אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דיווח: אפל מגייסת עשרות עובדים מ-TI למרכז הפיתוח בישראל

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
כמה צודק מגיב 5
איש התוכנה הגאון והמבריק שהיה אחראי לבניית המנוע של המוצר של חברת הסטרטאפ שבה עבדתי, עבר לעבוד כשכיר בגוגל, זמן קצר אחרי שהסטרטאפ נמכר לחברה אמריקנית גדולה. כלומר, את הסטאראפ ואת המוביל הטכנולוגי שלו אכלו בגרושים חברות אמריקניות. נניח שגוגל ישראל שכרו רק עשרים איש ברמה של הבחור הזה, הרי שהנזק לתעשיית ההייטק הישראלית הוא מטורף.
מ | 08.12.12
14.
צריך הרבה חברות אמריקאיות בארץ. מהמיסים שהעובדים שלהם משלמים יש כסף לפנסיות של צבא קבע
תעשו חשבון איש הייטק עובד במקרה הטוב 25 שנה איש קבע יוצא לפנסיה בגיל 45 וסביר מאד שהוא או אשתו (שמקבלת פנסיה כשהוא חס וחלילה נפטר) יגיעו קרוב לגיל 90 איש הייטק שמרויח 30K משלם כ-15K מיסים שזה בערך הפנסיה הממוצעת כלומר - צריך שני אנשי הייטק שעובדים ומרויחים מצויין לכל אורך הקריירה כדי לפרנס את הפנסיה (רק הפנסיה!) של סא"ל כלכלן שעבד בקריה שמונה עד חמש.
שני אנשי הייטק = פנסיה של איש צבא אחד | 05.12.12
12.
תגובה למגיב 5
נתחיל מזה שקרנות הון סיכון אירופאיות כמעט ולא משקיעות בישראל. רוב ההשקעה מגיעה מקרנות הון סיכון אמריקאיות, החלק השני בגודלו הוא קרנות ישראליות, אח"כ קרנות פרייבט אקוויטי, אח"כ אנג'לים, ואולי בסוף קרנות אירופאיות. התשואה שקרנות ההון סיכון עשו ב-10-12 השנים האחרונות היא נמוכה עד אפסית. אפשר אולי להשוות אותה להשקעה באג"ח או בנדל"ן להשכרה, בהחלט לא מצדיק את הסיכון שהם לוקחים. בתכל'ס מפתיע שהם ממשיכים להשקיע כאן. לגבי חברות בינלאומיות המחזיקות מרכזי מו"פ בישראל: נדמה לי שהן מעסיקות משהו כמו 30,000 איש, בעלות שכר ממוצעת של 90,000 דולר לשנה. כלומר למשק נכנס בשנה סכום של 2.7 מיליארד דולר במשכורות. יש כמובן שירותים נוספים שהן קונות כאן כמו שכירות, ניקיון, שמירה, תחבורה, תחזוקה, השמה וכו'. בנוסף יכולים להיות לחברות הנ"ל רווחים שצריך לשלם עליהם מס.
 | 05.12.12
11.
יש לי המון הערכה למהנדסי חומרה.
זה תואר קשה מאוד , ועבודה שדורשת מוח חריף ביותר, והבנה בחשמל, פיזיקה, מתמטיקה, ועוד'. מן הראוי שירוויחו טוב וישתכרו בכבוד. גם אם זה הרבה מעל לממוצע (20K+ נטו). אחרי הכל, גם העבודה שלהם היא מעל לעבודה ממוצעת. אנשים חיים בסרט עם התדמיות שיש להם על עולם ההייטק. אנשים קורעים את התחת בעבודה, משקיעים ועובדים קשה יותר מחלק גדול מהאוכלוסיה (מבחינת ביצועים ולחץ של פרויקטים), ואז באים לך כל מני מצקצקי לשונות ופותחים פה על השכר בהייטק. לכו חפשו.
עידו | 04.12.12
5.
החברות האמריקניות הגדולות אוכלות את השוק הישראלי
שוק ההייטק הישראל נוצר בסמוך לביטול פרוייקט הלביא, לפני בערך 25 שנים. בהתחלה, באמת היינו צריכים כאן את החברות האמריקניות הגדולות. אינטל נתנה לנו הכרה עולמית, אבל גבתה על כך מחיר מופקע שבמופקעים-היא קיבלה גם מהנדסי חומרה שכמותם היא לא יכולה למצוא בשום מקום אחר (ואם בעבר חצי מהפיתוח העולמי שלה נעשה כאן הרי שהיא מתכננת להעביר כמעט את כולו לכאן בקרוב) וגם מענקים במיליארדים ומה היא נותנת לנו בתמורה? משכורות לעובדים הישראלים ורווחים כלואים שמשקפים רווח חלקי בלבד מכלל הרווחים של אינטל על המרכזים בישראל. חברות אמריקניות נוספות שנכנסו לשוק הישראלי נוהגות כמו אינטל.מרכז הפיתוח של גוגל בארץ מעסיק 250 אנשים בלבד ורובם בתפקידי פיתוח. חצי מהפיתוחים של מנוע החיפוש של גוגל מגיעים מכאן, מישראל. 150 מהנדסים מפיקים לגוגל מה שאלפים רבים של מהנדסים -בשכר גבוה יותר-לא מצליחים להפיק עבורה בארה"ב. מה ישראל מקבלת? את המוחות הגדולים ביותר כשכירים במקום כיזמים שמצמיחים חברות ענק ישראליות. למרות שלישראלים יש בעולם הטכנולוגיה שם בלתי מעורער של החדשנים ביותר ובעלי היכולת הגבוהה ביותר רק 1 מכל 1000 חברות הייטק ישראליות הופכת לחברה גדולה בעלת מחזור שנתי של מיליארד דולר או יותר. לעומת זאת, הסטטיסטיקה העולמית היא 1 למאה חברות, משהו מתפספס. קרנות הון הסיכון האירופאיות משתדלות לעמוד על תשואה של לפחות 300 אחוז ומי מאפשר להם לעמוד ביעד? נכון, החברות הישראליות. מסתבר שההשקעות המוצלחות ביותר של קרנות הון הסיכון האירופאיות הם בחברות ישראליות אותן הם לוחצות למכור באקזיט ברגע שהם שוות משהו. לאפשר להם לגדול ולהתפתח? לא מעניין, הם רוצות תשואה. גם הקרנות הישראליות והאמריקניות נוהגות כך. כשיזם מגיע ליום שבו החברה שלו שווה משהו, 90% ממנה נמצאים כבר בידי משקיעים. זה הנתון בערך-ואותם לא מעניין לייצר את הצ'ק פוינט הבאה, אלא לגזור קופון ולהתגלגל הלאה וזאת הסיבה שאין לנו חברות ענק כאן. מה אפל רוצה? לקנות את השכל הישראלי בנזיד עדשים. אם מסתכלים על ניסיונם של חברות כמו מיקרוסופט, איי בי אם ואינטל בשוק הישראלי הסיכוי של אפל להצליח הוא לא רע.
 | 04.12.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת