אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פרצה קוראת לאדריכל

73 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

70.
מי שבית הספר שלו הוא מערכת הבינוי של
מי שבית הספר שלו הוא מערכת הבינוי של ח"א, שמלמדת אותך בעיקר "לתחמן" ולהיות פוליטיקאי, מלמדת אותך איך לעשות קיצורי דרך של "יותר תוצאות בפחות משאבים", וכל זאת הרבה יותר מאשר היא מלמדת אותך להיות מהנדס עם ערכים וכבוד למקצוע, שלא יתפלא לרגע שלבסוף הלימוד הנ"ל מסתיים  בנפילה של 4 קומות חניון על הראש של המנכ"ל, אמנם "רולטה רוסית" שרונן גינזבורג "זכה" בה, אבל מי שמשחק "רולטה רוסית" צריך לקחת בחשבון שפעם אחת הקנה יכול להיות טעון...........
Apple | 06.09.16
69.
ב-30 באוגוסט נפתחה חקירה לאור נפילת פועל בניין
ב-30 באוגוסט נפתחה חקירה לאור נפילת פועל בניין בחשד שנדחף אחרי ריב עם פועל אחר. ומי היה פועל הבניין? נער בן 17 שעבד שלא כחוק באתר בנייה כמו רבים מפעילי חמאס שנשלחים לאתרי הבנייה בישראל ומשלמים פרוטקשן לרשת מחבלי חמאס.. רבותי - "התאחדות בוני הארץ" משתפת פעולה עם התופעה הזו, הלוביסטים מטעמה דורשים עוד רשיונות כדי להעסיק עוד מחבלי חמאס בני 17 ויש גם בני 16 ואם אין רשיונות הם מועסקים גם בלי ולנים באתר הבנייה כי הקנסות מצחיקים ותיקים נגמרים 'באזהרה' ליזם. הגיע זמן להפסיק את מימון הטרור באתרי הבנייה, את חוסר המקצועיות ללא הכשרה מסודרת, את העסקת המסתננים ללא כל הכשרה, את קרטל הקבלנים שגורם נזקים למדינה.
Candy | 06.09.16
68.
מהנדס יהיה בכל מקרה בכל פרויקט על פי
מהנדס יהיה בכל מקרה בכל פרויקט על פי חוק וכך היה גם כאן, השאלה היא מי ינהל את הפרויקט. הניהול אגב עדיין יתבצע מתוך משרד ולא מתוך השטח לא משנה אם ישב בכיסא מהנדס או אדריכל (וגם זה לא ישנה את העובדה שתחתיו יהיו מהנדסים שיקחו אחריות על יציבות המבנה, שכשלו בגדול במקרה הספציפי הזה)
Bone | 06.09.16
66.
חרטה ברטא! כל העולם עובר לכך שראש הפרויקט
חרטה ברטא! כל העולם עובר לכך שראש הפרויקט הוא אדריכל!!! בגלל זה הבניינים לא מכוערים כמו פעם! מידע אישי את האדריכלים בלימודים מלמדים תקנים של בנייה וחישוב גס כדי שלא ייצרו דרישות בלתי הגיוניות בעליל. המשמעות היא שבפועל הבנייה יוצאת יותר יקרה כי המהנדס צריך לחשוב איך לעמוד בכל התקנים וזה מבלי שהוא משפיע על העיצוב. הסיבה העיקרית לליקויי הבנייה היא בעיקר עיגול פינות מעצלנות או מרצון לחסוך כסף!!! בכל מקרה אחרי שמהנדס חותם על הפרוייקט זה עובר למהנדסד של וועדה מקומית שאמור גם הוא לאשר. התחום היחידי שעליו יש פיקוח ששווה קצת זה חשמל! וגם שם מחכים לאישור החשמל לאחר הבדיקה של חברת חשמל ואז עושים שינויים נגד התקנים.
BandAid | 06.09.16
54.
כאשר לוקחים פרויקטים ברווחיות נמוכה על גבול הכדאיות,
כאשר לוקחים פרויקטים ברווחיות נמוכה על גבול הכדאיות, זאת התוצאה. מנהל פרויקט לא יכול להיות, כלכלן, רואה חשבון או עורך דין, מאחר ולבעלי מקצוע אלו אין הבנה מקצועית רחבה והשיקולים המניעים אותם, זרים לתחום הטכני.
ChefHat | 06.09.16
46.
"מתייעץ עם כ-20 מהנדסים שונים" תאום מערכות בתכנון
"מתייעץ עם כ-20 מהנדסים שונים" תאום מערכות בתכנון זו בעיקר עבודתו של האדריכל ולא של המהנדס. יש כל כך הרבה מערכות שהמהנדס כלל לא מכיר מאחר והן אינן משפיעות על הקונסטרוקציה. "מפקח מרחוק על המהנדסים בשטח" כל אדריכל חייב בפיקוח עליון בשטח לפי החוק בדיוק כמו המהנדס. תחפש קצת בגוגל לפני שאתה מפרסם שטויות
Bullhorn | 06.09.16
34.
ישנם אדריכלים מיקרים פרויקטים ולא מבינים דבר, כול אחד יעסוק בתחומו,
רמת אדריכל ו\או מהנדס קשורה לאישיות ומיקצועיות אדריכלים רבים לא שווים גורמים נזקים ליזמים שמבינים מאוחר כי הפרויקט בעיצומו, ישנם מהנדסים שיודעים לבנות ולא לנהל ניהול פרויקט יעשה על ידי מביני עניין ולא בגלל וותק במקצוע,
דליה | 08.01.13
32.
הבעיה היא בחוסר ההבנה של האדריכל בתכנון הבצוע
האדריכל אולי טוב בתכנון המבנה הסופי אך כמה פעמים אדריכל וביחוד לא המנוסים מבינהם אין לו מושג בתכנון המבנה עצמו. כמה פעמים ראיתם אדריכל שתכנו בניין מבלי לתת את בעת על המערכת התומכת (כן- עמודים פשוטים). חוסר ההבנה הזה מביא בסופו של דבר ליקור המבנה הסופי כי הפתרונות הקונסטרוקטביים הם יקרים יותר. אגב, בשביל להיות "מנהל פרויקט" לא צריך דווקא להיות מהנדס או אדריכל, אני מכיר אנשים שמנהלים פרויקטים בהצלחה יתירה כאשר השכלתם הפורמאלית היא כלכלן או איש פינאנסים. ניהול הוא מקצוע בפני עצמו, מנהל אינמו צריך לתכנן אלה לנהל את המתכננים.
יוסי | 07.01.13
29.
לפני שמגיבים צריך להבין את החומר!
נושא הבטיחות\חוזק מבנה וכו' יישאר בידי מהנדס בכל מיקרה, כי זה מה שהחוק קובע. אין לזה קשר למי ינהל את הפרויקט. גם אם מהנדס מנהל את הפרויקט את הבדיקות ותכנון השלד עושה קונסטרוקטור (מהנדס המתמחה בקונסטרוקציה) ולא המהנדס שמהל את הפרויקט. מבחינת הניהול סביר להניח בשני המקרים שממילא אם זה פרויקט גדול מאוד הוא ילווה גם במהנדסי תעו"נ שיעזרו עם שיטות התכנון.
אחד שמבין | 07.01.13
27.
מהנדס או אדריכל
אדריכל תפקידו לתכנן, במידה והוא מתכנן כראוי אין בו כלל צורך בהמשך. כרנאה ששכר הטרחה נמוך מידי והתכנון חובבני כך שצריך לתת פתרונות רבים תוך כדי תנועה. מתכננים תוך כדי בניה יש לזה שם - "ישראבלוף". זה מזכיר לי את הבדיחה של הגשש שרצו לבנות את הקפיטריה מלמעלה למטה.
אייל | 07.01.13
26.
גם אני לא מבין גדול בתחום, אבל...
אני בטוח שאף אדריכל לא יחסוך בהוצאות על חוזק הבניין. הרי הוא לא ישלם על מהנדס-יועץ, אז מה איכפת לו לקבל את המידע הדרוש מאיש מקצוע רציני? בשורה התחתונה אני רואה משהו אחר: אם החברות אומרות שזה יחסוך להן 2%-3%, אז למרות שהן אומרות שזה יחסוך גם לצרכן - לזה במיוחד אני לא מאמין...
איתן | 07.01.13
24.
גיבוב של פילוסופיה בגרוש - או בעיברית -שטויות
כמי שניהל פרויקטים של הקמת מבנים,גדולים יותר, גדולים פחות, במשך 40 שנה, ובהצלחה, אני יכול לאמר שניהול בניה היא מטריצה לעין ארוך מורכבת יותר ומלאת פרמטרים מכדי שאפשר לקבוע אם מתאימה יותר למהנדס או לאדריכל. בניתוח העקר משהו, שהוצג כאן, מתעלמים מאישיותו של מנהל הפרויקט, בכושר האינטואיטיבי שלו, בידע המקצועי כפונקציה של אופי המנהל, וכן, גם כושרו האינטלקטולי, יכולת האילתור ,, היצירתיות שלו, וכו. כל אלה , חשובים לא פחות מטאוריות המבוססות על הנחות שטרם הוכחו אמפירית . מי יכול למדוד ,אפריורית, חסכון של 2-3 %? נראה לי שהכתבה מגמתית ובסך הכל רצו לקדם פה איזו אג'נדה עבור מישהו. מכל מקום,נראה לי, שזה לא רציני,במקרה הטוב, והונאה במקרה הפחות טוב
אבי | 07.01.13
17.
תחום פרוץ??
הטיעון "...בארץ לעומת זאת, מי שסיים ללמוד הנדסה או אדריכלות שווה ערך למי שצבר ניסיון של שנים ארוכות בתחום, ויכול לנהל מיד פרויקטים גדולים..." [פסקה שלישית ] אינו מדויק ,לראיה אני ושאר חבריי לספסל לימודי ההנדסה לא נשארים לעשות בייביסיטר על אתר הבנייה ויש מעלינו המון בעלי תפקידים איתנו, בכל יום ויום מדגישים לנו כי אנו בשנים הקרובות רק לומדים וצוברים ניסיון,אז התחום לא כל כך שברירי ובטח לא קליל - מהנדס בחברה בינונית [בגודל פעילותה ] יכול להיות עד שנתיים ויותר כפוף למהנדסים מנוסים ממנו באתר עד אשר יימצא מתאים.
מהנדס צעיר  | 07.01.13
14.
מדניה סיבוס לא הייתי קונה אפילו כופסת גפרורים
מדובר על חברה מכוערת. אם תרצו לדעת מיהו הישראלי המכוער- תלכו לדניה סיבוס ותראו מי עובד שם. מנסיוני כקבלן אני אומר: לעולם אל תעבדו עם דניה סיבוס. הם ינסו לרמות אותך, אם אתה דייר או אם אתה קבלן. ת-מי-ד. זו פשוט המדיניות שם. ראו הוזהרתם !
גדי | 07.01.13
13.
ברעננה בניינים רבים ללא תעודת גמר ואישור מכבי אש-העיריה ויתרה לקבלנים
משך שנים רבות עיריית רעננה לא תבעה מהקבלנים תעודת גמר לבנייה, ואיפשרה איכלוסם (טופס 4) ללא תעודת גמר המעידה כי הבניין נבנה לפי היתר הבנייה וללא אישור מכבי-אש. בטפסי 4 שמנפיקה העירייה מופיעה ההערה: "אין לראות באישור זה משום תעודת גמר ו/או אישור כי הבנייה נעשתה ללא סטייה מההיתר". לכן לבניינים רבים ברעננה אין תעודת גמר, האמורה לאשר התאמת הבניין להיתר הבנייה - מחדל בטיחותי חמור במיוחד מצד העירייה ! על גורמי אכיפת החוק במדינה לחקור האם מדובר ברשלנות פלילית מצד העיריה או ב"סתם" שחיתות. כדאי לדיירי הבניינים ברעננה, בעיקר כאלה שהושלמו בשנות ה-80 וה-90, לבדוק בתיק הבניין במחלקת ההנדסה בעירייה האם לבניין שלהם יש תעודת גמר וכן אישור מכבי-אש.
לחקור שחיתות בעיריית רעננה | 07.01.13
11.
רבים מהמגיבים פה לא הבינו מה שקראו.
כאשר פרוייקט מנוהל ע"י אדריכל, אין פירוש הדבר שמוותרים על שירותיו של המהנדס בחישובי החוזק שמוודאים שהבניין לא ייפול. גם כאשר מהנדס מנהל את הפרוייקט, בדרך כלל זה שיחשב את החוזק יהיה מהנדס אחר. אני חייב לומר שכשמסתכלים על התכנון הכולל של מה שנבנה בארץ בעשורים האחרונים, מגיעים למסקנה שהמהנדסים קיבלו את הצ'אנס שלהם ובזבזו אותו. תנו לאדריכלים להוביל, כי יותר גרוע זה לא יהיה.
מהנדס. | 07.01.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת