אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יו"ר כלל: על חברות הביטוח הפרטיות להפסיק לשלוח חולים לקופות

49 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

44.
אביגדור קפלן יו"ר כלל
מר קפלן בדוק את עצמך לפני שאתה משתלח בצבור גדול שעובד ימים ולילות. גם אתה כמו הרופאים רכשת את נסיונך במערכת הצבורית -משטרת ישראל וקופת חולים כללית. כמה מהרופאים גובים 1400 שח על בקור של 7 דקות? רוב הרופאים משתכרים משכורת ציבורית לא גבוהה ועובדים קשה. מר קפלן מרויח מליונים בשנה כולל בשנת 2011 בה כלל בטוח הפסידה 127 מליון שח קבל מר קפלן משכורת של 2.3 מליון שח -האם זה לא חוצפה!!! -חברה בהפסד והיו"ר מרויח מליונים?
רופא במערכת הצבורית | 20.12.12
42.
חברות הביטוח הפרטיות עןשקות את המבוטחים
חברות הביטוח הפרטיות נכנסו לתחום הבריאות אחרי שקופות החולים החלו בהפצת הביטוחים המשלימים שלהן.הסכומים המשולמים בבטוחים אלה פרופרציונאלים לתמורה/ההשתתפות של הביטוחים הנ"ל נותנות.והנה ,הופיעו החברות הפרטיות הגובות סכומים גבוהים יותר וגובה השתתפותן נמוך יותר.לא זו ואף זו,הן שולחות את מבוטחיהן לקופות החולים לנצל את הביטוח שם ועל היתרה צריך להתמקח עם החברות הפרטיות!!!אין חוצפה גדולה מכך.יתרה מזאת ,ההתניות הראשוניות לקבל הסכמת החברה הפרטית הן כקריעת ים סוף בקושי שהן מערימות!!!מאידך,החברות הפרטיות היוו זרז להתפתחות הרפואה הפרטית {שחלקה גובלת בשחיתות כלכלית-אתית}תוך קביעת מערכת מסועפת של הוראות והגבלות כמו למשל-הכרה בארוע לבבי על פי חובת קיומם של פרמטרים{א.ק.ג,אינזים בבדיקת דם,בדיקת רופא בעוד בעולם הרפואה מספיקים פרמטרים בלבד מהנ"ל.או סיוע לחולה סיעודי-קיימת בדיקת יכולת אשר בהתקיים - מגבלות תיפקודיות מתוך בחברות הפרטיות צריך את כל ה,ועוד כהנה וכהנה דוגמאות}.אין ספק כי הביטוחים הפרטיים מהווים את הנדבך העיקרי להוצאת כספים מהמבוטחים ,הגברת הרפואה הפרטית במגבלות חריות ובמקרים לא מעטים העברת החולה מהמערכת הפרטית לציבורית תוך כדי תהליך רפואי בהעדר פתרון ברפואה הפרטית!!!-
דודו | 20.12.12
41.
חוצפה ממדרגה ראשונה!
אם יש רופא שמרוויח 1400 שקל בשבע דקות, שיהנה לו. האיש או האשה לצורך העניין, עבדו ימים כלילות, קרעו תתחת במובן הכי ברור של המשפט, כדי להגיע ליום שבו יוכרו כטובים מאד בתחומם ויוכלו לגבות מחירים כאלה. כשעורך דין שעובד הרבה פחות שעות, ללא לילות, חגים ושבתות, עושה 4000 שקל בשבע דקות זה בסדר? מאיפה החוצפה של המדושנים להיכנס ברופאים? חברות הביטוח קודם כל וכמעט בכלל דואגות רק לעצמן. כשבאים להפעיל אותן, ממציאות הגבלות, סייגים וסחיבות, רק לא לשלם למי שמממן אותם. האיש חצוף בכל קנה מידה!
תמר | 20.12.12
37.
אין גבול לחוצפה ולציניות של האיש הזה
שנים כיכבת בראש טבלת מקבלי השכר בחברות ציבוריות. היית מנכ"ל קופת חולים ולא בדיוק הברקת. מאיפה אתה רכשת את ניסיונך? במערכת ציבורית. אז את מי בדיוק אתה מבקר? אני בטוח שביום בו אתה תצטרך רופא תיקח את היקר ביותר והטוב ביותר וכלל תשלם עד הגרוש האחרון.
יוסי  | 20.12.12
35.
טול קורה מבין עיניך
לאדון אביגדור קפלן טול קורה מבין עיניך כאשר אתה מדבר על שכר. כמי שמככב שנים בטופ של כל טבלאות השכר אין לך זכות להעביר ביקורת על אחרים. רופאים מגיעים היום לגיל 40-45 לפני שהם מתחילים לראות ברכה אמיתית בשנים הארוכות של לימוד , התמחות וצבירת הנסיון. שנים שבהם הם קורעים את התחת במשכורות עלובות כפי שלמדנו בשביתה האחרונה. בסופו של דבר רק מתי מעט - הכוכבים שבהם - מגיעים ליכולת לדרוש שכר אסטרונומי עבור שירותיהם. הרוב פשוט מתפרנסים בכבוד כפי שאכן ראוי.
ליאור | 20.12.12
34.
מדוע כל כך מאוחר
יפה אמרת מר קפלן. איש עתיר נסיון וחוכמתו לאחר מעשה. לאחר שניהלת בהצלחה את חברת כלל ביטוח נא תרום מניסיונך לשיפור מערכת הבריאות וביטוח הבריאות לכל אלה שיש להם נסיון קטן משלך. רק טבעי והגיוני וניתן להוכחה קלה ומיידית באמצעות סימולציה לאן מובילה שיטת מערכת בריאות פרטית. מאחר והבריאות נמצאת בסדר עדיפות ראשון היא מהווה תמריץ להוצאת כספים בלתי מבוקרת מהנזקקים. האזרחים משלמים סכום מכובד כמס בריאות. המדינה/קופות החולים חייבים לספק תמורתו את כל הטיפולים הנדרשים לחולים ולא לשלוח אותם מחוסר ברירה לפתרונות אחרים בשיטות בזויות וסחטניות. יש רופאים חסרי מצפון וחסרי בושה הגוזלים את כספם של הנזקקים בסכומים חריגים - בושו לכם.
י. | 20.12.12
33.
בואו נשווה כמה מקבל קפלן לשעה לעומת הרופא שאותו הוא מבקר
וגם כמה השקיע קפלן בלימודים וכמה אחריות לחיי אדם מוטלת על כתפיו - ונגיע למסקנה ששכר הרופא צריך להיות פי 100 מזה שאותו הוא מקבל כעת ושעליו מתלונן קפלן, כמובן בהשוואה למר קפלן היקר [אכן יקר מאד וגם יקרן מאד]. כמובן גם זוכרים למר קפלן את ניהול קופת חולים כללית שהיה ניהול כושל וממש לא מקצועי.
דוד | 20.12.12
30.
פחחחח! אתה בוכה שרופא לוקח על 7 דקות 1400 שקל?
תגיד, כמנהל, או חבר דרקטוריון, כמה אתה מקבל לשניה? אלף שקל? שיקח הרופא כמה שהוא רוצה לשבע דקות, גם אם הוא רכש את הידע במערכת הציבורית. הכשל הוא שהמערכת הציבורית לא מסוגלת לתגמל ולהכיל בתוכה את האנשים עם הידע, ולאפשר לאנשים כמוך לזנב במערכת כל כך חזקה, שיכולה ליצר אנשים שיכולים לבוא אלך ולדרוש 1400 שקל לשבע דקות. אבל בסדר, כשאתה משלם 1400 שקל לשבע דקות, אתה מראה כמה היה לך קשה לפרק את המערכת הציבורית.
אבן | 20.12.12
25.
המחירים המופקעים
המחירים מופקעים כי במפגש עם המוות אנשים מוכנים לשלם הרבה, לפעמים כסף שאין להם, כדי לקבל תקווה קלושה לשיפור במצבם. צריך להשקיע ברפואה הציבורית, והרופאים צריכים להיות קצת פחות חמדנים. משכורת של 20,000 ש"ח כבר לא מספיקה? החמדנות הזו הורגת את הרפואה.
החזיר | 20.12.12
23.
בהולנד אין רפואה פרטית... הכל עובר דרך רופא המשפחה ואין עומס על המערכת...
תורים נורמאליים למומחים, הממשלה משלמת את הביטוח הבסיסי והאזרח בוחר איזה משלים הוא רוצה, אבל זה לא משנה כי כולם בסופו מגיעים לאותו רופא ולאותו בית חולים, ההבדל בפוליסה הוא רק דרגת הכיסוי. שערורייה. בית חולים ציבורי בהולנד = רמת בית חולים פרטי בארץ.
מירי | 20.12.12
18.
איזה חוצפן
לו כמנכ"ל חברת ביטוח שעושה כלום מותר לקבל שכר של מיליון ש"ח? אז למה לרופא אסור? הרופא עבד קשה כדי להכשיר עצמו לתפקיד בה בשעה שמר קפלן רק נהנה מקשרים וכך קיבל התפקידים בהם שימש החל ממנכ"ל קופ"ח כללית,שהובלה על ידו ועל ידי קודמיו אל עברי פי פחת, וכלה כמנכ"ל חברות ביטוח שברובן הנן גנבים ברישיון ותו לא.
אבי | 20.12.12
17.
השמרוו מחברת כלל- ליו"ר
לפני שאתה בא בטענות וביקורת,אני כמבטוח בכלל(עומד להעביר 6 פוליסות לחברה אחרת) תבדוק מה קורה אצלך בבית אתפ לא משלמים למבוטחים ואם כן מוציאים להם את המיץ אתם שמים עצמכם בתור כל יכול..אתם יודעים טוב יותר מהרופאים מה טוב ומה צריך יודעים טוב יותר מהמבוטח אבל לשלם...חס ושלום על זה לא שמעתם...לגבות כל חודש את לא מפספסים...ואני לא מיקרה יחידני אז כדאי מאד שתתחילו לספק את השירות אחרת תישארו בלי מבוטחים
ד | 20.12.12
15.
בנוורבגיה אין כמעט רפואה פרטית
כי הרפואה הציבורית היא מצויינת. בנורבגיה הממשלה ממלאת את חובה לאזרח ונותנת לו שירותי בריאות טובים תמורת המיסים שהוא משלם ואז אין מקום לרפואה פרטית. שיפסיקו כל האדונים הנכבדים לחפש פתרונות לבעיה שנוצרה בגלל שהם לא ממלאים את חובתם לאזרח ויקימו כאן מכרכת בריאות ציבורית ראויה לשמה.
סתם אחד | 20.12.12
14.
חוצפה
חוצפה ישראלית!!! אולי ייספר כמה הוא מרוויח בשעה?, מה הכשרתו ? רופא בארץ מרוויח את מירב משכרתו אחה"צ ומאחר ומספר השעות הנותרות מצומצמות, השנים בהן הרופא מגיע למעמד זה קצרות ולכן המחיר עולה. השרפ בירושליים זו דוגמא טובה, המחירים בפיקוח ביה"ח, הרופאים עובדים במקום אחד ומרווחים פחות מפרטי אבל כולם נהנהים מכך. כולל עניים שמסוגלים אפילו היום לשלם על ביטוח משלים 70 ש"חח בחודש.
רופא | 20.12.12
13.
מחירים מופקעים
הסיבה למחירים המופקעים ברפואה פרטית היא בגלל שקיימת רפואה ציבורית. אם יפסיקו את הרפואה הציבורית, כל הרופאים יעבדו רק בפרטי ואז המחירים יתכנסו למחירים של שוק חופשי. כיום, רוב הרופאים עובדים רק בציבורי, ששם משלמים מחירים נמוכים מדי עבור רפואה, ומיעוט קטן עובד בפרטי ומרשה לעצמו לגבות מחירים מופקעים.
 | 20.12.12
10.
צריך להגביל את השכר שלך מר קפלן הנכבד
כנראה שאין גבול לחוצפה. רופא משקיע ולומד הרבה יותר על מנת לצבור ידע, עובד יותר קשה, יש לו יותר אחריות רבה יותר והוא תורם לחברה בה הוא חי הרבה יותר מכל מנכ"ל חברת ביטוח. אם כבר נגביל את שכר המנכ"ל, שיהיה נמוך משכרו של רופא ממוצע. מה דעתכם?
חוצפן | 20.12.12
9.
צריך להכריח את חברות הביטוח למכור כיסוי חלקי
הבעיה העיקרית בשיטה הוא הפרמיות הגבוהות שעולים הביטוחים הקיימים, למרות שבפועל הציבור זקוק לכיסוי צר הרבה יותר. כמו שהממשלה מכריחה את יס והוט למכור חבילה צרה, היא גם צריכה להכריח את החברות למכור כיסוי זול יותר, אך צר יותר, שייתן רק מה שהביטוחים המשלימים לא נותנים, למשל תרופות מחוץ לסל, ניתוחים בחו"ל מעבר לתנאים שמשולמים ע"י המשלים, אופציות נוספות לניתוחים וכו'. זה כיסוי הרבה יותר קטן וככה יותר אנשים יוכלו להחזיק כיסוי כפול.
אמיר | 20.12.12
8.
המצב לא כזה עגום
אביגדור שכח להזכיר שפעמים רבות חברות הביטוח מציעות למבוטח סכום כספי אם הוא יבקש מקופ"ח טופס 17 ויבצע את הפרוצדורה בבמסגרת קופת החולים. כך שהמבוטח מקבל את הטיפול מקופת חולים וגם מקבל תגמול כספי מחברת הביטוח. במקרים שבהם הוא מעדיף לקבל את הכל מחברת הביטוח - היא משלמת כמו גדולה ואין לה אפשרות להתמקח. לכן, מה שמס' 6 אמר - זה נכון. אגב, המחדל של כפל הביטוח הוא תוצר של אגף תקציבים באוצר. המודל הקיים בעולם המערבי הוא שחברות הביטוח מבטחות וקופות החולים ובתי החולים מטפלים על סמך הביטוח. רק בישראל ממציאים פטנטים עקומים!
כלכלן במערכת הבריאות | 20.12.12
6.
ומה עם כל מה שחברות הביטוח משלמות
ראשית , גילוי נאות , גם אני עובד בחברת ביטוח . אני לא ממש מבין את כל העניין הזה . הלקוח משלם גם למשלים וגם לביטוח פרטי . הוא צריך להינות מזה . אם חברת הביטוח תשלם לו הכל אז למה הוא שילם למשלים שלו . למה לא מדברים על זה שכאשר הלקוח עושה ניתוח דרך חברת הביטוח המשלים / הקופה מרוויחה מזה . האם המשלים מפצה את הלקוח על זה שלא תבע אותם ? מיליוני שקלים שחברות הביטוח משלמות ללקוחות נחסכים לקופות . התענה שלי שאם הלקוח ביטח את עצמו בשני מקומות הוא לא אמור להפסיד מכך .
טולי | 20.12.12
4.
שכר רופאים
נכון שהרופאים עובדים קשה ומשקיעים הרבה שנים בלימודים ומושקעים בהרבה כסף מהמדינה. עלויות ביקור הן פשוט הזויות, שלא לדבר על מחירי ניתוחים ורופאים שבכלל אין להם הסכם עם הביטוח המשלים! ואספר על מצב שרופא - מנתח הודיע שאם לא יפעילו ביטוח פרטי אלא ישלמו לו דרך המשלים הניתוח ידחה ב-6 שבועות למרות שמתבצע באסותא!!!!!!!
ורד | 20.12.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת