אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תמונת מצב: הסטודנט כמרצ'נדייז

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
זה מאפיין לא רק את הסטודנטים אלא גם את ההנהלה
השנה אגודת הסטודנטים ביקשה לבטל שעת לימודים באמצע היום בשבוע הראשון לצורך "אירוע פתיחת השנה". בשנים קודמות אירועים כאלה התרחשו בערב, אחרי הלימודים, אבל אז אי אפשר היה למכור ולכן האגודה כגורם החי על המכירות ביקש שעה שהסטודנטים "שבויים" בקאמפוס. הרקטור הסכים ושעת לימודים בוטלה והחגיגה לכבוד תחילת הלימודים בגנון (סליחה בקמפוס) של אוניברסיטת תל-אביב התקיים. אם ההנהלה לא היתה מאשרת את היריד הזה, שבמשך השנה מתקיים בצהריי יום אחד בשבוע באופן קבוע, זה לא היה כך. ההנהלה מתחנפת לסטודנטים ואיבדה מזמן את יושרתה. ותודה לשופט מלץ ולנערי האוצר שתרמו רבות להפיכת האוניברסיטה למקדש הקפיטליזם עם טישלר ככהן העליון של עבודת האלילים הזו
מרצה באוניברסיטה | 26.10.12
15.
נו, ו...?
לא ברור לי מה אתה רוצה- שימכרו ביריד בגדי מעצבים ותכשיטי זהב? האם אז לא היית מתלונן? היריד הזה לא משקף את התלמידים ולא מוריד מהרמה שלהם. עובדה שהאוניברסיטאות שלנו נמצאות במקומות מאוד גבוהים בעולם, ושישראל היא במקום שלישי בהמצאות ופטנטים בעולם (ללא קשר לגודל האוכלוסייה). כנראה שמשהו כן עושים פה טוב, ושהרמה שלנו לא נמוכה כמו שאוהבים לומר. כן, אנחנו צעירים שרוצים לרכוש השכלה וזה לא אומר שאסור לנו ליהנות ולהשתחרר. זה לא סותר, וזה אף תקין ולגיטימי לחלוטין. כנראה שלדור שלך ושל כמותך הכל בא בקלות, כי אחרת לא ברור למה אתם עסוקים בלקטר וללכלך עלינו כל הזמן.
סטודנטית | 26.10.12
10.
הסטודנטים בישראל הם בושה וחרפה....
במסגרת תפקידי יצא לי להיות במכללת ראשון לציון ובאוניברסיטת תל אביב כמו בכול שנה לפני פתיחת הלימודים ורואים למה הרמה של הסטודנטים (מעצבי מדיניות לעתיד)כול כך נמוכה,בחורות מגיעות למתחמי הלימודים כאילו ירדו מעמוד הלאפ דאנס בבורסה,סטודנטים מגיעים עם הבגדים שאיתם ישנו בלילה,שום כבוד מינימלי למוסד אקדמי,בכול מקום נאור ומערבי בעולם יש קוד לבוש ברור למי שרוצה להיכנס למוסד אקדמי ואני ראיתי סטודנטיות מגיעות עם מיני ועקבים,או כפכפי ים וגופיות,פשוט בושה ודוחה,והכי מעצבן,שזה העתיד שלנו,בית זונות אחד גדול.
עפיף | 26.10.12
9.
השוק הזה אכן לא במקום ולא מוסיף כבוד ומי אחראי לכך?
כעובד אוניברסיטה, כל השוק הזול הזה אכן דוחה. הוא אינו אלא אוסף דוכנים עם סחורה זולה ולא מוסיף כבוד למקום. כנ"ל גם אוהלי המזון, הירקות וכל השאר,המתלווים ל"חמישי בקמפוס". האם זה מה שיש לאוניברסיטה להציע? המולת "תכשיטים ב5 שקלים" כפי שקוראת בקול המוכרת או מיני גבינות,לחמים וכד' ?? זה משרה אוירה שלא במקומה למקום שאמור להתהדר ולהקרין דברים אחרים לגמרי. האוניברסיטה לא אמורה לתת במה לדוכנים, לתגרנים ולרוקחי מרקחות. טענותי אינן,כמובן, לבעלי הדוכנים שכבודם במקומו מונח, אלא רק לפרנסי האוניברסיטה שנחירי-אפם אינם קולטים עוד אלא ריחות כסף. את הריחות האחרים שעולים מכל זה, את האויר(ה) הרע(ה) - זה כבר לא מגיע לאפיהם.
עובד אוניברסיטה | 26.10.12
4.
שטחי ומתעלם מהסטודנטים עצמם
לא אהבתי...בתור סטודנט (לתואר שני כבר) במדעי הטבע חזיתי כבר ב-5 פתיחות שנה ותמיד ישנה הרגשה של עודף היצע שאין לך חפץ בו, אבל זה לא מייצג את הסטודנטים כיום יותר מפעם. הסטודנטים למדעים ורוח (בניגוד לסטודנטים שלומדים מקצוע מובנה כמו הנדסה חשבונאות רפואה וכו'-שאגב אין בכך שום רע והם עמוד התווך של החברה בסופו של דבר) עושים זאת בד"כ מתאוות ידע והם משתלבים במחקר בכמויות גדולות ויוצרים אקדמיה נהדרת בארץ או משתלבים באקדמיות שונות בעולם. חלקם כמובן לא צולחים 12 שנות הכשרה ופונים לעיסוקים יותר כלכליים-אבל רובם עושים זאת כדי לפרנס משפחות וכתוצאה משחיקה ביכולת להתמודד עם הכסף המועט של האקדמיה. הירידים הינם חלק מאינטרס משותף של האוניברסיטה כפי שנאמר לקושש כסף תמורת החשיפה לקהל גדול שאולי יקנה מוצרים, או מציאת לקוחות שיש בהם פוטנציאל כלכלי רב (כמו בנקים למשל), דבר שיש בו הגיון-רבים מהסטודנטים אכן יהיו אנשים אמידים בעתיד. אבל זה באמת שלא אומר כלום על המהות הסטודנטיאלית-אתם מוזמנים לחפש את הבנקי סיכומים, את המבחנים הסרוקים את מעבדות והספריות ולראות שם, רחוק מהקרנבל מהי מהות הסטודנט-לנסול להעמיק בעידן שבו הכל שיטחי וכתבה 373 מילים מתיימרת לתאר את פרוייקט חייהם של אנשים בעזרת סימבוליות שנובעת ממיקומם של דוכנים.
בבה | 26.10.12
3.
באמת חסרים לנו מלצרים ומאבטחים
לכו ללמוד מדעי הרוח! מספיק עם השטויות, תואר לומדים בשביל עבודה. רוצה להרחיב אופקים? יופי, לך לגילמן ותיכנס להרצאה, חינם. בלי מבחנים, בלי עבודות, ובלי לשלם שקל, הרחבת אופקים נטו. אפשר גם לשמוע הרצאות באינטרנט, חינם, מתי שנוח לך בכל נושא שרק תחשוב עליו, ובלי לצאת מהבית. אבל העובדה שאנשי מדעי הרוח חושבים ש"ראיה רחבת אופקים, חשיבה מופשטת, מעמיקה, מוסרית, ערכית " קיימת רק אצל אנשים שיש להם תעודת תואר ביד. רק מראה כמה הם לא באו בכלל להרחיב אופקים, אלא באו לעשות תואר רק כדי להתנשא שיש להם תואר.
פרקליטת השטן | 26.10.12
2.
העולם לא נהיה יותר רוחני, זה פשוט מה שמערכת הצריכה מכרה לך
אנשים הבינו שהריצה אחרי הכסף מרוקנת את חייהם עוד מיימי קדם אבל מה שציינת זו הגאוניות האפלה של הקפיטליזם: לא חשוב איזה נושא תבחרי: פוליטיקה, מחאה, פסטיבל, חינוך, -את הכל, פשוט הכל הקפיטליזם יכול למסחר!!! אגב, אין קשר בין "רוחניות" במובן הישראלי-הודי החפפני שלה ללימודי מדעי הרוח שהתחקו אחר המציאות הסובבת אותנו בדידקטיות מחקרית סיזיפית
אוי התמימות | 25.10.12
1.
האקדמאי העתידי
יתכן שתמונת האקדמאי העכשוי היא כמתואר בכתבה. אך אין לי ספק שבעתיד התופעה הצרכנית תצטמצם וגם המגמה לחזור ללמודי הפילוסופיה, הספרות, ידעת הארץ,תנך,וכל שאר המקצועות "הלא משתלמים " יחזרו למרכז הבמה . העולם הולך ונעשה יותר "רוחני" אנשים מבינים שהריצה אחרי הכסף מרוקנת את חייהם מתוכן . מי שלא הבין זאת עדין היא התיקשורת שמפמפמת עוד ועוד תכנים שאינם מעניינים אנשים בעלי אופקים רחבים . גם מערכת החינוך בכל הדרגים מעודדת שטחיות השגיות, תחרות ....ועוד ערכים שנפש האנשים קצה בהם. לכן הם בוחרים במסגרות אחרות ללמוד ומשאירים את האוניברסיטאות להפך לבתי ספר מקצועיים חסרי קסם. אוניברסיטה אמורה לטפח ראיה רחבת אופקים, חשיבה מופשטת, מעמיקה, מוסרית, ערכית. איך מגיעים לכל אלה ללא מדעי הרוח?
שולמית חקלאי | 25.10.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת