אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

היכן כדאי להתחיל לעבוד בתחילת הקריירה, בסטארט-אפ או בחברה גדולה?

44 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
לא מדויק כל כך
חברות גדולות מרשות לעצמן להתייחס לעובד כדבר חד פעמי שניתן לזרוק בקלות, חברות קטנות ובינוניות נותנות הרבה יותר כבוד ותנאים, כמו כן - בגלל הצורך לגדול ישנה עבודה מאומצת יותר המשפרת במהירות גדולה את יכולותייך. בחברות גדולות ניתן להיעלם לפעמים שבועות ובקושי לבצע עבודה כלשהי, וייקח הרבה מאוד זמן עד שמישהו בכלל יבחין בכך, החברות הללו שגדלו הפכו לשמנות והרבה פחות חכמות ממה שהיה בתהליך הגדילה. את זה אני אומר בתור אחד שעבר בכל סוגי החברות המתוארות, עובד בתעשייה כבר מספר לא מבוטל של שנים. לדוגמא - התחלתי בסטארט אפ קטן ומשפחתי של 8 עובדים, לאחר מכן חברת סטארט אפ בתחילת הדרך עם 20-30 עובדים, וכשעזבתי לאחר שנתיים היו בה כ200 עובדים. החברה הזו היתה דוגמה מצוינת למה קורה לחברה ולמנהליה שבהתחלה היו מאוד סימפטיים, וככל שהחברה גדלה התרחקו לקליקה משלהם, והעובדים מבחינתם הפכו לחלקי חילוף למכונת הכספים המשומנת. מקום העבודה צריך להיבחר לפי האופי של העובד, אם הוא מעדיף סדר מוחלט ויציבות יחסית על חשבון התפתחות אישית, או לחילופין מקום משתנה רבות (לטוב ולרע) שמפתח את יכולותייך בצורה משמעותית. אישית - לעולם לא אעבוד שוב בחברות הגדולות ביותר, כי מדובר במקום שאין לו כמעט לאן לשאוף, רק למקסם רווחים - במקום כזה אתה לא לומד ולא יוצר דברים מהבסיס.
דוד | 11.12.12
42.
והכי חשוב, אל תלכו ואל תשלחו את הילדים לחברות הייטק.
חברות הייטק בוגדניות. מנצלות את העובדים 10-15 שנה מגיל 25-30 עד גיל 40-45 ואז זורקות אותם לכלבים וכל מה שהרוויחו יפסידו. וכל זה בגלל חזירות בהנהלה. גם אם בחרת במקצועות טכנולוגיים אפשר ללכת לחברות כמו תעשיה אוירית, תעשיה צבאית, רפא"ל, אלתא, אלביט, אלאופ, אלישרא ולעבוד שם עד הפנסיה. בקיצור, ללא ללכת לחברות הייטק ולא לשלוח את הילדים לעבוד בחברות כאלו.
אופק | 11.12.12
41.
בד"כ העבודה הראשונה קובעת את הכיוון של כל הקריירה
כמהנדס חשמל שהתחיל לפני אי אלו שנים לעבוד , אני יכול לומר בדיעבד שהעבודה הראשונה שלי קבעה עבורי את המסלול שאני צועד בו עד היום. יש מספר תחומים שהיו אפשריים , לדוגמא : תכנון מעגלים , VLSI , אלגוריתמיקה , Firmware / מימוש פרוטוקולים , הנדסת מערכת ועוד. בנוסף יש תחומי עיסוק של חברות , לדוגמא תקשורת , ציוד רפואי , ציוד וידאו ועוד. מי שבחר לדוגמא לעבוד בתחום מימוש פרוטוקולים בחברה שעוסקת בוידאו צובר ידע מאוד ספציפי ועשוי למצוא את עצמו "תקוע" רק בחברות מהסוג הזה מעטים האנשים שמוכנים לקחת כמה צעדים אחורה , לוותר על ניסיון שרכשו במשך כמה שנים ולהכנס לתחום חדש. מאידך יש תחומים שהם יותר כלליים , לדוגמא תכנון מעגלים ניתן לעשות בכל סוגי החברות , אבל מי שנכנס לתכנון מעגלים בד"כ לא ייצא משם... בקיצור , העבודה הראשונה בד"כ תקבע עבורכם את סוגי התפקידים שתוכלו למלא במהלך הקריירה. רצוי מאוד לתת על כך את הדעת בשלב בחירת העבודה הראשונה וגם אם זה אומר לוותר על כמה שקלים בתפקיד הראשון , חשוב ללכת על תפקיד שהאופק שלו עולה בקנה אחד עם הרצונות שלכם. למזלי האישי , מהסיבות הלא נכונות עשיתי החלטות שהיו נכונות לגביי. ולמרות הכל אחרי 10 שנים עשיתי שינוי משמעותי בקריירה שמעטים מעיזים לעשות (עברתי תחום גם של ההתמחות האישית שלי וגם של החברה, ובכל זאת עשיתי קפיצת מדרגה שאפשרית רק בדרג ניהולי)
א.א | 11.12.12
39.
אחלה כתבה. יש לי כמה חידודים
אני אומנם מגיע מתחום המדיקל אבל הדברים זהים. מספר הערות: זה נושא שצריך לחשוב עליו טוב כאשר מחפשים עבודה ראשונה. לדעתי הוא קובע במידה רבה את המשך הדרך כיוון שאנשים מתחנכים בצורה מסוימת ולאחר כמה שנים קשה לעבור מצורת חשיבה של חברה גדולה לקטנה והפוך. למעשה בדרך כלל גם לא יגייסו מישהו שעבד ב2+ בחברות גדולות לסטראטאפ ולהפך. אין מה לעשות זה לא אותה התנהלות. ניתן להתקדם לדרגות ניהול מהר מאוד בסטארטאפים. הרבה מעבר למה שאפשר בחברות גדולות. כנ"ל בנוגע למשכורות. 3 מתוך 4 המהנדסים שעבדתי איתם בפיתוח בחברה הראשונה לפני 7 שנים הם היום סמנכלי פיתוח. מיותר לציין רוב בני הדור שלהם פחות או יותר באותו סדר גודל של תפקיד בחברות אחרות. עבדתי בחברה שנמכרה ועבדתי גם בחברות שנסגרו. היום אני יודע להגיד שקשה מאוד להגיע לעבוד בסטארטאפ שנמכר. יותר מזה קשה מאוד להגיע למצב שבעת המכירה יש לך ביד אופציות\מניות בכמות נורמלית. בשביל שהסיפור הזה יעבוד צריך לדעת לדרוש מראש תנאים מסוימים וגם להבין קצת במבנה ההון של החברה (ראש גדול יותר מחברה גדולה). החשיבות הכי גדולה היא עם מי אתה עובד. נקודה. אתה יכול לעבוד שנים בסטאראפים וללמוד שטויות ולעבוד שנים בחברות גדולות ולהלהיות מומחה בצופציק של הקומקום שרלוונטי בעיקר לחברה שעבדת בה ולא מעניין יותר מידי חברות אחרות. בסטארטאפים יש בדרך כלל בעיות של ניהול ורוב היזמים הם אומנם חכמים מאוד אבל גם גרועים ביחסי אנוש ובדרך כלל ממש לא מתאימים לתפקיד של מנכלים. דעתי האישית היא שלא כדאי לעבוד בחברה גדולה בגלל בטחון תעסוקתי. אני סבור ש80% מהמהנדסים בשוק הפרטי לא יצליחו להגיע לעבוד עד הפרישה (גיל 70) המערכת ,גם בחברות הגדולות, תפלוט אותם החוצה בגיל 45-55. פשוט מקצוע תחרותי ומתחדש ולהנדס הממוצע אין כוח ללמוד אחרי גיל מסויים. וכאשר אתה בחוץ עדיף להיות עם כמה שיותר ניסיון רחב ויכולות ואת זה יותר קשה להשיג בחברות גדולות שעובדים בהם 15 שנה+. כמובן שיש יוצאים מהכלל אבל אני עומד במספר שאמרתי - 80%. בנוגע לעבודה עם הנהלה בכירה\יזמים. זה בהחלט מביא חשק לעשות דבר משל עצמך. ולדעתי לאדם שנחשף לעבודת סטארטאפים יש סיכוי גבוה בסדר גודל לעשות משהו משל עצמו לעומת חברה גדולה. כרגע אני גם בכיוון.
סטאראפיסט | 11.12.12
36.
אני הייתי מציע לנסות את שניהם...
ראשית כתבה מעולה! זה נושא שסטודנטים בד"כ לא נותנים עליו מספיק את הדעת כמו שצוין, וחשוב שיתנו עליו כדי לתכנן לעצמם את הקריירה. השאלה גם קשורה לאופי של כל אחד. אני באופן אישי הייתי מציע להתנסות בשניהם, עם עדיפות להתחיל במקום גדול, כדי לראות איך מתנהל מקום שהצליח ולנסות ללמוד את "סוד ההצלחה".
אורי | 10.12.12
34.
בסטארט-אפ אין תרבות ארגונית
לא במובן שהם פרטצ'ים, אלא במובן שאופן העבודה אינו קבוע. ייתכן שהמנכ"ל יידרוש ממך לעשות משהו בדרך מסוימת שנראית לו, ובעוד חודש דווקא ישמח אם תצליח לשכנע אותו לעשות משהו דומה באופן אחר. לכן חשוב מאוד להתעניין באופי האנשים- לטוב ולרע, הם קובעים את אופי החברה. וגם אז, ייתכן תמיד שהם יישכרו מנהל פיתוח שיהיה קשה לעבודש איתו. בחברה גדולה- אופי העבודה עכשיו ובעוד 5 שנים יהיה דומה. מעבר לכך קשה לומר- זה משתנה מאוד. ייתכן, למשל, שפיזיקאי יקבל יותר אחריות בחברה גדולה במתמחה באלקטרוניקה מבסטראט-אפ עם מייסד פיזיקאי דומיננטי.
מאור | 10.12.12
30.
שכחתם משהו: שעות עבודה
סביבת עבודה צעירה ודינאמית, בעלת שעות עבודה גמישות, כפי שסטארט-אפים מתהדרים להיות, זה שם קוד ל-16 שעות עבודה ביום, לפחות. זה אומר, גם כשאתה סוף-סוף מגיע הביתה, אתה צריך להמשיך לקרא מאמרים ולחשוב על פתרונות. זה בעיקר אומר שאם יש לכם משפחה, אתם יכולים לשכוח מהם. לא תראו את בני זוגכם וילדיכם, אפילו בסופי שבוע. אם מדובר במשפחה צעירה, ילדים קטנים שדורשים הרבה תשומת לב ובני זוג שצריכים את עזרתכם ותמיכתכם בגידולם, אולי עדיף להכנס לחברה גדולה ומבוססת, בעלת שעות עבודה מסודרות יותר, פחות דרישות, ויותר בטחון תעסוקתי. תשאירו קצת זמן למשפחה.
 | 10.12.12
29.
הכי חשוב זאת הזדמנות ללמוד דברים חדשים
גם אני וגם עשתי סיימנו לימודים בטכניון לפי כ10 שנים, אני התחלתי לעבוד בחברה ולימדו אותי java,web ו DB טכנולוגיות מרכזיות בעולם. אשתי הלכה לעבוד בC++ על גבי חלונות ללא לימוד טכנולוגיות מעניינות. למרות שהחליפה מקום עבודה מספר פעמים כולל חברה גדולה אחת, נשארה באותה נישה. היום אני מרוויח 32 ברוטו ואילו אשתי מתקשה למצוא עבודה, לא כי היא לא מוכשרת אלא כי אין לה ניסיון רלוונטי לאף משרה בכירה, ואף אחד לא רוצה מישהיא עם 10 שנות נסיון למשרה זוטרה.
דני | 10.12.12
28.
הרבה יותר חשוב מגודל החברה, זה הנסיון והאיכות של האנשים שאיתם תעבדו
הדברים שנאמרו בכתבה הם נכונים, אבל יש חשיבות מכרעת למי האנשים איתם תעבדו. בפרט בחברה קטנה, אם זה התפקד הראשון שלכם, כל הבסיס המקצועי שלכם יבנה בתפקיד הזה - טכנולוגיות, דרכי חשיבה, דרך התמודדות עם בעיות, חשיבה בגדול וכדומה. אפשר לעבוד עם חברה צעירים עם המון מוטיבציה אבל עם מעט מאוד ניסיון, ונחשו מה - תלמדו לבנות דברים באופן עקום. אם תהיו בחברת אנשים מקצוענים, ולא משנה אם החברה גדולה או קטנה, תוכלו ללמוד המון. שנה בחברת אנשים כאלו שווה הרבה יותר מכל דבר אחר כולל תנאי שכר.
בני | 10.12.12
25.
רק תיקון טעות - לא חייבים תואר. אפשר לעבוד בהייטק גם בלי תואר
תואר זה המסלול המוכר והידוע להתקבל לעבודה, אבל אפשר גם אחרת. אני התחלתי בתור מתכנת צעיר ללא ניסיון בחברה קטנה ללא תואר, והיום עובד בחברה בינונית כמתכנת מנוסה ומצליח. תואר זו הדרך הרגילה להיכנס לתחום, אבל בטח שלא הדרך היחידה. דרך אגב, רוב הקורסים בתואר הם לא טכנולוגיים אלא מתמטיים. ומבלי לזלזל חלילה, ברוב תחומי תכנות האפליקציות היום אתה לא משתמש בידע שנרכש בקורסים האלו.
מתכנת JAVA | 10.12.12
16.
הנה סיכום לא מכובס
לכל אותם דנדשים שרק נכנסו לענף, ולא יגידו לכם את המציאות הזאת באף מקום.... הנה כמה מילים עבורכם. חברות גדולות: סביר להניח שתהיה להם עבודה בשבילכם, אך משום שהן גדולות הם לא ממש יספרו אתכם ואתם תחשבו לעוד בורג קטן במערכת מבחינת שכר ותנאים, וזה לא משנה אם זה בחברה מאוד מוכרת מוצלחת הייטקית וואטאבר. אתם nobody. תזכרו מה אני אומר לכם. אחרי כמה שנים שצברתם שם.... חברות בינוניות: סביר להניח שתוכלו לשדרג את עצמכם לתנאים קצת יותר טובים ושכר קצת יותר טוב מבחברה גדולה. ואם לא שכר או תנאים, אז קרוב לוודאי שהתפקיד שלכם יהיה משמעותי יותר. רשמית עכשיו אתם קצת יותר somebody ולא לחלוטין nobody. חברות סטארט-אפ: מה ששכחו לציין בכתבה, שלעבוד שם מתחלק לשניים. אלה שהם חלק מקבוצת המפתח שמפתחים את המוצר או מעורבים בו באופן ישיר מאוד, ויקבלו אחוזים מההצלחה. אלה הם כבר בגדר "The Body". והקבוצה השנייה שלצורך העניין נקרא להם עובדי תפעול. הקבוצה הראשונה זה לא בהכרח אנשים עם ניסיון רב אבל אנשים שיודעים לעשות את העבודה ויש להם (למזלם) מספיק גב כלכלי כדי לקחת את הסיכון הזה של סטארט-אפ. וכן זה סיכון. שלא ישווקו לכם שזאת "חוויה". ברור זאת רכבת הרים כיפית עד שאתה מגיע לירידה וצועק את השדים שנשארו אצלך בבטן מאז שהיית ילד. לא נעים.... ולמה אני אומר את זה בצורה כל כך בוטה? כי הרוב נכשלים. הקבוצה השנייה זה פשוט אנשים שאוהבים לעבוד בקבוצות קטנות של אנשים ולא מאסות שקשה לעכל כמו בחברות גדולות. או שזה אנשים שאשכרה חושבים שיום אחד הם יזכו להתקדם בסטארט-אפ ם הוא יגדל או אחרי שיהיה אקזיט, אם זה מבחינת תפקיד, אם זה מבחינת לקבל אחוזים מהאקזיט אם יהיה, ואם זה להשתמש בסטארט-אפ כגשר מקצועי לחברה בינונית/גדולה. My god this people live in a movie. עצוב. אבל איפשהו מעלה חיוך שיש עדיין אנשים תמימים כאלה בעולם שלנו :) לפחות הם בד"כ אחלה אנשים, מאוד חיוביים שמעלים את המורל בחברה ועושים שמייח! וכדי לסכם לכם את כל זה במשפט אחד: צעיר צ'ונג מתחיל בחברה גדולה, מתקדם לחברה בינונית, ושואף לסטארט-אפ כיזם או שותף או מקבל אחוזים. זה המסלול הידוע. אם איכשהו הצלחתם לעקוף שלב אחד או שניים במסלול הזה, אתם גאונים ואני רוצה להשקיע בכם :)
ירון | 10.12.12
11.
איפה היתה הכתבה הזאת לפני שש שנים
כשסיימתי אוניבריסטה. אכן כל מילה בסלע. ואני אישית טיפוס של חברות גדולות ונתקעתי שנתיים בחברה קטנה. בוגרים - זה חשוב מאד באיזה חברה אתם עובדים!!! לא ישר להתאבד על כל משרה פתוחה, אלה טעויות שתצטערו עליהם אחר כך. אתם טיפוס שאוהב לעשות שבע דברים ביחד, לעבוד בצורה מאולתרת כדי להגיע לאיזו מטרה - חברה קטנה. אתם אוהבים לדעת בדיוק מה רוצים מכם ומשימות מוגדרות ללא הסחות דעת - חברה גדולה. בהצלחה.
הייטקיסט | 10.12.12
9.
בסטארטאפ תלמדו הרבה יותר, והמצב שלכם יהיה יותר טוב - אבל הרבה יותר קשה להתקבל
לסטארט-אפ בדרך כלל אין זמן ומשאבים להשקיע בהכשרה. צריך מישהו שמסוגל לעבוד ולהביא הרבה תועלת מהיום הראשון - אז אין מקום לסטודנטים ומתלמדים. חברה גדולה יכולה להרשות לעצמה להכשיר צעירים, אבל הרמה המקצועית לרוב תהיה נמוכה יותר (תמיד יש יוצאי דופן), והחברה לא תחשוב פעמיים בגלי פיטורים
רומן | 10.12.12
4.
כשאתה צעיר, תעבוד בסטארט-אפים
כל עוד יש לך מרץ ואנרגיה ואין לך מחויבויות משפחתיות, תשקיע שעות, תלמד הרבה ותתבלט. זה יתרום לך להתפתחות הקריירה יותר מאשר להיות בורג קטן בחברה גדולה. אחר כך כשאתה כבר יודע דבר או שניים, תבוא לחברה גדולה ותהנה מהשקט היחסי ועבודה פחות לחוצה. אני התחלתי בחברה גדולה, זה תרם לי לא מעט אבל מצד שני זה כבר אותי לנישה בעולם התכנות שקשה לצאת ממנה.
איש JAVA | 10.12.12
3.
היכן כדאי להתחיל לעבוד? איפה שמציעים לכם עבודה...
המצב עכשיו בשוק הוא כזה שלעובדים חסרי נסיון קשה למצוא את המשרה הראשונה שלהם. לכן, אין אפשרות אמיתית להיות בררניים. לעומתם, דווקא לאנשים בעלי מספר שנות נסיון (2-4) יש הרבה אפשרויות, ולכן הם יכולים להיות בררניים, אך הם לא תמיד עושים זאת מתוך מחשבה אלא רק רודפים אחרי המשכורת...
אורח | 10.12.12
2.
אני מסכים עם כל הנאמר בכתבה מלבד דבר אחד:
"תוסיפו לכך את הבירוקרטיה והנהלים ויהיה לכם קל להבין למה חברות גדולות הן פחות חדשניות וקצב הפיתוח שלהם הוא איטי יותר" חברה גדולה היא אינה מילה נרדפת לחדשנות וקצב פיתוח איטי. זה הכל עניין של ניהול. סימן שהמנהלים באותן חברות גדולות ובירוקרטיות לא עושים את עבודתם כהלכה. לדוגמא, חברת אפל. החברה הגדולה והמצליחה ביותר בעולם, בעלת חדשנות של חברת סטארט אפ. איך זה קורה? פשוט המנהלים שם עושים את העבודה על הצד הטוב ביותר.
ד | 10.12.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת