אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חברות בניהול משפחה - למה זה טוב, למה זה רע?

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
עשיתי מחקר דומה בסיום תואר ראשון לפני 20 שנה.
חפש בספריית האוניברסיטה העברית הקשר בין רווחיות בחברות ציבוריות לבין שכר המנהלים. גם שם משפחת ברוניצקי (רק אז אורמת נכנסה לבורסה) בלטה לטובה בכל פרמטר ובעיקר צניעות בשכר מנהלים שהם במקרה בעלי שליטה. מצאתי קשר מובהק הפוך בין שכר המנהלים לרווחיות: ככל שהשכר היה נמוך, כן התשואה להון, הרווחיות התפעולית וקצב צבירת המזומנים (ונכסים פיננסים מהשקעת מזומנים) היו גבוהים. וגם להיפך: שכר גבוה נצפה ביחד עם מינוף גבוה ורווחיות נמוכה.
גולן הכלכלן | 16.11.12
10.
דור ראשון בונה דור שני מחזיק דור שלישי סוגר.
הדברים תלויים במינון של מניות בידי המשפחה ובידי הציבור. וכיצד החלק המשפחתי מוחזק והאם העסק הוקם על ידי אחד או שני אחים ויותר או משפחות והאם הניהול השוטף בידי בן משפחה או מנהל חיצוני. בישראל לידיעתי החברות המשפחתיות מנוהלות על ידי בן משפחה לעומת חו״ל ששם ברוב המקרים בני משפחה בדירקטוריון אבל לא בתפקידים אופרטיביים שוטפים הכל כמובן תלוי בגודל החברה. ובגודל המשפחה וכמה יורשים היו הכל קל יותר שמדור לדור יש רק יורש אחד. חברות משפחתיות שהפסיקו להיות כאילו היו ויש רבות. לדוגמא: עלית אוסם וכמובן כל משרדי רואי החשבון הגדולים שפעם היו משפחתיים והפכו לשותפויות רבות שותפים.
בעבר היתה חברה | 16.11.12
8.
מחקר נחמד מאוד רק שזה לא נפוטיזם
נכון שהחברות ציבוריות כלומר חלק ממניותיהם בידי הציבור אבל מרבית המניות בידי בעלי השליטה ובעלי השליטה רשאים למנות את מי שבא להם לכל משרה מטבע הדברים הם לא טיפשים ולא יפקידו משרות בכירות בידי בני משפחה שלא ראויים לכך אלא להיפיך במקום לסמוך על אדם זר הם מעדיפים קרוב משפחה איכותי ומקצועי (כמוהם) זה לא ממש נפוטיזם אבל כשמישהו שהוא סתם איזה עובד שיש לו יכולת השפעה על גיוס עובדים מביא קרוב משפחה שלו שלא שוה הרבה והוא מתקבל לעבודה רק בגלל שהוא קרוב משפחה ולא בגלל הכישורים וכשהוא מקודם על חשבון אחרים יותר כשרוניים אז הנפוטיזם מתפרץ במלואו ואז כדאי לבדוק מה עושות החברות שחלק ניכר מעובדיהם הם בני משפחה של עובדים אחרים לא חברות שהבעלים משתף את הבן שלו ומכין אותו לרשת את האימפריה בבוא היום
 | 15.11.12
6.
מי אמר? אני אמרתי
המדינה הפכה להיות עסק משפחתי של כמה משפחות הון שלטון. התוצאה: מדינת עולם שלישי בה רוב הציבור עניים ועבדים, שכבת ביניים בתהליך היעלמות, ושכבת שומן עבה המשופעת בארמונות ויאכטות. ככה זה כשכל אחד מעסיק את הילדים שלו, החברים שלו, וה"נאמנים" והשתקנים שלו. תוכלו אולי לבלבל את הפתיים עם הפרטים, אך לא אותי כי אני מבין את התמונה הכוללת.
מזכיר המדינה | 15.11.12
2.
יש אלפי מחקרים בנושא, המסקנה היא דור שלישי מרסק את החברה
מצד שני, אין כמעט עסקים ששורדים מעבר ל-3 שנים. העסק מחליף בעלים, מחליף את תחום העיסוק. איפה כל חברות עגלונים? סוסים וכו'? אם רכבים חשמליים יתפסו, אז יצרני מנועי בעירה פנימית יעלמו. כפי שאתם הבנתם, האינרציה של לשמר את הקיים גם יכולה לרסק את החברה מכיוון שטכנולוגיה משנה את פני הכלכלה.
מישקפופר | 15.11.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת