אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פרופ' אשר טישלר: "הגיע הזמן להעלות את שכר הלימוד ושמרצים טובים יקבלו יותר"

70 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

70.
תם עידן האוניברסיטאות והריבוד החברתי
צר לי, אך עם כל הכבוד, אתה טועה פרופסור. אני מבין איך הצעתך תוכל לעזור לך ולחבריך, אך היא לא תתרום דבר לסטודנטים שממילא נקרעים כדי לממן חיים ולימודים. הגיע הזמן שהחברים במגדל השן האקדמי יבינו שהשכלה צריכה להיות נגישה לכל. אין לנו עוד צורך בהרצאות צפופות ומתישות ובמרצים "סטארים" שיגיעו עד למפתננו. מעטים הם המרצים שיוכלו להתחרות בטובים מ Yale ו MIT ואשר נגישים ברשת. הפיתרון הוא בהנגשת ההשכלה לכל באמצעות האינטרנט והפקעת המונופול על ההשכלה מידי האוניברסיטאות.
מוטי | 25.10.12
68.
ג'יין 67 - בשוויץ מתחילים בגיל 15 ללמוד מקצוע - לא תואר.
לומדים ועובדים יומיים במקום עבודה שקשור למקצוע - אבל אלה לימודים מקצועיים. לא תואר. 50% מהנוער עושים את זה. 50% הולכים לתיכון עיוני. ולשאלתך איך לממן? תשארי לגור בבית הוריך. תעבדי שנה. תחסכי. שכר המינימום כרגע 4,300? אז אם תחסכי 4,000 כל חודש, בתום שנה יהיו לך 48,000, שכ"ל של 4 שנים. הנה יש לך שכ"ל. חוץ מזה - יש לך פיקדון מהצבא. אם למדת שנה, אולי תוכלי השנה למצוא עבודה בקיו איי ולהרוויח יותר? (וזה בלי כל קשר לזה ששכ"ל מנופח הוא רעיון רע. ממש רע. שרק מישהו בפקולטה למנהל עסקים היה יכול לחשוב עליו).
-- | 23.10.12
67.
לחלק לימודים זה בגדר חלום, אתה חושב שאתה מבין על מה אתה מדבר, אבל אתה לא ממש מבין!
אני אוהבת ללמוד, מאוד. כל כך אוהבת שיש כל כך הרבה מקצועות שאני רוצה ללמוד. בגלל מצב כלכלי לא יכולה להרשות לעצמי ללמוד אפילו מקצוע אחד! התחלתי ללמוד תואר במדעי המחשב והפסקתי באמצע - יותר קרוב להתחלה, לא בגלל שלא אהבתי אלא שלא הצלחתי לעמוד בזה כלכלית. הייתי בטוחה שאני אקבל איזה שהיא מלגה, כל המלגות האלה שאתם מדברים עליהם אף פעם לא הגיעו! אני שנה אחרי הפסקת הלימודים ועדיין מנסה לצאת מהבלאגן הכלכלי שנכנסתי אליו! לאנשים כמוני שהחלום שלהם זה ללמוד, לקדם את עצמם ואת המשפחה שלהם בסופו של דבר, אין את ההזדמנות! אהבתי שעשית טריק פסיכולוגי בכתבה שלך, כמה "אכפת" לך מהסטודנטים ושהעלאת המחירים היא בשבילנו, לפחות הסטודנטים שההורים מפרנסים יתמכו בך, סטודנטים שלא יודעים מזה שאין כסף! לא רק לבגדים או ליציאות או לרכב אלא כסף לאוטובוסים להגיע למכללה/אוניברסיטה, לעזור להורים לשלם חשבונות וכד' כשתרגיש ותחייה בצורה כזאת.. נדבר.. בנוסף עשית השוואה יפה לארה"ב אבל מה עם שוויץ לדוגמה?! שמתחילים לימודי תואר בגיל 16 על חשבון המדינה ועובדים פעמים בשבוע במקום שקשור למקצוע שהם לומדים רוכשים ניסיון ומקבלים כסף על זה כל חודש?!?! בגיל 20 הם עם תואר וניסיון, חלום להתחיל את החיים ככה! עצוב לי על אנשים כמוך שהם מלומדים ונראים כל כך חכמים אבל בעצם אין להם שמץ של מושג מה קורה שם בחוץ! והלוואי ואף אחד לא היה צריך לדעת :/
ג'יין דו  | 23.10.12
65.
צריך להעלות את שכר הלימוד ב100 אחוז.
זאת על מנת שכוכבים כמו הטישלר הזהוהוא בטוח מחזיק מעצמו כוכב ירוויחו יותר ב200 אחוז כלומר פי 3. אז הסטודנטים יצאו לרחוב ובמקום מחאת הקוטג תהיה מחאת שכר הלימוד.אנחנו עם שמומחה בייצור מחאות שלא פותרות כלום. דרך אגב כבר היום רפואה לומדים באיטליה בהונגריה בעיר דברצן יש מאות סטודנטים ישראלים.ההונגרים ראו כי טוב ופתחו לפני כשלוש שנים אוניברסיטה בעיר סגד. גם כאן לומדים מאות ישראלים.שכר לימוד זול מאשר בארץ המחיה הינה כ20 אחוז מאשר בארץ. מסקנה--תלמדו בחו"ל ואז לא צריך מחאות והמרצים הכוכבים---שיחפשו פריירים אחרים.
השמש | 23.10.12
64.
!! למספר 61 !!
זה השכר שאני ושאר הסטודנטים משלמים עבור שעת לימוד. למעשה הוא גבוה בהרבה מ-1000 ש"ח, כיוון שהמדינה מוסיפה כסף. השכר שאתה מקבל בסופו של יום נקבע בינך לבין האוניברסיטה ואינו מעניין את הסטודנט. כל סטודנט משלם כסף. התשלום לשעה הוא מעל 1000 ש"ח. (אתה מוזמן לחשב בעצמך) רמת ההוראה והאדמיניסטרציה ממש לא מצדיקה תשלום כזה. (עובדה שהמכללות מספקות רמת הוראה ושירותים טובים יותר בפחות כסף). למספר 61: אני לא נכנס לך לכיס, אבל אתה צריך להבין שרמת השירות המצופה ממך היא כמו של עורך דין צמרת. אם אינך יכול לתת שירות כזה, אל תלמד!
ניר | 23.10.12
62.
כן, נכון. הבעיה בארץ היא שהלימודים הגבוהים ניגשים מדי.
הנה הצלחה אחת שיש בארץ וחבל מאוד לקלקל: נגישות להשכלה גבוהה לאנשים שהוריהם לא יכולים או רוצים לתמוך בהם כלכלית. כיום עוד אפשר, אם מאוד מתאמצים, לממן את הלימודים בכוחות עצמך. אם נלך בכיוון שמוצע כאן, זה כבר לא יהיה אפשרי. מלגות זה לא תחליף טוב לסבסוד, כי הן יאפשרו רק לקבוצה קטנה של אנשים ללמוד, זה לא אמצעי אמיתי לצמצום פערים. דרך אפשרית נוספת היא הלוואות לסטודנטים בתנאים טובים, שיינתנו ללא בדיקה של רקע כלכלי ויוחזרו רק אם הלווה מרוויח משכורת חודשית שהיא מעל X שקלים, אבל אני לא חושבת שזה מאוד שונה מהסבסוד שיש כרגע.
אורלי | 23.10.12
61.
למספר 37 !!!!!
לפני שאתה זורק נתונים לא מבוססים על המשכורת של המתרגלים, כדאי שתבדוק את הנתונים. הרי מצפים מסטודנט לתואר שני שיבסס את טענותיו על מחקר אמפירי ולא על שמועות לא מבוססות. קח בחשבון שמתרגל מעבר לשעות שהוא מלמד בכיתה, צריך לכתוב את הבחינות, לבדוק את הבחינות, לענות לשאלות סטודנטים, לתת שעות קבלה ועוד הרבה דברים. המשכורת שלי היא 110 שח לשעה וזה לא כולל את כל הדברים שעושים בבית. אז אל תבלבל את המוח על 1,000 ש״ח לשעה, הלוואי על כולנו.
דניאל, מתרגל | 23.10.12
59.
ראיון אבסורדי
פרופ טישלר הנכבד, ראיונות יפים אך מעט אבסורדים בתור סטונדטית שמפרנסת את לימודיה ועובדת במשרה מלאה אין ביכולתי אפילו לשער מה ייקרה עם התואר ימשיך להתייקר? גם כך אנו הסטודנטים בקושי שורדים ואתה עוד מעלה גזרות נוספות במקום להקל במעט? לא פלא שהחינוך באמת נחלת האלפיון העליון! חייבים לשנות השיטה כולם זכאים לחינוך ולא רק ילדי טובים!!
סטודנטית | 23.10.12
58.
אני חושב שצריך להעלות את שכר הלימוד, אבל רק למי שלא שרת שרות מלא בצה"ל
צריך שחיילים משוחררים יקבלו הטבות שלא ינתנו למשתמטים. מספיק שזה לא הוגן שדתיה שעושה שרות לאומי של שנה בתנאים של קייטנה תתחיל ללמוד לתואר ראשון לפני חיילת ששרתה שרות מלא בצה"ל, אז לפחות שהחיילת המשוחררת תשלם שכר לימוד נמוך יותר כפיצוי.
חייל משוחרר | 23.10.12
52.
הגישה החבוטה שמתאימה לעשר אוניברסיטאות בעולם, אולי. המחקר בארץ שגשג ללא שכר דיפרנציאלי
פרופ' טישלר, אתה בעצמך יודע שהבעיה אינה שכר לכוכבים, אלא תקנים. ומי יקבע את המצטיין, החבר שלו? אתה הרי לא תמים ויודע איך דברים מתנהלים באוניברסיטת תל אביב. כי הכל אישי ואין בדיקה אמיתית של הרמה האקדמית. אני מכירה כוכבים שנדחו שם ע"י מרצים שחשו עצמם מאויימים ובצדק. דודי תדמור לא יכול לשבת בכל הוועדות ולעשות צדק. אתה גם לא יודע מי יהיה כוכב בעתיד ומי יכבה פתאום עם השכר הדיפרנציאלי. אתה גם קובע דירוג של חשיבות לדיסיפלינות הלימוד השונות ובראשן , כמובן, כלכלה ומנהל עסקים. היכן למדו ראשי להמן ברוד'ר? וגולדמן זאקס? ומה עם הפסיכולוגים שהתחילו לקבל נובל לכלכלה, איזה שכר הם יקבלו עד לנובל? ומה עם ההסטוריונים הכלכליים, לאיזה שכר הם יזכו במהלך שנות מחקרם, שכר דל של הסטוריון, או שכר כוכב של כלכלן. אולי נעדיף עליהם את גד שכטמן, ששנים רבות נרדף על מחקריו? וכמה תקבל עדה יונת לפני הנובל, פחות ממרצה למימון?
ירושלמית | 23.10.12
51.
לתמוך בסטודנטים, לאפשר למרצים ה"סטארים" לקבל בונוסים מתוכניות חוץ טקציביות
כוונתי היא שאבוי אם נכפיל את סכר הלימוד. סטודנטים במדינה לא סוגרים את החודש, נעזרים בהורים או נכנסים לחובות (אני סטודנט לתואר שני מחקרי) יש פתרון, אך הוא דורש השקעות התחלתיות ומחשבה יצירתית. שני דברים בגופים גדולים כמו אוניברסיטאות לא מצטיינים בו. הכי קל לקחת ממי שכבר רגיל לשלם, ואסור להמשיך לשחוק את הסטודנטים. עצם זה ששכר הלימוד אינו משתנה ויוקר המחייה עולה כמותו כהעלאת שכר. הפתרון הוא יותר גופים חוץ תקציביים אוניברסיטאיים למתן שירותים כמו ידע ייעוץ לממשלה וכדומה שייאפשר לחוקרים הטובים ביותר ולמרצים המוכשרים ביותר לקבל בונוסים הרי הם סטארים תנו להם את הבמה וגם חלק מהכסף שהם מכניסים לאונ' אך לא על חשבון הסטודנט ואיכולת ההוראה
ס.טודנט | 23.10.12
50.
חוצפה ישראלית כבר אמרנו???
אל תשכח שבארה"ב הילדים מתחילים ללמוד בגיל 18, הילדים שלנו בגיל 18 בצבא!!! אני אומרת כך, בנים משרתים שלוש שנים מגיע להם שלוש שנים לימודים חינם מהמדינה! בנות משרתות שנתיים מגיע להן שנתיים לימודים בחינם! חרדי לא משרת - לא מקבל קצבה ללימודים ערבי שלא עושה שרות לאומי - לא יקבל הנחה בלימודים מה אתם אומרים?
שרון | 23.10.12
49.
מדהים כמה הכל מותנה כסף ותוספות כספיות.
ראו את יוצאי בריה"מ לשעבר הצליחו לפתח טכנולגיות מהמובילות בעולם עם לא המובילה בעולם והלימודים שם חינם. איך יכול להיות אדוני הפרופסור? האם האמריקאים כל כך מצליחים אז איך זה שמצבם הכלכלי מין הגרועים החובות ובכלל. אבל כניראה זה לא הרעיון מעניין אותך איך להרוויח בגדול זה העיקרון השאר חרטה עם לא רמיה מושלמת אז עדיף שתמצא דרך חדשה שתעניין את הצעירים ללמוד כאן ולהצליח וגם עם הכל נישקל בכסף מצא את המיזם החדש לשינוי שיטת החיים כך בעלויות פה בארץ הכחמים יהיו מותאמות לחוכמה ולא ולחלמאות. כרגע הצעתך חלמאית תוספת כסף אז עדיף ללמוד בחו"ל אין מילואים בתקופת הלימודים אין את הלחץ המקומי הקיים כאן באופן קבוע כפי שאינך מנסה כרגע לעשות
אבי | 23.10.12
47.
הוא צודק אבל מה איכפת לסטודנטים הם רק רוצים את התעודה?
כל הבכינים שמגיבים כאן ששכר הלימוד גבוה לא ישבו פעם ובאמת חשבו וניסו להבין מה קורה במצב היום המדינה קובעת כמה סטודנטים ילמדו בכול אניברסיטה כי היא מסבסדת אותם, ול"מהנדס" מתגובה 37 שלא יודע חשבון אני לא באמת מבין איך קיבלת תואר ראשון. שכר הלימוד במקרה שלך לא מכסה אפילו לא רבע מהעלות שלך (מעבדות, מבנים, עובדי מנהלה, מחשוב, תקשורת ועוד המון הוצאות ישירות שיש בלי מחקר) ואם שנת לימודים כוללת בסה"כ כ 240 שעות בשנה זה די עלוב לא חושב? היום ברגע ששכר הלימוד נקבע ע"י המדינה והיא גם קובעת את מספר הסטודנטים (פחות או יותר) אין תחרות בין האונברסיטאות, כי הם תמיד ימלאו את המכסה (נו טוב בלימודים ההומניים יש להם בעיה אבל בשאר הפקולטאות לא) לא כדאי להשקיע בעזרי לימוד, בתנאים לסטודנטים ועוד. אבל אם תהיה תחרות ויתאפשר לגבות יותר בגלל פופולאריות ואיכות של פקולטה (כי היא נחשבת יותר, מרצים טובים יותר, תנאים טובים יותר וכו) תהיה תחרות יוגדלו הפקולטאות כי הן מכניסות כסף והיה גם הרבה יותר כסף למחקר, למשוך מרצים וחוקרים טובים יותר. כן זה צריך לבוא עם מערך תמיכה ועזרה כך שכל אחד יוכל ללמוד, אבל העלאת שכר הלימוד מחוייבת כדי להציל את ההשכלה הגבוהה.
רמי | 23.10.12
45.
ניהול מקצוע מופרך ששגשג בארה"ב והוביל אותה למשבר. אתם מומחים בלחלק לעמכם כסף ציבורי
נימוקים מן הגורן ומן היקב למה "מגיע לנו" וכמה "אנחנו טובים" גדולי המנהלים בארץ לא ראו אוניברסיטה מימיהם. איכשהו פה הורוביץ, שוויד, וורטהיימר הצליחו לעשות ניסים בלי להגיש סמינריונים ו"מחקרים" בפקולטות ניהול אקסקלוסיביות.... ארה"ב מלאה "מנהלים" אמריקאים וכל המהנדסים בחשמל מכונות פיזיקה הם אסיאתים בעלי נכונות למאמץ. הם אלו שמחזיקים את הכלכה האמריקאית בטיפול נמרץ. מרוב ניהול ארה"ב שוקעת והמזרח עולה. פקולטות הניהול יצרו מקצוע מופרך שאין בו צורך אמיתי. היום כבר רוצים MBA ואם הטירוף ימשך ירצו בכל משמרת במקדונאלדס PHD בניהול.
mik776 | 23.10.12
44.
במילים אחרות הוא רוצה שנהיה כמו ארהב
ושם תראו מה קורה, יש בועת שכר לימוד מטורפת שהובילה המון סטודנטים ללקיחת הלוואות מטורפות בעוד שאחרי שהם מסיימים את התואר הם לא מצליחים למצוא עבודה, גם מלגות זה דבר מוגבל כי צריך שיהיה מי שיממן אותם ומי הוא רוצה שיעשה זאת הממשלה? בכלל כשמדובר על מנהל עסקים, ניהול ושאר חרטה אין טעם להשקיע, אלו תחומים שלא תורמים לחברה וסתם מהווים עול. אגב הוא אמר בכתבה שהממשלה לא מוסיפה הרבה על שכר הלימוד של הסטודנט לאוניברסיטאות, זו גם שטות כי כיום הסטודנט משלם שליש שכר לימוד והממשלה שני שליש. אסור שלימודים יהיו דבר יקר, גם ככה התועלת שלהם כיום מוטלת המון בספק כשהרבה מסיימי תארים לא מוצאים את עצמם בשוק וכן הידע שנלמד בתארים לרוב לא פרקטי בעליל. מה שכן אני תומך בשכר הדיפרנציאלי למרצים שהוא מציע אבל שזה יהיה באותה מסגרת תקציב כוללת כמו היום, ואם יש מרצים סופרסטארים בניהול שיכולים להרוויח יותר טוב בחול אז שיסעו לשם (הם יעשו לנו טובה).
איש עקרונות | 23.10.12
43.
על סמך אילו נתונים הגעת למסקנה (הלא נכונה) שלך?
הנתונים שלך מתעלמים מתרומת המדינה לשכ"ל הסטודנטים, ובכך המסקנה המתבקשת שלך היא העלאת שכ"ל. האמת היא ששכ"ל אוניברסיטאי מצטרף לתקציב מדינה, ויחד הסכום מגיע לכדי 40 אלף ש"ח, בעוד שכ"ל במכללה הינו 36 אלף ש"ח. קחו את הנתונים וחפשו איפה "איבדתם" את הכסף, במקום להמשיך לבקש עוד.
נמרוד | 23.10.12
41.
ברור שצריך להעלות שכר לימוד
הדרך הנכונה לשפר את איכות ההשכלה, המחקר והסטודנטים היא לגבות שכר לימוד הרבה יותר גבוה ממי שיכול בתמורה לתת מלגות מלאות למי שלא יכול. כך תהיה מערכת השכלה גבוהה שוויונית יותר כי התשלום יהיה דפרנציאלי (בדיוק כמו מס הכנסה). אין לי ספק שהסיבה שהבינתחומי מעמיד סגל אקדמי כל כך איכותי זה רק בגלל הכסף. גם אני רוצה ללמוד את הטובים ביותר ואני מוכן לשלם על זה יותר. שכר לימוד במוסדות המובלים בישראל צריך להיות כמו במוסדות המובילים בחו"ל - 30,000$ לשנה. ושכל הסטודנטים בכיינים שלא יכולים לגמור את החודש עם שכר לימוד של 13,000 ש"ח ילכו לעבוד במקום לעשן ג'וינטים באוהל ברוטשילד - פרזיטים.
בוגר MBA בתל-אביב | 23.10.12
40.
כרגיל הפתרון הלא נכון
בניהול ובכלכלה המשכורת מדברת. האנשים שם מודדים את הכדאיות לפי המשכורת שלהם. מה שטישלר לא מבין זה שלחוקר בתחומי המדעים וברוב תחומי ההנדסה מה שחשוב זה תקציב המחקר והמשכורת היא רק שנייה בסדר החשיבות. מרבית החוקרים הטובים שאני מכיר יעדיפו לוותר על העלאה במשכורת ובתנאי שהם יקבלו תקציבים גדולים יותר. זה העניין העיקרי ושום משכורת דיפרנציאלית לא תפתור את זה. הבעיה היא שבאוצר יושבים כלכלנים ולא חוקרים...
דוקטורנט | 23.10.12
37.
אתם יודעים כמה עולה שעת לימוד באוניברסיטה?
אני סטודנט לתואר שני בהדסת אלקטרוניקה בתל אביב. עבור כל שעת לימוד הסטודנטים משלמים קצת יותר מ-50 ש"ח. בכיתה יש בממוצע 20 סטודנטים. כלומר כל מרצה (גם אילו שאינם יודעים ללמד) וכל מתרגל (גם המגמגמים שבהם) מקבלים 1000 ש"ח לשעה!!! כן, 1000 ש"ח לשעה!!! אני לא מכיר הרבה בעלי מקצוע שגובים 1000 ש"ח לשעה. אני לא מכיר הרבה בעלי מקצוע שגרועים כל כך במה שהם עושים. שכר הלימוד צריך לממן את ההוראה. את המחקר צריך לממן מגראנטים.
ניר | 23.10.12
36.
אם שכר הלימוד יוכפל
עשוי לרדת מאוד מספר הלומדים. אני מניח שאם הוא מבין בכלכלה הוא יודע שלא ניתן להכפיר מחיר ולצפות להכפלת הכנסות. רק תפגע במספר האנשים הזוכים להשכלה בארץ. חייבת להיות התערבות ממשלתית מאסיבית לתמיכה בהשכלה הגבוה בארץ - או שנהפוך תוך כמה עשורים למדינת עולם שלישי כראוי לנו.
 | 23.10.12
35.
האם מגיע "שרות" טוב יותר?
כבוגר המוסד עליו אתה נמנה והיום אבא לסטודנט צעיר, עתודאי, נותר לי רק להצטער על כי בחר ללמוד באונ' תא. יתכן כי היית לי השפעה כל שהיא כאב ואני מצר על כך. רמת ההוראה הנמוכה בקורסים רבים ומעל הכל היחס של רבים מסגל ההוראה והמנהלה (ובעיקר) מבזה. לא בגלל היותו עתודאי שהמשיך את לימודי התיכון כי אם באופן גורף. אכן מגיע לסטודנט לקבל רמת הוראה ושירות גבוהים בהרבה מהניתן, אם רוצים לשמר יתרון איכותי, אך איך מנגנון בינוני ביותר יכול להתאשת ולייצר מערכת טובה יותר?
רון | 23.10.12
33.
חוליגן מסריח ! להעלות שכל ??? 100 אלף שח לשנה ???
איזה מלגות מי כאן מקבל מלגות, רק אם שני ההורים שלך ביחד מקבלים פחות מ-5,000 שח מקבלים מילגה. ואז גם צריך לעשות פרח (שיוצא X שעות לשבועות תמורת מלגה = בערך שכר מינימום). איכס, מדינה מגעילה. לפחות בבריטניה (שכל גבוה) יש תכנית הלוואות שבה אתה *לא* מחזיר עד שלא הרווחת סכום מסויים.... ובארץ ? קודם תשלם שכר לימוד, אחכ תקבל הלוואה, ותתחיל לשלם אותה מהר, ועם ריבית...
א.ד. | 23.10.12
31.
דווקא יש לי רעיון לרפורמה אחרת..
שאת הסגל האקדמי יחלקו לשניים: 1) מרצים, אנשים שטובים בללמד, שיקבלו שכר בשביל הוראה בעיקר, ויאשפרו להם גם לעשות מחקר. הקידום שלהם יתבצע על פי רמת ההוראה שלהם, היא לא תקבע רק על ידי "כמה הסטודנטים נהנים ללמוד אצלם" אלא גם על העמידה ברמת הלימוד הנדרשת. 2) חוקרים, אנשים שטובים בלחקור, שיקבלו שכר בשביל מחקר בעיקר, ויחייבו אותם ללות סטודנטים בסמינרים, וצארים מתקדמים. הבעיה היא שכל החוקרים הם גם מרצים, ולא מי שחוקר טוב הוא מורה טוב, וליהפך. לכן צריכים לבנות מערכת שתיתן את כלי הלימוד הטובים ביותר ואת כלי המחקר הטובים ביותר לרשות הסטודנטים. רצוי גם שועדה מסודרת תקבע מהיא הרמה הנדרשת בסיום תואר ראשון, שני וכד' (מה המינימום הנדרש מבחינת ידע, חומר נלמד ועוד) מהסטודנטים. שלבחינות סיום לא יבואו רק מרצים מהאוניברסיטה שבה לומד התלמיד כי בדרך כלל בחינות אלו מהוות כר נרחב "לסגור חשבונות" בין המרצים השונים על חשבון הסטודנט. שתהייה "השוואת רמות" בין אוניברסיטאות, שסטודנט לא יגיע למצב שבאוניברסיטה אחת באותו תחום מלמדים את זה וזה, ובאחרת מלמדים בדיוק באותו תחום דברים אחרים לגמרי.
אליהו | 23.10.12
27.
בשביל זה יש את הבינתחומי
בתור בוגר 'סיירת המטכ"ל של רייכמן' (כפי שהוא כינה את מסלול הלימודים בו למדתי), שלא מרגיש איזו גאוות יחידה ולא מבין על מה ולמה המקום הזה זכה להילה, מלבד העובדה שבמחיר של תואר שם אפשר לקנות מכונית ברמה גבוהה ולקבל גם עודף, אני חייב להודות, שהסטודנטים שם מקבלים יותר. יש שם מרצים מעולים, שרובם יודעים לייצר ענין ולאתגר את הסטודנטים באתגרי חשיבה. הלימוד הוא אינטראקטיבי, מבוסס על דיאלוג עם הסטודנטים ונותן ביטוי לדעות (וכן, גם לשאלות) של הסטודנטים, ולא מתקיים במתכונת יבשה כמו באוניברסיטאות, שבאים לשעור, יושבים ומקשיבים להרצאה, משתדלים לא להרדם, ובכך נגמר השעור. בנוסף, הסטודנטים מקבלים מערכת שעות מוכנה מראש, ולא צריכים להלחם על זכותם להכנס לקורסים, מלבד שיבוץ קורסי הבחירה (במסלול שלי נדרשתי ל- 4 נקודות בחירה מקצועיות, 4 נקודות בחירה כלליות ו- 4 נקודות בחירה מקצועיות באנגלית) והסמינריונים (2 במסלול שלי). המרצים נותנים כלים מעולים להתמודד עם אתגרים מקצועיים, וגם עם בחינות ההסמכה, ויש תוצאות לימי לימודים של 12 שעות. אבל מה לעשות, כל זה עולה המון כסף, למרות האפשרות למלגות. אז מי שיש לו - מומלץ שילמד בבינתחומי.
אמיר | 23.10.12
24.
אולי לקצץ דרסטית במשכורות הסגל הבכיר וגם:
להפסיק עם הנפוטיזם המכוער הזה שמוביל לתוצאות בינוניות מינוס ולתת יותר תקנים לחוקרים צעירים ורעננים על חשבון משכורות הסגל הבכיר. הסגל הבכיר מסתובב מסביב לעולם בטיולים של עלק השתלמויות עם משכורות עתק והרצאות שאני יכול בחצי דקה להוציא מהויקיפדיה. נשבר ממכם כולכם, מושחתים מסריחים שמובילים אותנו לדירוג האקדמי הנמוך בעולם. למדתי מעל 10 שנים באקדמיה ואני יכול לומר בבירור שהחלק הארי של הסגל הבכיר שלימד אותי היה גרוע בצורה מביישת. עם עובדות לא מתווכחים.
האוניברסיטאות בישראל עלובות | 23.10.12
21.
ככה זה בניהול - רואים רק את חור הגרוש
מרצים כוכבים מרוצים מהעבודה שלהם, ומהערכת הסטודנטים. שכר המרצים נאה, אז יש כמה מרצים שהם כוכבים נופלים ועשביפ שוטים, נקו אותם במקום שנשתעמם בחדרי ההרצאות... אבל אי אפשר כל הזמן לחשוב דרך הגרוש. לעולם לא תוכל אונ' תל אביב להתחרות במגרש של הארוורד בשכר מרצה - אז למה לנסות? זה עוד עצות ניאו ליברליות מהסוג שהביא אותנו לשוקת השבורה ממנה נשתה בשנים הקרובות. אגב אני די בטוח שהוא מגדיר עצמו וחבריו ככוכבים נוצץ בשמי האקדמיה הישראלית, וככאלה שרק ראוי שיקנו לבת שלהם עוד ג'יפון, אחרת היא תרד עם המיני לשטח...
יוסי | 23.10.12
20.
האוניברסיטאות הציבוריות מטרתן שמירה על שכר לימוד נמוך
אולי לפני שאתה מטיף תעזור למוסד שלך להתנהל יותר טוב ולצאת מהגרעונות העצומים שהוא נמצא בהם. צריך להוריד את שכר הלימוד ולמי ששירת שירות מלא בצה"ל לתת 3 שנות אקדמיה בחינם(במידה ועומד בתנאי הקבלה לפקולטה). רוצה שכר גבוה יותר למרצים? תעבור למכללה פרטית בישראל או לך ללמד בחו"ל . והסיבה שמרצים חזרו מחו"ל ל-25% שכר בארץ אצלך באוניברסיטה נקראת קביעות ויציבות תעסוקתית ,חבל ששכחת לציין שבארה"ב החוזים הם אישיים לשנה ובכל שנה אפשר לזרוק את המרצה ה"כוכב" ישר לחיק האבטלה וללא המשכת אישור העבודה שלו בעוד באוניברסיטה בישראל הוא מקבל קביעות עד בערך המוות. כל פקולטה בת"א במיוחד זו לניהול מחזיקה בתקציבי ענק של מליונים אז תדע לנהל טוב יותר את הפקולטה שלך והתקציב שלך ואל תבקש עוד לקחת מהציבור החלש ביותר
דודי | 23.10.12
18.
שיידאגו ליותר משרות לסגל זוטר והתקדמות בתוך האוניברסיטה - סגל זוטר בורח כי אי אפשר לחיות פה
הדרך היחידה שלי לעשות דוקטורט הייתה או בחו"ל (לא אופציה מבחינת חיים אישיים) או לרעוב - כי האוניברסיטה לא נותנת משרות לסגל זוטר שיכולות לממן אותו או מילגות מספקות (לחלק כן, אבל זה ממש לא פשוט להשגה). ועד סיום התיזה אתה לא נחשב (ולא מקבל כלום)... וזה בעיקר נכון דווקא בתחום שלח מנהל עסקים. אני עזבתי.
סגל זוטר לשעבר | 23.10.12
17.
מסכימה עם כל מילה!!!!!!!!!!!!!!!!
אני סטודנטית ומסכימה עם כל מילה!!!!!! אנשים במדינה שלנו צריכים להבין שלימודים זה השקעה בידיוק כמו קניית נכס......וברוב המקרים עם תשואה הרבה הרבה יותר גבוהה!!!! וזה שאנחנו משלמים על הלימודים שלנו כל כך קצת מתבטא קודם כל במה שאנחנו מקבלים (או לא מקבלים במקרה זה). יש מספיק אנשים שמסוגלים לשלם שכר לימוד הרבה יותר גבוה.......ומנגד אפשר להגדיל את המלגות למי שמתקשה לממן.
סטודנטית לתואר שני ברקאנטי | 23.10.12
13.
ממש הצעות ייעול
קצת חורה לי שאיש חינוך כותב כך ומבקש להעלות את שכ"ל. בטח את לימודך אדון פרופ' שילמת במזומן והיה לך רכב צמוד וחוסר קושי לשלם את שכ"ל או לחיות כמו מלך. שתהיה בטוח עם תנאים טובים גם אני יכול להיות פרופ'. מעניין היכן למד הפרופ'-בחו"ל! מענייין איך מימן את לימודיו? דרך הוהרים המליונרים. אז תעלה את שכ"ל וכמעט 60% מהסטודנטים יפסיקו לימודיהם זה מה שאתה מעוניין בו. האוניברסיטאות זה מפעל לכסף, יש כמות עובדים אדירה מליון ואחד משרדים ללא שימוש, חלוקת תפקידים מטופשת, אז כן תצמצם את כמות הסגל המנהלי ואל תעלה את שכ"ל. ותתן פחות כוח לפקידים במדורי השכ"ל כמו בבר אילן
OXFORD | 23.10.12
12.
לימוד פרונטלי - זן נכחד: מיטב הקורסים כבר באינטרנט!
האקדמיה הישראלית טרם הפנימה את משמעות ההוראה המקוונת. הממסד יכל להתנגד ולהחרים, אבל מי שרוצה להנות ממרצה-עילוי אינו זקוק עוד לממסד. גם תרגול באינטרנט עולה לאין ערוך על מה שיכולה האקדמיה בישראל להציע. אפילו קבוצות-לימוד מקומיות, פנים אל פנים, מתארגנות כיום כמו רשת חברתית. רבותי המלומדים, העתיד מאחוריכם: אם לא תשכילו להגדיר מחדש אקדמיה בעידן המקוון, תשארו בלעדיה. אם לא תרעננו את העיתונות המדעית (ז'ורנלים), גם היא תהפוך למילה מתה.
עד שהתעוררתם | 23.10.12
9.
אוניברסיטת אריאל-מדעי המחשב בדימוס.
אחלה פתרון פרופ' בו נכביד עוד על הציבור שהכי נותן למדינה... ששושה צבא,מילואים,משלם מיסים..מה שאתה רוצה להגיד פרופ' זה שאתה רוצה שישלמו לך יותר..ובמקום שזה יבוא מהמדינה(לא מגיע לכם יותר) אתה מציע שזה ייפול על הסטודנטים.. השכלה לעשירים בלבד..זה מה שקורה בארה"ב... מפרופ' לניהול..הייתי מצפה לפתרונות טובים יותר..
יוסי | 23.10.12
8.
מהם הסטנדרטים למרצה כוכב?!?!
אונ' בן גוריון נחשבת לאחת האונ' הטובות בארץ. אז איך זה שמרצים רבים כל כך בכלל לא רוצים להרצות?! שפותחים הרצאה ב"יש לכם את השיעורים מוקלטים באתר, אין לכם מה לעשות פה. אני לא רוצה לראות אף אחד בשיעור הבא", איך זה שיש מרצים כל כך מוכשרים, בעלי ידע עצום, שאין להם שמץ של מושג בהוראה?? האם הוא מרצה כוכב?? ממש לא. איך זה שממוצע ציונים בקורסים מסוימים עומד על 40? דווקא לזה יש לי תשובה > כי חלק מהמרצים פשוט ביזיוניים! מנסים להוכיח שהקורס שלהם קשה ונחשב. בקיצור, השיטה גרועה, מה שמאלץ את הסטודנטים ללמוד באופן עצמאי דברים שהמרצים אמורים ללמד.... ומה שחסר לנו זה להעלות את השכ"ל... שנלמד לבד וברעב.
סטודנטית לשעבר | 23.10.12
7.
אני מסכימה לעלות את שכר הלימוד באוניברסיטה
בתנאי שישלמו שכר מינימום לחיילי צה"ל. די,אני לא יכולה לתחזק כלכלית ילד בוגר 3 שנים בצבא ואח"כ גם לשלם לו את שכר הלימוד ויש לי 4 ילדים. למי שלא שירת בצה"ל לא מגיע לו לקבל אוניברסיטה בזול. במקום לסבסד אוניברסיטה לכולם עדיף שיתנו שכר לחיילי צה"ל והם ישלמו שכר לימוד גבוה מהכסף הזה,מי שלא שירת יפסיד.
אמא של חייל | 23.10.12
5.
מצד אחד המרצים מתלוננים על עומס הוראה ומצד שני מלמדים בתכניות חוץ תקציביות ? חוצפה!
מרצים צריכים ללמד ולחקור. איך ייתכן שמרצה מניהול שכל הזמן רק מוציא אויר חם ימדד כמו מרצה לפיזיקה, מתמטיקה או כימיה שעוסק במחקר אקדמי אמיתי ? טישלר - זה שהסגל הטוב לך הלך לבינתחומי לא אומר שהממשלה צריכה לשלם על הכישלון שלך. מרצה צריך להחליט הוא אם הוא איש אקדמיה אמיתי או יועץ ומרצה לכל מי שמשלם. כל אחד יעשה את החשבון לבד ואל תבלבלו את המוח עם כך שהטובים לא נשארים במחקר. מי שמחקר בוער בעצמותיו ישאר ומי שלא - עדיף שילך.
א | 23.10.12
3.
להפך, שכר נמוך למרצים לכלכלה ולניהול ישאיר כאו רק את האנשים הערכיים
נכון וטוב להעלות שכר למרצים ולחוקרים מצטיינים במדעי הטבע ובהנדסה. אך דווקא בכלכלה, במשפטים ובמנהל עסקים יש חשיבות גדולה מאוד לערכים, למוסר ולאידאלים. לכן, כדי לשפר את איכות החינוך בתחומים אלו צריך לשמור על שכר נמוך למרצים כדי שתאבי הבצע יחפשו תחומי עיסוק אחרים ויישארו המרצים האידאליסטים שבאמת רוצים לחנך ולהשפיע.
מרצה באוניברסיטה העברית | 23.10.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת