אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם ללמוד תחום לא רווחי?

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
רעיון טוב בזכות הפילוסופיה?... דומה שלאריאלי דמיון רומנטי. 
רעיון טוב בזכות הפילוסופיה?... דומה שלאריאלי דמיון רומנטי.  אין דברים כאלה, לפחות לא מאז ש-לוק וברקלי ביקרו את החשבון האינפינטיסמילי, ואילצו לאת המתמטיקאים לשפר אותו. מאז לא ראינו משהו מקורי במיוחד משם.
Button | 11.08.16
29.
נכון שאין לדעת מה הערך של הלימודים או של התואר למפרע
נכון שאין לדעת מה הערך של הלימודים או של התואר למפרע, אבל זה נותן ניחוש טוב, לא צריך להפריז בערך של לימודי פילוסופיה, זה לא מלמד אותך לחשוב, זה יותר הכרות עם פילוסופים והגותם ( אנשים עם אגו גדול שממציאים מונחים חדשים לתופעות ידועות ועכשיו לך תתווכח איתם). אם יש לך מספיק כסף לנסות כל מיני חוגים ואם יש לך חיים בלי חשבון אז כן, לך ללמוד כל דבר, אבל אם אתה רוצה איזה פוקוס תועלתני, בחיים, למד מקצוע מכניס ומעניין כחיים מקצועיים ובשעותייך הפנויות תקרא איזה ספר על ניטשה
אתיי | 16.12.12
28.
הבעיה טמונה בעצם השאלה
אותה קלרה שאלה למה ללמוד תואר אקדמי כלשהו אם זה לא למטרת רווח כלכלי בעתיד. ובכן, כשאת חיה במדינה גוזלת יושביה כמו מדינת ישראל, נשמע הגיוני לרצות להרוויח מקסימום כסף במינימום השקעה כלכלית. אבל לטווח הארוך, (שאגב, בחיים הקצרים שלנו הוא לא ארוך כל כך) תואר בפילוסופיה יכול להעניק לך כלים חזקים בהבנת נפש האדם ובמבנים חברתיים, ובכלל יגרום לך להיות איש שיחה מעניין הרבה יותר, עובדה שלבדה תספק לך יתרון עצום על פני מתמודדים אחרים לתפקידים ניהוליים ומתקדמים יותר באותו המקצוע בהמשך הדרך.
רון | 15.12.12
26.
לא מסכים, זאת הסתכלות נאיבית על נושא מהותי
2 נקודות חשובות: 1. בתור סטודנט 4 שנים, אף תואר לא מעניין אותך 100% מהזמן. אם פילוסופיה ממש ממש מעניין אותך אז תמצא את עצמך נהנה 40% מהזמן, שאר הזמן זאת עבודה קשה, שינון והתעפצות בהרצאות. אנשים אולי ייהנו ממה שקורה מסביב אבל הרבה פחות מהתואר עצמו. 2. מה שוות 3 שנים של תואר "מעניין" אם בהמשך החיים אתה לא עוסק בנושא שמעניין אותך ומתפשר על המקצוע ממנו אתה מתפרנס? התפשרות יחסית על 3 שנות לימודים יכולה להוביל לעבודה בתחום אותו למדת ועבודה זו כנראה תהיה יותר מעניינת.
ניצן | 15.12.12
24.
תגובה ל1 - לא חייבים להשאר בארץ ויהי מה
אני לא אומר שבמדינות אחרות מי שלמד פילוסופיה ירוויח סכומים יפים, אבל כן יש בהם יותר תקני הוראה ומחקר במוסדות (בצורה יחסית לגודל האוכלוסיה). בנוסף, יש מגוון רחב יותר של מקצועות שאפשר לחיות מהם בכבוד, לא רק הייטק. כך צריך להיות, ורק במדינתנו זה התעוות. ולכן לא חייבים להשאר בישראל בכל מחיר. אנחנו עוזבים את ישראל מסיבות דתיות, ולדעתי אחד הרוויחים הצפויים לנו מהסיפור הוא שאשתי תוכל להתמקצע ולהתפתח במקצוע שפה היה מכניס לה גרושים.
מושון | 15.12.12
23.
דן אריאלי היקר
בדיוק סיימתי לקרוא את ספרך. מאוד נהנתי. מומלץ בחום. ולעינינינו, אין ספק שלימוד פילוסופיה ודומיו יעשיר ויתרום לנו, אך ההשואה היא לא בין לא ללמוד דבר ללימודו ... עצם היותו של נושא לימוד בעל פוטנציאל השתכרות בעתיד לא מפחית מערכו בשיפור החשיבה/תרומה לרעיונות טובים וכו ... מי שילמד פילוסופיה/ספרות ודומיהם כנראה שכבר לא ילמד מקצוע מכניס לכן לעניות דעתי כל אחד חייב לעשות מאמץ עליון למצוא נושא לימוד שגם מעניין אותו באופן אישי וגם בעל פוטנציאל השתכרות בעתיד. אפשר להרוויח משני העלומות, כמו שאתה עשית ולא במקרה .... ג'
בדיוק סיימתי לקרוא את ספרך | 15.12.12
21.
חייבים למצוא מקצוע שגם מאוד מעניין אותנו וגם מאפשר להתפרנס
מי שיילך ללמוד מקצוע מכניס אך שלא מעניין אותו יתקשה מאוד להתמודד מול אחרים שאולי הרבה פחות מוכשרים אבל מאוהבים במקצוע. הוא גם לא יוכל להיות אף פעם באמת מצטיין במקצוע שהוא אינו אוהב. והנורא מכל, מי שבוחר מקצוע שאינו מעניין אותו , גוזר על עצמו חיים של סבל שכן רוב זמננו אנו מבלים בעבודה מצד שני, החיים היום יקרים מאוד, דיור, ילדים , דלק וכו. בלי שכר גבוהה קשה מאוד. יש הרבה מקצועות - חייבים למצוא מקצוע שגם מעניין וגם מכניס !
רציונלי ולא במקרה | 15.12.12
20.
שילובים
מאוד מסכימה עם מי שכתב שבשביל זה המציאו את הדו-חוגי. וכן כנראה בגלל זה אנחנו חברת תעודות שתואר ראשון כבר לא מספיק היום כדי לקבל הכנסה טובה וצריך לפחות תואר שני ולכן אפשר ללמוד כמעט כל דבר בתואר ראשון (בתנאי שלא תצטרך השלמות של שנה שלמה, כי אז זה עוד הוצאה כספית). לא כולנו מסוגלים להשתכר ממה שמביא הרבה כסף כי אין לנו את היכולות המספריות המתאימות... ודברים אחרים מחייבים בכל מקרה תואר שני. במדינות בעולם החל גל שבו מקבלים גם לחברות היי טק בעלי תארים במדעי הרוח בגלל אותה יכולת חשיבה שאין לאחרים, אך ייקח כמה שנים טובות עד שהגל הזה יתפוס תאוצה, יגיע לארץ ויאפשר להשתכר ממנו בכבוד אם בכלל. בכל מקרה תחסכי הרבה לפני הלימודים ותתכונני לעוד מספר שנים גם אחרי התואר של עבודה בעבודות "מזדמנות". בהצלחה!
סטודנטית כל החיים | 14.12.12
18.
כשנרשמתי לאוניברסיטה לפני 35 שנים אחד מהחברה נרשם
ללימודי סינית - כולנו חשבנו שהוא מטורף והיום - כל אחד יודע מה חשיבות השפה הזאת ומה הפוטנציאל של עובד שיודע עברית וסינית - אז לא תמיד ניתן לדעת מראש ולכן אולי באמת כדאי ללמוד משהו שאתה מתחבר אליו ... לפחות ניהנת ...
דרור | 14.12.12
17.
הערות: עצם סיבסוד התואר מציב שאלה אחרת
1.סבסוד=תמריץ כלכלי 2.תמרוץ מקצועות לא פרודוקטיבים = יצירת חוסר איזון, איזון שרק הביקוש וההיצע יודעים ליצור 3.לימודים הם השקעה כלכלית, אתה משקיעה במקצוע שיניב רווח בעתיד - זאת השקעה. מרגע שאתה מסבסד השקעה בפילוסופיה או במחשבים בצורה זהה אתה מעוות את מערכת השיקול הרציונאלית. 4.יש לך שתי אלטרנטיביות - לסבסד בצורה חזקה יותר"פרוגרסיבית" דווקא את המקצועות הפחות יצרניים לשם יצירת איזון מספרי או הפרטה והשארת שכ"ל לידי כוחות השוק
טל | 14.12.12
13.
אני למדתי באוניברסיטה
תואר ראשון אמנות פלסטית תואר שני עיצוב תעשייתי למדתי לא כדי לעבוד בזה אלא כי נהנתי מזה (המרצים גרמו לי לשנוא את זה ) (-; אבל עוד לפני שהתחלתי ללמוד עסקתי בעיצוב שיער היום אני עדיין מעצב שיער ויודע שהלימודים תרמו לי המון ידע נ.ב. מהתואר הראשון שלי רוב הסטודנטים אז היום הם שפים וקונדיטורים.
 | 14.12.12
12.
סטודנט לפילוסופיה
בתור סטודנט לפילוסופיה וכלכלה אני מוכרח לציין שלימודי הפילוסופיה העניקו לי הרבה יותר מכל מקצוע אחר שהייתי מסוגל ללמוד. יתרונות קונקרטיים אומנם אין, אך השיטות הפילוסופיות יוצרות אופן שונה למחשבה. אני מוכרח לציין שחל בי שינוי ניכר מהרגע שהתחלתי ללמוד פילוסופיה, החיים נראים פתאום יותר פשוטים, הדעות שלי בכל העניינים נהיו יותר מוצקות והיתרון החשוב ביותר, אני הרבה יותר חכם מאשר הייתי טרם התחלתי ללמוד פילוסופיה. מנגד, לימודי הכלכלה אשר נחשבים לקונקרטיים לא תרמו להתפחותי האישית כלל ועל אף שהשיגו לי עבודה, אין בהם דבר מעניין. הזמן שלנו על כדור הארץ מוגבל, חלקנו מקבלים יותר זמן מהאחרים, החשיבה על העתיד הרחוק ועל הקונקרטיות של התואר היא לעיתים תכופות מוגזמת, אדם צריך לבחור מקצוע לימוד לפי עניין מכיוון שכך אושרו יהיה הגדול ביותר. ההתמודדות עם תעסוקה בסוף התואר משנית לחשיבות העניין בחיים
מתן | 14.12.12
11.
חייבים להמשיך ללמד. מי שהולך ללמוד שיעשה חשבון נפש לפני בחירת מקצוע
אילו לא הייתי חייבת להתפרנס הייתי לומדת כל חיי באוניברסיטה, תואר אחרי תואר. כולל פילוסופיה, היסטוריה, ספרות, תיאטרון, מוזיקולוגיה, אמנות, קולנוע, ועוד ועוד. אך לצערי במציאות החיים בימנו לרובנו זה לא אפשרי. אז לפני שהולכים ללמוד משהו חייבים לעשות שיקולים מעשיים. ולא ללמוד תואר לא מעשי ואח"כ לילל שאין עבודה. ברור מראש שאלה תארים להשכלה כללית - פריבילגיה השמורה בימנו לעשירים בלבד.
אם אינך צריך להתפרנס, למה לא | 14.12.12
10.
ללמוד מקצוע
כשעמדתי לבחור מקצוע היה לפני מספר אפשרויות: ארכיטקטורה, פסיכולוגיה ומחשבים. חקרתי ומצאתי כי אין סיכוי שאוכל להתפרנס בכבוד מפסיכולוגיה, אצטרך קרוב משפחה או קשרים או עשור של משכורת מינימום הארכיטקטורה, ורק מקצוע כגון מלשבים יאפשר לי לפרנס ילדיי. החשבון היה פשוט. אני מבינה אלו שהרגישו חייבים ללמוד הוראה או סיעוד, אבל אם היתה להם בחירה או אהבה לעוד מקצוע, שבמקרה מכניס יותר כסף - הייתי אומרת לוותר וקודם לפרנס משפחה.
מירי | 14.12.12
8.
תגובה ל1 - לא חייבים להשאר בארץ ויהי מה
אני לא אומר שבמדינות אחרות מי שלמד פילוסופיה ירוויח סכומים יפים, אבל כן יש בהם יותר תקני הוראה ומחקר במוסדות (בצורה יחסית לגודל האוכלוסיה). בנוסף, יש מגוון רחב יותר של מקצועות שאפשר לחיות מהם בכבוד, לא רק הייטק. כך צריך להיות, ורק במדינתנו זה התעוות. ולכן לא חייבים להשאר בישראל בכל מחיר. אנחנו עוזבים את ישראל מסיבות דתיות, ולדעתי אחד הרוויחים הצפויים לנו מהסיפור הוא שאשתי תוכל להתמקצע ולהתפתח במקצוע שפה היה מכניס לה גרושים.
מושון | 14.12.12
7.
פרופסור יקר, האם כדאי ללדת ילדים?
ילדים הם הוצאה גדולה, החל מהחיתולים ותחליף החלב ועד המורה הפרטי בתיכון והלימודים במכללה (פרטית, בטח, משפטים או חשבונאות). מצד שני לא בטוח בכלל שכשהם יגדלו הם אכן יהיו מוצלחים כמו שחלמתי - אולי הם לא יסיימו דוקטורט בהרווארד? אולי הם לא יתחתנו עם רופא/ה? זה הימור. לעומת זאת, לא ללדת ילדים זה ממש בטוח. יהיה לי זמן לעשות כסף, ולא יהיה מי שיבזבז לי אותו וכך אוכל למות עשירה.
אלישבע מה נחמדת | 14.12.12
1.
מילים כדורבנות דן, אם כי השאלה היא: האם אפשר להרוויח מזה כסף?
התשובה היא שקשה מאוד. כמה אנשים שלמדו ספרות ופסיכולוגיה יורדים מהארץ בגלל שאי אפשר להשתכר כאן בכבוד מהמקצועות האלה. חובה לעשות בהם תואר שני, שזה עוד שנים ועוד הוצאה כספית לא קטנה. ועד שרואים תמורה להשקעה הזמן שחלף רב מדי. אולי הפכנו להיות חסרי סבלנות ואנחנו רוצים הכל בתרבות האינסטנט - כאן ועכשיו. אבל צריך ואפשר להבין את הדור הצעיר שרוצה מקצועות שיכניסו לו הכנסה נאה בסוף החודש. אחרי הכל יוקר המחיה בישראל לא מאפשר לאנשים ולדור הצעיר להמר על החיים שלו. ללמוד מדעי המחשב או מתמטיקה או פיזיקה - זה לא הימור. בטוח אפשר להרוויח ולחיות מזה בארץ בצורה סבירה. ללמוד ספרות, הוראה, פסיכולוגיה, סוציולוגיה וכדומה - הימור גדול! אפשר אחר כך לעסוק בלימוד וחקר, אבל אין מה להשוות את השכר כאן לעומת השכר במקצועות האחרים. אני לא הייתי מהמרת בנושא כזה חשוב שיש לו השפעה קריטית על הפן הכלכלי שלנו. עדיף להיות עם משהו בטוח ביד, מאשר מחשבות ושאיפות שכנראה לא יוכלו להתגשם. אחרי הכל - כולנו רוצים לעבוד כדי לחיות, להרוויח מספיק כדי כן להישאר בארץ ישראל ולחיות בצורה סבירה. אני אפילו לא מדברת על חיי מותרות, על חיי הביניים בלבד.
מרב | 13.12.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת