אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הטריקים שהרשויות המקומיות עושות כדי לגבות יותר ארנונה

32 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
תלמדו משהו
כמאה אחוז מן הנורמות על פיהן פועל המשק פועלים לטובת האליטות. גיליתם עוד משהו, הפתעה... אז יש לי הפתעה עבורכם, זה לא הדבר היחיד. זו הנורמה, זו התרבות, זו המציאות: אנו חיים במדינת אליטות! החוק זה ישראבלוף, זריית חול בעיניים, כדי שלא תצליחו להבחין במה שאני אומר לכם. ואכן זה מצליח, אתם לא מבינים היכן אתם חיים.
מזכיר המדינה | 20.12.12
29.
את כל תרגילי העיריות עברתי ,אבל בורחים מהבעיה ארנוננה חייב כל בעל דירה.כנהוג בעולם.
השיטה הישראלית שבה הדייר חייב בארנוננה ולא בעל הדירה גורמת לעיריות נזקים במליארדי שקלים. כנהוג בעולם על רכוש משלמים ארנוננה. בארץ לא עושים זאת מטעמים פוליטיים ,1 מאפשר להראות שבארץ יש עניים רבים אבל הם בעלי דירות של מאות אלפי ש"ח. וזה מאפשר להם לקבל הטבות מו המדינה כעניים. אם יש לך סובארו מ1988 אינך זכאי להטבות לכן החרדים נוסעים במוניות או רושמים מכוניות על שמות אחרים כי בכב זכאהעל דירה פטור ממיסים ומקבל הטבות רבות שעולות למדינה אלפי ש"ח בחודש. והעיריות צריכות למצוא מקורות כדי לכסות את כל הפטורים, ובעירית ירושלים או שמעלים למשלמים, או שעוד פעם מודדים. בכל העולם בעל רכוש אינו מקבל פטורים כעני.
בעל דירה | 20.12.12
24.
הפכו פה מרתפים ומחסנים לשטחי מגורים, אפילו גגון נגד גשם מעל הכניסה לבית חייב ארנונה
תיכף יהפכו גם את הכבישים והמדרכות והפארקים ל"שטחים משותפים" וידרשו שנשלם עליהם ארנונה. אין גבול למה שעשים במועצות המקומיות כדי לחלוב את האזרחים, שלמרבה הצער - אין מי שיגן עליהם, גם לא מבקר המדינה ובתי המשפט.
נתי | 19.12.12
23.
עיריית בת ים מחייבת לבצע מדידה ומוסיפה לפחות 10 מ"ר לדירות של 50 מ"ר
סיפור טרי מעיריית בת ים: עיריית מחייבת מדידה בכל נכס בעת הקנייה, ולאחר מדידה מוסיפה לנכס שבעבר היה 53 מ"ר עוד 12, כאשר בפועל לא בוצע שום שינוי בו מאז בנייתו ב-1965. פשוט חופצה ואין לען להתלונן. מי יכול לעזור???
מיכאל | 19.12.12
22.
ל-9
יש מה לעשות נגד הרשות המקומית: המחזיק בנכס רשאי להגיש השגה בכתב על קביעת חיוב הארנונה (לשנה הנוכחית). שימו לב שצריך להגיש השגה בתוך 90 יום מתאריך קבלת הודעת התשלום בפני מנהל הארנונה. בהשגה עליכם לטעון כי נפלה טעות בגודל הנכס ולצרף מדידה מטעמכם (המדידה המקורית או מדידה שתעשו בעזרת חברת מדידה - חשוב שתהיה מדידה כדין). על מנהל הארנונה להשיב לכם בתוך 60 יום ממועד קבלת ההשגה. על תשובת מנהל הארנונה ניתן לערער תוך 30 יום מיום שנמסרה לך התשובה, לועדת הערר של הרשות המקומית. על החלטת ועדת הערר ניתן להגיש ערעור תוך 45 יום מיום מסירת ההחלטה, לבית המשפט המחוזי שבאזור שיפוטו נמצאת הרשות המקומית. בהצלחה!
 | 19.12.12
18.
עמק המעיינות והשיטות הנלוזות שלה
לפני כמה שנים החליטו לחייב אותנו על "אגרת כלי אצירה".תשאלו מה זה ? ובכן,מדובר בחיוב נפרד המיועד לרכישה ותחזוקה של כלי אצירה - דהיינו פחי אשפה.כך לפי מחלקת הגביה והתברואה של המועצה הארורה הזאת. חיוב זה אגב,אינו חוקי שכן תושבים בכפרסבא עתרו נגד העיריה שחייבה אותם בחיוב דומה ונאלצה להפסיק את הגביה ולהחזיר כסף לתושבים.שיטת מצליח פרופר. מה עוד ? חיוב בשטחי מחסנים כאילו היו שטחי מגורים - כ 32 ש"ח למטר לשנה,וזה לא כולל 12 ש"ח למטר לשנה לועד הישוב בנפרד.כלומר 44 שח/מטר/שנה.ממש ישוב יוקרה... בצחוק. רוצים עוד ? מכתבי התראה על חוב שפוצל לכמה בגלל שכל מחסן או סככה נחשבים לנכס נפרד. תארו לכם שבמקום לשלם 17 ש"ח למכתב התראה אחד,אנו נאלצים לשלם על שניים,שלושה וארבעה מכתבים - כולם לאותו בעל נכס. יש פטנטים רבים כיצד לשתות מהתושב עוד ועוד כספים. אין ספק שהמועצה שלי יצירתית מאוד כשזה מגיע לגבייה. חלאות.
ארנון | 19.12.12
14.
גביית כניסה לפארק העירוני בכפר סבא
אחזקת הפארק העירוני נופלת רק על בעלי הנכסים בכפר סבא למרות ש 50% ממבקרי הפארק הם ערביי המשולש שלא משלמים כלום עבור אחזקת הפארק. בתור תושבת כ"ס אני מבקשת ממר בן חמו לחלק כרטיסים מגנטיים לפתיחה אוטומטית של שערי הפארק לתושבי העיר וקופה שתמכור כרטיסים בתשלום לתושבי ערים אחרות. ההכנסות מכרטיסי הכניסה לפארק יוכלו להוריד את עומס תשלום הארנונה הגבוה שמוטל על התושבים. אנחנו משלמים אחזקת הפארק אבל ילדיי הערבים משתלטים על הנדנדות ולילדים שלנו לא נשאר מקום.
 | 19.12.12
9.
מדידה
לאחרונה קנינו דירה בטבעון. הגודל שלה בטאבו 86 מטר והארנונה שהבעלים הקודמים שילמו היתה על 97 מטר. כאשר התחנו את הליך הקניה באו מהמועצה למדוד את הדירה והיא הפכה פתאום ל 100 מטר... הדירה הבניין קיים 40 שנה! איך דירה פתאום משמינה? מדובר בכמה שקלים אבל זה מעצבן ביותר. פנינו למועצה והם מצידים אמרו שהמדידה האחרונה היא העדכנית. זה לא מריח טוב אבל מה עושים?
נ | 19.12.12
5.
ראשי הערים שכחו שהם צריכים לשרת את האזרח ולא לחלוב אותו כדי לבזבז על מקורבים ושטויות
ראשי הערים צריכים לדעת שתקציבים חדשים יש לקבל ע"י קיצוץ בבזבוז . כל הזמן עם היד על הדופק לקצץ מה שמיותר. המערכת נורא דינמית וענקית אבל רק ניהול נכון יביא להצלחת ראש עיר. די לחליבת האזרח
יוסף | 19.12.12
3.
גני תקווה עושה כסף על חשבון הדיירים החדשים
גני תקווה שמתהדרת בפני דיירים פוטנציאילים המגיעים למועצה לבדיקת גובה הארנונה, בסכום מאד נמוך למטר, שוכחת לציין בפניהם שכל מטר שהוא בבית משותף, נכלל בתוך החישוב. כך יוצא שבשכונות החדשות , דירות 4 חדרים בשטח של 110 מ"ר, משלמות ארנונה על 205 מ"ר (~1600 ש"ח) בעוד דיירי הוילות הותיקים של המועצה, ממשיכים להנות מדירות ענק, וחצרות ענק, ומשלמים על 150-200 מ"ר בלבד. לא די בזה, גני תקווה מתהדרת בעלייה הגבוהה ביותר בארנונה , באחוזים, לשנת 2013. ראו הוזהרתם
אופיר | 19.12.12
2.
אני פניתי לעיריה(מודיעין) בעניין השטחים המשותפים של הבניין (בעיקר חדר מדרגות) המוצמדים לדרתי
לצורך חישוב הארנונה. התשובה היתה שהעניין חוקי. מה שיוצר אבסורד שדירי בניין משלמים יותר ממי שיש לו בית פרטי בלי שטחים משותפים (בשיכלול תוספת של כמה שקלים לבית צמוד קרקרע על כל מטר). הכי גרוע הם תושבי המגדלים שמשלמים ארנונה כמעט כפולה מדירי בית פרטי בטותו גודל. שכן יש להם חניון, לובי גדול, מעליות וחדרי מדרגות.
דניאל | 19.12.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת