אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המטבע הוירטואלי שמאיים על הסדר המוניטרי בעולם

71 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

67.
לזלפשה - תגובה 64
גם אני כמוך קראתי את הכתבה בהתלהבות, חשבתי שיש פה משהו גדול, והחלטתי לרכוש לי כמה ביטקוונים. גם אני עברתי על התגובות והתלהבותי הצטננה לגמרי וכמעט חשבתי לוותר. אך אז אני, בניגוד אליך - אמרתי לעצמי: אם קראתי משהו שהתלהבתי ממנו והשתכנעתי שהוא טוב ובעל פוטנציאל עצום, למה שאתן לגבי טוקבקיסטים זבי חוטם עם IQ חצי משלי במקרה הטוב, שכנראה בכלל לא הבינו על מה מדובר אם בכלל טרחו לקרוא את הכתבה מתחילתה ועד סופה - למה שאתן להם להשפיע על ההחלטה שלי? ואז קניתי לי 50 ביטקוינס ששווים היום 50,000$ בזכות זה זה שהאמנתי בעצמי ובשיקול הדעת שלי. כשאתה תחליט לקנות סופסוף אולי תצטרך למכור את הבית תמורת ביטקוין אחד.
רבי דוד | 06.01.14
64.
המטבע החזק - יובל נח הררי
במהלך קריאת הכתבה התלהבתי וכבר כמעט רצתי לרכוש. אחרי קריאת התגובות הצטננתי. מן הסתם אנני היחיד. זה כשלעצמו (בלי עולם תחתון ועמייאת) מספיק כדי להראות לי עד כמה הדבר הזה לא יציב וכמה שמידת האמון בו שבירה. נכון, כמו שנאמר, על ידי קוראי "קיצור תולדות האנושות", שגם המטבעות ה"ריאלים" לא עומדים על כלום פרט לאמון. אבל, וגם זה נאמר כאן, יש הבדל בין לעמוד על שכבת קרח (או סיליקון) דקיקה לבין עמידה על הר יציב יחסית, עם מפולות פה ושם, גם אם מתוחזק על ידי אינטרסנטים חזקים, חורשי מזימות ומרושעים. (אגב, נראה שהסממן הכי מובהקת של האינטרנט הן תיאוריות קונספירציה מתוצרת אנשים רדופי שדים) מטבע שכמה טוקביקיסטים אנונימיים יכולים לערער אצלי (ואצל הרבה כבשים נוספות בעדר) את האמון בו. לא תודה לא משבילי, כרגע. מוותר על תשואה של 27,000. המטיפים המלומדים שבכתבה מושקעים חזק, לפי דבריהם, ולכן יש להם אינטרס ברור להטיף - לייצר אמון, שמייצר אמון, שמייצר אמון... ואם יש מטיף שלא מושקע עמוק, הרי זה הרבה יותר מעורר דאגה. בקיצור, אני ארכוש ביטקוין רק אחרי יובל נח הררי.
זלפשה | 25.01.13
63.
אבטחה (תגובה לאוהד)
ניתן להשתמש ב - Two factor authentication כדי שגם אם פורצים לך למחשב אי אפשר לגנוב את הביטקוינים. זה עדיין יוצא יותר פשוט מאשר להתעסק עם הבנקים במתכונתם הנוכחית. בכל מקרה הטכנולוגיה מתקדמת ומה שמשתמש ממוצע יכול לעשות היום זה לא מה שהוא היה יכול לעשות לפני 20 שנה.
מני | 14.01.13
62.
הבעיה המרכזית של הביטקוין היא אבטחה
זה לא נאמר אבל הבעיה המרכזית של הביטקוין היא אבטחה. העולם הדיגיטלי הוא פרוץ. פרוץ עד כדי כך שלא ניתן להגן על שום מחשב המחובר לרשת האינטרנט בצורה הרמטית. הצעדים הנדרשים מאדם להגן על ארנקו (הדיגיטלי) הינם בלתי סבירים ולא מתאימים לאדם הממוצע.
אוהד | 13.01.13
58.
מקריאת התגובות , אני נדהם מהאנשים ...
מצד אחד הרבה חושבים שאנחנו משועבדים לבנקים ולכן זה טוב , אבל מצד שני אתם לא מבינים שגם זה מטבע וירטואלי שלא באמת קיים ואינו מגובה בכלום, הדולרים שלכם הם חתיכות נייר מודפסות ומספרים דיגיטלים על מסך מחשב והביטקוין הוא רק מספרים דיגיטלים . התחלופה ? עם כל הכבוד , סחורות ! זהב,כסף,נחושת,יהלומים - דברים פיזים ממשיים . תראו איך הערך שלהם עלה בשנים האחרונות וחשוב לזכור שזה "מזומן" אמיתי שלממשלות מאוד קשה לעקוב אחרי עסקאות שמשולמות ע"י זהב לצורך הענין . בהצלחה !
רמי בן | 08.01.13
55.
סקלאביליות
#50 - זו לא בעיה. צומת "מלא" אכן צריך לעקוב אחר כל הפעולות, אבל ממש אין צורך בצומת מלא בשביל להשתמש בביטקוין בצורה בטוחה. כיום כבר אין בעיה למצוא תוכנות קלות וכן ארנקים היברידיים. #54 - הפעולות אכן נשמרות אבל בצורה פסאודינימית. זה לא פשוט אבל אם משתמש נזהר הוא יכול לטשטש את הקשר בין הפעולות השונות שלו ובינן לבין הזהות שלו. ראה גם תשובה ל-50.
מני | 05.01.13
54.
כמה בעיות
א) ביטקוין ניתן למעקב פשוט מאוד. כל עסקה נרשמת במאגר המידע המבוזר, שזמין לכולם. ב) בגלל מאגר המידע הזה, ובגלל שכולם צריכים את כולו כדי לעבוד עם ביטקוין, אם לביטקוין יהיה עסקאות יומיות בסדר גודל של ויזה העולמית מדי יום, אז כל משתמש ביטקוין יצטרך כמה טרה בייט נוספים של שטח אכסון כל יום. בעיה.
מתכנת | 05.01.13
50.
נחמד אבל הוא לא יוכל להשתלט על העולם
אם הנאמר בכתבה נכון, אז אין סיכוי שהוא יצליח להפוך למטבע בשימוש רחב בעולם. אם כל "ארנק" צריך להיות מקושר ישירות עם כל השאר אז ככל שמספר המשתמשים יגדל אז המהירות תהפוך למאוד איטית. אם היום עם כמה מאות אלפי משתמשים לוקח הרבה זמן להוסיף ארנק, אז כשיהיו עשרות מליונים זה כבר יהיה כמעט בלתי אפשרי, ולכן זה לא יגיע למיליארדים אני מתבסס רק על הכתבה, אז כמובן שיכול להיות שהיא מטעה, והמערכת כן בנויה למילארדי משתמשים, אבל זה לא נראה ככה
טכנולוגיסט | 04.01.13
48.
בעיה מרכזית בכל סיפור הביטקון
מעט מאד משתמשים יש לו. הכסף ביסודו לא שווה כלום מלבד האמונה שלנו בכוח הקנייה שלו. לדולר לדוגמה יש "דת" מאמינים של למעלה מ-7 מליארד איש. לביטקון יש במקרה הטוב והמוגזם מליונים בודדים, מספיק שיתפתח זרם יציב של אנשים שלא יאמינו בביטקון והוא יכשל. גם לדולר יכול לקרות מצב דומה רק שהדולר מגובה ע"י ממשלה שתעשה הכל על מנת לא לתת לזה לקרות, וכמובן כל תושבי ארה"ב שלא יפסיקו להאמין בערכו של הדולר, הן מסיבות כלכליות והן מסיבות סנטימנטליות. אני רואה בביטקון כבול המודרני, בתחילת המאה ה-19 התפתח תחביב אסיפת בולים (בולאות) לכדי כלכלת שוק בולים, ומחיריהם האמירו לעלות. יחד עם זאת כיום ערכם של רוב הבולים אינו גבוה, מלבד בולים בודדים וגם הם רק בעיניי מעטים.....
אוסף בולים | 03.01.13
47.
מה לא מספרים לכם
הביטקווין הוא המטבע העיקרי מזה שנתיים בשימוש ארגוני פשיעה וטרור. העסקאות נעשות ברשת האפלה שהיא גדולה פי אחד וחצי מהרשת הגלויה. בעולם נכנסו ללחץ מאחר ומתחילה חשיפה גדולה לסחר הענק ברשת האפלה והסוחרים עברו ממטבעות מוכרים למטבעות וירטואלים. זאת גם הסיבה כי סרבו להתראיין בפני הכותב.
אני | 04.01.13
46.
דווקא בגלל הדפסת הדולרים ערכו של הביטקויין יעלה ,אני צופה לו גדולות.
אנחנו משועבדים למערכת בנקאית ,כול הכלכלות בעולם משועבדות למערכת בנקאית שמחליטה מה לעשות עם הכסף שלנו ,למי לתת בריבית אפסית ולמי לתת בריבית רצחנית. הם מחליטים מתי לייצר עוד כסף ובכך להוריד את ערך הכסף שלנו או מתי לחנוק את האשראי הבנקאי. המודל שמציע הרעיון של הביטקוין הוא מודל גאוני שיחזיר את הכוח לאנשים במקום לחברות.
דור | 04.01.13
45.
אמון
לסקרנים, לספקנים, לטוקבקיסטים בתשלום, לסקפטיים, לחזירים הנהנים מהמצב הקיים בו קרטל בנקים שולט באזרח הפשוט באמצעות כסף מה לדעתכם מקור החשש של ה-ECB מביטקוין? הוא קיים כבר 4 שנים. אם הוא היה הונאת פונזי, היו מוציאים אותו מחוץ לחוק. הבנק המרכזי באירופה חושש שאנשים יתחילו להשתמש בביטקוין כי אז הוא לא ישלוט בכסף. כי אז אנשים יבינו שאין היום שום סיבה להיעזר בבנקים, כשאתה יכול לאכסן ביטקוינים על הנייד שלך, על המחשב בבית, על פתק או אפילו בראש.
גיל | 03.01.13
44.
תגובות נוספות
#33 - מספר המטבעות מוגבל ע"י הפרוטוקול הקריטפטוגרפי הפתוח. ממשלות לא יכולות ליצור מטבעות מעבר לגבול, אם הן יכולות לתקוף את ביטקוין בדרכים אחרות זה דיון בפני עצמו. #38 - ראה את אתר קהילת ביטקוין בישראל שאליו קישרתי קודם, יש שם הרבה מידע. #40 - מי שיצר את המטבע אכן יכול להיות כל אחד מהדברים שאמרת. וזה כל היופי - לא אכפת לי מי יצר אותו כי הפרוטוקול פתוח ושיתופי, ליוצר אין זכות יתר על התנהלות המטבע מעבר לכל אחד אחר. #42 - בהחלט אפשר לתת אשראי, אבל בצורה יציבה וברורה ולא בדרכים העקלקלות הקיימות היום.
מני | 04.01.13
43.
תגובה ל"קובי השפוי"
לא תכננתי נגדך מתקפת דיסלייקים. גם בדולר משתמשים לכל מה שאמרת, אז גם הדולר "נולד לסחר בפדופיליה, כלי נשק, סמים?" עבר הרבה זמן מאז שביטקוין נוצר עד שהתחילו להשתמש בו ב-Tor בשביל הדברים האלה. המוצר הראשון שנקנה תמורת ביטקוין הוא פיצה. ביטקוין נוצר בשביל לאפשר לאנשים אוטונומיה כלכלית וסחר חופשי. וכן, גם קצת פרטיות, אין מספיק ממנה בימינו. כל הביטקוינים בעולם כיום שוים 150 מיליון דולר, איך אנשים נהיו מיליארדרים? במידה וכן יש כאלה שהתעשרו קצת, הדבר דומה לרווחים מהשקעה מושכלת בחברת סטארט-אפ. מי שלומד ולוקח סיכון שמשתלם מרוויח. לא ניתן להדפיס ביטקוינים ללא הגבלה, יש גבול עליון של 21 מיליון. הדרך בה הם מונפקים שיתופית והוגנת. ולא, הוא לא התחיל כשווה דולר, הוא התחיל כחסר ערך וכעבור זמן מה זינק לרבע סנט.
מני | 03.01.13
42.
אין סיכוי למטבע כזה לנצח את הבנקים מכמה סיבות
ראשית מי ששולט בכסף שולט באנשים, ברור שההון והשלטון לא יתנו להמונים לשלוט בעצמם. שנית כל המערכת הכלכלית המודרנית כבר בנויה על כסף וירטואלי: שמתי בבנק 10 שקל והבנק מייצר כסף וירטואלי ע"י הלואת 100 שקל למישהו אחר על סמך ה-10 ששמתי אצלו. העסק כמובן ממשיך להתנפח כי ה-100 שהלווה הבנק מייצרים עבורו גם ריבית של 10 שקל. כלומר מ-10 שקל "מקוריים" נוצרו 110 שקל תוך שנה. כמובן שאם ננסה להפוך לשטרות "אמיתיים" את הסכומים שבכל החשבונות יתברר מייד שרק 10% מהכסף הוירטואלי מגובה בשטרות וזה המצב בכל מטבע: דולר, יורו או שקל. ביטקוין לעומת זאת לא מאפשר גידול וירטואלי כי כמותו היא סופית, מה שאומר שכדי לנהל שוק מודרני עם אשראי לא ניתן להשתמש בו.
 | 03.01.13
41.
תגובה לקובי (39,10) - נתחיל מזה שכן אפשר לעקוב אחרי כל טרנסאקציה,
הן מתועדות ברשת כולה (בניגוד לטרנסאקציה במזומן או זהב שאי אפשר לעקוב אחריהן בשום צורה). נמשיך בזה שיוצרי הביטקוין לא יכלו לייצר מטבעות לפני הפרסום הרשמי (שקדמו לו חודשים של פרסומים מוקדמים להכנת השטח שאפשרו לרבים להתכונן להצטרפות לכריה), מאותה סיבה, שהכריה חייבת להיות פומבית לפי המנגנון. מספיק טעויות או שנמשיך?
הייטקיסט | 03.01.13
40.
הרעיון מעניין אבל לא בשל עדיין. אולי הביטקוין יהיה הפילוט לדבר האמיתי
ראשית, חוסר הידיעה לגבי מקור המטבע מדאיג מאוד. למעטים בעולם יש שליטה מלאה על מידע אלקטרוני מוצפן. רק לשם דוגמא: האיראנים לא שמו לב שנתיים שמסתובב להם ווירוס במחשבים. מדובר על מחשבים מנוטרים ברמה גבוהה מאוד. לך תדע איזה catch מתחבא בתוך המערכת דיגיטלית הזו ? אין מדובר בפרוטוקול דיגיטלי מוגדר ופתוח בין מערכות להעברת כספים (כפי שהבנקאות מתמהלת כיום) אלא במערכת שכלליה לא ממש ברורים. לכן ההשוואה להונאת פונזי היא במקומה. מי שייצר את המטבעות יכול להיות כלכלן גאון-מטורף, ספקולנט רודף בצע, אנרכיסט שטמן מלכודת לכלכלה העולמית או שירותי ביטחון של משטר כלשהו. הרעיון יעבוד רק כשיעמדו מאחוריו גופים גדולים כמו ממשלות או קרן המטבע העולמית. כרגע הם לא ממש בעיניין.
גיל ג | 03.01.13
39.
וואו קיבלתי פה מתקפת דיסלייקים מתוכננת ואחד שאמר שכל מה שאמרתי זה שטויות
אני עוקב אחרי כתבות על הדארקנטים למיניהם כבר כמה שנים, חפרתי בנושא, קראתי עשרות בלוגים, פורומים, חוות דעת ומה לא... היופי בביטקוין וברשתות שמחוץ לשרתים הגדולים הוא שאי אפשר לאתר מי נתן למי מה, חפשו כתבות "ביטקוינס + סחר באיברים" "ביטקוינס + פדופיליה", בין היתר באתרים ישראלים אבל בטח שלא רק. אז במקום דיסלייקים אנונימיים ושלילות חסרות בסיס, למישהו יש דרך לשלול מה שאמרתי עם סימוכין? לא? לא חשבתי ככה, כי באמת מפה זה נולד. שימו לב שאני לא מנסה להעביר ביקורת, אני אפילו שוקל קניית ביטקוינס, אבל אלו העובדות. גם הכסף הרגיל משמש לדברים לא פחות טובים...
קובי השפוי (מגיב #10) | 03.01.13
36.
If the negative responders would know how the money we use is made an
and by whom (over 90% is made by the private banks when making loans) you would respond differently. The fact that the financiers are concerned about it is because it is threatening their position making a fortune by loaning out "x" and demanding back "x+ interest" where the interest was never created.. And all of you mentioning the crime world and money laundering, haha, just check which bank was involved lately in laundering bilions and how no one is in jail. The banking system is the enemy of the people. Wake up already.
Me | 03.01.13
35.
שתי תופעות כלכליות מנוגדות
שתי תופעות כלכליות מעניינות ומנוגדות עשויות להשפיע על הביטקוין. שתיהן מבוססות על ההיסטוריה ולכן קשה לדעת מי מהן תהיה חזקה יותר. הראשונה הנה "הכסף הרע דוחק את הכסף הטוב" . מקורה התופעה בתחילת השימוש בשטרות כסף בעולם. השטורות במקורן היו נייר קניין. כיוון שאנשים העדיפו לשמור את מטבעות הזהב, הם העדיפו לשלם בשטרות ומכאן שהשטרות הפכו ליותר ויותר שימושיים. זה בערך מה שקורה כרגע לביטקוין. התופעה השנייה הנה ההצמדות לבסיס הזהב אשר אפיינה את העולם בעיקר לאחר מלחמות כמו מלחמת העולם השנייה. היה צורך לשמור על קשר בין כוח הקניה של המטבע לבין כמות הזהב במחסני הבנק המרכזי. המשמעות של תופעה זו הנה שכאשר יפקוד את העולם משבר פיננסי חריף, תהייה העדפה למטבעות אשר מייצגים כלכלות חזקות שיכולות לתמוך במטבע שלהן. מצב זה עשוי להביא לקריסת הביטקוין עד כדי ביטולו. כיוון שהאיום של התופעה השנייה ימשיך לרחף מעל המטבע גם אם יעלה ערכה ויעלה היקף השימוש בה, סביר שאת כספי הפנסיה ארוכי הטווח נעדיף להשקיע באגרות חוב דולריות ואולי המבורגר נקנה בביטקוין.
ליאור | 03.01.13
34.
יתרון אחד גדול: זהו סוג של כסף שלא ניתן לייצור ללא הגבלה . כמותו מוגבלת. ולכן ערכו רב.
חסרון שגדול באותה מידה: זהו כסף שקיים רק במחשב. ללא מיחשוב הוא איננו קיים. חסרון אחר הוא שהכסף הדיגיטלי מבוסס לחלוטין על ההסכמה להשתמש בו. אין לו כל ערך מצד עצמו כרעיון מופשט. זהו אמצעי חליפין חדש שניתן לבטוח בו מהבחינה הזאת שלא ניתן להגדיל את כמותו , אבל ניתן להקטין את כמותו ע"י גנבתו כפי שצויין במאמר וזאת בעיה. מהיתרונות ומהחסרונות הראשיים נובעים הרבה יתרונות וחסרונות מישניים. מה יקרה אם יוקמו מערכות מסחר חלופיות במטבעות דיגטליים בעלי שמות אחרים מבוססי אלגוריתמים של הצפנה אחרים או אף זהים לנוכחית?
מגבלות הרעיון הדיגיטלי. | 03.01.13
32.
עוד תגובות
#23 - המטבע ה"וירטואלי" הזה הרבה יותר אמיתי מרוב המטבעות שאנו מכירים. #26 - ביטקוין יכול להיות הרבה דברים אבל פונזי בטוח לא, ביטקוין עומד בפני עצמו ואין מישהו שמתיימר להשקיע את הכסף במשהו ומתחייב לתשואה. אם תרוויח או לא מההשקעה זו שאלה אחרת... תלמד עוד על הנושא ואז תחליט. #28 - עם כל הכבוד ל-Mtgox ההשפעה שלו אינה גדולה כמו שאתה חושב. התיאור שלך של האירועים שגוי. מה הבעיה בזה שאנשים בונים מחשבים שפועלים ליצור את המטבע? #29 - הפרק באישה הטובה מבוסס (באופן קלוש למדי) על ביטקוין שהוא משהו אמיתי לחלוטין.
מני | 03.01.13
30.
תצברו שמן ואורז, בסוף יום כל מערכת כסף מבוססת על הסכמה בין אנשים
בסופו של דבר ערך הדולר נובע מהסכמה של בני אדם ברחבי ארה"ב והעולם לגבי שוויו כי לנייר אין ערך אינהרנטי, אותו דבר עם הביט-קוין, בסופו של דבר אם חס וחלילה חשמל הופך להיות מוצר יקר, סלולר הופך בלתי אפשרי או לא זמין או האינטרנט משתגע בעוד 50 שנה בגלל איזה וירוס לא ברור, אין דרך להעביר את הערך הזה לאף אחד בטח לא בצורה ספונטנית ברחוב או בקניון מבלי ללכת הבייתה או לאיזו בנק. כל עוד המשחק עובד ולכולם יש אמון בכל טוב ויפה ברגע שאחד מהמשתנים לא מתפקד הכסף הזה לא שווה כלום בדיוק כמו הדרכמות של יוון. בסופו של דבר עושרו של אדם נקבע לפי מה שיש לו ושהוא יכול להבטיל באופן אפקטיבי מגניבה: בית מאובזר לגור, כלי תחבורה, אדמה, סחורה שימושית, בהמות ותרנגולות, ומזון לשלא מתקלקל בכמויות (חביות של שמן, יין, שקים של קמח, אורז, קטניות וסוכר,תבלינים). אלו תמיד יהיו מטבע עובר לסוחר כי כולנו נמצאים מרחק של 48 שעות(4-6 ארוחות) מרעב קטלני. למרות שיש לי שני תארים מחו"ל וכבר הרווחתי בעבר כסף בוול-סטריט, אני לילדים שלי לא אשאיר יותר מדיי כסף מזומן או בבנק כי אין לי דרך לוודא שזה יהפוך אותם לבטוחים הרבה יותר. אנסה להשקיע את כל כספי ע"מ ללמד אותם כישורים מעשיים כמו מקצוע טוב בעבודת כפיים, הגנה עצמית, כישוריי הישרדות וחקלאות זעירה, מתמטיקה, 3-4 שפות והרבה תורה כי שם כתוב הכל.
אסף | 03.01.13
28.
אל תתרגשו עדיין...
אני עוקב אחרי הביטקוין מאז שהוא בן 3 חודשים והתמונה בגדול לא טובה. יש אתר מרכזי שהשתלט על הפיננסים של המטבע! בשלב מסויים התפתחה בוטה סביב הטירוף הזה והוא נסחר סביב 40 דולר לביטקוין. האתר המרכזי נפרץ ונמכרו הרבה מטבעות במחירי בועה והערך קרס לרצפה. אחר כך באופן מלאכותי האתר המרכזי הזה ניסה לפמפם חיים במטבע ומאז אין הרבה תנועה. ככה שכל הנסיון לעקוף את הבנק המרכזי הסתיים בעוד בנק מרכזי! מה גם שאם תחפדו ביוטיוב bitcoin farm תגלו מלא סרטונים של אנשים שבנו מן מחשהי על כאלה שכל אחד מהם כל תכליתו היא להנפיק כמה שיותר מטבעות כל עוד אפשר. טירוף מוחלט בקיצור. כבר יותר הגיוני להצטרף לצוברי הכסף והזהב. לפחות הם סוחרים במשהו ממשי.
הי-טק בדם | 03.01.13
27.
וואו. איזה קישקוש.
נפח עסקאות של 5 מיליון דולר? וואו! מדהים! מטורף! אתם קולטים כמה זה מגוחך בהשוואה לגודל של הכלכלה העולמית? זה בערך כמו להגיד שאם יש מטבע של אגורה אני יכול לערער על תקציב המדינה. זה לא מזיז לאף אחד חוץ מעיתונאי וחצי ופקיד שחיבר דו"ח בשביל להצדיק את המשרה שלו.
אסף | 03.01.13
26.
זה גרם לי להתלבט אם כדאי להשקיע בBitcoin כהשקעה
מצד אחד יתכן ומדובר בהונאת פונזי ואני אפסיד את הכסף שהשקעתי. מצד שני אם הביטקוין יצליח כמו שהוא מתיימר, ההשקעה הזאת יכולה להביא תשואה של מאות ואלפי אחוזים. ביטקוין עולה היום משהו כמו 13.5 דולר שזה בערך 50 שקל. אפשר לקנות 10 מטבעות ב-500 שקל שהם השקעה בסיכון גבוה, ואם כל העסק יפול הפסדתי 500 שקל, אבל אם הוא יצליח יתכן וה-500 שקל הללו יהיו שווים בעתיד 50000 שקל ואף יותר. אני עדיין התלבטות...
גיל | 03.01.13
21.
תגובות
#5: ביטקוין הוא המטבע הדיגיטלי המבוזר הראשון בעולם. הוא מעצים אנשים בכל מקום עם עצמאות בשליטה בכספים שלהם והיכולת לבצע מסחר באופן חופשי. #10: אתה טועה לחלוטין בערך בכל מה שאמרת. #12: לא כל מחשב מתאים למטרה, צריך שבבים בעלי יכולת לחשב את הפונקציה SHA-256 במהירות. שבב יעודי קטן חזק יותר ממחשב על רגיל. #18: ביטקוינים מונפקים בקצב הולך ויורד שכרגע עומד על 3600 ביום, ולעולם לא יהיו יותר מ-21 מיליון. לא משנה כמה משאבי מחשוב זורקים על זה הקצב לא משתנה.
מני | 03.01.13
16.
המטבע הוא אמצעי השיעבוד המרכזי של הבנקים והעשירים
ההיסטוריה מלאה במאבקים על סוגיית המטבע. כבר ברומא העתיקה תחילה היה נהוג מטבע זול המבוסס על מתכות זולות, לאחר מכן יוליוס קיסר, העביר את מבטע מזהב ופגע מאוד במעמד הבינוני. יש להבין כי המצב היום בו הפדרל ריזב הוא בנק פרטי המנפיק לממשלת ארצות הברית הלוואות נושאות ריבית מדולרים שהוא ממציא מתוך אוויר, הוא מצב אבסורדי. אני ממליץ לכולם לראות את הסרט הסוד מארץ עוץ.
עומר | 03.01.13
12.
מחשבי על
השלב הבא הוא להשיג מטבעות: המשתמש יכול לנסות לכרות מטבעות בעצמו על המחשב, ואתר Bitminter מאפשר לו לבדוק מהו כוח הייצור שלו (היכולת שלי: 0.0025 ביטקוין ליום, מה שאומר שכדי לייצר מטבע אחד תידרש לי יותר משנה). בהקשר הנ''ל לסין וארה''ב יש מחשבי על-זאת אומרת שיש להם כוח כריה עצום.האם הם לא יכולים לכרות את כל ה21 מיליון או מה שנשאר?
יגאל | 03.01.13
10.
ביטקוין הוא מטבע שנולד ב- Darknet, הפינות האפלות בשולי האינטרנט, לסחר בפדופיליה, כלי נשק, סמים
ועוד דברים שאנשים פחדו לעשות לגביהם עסקאות אשראי מחשש שיהיו מפוקחות... הפיקוח על האשראי והכספים עלה בצורה משמעותית בין היתר לאחר 9\11 כשארה"ב הבינה כמה קל לטרוריסטים להבריח כסף למדינה (היום הרבה יותר קל לקנות נשק מלפתוח חשבון בנק) ואנשי-שוליים היו זקוקים לאלטרנטיבה. האנשים שמאחרוי הביטקוין כבר מזמן מיליארדרים, הוא התחיל כשווה דולר!!!! ועכשיו מדברים על "צניחה" מ-14 ל-8, ובמקביל - הם יכולים להדפיס כמה דולרים וירטואליים שרק בא להם. בקיצור, אינעל העולם, הם מצאו את מגע הזהב של מידאס.
קובי השפוי | 03.01.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת