27. שיטת גידול חסה כדי להשוות עם החסות שגדלות על מים בלבד אין חסה יותר טעימה ממנה .גם סלרי שגדל על מצע מים בלבד טעים יותר מכל סלרי שגדל בכל מצע .יש בקבוץ בארות יצחק גידולים מיוחדים . שווה לבדוק | 14.02.13 (ל"ת)
26. יבולי הבשור בתור אדם אשר עוסק בענף מבין אני את הקשיים מאחל המון הצלחה למשפחת בלינסקי חבל שאנו חיים במדינה האוכלת את יושביה בתקווה לימים טובים יותר יבולי הבשור משק יוחנן אילן יוחנן | 16.01.13 (ל"ת)
24. קודם שיחזירו לנו את הטעם של פעם לפירות וירקות המגעילים שיחזירו לנו את הטעם של הפירות וירקות של פעם - אני כמעט ולא אוכלת אותם היום כי פשוט הם לא טעימים ואני לא אוהבת סתם ללעוס... עשו אותם יפים אבל שכחו את חוש הטעם של האדם ... אני לא אוכלת בעיניים, אצלי הלשון עובדת טוב והיא דוחה את הגידולים האלה. קארינה | 10.01.13 (ל"ת)
23. תשובה ל-22 יש חברה בשם CLICK SOFTWARE שעושה אופטימיזציה מהסוג הזה. תחפש אותם בגוגל. הם מצויינים G | 10.01.13 (ל"ת)
22. "....אלגוריתם ממוחשב שמתכנן את מערך החלוקה באופן אופטימלי...?" מישהו יודע במה מדובר ויכול לנדב עוד פרטים? יכול לסייע לי רבות בעסק שלי. אשמח לקבל מידע נוסף במייל : shmuelsf@bezeqint.net תודה מראש לעונים. שמוליק | 10.01.13 (ל"ת)
20. איזור השרון כ"כ מציע לכל הקוראים לבדוק את אחוז המתגייסים ליחידות הקרביות באיזור הזה,עולה על 90%,ישראל היפה במיטבה. גל | 10.01.13 (ל"ת)
18. חקלאות תחת האיום של הגז כל הכבוד לחקלאים בכלל ולחקלאי הייטק בעמק חפר. אבל הכל הולך להשתנות, איום כבד רובץ לפתחנו, "תשובה" "עוזי לנדאו" וחבריהם מתכוונים להקים בלב עמק חפר מגה מפעלים לזיקוק הגז שנמצא בלב הים, עמק חפר יהפוך ל"עמק אפר" כל הירקות האורגנים וכל התושבים והילדים ינשמו אויר מזוהם , וכאשר יהיה פיצוץ כולנו נשרף... אפשר וצריך לזקק את הגז בים ולהביא לתוך המדינה רק גז נקי לבריאות מאיר | 09.01.13 (ל"ת)
17. המדינה הורגת את החקלאות בארץ, ורק חקלאים יודעים זאת והתאילנדים חוזרים כמו מלאכים ועוד לאחר מכן תובעים את החקלאי בעזרת משרד עו"ד שיושב בהרצליה ומטיס אנשים בכדי לחפש תאילנדים שישתפו פעולה בכדי לעשוק את החקלאי שהעסיק אותו! הידעתם שיש לתאילנדים פנסיה,מגורים חינם, ואוכל? הם מרווחים בחודש עד 8000₪ שקלים ולא עובדים קשה כפי שמנסים להציג בישראל. הם חוזרים לתאילנד עשירים וקונים בתים,מפעלים וכו'... חבל שהמדינה לא עוזרת לחקלאים ורק יורה לעצמה ברגל חיים | 09.01.13 (ל"ת)
16. העתיד החקלאי יינצל רק בזכות עוזי כזה ובנים שחונכו לעבוד וליצר דברים אמיתיים. בעוד מספר לא רב של שנים ,כול 600 הדונם של גידולי עלה ושורש, יכניסו למבנים של דונמים בודדים. את התוצרת תקצור ותלקט מערכת אוטומטית ולא תיילנדים "בעבדות מודרנית". החינוך מילדות של הבנים האלה, הוא הברכה שקוצר עוזי והדומים לו . עתידם לפניהם , בתנאי שמוסדות השילטון יתמכו ולא יערימו מכשולים בדרכם. אני מסכים עם גדעון,שתעשיה במערכת של הטבע יותר מגוונת ומעשירה את הנשמה ממסכי ההי-טק בחדר הסגור. האמור,מניסיוני בשתי התעשיות. הצרה שאת האופי "לתעשיה" החקלאית, לא נתן לרכוש בטכניון ודומיו ,זה מתחיל בפעוטון או גן הילדים. נ. | 09.01.13 (ל"ת)
15. מי שיצליח לתרבת את כמהת השמשון, יהיה מיליונר בן לילה. הרבה ניסו, אף אחד לא הצליח. עדיין. כמהת המדבר. | 09.01.13 (ל"ת)
13. חסה טק - מסע בין הערוגות פשוט מדהים . כאכלנית מושבעת של ירקות גאה בכם , בהצלחה רבה . איילה | 09.01.13 (ל"ת)
12. מדוע החקלאים מצטלמים בריש גלי ולפועל (הלא עברי) השחור רואים רק את היד? חקלאות עברית אלק. דוד | 09.01.13 (ל"ת)
11. יש הבדל עצום בין עלים שרק עתה נקטפו למה שמוכרים בסופר לכן אני מאמין לכל מילה בכתבה - כל הכבוד על היוזמה! כאחד שמגדל ירקות בגינה (בלי טבלאות אקסל), אני יכול להגיד שירקות טריים מהגינה טעימים פי אלף מירקות קנויים. עלי חסה שרק נקטפה, פריכים ועסיסיים כולם לעומת חסה מהסופר שניראית עיפה וצריך לזרוק חצי מהעלים. ירק מתחיל להתקלקל זמן קצר מאוד אחרי שנקטף. אפילו תה עם נענע מהגינה הרבה יותר טעים וחזק מנענע מהסופר. למי שיש גינה, תתחילו לגדל ירקות לבד, זה הרבה יותר בריא טעים וזול מירקות קנויים. שמוליק | 09.01.13 (ל"ת)
9. כל הכבוד. יש בארץ הרבה שטחים חקלאיים לא מעובדים. אולי כדאי שיעשו גם איתם משהו. ושיכניסו יותר ישראליים לעבודה בחקלאות יכשירו את הדתיים אולי במסגרת שירות לאומי וגם יקבלו שכר בסיס אולי במסגרת עבודה מועדפת הגיעה העת שיהיו לנו פה יותר חקלאיים מכל הסוגים שרית | 09.01.13 (ל"ת)
8. כל הכבוד! כל הכבוד ליוזמות ולחריצות, תמיד משפחת בילנסקי הייתה חרוצה לדוגמא. תצליחו ותמשיכו! מירי שרר | 09.01.13 (ל"ת)
4. התרשמות אני חקלאי הרבה מאד שנים בגידולי שדה ירקות ותבלינים בן 66 הכתבה מאלפת ומרימה את האגו החקלאי אם אפשר לבקר אצלכם .תודה פייקוב בני | 09.01.13 (ל"ת)
חסה טק: מסע בערוגות הבוץ הסודיות של עמק חפר
27 תגובות לכתיבת תגובה