אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העתידן ריי קורצווייל מפתח עבור גוגל "חבר קיברנטי" - מנוע חיפוש אישי

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
הבעיה המרכזית בחיפוש: מה שאנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים
כדי לשאול שאלה אינטלגנטית את מנוע החיפוש צריך לדעת מה שאנחנו לא יודעים. אבל המידע השימושי ביותר עבורנו הוא דווקא מה שאנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים ואת זה מנוע חיפוש שמבוסס על אינטלגנציה מלאכותית מסוגל לעשות. ואם הוא אכן יעשה זאת באופן אפקטיבי על סמך ניתוח של מה שאנחנו כבר יודעים (ובעיקר מה שאנחנו לא יודעים שאנחנו יודעים מתוך המידע שיש לנו) - כלומר דפוסים שלא זיהינו בתוך הנתונים שאספנו למשל המסמכים שיש לנו במחשב ומנע החיפוש יסרוק עבורנו) - זו תהיה פריצת דרך משמעותית ביותר!
סוציולוג | 07.01.13
14.
או קיי, אז מה יש לנו פה?? חבר קיברנטי, בעל "אינטיליגנציה" ויכולות עיבוד מידע גבוהות ומהירות
כלומר, משהו (או מישהו?), שידע עליך כל מה שרק אפשר, בין אם זה ממה שתגלה לו ובין אם על ידי איסוף עצמאי, הצלבות, ניתוחים, מיון מידע והערכת שוויו/משקלו לגבי כל נתון או תחום רלוונטי. מישהו שמכיר אותך הרבה יותר טוב מהוריך ומאשתך, מכיר את כל חולשותיך, "מקשיב" (לפחות ברמה אינטואיטיבית) לכל המחשבות/המאוויים שלך, ודי בקיא בכל חלומותיך ואפילו דחפיך הסמויים. הבעיה היא שכמו שאומרים האנגלים "סוד הוא דבר שידוע רק לשני אנשים, שאחד מהם כבר מת", ומאחר והחבר הקיברנטי שלך ימות רק יחד עם גוגל ו/או כל העולם, הסודות שלך לא ימותו כל חייך וקרוב לודאי גם לאחר מכן, ועשויים לשמש גם נגדך (בכל תרחיש שרק תוכלו לדמיין, וגם בלי דמיון פרוע אפשר לחשוב על כמה מאד ריאליים). עכשיו רק תחשבו כמה זה שווה, ולמי. אני ממש לא טכנופוב, אבל כמו דבורה עקשנית מזמזם לי במוח הפתגם "לא מדובשו ולא מעוקצו".... אולי זה הזמן להשקיע במניה של גוגל, כי עד עכשיו הם עשו ועושים כל מה שהם רוצים....
 | 07.01.13
13.
אני אישית לא כל כך אוהב תוכנות ידידותיות
אחד הדברים הידידותיים שהכי מעצבנים אותי: כשאני מקליד אתר שגוי. לפתע אני מקבל מנוע חיפוש שמציע לי אפשרויות למה שהתכוונתי. בסה"כ רציתי לשנות את הכתובת אבל היא כבר נעלמה ויש לי שורה ענקית למעלה. עכשיו במקום לתקן תו אחד אני צריך להקליד הכל מהתחלה. זה מעצבן, לכו תעשו טובות למישהו אחר.
מזכיר המדינה | 07.01.13
11.
קורצווייל עשה צעד נכון מבחינתו. קיבל מעבדה עם תקציב (כנראה) ללא תחתית.
עכשיו יוכל "שחק את משחקיו" בלי גבולות. מי מכול המגיבים לא היה מוכן לעסקה כזו ? זה טוב בהרבה מעסקות אקזיט. כמובן למי שיש ראש ליותר מצבירת ממון חסר תכלית. היתרון והצרה שלו זה גוגל עצמה. כל אימפריה סופה לקרוס. ההימור של קורצווייל כנראה, אם זה יקרה לפני או אחרי סופו שלו. הצרה שלנו שגוגל ודומיה, חודרים יותר מידי לפרטיותנו, ומנפקים מידע זה לכל המרבה במחיר. אז היכן צינעת הפרט? היא תשוב אלינו רק אם כלל המשתמשים בתקשורת ההמונים יפסיקו לתת אמון במערכות האלה , ויצמצמו את השימוש בהן למינימום מאולץ. זה מה שהולך ליקרות עם מטבעות הכסף. זאת תיראו כשהקונגלומרט האמריקאי יחליק על קליפת בננה.
מנ. | 07.01.13
10.
הבחור קצת מיואש שזמנו הולך ואוזל ונדמה ש"הפריצה הסינגולרית" לא תתממש בקרוב, אם בכלל.
נראה שהדבר הכי קרוב לסייבורג שהוא יחווה בערוב ימיו זה הקתטר שיחברו לו לשלפוחית השתן לקראת זקנה . ובכלל, כל הפואנטה של מנוע חיפוש הוא היכולת שלי להגיע לפרטי מידע שלא נחשפתי אליהם בעבר. ניתן למצוא ברשת דברים חדשים בכל יום גם בנושאים אזוטריים שלא קשורים לשגרת החיפושים שלי. כלומר, מה שקורצוויל רוצה לעשות זה לצמצם את ה"סופרמרקט" שממנו אני מלקט מידע ולהפוך אותו למשהו מוגבל וממוסגר שמכתיב לי מה טוב ומה לא טוב בשבילי. מיותר לציין שאני ממש לא רוצה שהגוגל שלי יהפוך להיות מנוע פרסומי אלא שיישאר מנוע חיפוש נקי שבו אני בורר מה ומה לא לחפש. זו מהות ההצלחה של גוגל - דף נקי, חיפוש פשוט וכמה שפחות מטרדים פרסומיים. גוגל יכול לשדרג את האלגוריתמים שלו ולהתייעל כל הזמן. הדבר טוב ומבורך. אבל ברגע שאתה משנה את כל הקונספט, יקומו מתחרים לגוגל שהציעו את מה שגוגל הציעה עד היום וגוגל תאבד את המונופול והייחודיות שלה וחבל . מצער שגוגל בחרה להעסיק אדם אוטופיסטי ומנותק מן המציאות כמו קורצוויל. רק נקווה שהוא לא ידחוף את האג'נדה החולמנית שלו לגוגל ויהרוס מוצר מצליח.
חמי | 07.01.13
9.
אינטליגנציה מאכותית זה דבר מיותר לגמרי.
לא סתם בכל סיפורי הרובוטים, הרובוט רוצח את היוצר שלו. בני אדם יוצרים מכונות בשביל שהמכונות ימלאו את ההוראות של המפעילים שלהם. איזה אינטרס יש לבני אדם לייצור מכונות שעושות מה שהן רוצות? בסוף המכונות ידרשו זכויות... גם ככה בני אדם מוצפים בכמויות אדירות של מידע, שרובו מיותר להם. למה שאני ארצה מכונה שתספק לי מידע בלי שאשאל? מי שלא יודע לשאול את השאלות הנכונות, לא יידע להפעיל שיקול דעת מושכל על פי המידע שקיבל. עלינו להימנע מלפתח אינטליגנציה מאכותית ולהחזיר את השליטה לחיינו.
דודי | 07.01.13
7.
נחמד, רק דבר לא הבנתי...
למה ה"יצור" הזה צריך לדעת עלי פרטים?! נגיד ואני מדבר איתו, והוא שואל אותי שאלות, למה הוא צריך לדעת במה שאני מתעניין בשביל לענות לי? אלא אם כן, שזהו יצור פשוט שמנסה להבין עפ"י מה שאני חפשתי בעבר להכניס לי עוד פרסומת בעתיד, ואז זה לא בדיוק גביע, ובטח שלא קדוש... אה הבנתי! זה HOLY SHIT!' בברכת יום טוב, E.T.
דוד | 07.01.13
5.
ל-2: תעשה חיפוש פשוט על הבנאדם לפני שאתה חורץ לשון
קורצווייל פיתח תוכנות מחשב לפני שהיו מחשבים כמעט (בתור ילד בשנות השישים עם מחשב של האוניברסיטה שבה עבד אביו) ובגיל 21 מכר ב-100 מליון דולר תוכנה להמלצת קורסים באוניבטרסיטה, היה ממפתחי ה-OCR ומערכות AI מתקדמות. אבל כנראה שלאדוני כל זה לא מספיק. הגיוני.
 | 07.01.13
4.
זה יצליח בערך כמו הסיכה המפגרת או הכלב של מייקרוסופט
כל המתכנתי-על האלו, על כל תוכנות המיליונים והאקזיטים שעשו, שוכחים דברים מאוד בסיסיים בפסיכולוגיה של אנשים (וזה מובן כי הם כולם בורדרליין-אסברגר בכל מקרה). לאנשים נוח יחסית עם "אח גדול" מעין גוגל ופייסבוק שיודע עליהם יותר ממה שהם יודעים על עצמם, והם מדחיקים את זה לפינות אפלות במוח. לעומת זאת, ניסיון לפרסונליזציה, אמבודימנט של האח הגדול שיגיד לך ב-פ-ר-צ-ו-ף מה אתה אוהב, מה אתה צריך, מה אתה רוצה... נידון לכישלון. ברגע שיתחילו לצוץ כל מיני "ישויות וירטואליות" שילוו אותך בצעדיך, ייחשפו מימדי הרתיעה של הציבור מאינטיליגנציה מלאכותית, ורק אחוז נזעם מהציבור יאמץ אותם. להזכירכם, גוגל היא לא כל יכולה, טעתה לא פעם ולא פעמיים, ולא כל מה שהיא דוחפת לגרון הציבור הוא מייד בולע. ראה Wave, + , ועוד.
בובו הרובו(ט) | 07.01.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת