אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רוצה להיות מיליונר? תואר בספרות יכול להועיל

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
אני למדתי הסטוריה ,וסוחר בבורסה כבר 12 שנה!!..זה מאוד עוזר,שתדעו לכם.
מדעיי הרוח נותנים חשיבה נכונה,סבלנות,וראייה עתידית.הרבה מיליונרים וסוחריי ני"ע למדו מדעי רוח. הבעייה שכיום מנהלים את כספנו מהמרים בני 22-30 שמשחקים בכספי החוסכים לפנסיה.אני החלטתי אסטרטגית להוציא את כספיי מקרן הפנסיה,וביטוח המנהלים שלי,כבר בגיל 35,והחלטתי לנהל אותו לבד. עשו כרצונכם...לדעתי מי שמשקיע בקרן פנסיה וחברת ביטוח שם את כספו על קרן הצבי.אני אמרתי את שלי.
אודריץ' | 21.12.12
14.
בימי הביניים, כשהמקשישים האלה למדו באוניברסיטה עוד לא היה מנהל עסקים
מי שמשווה את אז להיום לא מבין על מה הוא מדבר. אחוז האקדמאים היום גבוה לאין שיעור לעומת אז. היום בלי תואר אתה מקסימום פועל, אז עצם התואר היה ייחודי, לא חשוב במה. הצעה פרקטית למי שמאמין שתואר בספרות יעשה אותו מיליונר, שילמד תואר שימושי ואחרי שיכנס לשוק העבודה שילמד ספרות(או שפות, הסטוריה, פילוסופיה.......). רוב הסיכויים שמאחורי הכתבות האלה עומדת האקדמיה שלא יודעת איך למלא את הספסלים המיותמים של התארים הלא שימושיים. ראו משנתו של עמוס שפירא מנכל סלקום לשעבר, שכיהן כנשיא אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב (והיום הוא נשיא אוניברסיטת חיפה). הוא לא מפסיק שנים להטיף לתארים לא שימושיים, ואותי מסקרן ביותר לדעת מה הילדים שלו למדו, עד כמה הם לא שימושיים
מומחה לניהול קריירה | 21.12.12
10.
הבעיה מדעי הרוח, הבעיה היא באופן שבו מלמדים אותם
לימודי אנגלית (ולמיטב זכרוני גם פילוסופיה) באוניברסיטאות היוקרתיות בעולם האנגלי נחשבים לאחד מתחומי הלימוד היוקרתיים והמבוקשים ביותר, שרק הטובים ביותר מתקבלים אליהם ומצליחים לעמוד בדרישות במהלך לימודיהם. אם גם בארץ נלמד את מדעי הרוח ברמה גבוהה, בוגרי מדעי הרוח יצאו עם כלים שימושים מאוד לעולם המעשה, כמו חשיבה אנליטית, לוגיקה, יכולות גבוהות של ביצוע מחקר, קריאת טקסט וכתיבה. זה לא אמור להחליף ידע מקצועי (כמו זה שנרכש בלימודי תואר שני במנהל עסקים), אבל זה בהחלט יכול לתרום ולקדם.
תלמיד פילוסופיה | 21.12.12
6.
בזכות הלימודים ההומאניים
רוצה המאמר לומר, שמאוד חשוב ללמוד לחשוב. המדעים ההומאניים מספקים זאת. היריעה הרחבה של ראיית החיים, גם מפתחים את המוח, וגם מספקים ראיית מעוף, המעודדת את ההחלטות היצירתיות של הפרט, והנוגעות ברצונותיו, ובדרכים שעליו לנקוט, כדי להגשים את מטרותיו, לכדי רמה של הגשמה עצמית. לא רק הבנת הטבע האנושי במאקרו, שזה חשוב ביותר, מספקים המדעים ההומאניים, אלא, הבנת האדם את עצמו במיקרו, חידוד והכרה בכשרונותיו ויכולויותיו הפרטיות. תרחב היריעה מלהכיל כאן את כל היתרונות הקשורות בידע ההומאני. אקצר ואומר שמי שמתמקד רק במספרים ובחישובי רווח והפסד מספרייים בלבד, דומה יהיה למחשב: חומר ללא רוח.
אלנה אלרום | 21.12.12
4.
כתבה מטעה בגלל ששיטת החינוך בארה"ב שונה מאוד מבישראל
בארה"ב כמעט כולם (מהמעמד הבינוני-נמוך ומעלה) עושים תואר ראשון באיזשהו קולג'. זה לעיתים קרובות תואר כללי. אחר כך אפשר להתקבל ללימודים יוקרתיים יותר. הרבה טייקונים בארה"ב למדו תארים כלליים בקולג' פשוט בגלל שהם העדיפו שלא להתמקד בלימודים ולהתחיל לעשות עסקים כבר בגיל צעיר, וזה יותר קל עם תארים לא מחייבים. אחרים למדו את התואר הכללי רק כתעודת כניסה לתארים יוקרתיים יותר, כמו משפטים ומינהל עסקים. ועדיין, רוב המנהלים הבכירים והמיליונרים בארה"ב למדו תארים טכנולוגיים, מקצועיים (ראיית חשבון, עריכת דין וכו') ועסקיים ולא תארים כלליים. בכל מקרה, הסקה מהכתבה למצב בארץ עלולה להיות הרת אסון. בארץ אין שום שימוש לתואר בספרות / מדעי הרוח (ובטח שלא לתואר ראשון), אלא אם כן אתה עובד מדינה שמקבל תוספת השכלה בלי קשר לתואר שלך, או שאבא שלך הוא מישהו שמסדר לך עבודה יוקרתית שתואר ראשון הוא תנאי כניסה אליה.
שי | 20.12.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת