אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כל מה שפה במבצע?

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
כשהייתי עני...
כשהייתי עני , אני זוכר את עצמי נכנס לחנויות מסתכל על ספרים וממש רוצה לקרוא ללמוד ובכלל תרבות אבל לעניים אין תרבות כי זה עולה כסףףף מי שנהנה מספרים ותרבות אנשים שמרשים לעצמם מותרות הספרים היחידים שכן יכולתי לקרוא בבית ספרים שמצאתי ברחוב פעם מצאתי ספר גדול ועבה במיוחד של שקספיר שבתוכו היו כל המחזות שלו זה היה ממש כיף לקרוא את זה מצאתי גם ספר על כלכלה ופסיכולוגיה ובכלל כל מיני הוצאות של הספרים הישנים כשהייתי נער יצא לי לשאוב הרבה ידע מהספרים הספר ששינה את החיים שלי היה מבוא למדעי המחשב בזמנו לא היה לי מחשב ולא ידעתי מה זה בכלל כשהתחלתי לקרוא את הספר ממש נשאבתי קניתי מחשב עבדתי חסכתי כסף התחלתי ללמוד וכיום אני בעל תואר במדעי המחשב ועושה לא מעט כסף מה שאני מנסה לומר אני מבין את הצורך של הסופרים להרוויח כסף אבל אם אני כנער לא הייתי מוצא ספרים זרוקים ברחוב אני בספק שהייתי מגלה את עצמי להיות סופר זה לא מקצוע קודם כל זאת שליחות להעביר מסר לעם וברגע שמעלים מחירים של ספרים יש אנשים שלא יכולים להחשף לזה וחבל
מיכאל  | 10.11.12
23.
חבר מלונדון היה המום ממחיר הספרים בארץ - שם ספר עולה סביב 5 פאונד
5 פאונד זה בערך 30-40 ש"ח (תלוי בשער המרה). אם מוכרים שם במחיר כזה, כנראה שיש בו רווח. למה בארץ ספר עולה 88-130 ש"ח? המלחמה הצודקת צריכה להיום שימכרו את כל הספרים במחיר סביר וזה לא 60-80 ש"ח! בטח שאקנה במבצעים. אין שום סיבה שבארץ מחיר ללא מבצע יהייה כל כך יקר. ודרך אגב, למגחב 4 - לא כל הספרים במבצע הם זבל, פשוט צריך לדעת לברור (וזו דרך מצויינת וזולה להתוודע לספורים שלא הכרת)
קורא בחשיכה | 10.11.12
22.
השאלה היא מדוע ספרים צריכים בכלל להיחשב למוצר שאמור להימכר בתמורה לכסף?
פעם עוד הייתה לזו איזו שהיא תשובה הגיונית: ההדפסה עלתה כסף. היום אין כל צורך בספרים מודפסים. אפשר לקרוא אותם כקובץ. אז השאלה היא: מה פתאום לשלם עבור יצירה ספרותית? ניסוי מחשבתי: נאמר שספרים לא יעלו כסף. מה יקרה? רק דברים טובים! למעט המספר המאוד מצומצם של סופרים המצליחים להתפרנס מכתיבה, לא יקרה כמעט דבר. ראשית כל עסקי התיווך למיניהם (המ"ולים והוצאות הספרים) יסגרו. ענייך ברוך לכשעצמו. אבל יקרה דבר מה חשוב יותר: חלק גדול מסופרים שכותבים כדי להתפרנס (ולא מתוך צורך אותנטי פנימי עמוק) יפסיקו לכתוב. וזה נפלא. נפטר מכל הזבל שקורא לעצמו "ספרות" ונשאר רק עם סוםרים אמיתיים שיצירותיהם נובעים מתוך דחף יצירתי פנימי ולא ממניעים מחושבים ואינסטרומנטלים של עשיית כסף. ויש לציין כי כבר היום מרבית הסופרים אינם מתפרנסים ממכירת ספריהם אלא מהוראה, מעריכה ומכתיבה עתונאית (וכן מפרסים ממלגות ומהרצאות). אז מדוע שהספרים ימכרו תמורת כסף?
סוציולוג | 09.11.12
21.
באמת בעיה
הספרים יקרים מדי, זאת עובדה. אי אפשר להאשים את הצרכנים בני המעמד הנורמאלי בנטייתם לספרים שבמבצע. יוצא מצב שבו החנויות קובעות אילו ספרים יקרא עם ישראל, ואני לא רוצה שאיזה אנליסט במשרד יקבע לי מה לקרוא, בדיוק כמו שאני לא שואל אף פעם את המוכר לדעתו. המוכר נמצא שם רק כי לא התקבל לחנות נעליים. אם מוזילים את כל הספרים לרמה ממוצעת, אני חושש שהמחיר יהיה קטן רק במעט מהמחיר המלא ועדיין יקר מאד. גם אנשים עם טעם טוב יעדיפו את קפקא על פניך, בדיוק כמו שאתה תעדיף לקנות מחשב מותג ולא של איזו חברה קיקיונית. תשמע, כתבת ספר (לא קראתי) שמיועד מראש לפלח קהל (שלא לומר שוק) לא גדול. לפי מה שאתה אומר- קוראי רם אורן לא יעופו עליך. בכל מקרה האנשים שכן יעופו עליך הם אלה שכן יסתכלו קצת מעבר לערימת המבצעים. אני, לדוגמא, קונה פעם בחודש 5-6 ספרים. מתוכם 3-4 במבצע ועוד 1-2 במחיר מלא. לא יודע בקשר לעידן שלנו ולעידנים הקודמים, תמיד הדרך ללב המיינסטרים קשה, וכרוכה יותר במזל מאשר בשכל. בספרות אין נינט. גם ון גוך לא מכר מי יודע מה, ולצייר ציור הרבה יותר קל מלכתוב ספר.
מינוס | 09.11.12
20.
כותבים בשביל הנשמה, לא בשביל הכסף
אני כותב כבר הרבה שנים, ומעולם לא היה לי ספק שלא אצליח להתפרנס מזה, בינתיים אני מפרסם דברים שאני כותב באינטרנט, בחינם לגמרי. ביתר הזמן אני עובד בעבודה רגילה. הרבה סופרים גדולים בעבר חיו עניים ומרודים, אז די עם הפוזה המסכנה. אם אנשים לא רוצים לקנות ספר ב90 שקל, כנראה שיש לזה סיבה, וטוב מאוד שהחנויות מורידות מחירים ועושות מבצעים. לדעתי לכל הסופרים האלה שמתלוננים על מחירי ספרים יש תסביך גדלות והם חושבים שמגיע להם משהו מיוחד, שמישהו חייב לשלם הרבה על הצואה המילולית שלהם. אתם דוחים אותי.
ניר | 09.11.12
18.
וידוי של סופר עברי לשעבר
לפני כעשרים שנה הצלחתי לפרסם רומן ראשון. קיבלתי ביקורות טובות, מכרתי בערך 1500 עותקים. את הרומן השני לא הצלחתי למכור, אף הוצאת ספרים בישראל לא רצתה בו. למזלי אני "דו-לשוני". תרגמתי אותו (בעצם כתבתי אותו מחדש בשפה אחרת - עבודה של שנתיים וחצי) ופרסמתי אותו בחו"ל. מכרתי כ -80,000 עותקים, קיבלתי סכום כסף יפה, אבל לא התעשרתי. ונשארתי אלמוני למדי. לא נורא, אני מתפרנס יפה מדברים אחרים. את הספרים הבאים כבר לא כתבתי בעברית. חלקם הצליחו יותר וחלקם הצליחו פחות, אבל לכולם מצאתי מו"ל ועבור כולם זכיתי לקבל תשלום כלשהו. הבעיה היא שכל זה קרה בחו"ל ולא בעברית. אני ישראלי, מקור ההשראה שלי היא המציאות הישראלית אבל הפכתי ל"סופר גולה" - גליתי מלשוני. זוהי נכות תרבותית, כשלסופרים אין אפשרות לפרסם בעברית הם סובלים וסובלת התרבות של כולנו.
שם בדוי | 09.11.12
17.
דווקא המוכרים הצעירים שידברתי איתם קוראים הרבה
ואוהבים ספרות. הם לא סתם בני-עשרה שבטעות עובדים בחנות ספרים. מן הסתם יש גם כאלה אבל אני דווקא הופתעתי לטובה. לגבי הנושא עצמו, מה שיוצא דופן בארץ זה שהחנויות קטנות מאוד באופן יחסי. אני זוכר חנויות בחו"ל שאפילו שהם במקומות מרכזיים בעיר הם גדולות מאוד, מרווחות, אפשר לשבת על ספות שנמצאות בכל מקום ולעיין בספרים בלי שיפריעו לך. במצב כזה הרבה יותר מפתה להישאר בחנות ולמצוא ספר שמתאים לקרוא. גם המבחר עצום ולא מתמקד ברבי-מכר.
אבי 101 | 09.11.12
14.
זה שוק חופשי והתחרות קשה
יש מספר עצום של סופרים וספרים ושוק קוראי העברית מצומצם כך שרק מתי מעט יכולים להתפרנס ממנו, לא משנה איזה חוק תחוקק ואיזה מגבלות הזויות תטיל על חנויות הספרים - זה לא ישנה את זה. אם תגביל את מחירי הספרים יקנו פחות ספרים ובסופו של דבר אתה תרוויח אותו דבר רק שפחות אנשים יקראו אותך. ובכלל למה מגיעה הגנה מיוחדת דווקא לסופרים? זה לא שיש חשש אמיתי שאנשים יפסיקו לכתוב. פשוט צריך להפנים שזה תחביב ולא פרנסה.
 | 09.11.12
13.
אנשים מתלוננים על עלות ספרים אבל שכחו שיש ספריות
לא כל ספר צריך לקנות, לא כל ספר ראוי לכך. השאילו ספרים בספריה ואלה שהרשימו אתכם עד כדי כך שאתם מרגישים שאתם רוצים אותם קרוב אליכם דרך קבע, אותם תקנו. נסו ותגלו שמדובר בחיסכון משמעותי, גם בכסף וגם במקום המוגבל על מדפי ביתכם.
מר סופר | 09.11.12
10.
גועל נפש
כמה התנשאות ובורות בכתבה אחת. הייתי ממליצה לך לקרוא קצת ספרות עברית לפני שאתה מצמיד לה טייטלים מגוחכים כאלה ולעיין בטיוטת חוק הספרים אם אתה באמת מאמין שמישהו יסכים לשלם על ספר ביכורים מעל 50 ש"ח. אני סטודנטית ולא חושבת שזו בושה לבקש לקנות ספרים בזול, בדיוק כשם שקונים כרטיס בקולנוע ב1+1 או הולכים לתיאטרון בהנחה של האגודה. אז נכון שאתה מקבל שכר חרפה, תאמין לי שגם המוכרים חיים מהיד לפה (ומוכרים שיקראו את התיאור המזלזל בפוסט הזה בוודאי ובוודאי שלא ירצו להמליץ עוד על ספרך). זו בעיה שקשורה לתחום של יחסי עבודה ולמעמד הסופר בתרבות העברית ובשום אופן לא צריך להתקבל מצב שבו הלקוח משלים את שכר הסופר מכיסו. אתה עשית את העבודה הקשה, כתבת ספר, טוב או לא טוב איני יודעת. תתמקח עם ההוצאה שלך על הרווחים ועל השיווק. השאר את הקוראים מחוץ לויכוח הזה. הם בסך הכול רוצים לקרוא ספר טוב...
אור | 08.11.12
9.
דברים מדויקים, מקווה שחברי הכנסת יקראו אותם לקראת ההצבעה על חוק הספרים
ותשובה למגיבים 6-7: המחירים הקטלוגיים הגבוהים של הספרים נובעים מהעמלה הבלתי סבירה של רשתות הספרים. החוק אמור לטפל בכך, ולהביא לירידה מסוימת במחירים הקטלוגיים. אבל המחירים לא יוכלו להיות 45 שקלים לספר חדש, כי אחרי האחוזים של החנות, המפיץ, המע"מ, לא ייוותר כמעט דבר ליצרן ולסופר. זה יפה שאדם רוצה לקרוא חמישה ספרים בחודש, אבל מי אמור לסבסד לו את התענוג? יצרני הספרים? הסופרים? במצב הקיים המו"לות האיכותית קורסת.
תמי | 08.11.12
7.
ספרים
אני תולעת ספרים , קורא ספר , כאשר יש זמן תוך יום-שלושה ימים , אחר כך הספר הולך לעמרת המסירה , במחיר של ספר היום 90-110 ש"ח , מי יקנה ספרים ?? המחיר פשוט לא מעשי , קניתי טאבלט התחברתי לאפליקה עיברית , והופתעתי לרעה העלות של הורדת ספר הינה 40-45 ש"ח , לכן אני מחכה למבצעים של 4 במאה , ומבחינתי אין בעיה להמתין לספר עד שיגיע למבצע .
רמי | 08.11.12
5.
קבל עידוד ממשורר "וותיק" לילדים
שי יקירי, שמחתי לקרוא את הכתבה שלך, הקולעת היטב לדעתנו, עצתי לך לא לוותר על המשך היצירה למרות שלא קלה דרכנו ומובילי "אבא/4 במאה" ממשיכים לזנות את הספרות המקורית של רובנו... . כמו כן, לא מומלץ שבשלב זה של תחילת דרכך "הרצינית" כיוצר, להתבסס על ה"תחת" (הזרוע) של נינט החמודה :) !!!. רצ"ב הפנייה למאמר, באתר "ספרים, סופרים ומה שביניהם", המשליך גם על הנושא המוצג על ידך, תוך המלצה להתקשר אליהם ולהשתלב חינם (!) באתר מושקע זה, להלן: http://bit.ly/STyKRj
אשר וינשטיין | 08.11.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת