אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ראש עמותה ששכרו יותר מ־48 אלף שקל יספוג קיצוץ בתמיכה

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
ל-23
יעל-את מוזמנת לבדוק do את עמותת "אור ירוק" ולדווח לנוכחים כאן מה שכרו "הצדיק" שמבזבז חלק מהתרומות לפירסום במדיה=TV(וכל זה לא הכנסה שלו ממשרד החינוך) . אתם רוצים לומר שהוא אינו מסוגל לתרום ללא שכר. מה כל הגנרלים חייבים להשתכר מפנסיה וגם מי היותם ח"כ? צדק,צדק תרדוף
יצחק כהן | 26.10.12
27.
עושים עליהום על העמותות. חברות עיסקיות לא מקבלות תמיכה מהמדינה ? מקבלות !
עושים עליהום על העמותות. חברות עיסקיות לא מקבלות תמיכה מהמדינה ? מקבלות ! לא בדרך של תמיכה אלא בהטבות מס, במענקים, בפטורים שונים .גם שם יגבילו השכר ? האם מישהו העובד בכל "חברה" שהיא, חושב שהוא עובד קשה יותר מאשר עובדים עובדי העמותות ? האם מישהו כזה היה מסכים שישנו את הגדרת המקום שהוא עובד בו מ"חברה" ל"עמותה" ובזה יתאפשר להקטין שכרו או להגבילו. מטורפים !!!
יאן | 25.10.12
24.
לכל הכותבים 'לסגור את העמותות'-
מי אתם חושבים שדואג לכל האוכלוסיות החלשות? זקנים, ניצולי שואה, ילדים עם פיגור, אוטיזם, נפגעי נפש, חולי סרטן, מחלות חשוכות מרפא, נשים מוכות, נפגעות תקיפה מינית, אתיופים, חולי איידס והיד עוד נטויה. עמותות הן הכרחיות לניהול חברה אזרחית תקינה (כל עוד המדינה אינה מספקת את כל השירותים הרשומים מעל, וכידוע לכולנו- היא לא). ישנן עמותות גדולות בעלת תקציבים ענקיים שבזכותן החברה נראית טוב יותר. בזכותן לאוכלוסיות חלשות יש עזרה בחינוך, משאבים וידע כלכליים, מודעות לנושאים חשובים ועוד. בשביל לנהל תקציב של עשרות מיליונים, שבאחוזים בד"כ מעל 85% מגיע למוטבים שלה, צריך מנהל/ת טובים, בעל ניסיון מוכח ויכולת לנהל תקציב ופעילות כה משמעותית. השכר המדובר אמנם שכר גבוה, וכמובן שלא ראוי למנכ"ל של עמותה עם תקציב של 2 מיליון ש"ח בשנה, אך ראוי בהחלט לעמותה שמנהלת תקציב של 50 מיליון ש"ח. בנוסף, מרבית המנכ"לים בעמותות מרווחים סכומים המביישים מנהל של ארגון כה חשוב. זה נכון שישנן עמותות בהן התגלו שחיתויות. אך זה יש בכל מקום- גם במוסדות המדינה וגם בעסקים. אם כן, צריך לסגור את כל העסקים במדינה? את כל מוסדותיה? ממש לא. צריך להפעיל רגולציה טובה יותר- כן. צריך לבדוק למי אנחנו תורמים- גם כן. אבל לכתוב 'לסגור את העמותות' מלמד על בורות וחוסר הבנה של איך פועלת המדינה והחברה האזרחית. נקודה נוספת למחשבה- למי מגיע מבחינה מוסרית שכר גבוה יותר? לאדם שעושה עסקים, מזהם את הסביבה במפעליו וכו' או לאדם שעובד ומשקיע את כל חייו בעזרה לאחרים ובשיפור פני החברה?
מורן | 25.10.12
23.
לכל הגאונים שהכריזו שיפסיקו לתרום
במסגרת עבודתי אני נפגשת מדי שנה עם עשרות עמותות. בודקת את הדוחות הכספיים שלהם. מתוך כל העמותות שפועלות בארץ אולי ב- 10 עמותות מרוויחים המנכלים שכר בסדר הגודל הזה. ביתר העמותות המנכ"לים מרוויחים שכר מגוכך. נמוך בכמה רמות ממה שהיו יכולים להרוויח. בסוף הם אלה שמצילים מדי יום ילדים בסיכון, ילדים עם פיגור קשה, קשישים עריריים, נערות נפגעות תקיפה מינית, משפחות רעבות... אז לפני שאתם שולפים את החרבות - תוציאו את הראש מהחול - ללא העמותות בארץ החברה שלנו היתה מתמוטטת!
מיכל | 25.10.12
20.
מעניין, אבל חברי כנסת ושרים קובעים לעצמם תוספות שכר .יש לעצור את תוספות שלהם!!!
בעוד כחודש יעלה השכר שלהם 3%, בו בזמן פקידי האוצר חודש חודש לא מאזנים את המדד האמיתי.זאת כדי לא להוסיף לקצבאות. ולנבחרים מוסיפים ,כי שכרם צמוד לחברי הכנסת והשרים. וכשיעזבו את משרתם ילכו לעבוד אצל הטייקונים,כי שמרו שלא תהיה הלעת שכר מינימום.
פנינה | 25.10.12
13.
ההגבלה גבוהה מידי
אני מצטער, אבל עמותה היא בהגדרתה ארגון שלא למטרת רווח, ולבטח לא למטרת רווח של המנכ"ל והבכירים בה. אין שום סיבה שבעולם ששכר מנכ"ל בעמותה יעלה על השכר הממוצע בעשירון העליון בישראל. הגיע הזמן לחוק חדש לעמותות שמסדיר את העניין ובנוסף מגביל את שכר הבכירים בהתאם לכמות הכסף (תמיכה ממשלתית ותרומות) שהעמותה מגייסת כך שעמותות קטנות יותר לא ייקחו לעצמן חלק גדול יותר מהכסף שהן מקבלות. צריך להפסיק את ההשתוללות הפרועה בתחום הזה שבסופו של דבר פוגעת במטרות ובאנשים שהעמותות אמורות לדאוג להם.
אזרח מודאג | 25.10.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת