אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המספרים מוכיחים: ישראל היא מדינת הספורט העלובה ביותר במערב

63 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

61.
במילה אחת - לפנים. בשתי מלים - מירי רגב
השרה מירי רגב, לטיפולך. זה נפל במשמרת שלך (שלא באשמתך) בשל כשל שנמשך הרבה שנים. אבל את יכולה לחולל שינוי גדול. עיסוק בספורט מועיל בהרבה תחומים (חינוך, תרבות, בריאות ועוד) ויכול לחסוך הרבה כסף עתידי למדינה (טיפולי בריאות ועוד). בהצלחה מירי.
ספורט | 24.09.17
60.
מתקנים, קבוצות, תנאים...
כמה סיפורים קצרים: 1. מגרש האתלטיקה של בית הספר התיכון במועצה שלי משמש כמתקן האתלטיקה היחיד באזור. הוא שופץ פעם אחרונה לפני שלוש עשרה שנים. אין בו תאורה בלילה למעט כמה פנסים במגרש חניה סמוך המספקים אור קלוש לאלה שרוצים להתאמן. לפני קצת יותר משנה, במהלך אימונים לקראת מרתון טבריה, שברתי שם רגל מפני שבחשכה לא ראיתי שעל המסלול המוזנח זה שנים מונחת אבן. 2. אני עושה כשנה בהולנד. אני רץ עם קבוצת ריצה של חובבים ששיכת למועדון העירוני. מתקן האתלטיקה בו אנחנו מתאמנים פעמיים בשבוע טוב יותר ממתקן האתלטיקה בהדר יוסף. החברות במועדון עולה לי פחות מ 200 יורו לשנה. לשתיים מהרצות החובבות בקבוצת הריצה שלי הישגים הרבה יותר טובים מלכל הנשים הרצות למרחקים ארוכים בישראל. הן היו מאכלסות את הפודיום בכל תחרות שנערכת בארץ. כאן הן איפה שהוא בין 20 הנשים החובבות הראשונות בהולנד ולא בצמרת שלהן... לפחות חמישה רצים מסיימים דרך קבע 10 קמ' בזמנים של בין 33-35 דקות. הם אפילו לא בין 200 החובבים הראשונים בהולנד... 3. לקראת שובי חיפשתי קבוצת ריצה באזור שלי. אין!! הקרובה ביותר היא במרחק 30 דק' נסיעה. אולי כי פשוט אין שום מתקן שאפשר להתאמן בו? יש הרבה קבוצות במרכז, אני יודע ומברך על זה. מעניין איפה הן מבצעות אימוני איטרוולים? כי מספר המתקנים הסבירים בכל הארץ ספור ביותר. בהולנד, לכל ישוב שבו 5000 אנשים או יותר יש מתקן מסודר כזה. קשה להסיק מסקנה ברורה. נראה שאיפה שלא נתחיל לנתח נמצא מצב קשה - חוץ מברצון של האנשים לעסוק בספורט. כאלה יש הרבה ומספרם גדל בקצב. אולי אנחנו צריכים למצוא נוסחה איך מבניית מתקני ספורט השר האחראי (או מישהו מתחתיו) יכול לקבל רווח אישי... אולי זאת הדרך היחידה לגייס מקבלי החלטות להקמת תשתיות ראויות...
אלון | 08.01.13
57.
הבעייה איננה נעוצה בתשתיות, אלא בגישה בחינוך ובתדמית
בתור פיזיותרפיסטית וספורטאית שעכשיו חזרה משהות שלישית באוסטרליה, ארשה לעצמי לומר שהלוואי והבעיה היתה רק מתקנים ותשתיות. הבעיה העמוקה ביותר היא החינוך. בעוד ובאירופה ובאוסטרליה יום לימודים מסתיים קבוע בשעה 1500, וכולל שיעור ספורט או תנועה יומיומי, השתתפות בענף קבוצתי בכל מחצית, השתתפות במשחקים בסופי השבוע עם המורה. בארץ מקציבים 45 דק' פעמיים ושבוע לכל הכיתה יחד, 30+ תלמידים שמקבלים רושם שזה ממש השיער הכי לא חשוב שיש. שמים על השיעור על זה מקהלה, סיורים ומכל הבא ליד. למורים לספורט אין תקציב קבוע לציוד והוא תלוי בהחלטת המנהלת. במקרה הטוב הוא עומד על 5000 שח לשנה לכל בית הספר. בהרבה מתנסים או מועדוני ספורט בארץ יש מגמה להגדיר כי הם אינם עוסקים בספורט תחרותי אלא ספורט עממי, וכל המשמעות היא שפשוט לוקחים מאמנים צעירים בשכר רעב והיחס בהתאם. משרד החינוך צריך לחקוק את זה על דגלו, לאחר שאין ספור מחקרים הראו כי פעילות גופנית מגוונת ומרובה היא הבסיס להצלחה אקדמית וקוגנטיבית, לא שיעורי בית, לא מחשבים ולא בניינים מפוארים. הספורט וישראל צריך שר שיזעזע את המערכת עגום.
הילה | 25.10.12
56.
הבעיה בישראל היא שורשית תרבותית, בלי קשר לפעילות הממשלה. שהיא גם כך לא משהו...
הבעיה היא בספורט לנשים, נערות וילדות, וכאן ההבדל הגדול בינינו לבינם. בארץ בחורה שעוסקת בספורט זה לא דבר מקובל. בארה"ב ובאירופה, אין כמעט ילדה שלא עושה ספורט וכאן האימהות מפחדות לשלוח את הילדות שלהן לחוג ספורטיבי כלשהו, מחשש של מה יגידו בחברה. זה פשוט לא מקובל כאן
ET | 22.10.12
55.
העסקנים סגרו את האגודות והמועדונים, הממשלה סגרה את הברז, ההורים סגרו את הילדים בבית.
צריך לפתח את תרבות הספורט בבתי ספר. פשוט אין אגודות ספורט כי גם אין בבתי הספר נבחרות ספורט שיכולות לספק אחרכך נוער לאגודות. לכן אין פה שחקנים ואין פה ספורט מלבד המקצועני שזה גרגירים.. מעט החוגים במועדונים הקיימים הם בתשלום ויקרים מאד.
צודקים | 22.10.12
51.
תנו לנו רק תנאים סבירים - ספורט נעשה לבד
אני רץ מזה 27 שנים - מכנסיים קצרים חולצה ונעלי ריצה, זה כל מה שנדרש. בסך הכל צריך "רק" כמה שבילים. יש חוק שמחייב לשים לישד כל כביש חדש (בין עירוני) שביל לרוכבי אופניים - המציאות לא ממש קורה. צריך ךשים גם לייד כבישים ישנים שבילים (תל אביב חיפה, תל אביב ירושליים אשדוד וכו') - אם היו כאלה חלק מהפעילות הייתי עושה בדרך ל/מהעבודה ומוריד רכב אחד מהכביש ועוד מגיע מוקדם יותר (עזבו זיהום אוויר). בפארק הירקון מתאמנות עשרות קבוצות לאורך השבוע באופניים וריצה - רוצים וצריכים עוד 20 או 30 או 50 מקומות כאלה שניתן להגיע ולעשות שם ספורט בקלות. אנחנו כבר משלמים למאמנים ולא מעט כסף - המדינה מרויחה מקומות בבתץי החולים (צנתורים ושאר מרעין בישין) סבסדו חלק מהעניין ותחסכו לטווח ארוך !!!!! פרקו את האגודות המטופשות שלא תורמות לספורט כהו זה (האגודה לספורט עממי, למשל) - מישהו ראה לאחרונה מה הם עשו את רוב המרוצים מרימים העיריות וממנים אחרים לכל עיר יש מרוץ בדקתם פעם כמה אנשים באמת עושים ספורט. חנכו לספורט ותזונה נכונה - עוד חיסכון באישפוזים ומחלות.
ספורטאי עממי | 22.10.12
42.
שכחתם שאנחנו מעצמה בהייטק? כנסו !!
למי אכפת אם כמה טמבלים יודעים לבעוט בכדור לשער ורוץ מהר, מה אנחנו אנטילופות? יש לנו מוח . ענף הייצוא מספר אחד אצלו זה הייטק. טכנולוגיה. אלוהים ברא אותנו שונים מהחיות בזה שאנחנו יכולים להפעיל את המח. למה שלא תשוו את מקדוניה ולוקסמבורג אלינו בענפי יצוא מידע וטכנולוגיה? הא אז אנחנו לא בידיוק עולם שלישי. לדעתי הספורט בארץ חייב להשאר חובבני. ה' לא ברא יהודים אתלטיים או גבוהיים במיוחד אבל הוא ברא לנו שכל ובזה אנחנו מובילים על רוב מדינות העולם לא משנה מה גודלם.
ספורטאי הייטקיסט | 21.10.12
36.
זה לא עניין של תקציב (תראו את דרום אמריקה ואפריקה, מגיעים משם השחקנים הטובים ביותר)
זה עניין של תרבות ודוגמא מהבית... הישראלים הם אספסוף מהרבה כל מיני מדינות ששם אין שום תרבות ספורט, נימוסים בין אדם לחברו (לא בין חמולה לחמולה) ועוד הרבה דברים, חלקם נשארו ברברים ומעבירים את זה הלאה לילדים. כמובן גם הממשלה אשמה אבל הממשלה הם אותם אנשים שמרכיבים את המדינה הזו
דניאל | 21.10.12
32.
התקשורת הורסת את הספורט בישראל
כדורגל לא מעניין אף אחד במדינה ולכן התוצאות בהתאם . הכדורגל לא נחשב לאחד מענפי הספורט הבכירים בישראל. הבעיה שהתקשורת לא מסקרת שום ענף ספורט שהוא לא כדורסל ולא כדורגל ולכן בשאר הענפים יש הבלחות כי אין תקציבים ולא מודעות חוץ מענפים פופולרים כמו שייט וגודו שייחה ששם יש לנו מסורת איפה הכדוריד? כדורעף? הוקי? רגבי?? אתלטיקה? התקשורת מקפחת את כל הענפים רק בשביל שהכדורגל העלוב והזניח ישאר בכותרות. מזל שהכדורסל לא נשאר מאחור וזה בגלל שהוא ענף הספורט הפופולרי במדינה אחרת גם את הכדור הכתום התקשורת הייתהנמעלימה רק כדי שאף אחד לא יתחרה מול הכדורגל שממשיך לקבל פרסום בחינם למרות שאין לו קבלות.
דניאל | 21.10.12
27.
ישראל היא מעצמה בספורט עממי - ריצה, אופניים, טריאטלון
ספורט עממי כמו ריצה ורכיבה על אופניים נמצא בזינוק מטאורי בישראל ב 5 שנים האחרונות. על כך יעיד הזינוק האקספוננציאלי במספר המשתתפים הישראלים בתחרויות הריצה השונות, הטריאטלון, האופניים, ואפילו תחרות האיירון מן הישראלית - הישראמן. כ 30,000 רצים ישתתפו במקצה עממי של 10 ק"מ במרוץ הלילה בתל אביב לעומת אפס לפני 5 שנים. עשרות מרוצים המאורגנים ע"י עיריות וגופים שלא למטרות רווח מתקיימים מדי שבוע בישראל. ביקור קצר באתרים שוונג וספורטווב יראו לאוריאל דסקל שיש חיים מעבר לאגודות הספורט הרקובות. העיסוק בספורט עממי בצורה סדירה חשוב עשרות מונים על עיסוק של כמה שנים במועדון כדורגל, כדורסל או בדמינטון, שכן הוא מקנה אורך חיים ויסודות לאימונים לזמן ארוך.
עמית | 21.10.12
25.
ומי אמר שזה מצב גרוע ?
מה אכפת מספורט תחרותי ? מה זה נותן לנו בדיוק חוץ מאופיום להמונים ? אתם רוצים להיות כמו ספרד - אלופי עולם בכל ספורט ובמצב של קריסה כלכלית מוחלטת ? אני לא. העם היהודי אינו עם ספורטיבי. ספורט זה טוב לבריאות אם עושים קצת, זה מש שהישראלים עושים וטוב שכך. אני לא רוצה שיבזבזו עוד כסף ציבוראי על השטות הזאת.
אמיר | 21.10.12
24.
ל 13 כל מילה נכונה ועד צריך להוסיף לזה עוד כמה עניינים...
לא ייתכן שכל כך הרבה כסף הולך לכדורגל/סל וכמעט כלום לא הולך לענפים אחרים לא פחות חשובים (גם אם אין להם קהל גדול כל כך, אז מה!): יש לנו חברה נהדרים יוצאי אתיאופיה עם פוטנציאל עצום לאטלטיקה - כמעט ולא משקיעם שם וחבל (במקום שיסתובבו ברחובות) יש ענפי ספורט מוצלחים מאוד עם פוטנציאל אדיר ולא משקיעים שם (הוקי, שחמט, אופניים, טריאטלון, מרטון ועוד כמה) אבל זה לא מעניין את העסקנים, וחבל כי דווקא שם הרבה אנשים היו רוצים להצליח וזה נהיה מאוד אופנתי. נשים נשים נשים: כספורטאית אני חייבת לציין כי לא משקיעים מספיק בצד הזה, חבל....גם מנטאלית לא מעודדים נשים לעשות ספורט.
ספורטאתית | 21.10.12
22.
הכל עניין של תקציב וזו כל התורה. בישראל העדיפות היא בגלוי לדברים אחרים: תקצוב דת ובטחון
סבסוד ישיבות במאות מיליוני שקלים וכן אחזקת צבא בסדר גודל של מיני מעצמה. ולא לשכוח את "חוק הטנק": נניח שיש עודף תקציב של 50 מיליון שקל - לאן יילך הכסף בישראל לקניית עוד טנק לאיזו חטיבה או להקמת מתקן ספורט נורמלי? התשובה בגוף השאלה.
יובל | 21.10.12
14.
ממש חרטא, יש אלפי אנשים שעוסקים בספורט ולא "נחשבים" בסטטיסטיקה פה...
למשל כל הרוכבים על אופני שטח, שממלאים את השמורות כל חג, סוף שבוע ויום חופש כלשהו. הרוב בכלל לא מגיעים לתחרויות או יודעים עליהן, אז אין שום סיכוי שירשמו בתור ספורטאים. אבל להגיד שאין אנשים פעילים... אני רוכבת על אופניים כל שבוע עשרות ולפעמים אפילו מאות קילומטרים (ללימודים, לעבודה ולכיף), מסתבר שאני בכלל פדלאה.
. | 21.10.12
13.
ניתוח עמוק לספורט בישראל.
כמי שמעורה היטב בספורט בישראל אני לא מתפלא על המצב הנוכחי העגום ביותר ובחלק מהתגובות נגעו בבעיות.אתן כאן כמה רעיונות לקידום הספורט:1.המדינה תסבסד חוג 1 בחינם לכל ילד-ה שהוא יבחר. 2. המדינה תעביר לרשויות סכומי כסף גבוהים יותר שישולמו למאמנים מוכשרים שעובדים עם התשתית-מאמן יקבל שכר הולם ויהייה שקוע בעיסוקו.3. הטוטו יפסיק לבנות איצטדיונים מפוארים וגדולים-מספק איצטדיון עם 5000 מקומות בערים {כמה קהל כבר מגיע?}יתרת התקציב תועבר לשיפור התשתיות הקיימות כך שיהייה נעים להתאמן.4.ספורטאי אולימפי שפורש-יעסוק באימון עם שכר נאה שיגיע מהמדינה {כמובן באם הוא מעוניין} כך לא יזרק בבושת פנים לאחר שפרש {מקבלים דמי אבטלה}.5. יש לחזק את מעמד מנהל המחלקה ברשות- הוא "שר הספורט" ברשות . 6. הכי חשוב: שהממשלה הבאה תקצה "רק" 250 מש"ח לספורט {במקום לכמה ישיבות פיקיטיביות...}
שבתאי | 21.10.12
10.
יש דת - אין ספורט
צחקתי לקריאת התגובות הקודמות, מקרים של אי הבנת הנקרא משולבות בהפרעת קשב, שכן איש לא הגיב על תוכן הכתבה. שם המשחק הוא הערך המוקנה לספורט בחברה וחלוקת העוגה התקציבית. מסיבה זו מדינה המשמרת ומרחיבה דפוסי חשיבה דתיים ראקציונרים (כשרות, נישואין), תמנע מהשקעות בספורט ,שכן מרבית הדתיים רואים זאת כ"התיוונות" ועיסוק בדבר המוקצה מחמת מיאוס. בכל עיר בה עולה מספר הדתיים ובעיקר החרדים, יתנוון העיסוק בספורט ויפרחו ההשקעות במוסדות דת, בתי כנסת ,מקוואות ושאר מוסדות הקרובים ללבם. בניגוד לדתות אחרות, המעודדות חינוך גופני וספורט, היהדות מתעבת אותם ולכן אין תמה שבפתח תקווה פותחים את הממטרות על הכדורגלנים בסירקין באמצע האימון. חבל על הכתבות והניתוחים,דבר לא עומד להשתנות. הפוליטיקאים שלנו עסוקים בליקוק לחרדים וניוון הספורט הוא תשלום פעוט בעיניהם בדרך לקדנציה נוספת
אופיר מורן | 21.10.12
9.
אין כתבות על ענפי ספורט שונים בארץ.
1. הוקי קרח בספטמבר נבחרת ישראל השתתפה במוקדמות לאולימפיאדת חורף 2014. באותו חודש קבוצה ישראלית השתתפה בליגה קונטיננטאלית. 2. שחמט באילת הסתיימה אליפות אירופה לקבוצות. לא קראתי אף כתבה בעיתונות ישראלית וגם כן באינטרנט בספה עברית. בכלל יחס המזלזל בכל הדרגים יש לנו מצב הקיים. להוסיף לזה ביורוקרטיה ישראלית. מועדון להוקי בחיפה פונה לעירייה בנושא בגרש, אבל מתנגש עם קיר בטון. פעם קראתי רעיון עם שחקן רוסי בהוקי קרח בשאלת פיתוח ענף ברוסיה. הוא אמר - למרות שזה יקר עדיף לבנות מתקני ספורט ולמשוך צעירים לשם מאשר להשקיע באותם צעירים לצורך גמילתם מסמים .
בנימין | 21.10.12
6.
ספורט נשים בישראל לא קיים בכלל
יש מיעוט קטן של ספורטאיות פעילות,התקציבים מאוד נמוכים,התנאים מינימליים,אין קהל ואין הכנסות. כדורסל הנשי בליגת העל כולו מבוסס על זרות ומתאזרחות. ורובן של הספורטאיות הן אימהות ונשים מבוגרות,ואפשר לראות את בכדורסל נשים מהליגה הלאומית ומטה,בכדוריד ובשאר הענפים. אין שום עידוד ותמריץ לצעירות,להיות ספורטאיות.
ישראל | 21.10.12
5.
כיבוי אורות והפעלת ממטרות בזמן האימונים , ואח"כ בוכים על רמת הספורט במדינה.
תשמעו סיפור ואח"כ תבינו כיצד ומדוע ישראל מפגרת בספורט יחסית לעולם. הכל מתחיל בפרטים הקטנים. במתקן אימונים סירקין בפ"ת יש - אחראי מטעם העיריה- מפאת כבודו לא נאמר מה שמו... האחראי הנ"ל כנראה ממהר מאוד לביתו עם רדת החמה , אחרת אין הסבר מדוע האורות כבים לפתע ובלי התראה מוקדמת בכל רחבי מגרשי האימונים כמעט בכל יום חמישי בשעה 20:00 לערך ,ומשתרר חושך מצריים. באותה עת ,יש לציין, המגרשים הומים ורוחשים פעילות של עשרות ילדים נערים ובוגרים,אשר בלית ברירה מפסיקים את האימונים, האימונים של הקבוצה שלנו אמורים להתקיים עד 21:15 לערך. פעם אחת אפילו הייתי עד גם לממטרות אשר הגיחו מבטן האדמה והחלו להשפריץ בעוז על הספורטאים וגרוע מכך, על הציוד הרב שלהם. איני יודע מה קורה בשאר הימים. על כל פנים בימי חמישי אני והורים אחרים פוקדים את המגרשים בהם ילדינו מתאמנים. לא אחת נצטרכנו כמה הורים לקדם את מכוניותינו לעבר הגדר ולהאיר לילדים את המגרש בגלל העלטה ששררה עקב כיבוי האורות, על מנת שיוכלו לאסוף את חפציהם. יש לומר ששום דבר לא נעשה בהתנדבות אנחנו כהורים נושאים בעול כבד של אלפי !!!שקלים בשנה . הייתי מצפה שלא יעסיקו סתם עסקנים שכנראה כל עניינם הוא להגיע הביתה מוקדם אפילו במחיר השבתת פעילות של כמה מועדוני כדורגל. אני מקווה שהצלחתי להציב ראי קטן מול עינינו המעיד ,בקטנה, מדוע אנחנו מדינה מפגרת בספורט יחסית לכל מדינה אחרת. אז למה אנחנו בוכים?
אבא של שחקן כדורגל | 21.10.12
3.
בכדוריד השחקנים נאלצים להיכנס להסגר של שנה,בשביל לעבור קבוצה
בכדוריד שהוא ענף לא מקצועני,כרטיס השחקן שייך לאגודה,ובעצם השחקנים הם עבד של הקבוצה. הקבוצות מקשות על מעבר שחקנים,ואף מנסות לטרפד אותו ע"י דרישת סכום מופרז. כתוצאה מכך,השחקן נאלץ להיכנס להסגר של שנה,שבה הוא לא יכול לשחק בשום מסגרת,ובסופה הוא מקבל לידיו את כרטיס השחקן. גם הנבחרת מפסידה את שירותיו של אותו שחקן,ובשנים האחרונות היו מספר מקרים של שחקנים מובילים שנכנסו להסגר. גם ככה,הקריירה של שחקן כדוריד היא קצרה,והוא עוד נאלץ לוותר על שנה ממנה,במידה והוא רוצה לעבור קבוצה. איך דבר כזה אפשרי? עד מתי יתנו לעסקנים קטנים,להרוס כל חלקה טובה?
הנדבול | 21.10.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת