אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מקטרים ומבלים

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
למה רק מסעדות נחשבות כהוצאה נהנתנית? קניית אותיות לספר תורה עולה יותר ואינו הכחי באותה מידה
המדינה שמשקיעה מליונים בהתנחליות ובמוסדות דת בלי קשר למצב הכלכלי - למה יציאה למסעדה היא נהתנות אבל השקעה במועדון חברתי כדוגמת בית כנסת או שימון של רבנים מוצגת כהכרחית? אם לא יאה ללכת למסעדה בתקופה כלכלית קשה - פחות יאה שהמעמד הנמוך תורם למוסדות דתיים בשעה שהוא וגידול הילדים שלו ממומן על ידי אותם יושבי מסעדות.
אפי | 05.01.13
20.
זה לא נכון, אני ואשתי הורדנו משמעותית את הבילוי במסעדות לפעם בשבועיים אם בכלל
הבנו שזה גומר לנו את המשכורת כאשר שאר המחייה והחשבונות עלו. עושים לצערי סגר עדיפויות הישרדותי ולא נהנתני. בקרוב שעוד אנשים יחשבו כמוני המיתון יגיע גם למסעדות. מחכים לראות לאן מחירי הדירות יילכו וזה עדיין לא נראה טוב אבל בסכום משחק אפס זה חייב לקרות ולצערי רבים שלקחו משכנתאות של מיליון שקל יאבדו את הדירות שלהם כשזה יגיע. תפסיקו להצביע ביבי, הוא גומר לנו את הכיס בזמן שחברי כנסת מקבלים השנה עליה שניה במשכורת. אין כאן מנהיגות, יש כאן רמיסה של מעמד הביניים וזה יתפוצץ בפנים לכולם כי אנחנו אלו שממנים את כל המדינה כולל השכבות החלשות, החזקות , חרדים ומתנחלים.
רמי  | 05.01.13
16.
מעמד הביניים היחיד שמרוויח ומלקק לממשלה - עובדי מערכות הביטחון והתשתיות הלאומיות
הכלכלה תלויה יותר ויותר בתקציבי הענק שמבוזבזים במערכות הביטחון השונות ובעובדי המגזר הציבורי המנופח. אלו השכירים שיכולים להרשות לעצמם לבזבז כסף ולהניע את הכלכלה העכשווית. המגזר הפרטי כבר לא תורם לצמיחה כי אין לו בטחונות לעתיד.
משה | 05.01.13
15.
תרבות הריקנות המערבית, הכל סביב הכסף והסקס שקונים סיפוקים לרגע.
סדום ועמורה בתוספת צדקנות מתחסדת. (כולנו אנשים "טובים", רק שאיבדנו את הצפון לגמרי ואנחנו לא יודעים מה אנחנו עושים). מקטרים ללא הרף, ברור. אבל יש לי חדשות בשבילכם, בקרוב יהיה יותר גרוע. הרבה יותר גרוע.
יואהב | 05.01.13
9.
חלק גדול מהמבלים זה על חשבון המינוס בבנק ,אם לא נצא ונעבוד כמו חמורים רק
כדי לעבוד אז מה שווים חיים האלה. חלק מרוע הגזרות ועליית המיסים זה בגלל שנתניהו שטייניץ ופקידי האוצר העלובים נמצאים במסעדות ורואים שהם מלאות הם לא מבינים ש80% מאלו שיושבים שמה במינוסים גדולים בבנקים.
 | 05.01.13
8.
אח"כ בוכים שאין מספיק כסף לדירה
גם אם לא תאהבו לקרוא את זה, זאת המציאות. אי אפשר לבזבז חצי משכורת על מסעדות, פאבים, סלולרים וטיסות לחו"ל, וגם לקנות דירה בגיל 30. נכון, מחירי הדירות גבוהים באופן אבסורדי, אבל למטבע שני צדדים. העולם המערבי, ובתוכו עם ישראל, חי הרבה מעל רמת החיים שהוא יכול להרשות לעצמו. כולם במינוס, אבל אוכלים במסעדות, נוהגים ברכב יחסית חדש, מסתובבים עם אייפונים ועושים חתונות במאות אלפי שקלים. אנשים צריכים ללמוד לשלוט בעצמם. אני הייתי במצב הזה. וזה היה מייאש. אני היום בן 33. בגיל 29 שיניתי את ההתנהלות הכלכלית שלי. באתי לחו"ל. פתחתי עסק שאמנם נכשל אבל לימד אותי שיעור חשוב וגם נתן לי פתח לעסק חדש, ולמרות שכל כספי היה 400 שקל, בארבע שנים הגעתי לשווי של 200 אלף שקל פשוט כי הורדתי בהרבה את רמת החיים שלי. שנה שלמה בלי אינטרנט. עד היום אין לי טלוויזיה בכבלים או לוויין (רואה הכל דרך האינטרנט שהיום כבר יש לי) סלולרי בשיטה של "טוקמן" (מכניס 50 שקל בחודש לשיחות, וכשזה נגמר פשוט לא משתמש בסלולרי עד חודש הבא), אופנוע חסכוני ביותר במקום רכב, למרות שאני מתגעגע בטירוף לארץ עוד לא באתי לביקור (יעלה כ-10 אלף שקל שאני כרגע מעדיף להשקיע) ועוד הרבה דברים קטנים שבסוף החודש עולים הרבה מאוד. אני יכול להעלות את רמת החיים שלי בהרבה היום אבל זה יפגע במטרה שהיא עצמאות כלכלית עד גיל 45. שורה תחתונה - תפסיקו לבזבז על דברים לא חשובים. תוציאו פחות ממה שאתם מכניסים גם אם זה אומר לרדת ברמת החיים. ולדעתי הכי חשוב - תציבו מטרות כלכליות בחיים ותעשו הכל כדי להגיע אליהן.
ר.ב | 05.01.13
6.
לא במקומות הנכונים
תסתובבו בין דירות המגורים, בשכונות, ושאלו שאלותיכם וראו איך עם ישראל גורר רגליים ובקושי מתקיים. מה חשבתם למצוא במסעדות - הומלסים וקבצנים, מעוטי יכולת ומשפחות עם ילדים!? הכתבות האלה הן כמו סקרי המדינה - מגיעים לבעלי הדירות במקומות יוקרה ולא לשוכרי דירות שאת מענם לא ניתן למצוא או משפחות קשי יום. לא פלא לכן שהמשכורת הממוצעת במשק היא מעל 9,000 ש"ח. הכל אחיזת עיניים ובבואה של העשירון העליון.
עדי | 05.01.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת