אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מותו של סוחר

69 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

65.
53 ברור שהקרטריונים שונים ומגוונים גרמניה מעצמה אנחנו נקודה פיצפונת בגלובוס.....
תקראו את הרעיון המרכזי סביב עידוד עסקים קטנים ובינוניים , כך שכולנו נבין את אוזלת ידה של ממשל בישראל בכל מה שקשור לעסקים קטנים ובינוניים ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::""""""עסקים קטנים, עסקים בינוניים פחות מ € 1000000 ב 1 ל € 50000000 מחזור השנתי במחזור שנתי עד 9 עובדים 10-499 עובדים מקור: בון IFM (מכון למחקר עסקים קטנים ובינוני) סדרי עדיפויות של SME המדיניות של גרמניה חברות קטנות ובינוניות הן בעלי חשיבות גדולה כשזה מגיע להקשת שווקי הצמיחה חדשים, פיתוח טכנולוגיות חדשות, חיזוק נוכחותה של התעשייה גרמניה בשווקים בינלאומיים, וניצול של הזדמנויות למיזמים עסקיים משותפים עם שותפים זרים. במקביל, חברות קטנות ובינוניים להתמודד עם לחץ גובר להסתגל לתחרות בינלאומית יותר ויותר אינטנסיבית. כתוצאה מכך, הוא חיוני למדיניות SME להציב בראש סדר עדיפויות על העיצוב וכיוון עדין מסגרת מדיניות המאפשרת לעסקים קטנים ובינוניים כדי לנצל את מלוא הפוטנציאל שלהם לצמיחה וחדשנות. SME מדיניות היא משימת בעלי עניין רב שיכול להיות מתוכננות ומיושמת רק באמצעות דיאלוג ושיתוף פעולה בין השותפים הרלוונטיים השונים. מסיבה זו, המשרד הפדרלי לכלכלה וטכנולוגיה עוסק בדיאלוג מתמיד עם המגזר הפרטי על מנת לספק תמיכה מעשית ויעילה לחברות קטנות ובינוניות. "בניין על חברות קטנות ובינוניים: אחריות גדולה יותר, חופש גדול יותר" SME יוזמה המשרד הפדרלי לכלכלה וטכנולוגיה השיק יוזמת SME חדשה בשם "בניין על חברות קטנות ובינוניים: אחריות גדולה יותר, חופש גדול" אשר מטרות 7 אזורי עדיפות שקריטיות להצלחה המסחרית של חברות קטנות ובינוניים. ואלה הם: חדשנות עובדים מיומנים חברות הזניקו עסקיות וירושת עסק הזדמנויות בשוק בחו"ל מממן חומרי גלם, אנרגיה ויעילות חומרים הפחתת בירוקרטיה בתחומים אלה, ובדיאלוג הדוק עם מגזר העסקים הקטנים והבינוני, הממשלה הפדרלית היא שיפור התנאים ליזמות, ליצירת חופש וגמישות רבים יותר עבור חברות קטנות ובינוניים, ומתן גירויים נוספים לצמיחה ומקומות עבודה בגרמניה.
מוטי | 12.01.13
64.
לא מגיעים לשם כי אין חניה ובהרבה קניונים החניה חינם. זאת הסיבה העיקרית
גם בראשון לציון במרכז העיר אין חניה למרות שהייתי מעדיפה לקנות בחנויות הקטנות אבל אין לי איך להגיע התחבורה הציבורית איטית מאוד, על הפנים ועם רכב אין לי חניה, ומי רוצה לקבל קנסות ? אם הרשות המקומית היתה דואגת למקומות חניה, אז העסקים לא היו נסגרים. העיריות הורסות במו ידיהן את העסקים הקטנים. אנשים קונים יקר יותר בקניונים רק בשביל לא לשלם לקנסות אז זה הפתרון דאגו למקום נגיש ואנשים יגיעו פשוט מאוד.
שרי | 12.01.13
62.
החנויות הקטנות - לקנות רק אצלם.
צריך לקנות רק בחנויות הקטנות בכדי שלא יסגרו, כמתן כבוד לאנשים מבוגרים ברובם שיכולים להיות הורינו היקרים, שימשיכו לעבוד ושיהיה להם רק טוב בלב ובכיס קצת... אני בעד החנויות הקטנות לקנות אצלם כי רק שם אני מרגישה בבית, כמו בבית הורי. קו למחשבה לציבור הרחב. תודה טובה א. רעננה
טובה | 12.01.13
61.
ל47: קודם כל אני סוציאליסט ותומך בשינוי פוליטי של השיטה הקפיטליסטית הקיצונית הקיימת,
בנוסף אני מאמין שלא כולם צריכים לעבוד, כן, כן, בישבילי אבטלה זה לא מילה גסה. מי שצריך לעבוד בעיקר זה מכונות, כל שאר העובדים צריכים לתת להתעסק בעיקר עם הנדסה ובעצם לתת שירות לאותם מיליונים שלא עובדים. אנחנו כל כך שונאים אבטלה שאנחנו בעצם תומכים במקומות עבודה שאנחנו לא באמת צריכים, ואנחנו גם קונים הרבה מוצרים שאנחנו לא באמת צריכים. אני מאמין בכל ליבי במכונה שצריכה לשחרר את האדם מעבודה מיותרת. אני לא מאמין שזה שכתוב בתורה שאנחנו נחים רק ביום אחד וכל שאר השבוע עובדים, אנחנו צריכים לעבוד הרבה הרבה פחות, ולהתעסק יותר בחיים שלנו, באומנות, בספורט, בפוליטיקה, באהבה, במחקר ומדע וכ'ו.
41 | 12.01.13
57.
אחרי הייללות והנהי על מות הסוחרים הקטנים - לא משהו שלא קרא גם לבוני כרכרות הסוסים -
נסו מבחן קטן: האם היית שם נפשך בכפך ומנסה להחזיר בגד לסוחר הנכלולי המוזכר בפתיחת הכתבה (זה ששם חליפה X בחלון הראווה ומנסה למכור לך חליפות Y ו Z שעולות פי כמה) או להחזיר בגד למשביר למשל ?
דינה | 12.01.13
56.
נו בגלל זה אני לא אוהב עסקים קטנים
עסק קטן שאני מוכן להיכנס אליו צריך לעמוד במספר תנאים מבחינתי: * מקצועיות- אם אני מחפש מוצר מסוים, אז אני ארצה מקום שמתעסק עם המוצר הזה וגם שהמוכר מבין בקטגוריה לעומק ולרוחב וידע לשאול אותי את השאלות הנכונות כדי שיוכל לספק לי את המוצר הנכון. יותר מזה, מוכר שנדחף ומנסה למכור לך משהו שכנראה לא מתאים לך רק בגלל שזה משתלם לו, ממש לא יגרום לי לרצות לקנות ממנו. * מחיר- אני לא מצפה למחיר הכי זול, אבל אני כן מצפה למחיר הוגן ולמחיר אחיד לכולם. מחיר הוגן למוצר זול יכול להיות גם 100% יותר יקר מהמתחרים. למוצר יקר(כמו מקרר) אז 5%-10% יותר יקר נשמע לי הוגן. * אווירה- אם המקום מחניק, רועש, מלוכלך, אז אני לא ארצה להיכנס למקום הזה. * איכות- כשאני רוצה לקנות מוצר, אני מחפש לקנות איכות. אני לא מחפש לקנות מוצר סוג ז' כמו חלק מאנשים. מקום שדוחף לי מוצר נחות, גורם לי לברוח ממנו. * משהו מיוחד- מכולת לא נותנת לי משהו מיוחד. אני הולך לסופר פעם בשבוע וקונה כל מה שאני צריך עם מגוון טוב יותר וגם מחיר זול יותר. חנות למברשות לא מדברת אליי(לאנשים אחרים אולי כן). חנות למוצרי חשמל שעונה על הקריטריונים למעלה כן תענה לי על הצורך שלי ולכן אני אעדיף ללכת לחנות שמתאימה לי. הבעיה שהסיכוי למצוא כזאת חנות, זה כמו הסיכוי לזכות בפיס.
אלי | 12.01.13
55.
חניה - בעיה מספר 1 - אבל מי אשם
מגיב 13 - כמו רוב הישראלים -בא בדרישה לעיריה . הבעיה העיקרית היא בבעלי החנויות - הם צריכים להגיע לעבודתם בתחבורה ציבורית - ויש שם בסביבה תחבורה ציבורית די טובה. בקום זאת הם מחנים את רכביהם כך שמי שבא לקנות מתייאש מהר. לא רק שהם תופסים מקומות חניה - הם גם שומרים מקומות חניה על ידי העמדת פחים או כסאות . העיריה לא צריכה לאפשר חניוני חינם - להפך - העיריה צריכה לאכוף את התשלום עבור החנייה גם מבעלי החנויות. פקחי העיריה באזור נעשים סחבקים של המקומיים ( מתוך אמפטיה או בשל מתת) והם לא רושמים להם דוחות. דוגמה: ראו את מוכר מיץ הגזר בלוינסקי - נדמה מסכן - עגלה ממנה מוכר מיצים. ברור שאין לו רשיון להחנות עגלה ואם לא די בזאת הוא מחנה לידו גם את המכונית ללא כרטיס חניה .
רות | 12.01.13
52.
זה ההבדל בין כלכלה שטובה לעשירים לבין כלכלה צודקת
נותנים תספורות והנחות מס משמעותיות לעסקים גדולים ולרשתות שנמצאות בבעלות טייקונים וזורקים לכלבים את העסקים הקטנים והבינונים, את העצמאים ואת העוסקים הזעירים. ככה זה, עם שבוחר בנאו-ליברליזם במקום בסוציאל דמוקרטיה - השיטה המאוזנת היחידה בין כלכלה קפיטליסטית לבין ערכים סוציאליסטים. - חייבים לשנות את השיטה כדי לעורר את הצמיחה ולעצור את הפערים. פשיטת רגל - משמעה הפיכה לעני.
דויד | 12.01.13
50.
הבעיה לא בקניונים
עובדה שיש רשתות כמ קלאב אופנה או סטוצ'י וחנויות כלבו כאלו שהמון נשים וגברים קונים שם במחירים סביריפ מאוד. גם כל רשתות הכל בשקל שמזמינות את הצרכן להיכנס ולקנות מחברות, עטים, כוסות, מוצרי נוי, וכל מיני דברים שימושיים לבית, הכל בגלל שכיף להיכנס לחנויות האלה בניגוד לחנויות של פלורנטין עם בעלי עסקים שחיים שם כבר 40 שנה, רובם(לא כולם) לא מסבירי פנים, נותנים תחושה של דופקים אותך, החנויות עצמן ניראות מוזנח ולא מזמינות, אנשים עצבניים ולא סימפטיים. והקטע הכי הזוי, שכולם שם כבר 40 שנה מוכרים סחורות זה לצד זה ועדיין לא תמצאו רוכל אחד שהוא חבר של רוכל אחד, השנאה שם בין אחד לשני זה משהו בלתי מובן.
יוסי | 12.01.13
49.
הסוחרים הפרסים הרסו את שוק לווינסקי וסביבתו
מילא שמילה היא לא מילה איכות היא לא איכות ורק מנסים לעבוד עליך. האיזור מוכה בעיות חנייה. הציעו להם להחנות את הרכב הפרטי שלהם ליד סלמה ולהגיע בשאטל לחנויות כדי שהלקוחות יוכלו לחנות ברחובות שם. במקום זה, הם לא רק סותמים את הרחובות עם כלי הרכב הפרטיים שחונים מתחילת היום ועד סופו אלא גם מציבים קטנועים ופחי אשפה כדי לשמור לעצמם חנייה בצמוד לחנויות. ובנוסף הם רבים ומציקים לפקחים שתפקידם לאכוף את החנייה בתשלום כדי שרכבים ברחוב יתחלפו במשך היום. ללקוחות נמאס מזה והם לא מגיעים.
פלורנטיני | 12.01.13
46.
מהניסיון שלי עסקים קטנים הם דבר רע
אתן דוגמא מתחום המחשבים בעירי אשקלון עד לפני כשנתיים היו רק חנויות קטנות שמוכרות מחשבים וחלקי מחשבים שהייתי רוצה לקנות איזה חלק למחשב היו כמה בעיות: 1)לא היה לחנויות האלו מבחר 2)המחירים שלהם תמיד היו מאוד גבוהים 3)המוצרים שהם היו מוכרים היו מחברות לא ידועות (לדוגמא ספקי כח סינים,לוחות אם של החברות הכי נחותות וכו...) 4)תמיד היה לי חשש שמוכרים לי חלק משומש,במיוחד כאשר יש חלקים שלא מגיעים באריזה אטומה מהייצרן היום יש באשקלון סניף של KSP וסניף של ivory , שיש להם מבחר גדול מאוד של חלקים המחירים גלויים ואפשר לעשות השוואה,המחיר תמיד יוצא יותר זול מהחנויות הקטנות פה שמחפשות לעשות קופה על כל מי שרק דורך בחנות שלהם לכן מצידי שהחנויות הקטנות שמוכרות מחשבים\חלקי מחשבים באשקלון ילכו לעזאזל אחרי הכל הם אוסף של נוכלים קטנים שמחפשים לנצל את מי שלא מבין למכור ספק כח סיני ב400 שקל,למכור לכם מחשב עם לוח אם\זכרונות\מארז\ספק כח זבל ולומר לכם שזה מחשב חזק
א | 12.01.13
42.
אני מסכים עם מה שנאמר בכתבה אבל לדעתי יש גם טעות ענקית בידי הסוחרים
לפני שבוע מישהי אמרה לי שהיא הפכה את כל כפר גילעדי ופלורנטין בשביל להשיג מסכה וטלא הצליחה רק כי היא לא קונה כמויות, אז אף אחד לא מוכן למכור לה. תראו קצת רצון למכור, תורידו מכירים תשימו שלטים, אם הסחורה שלכם לא מספיק זולה תחפשו ספקים אחרים שכן מוכנים להוריד מחירים, תעשו את מה שצריך לעשות בשביל שהצרכן הפשוט יצליח עדיין לקנות אצלכם ושזה ישתלם לו. ואל תשלחו אוטתם הבייתה בטענה שהם לא מוערכים כי לא קונים במספיק כסף
יוני | 12.01.13
41.
תגובה ל15: Siemens זה עסק קטן? volkswagen? אנא הבא עדויות לכך ש70 אחוז
מכלכלת גרמניה זה עסקים קטנים אהיה כנה: אני לא מאמין בעסקים קטנים על כל יתרונותיהן, אני מאמין במהפיכה התעשייתית - אני מאמין שזב שאדם אחד יכול לתת שירות למיליונים בעזרת התפתחות הטכנולוגית של האוטומציה. נכון, טייקונים בארץ שותים לנו את הדם, אבל זה רק בגלל מחסור בתחרות. אני מאמין בטייקון שמתחרה בטייקון ברמה העולמית, אני מאמין בטייקון שמוריד מחירי מוצרים ומעלה משכורות - בגלל שהוא מתחרה על כוח האדם האיכותי - וכוח אדם איכותי זה משהו שאנחנו כן יכולים להתחרות בסינים. איך חנות קטנה יכולה להתחרות בחנות גדולה ועובדת עם כמויות עצומות ויכולה לבצע יעול הכוח אדם, ואיך חנות גדולה שצריכה לשלם חשמל וארנונה ושכירות יכולה להתחרות עם Amazon (חנות האינטרנט) שהיא אולי החנות הכי גדולה בעולם ששוכרת מחסן ענקי אי שם באריזונה? - אני טוען שהם לא יכולים, ושגם הקניונים סופם להיכחד. נכון שופינג הוא בילוי, לפעמים אנחנו הולכים לשוק בצאלאל או לקניון יותר בישביל החוויה - לדעתי אנחנו צריכים לפתח צורות בילוי אחרות. עם ההתפתחויות הטכנולוגיות של העתיד ופיתוח מכונות אוטומטיות - לא נצתרך הרבה מאוד עבודות שמכונות כן יכולות לעשות במקום אנשים - ביותר זול אפילו מהסינים , וביניהם גם מוכרים החנויות.
אלכס | 12.01.13
39.
קשקוש. ופעם היינו מקבלים חלב מהחלבן הנוסטלגי וקרח ממוכר הקרח
והחלב היה יושב בחוץ חצי יום, והקרח היה נמס בדרך. העולם מתקדם תפנימו את זה. תראו למשל את לוינסקי, חלק מהסוחרים נשארו מאחור והם יעלמו. הסוחרים החכמים התקדמו, השקיעו בחנויות, שיפרו את המוצרים והם מרוויחים היום יפה יפה. מי שבוכה זה מי שרוצה שהעולם יישאר לנצל כמו שהוא מכיר כי אין לו כוח להשתנות. באסה, זה לא יקרה.
חיים | 12.01.13
38.
החנויות האלה הן הפירות הרקובים של הסוציאליזם החזירי.
מאחורי כל חנות בדמי מפתח, יש בעלים שרכושם נגזל ע"י הממשלה לטובת אותם סוחרים. ומסתבר שבסופו של דבר, גם הסוחרים מפסידים... אותו סוחר שצריך ללכת כל יום לפתוח את החנות כדי להציע מרכולת שכבר מזמן אף אחד לא צריך רק כדי שהחנות לא תחזור לבעליה המקוריים... יכול היה מזמן לפתוח עסק אחר במקום אחר ולהרויח ביושר.
יג | 12.01.13
34.
נו באמת, חנויות ליגה ז עם יחס מחפיר ללקוח ותיחמונים מהבוקר עד הלילה. מה הפלא??
מה שמאפיין את החנויות האלה זה שהלקוח אף פעם אינו צודק!! תמיד המוכר/בעלים יותר חכם וידען מכולם. מסחר בסטייל של פעם לא עובד יותר על הלקוח המתורבת. ברור שתרבות הקניונים הזמנית לא מועילה לאנושות,אבל הכל עדיף על החנויות פח אשפה של פלורנטין וסביבתה. מי שלא מקבל את הדינמיקה וההתפתחות של המסחר ושינוי תנאי השוק ישאר מאחור וזה נכון לגבי כל תעשיה. הצלחה היא דבר זמני וחובה להתעדכן בהתאם למציאות חדשה. ראו לדוגמא את המאבק המיותר של חברות התקליטים נגד הורדות לא חוקיות שנחלה כשלון חרוץ. אותו דבר יקרה לקניונים כאשר תרבות הקניה שלנו תעבור יותר לאינטרנט מאשר לחפש חניה בקניון הזהב. בפעם האחרונה שקניתי משהו בפלורנטין נתקלתי במוכר עצבני שרטן על כל אחד/ת שמחנה את האופנוע שלו בטווח של 5 מטר מהחנות שלו וצווח על אחד הלקוחות שלו כי הוא אמר לו שהוא יוצא לדקה וחזר אחרי חמש. הייתי בשוק תרבותי ומאד התאפקתי לא להרים את אגרוף יד ימין ולהגיד לרוכל המושתן מה אני חושב עליו ואיזה סוג של כבוד אני מחפש כשאני בא לבזבז כסף. רומנטיקה היא יפה אבל במציאות פלורנטין וסביבתה איזור זוועה לקניות!!! צריך שינוי!!!
תל אביבי ותיק | 12.01.13
33.
פספסתם,יש דור חדש של חנויות קטנות מקצועניות ונותנות שירות מעולה .
יכול להיות שהדור הישן של החנויות שהציגו בכתבה הולך ונעלם וזה לא נעים וצובט בלב. אבל יש היום דור חדש של חנויות בהרבה תחומים של חבר'ה ברמה גבוהה,שמפגינים מקצוענות בתחומם עם מודעות גבוהה לשירות,והרבה יותר נעים לקנות שם מהרשתות הגדולות הדורסניות שמחזיקות מוכרים צעירים בשכר זעום וזאת גם רמת השירות שאנחנו זוכים לה.
רונן  | 12.01.13
29.
לא רק פלורנטין
העיריה תעזור ? הצחקת אותי . העיריה תעשה הכל כדי למוטט את כל מה שאיפיין את תל-אביב . אפילו את חנויות הטקסטיל רוצים לזרוק מרח' נחלת בנימין . במקום להחיות את תל אביב הישנה ע"י הקמת מדרחובים, מקומות חניה , עידוד לפתיחת מסעדות ובתי קפה , הנחות בארנונה לאלה שישפצו את חזית החנויות , נותנים להם להתמוטט . בכל מקום בעולם עיריות נלחמות כדי שיהיה להן שדה תעופה , אפילו קטן . בתל אביב ובהרצליה עומדים לסגור את שדות התעופה כדי לבנות עוד דירות יקרות, שיביאו אלפי מכוניות לכבישים צרים ועמוסים , מיליוני קו"ב ביוב שישפכו בסופו של דבר לים .
זאב רוזנק | 12.01.13
28.
הסינים חכמים מאוד, הם שמים הגבלות על מותגים מחו"ל
אם מותג מחו"ל מגיע לרמה מסויימת של מכירות אז הם מכריחים אותו לשתף פעולה עם יצרן מקומי. גם המתפרות בישראל נסגרו כי לא עמדו בתחרות. אם היתה כזו הגבלה אז היו נאלצים לייצר חלק מהחולצות בארץ כדי לקבל היתר מכירה. כשמוכרים כמה כרמים בודדים של בד עם קצת עבודה עליהם במאות שקלים אז יש מקום להמון אנשים להתפרנס מזה על הדרך... בקשר למוצרים כמו מטאטא וכו', נשמע לי מוזר שמכונה אוטומטית עלתה יותר מייבוא של מטאטאים...צריך לנתח למה המחיר היה יותר גבוהה. אם שמים מכונה כזו באמצע פלורנטין ומשלמים 5 אלף דולר כל חודש אז ברור שיהיה יקר... אם שמים באיזה איזור תעשיה מוזנח שעולה כלום לחודש אז אני לא מבין איך אפשר להיות יותר יקרים ממפעל סיני + הובלה + עמלות סוכנים.
אני | 12.01.13
27.
רחוב רזיאל
אתם מוזמנים לבקר את רחוב רזיאל אחד הרחובות היפים בתל אביב שמחבר בין שדרות ירושלים לשעון ...בעבר הוא היה שוקק בבני אדם ובחנויות משובחות...עיריית תל אביב שיפצה את הרחוב במשך שנה תוך הבטחה גדולה שבסופו של דבר היא תשקיע ברחוב...אך בסופו של דבר הוא הפך לרחוב ללא תיקווה מכיוון שהעירייה נותנת יד לכך שבעלי החנויות יהפכו את החנויות לדירות ובכך הופכת את הרחוב למקום מת ללא תיקווה.. נותרו מעט חנויות שפועלות ברחוב לא מעט שנים ופשוט לא מוכנות לאבד תיקווה מכיוון שהם מאמינים בהצלחתו של אחד הרחובות היפים בתל אביב:) :)
אנשים טובים | 12.01.13
26.
די להזניית הלשון בכותרות
"מותו של סוחר" נגזר מ "מותו של סוכן" שכתב ארתור מילר. אף שהכותרת עושה הומאז' למקור שהיה "סאטירה חריפה על החלום האמריקאי ועל הקפיטליזם המוקצן שאפיין את ארצות הברית באמצע המאה ה-20, ומציג את התמוטטות החלום הבורגני" (כך בוויקיפדיה). אם אין אזכור טקסטואלי לאזכור הכותרת, אזי מוטב שלא תעשו סלט. זו היתלות בענקים שכאילו חביבה ולא מחייבת בעוד שאין מאחוריה כלום
ארתור מילר בתחת שלי | 12.01.13
24.
רחוב בלי עסקים קטנים הוא רחוב מת חסר נשמה וחיים ואפילו מדכא , בעידן המחשבים ,,,,
אנשים יפסיקו לצאת מהבית ויתחילו לקנות ברשת שזו חווית קנייה משמימה שטומנת בחובה הרבה נפילות כואבות ומאכזבות שלא נדבר שאינטראקציה בין אנשים פוחתת מדד החרדות עולה אבל את זה נשאיר לפסיכולוגים .
ארמגדון  | 12.01.13
22.
כתבה מצויינת אך לצערי לא כל כך נכונה. מהכרות אישית ורבת שנים של האזור
ישנם עסקים בדרום תל אביב שמסרבים להתחדש וקופאים בזמן. בעלי החנויות הישנות לא משקעים פרוטה בניראות החנות ובסחורה שהם מוכרים. הם לא מתעדכנים ולא מציעים ללקוחות שום דבר חדש. אני מוכן לעשות סיור למי שרוצה ולהראות לו עסקים מצויינים שעובדים מצויין. כאחד שעוזר לחנויות לשדרג ולנהל אותן נכון אני אומר חד משמעית שבעזרת יעוץ נכון ומיקום נכון בדרום תל אביב ניתן להרוויח יפה מאד.מי שיגיע בימי שישי לאזור ובמיוחד לאזור לוינסקי לא יבין על מה הכתבה מדברת.נכון שישנם עסקים מתים אך אם תראו היכן הם תבינו למה.
אבי פלבסקי יועץ לחנויות | 12.01.13
15.
עסקים קטנים זה הכלכלה הכי נכונה למדינה \\ 0- שחיתות יעילות חריצות דמיון אנושיות חוכמה
חבל שמדינת ישראל גורמת להם לשקוע ולהיעלם , כלכלת גרמניה בנויה ברובה 70%]{{ על עסקים קטנים והיא משגשגת ככלכלה מס 1 בעולם , כל מדינה שמסתמכת על קונצרנים גדולים בלבד שמה את גורלה בתהום כי אותם חברות גדולות מנוהלות בצורה קרה ולעיתים מושחתת כך שאי אפשר לבטוח בהם לעולם שיתקעו יתד בישראל לעולמים .
מוטי | 12.01.13
13.
חניה !!!!
רק חניה במקומות האלו תחייה אותם מחדש. או לחילופין - הסעות קבועות ואמינות מחניונים ידועים. מקום שכדי להגיע אליו צריך לחפש חניה, לשלם 20 שקל לחניון, ועוד ללכת ברגל 20 דקות, לא ישרוד. על הערייה - לאפשר חניה בחינם בחניונים לקונים באיזורים האלו, לארגן אפשרות גישה. כך המקומות האלו יהפכו לפנינות קניות ופנינות תיירות ופנאי.
 | 12.01.13
12.
עזבו זה קודם הציבור שאשם. הציבור לא קונה מהרוכלים
נכון, יש תחרות אבל לא צריך לחשוב רק על הכיס שלך כי בסופו של דבר מי שישלם על האבטלה והמיתון בין כה יהיה אנחנו. אז אם החיסכון הוא לא כזה גדול אפשר בהחלט לקנות מדי פעם במכולת ובשכונה. אבל מה שעשתה המחאה ומה שהישראלים רואים זה כבר את ה20 אגורות אז הם יוותרו על 2 שקל בחשבון הסופי? חס וחלילה
ריבה | 12.01.13
11.
זה לא רק בפלורנטין
גם בקניונים אין כבר זכות קיום לעסקים קטנים ומי שכן שורד חי על זמן שאול. אם נביט קצת מעבר אז חנויות בכלל ייעלמו בזמן הלא רחוק ויוחלפו על ידי קנייה מרחוק. לדור הצעיר שכבר מגיל אפס יש את תחושת המסך ואינו זקוק למגע לא תהיה שום בעיה לקנות רק באינטרנט. "דור הולך ודור בא ואין חדש תחת השמש"-כה אמר קוהלת.
דויד | 12.01.13
5.
יהיה אור בקצה המנהרה? או שזו הרכבת שדוהרת אלינו ממול?
הדינוזאורים (ואבותיהם הזוחלים ) שלטו בעולם יותר מ-200 מיליון שנים. הם הביאו עד קיצוניות את התפיסה האבולוציונית של "יתרון לגודל", וכל זמן שהתנאים היו נוחים - הם שגשגו. בתקופת הדינוזאורים, היונקים היו רק חיות קטנטנות, כדי לא "לעלות על הכוונת" של הדינוזאורים הטורפים. אבל כשתנאי מזג האויר השתנו, והדינוזאורים בעלי הדם הקר (ברובם) לא הצליחו להסתגל אליהם, הם נעלמו, והיונקים בעלי הדם החם התחילו לשגשג ולגדול. תחשבו קצת על ההקבלה, ותשאלו את עצמכם: מה אנחנו יכולים לעשות כדי של"דינוזאורים" השיווקיים יהיה הרבה יותר קר, וה"יונקים" השכונתיים יוכלו לפרוח??
 | 12.01.13
2.
אבא שלי ושוק עליה.
בשנות ה-70 וה-80 אבי ניהל מתפרה קטנה ברחוב. קומה שניה - דירת מגורים שהיום היתה קורצת למי שמחפשים "דירות עם נשמה". אין חניה אין מעלית. סוחבים גלגלי בד כבדים עד למעלה וארגזים של בגדים מוכנים למטה. לא היו תנאים בסיסיים של היום, אבל כך עבדו כולם. אחר הצהריים היה מתרוקן ומי שלא גר באזור נעלם לביתו: מקצתם בכלי רכב ורובם באוטובוסים, סוחבים שקיות וסלים משוק עליה. מת השוק ומתה השכונה
אנוש | 10.01.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת