אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אבאמא למה

45 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
מנסיוני האישי
1) שפה היא כלי לאינטראקציה. עם טלוויזיה אי אפשר לתקשר. לכן בטווח הארוך טלוויזיה איננה יכולה לשמש כלי ללימוד שפה. היא יכולה להיות גורם משלים. 2) התינוקות של היום עדיין מעדיפים אינטראקציה עם אנשים בשר ודם שנוכחים באותו מקום, ולכן יכולות לימוד השפה שלהם מהמחשב נמוכות יותר מאשר תקשורת עם ההורים או הקרובים. 3) אני לא יודע לגבי הרחם, אבל תינוקות בני שלושה חודשים כבר מגיבים ומקשיבים לסביבתם. הם שמים לב לצורה בה הפה זז, לדיקציה ולהרמת קול. 4) כל אחד יכול ללמוד שפה בכל גיל. המבוגרים עושים זאת מפאת התאמה לכורח הנסיבות (הגירה). כתב כבר מישהו למטה שלהרבה מבוגרים יש את החשש לטעות כמחסום להתפתחות שפה. חשוב לדכא את החשש הזה אצל ילדים. 5) לדעתי חשוב להורה לדבר אל ילדו בשפת אימו, ולא בשפות אחרות. אם יש להורה שתי שפות ברמת שפת אם (כלומר אם ואב שדוברים שפות אחרות), אז לדעתי כדאי לבחור בשפה בה הילד יעשה פחות שימוש במקומות אחרים. למשל אם אדם דובר אנגלית וגרמנית ברמת שפת אם, אך הוא חי בגרמניה והילד נחשף לגרמנית במידה רבה, עדיף לו להורה לדבר אל הילד באנגלית.
חולון | 29.10.12
40.
מוזר מה שנאמר על לימוד שפה מהטלוויזיה. בתי רואה המון מצויירים ברוסית, ולומדת מלים משם
אני רואה שהיא יודעת מילים ברוסית שהיא שומעת מהסרטים המצויירים, ואלה מילים שאני לא משתמשים בהם בבית. גם לא זכור לי שניהלתי איתה שיחות לגבי הסרטים האלה... אני חושבת שילד שכבר די שולט בשפה (היא בת 2.8), כן יכול ללמוד מילים לא מוכרות מהטלוויזיה, בתנאי שזה מילים בודדות פה ושם, ולא הפצצה של מילים לא מוכרות.
ליז | 28.10.12
39.
כתבה מרתקת שמתמקדת ב"תוצר הגלוי" - הדיבור, אך מה לגבי דפוסי החשיבה הילדיים?
אורן שלום, תודה על הכתבה המרתקת. הייתי שמח אם היית כותב גם על הזיקה (או העדרה) בין התפתחות החשיבה וההבנה של ילדים לבין הדיבור. האם בהכרח יש זיקה בין שני התהליכים? או שיכולה להיות הבנה בלי תמלול שלה בפועל... תמיד תהיתי מה עובר להם (תינוקות בגיל 1-2 שנים) בראש... ועד כמה זה אבסטרקטי או ברור בגילאים טרם רכישת השפה...
יוחנן המהלך | 28.10.12
38.
אין הבישן למד
לא השתכנעתי בנוגע לחלון הזמן של לימוד שפה. אולי היא תהיה מושרשת יוצר, טבעית יותר ובלי מבטא אצל ינוקא, אך בנוגע לרכישה ושליטה, במידה והתנאים יהיו זהים, קרי חוסר דיבור שלי בשפה נוספת לעזרה ופידבקים נכונים, אינני בטוח שתינוק ילמד טוב יותר. דבר נוסף- הפחד לטעות ולשגות. תינוק מקשקשק בלי חשש לטעות במילים, מנסה ומשבש. רוב המבוגרים- לא
ג'ק | 28.10.12
37.
למי שהעלה את השאלה על דיבור בכמה שפות
זה טוב לילד שמדברים מסביבו ואיתו בכמה שפות הוא ילמד גם את המבטאים רק הדיבור עצמו יבאו יותר מאוחר וזה מחיר מאוד נמוך לשלם על הבונוס הגדול שהילד מרוויח אם זה אפשרי עדייף שכל אחד ידבר בשפה שונה ולא שתי שפות לשתי אנשים כלומר לדוגמה האבא ידבר רק עיברית והאמא תדבר רק אנגלית אבל בכל מקרה זה נהדר
עדי | 28.10.12
31.
ל- רויטל, מושב לכיש (26.10.12)
את יכולה לחשוף אותו לכמה שפות- השאלה היא איך... החשיפה צריכה להיות חשיפה טבעית, ז"א בעלת אינטראקציה מסוימת! לכן הילדים של היום מאוד אוהבים תכניות כמו דורה ודיאגו - שמפעילים גם את הילדים ויוצרים אינטראקציה. חשוב לזכור שהתכניות האלה לא יכולות להכיל את מגוון האינטראקציות בעולם האמיתי של הילדים, הטבעיות- האכלה/זמן אוכל, שינה, רחצה, משחק עם חברים וכל זמני ההתארגנות למיניהם... בנוסף, צריך לזכור שילד יכול לזהות בין קול אדם לקול מכני כבר ברחם (כמו רוב החיות...).
. | 27.10.12
17.
אז לא הבנתי מה נאמר בכאן בשורה תחתונה
כן חשוב לדבר הרבה עם הילד בכמה שפות? או שמה שחשוב זו האינטרקציה החברתית שלו עם הסביבה בלבד? ל יש ילד שגדל עם שלוש שפות ואני מנסה להבין איך נכון להתנהל איתו בלי לבלבל אותו. אציין שאנחנו לא מדברים איתו בלעדית שפה אחת כל אחד...מישהו יודע?
רויטל | 26.10.12
10.
השפה והסביבה
מרתק!! דבר נוסף הוא, (ואני מכירה באופן אישי כמה דוגמאות לכך) שהאינטראקציות המשפיעות על התפתחות השפה שלנו, קשורות בקבוצה אליה היינו רוצים להשתייך. יש ילדים שגדלים בבתים עניים שהשפה בהם דלה כאמור, אבל אם תהיה להם אינטראקציה עם ילדים מבתים אמידים יותר, השפה שלהם תהיה עשירה יותר. לכן הסביבה חשובה לא פחות.לפני 3 דקות · אהבתי..
נעמי אדרי | 26.10.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת