק"מ מתל אביב. המדינה רוצה שנעבור יותר רחוק. לדרום או לצפון. אם המדינה רוצה לגרום לזה לקרות היא צריכה לגרום למצב שלחברות לא ישתלם לשכור משרדים באיזור תל אביב.רק זה מה שיגרום לחברות להשקיע בפריפריה ולאפשר לנו להתנתק מבועת תל אביב
יניב | 09.10.12
54.
להורים שלנו היה יותר קל - זה נכון שהם הוציאו פחות על בילויים ובזבוזים, אבל זו אינה הסיבה
דור ההורים, או הסבים, שלנו, שקנו דירות ולקחו משכנתאות בסוף שנות החמישים, השישים וראשית שנות השבעים לקחו משכנתאות ל 25-30 שנה. האינפלציה היתה נמוכה מאד באותן השנים ולא היתה הצמדה במשק. ואז הגיעה ההיפר-אינפלציה של שנות השמונים והמשכורות הפכו צמודות לאינפלציה, אך לא המשכנתאות. וכך נשחקו תשלומי המשכנתאות, באופן ריאלי ב 60-75% בשנה. תוך מספר שנים עלות עמלת השורה היתה יקרה יותר מההחזר החודשי. למעשה מי שקנה דירה בשנות השבעים, לפני הכנסת מנגנון ההצמדה, קיבל דירה במחיר ההון העצמי וכמעט ללא תשלומי משכנתא.
הסיבה האמיתית נעוצה בתופעה | 09.10.12
46.
אנחנו לא מפונקים, ולא נגור בפריפריה.
דווקא בגלל שאנחנו לא מפונקים. בפריפריה אין עבודה. כשאין עבודה, אין אפשרות לשלם שכ"ד/משכנתא. למי שיש אפשרות לברוח מהמדינה: תברחו. אנחנו עם חרא, ומדינה חרא. עדיף להתנצר ושלא ידעו מאיפה באנו. לזה ששאל למה רווקה בת 30 צריכה דירה: אתה לא ראוי לתגובה, ואם זה מה שאתה חושב, הבת שלך מוזמנת לגור על ספסל ברחוב. בקיצור: משוחתים וצרי עין - נמאסתם. בנאדם שעובד ראוי להנות מהכסף שעבד תמורתו. אנחנו לא עבדים.
. | 09.10.12
41.
למס' 12 ומה רע לגור בשעריים או אושיות אם זה גדר היכולת שלך- ציבור שלם מעולה הגרעין התורני גר שם
הציבור הדתי לאומי במדינת ישראל הבין את הפוטנציאל שטמון במקומות אלו, הם הולכים לגור במקומות נחשלים, כך הם מרוויחים מחירים שפויים, הם מרימים את המקומות הללו ובנוסף תורמים לחברה. ראה הגרעין התורני באושיות.
לא חייבים לקחת משכנתא כ"כ גדולה ואפשר אפילו לתרום לחברה | 09.10.12
38.
במקום לבכות , עוד שלושה חודשים בחירות!
אז כמובן שביבי ייבחר ,אבל אם לפחות הצעירים (שכיום הם גם בני 35 שעדין לא הגיעו לדירה) אם יבחרו ביאיר לפיד או בשלי , יש סיכוי שנראה איזה התקדמות.. אם הם יצליחו להיכנס לקואליציה. תתארו לכם את יאיר לפיד , יושב בראש משרד הבינוי והשיכון במקום אטיאס...
לירן | 09.10.12
36.
תגובה
ההורים שלנו ניהלו זוגיות כולל עבודה במעל משרה מלאה החל מתחילת שנות העשרים = יותר משתי משכורות בחודש. לא בילו, לא נסעו לחו"ל לא קנו מותגים וחסכו כסף למטרה = דירה. הם החלו וגידלו משפחה עם ילדים בדירות 2 חדרים 40-50 מטר מרובע במשך שנים עד ששידרגו לדירת 3 חדרים בפריפריה. היום רוצים ישר 4 חדרים, ולהשיגה לבד ממשכורת של רווק שגם מבזבז הרבה על אייפון ואוכל "בחוץ".........
אסי | 09.10.12
31.
"להורים שלנו היה קל יותר להצליח מאשר לדור שלנו..."
..., כי לדעתי כשאין כלום קל יותר ליזום, לבנות ולהצליח בעוד שאנו דור שמנסה להוכיח להורים שלו שהוא יכול להסתדר לפחות כמוהם" מדהים. כמה קשקושים במשפט אחד. את חיה בסרט, יקירתי. אפשר להתאמץ ולחסוך ולהרוויח היום בדיוק כמו פעם. הזדמנויות תמיד יהיו.
יזם צעיר | 09.10.12
30.
ל17
קודם כול עם לסבתא היה ביצים היא היתה סבא מעטים חזו את העליות של המחירים והדור שלי לא קנה דירות בגיל 25-6 אני עצמי הדירה הראשונה שקניתי היא היתה בגיל 32 וזאת היתה דירה שתי חדרים צנועה בקרית מלאכי ולא דירה בת ארבע חדרים ברמת גן וככה לאט מתפתחים לוקחים משכנתא שנייה ושלישית
אהוד | 09.10.12
28.
ההחלטה החכמה ביותר של חיינו הייתה לעבור לפרדס חנה כרכור
קנינו בפרדס חנה כרכור קוטג' חדש מקבלן,שישה חדרים, גינה יפה, לא רחוק מהרכבת במחיר של דירת חדר בת"א או שני חדרים בר"ג. זה היה לפני שנתיים. מאז מחיר הקוטג' עלה בחצי מיליון שקלים. כפריות, איכות חיים וכן, וויתור על הפינוקי של לגור ליד הפיצוציה הכי מעודכנת במרכז.
בועז | 09.10.12
25.
תבואו לשאול את האנשים האמיתיים
שמי אשכנזי אבי נשוי לליזי ואב ל-2 ילדים מקסימים. לירוי בן 3 ואריאל בת 4 חודשים. אני מזה חי בכרמיאל כבר שנתיים. עברתי לפריפריה שבצפון עקב מחייה יקרה וממשלה ש- "אוכלת" את המשפחות הצעירות. אני מהנדס מכונות בתפקיד מהנדס ראשי במפעל (משכורת לא גבוהה) ואישתי עובדת כסייעת (חצי משרה) בגן ילדים. אין לנו עזרה, לא משפחה ולא חברים (כולם בבת-ים), אבל עברנו כי לא היינו יכולים לחיות באזור המרכז. אני לא מדבר על "בועת" ת"א ממש לא...לא חייתי בת"א ואפילו לא דקה. אני הגעתי מבת-ים, חולון, אז שלא תדברו איתי על חצי שעה או 45 דקות מהעבודה. מי שלא יכול לחיות במרכז אז שיעשה חשבון ושיבחר לאן לעבור. אני לא מדבר על לעבור לרחובות, כי גם רחובות וברחובות ההולנדית גם יקר...אז תפסיקו לדבר שטויות, כי עליי אתם לא תעבדו!!!!!!!! אין מקום אחד נורמלי ,דירה במחיר נורמלי, מחיר סביר שאני ואחרים יכולים לקחת החלטה למספר שנים (משכנתא) במיוחד בכל אזור המרכז. אני לא חושב שדירה 4 חדרים 90 מ"ר קומה שנייה ללא מרפסת צריכה לעלות יותר מ- 600,000 ש"ח. אם אתם אומרים עכשיו...מה פתאום איזה שטויות הוא מדבר....אז קניתי לפני שבוע דירה בדיוק כזו ב- 550,000 ש"ח אז כמו שאמרתי...עליי אתם לא תעבדו ותגידו או תפרסמו שטויות כמו מיץ של הזבל. תבואו ,תדברו ותפרסמו באמת אנשים אמיתיים שעברו על בשרם דרך אמיתית מהמרכז עד לצפון כדי לחיות !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
אבי | 09.10.12
24.
מה רע בלגור בשטחים? (ברצינות, לא בציניות..)
יש המון מקומות המוגדרים כ"שטחים" כמו אריאל וישובי מערב השומרון הנמצאים כ-30-40 דקות מת"א. ניתן בקלות למצוא בתים במחירים של 800-900K ועם אוכלוסייה איכותית. (אני לא מדבר על חרדים, מתנחלים ודוסים שגרים במזרח השומרון ומורידים את המחירים) אני מתכוון לאוכלוסייה חילונית איכותית המשלמת מחיר הוגן על בית והאנשים שם ב-99% מהם עובדים מבלים ויוצאים לתל אביב. יש פוטנציאל עצום ולא ממומש וחבל. אני קניתי באריאל ב-880 אש"ח דירת 4 חדרים חדשה עובד צמוד לעזריאלי ומגיע תוך 35 דקות לעבודה.
ירון | 09.10.12
22.
רוב האנשים היו אפילו מעדיפים לגור בפריפריה - אם היתה תשתית תחבורה נורמלית!
איכות חיים, ערים יפות, ירוק בעיניים - הרבה יותר נעים מאשר בת״א הצפופה והמלאה פיח או רמת גן שנראית כמו שכונת עוני אחת אינסופית. אבל - כל זמן שאין תשתית כזו (כולל בשבת וחגים כמו בכל מדינה מתוקנת) אין מנוס מלנסוע ברכב, ועם מחירי הדלק והפקקים הזוועתיים (בעיקר מאיזור רחובות ונס ציונה) העלות פשוט נהיית גבוהה משכירות בת״א (נבדק וחושב). אז מה הפתרון????
מישהי | 09.10.12
18.
קצת הזוי שהמדינה תיתן את הקרקעות המוגבלות שלה במדינה בחינם..
אומנם יש הרבה קרקעות עדיין, אבל אם חושבים על העתיד אין למדינה אפשרות לחלק אדמות למכירה. הדרך היחידה היא שהמדינה תקים חברה שתבנה דירות להשכרה בשבילה במחירים הוגנים. ככה נוכל להוריד את המחירים במשק. חייבים לקחת כמה פתרונות מסינגפור שמה הם עושים עבודה טובה בנושא.
אדיר | 09.10.12
17.
ל8 - כהדור הקודם הלא מפונק והלא בזבזן לא נגע בקריית גת עם מקל
להגיד לאנשים בעלי השכלה גבוהה שגם מרוויחים כסף לא לקנות דירות ב1.5 מיליון ( כאילו הם קונים ארמון כולה דירה פשוטה במרכז) אלא ללכת לגור בקריית גת זה רעיון רע מאוד. אין כאן שום פתרון החזקים ידחקו את החלשים אם אנחנו יורדים מהמרכז לפריפריה מי שגר בפריפריה יעבור לעזה וכך הלאה. לא נראה לי שתוכל לעזור לילדים שלך באשדוד שמחיר דירה פשוטה שם יעלה 2 מיליון - וזה שיהיה ברור לך מה שיקרה ברגע שאנשים יתייאשו לגמרי מלקנות במרכז. במקום לפנות לממשלה שתנסה למתן את העיניין אתה מציע את מה שרפי השכל בממשלה מציעים - זה לא פתרון. ואל תבלבל לי במוח על מפונקים אם הייתי חי בדור שלך הייתי מחזיק עכשיו חצי מאשדוד להשכרה.
 | 09.10.12
16.
כל המשפחה שלנו במרכז - לא יכולים לעבור לפריפריה
לכל המציעים לעבור לפריפריה. אנחנו זוג עם ילדים קטנים. גדלנו במרכז, ובבגרותנו אנחנו גרים במרכז כי אנחנו גרים לייד ההורים. אנחנו עוזרים להם (הם כבר לא נוהגים, ולעיתים צריכים הסעות לבדיקות, או לקניות במקומות מרוחקים), ונעזרים בהם בשמירה על הילדים בחופשות מערכת החינוך, וכשהם חולים.
ליאור | 09.10.12
15.
מחירי שוק הדיור יצאו מכל פרופורציה ב-4 השנים האחרונות
רק מי שיש לו גב כלכלי חזק מההורים יכול להתקיים בשוק הזה. כל השאר קורסים כלכלית. לא ניתן להדביק את מחירי הדיור ומגבלות לקיחת המשכנתא ממשכורת ממוצעת. בזוג - זה קשה מאוד, לבד - זה כמעט בלתי אפשרי. המרוץ לדירה הופך להיות קשה יותר ויותר בשנים האחרונות,הרבה יותר קשה מדור ההורים.
גם בפריפריה יקר | 09.10.12
10.
פריפריה
מה רע בלגור, או לפחות להשקיע, בחדרה,עפולה,טירת הכרמל או בחיפה? ישנם היום פרוייקטים חדשים,אמנם "על הנייר", שמשווקים במחירים יחסית ריאליים וניתן לקפוץ על ה"מציאות" (בין 800,000 ל-1,050,000 ש"ח) דירה כזו, באיזורים בעלי פוטנציאל התפתחותי, תהיה שווה הרבה יותר (תוך 3-4 שנים). אף אחד לא אומר שחייבים לקנות במרכז במחירים לא שפויים, אבל לא צריך לסגור את הבסטה מיידית (כמובן תלוי בהון העצמי..) ולשלול אפשרות להשקיע במעגל הצפוני לנתניה והדרומי לגדרה... צריך לרדת מהעץ הזה של דירה במרכז כי המחירים שם באמת לא הגיוניים ואין הצדקה לקנות דירת 4 חדרים ב-1,500,000 ש"ח! אם תכנון וניהול נכון של לקיחת משכנתא סבירה עם החזר חודשי סביר, כדאי לרכוש נכס חדש מעבר לארץ "גוש דן"...
ירון | 09.10.12
7.
ניידות חברתית?!
אז מה המסקנה? האם יש טעםבשירות סדיר? האם יש טעם ברכישת תואר או שניים ומציאת עבודה "מסודרת" על מנת להתקדם כלכלית ואולי אף לחשוב על רכישת דירה? האם יש טעם בעבודה ממוצעת או בעבודה כלשהי כשכיר? אולי כללי המשחק השתנו? האם להמשיך ולגור בארץ ולחשוב על הקמת משפחה בה? האם האדם הנורמטיבי יוכל לשרוד כלכלית, לאחר שסיים לימודים, צבא וכדומה. אם לאדם נורמטיבי אין זכות לקניית דירה אז כנראה שלאף אחד אין. ואם אין אפשרות לניידות חברתית מה הטעם בהשארות במדינה ותרומה לה? (מיסים, צבא וכו'). הממשלה לא עושה כלום בנדון וזה עיקר הבעיה. התוצאות יגיעו ואז יהיה כבר מאוחר. חבל.
יוני | 09.10.12
4.
קצת פרפורציות לא יזיקו
המרדף אחר הדירה נהייה ממש מוגזם וחסר פרופורציות - וזו גם הסיבה שלגורמי הכוח אין סיבה לרצות בירידת מחירים. מי קבע שרווקה בת שלושים, שעובדת בעבודה סטנדרטית באזור המרכז צריכה להיות בעלת דירה. עוד עצוב מכך התייחסותה למכורים מחוץ לאזורי הביקוש והטלת הוטו על מכורים בפריפריה. לא פלא שאנשים מסוגה מסוגלים לחשוב על מות הוריהם ולתכנן תכנית על כספי ירושה. - האגואיסטיות שוברת שיאים
אוהד | 09.10.12
2.
יש לי רעיון שצריך לעבור כחוק
כל האדמות שבונים במדינה המדינה תיתן בחינם לבנות בינינים והדיירים שיקנו את הדירה היא תהיה זולה זולה מאוד רק מה שכל דייר צריך לשלם כל חודש למדינה דמי שכירות על הקרק למשך כל זמן שיש את הבניין כל חודש 200 ₪ נוסף לארנונה וכך כל האדמות תמיד היו של המדינה למדינה תהיה הכנסה מהאדמות הדירות היו זולות ולכולם היה טוב 
גולן | 09.10.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת