אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה אנחנו עובדים כל כך הרבה?

139 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

139.
עבודה = עבדות מודרנית
כל עוד אתם עובדים בשביל מישהו אחר, אתם עסוקים בלהגשים את החלומות שלו. ומה עם החלומות שלכם? היום אפשר להשתמש באינטרנט בשביל להרוויח כסף, לא חייבים יותר ללכת למקום עבודה, עם בוס מעצבן ועם משכורת מעצבנת עוד יותר. אם אתם לא מסכימים עם זה - אל תכנסו לקישור הבא: http://goo.gl/forms/RBq7Q34JGS
לא עובד | 20.12.15
137.
כמעט כל אדם במדינה מקבל גימלה לכן, יותר זול לחלק באופן גורף לכולם כלומר
חלית בלב או חלית בסרטן או סכרת תקבל מהמדינה. רק צריך הרבה משרדים לעבור והרבה פקידות זה מקבל ממשרד הבטחון וזה מביטוח לאומי וזה מקבל 10 נקודות וזה 2 נקודות שיחלקו כבר לכולם ואז נבטל את משרדי הרווחה והביטוח לאומי והחקירה אם מגיע ליולדת ביטוח לאומי וכמה? וישאר לחלק לכולם ואז לא יהיו ילדים שעובדים בשוק בניצול כדי לקנות לחם ולא יהיו זקנים וילדים רעבים וכאשר ההמונים לא יעבדו אצל העשירים במחיר כלום העשירים לא יגזרו דיבידנד במיליארדים יקבלו סכום שמספיק קטן שיבטיח כי גם יעבדו 10 שעות בחודש ואז גם יצרכו פחות והכדור ייצר פחות ויתחמם פחות
אא | 06.01.14
136.
נכון לגבי עבודה מיותרת. המודל החברתי המוצע יחזיר אותנו לחברה מעמדית
הטכנולוגיה ששחררה אותנו מעבודה בעצמה מייצרת עבודה. אומנם קלה ונוחה יותר, מול מחשב, אבל מאוד מאוד לא יעילה. תחשבו על כל הדוא"לים המיותרים והסתמיים שמצטברים לכם בתיבת דאר נכנס שלכם וכמה זמן אתם מקדישים לדוא"ל מתוך יום העבודה לעומת כמה באמת עשיתם משהו תכלס. + ישנה התופעה של ה- 24/7 של האינטרנט - לא אצלי. אצלי אין מענה לדוא"ל מחוץ לזמן שאני במשרד. יש המון בזבוז זמן בתוך יום העבודה. הרבה פעמים הוא סתם נמתח ומבוזבז בשיחות סתמיות, שתיית קפה, ישיבות, נסיעות לפגישות, דוא"ל, גלישה באינטרנט וכו' וכך עוברות להן כ- 10 שעות ביום והעובד מרגיש מאוד חשוב. לגבי ההצעות החברתיות, רצוי מאוד באמת לבחון דרכי מחשבה חדשות ולהתנער מהדוגמה של מוסר העבודה הפרוטסטנטי. גם חשוב מאוד לפתח את הקונספט של הפנאי כדי באמת לקדם יצירתיות, אומנות, שירה וספרות אשר האנושות במאה ה- 21 מפסידה. אולם המודל המוצע בכתבה עלול להחזיר אותנו למבנה חברה מעמדית בדומה לתרבות של יוון ורומא העתיקות.
א | 04.01.14
132.
יותר כסף לעשירים => עליית מחיר מוצרים => אנשים נדרשים לעבוד יותר => יותר כסף לעשירים
זו ה"בעיה" של השוק החופשי שבה הכל נקבע לפי ביקוש מול היצע. על כל שעת עבודה של עובד, המעסיק מקבל דיווידנד, ולכן יש לו אינטרס שהעובד יעבוד כמה שיותר. הוא משיג זאת, בין המעסיק מתכוון לכך או לא, בכך שהוא מעלה את עלות החיים. והוא מעלה את עלות החיים בכך שהוא מייצר ביקוש רב עם כל הכסף שיש לו. בסופו של דבר יש כמות מוגבלת של מוסדות אקדמאיים מובילים, דירות במגדלים בתל אביב, ורופאים מצוינים, וכלום רוצים את הכי טוב. להגביל את שעות העבודה לא יעזור בכלום, כי אנשים יעבדו בשתי עבודות ולא פתרנו שום דבר. אבל יש פתרון אחר. להגביל במיסים את המשכורת. ממילא אף אחד לא באמת תורם למשק פי 100 מהעובד הממוצע. זה יעצור את האינטרס של המעסיק להעסיק אותנו כמה שיותר, וגם יגביל אותו מלהשפיע על רמת המחירים. לא נתבקש לעבוד קשה מידי, וגם לא נצטרך כי רמת המחירים תישאר שפויה. ומכך תהיה יותר עבודה ליותר אנשים.
 | 12.10.13
131.
עבודה=עבד
משנות ה-80 עם כניסת המחשבים לחיינו אנו משועבדים למקום העבודה 24 שעות ביממה. מרבי העובדים יכולים לעבוד מהבית על תוכנות, אתרים של העבודה. בכל שעה אנו יכולים לעבוד ויש תוכנות שמאפשרות למעסיק לראות שעת עבודה מדוייקת. אני מורה שעובדת על תוכנה בית ספרית שמראה שעת עבודה וכולל שליחת מיילים, הודעות. הטכנולוגיה היא שגרמה לפריצת מסגרת שעות העבודה הפורמליות שהיו נהוגות בעבר. נראה שאין חזרה מהמצב בנוכחי אלא אם יוותרו על שיון עבודה ויעברו לשיטת ניהול גמיש עבודה מהבית ועמידה בלו״ז שתוכנן מראש. יש המתעלמים מזמן עבודה מהבית וטוענים שזה לא נחשב. אם לא עבדת מהבית גם באים בטענות ומביעים חוסר שביעות רצון עד תלונות. הטכנולוגיות הובילו למצב הנוכחי ולמציאות חדשה קשה מנשוא. תתכנה תוצאות שליליות לאדם בעתיד הגלגל חוזר אחורנית עובד=מכונה.
 | 12.10.13
119.
ל- 104 ובכלל
טעות בידך - ברוב המקומות המאורגנים בארה"ב כבר מזמן מקבלים משכורת רק פעם בחודש המקומות בהם עדיין מקבלים פעם בשבוע רובם מקומות קטנים שלא רוצים להיכנס להוצאות של ניהול משכורות ממוחשב - ומעדיפים לתת צ'ק ביד כל שבוע, או אפילו במזומן. עבדתי בג'נרל אלקטריק חטיבת מנועי הסילון בשנות השבעים - משכורת היתה פעם בחודש! עבדתי בחברה קטנה יחסית - רק 50 עובדים בשנות ה-90 - משכורת פעם בחודש. לנושא עצמו - תמיד נחמד לראות כמה אנשים ממציאים רעיונות גאוניים שבמידה וינוסו יסתיימו בכישלון חרוץ שיתפוצץ בפנים. הם ייכשלו מכיוון ש 1. אלו שמיצרים את ההון הדרוש כדי לחלק לכל אחד משכורת גם אם הוא עושה בטן גב כל הזמן ירצו יותר ויותר עבור השרות שהם נותנים לכל הבטלנים ובהדרגה יהיה פחות ופחות לתת לבטלנים 2. אלו שמקבלים את התשלום עבור בטן גב גם ירצו כל הזמן יותר ויותר כי זה שהם לא עובדים זה לא אומר שהם לא רוצים לחיות לפחות טוב כמו אלו שעובדים - ובכלל כדי לבלות כל הזמן צריך יותר ויותר כסף. אז טעות לחשוב שהם יסתפקו במה שיש ובמקום זה יעדיפו ללכת לעבוד. 3. הצדקנים למיניהם והנוכלים למיניהם יטיפו לנו שהבטלנים צודקים ויש לתת להם יותר ויותר כיוון שהם יהיו הרוב ובקלפי לרוב יש זכות דיבור שווה לבטלנים ולמזיעים. 4. אז יצטרכו לקחת יותר ויותר מהטמבלים שמוכנים להזיע עד לרגע שגם הם יגידו - רגע - עד כאן - ומספר הטמבלים שיהיו מוכנים להזיע בשביל אחרים ילך ויקטן עד שלא יהיה ממי לקחת כלום. את התרחיש הזה איאן רנד כבר המחישה לנו בספרה המדהים שעד היום לא פג תוקפו - כאשר אטלס טלטל את כתפיו או במקור when Atlas shrugged אטלס במיתולוגיה היוונית הוא אותו ענק שנושא את הארץ על כתפיו - אז אם הוא מטלטל את כתפיו - הארץ תיפול ותחרב - וזה מה שיקרה לנו כאן אם כל אותם חכמים יצליחו לטמטם פוליטיקאים מושחתים לנסות את זה. רק רגע - במובן מסוים אירופה כבר ניסתה את זה - ראה ערך יוון, ספרד, אירלנד ועוד. אם הגרמנים המטומטמים יחליטו שנמאס להם לעבוד בשביל היוונים והספרדים לא יישאר ליווני אפילו מה לאכול. גבי
גבי | 05.12.12
113.
יש חברות הייטק בארץ עם תרבות רווחה מעולה ותומכת
בתור עובד הייטק כבר הרבה שנים, חייב לומר שהרוב המכריע של חברות ההיטק הגדולות בארץ (HP INTEL .. EMC ) בעלות מחלקות רווחה שעושות עבודה מדהימה. ויש מדיניות של שעות גמישות אם אפשרות לצאת מוקדם פעם פעמיים בשבוע או אפילו לעבוד יום בשבוע מהבית בלי בעיה. הכל תלוי בהספק שלך וביחס בין העובדים והמנהלים שלהם.
 | 19.11.12
112.
מה עם רעיון אחר - לתת משכורות רק למי שעובד, אבל... אותה משכורת לכולם
משכורת ברמה טובה שווה לכל עובד - לא משנה באיזה ענף ובאיזה תפקיד, מה שנות הנסיון. למה זה טוב? אנשים ישאפו לעבוד בתפקידים שמתאימים להם מבחינת הכישורים שלהם ולא בגלל גובה המשכורת. תפקידים מרוכזים מדי (מטעמי "חיסכון") ייפצלו לכמה, בגלל שאף אחד לא יסכים לעבוד תמורת אותה משכורת בתפקיד הרבה יותר עמוס - יותר מקומות עבודה במשק. לתפקידים ניהוליים ירצו להתקדם אנשים שרוצים את התפקידים בגלל שהם רוצים לעשות העבודה ולא בגלל שהם רוצים את התוספת הכספית שהתפקיד מניב
??? | 16.11.12
107.
ל-106 אתה כל כך צודק
אני במצב דומה, כביכול "הלכו לקראתי" בעניין שעות העבודה, אבל בפועל, כל הזמן נותנים לי הרגשה שאני צריך לתת יותר תפוקה וכמות המשימות שלי לא פחתה בהתאם להיקף המשרה. התוצאה היא שאני מרגיש שדורשים ממני יותר מידיי ושאני מנוצל, הבוסים שלי מרגישים שאני לא משקיע מספיק ואף אחד לא מרוצה מהמצב.
קוקו | 08.11.12
105.
עובד 80% משרה בחברת הייטק
הצלחתי לקבל בחוזה שלי עבודה 80% משרה בחברת היי טק. כולל 80% שכר (אין מתנות חינם). אין שבוע שאני לא צריך להתנצל בפני אנשים שאני לא נמצא יום אחד. שיחות מייגעות עם מנהלים - מתי כבר תחזור ל 100%??? (אני גם מתחבר מהביית בימי החופש ושולח מייל או שניים להראות פעילות ואז אני מקבל תגובות של "כל הכבוד, עובד גם ב20% חופש, איזה עובד/עבד ניפלא)) מבחית תפוקה, אני עובר את רוב האנשים ב100% משרה ללא קושי. וכאשר אני מודה כי אני פשוט מעדיף לעבוד פחות ולקבל פחות התגובות הזויות.
פרזיט | 07.11.12
104.
כתבה נפלאה, אבל
כתבה נפלאה, חוץ מזה שהחימום הגלובלי כבר נקבע שזו פיקציה (למרות שבלי ספק הצריכה המוגזמת של בני האדם פוגעת מאוד בסביבה), וכדי שיגיע כסף לאזרחים כי הם שותפים בנכסי הטבע של המדינה, דרוש שהטייקונים (לדוגמה עופר עם מפעלי ים מלח) ישתפו את העם ברווחים, וצריך להיות מאוד תמים שהטייקונים יסכימו לכזה מהלך. לא הם, ולא הפוליטיקאים שממומנים על ידם. בכלכלה מתוקנת גם שבה למדינה יש את הזכות בנוגע לכסף, היה אפשר פשוט להדפיס לדוגמה בארץ, 2000 שקל לכל אדם לחודש. לדעתי זה היה יכול רק לחזק את הכלכלה. גם צריך לזכור שכדי שהעשירים יישארו עשירים, הם צריכים שיהיו הרבה עניים, כי עשיר ועני זה משהו יחסי, לא מוחלט. זה מאוד נכון - קריידר מתאר היטב את עולם העבודה הנוכחי, שבו רובנו עובדים קשה כי זה הופך אותנו לא רק לחשובים בעיני עצמנו, אלא גם לחשובים בעיני הקולגות והבוסים. איש מעולם לא אמר לנו את זה, אבל אנחנו מרגישים שמאמץ אינטנסיבי הוא הסטנדרט, ואם לא לפחות נעמיד פני עסוקים נוחלף במהרה במישהו שמצליח להיראות עסוק יותר מאיתנו. ככל שאנחנו טובים יותר בעבודה, כך אנחנו נדרשים לעשות יותר בעבור אותו שכר. במקום להעשיר את כולנו בכסף או לפחות בזמן, הקידמה בעיקר מעשירה את הבוס בכסף. כי בפועל הרבה מאוד מהעובדים היו יכולים לעבוד פחות שעות עם תפוקה די דומה, אבל הנורמה היא שהם יעבדו מספר שעות מסויים, מה שגורם להם לעבוד בכוונה פחות ביעילות כדי שהעבודה שלהם תראה כאילו היא נמשכת יותר זמן, מה שגורם להם לסלוד מהעבודה זה יפה: אנחנו עובדים יותר מדי ומייצרים הרבה יותר ממה שנחוץ לנו, בחלוקה לא הגיונית הן של העבודה והן של התוצר. אפילו דבר בסיסי כמו מזון: כ־25 אלף איש מתים ברעב בעולם מדי יום, בעוד ארצות הברית לבדה מייצרת מספיק מזון כדי להאכיל את כל רעבי העולם וזורקת לפח מדי שנה כמחצית ממה שהיא מייצרת (כ־40 מיליון טונות אוכל ששווים כ־165 מיליארד דולר, לפי מחקר של מועצת ההגנה על משאבי הטבע, NRDC האמריקאית). לפי ארגונים אקולוגיים, אם המדינות המפותחות ישמרו על רמת הצריכה הנוכחית שלהן, עד אמצע המאה ה־21 נזדקק לשני כדורי ארץ כדי לספק אותה.
Hואב | 06.11.12
103.
נכון מאוד ואפילו מסתדר עם התורה וההלכה
תחשבו על זה רגע אחד,אנחנו עובדים ויש לנו365 ימים של הוצאות! ואנו מקבלים שכר רק12 ימים בשנה מה שאומר שהשיטה נכשלה,בארה״ב יש שכר כל סופשבוע! ןע״פ התורה וההלכה על כל יום עבודה לפני שקיעת החמה מקבלים את השכר בעבור אותו יום.
ערן אינגר | 06.11.12
102.
מודל עניין שמתאים לפיתרון בעיית היצירה והאומנות
האבסורד בימנו שאין מקום ליצירה אנושית: ספרות, ציור, פיסול, משחק, נגינה, ריקוד. העוסקים בתחומים אילו צריכים למעשה לעבוד (חוץ מהיצירה שלהם). גם ממציאים ומדענים יכולים "לשרוף" שנים עד שיגלו תגלית חדשה. מודל כזה (או דומה לו במטרה) יפנה "פנאי" שמאפשר לאנשים יצירתיים להשקיע ביצירתם. אסור שפנאי יהיה שקול לבטלנות ולשעמום. הוא צריך להעשיר את התרבות האנושית (ולא בכסף..)
אורן | 06.11.12
99.
קודם שיעלו את שכר המינימום העלוב , כשהטייקונים ובעלי עסקים אחרים לוקחים מליונים על חשבוני
אנחנו עובדים יותר מדי ומייצרים הרבה יותר ממה שנחוץ לנו, בחלוקה לא הגיונית הן של העבודה והן של התוצר. אפילו דבר בסיסי כמו מזון: כ־25 אלף איש מתים ברעב בעולם מדי יום, בעוד ארצות הברית לבדה מייצרת מספיק מזון כדי להאכיל את כל רעבי העולם וזורקת לפח מדי שנה כמחצית ממה שהיא מייצרת (כ־40 מיליון טונות אוכל ששווים כ־165 מיליארד דולר, לפי מחקר של מועצת ההגנה על משאבי הטבע, NRDC האמריקאית). לפי ארגונים אקולוגיים, אם המדינות המפותחות ישמרו על רמת הצריכה הנוכחית שלהן, עד אמצע המאה ה־21 נזדקק לשני כדורי ארץ כדי לספק אותה.
 | 04.11.12
96.
הכי טוב להרויח יותר בפחות זמן
ואז לא צריך סוציאליזם של הממשלה. חלק מהאנשים מכורים לשטויות אבל הרוב חייב כסף לאוכל,דלק,דיור. בשביל זה צריך לשבור את הקונספירציות כמו העיוולת:"לא נמצאה תרופה לסרטן" או "פחמן דו חמצני מזיק". ולעיניינו אנשים "עניים" כי הממלשה מבזבזת כסף על שטויות:טונה כסף על ביטחון,חינוך וכדומה והכי גרוע משלמת על חוב במקום להנפיק כסף ללא חוב.
אלדד | 04.11.12
95.
סך הכל גרסה חדשה לחלום הרטוב של סוציאליסטים למיניהם
במציאות סיפוק צרכי האדם מתבצע דרך עבודה שמתבצעת על ידי אנשים. הבטחת משכורת לאדם ללא עבודה משמעותו הבטחת עבודה ללא משכורת או במשכורת מופחתת לאדם אחר - כלומר עבדות. עבדות היא באמת הדבר היחיד שסוציאליזם השיג מאז נוצר, ללא קשר לכוונות.
פרדי בן-זאב | 04.11.12
94.
דעתי תמיד במיעוט בנושא
אם להיות צנועה,אני טוענת כבר שנים את שנכתב בכתבה.מי אמר שאנחנו צריכים להיות עבד לחיים?!אכן כן,בתקופת הרומאים היוונים ,רק המעמד הנמוך היה עובד .והעשירים ,המשכילים היו יושבים מגרבצים ,נהנים מאוכל טוב,מוסיקה ופינוקים. אני שואלת את עצמי כול פעם מחדש כשאני מתלבטת אם לעבוד קשה או לא ,האם אני אוכלת בשני מזלגות ?האם שווה להיות עצבני ,עייף ,תשוש ,על מנת לטוס 3 פעמים בשנה לחול ?או לאכול במסעדה ,או לקנות מותג כזה או אחר.האם לא שווה יותר לחיות בפחות ולדאוג לשקט הנפשי לאיזון בנפש שלנו והסובבים לנו?! זה מה שעובד לדעתי על כף המאוזנים -מה מול מה?! הרבה אנשים מתרצים את העבודה הממושכת בתרוץ -למחייה -לאוכל!בול שיט,הם חיים חיים של העשירון העליון ,נוסעים לחול ,יוצאים למסעדות ושורפים 800ש"ח לארוחה,קונים מותגים..והתרוץ "אני חייב להישרדות".בו נודה באמת ,הפכנו לתאווי בצע ,לא מספיק רצים כול היום אלרי הזנב של עצמנו,ביננו החברה היום חולנית .רק משבר גדול בעולם הזה ירגיע את הרדיפה הלא נורמאלית הזאת .
לי | 04.11.12
93.
האנשים כבר מזמן הפכו למכונות. אם יתנו לכם זמן פנוי מה תעשו בו?
הפריון ירד כי אנחנו מכונות, ולא מכונות משוכללות. החברה עיצבה אותנו לחשוב בצורה של עבודה, כל החיים שלנו החל מהגן אנו "נבנים" לקראת יציאה למעגל העבודה על מנת 'להיות פרט שווה ערך בחברה האנושית' ולכן אנו לא יודעים דבר אחר מלבד העבודה. לכן אני שואל: אם היו מפטרים אותכם היום אבל הייתם ממשיכים לקבל 3/4 מהמשכורת הנוכחית, מה אתם הייתם עושים בזמן שלכם?
חופשי? | 03.11.12
92.
זה כבר נוסה בברית המועצות בזמנו, זו אחת הסיבות לקריסתה
מדיניות שכר שווה לכולם - מהנדסים, רופאים ומורים היו מתוגמלים בדיוק באותה רמה כמו אינסטלטורים ומנקי רחובות - בסביבות 100 רובל בחודש, עם מעט מאוד יוצאים מן הכלל שהיו בעלי פרוטקציות. זה בעיקר הוביל לבטלנות, הופעת ״אוכלי חינם״ ואלכוהוליזם, כי הכסף נכנס כל חודש ללא קשר למאמץ המושקע. וכל אזרח היה חייב להיות רשום כמועסק במשרה כלשהי, ואם לא אז היו עוצרים אותו תחת סעיף החוק ״נגד בטלנות״, כל זה כדי ״למנוע״ אבטלה. ובישראל המוקדמת שניסתה להיות סוציאליסטית הוקמו מוסדות כגון הרכבת שעובדים על עיקרון דומה, וברגע שהעובד מקבל קביעות - הרי לכם אוכל חינם לתפארת. כך שהרעיון לא כזה מהפכני, אין ממתקים חינם.
ד | 03.11.12
87.
ככל שאנחנו טובים יותר בעבודה, כך אנחנו נדרשים לעשות יותר בעבור אותו שכר.
כדי לא להרגיש פראיירים, או פשוט לא להידפק, נכנסים למלכודת הבינוניות - "אני אעבוד באופן בינוני ואל תדרוש ממני יותר". דרך אגב, זה נכון לתחומים רבים: גם בתור דרישה מהילדים (מי שיותר מוכן לעזור בבית / עושה את העבודה טוב יותר) ההורים ידרשו ממנו יותר, בעוד אחיו העצלן יזכה לפטור, כי "חבל על הזמן ולא יצא ממנו כלום". הרבה פעמים אח"כ רואים שהאח הבטלן בנעוריו לא פחות מוצלח בהמשך, הוא פשוט פיצח את השיטה בשלב מוקדם יותר. כנ"ל לגבי חברים, עמיתים ועוד.
בינגו | 03.11.12
86.
התשובה היא תשובה
אם יוגבלו המשכורות של תשובה, באפט וחבריהם ל-1,000,000 דולר בשנה, במקום המיליארדים שהם מקבלים כיום, אזי כל ההכנסות מהעבודה תלך לעובדים, (ולא לאיש אחד), במצב כזה העובדים יוכלו להרשות לעצמם לעבוד פחות שעות ולהשתכר פחות, ועדיין להרוויח יותר ממה שמרוויחים היום
 | 03.11.12
84.
20 שעות עבודה בשבוע בהחלט מספיקות
יש לחייב את המעסיקים לתת את אותה משכורת כמו היום ב20 שעות עבודה בשבוע. התפוקה לא תשתנה בהרבה. ולחייב מעסיקים ב200 אחוז על כל שעה נוספת. מכוון שיש פחות שעות התעריף יהיה יקר יותר למעסיקים. עדיף שעובדים יבואו מרוכזים ורק יעבדו במשך 4 או 5 שעות ביום.
גג | 03.11.12
82.
הבעיה כמו תמיד דת !
נניח לרגע שבספר התנ״ך או הברית החדשה ואו הקוראן היה רשום 4 ימי שביתה, בהתאם אני חושב שהגיע הזמן לשכתב דת חדשה המתאימה לתקופה בה אנו חיים ובכך ליצור חוקים חדשים ונורמות חברתיות אשר יגרמו לנו לחיות את התקופה באופן עדכני, ולא כפי שהיה נהוג , מדוע טבע האדם להיסמך על העבר ואין הוא מתייחס להווה ולעתיד שבאופן עקרוני חשוב יותר, או בפשטות לאן נעלם אלוהים ב5000 שנה האחרונות ?
יואב רזניק  | 03.11.12
81.
הפתרון לכל הצרות של העולם המודרני
הוא השמדה מדורגת של מאגרי הנפט בעולם, מה שיביא לאנטיגלובליזציה. ברגע שעלויות הנסיעה וההובלה הבינלאומיים יעלו משמעותית, לא יהיה כדאי לייבא מסין, הסינים לא ייעשקו על ידי המערב, ואזרחים במערב יוכלו להתפרנס. היחידים שייפגעו הם האלפיון העליון, אשר ממצים כיום את כל הרווחים המתקבלים מהטכנולוגיה.
אילן | 03.11.12
79.
כל כך נכון
ככל שעובד טוב יותר, כך הוא "אוכל אותה" יותר ולא נהנה מהיותו עובד טוב. אני, לדוגמא, קלדנית במקצועי ומדפיסה מהר מאוד ובאיכות טובה מאוד. אבל כאשר ראו שאני מסיימת את העבודה מהר, הטילו עלי גם עבודות תיוק שהיו לי קשות מאוד, ותוך זמן קצר מצאתי את עצמי, בניגוד לרצוני, אחראית על התיוק.
לללל | 02.11.12
78.
הכוונה האמיתית מאחורי המילים...
זה לא שמישהו מתכוון לתת לכם יותר זמן עם הילדים/החברים/המשפחה/התחביבים מתוך אלטרואיזם. זה פשוט נובע מכך שככל שהתעשייה יותר מתקדמת והאוכלוסיה מאריכה חיים, יש פחות ופחות מקומות עבודה פנויים ואז יש סכנה ששיעורי האבטלה בכל העולם יגיעו לאלה של ספרד (קרוב לרבע מהאוכלוסיה) ואף יותר מכך. לדעתי הפתרון הנכון הוא יזמות עצמית, בעיקר דרך האינטרנט! אנשים חונכו להתפרנס בדרך אחת בלבד (שעות של עבודה פיזית קשה תחת מעסיק מנצל) וזה כבר לא מוכיח את עצמו במאה ה-21. מוכרחים להחליף תקליט וטובה שעה אחת קודם! דרך אגב זה לא כל כך רע, כי זה ייתן זמן לאנשים להסתכל פנימה ולפתח את היצירתיות ( שכל כך טרחו לדכא אצלם כל השנים), במקום לברוח להתנהלות קבועה על "אוטומט".
גלי | 03.11.12
77.
למה אנחנו עובדים כל כך הרבה?
מיד אתן את התשובה, אבל השאלה החשובה יותר היא: למה אף אחד לא מבין שום דבר לבד, ולמה אני צריך להסביר הכל? לא נורא, אסביר: אנו עובדים כל כך קשה פשוט משום שהעשירים והחזקים רוצים לנצל אותנו. כך היה מאז ומעולם תמיד בכל מקום, וכך גם היום. כך בעולם השלישי - החזקים משתלטים על משאבי הכלל רודים בו ויונקים את לשדו, וכך בדיוק גם אצלנו בעולם הנאור. רק שאצלנו זה הרבה יותר מתוחכם ומוסווה באמצעות מיסוך עשן דוגמת חוק, דמוקרטיה וכלכלה. קראו את הכתבה על פרמידת האג'יו ותבינו שכל המשק הכלכלי מכוון לטובת האליטות. הנה הפתעה: זה כולל גם את משק העבודה.
מזכיר המדינה | 02.11.12
76.
אלמנט פסיכולוגי חשוב אחד לא נכנס לחישובי המומחים - צרות עין של האדם.
אף אחד מבעלי הממון, בין אם זה טייקון או שר אוצר, לא יסכים "לתת כסף בחינם". זה יהפוך את הכסף לחסר ערך אם יחלקו אותו בחינם. כתוצה מכך, כל המודל הכלכלי שמבוסס על כך שכסף הוא בעל ערך מסויים, ומהווה אמצעי לצורכי חליפין של סחורות יתמוטט.
לא מאמין | 03.11.12
67.
על השאלה הכי מעניית לא ענית - מה קרה עם אלה שכן יישמו את המודל הזה?
"קלוגס, יצרנית דגני הבוקר הגדולה בעולם, קיצרה את יום העבודה במפעליה לשש שעות, במהלך שייעל את התפוקה ושיפר את איכות החיים של העובדים." האם הם עדיין עובדים רק 6 שעות? אם לא, למה? מה הם גילו שגרם להם להפסיק את הניסוי הזה? "בשנות השבעים הרעיון נשקל ברצינות בקנדה, שם אף התנהל פיילוט בעיירה דופין במחוז מיניטובה. ... התוכנית שיפרה משמעותית את בריאות המשתתפים וצמצמה את שיעורי הנשירה מהתיכונים". האם זה היה רק פיילוט או שזה מיושם עד היום? אם לא, למה? מה הם גילו שגרם להם להפסיק את הפיילוט? "ב־2008 יצאה לדרך יוזמה דומה בכפר אומיטרה בנמיביה.... התוצאות של הפיילוט, שהופסק בהדרגה עד תחילת 2012, היו חד־משמעיות: ירידה של 20% בפשע שנובע מעוני, שיפור ברמת החינוך - ועלייה בהשתתפות בשוק העבודה". למה הופסק הפיילוט אם היה כזה מוצלח? כל השאלות האלה שנותרו בלי תשובות נותנות הרגשה שיש עוד משהו שלא מספרים לנו שמראה שהמודל הזה לא כזה מוצלח כמו שמנסים להציג אותו.
ברלה | 02.11.12
64.
אפשרירך אפשרי
הכלאפשרי כל עניין של תפיסה: אני ומשפחתי החלטנו שאכן פנאי ויציאה מהטרוף חשובה מעבודה קשה. מכרנו בית שהיה לנו וגרים במקום יפה בשכירות , פעם עבדתי קשה כעצמאי הרוותה והפסקתי אתם יודעים הסיפור המוכר, היום אני מרוויח יותר בכך שהכסף ש יה לנו מהמכירה הושקע בנדלן בארץ, בתים מושכרים בארצות הברית תיק מנוהל ועוד, אני עובד כ 20 שעות בשבוע מתי שבא לי מרוויח יפה מאד נמצא בבית רוב שעות היום. , הצעתי צאו מהלופ, תחזרו לחיות, או כמו שאמרה לא זמן חברה מסויימת ; זה שאתם נושמים לא אומר שאתם חיים. בהצלחה לכולנו
בר | 03.11.12
59.
הלוואי! הלוואי שזה יקרה!
נמאס כבר לחיות כל הזמן בלחץ שצריך להספיק כל דבר. בעבודה צריך לעבוד יעיל. אחרי העבודה צריך להתחבר מהבית כדי להספיק דברים שנשארו בגלל שצריך ללכת בשעה סבירה כדי לרוץ קצת בים. בשביל ללכת לבנק או לסידורים אחרים צריך לקום מוקדם יותר או לצאת מהעבודה מוקדם יותר. ומה עם תחביבים? חשבתם כמה דברים היינו יכולים לעשות אם לא היינו עובדים כל היום או לפחות יכולים לקחת חופשה ארוכה בלי לפחד שנרעב ללחם בגלל אבטלה? אולי גם מעסיקים יתייחסו יותר נורמלי לעובדים כשידעו שהם לא מפחדים להתפטר.
עובד הייטק | 02.11.12
51.
החרדים כבר מיישמים את זה מזמן
הם מקבלים שכר מינימום, כלומר קצבאות מהמדינה בדמות אבטחת הכנסה, דיור מסובסד, הנחות בארנונה, חינוך חינם עד 4 כולל ארוחת צהריים, צהרונים חינם וזה מספיק להם בכדי לחיות חיים צנועים ורגועים מי שרוצה עוד קצת כסף כדי לקנות אוטו או מותרות, עובד עוד קצת מהצד, לא משלם מס הכנסה כמובן, כמו לדוגמה, עושה שירותי קייטרינג, נותן שיעורים פרטיים, נשים שעובדות כמבשלות, מטפלות, קוסמטיקה, שיער , חנויות קטנות שמניבות פרנסה נוספת ועל זה נאמר, אוי אוי הראש היהודי שלנו כבר מיישם את זה מזמן בפשטות וחכמה, בלי לקרוא מאמרים אקדמיים ותיאוריות מחקריות חיים בצניעות, מסתפקים במועט, לא מחפשים לעבוד קשה אשרי המאמין.
שרה | 02.11.12
50.
יש עוד המון מה לעשות
כל ההתייחסות לכלכלה ולעבודה בכתבות היא כאילו לספק צרכי יומיום. ונכון שלכך כיום לא נחוצים רבים. אבל מה עם יצירת נושאים חדשים: ואן גוך עבד קשה ולא השתכר אבל כיום סה"כ תמונותיו שוות מליארדים. איינשטיין עבד שנים ועבודתו שווה כיום מאות מליארדים. סטיב גובס עבד ללא משכורת במוסך הביתי והיום פרי עבודתו שווה טריליונים. יש עוד אין סוף מחקרים ויצירות והמצאות שיש לעסוק בהן . יש לדאוג להכשרה מתקדמת ועידוד למי שרוצה לעשות. אילו ההוצאות הממשלתיות היו קטנות היו נוספים עוד ועוד מקומות עבודה בתחומים שעדיין איננו מדמיינים. תנו לאנשים לעשות כי זה טבעם !
yoram sivroni | 02.11.12
49.
בגלל "מוסר העבודה" רבים נכנסים לדיכאון ולא מרגישים כנחוצים.
פשוט מאוד - הם לא יודעים כיצד להתמודד עם פרישה מעבודה, כי שטפו להם את המוח שהעבודה משחררת. הכי טוב לעבוד מספר שעות, לאכול ארוחה בריאה, לתפוש תנומה של אחר צהרים ולהיפגש עם חברים לכוס יין , ריקודים ושיחה מעניינת.
 | 02.11.12
48.
כתבה חכמה ונבונה, להלן הסיבה לעיכוב המימוש של הרעיון הנכון
לכאורה בתחום הכלכלה החברתית בתנאי משק חופשי, אמור היה חוק התפוקה השולית הפוחתת להביא להקטנת שעות העבודה והגדלת שעות הפנאי, עם גידול היעילות וההכנסה הנובעת מכך. כי הרי לכולנו יש יותר ספרים מאשר פנאי לקרוא בהם, יותר חברים מאשר עיתות לבקרם. ואנו משלמים סכום חודשי קבוע עבור הטלביזיה המשוכללת והלווין, אך ממעטים לצפות בה , או לשחק עם הילדים ולטייל בסביבה בשל העייפות הנובעת מעומס העבודה. בתנאי צריכה רגילים, ההנאה מדולר שולי, שהוא פרי של שעות עבודה שוליות, הולכת ופוחתת ואנשים היו אמורים לפעול כדי להקטין את שעות העבודה ולהעדיף להשתמש בכל השפע שיש להם במקום ליצור עוד. אלא, שבתודעה הציבורית באמצעות שטיפת המוח של התקשורת - ואימוץ תפיסת העולם של הספורט התחרותי, נקבע חוק אחר כקובע התנהגות הציבור: חוק התפוקה השולית העולה. כמו בספורט התחרותי, שהקובע בין אדם מאושר לסתם אחד הוא עשירית שניה בשחיה ובמרוץ. לא חשוב כלל שהאדם שיפר את כושרו כך שהצליח לגמוא 42 ק"מ במשך שעתיים וקצת, החשוב הוא השניה האחרונה, הזינוק וההכי הכי. גישה זו גורמת לכך שבתחום הכלכלה האדם לא יסתפק בשפע שיש לו, אלא ימשיך להתאמץ ולהזיע ולהשקיע ולהסתכן בשביל להיות הכי הכי, כדי ששמו יופיע ברשימת 500 בעלי המשכורות הגבוהות במשק, ושהבית שלו יזכה בתואר אחד מ 100 הבתים המפוארים ביותר. הבית או המשכורת נטשו מזמן את תפקידם להביא רווחה לאדם, הם הפכו למדליה לאות כבוד להישג בהשוואה לאחר ולא לצורך האדם עצמו ומשפחתו מכאן שהדרך לפתור זאת היא פשוט לסלק את התקשורת המרעילה את חיינו והופכת אותנו לעבדים נרצעים בתחרות מיותרת ופוגעת. יש לחזור ולאמץ את הגישה היהודית לתת את הכבוד לצדיק וללמדן ולא לגביר ולפריץ
בתיה אבן | 02.11.12
47.
מעניין
יש בעניין הזה של מעמד הפנאי דבר מאוד נכון. אני חוזר אחרי תשע שעות עבודה סחוט. אם הייתי חוזר אחרי 6 שעות, אני עושה תואר נוסף. פשוט אין זמן. כיום אני עוסק בתחביבי כשעה בשעות הליל: 18:30 - 20:30 : ילדים 20:30 - 21:00 : ניקיון וסדר בבית. 21:30 - 22:30 : מקלחת . קצת בטלה. שהמוח "יעצור". 22:30 - 23:30 - תחביבים. שעה זה לא מספיק. אני רוצה ללמוד מדעים מחוץ לדיספלינה שלי ( מתמטיקה) . פשוט אי אפשר כי אין זמן. זה בינתיים אני לומד שפה נוספת - ספרדית.
ר | 02.11.12
44.
כתבה גאונית!
כן, צריך לעבוד פחות וזה יפתור המון המון בעיות! השאלה היא: מה עם הצרכים הבסיסים? איך הם יסופקו אם אנשים יעבדו פחות שעות? ז"א חינוך ודיור! וחוץ מזה, אני עובד פחות. למשל עכשו אני על האינטרנט מהעבודה ... זה שאני פיזית חייב להיות פה 40 שעות בשבוע לא אומר שאני עובד את כולם. אני עושה פה אימייל וקורא דברים ברשת ולומד דברים שלא קשורים בכלל אבל נראה כאילו אני עובד! בתכלס אני לא עובד יותר מ 15 שעות בשבוע. היו לי שנים ארוכות להתמחות בנושא... המהפכה הבאה שצריכה לקרות זה להפסיק להעיר אנשים בבוקר. שיקומו מתי שהם רוצים. כך הם יחלמו יותר בלילה והבריאות הכללית תשתפר, אולי גם ביצועי המוח - כרגע המלחמה בגוף לקום לפי שעון מעורר לא ממש מועיל לאף אחד.
 | 02.11.12
43.
כתבה מצוינת, הצריכה גבוהה מדי
חשבתם פעם על הבדל הגודל בין סלט שהוגש בשנות השבעים במסעדות לגודל הסלט המוגש היום? ייצור /גידול מיותר של עודף מזון שנזרק ברוב המקרים לפח, למה לייצר כ"כ הרבה מלכתחילה? הידעתם שלגדל תפוז צריך 10 ליטר מים? עכשיו תחשבו כמה תפוזים ייצאנו לאירופה/ כמה מים שלחנו באריזה קטנה שנקראת תפוז. האם בדקתם פעם את העלות הקולוגית של שימוש למשל בנייר טואלט המיוצר בחו"ל, ההובלה למשל? למה לייבא מוצרים מיותרים ממדינות רחוקות כשאפשר לייצר אותם כאן? אנגליה וגרמניה , שתיהן מייצרות נייר טואלט שנצרך במדינה האחרת ועלויות השינוע והנזק האקולוגי ובזבוז הזמן הם שווי ערך לטמטום, מדוע כל מדינה לא תצרוך את מה שהיא מייצרת ותייבא מוצרים שאינם בנמצא בלבד? מדוע צריך לייצר יותר משאנו צורכים? אין כאן קשר לקומוניזם, יש כאן קשר ישיר לבזבוז משאבים מיותרים שיחסרו לדורות העתיד על חשבון נהנתנות מיותרת של הדורות שלנו אני כבר עובד ארבע עד חמש שעות ביום ונהנה מאוד לבלות עם ילדי ולהרחיב את תחומי הענין שלי. תמשיכו לעבוד 10 שעות ביום, רק כדי להוציא לחברים והשכנים שלכם את העיניים, אתם פראיירים.
יובל | 02.11.12
42.
כמה קשה לצאת מתבניות?
פעם גם כולם חשבו שכדור הארץ הוא הוא לא כדור...וכל המלומדים נשארו מקובעים בידע המוגבל של הזמנים ההם... השאלה אם אתם רוצים פחות שעות עבודה או לא?? האם אתם מוכנים לנסות לפחות? כל שאר ניפוצי התאוריה שלכם לא רלוונטית והם משולים לדעותיהם של מתנגדי גלילאו .
אלדד | 02.11.12
41.
הרעיון מעולה אבל כדי להשיג את המטרה צריך גם
לתת חינוך אחר ומשלים להמונים. אחרת לא נצליח להשיג את המטרה הבסיסית. אנשים גם יהנו בזמן הפנאי ללמוד דברים חדשים וגם יקבלו ויפנימו ערכים חדשים שיתחזקו את השינוי. לא מספיק שינוי במסגרת שעות העבודה חייבים ללוות זאת בחינוך משלים וכייפי כדי לייצר קדימויות חברתיות חדשות כמו איזון בצריכה וביחסים בינינו:-)
יעל | 02.11.12
36.
ההצעה במאמר משולה לניסיון לאכול מרק עם מזלג כי הכף גדולה מידי
הרעיון של חלוקת דמי מחיה לכלל האזרחים הוא טעות קולוסלית, הוא פונה לצד של היצע העבודה ולא לצד הביקוש לעבודה, כלומר מטפל בעובדים ולא במעסיקים, כאשר הבעיה האמיתית היא בעיקר בצד המעסיקים אשר דורשים יותר ויותר שעות מעובדיהם. בצד העובדים, חוקי המשחק די ברורים, העובדים מתומרצים על ידי כסף, אבל הם גם רוצים שיהיה להם פנאי. פנאי מהווה ערך כלכלי, גם כערך בפני עצמו, גם כחיסכון על הוצאות משק בית (למשל בישול מול אוכל מבחוץ) וטיפול בילדים, גם כזמן בו העובד יכול להרחיב את הכישורים שלו (למשל דרך לימודים) ובכך להעלות את הכנסתו העתידית. אם נוסיף על הערך הכלכלי את העובדה שרוב העבודות כיום אינן מרתקות במיוחד, סביר להניח כי מרבית העובדים שהסטנדרטים של שוק העבודה הנוכחי מאלץ אותם לעבוד 9-12 שעות (לא כולל זמני הגעה לעבודה) ישמחו להרוויח קצת פחות כסף תמורת יותר פנאי. אין צורך לתמרץ את העובדים לצרוך פנאי - הם ישמחו לעשות זאת בעצמם אם שוק העבודה יאפשר זאת. נוסף על כך שאין צורך בדמי מחיה הם גם מזיקים. דמי מחיה ישללו מחלק ניכר מהאוכלוסייה את התמריץ לעבוד. לא מדובר רק בבטלנים, זה יכול להיות גם אנשים צנועים שעובדים בעבודה משעממת אך נחוצה לחברה האנושית, או אנשים חרוצים ביותר שרוצים חופש פעולה גדול יותר בעבודתם, אך לא יגיעו רחוק במה שהם עושים ללא ציוד ומימון של פירמה גדולה. שלילת התמריץ לעבוד יפגע ביעילות בפיתוח טכנולוגיות חדשות שעשויות לעזור בפתרון הבעיות (גם הסביבתיות) מולן ניצב המין האנושי, בין היתר בפיתוח טכנולוגיות שיאפשרו יותר פנאי בעתיד. בנוגע ל"ניסויים" שבוצעו במתן דמי מחיה: אם אכן נרשם שיפור חברתי וכלכלי במקומות ספציפיים בהן ניתנו דמי מחיה, זה לא אומר שזה יעבוד על חברה שלמה, או ציביליזציה שלמה. במצב כזה דמי המחיה הופכים למשהו שהוא לחלוטין מובן מאליו והפגיעה בתמריץ לעבודה היא על כלל האוכלוסייה ומתבצעת עוד מהילדות, שלב קריטי בהתפתחות האישית ובהתפתחות מוסר העבודה. במילים אחרות, לא ניתן לבצע "ניסוי" אם הוא לא מתבצע על אוכלוסייה בקנה מידה גדול מאוד ולאורך מספר דורות, אך במקרה כזה כבר לא מדובר בניסוי אלא במדיניות ואם מסתבר שהתוצאה גרועה יהיה קשה עד בלתי אפשרי להחזיר את הגלגל לאחור. מכל האמור, לא ניתן ואף מזיק לתמרץ פנאי דרך צד העובדים, אני סבורה לעומת זאת כי ניתן לתמרץ פנאי בצד המעסיקים. המעסיקים לוקחים מעט מידי עובדים ודורשים מהם יותר מידי שעות כיוון שזה חוסך להם עלויות דרך ההקטנה בעלויות הגיוס, עמדות העבודה, התנאים הסוציאליים וכיוב'. לפיכך, אם אנחנו רוצים להוריד את שעות העבודה עלינו לתמרץ את המעסיקים להעסיק יותר עובדים שיעבדו פחות שעות. ישנן אפשרויות רבות לגבי מה יכול להשיג מטרה זו, למשל ניתן להסדיר את תשלומי המעסיקים על הביטוח הלאומי כך שהוא ישולם לפי תוצר החברה ולא לפי מספר העובדים, או להגדיר בחוק של יום עבודה של כשש שעות, תוך הגדלה משמעותית בשיעור תוספת השכר על שעות נוספות. אני בוחרת שלא להתייחס בפירוט ל"חורים" נוספים שיש ברעיון הזה, אך להלן שניים שדורשים לפחות התייחסות כללית: 1.אופן המימון של דמי המחיה: א. משאבים טבעיים רווחיים אינם נחלתן של כל המדינות, הם גם אוזלים בסופו של דבר ועשויים להביא ל"מחלה הולנדית". ב. הרעיון של תשלום דמי מחיה לציבור דרך הסניורג' הוא מופרך לחלוטין, הסניורג' למעשה נגבה מהציבור דרך שחיקת כספו שלו, חלוקת סניורג' לציבור משמעו לקיחת כסף מהכיס הימני ולהעבירו לכיס השמאלי. 2. כל הקונספציה של ניהול הכלכלה המובאת במאמר מתייחסת למעשה לשינוי בהתנהלות הציביליזציה המערבית, היא לוקחת כמובן מאליו את עליונותה הכלכלית של המערב והמצב הקיים בשוק המוצרים הנגזר מעליונות זו. מדובר בהנחה שגויה, להמחשה ניקח את הסינים שלא מתאימים את שוק העבודה שלהם לסטנדרט מערבי - אפילו במצב העניינים הנוכחי הסינים יאכלו את המערב בלי מלח תוך חמישים שנה אם זה לא ימצא דרך להתחרות בהם.
זהר בן ישע, כלכלנית ופעילה סביבתית | 02.11.12
34.
אין ספק שכלכליסט מדרדרים לאיטם אל הקומוניזם הקשה
המעסיקים הם האויב? הצריכה היא האויב? והדובדבן בקצפת - המוסר שלנו מעוות ורק אם נתכנת מחדש את האנשים שיהיו "קצת" אחרת הכל יסתדר. אני בטוח שיצליחו לעשות את זה בגולאגים החדשים. אלוהים אדירים... תתעוררו כבר! ואגב, הבטחת הכנסה לא נובעת ממס הכנסה שלילי - להפך, זה בא כנסיון נואש של פרידמן (הוא בעצמו דיבר על כך בצורה דומה) להציל את העניים ממלכודת הבטחת ההכנסה.
איתי | 02.11.12
32.
תיאוריות יפות לא מעשיות , כי הפוליטיקה מונעת יישומים כאלה.
המשטרים הפוליטיים לא מאפשרים מצב כזה , כי הם יאבדו שליטה על צאן מרעיתם. לדוגמא: ניתן לפתור את בעיות הדיור של ישראל תוך שנתיים לכל היותר. כיצד ?! המדינה תבנה 200 אלף יחידות דיור עממיות אך איכותיות מפוזרות בכל הארץ כולל במרכז עלות נטו למדינה היא רק עלות הבנייה שזה בערך 500 דולאר למטר מרובע בנוי. הדירות יהיו בגודל של 3 חדרים (סגנון הדיור הבסיסי בקיבוצים בעבר. עלות דירה ללא תהיה בסדר גודל של 50 אלף דולאר לדירה כפול 200 אלף דירות = עשרה מיליארד דולאר שזה שווה = 40 מיליארד שקל , סכום זניח בכלכלה הישראלית והוא חד פעמי. ניתן לקיים גיוס כסף מקופות הגמל למטרה זו. זה יפתור את האזרח הישראלי המצוי מההוצאה (והתלות בעבודה) הגדולה ביחותר למחייה. מי שלא יאהב את הצכנית הזו יהיו הפוליטיקאים!!למה ?! אין מסים נילווים שהם 90% ממרכיב הדירה. האזרח לא תלוי בשילטון כי יש לו את הצרכים הבסיסיים. מי שהוא תאב בצע שיעבוד ויעשה בכספו ככל העולה על רוחו. אגב יש נסיון זעיר להתחיל מגמה כזו בגליל יש יישוב או שניים שגרים ביישוב ללא חשמל וללא תכנית מתאר. גם היה נסיון שנקטע שוב על ידי השילטון בנגב חוות הבודדים.
דני שמש  | 02.11.12
31.
כתבה מעניינת
האיזון בין עבודה הוא פנאי כבר פעם אנשים חשבו על 60-70% משרה כעל אלטרנטיבה בשאר הזמן אפשר להישאר במקום העבודה וליצור או פשוט להנות ככה יוצאים ממקום העבודה בחשק אחר באותה מידה אפשר לעשות כמו סבב תפקידים כל כמה זמן בלי קשר לשכר אפשר גם למלא את הזמן בייעוץ בין העובדים או צפיה בסרט בסוף היום אין גבול לדמיון. אפשר אפילו ללמוד לתואר ולעשות שיעורים בחדר מיוחד בשורה התחתונה לחשוב כמו סינוס שעולה ויורד ביום עבודה זה ייעלה את הסיפוק (בכנסת זה עובד שנים.....)
אחד שני | 02.11.12
29.
האמת המרה היא שחלק גדול מהעבודה נוצר ישירות או עקיפות מפוליטיקה ארגונית
מה זה עקיפות ? בלימת המוכשרים ה"מפחידים". בסך הכל היו מספר מקרים בהם נכפה על גוף להוריד עשרות אחוזים מהתקציב / כוח האדם / משך הפרויקטים. וממש לא פלא שהיו הצלחות מרשימות. במקרים רבים חלק ניכר מה"עבודה" היא במקרה הטוב סתם הסתובבות במקום העבודה. ובמקרה הרע פעילויות פוליטיקה ארגונית. בקיצור פחות פוליטיקה ארגונית, כולל קידום הטובים במקום המלקקים, זה פחות שעות עבודה לכולם.
האמת | 02.11.12
26.
תגובה ל 18
אותו פראייר שקונה מים בבקבוק... לגבי האנשים שתוקפים או מהללים את פרוייקט ונוס וכלכלה מבוססת משאבים: לפיתרון יש חורים, המון מהם, למרות שלפי דעתי זה אכן יעבוד. אבל תשימו לב מי שתוקף למשהו יותר חשוב - הבנתם שיש בעיה! וזה פחות או יותר השלב הראשון,. משם הדרך סלולה.
נתן | 02.11.12
20.
ל-13
טבע האדם הוא לא כזה דבר ברור, יש ויכוחים לגביו. כשאתה אומר שמישהו "יסחוף אחריו את העדר" לרצות לעבוד, בזמן שיחלקו לכולם משכורות מינימום בלי שום קשר לעבודה, זה בכל זאת יהיה מבחירה. וזה הבדל גדול, כי היום מגדלים אותנו לעתיד צפוי מראש. יש שזה טבעי להם, יש שמרגישים ההפך. לעדר תיהיה בחירה, אם להיות תחרותי או להיות יצירתי או לא לעשות כלום. זה שאתה אומר שאחד ראה שלשכן שלו יש כבשה אז לעצמו הוא רצה שתיים, זה רק סגנון אחד. יש גם את ההוא שקינא בשכן כי הוא גם אוהב כבשים, אבל רק רצה להשתוות אליו, לא להיות הכי טוב בתפיסת כבשים. ויש את ההוא שקינא, אבל לא רצה לנסות אפילו לתפוס. אולי חשב שהוא לא יכול. אולי חיכה שמישהו יתפוס בשבילו. ויש את ההוא שלא היה עושה כלום, כי מה מעניין אותו תפיסת כבשים בכלל. אז טבע האדם... גוונים רבים יש לו. יכול להיות שנצטרך לחכות הרבה שנים עד שכל האנשים ביחד, לא רק בישראל, ישימו קו אדום ויתבעו שוויון זכויות רציני ואמיתי בין עשיר, יציב ועני עם מונח חדש לאנושות, חופש פעולה אמיתי בחיים. לעבוד ולרדוף אחרי הכסף או לעשות משהו אחר. עד שתבוא איזו אישיות עם כריזמה להרים את הכפפה... אי אפשר לדעת מתי. קודם צריך לפתור את השאלה מה עושים עם העשירים ביותר אם לא ניקח מהם מיסים, לעולם לא נוכל לסבסד את עצמנו, לא להוזיל דברים ובטח שלא לממן את זה. כמו שאומרים בכל מקום באינטרנט, גם את כל שיטת יצור הכסף צריך לשנות למשהו שיתבסס על חומר, כמו פעם עם זהב, או רעיון לבסיס חדש, אבל בעל ערך מדיד לכל הרוחות... החובות רוצחות אותנו. בסוף... גם אם סוף סוף נעשה להם את כל זה, הם ילחצו יד אחד עם השני ויעזבו ביחד, למי בדיוק יהיה כסף להפוך לבעלי הייצור החדשים? צריך לפתור את הטמאות הזאת של פסגת הפירמידה, בצורה שתיהיה דמוקרטית והאידיאל יהיה שהיוזמה תבוא מהם, מן הסתם אחרי שכנועים מסויימים של הציבור... לפני שמתחילים לדבר על מה עושים עם הכסף שנקבל מזה לתקציב.
 | 01.11.12
19.
נראה לי שמשהו התפספס אצל החוקרים המלומדים
בשוק חופשי המחיר נקבע על ידי שחקני השוק ואם מישהו מחר יבוא וימכור גבינה בשקל כל החברות האחרון (בין אם ירצו או לא) יאלצו להוריד את המחיר אחרת הם יצאו מהמשחק מהר מאוד. כך גם בשוק העבודה שכיום מוכתב על ידי השוק הסיני. יש שם עובדים ללא זכות לנשום אויר. הם לא בני אדם, מדובר במכונות עבודה. כל מי שמצייץ זכויות בסין נשלח לכלא ושם בוודאי גם ימצא את מותו. ועובדים בכל העולם צריכים להתחרות מולם אז הם צריכים לעבוד 24/7 אחרת אין להם סיכוי. זה לא קשור לרצון או לבוסים. זה קשור לשוק חופשי ותחרותי שאחד השחקנים מרמה כבר עשרות שנים. הסינים זה הסיבה לכל מה שקורה בעולם. הם מוציאים את העולם מאיזון (לא העם הסיני כמובן אלא הממשל שם). אילו היה שכל בנבחרי הציבור הם היו מטפלים בנושא אבל כל מה שמעניין אותם זה כסף וכוח.
גיא | 01.11.12
12.
שיעור ארוך ומיגע בבבל"ת
משחר ההיסטוריה, כשמאן-דהו תפס בעלות על כבשה, חבר שלו מהמערה השכנה עשה כל שביכולתו כדי שלו יהיו 2 כבשים וכך הלאה, זהו הטבע האנושי והמוטו של החברה הצרכנית על גילגוליה השונים, שהרי אם לא כן, היינו פרות שמעלות גרה באחו... ביום שנחלק בסיס קיומי בחינם, מייד יקום זה שרוצה "קצת" יותר, יגנוב או יעבוד יותר קשה וימשוך אחריו את כל העדר. חלקם גנבים ויתרתם עבדים (מרצון). זהו בדיוק הסיפור המיתולוגי של הקומקום החשמלי והקיבוץ. לכן, גם חלומות בהקיץ כדוגמת פרוייקט וונוס בליווית הסרטים המדהימים של פיטר ג'וזף, ידעו לשים את האצבע מצויין על המחלה, אבל כשלו לחלוטין בפתרון מגומגם וחסר תכלית. מה שכן, אותם אקדמאים העוסקים בדבר, במימון האוניברסיטאות, בטוח חיים טוב ממני. הם למדו גם למדו איך לשבת להם במגדל השן ולפלוט אוויר חם באין מפריע... ותחשבו על זה טוב-טוב!
דודו | 01.11.12
10.
מה זה השטויות האלה?
אולי פחות שעות עבודה שבועיות הופך כל שעה ליותר יעילה בממוצע אבל ל- 21 שעות עבודה אין יותר הספק מ-42. אולי זה יעשה אנשים יותר מאושרים לקבל כסף ולא לעבוד אבל מדינות שיישמו את זה לא יתעשרו במידה של מדינות עובדות וכמו שנשאל בכתבה, אך ללא תשובה מה יעשו כשיגלו כשלכסף אין ערך כי אף אחד לא מייצר ערך? נותנים פה דוגמאות על כמה שלתת כסף לקבוצה מסויימת שיפר את מצבה והפחית את הפשיעה, רק שוכחים שלוקחים את הכסף הזה מאנשים שמייצרים עבורו ערך. כתבה חולמנית ללא אחיזה במציאות- ציפיתי ליותר מכלכליסט
 | 01.11.12
6.
הכל טוב ויפה, אבל כבר היום החלוקת עושר היא ביחס של 90%-10%
ואולי אפילו 90% - 1%. והמצב רק מחמיר, ובעלי ההון יודעים שאם לציבור יהיה זמן להתעסק בפנאי ולהפגין ולא רק לעשות בהשרדות יומיומית, אז מהר מאד הם לא ישארו במצב שהם נמצאים בו היום. ולכן הם יתנו את המינימום האפשרי כך שימנע מצב של מהפכה. וגם כשתהיה מהפכה היא תגיע לישראל הרבה אחרי שאר העולם המערבי.
אבישי | 01.11.12
4.
"..קצת קשה לדעת איך ייראה עולם ללא עבודה בכפייה." - קוראים לזה: פרויקט ונוס.
חפשו בגוגל. הוא מציע את המודלים המוצלחים של הפחתת שעות עבודה באמצעות אוטומאציה, וחינוך חדשני על מנת לחנך אנשים להיות רבי תחומיים כדי שיתרמו לחברה בשעות הפנאי. השוק החופשי הוא האוטופיה. זו אידאולוגיה של סיפוק והגשמה עצמית באמצעות עבודה, שטוענת שבעבודה אתה מביע את הזהות האמיתית שלך ומגשים את שאיפותיך. וזה שקר. כל מה שאנחנו אוהבים - אנחנו לא צריכים שישלמו לנו כדי שנעשה אותו. זאת עובדה. אפשר להפחית את שעות העבודה ולסיים עם השיעבוד הזה. "פרויקט ונוס" - חפשו בגוגל!
תום | 01.11.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת