אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"חייבים להעלות את השכר. זאת הדרך היחידה לחדש את הכלכלה"

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
עצוב שאפילו פרופסור מכובד לא יודע מה הבעיה
הפרופסור מציע בסופו של פסוק להגדיל את המשכורות כדי שהעובדים יוכלו לצרוך עוד יותר די עם זה כבר לא רוצים לצרוך עד בלי די ואם נקבל את הצעתו מה יקרה עוד כמה שנים של צמיחה מחודשת ? לא יהיה די בתוספת כדי להמשיך לצמוח אז מאיפה יקחו עוד כדי להגדיל את הצמיחה חייבים שיטה אחרת שלא מייצרת חוב ושלא מחייבת צריכה כדי להתקיים
אורי | 25.11.12
19.
הפתרון בישראל - להכיר במס הכנסה של העובדים כהוצאה למעסיק
כיום הוצאות השכר של המעסיק על העובדים מוכרות כהוצאה , אך המס שהעובד משלם לא מוכר כהוצאה. כדי לעודד את העלאת השכר במגזר הרפטי - אני מציע להכיר למעסיקים ב 30% מהמס הכולל שמשלמים עובדים (ביטוח לאומי+בריאות+מס הכנסה) כהוצאה מוכרת למס. כלומר ככל שהמעסיק יעלה את שכר עובדיו הוא ישלם פחות מס. כדי שהטבת המס לא תלך רק לשכבת המנהלים יש להגביל את ההטבה רק עד לתקרת שכר של 4 או 5 פעמים השכר הממוצע במשק. הטבה תהיה רק לחברות ועצמאיים שמעסיקים עובדים אחרים ולא לרשויות ציבוריות ומלכרים.
ראש יהודי | 17.11.12
18.
בגדול זה נכון מאוד
רק הייתי שם דגש על כך שהשיטה להגדיל משכורות אינה ללחוץ על חברות. אינך רוצה להבריח חברות באמצעות רגולציה הדוקה על שכר. השיטה היא להקטין ככל האפשר מיסים וביטוח לאומי על משכורות נמוכות מהממוצע. את המשכורות של העשירים אין צורך להגדיל, אך גם אין צורך להקטין במיסוי המטורף שמציעים למשל בצרפת. מאיפה הכסף? ובכן, כאן הפרופסור צודק במאה אחוז. אפשר להגדיל גרעון. אנשים צריכים להבין שגרעון של מדינות אינו כמו גרעון של משק בית. מדינה יכולה להדפיס כסף ולכן אין בעיה אם תהיה בגרעון, אפילו גרעון גדול. את החוב תמיד אפשר יהיה לפרוע - צריך להיות קשובים רק למצב האינפלציה, אבל אין בעיה כזו כרגע - בכל העולם הבעיה העיקרית כרגע שהאינפלציה נמוכה מדי ולא שהיא גבוהה מדי. אם פתאום נופתע ותתעורר אינפלציה, אפשר יהיה במהירות להחזיר את המיסוי למצבו הקודם והאינפלציה תיעלם.
תמריץ | 16.11.12
12.
שיעור בסיסי בכלכלה
בכל בתי הספר לכלכלה מלמדים את תורתו של קיינס אשר דיבר בדיוק על הצורך להרחיב את הפעילות הכלכלית ע"י העלאת השקעות המדינה בתשתיות ועל ידי כך לייצר אלפי מקומות עבודה וגם להעלות שכר. הגדלת ההכנסה הפנוייה של כל אדם מגדילה את היקף הצריכה שלו וזה מה שמניע את גלגלי הכלכלה. גם ביבי חושב כך אבל הוא הביא לעלאה בהכנסותיהם של העשירים בלבד ואת התוצאות רואים כולם.
מנחם | 16.11.12
11.
ריסט עולמי חדש
אינני פרופסור אז לא יעשו לכבודי מאמר בעיתון כלכלי, אבל הרעיון שלי טוב יותר. הרבה יותר טוב (בצניעות ובלשון המעטה). שמו בישראל: "ריסט עולמי חדש". כבוד הפרופסור מציע להתחיל הכל מחדש? בבקשה: איפוס / איתחול משאבים = חילוט כספי כל העשירים בעולם. משאירים מקסימום 5 מיליון ש"ח לאדם (מספיק כדי לחיות טוב, אפילו טוב מאוד). מרגע זה ממשיכים את הקפיטליזם כרגיל למעט 3 שינויים פעוטים: 1. ביטול הבורסה (לא יצרנית, לא מועילה, לא כלכלית). 2. הפיכת הבנקים למלכ"רים (לא עושים כסף מכסף. נקודה). 3. מעל 50 אלף ברוטו בחודש מס הכנסה יהיה 90%. כמו כל דבר בצבא גם לפתרון הקסמים הגאוני יש 3 יתרונות: 1. יחסית קל מאוד לביצוע (הרצת תוכנת מחשב שתלאים חשבונות בנקים). 2. המהפכה החשובה ביותר בהיסטוריה האנושית - איש לא יחוש בשום שינוי. למחרת כולם ילכו לעבוד כרגיל, רק אם העשירים יציצו בחשבונות הבנק הם יגלו הפתעה. 3. במקום שירקבו בחשבונות בשווייץ לכל מדינה בעולם יהיה בין לילה את הטריליונים הנדרשים כדי לפתור את כל בעיות האנושות. אם תלחצו לא אתנגד לקבל פרס נובל, תודה.
מזכיר המדינה | 16.11.12
9.
לא תודה. קומוניזם כבר נכשל
"מלחמת מעמדות"? אתה אפילו לא מנסה לכבס מילים כדי להסתיר את זה שאתה קומוניסט. משתמש בטרמינולוגיה של מארקס אחת לאחת. אין מה לעשות... לצערי באקדמיה האמריקנית שנשלטת על ידי השמאל גם אצלם למעלה מ-80% מהסטודנטים הם קומוניסטים והם מתעבים את אמריקה ואת השיטה שלה. אבל זה לא אומר שצריך לייבא את הזבל הזה גם לארץ. מפא"י הייתה מספיק גרועה.
כלכלן אוסטרי | 16.11.12
8.
ניו יורק
אם מעלים מס חברות אז החברות עוברות למדינה אחת. אם מעלים משכורות לעובדים אז המשרות עוברות למדינה אחרת. אם מעלים את המע״מ אז הכלכלה עוברת לשחור - אנשים מפסיקים לדווח על העסקאות ומלחינים את הכסף. הבעיה של המדינות היא שהגלובליזציה מציאה מגוון גדל והולך של דרכים להגדלת הרווח של בעלי הממון והחברות על חשבון המסים והעלאת מיסים רק תגביר את התופעה. מה שצריך זה הסדרים בין לאומיים שיסדירו את גביית המס על חברות לא על פי המקום שבו הן מאוגדות אלא המקום שבו הן פועלות.
אחד | 16.11.12
7.
הכלל הוא: "כל שיטה עובדת עד שמפסיקה לעבוד"
אם השיטה הקיימת מפסיקה לעבוד, יש לשקול לשנותה ולהפעיל מודל כלכלי חדש, לאחר מחשבה ושיקול דעת לעומק. לאחר כמה עשרות שנים בסופו של דבר, גם המודל החדש אשר החליף את הישן, יפסיק לעבוד מתי שהוא. אין לפחד, להחליף את השיטה בכל פעם שהיא מפסיקה לעבוד, עם כל המשתמע מכך. לא קיימת שיטה כלכלית נצחית, כל שיטה וכל חי סופם לגווע, באחד הימים. לכן הכרחי ליילד וולד כלכלי חדש, כמו אצל החי.
 | 16.11.12
5.
לא יעזור כלום
לא קמה ולא תקום שיטה כלכלית שתוכל לגבור על החמדנות וההרסנות של בני האנוש. בסוציאליזם הפקידים המושחתים רומסים את החלשים, בקפיטליזם אלו הם העשירים שרומסים את החלשים, בממשל צבאי ודיקטטורה אלו הם הגנרלים..... הקפיטליזם והדמוקרטיה הם הרע במיעוטו, הם לא השלמות. גם הדת עם השליטה האבסולוטית שלה באנשים לא מצליחה להעלים את הרוע האנושי. אם לא נהיה בני אדם ונתחיל להרגיש את הכאב שהשני מרגיש לעולם לא יהיה פה טוב. בסופו של דבר זה אנחנו. ברחוב, בבית. בטוקבקים. מי שמצפה שתגיע איזו שיטה כלכלית או מדינית חדשה שתשנה את הכל, יכול להמשיך לחלום.
גיא | 16.11.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת